SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (16.05.2014): Romanii au inceput sa primeasca acasa chemari de la ARMATA? Secretarul general NATO in Romania. Manastirea Petru Voda si troita de la Pungesti. UN RAZBOI INEGAL – razboiul normalilor cu gigantii ce impun homosexualitatea. Catolicii iar si-au canonizat un preot ucis in temnitele bolsevice. NOI?

Posted in STIRI by saccsiv on mai 16, 2014

Gandul: SONDAJ. Credeţi că RELIGIA ar trebui să fie disciplină obligatorie în şcoli?

Realitatea: Românii au început să primească acasă chemări de la ARMATĂ. Trebuie să se prezinte la unitate

Gandul: Secretarul general al NATO vine în România pe 15 mai

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

VIN IN ROMANIA: adjunctul sefului CIA, vicepresedintele SUA, seful Pentagonului (in ordinea sosirii)

Adevarul: Preoţii de la Petru Vodă şi scandalul gazelor de şist. Reacţia BOR după ce monahii din Neamţ au dus o troiţă la Pungeşti
Gestul preoţilor mănăstirii ctitorite de părintele Iustin de a duce o troiţă la Pungeşti, în octombrie 2013, a fost urmat de o reacţie a sinodului Bisericii Ortodoxe Române prin care li s-a recomandat preoţilor să se abţină de la a mai participa la manifestaţii publice pe tema proiectului controversat.
După revoltele care au marcat anul trecut localitatea vasluiană Pungeşti, preoţii de la Mănăstirea Petru Vodă, din Neamţ au decis în octombrie 2013 că trebuie să facă un gest de susţinere a populaţiei nemulţumite de perspectivele proiectului Chevron. Pe 26 octombrie anul trecut, troiţa din cimitirul lăcaşului din Neamţ a fost adusă la începutul în satul Siliştea, din comuna Pungeşti şi sfinţită de preoţii locului şi de monahii de la Petru Vodă, în prezenţa a circa 200 de persoane.   „Am adus cu noi această minunată cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru, ca să vedem în ea un standard, o lumină, o putere“, le-a spus celor prezenţi părintele Ioan Şişmanian, de la Mănăstirea Petru Vodă.
Digi 24: Jean Sévillia, scriitor francez: S-a spus că nu le poate fi contestat homosexualilor dreptul de a se căsători. Eu cred că poate fi

Luca Niculescu: De ce deseori în titlurile cărților dumneavoastră găsim cuvinte precum „corect”, „incorect”, chiar și „terorism intelectual”?

Jean Sévillia: Astăzi există o tendința dominantă, o expresie care vine din Statele Unite ale Americii, cea a corectitudinii politice. Principiul ei este că unele poziții sunt legitime, iar altele sunt mai puțin legitime. Prin cărțile mele încerc să restabilesc echilibrul între aceste două poziții. Stânga ar fi legitimată ca reprezentant al Binelui, iar dreapta ar trebui să se scuze tot timpul pentru că este de dreapta. Eu refuz acest dezechilibru.

Luca Niculescu: Vorbiți aici despre dezbaterea din Franța, pentru că în România dezbaterile sunt puțin diferite.

Jean Sévillia: S-a spus că nu le poate fi contestat homosexualilor dreptul de a se căsători. Eu cred că poate fi contestat acest drept. Asta nu înseamnă că îi disprețuiești pe homosexuali sau că le vrei răul. Eu nu cred că un copil crescut de doi bărbați sau de două femei beneficiază de aceleași lucruri ca un copil crescut de un bărbat și o femeie.

Luca Niculescu: Pe de altă parte există, însă, din ce în ce mai mulți copii crescuți de mame singure sau chiar de tați singuri…

Jean Sévillia: Jean-Paul Sartre, filozoful nostru național, a spus că ‘un anticomunist este un câine’. Anticomuniștii erau acuzați practic de fascism. În anii ’60, la liceu, ni se spunea că URSS-ul avea să depășească SUA pe plan economic. Era un sistem de minciuni incredibil.

Antena 3: Rusia critică Eurovisionul şi vrea să-şi facă propria competiţie muzicală: „Trebuie să părăsim acest CIRC imediat”

Victoria de anul acesta de la Eurovison, adjudecată de travestitul austriac Conchita Wurst (foto), a stârnit o stare profundă de dispreţ în rândul telespectatorilor ruşi.
Adjunctul Comisiei Parlamentare pentru Protejarea Familiei, Femeilor şi Copiilor din Duma de Stat, Olga Batalina, a declarat că rezulatele de la Eurovision sunt ruşinoase şi sunt urmările „propagandei culturii netradiţionaliste, inculsiv cea care promovează drepturile homosexualilor„.

Adevarul: FOTO Episcopul-martir care aduce 20.000 de credincioşi la Iaşi. Cel mai important eveniment religios din istoria Bisericii Romano-Catolice în Moldova

Episcopul Anton Durcovici, decedat în temniţele comuniste din cauza înfometării şi a torturilor, va fi beatificat la Iaşi de către un cardinal trimis de Papa Francisc. Peste 20.000 de credincioşi catolici din toată Europa vin la Iaşi sâmbătă, 17 mai, pentru a asista la slujbă.
Gandul: Ce schimbări îi aşteaptă de la 1 iunie pe românii care au nevoie de medic

Peste două săptămâni vizitele la medic vor fi restricţionate. Dacă până în prezent puteam să ne ducem la medicul de familie o dată pe an pentru a ne face analizele de rutină, de la 1 iunie ne vom putea prezenta o dată la trei ani dacă avem între 18 şi 39 de ani şi în fiecare an dacă avem peste 40. Acestea nu sunt singurele schimbări pe care Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, le aduce sistemului sanitar începând cu prima lună a verii.
Antena 3: Declaraţia şocantă a unui oficial francez: Franţa regretă că SUA nu au atacat Siria

Franţa regretă că Administraţia Barack Obama nu a atacat Siria în toamna anului 2013, afirmă, la Washington, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP.
„Regretăm că nu a avut loc o intervenţie militară, deoarece credem că această situaţie ar fi schimbat mult lucrurile, din multe puncte de vedere, dar asta este, nu avem de gând să reconstruim istoria”, a spus el.
Regimul sirian a utilizat de cel puţin 14 ori arme chimice în cursul anului 2014, a precizat Laurent Fabius.
„Avem elemente, cel 14 elemente, care arată că, în ultimele săptămâni, au fost utilizate arme chimice, în special clor”, a spus Fabius.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului este estimat la cel puţin 150.000 de morţi.

Comentariu saccsiv:

   Dar chiar nici macar un cuvant despre ororile rebelilor?

Ceea ce se petrece in Siria depaseste cu mult scenariile filmelor apocaliptice de la Hollywood. Si SE VA PETRECE PE TOT PAMANTUL

PUBLIKA: Moldovenii pot solicita buletin de identitate electronic

Descopera: „Organul inutil” din corpul nostru este reabilitat de ştiinţă. Ce scop are apendicele

Apendicele a fost considerat multă vreme un „organ inutil”, acest ţesut aflat la intersecţia intestinului subţire cu cel gros inflamându-se adeseori şi punând uneori în pericol viaţa pacienţilor. Multă lume crede că apendicele nu foloseşte la nimic, motiv pentru care oamenii aleg să se supună apendicectomiei, eliminând acest organ „vestigial şi inutil” din corp fără a suferi, aparent, în urma acestei operaţii.

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. