SACCSIV – blog ortodox

Video: LEGEA MARTIALA in Ferguson, SUA, in urma protestelor populatiei ca urmare a uciderii de catre politie a unui adolescent neinarmat

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 17, 2014

Dupa cum le e deja obicieiul, politia americana a impuscat mortal un adolescent neinarmat. Doar ca de aceasta data populatia a reactionat.

   Iata si ce putem citi la Stare de asediu in SUA! Autoritatile sunt in alerta maxima in orasul in care a fost ucis tanarul de culoare Michael Brown:

Guvernatorul statului Missouri (centrul Statelor Unite), Jay Nixon, a anuntat sambata instaurarea starii de urgenta si asediu, de la ora locala 05.00 (13.00, ora Romaniei), intr-un cartier din orasul Ferguson.

In aceasta zona au izbucnit mai multe revolte si violente, dupa ce un tanar de culoare a fost ucis de catre un politist. Nu am instaurat stare de urgenta si asediu „pentru a-i determina pe oamenii din Ferguson, din aceasta parte sau din altele sa taca, ci pentru a-i opri pe cei care ineaca vocea poporului prin actiunile lor„, a declarat guvernatorul statului Missouri, intr-o conferinta de presa.

In orasul Ferguson din statul american Missouri au avut loc revolte dupa ce un politist l-a ucis pe tanarul de culoare Michael Brown, in varsta de doar 18 ani.

Versiunile despre circumstantele decesului tanarului difera. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe strada, iar un agent de politie s-a luat de el si a tras asupra adolescentului in timp ce acesta avea mainile ridicate in aer. In schimb, politia sustine ca Michael Brown a fost ucis dupa ce a agresat un politist si a incercat sa-l dezarmeze.

Intre timp, comunitatea de culoare a continuat sa se mobilizeze de la acest incident, organizand mai multe manifestatii. Primarul orasului, James Knowles, a cerut miercuri ca „toate grupurile care vor sa se intalneasca sa se roage sau sa protesteze sa faca acest lucru numai ziua, in mod organizat si respectuos”. „Din nefericire, cei care vor sa preia controlul asupra acestor proteste pasnice si sa le transforme in manifestatii violente au putut sa faca acest lucru in ultimele seri”, se arata intr-un comunicat.

Sambata, activistul pentru drepturi civice Al Sharpton a criticat dur, la New York, o inregistrare video difuzata de catre politia din Ferguson, care a contribuit la reizbucnirea furiei in acest orasel din Missouri, in care un tanar de culoare a fost ucis pe 9 august. In aceasta inregistrare video, publicata vineri, apare un tanar care ar fi victima, Michael Brown, iesind fara sa plateasca dintr-un magazin mic din care ar fi furat tigarete in valoare de 49 de dolari cu putin timp inainte sa fie ucis de catre politie.

Ce are asta de-a face cu moartea sa?„, si-a exprimat indignarea Al Sharpton, care a anuntat ca intentioneaza sa revina duminica la Ferguson, o suburbie a orasului St. Louis. „Vreti sa-mi spuneti ca aveti dreptul sa denigrati pe cineva si sa-l ucideti pentru trei-patru tigarete?”, a continuat el. Activistul a acuzat politia ca a vrut, prin difuzarea acestei inregistrari, sa „murdareasca” memoria adolescentului, care nu era inarmat si care a fost ucis in strada de catre un politist in varsta de 28 de ani.

Pastorul baptist, in varsta de 59 de ani, a facut aceste declaratii la un miting la care au participat aproximativ 200 de persoane, la sediul organizatiei „National Action Network”, in Harlem. Sharpton a indemnat totodata la organizarea unui „mars” urias pe 23 august, la New York, la care se vor alatura, a anuntat el, persoane din Missouri. Acest mars este organizat in memoria unui barbat de culoare, tatal a sase copii, care a murit in urma unei arestari in forta, la jumatatea lui iulie, in Staten Island, la New York. Eric Garner, in varsta de 43 de ani, acuzat de vanzare ilegala de tigarete, a fost tinutuit la sol de catre politisti si a murit in urma unei crize cardiace. Medicul legist a conchis ca este vorba despre o omucidere. „Amandoi au fost victime ale acestei politii agresive fata de autorii unor delicte minore”, a apreciat Al Sharpton, care este un critic foarte dur al politicii aparate de catre actualul sef al politiei din New York Bill Bratton.

La Ferguson, inregistrarea video a reaprins vineri tensiunile care pareau ca s-au mai calmat dupa operarea unor inlocuiri in politia locala – alcatuita din albi in proportie de 95%, intr-un oras in care populatia de culoare este majoritara, reprezentand 67% dintre locuitori. Noaptea de vineri spre sambata a fost marcata de numeroase jafuri. Alte doua manifestatii erau prevazute sambata la New York, in scopul denuntarii mortilor lui Michael Brown si Eric Garner.

Autoritatile din SUA au dezvaluit numele politistului care a impuscat mortal un tanar de culoare

Autoritatile americane au dezvaluit numele agentului de politie care l-a impuscat mortal pe un adolescent de culoare in orasul Ferguson, situat in statul Missouri. Seful politiei din orasul Ferguson, Thomas Jackson, a anuntat ca agentul de politie implicat in incident este Darren Wilson, angajat de sase ani.

Michael Brown, un tanar de culoare in varsta de 18 ani, a fost impuscat mortal de un politist, fapt care a declansat proteste violente in statul Missouri. Cazul este anchetat de politia statala si de Biroul federal pentru investigatii (FBI). Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel la calm, indemnand fortele de ordine sa aiba o atitudine retinuta in orasul Ferguson.

   Cititi va rog si:

Ferguson : Proof That America is Turning Into a Militarized Police State

Iata si ce putem citi la RĂSCOALĂ în Statele Unite. Un tânăr, negru – împușcat de Poliție, deși avea mâinile ridicate. Ziariști de la două mari publicații, batjocoriți de polițiști:

Un oraș din Statele Unite s-a răsculat după ce poliția a împușcat un tânăr de culoare, deși era neînarmat și ridicase mâinile.
Miercuri spre joi, trupe de intervenție anti-revoltă puternic înarmate au tras cartușe cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care nu și-a întrerupt protestul nici în cursul nopții. Vehicule grele ale poliției blocau străzile, în timp ce lanțuri umane se formaseră în față forțelor de ordine scandând „Mâinile sus, nu trageți”. Dinspre demonstranți au fost aruncate cocktail-uri Molotov. Zeci de oameni au fost arestați la grămadă, printre ei numărându-se și doi jurnaliști.
Incidentele de acest fel se succed în orașul Ferguson – Missouri de sâmbătă, când Michael Brown, un tânăr de culoare în vârstă de 18 ani, a fost ucis de poliție. Mai mulți martori au relatat că tânărul avea mâinile ridicat când un ofițer l-a împușcat de mai multe ori. Conform poliției, între ofițer și victimă ar fi fost o încăierare în urma căreia polițistul ar fi suferit răni la față. Polițistul a fost suspendat din funcție, dar autoritățile au refuzat să-i dezvăluie identitatea, pentru a-i proteja viața.
Miercuri, însuși președintele Obama a făcut apel la calm, dar fără succes, și a promis o investigație a Departamentului de Justiție. FBI derulează deja propria anchetă, dar asta nu-i mulțumește pe cetățenii din Ferguson. Ei vor să li se spună numele polițistului care l-a ucis pe tânărul Brown și îi acuză pe anchetatori de lipsă de transparență.
Corespondentul BBC care a vorbit cu demonstranții spune că oamenii protestează nu numai pentru modul în care Michael Brown a fost ucis, ci și pentru maniera în care poliția tratează, în general, comunitatea afro-americană din oraș. În Ferguson a avut în ultimii ani o răsturnare a raportului dintre populația albă și cea de culoare, cea din urmă fiind acum majoritară. Cu toate acestea, printre cei 53 de polițiști din oraș, doar trei sunt de culoare.
Cei doi jurnaliști arestați în noaptea de miercuri spre joi au simțit pe pielea lor cum lucrează poliția din Ferguson. Ambii au fost ridicați dintr-un restaurant McDonald’s în care intraseră ca să-și scrie materialele. Unul, de la Huffington Post, a povestit că ofițerul i-a pus cătușele apoi l-a izbit cu capul de un geam, cerându-și scuze în bătaie de joc. „Dacă așa tratează un ziarist alb care lucrează la laptopul său, îmi pot imagina în ce hal se poartă cu ceilalți”. Al doilea jurnalist, de la Washington Post, a postat pe Twitter: „Se pare că, în America, în 2014, poliția te poate agresa, te poate aresta și băga într-o celulă pentru ca apoi să te elibereze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.
Zilele trecute, activiștii pentru drepturile omului au acuzat și presa că prezintă tendențios cazul. Inițial, presa a publicat o fotografie a victimei de la festivitatea de absolvire a liceului, pentru ca apoi să publice una în care apărea ca un „băiat de stradă”. În replică, avocatul victimei și-a publicat pe internet două fotografii alăturate: una în care apare alături de Bill Clinton (pe atunci președinte) și alta de la o petrecere de Halloween, în care arată cam dubios – îmbrăcat în negru și cu o sticlă în mână. Mesajul avocatului a fost: „Dacă m-ar împușcă, oare pe care ar folosi-o?”. O mulțime de oameni i-au urmat exemplul.

Comentariu saccsiv:

   Asadar se mira baietii din mass-media:

„Dacă așa tratează un ziarist alb care lucrează la laptopul său, îmi pot imagina în ce hal se poartă cu ceilalți”.

Si:

„Se pare că, în America, în 2014, poliția te poate agresa, te poate aresta și băga într-o celulă pentru ca apoi să te elibereze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Noi ce le putem zice? Buna dimineata si bine ati venit in lumea reala, aia peste care mass-media tot trage o groasa perdea de fum.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu said, on august 17, 2014 at 1:31 pm

    Asta e unul din multele cazuri din tara lor…
    Eu cred ca se doreste intimidarea populatiei sa fie intr-o stare permanenta de frica si obedienta
    Ei stiu ca si la ei o sa fie destuli care se vor impotrivi noului guvern si noii ordini
    Vor sa le bage frica si sa fie obedienti sa le stearga curajul si spiritul lor liber independent cum il aveau stramosii lor

    Mai bine traiesc in Bangladesh decat in USA
    Nici pentru toti banii din lume nu as pleca acolo in SUA

    Apreciază

  2. John of România said, on august 17, 2014 at 2:38 pm

    Politistii astia americani nesimtiti si rasisti, nu au invatat cu furturile facute de negri nu sunt infractiuni, ci metode de imbogatire culturala!!!

    In plus de asta consider ca ar treui sa ignoram opinia oricarui american care ar incerca sa spuna ca nu a fost pentru ca euro-americanilor sunt niste fiare mincionoase, viclene si insetate de sange:

    Apreciază

    • John of România said, on august 17, 2014 at 2:39 pm

      http://www.ramzpaul.com/2014/08/ferguson-shooting-press-conference.html

      The people of Ferguson don’t want some White Governor „whitesplaining” to them. These people are in pain. And while the pain of losing Michael Brown can never be eliminated, looting stores helps with the grieving process. So the police should get out of town and let the „youths” do their thing.

      In a Nationalist system this sort of thing would never happen. People want self-determination. As such, I am officially a Black Nationalist. Allow these people to have a country where they never have to see a White police officer again.

      Governor Jay Nixon of Missouri on Saturday imposed a midnight to 5 a.m. curfew in this small city, declaring a state of emergency after violence flared anew after a week of street protests over the killing of an unarmed black teenager by a white police officer.

      http://www.nytimes.com/2014/08/17/us/ferguson-missouri-protests.html

      Apreciază

    • saccsiv said, on august 17, 2014 at 6:46 pm

      John of România

      Tu aproape la fiecare articol despre crimele politiei americane vii si ne explici ca bine au facut.

      Apreciază

      • John of România said, on august 17, 2014 at 11:07 pm

        Din contra, stiam ca ma vei acuza de asa ceva daca mai postez despre asta la viitoarele tale articole asa ca ultimele dati cand am facut-o am avut grija sa-mi aleg limbajul in asa fel incat sa fie interpretat ca si cum eu i-as sustine pe politisti in general.

        Te rog sa vizitezi vechile mele postari si vei observa ca nu am spus nicaieri ca sustin statul politienesc sau „big government-ul”.
        Pur si simplu am spus un adevar, ca cei impuscati fac parte din niste grupuri cu pielea mai inchisa care domina locurile din puscariile din SUA desi sunt „minoritati”….
        Si de fiecare data cand are loc asa ceva toata presa din SUA sare in aparare lor iar negrii ies cu milioanele pe strazi si devasteaza orasele, sparg magazinele si fura…. Ca asta face orice fiinta normala nu?

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 18, 2014 at 4:01 am

        John of România

        Nimeni nu trebuie omorat pentru cateva tigari sau pentru ca e negru.

        Pe de alta parte nu ai dreptate cand zici „ca cei impuscati fac parte din niste grupuri cu pielea mai inchisa care domina locurile din puscariile din SUA„. Sunt impuscati si altii.

        Apreciază

      • John of România said, on august 17, 2014 at 11:10 pm

        Tu cum ai face daca ai fi in locul acelor politisti si ai sti de ce sunt in stare gangsterii negri si mexicani si ai avea acasa 2 copii si o sotia si ai fi singurul lor sprijin financiar?
        Ti-ai face datoria sau i-ai lua pe infractori cu „bladete” si te-ai trezi impuscat?

        Apreciază

  3. John of România said, on august 17, 2014 at 3:14 pm

    @saccsiv
    Deci negrul a furat….
    Si ce daca? Fiecare om normal a furat dintr-un magazin cel putin o data in viata lui?

    Si ca sa pun sare pe rana, in ultimele 3 zile circula pe facebook circula postarea unui baiat numit Sabin Mihalache care a fost batut si injughiat de tigani dupa ce a incercat sa-si apere prietena( palmuita pe fund de un tigan)
    Puteti sa-i cautati numele pe facebook. Mai jos e postarea sa de pe facebook:

    Sabin Mihalache with Iris Irisuc
    In sfarsit , dupa 24 de ore sunt din nou in camera. Noaptea trecuta in Costinesti 10 tigani dintr-un clan din aceasta zona m-au atacat. Eram cu prietena mea si ne plimbam cand unul dintre ei a atins-o cu palma pe fund. Nu am putut sa ma abtin si am reactionat… l-am impins pe unul dintre ei si am vrut sa ii dau un pumn insa au aparut inca 9 din clanul lor. In conditiile in care eram singur , doar cu prietena mea , acestia au scos un cutit, moment in care au prins curaj si au inceput sa loveasca din toate partile au incercat sa ma injunghie de mai multe ori si ultima data au incercat sa imi infiga cutitul in cap. Am reusit sa ma apar si mi au infipt cutitul in antebrat. Si nu s-au oprit aici insa am reusit pana la urma sa ma pun pe jos si sa ii tin la distanta cu picioarele in timp ce 8 dintre ei continuau sa imi care picioare in cap. Prietena mea ii implora pe cei 9 sa ma lase in pace. Intr un final au fugit. Dupa ce m-au lasat in fata magazinului pe jumatate inconstient si cu o plaga injunghiata de 10 cm din care tasnea sangele. Vanzatorul din fata magazinului care era român mi a spus sa ma mut pe partea cealaltă a strazii pentru ca ii murdaream asfaltul de sange. Faleza era full de barbati insa toti treceau mai departe pentru ca nu se merita sa isi riste concediul pentru a ajuta un necumoscut. Singura persoana care s-a bagat a fost o femeie care l-a impins pe unul dintre tigani. Asa ca in Romania de multe ori femeile sunt mai barbati decat barbatii. Va multumesc tuturor ,,barbatilor” care m-au vazut noaptea trecuta ca ati asistat la spectacol. Sper ca v-a placut. Suntem un popor de lasi. La ora 5:00 am iesit din operatie si acum sunt bine. Va rog dati share la postul meu!

    Unde e presa din Romania?
    De ce scriu articole PROPAGADISTICE despre „genocidul africanilor si tiganilor” si ignora crimele tiganilor importriva romanilor?

    Si acuma sincer? PRO TV? De ce sa avem incredere in televiziunea lui Ronald Lauder.

    Apreciază

  4. […] Video: LEGEA MARTIALA in Ferguson, SUA, in urma protestelor populatiei ca urmare a uciderii de catre… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.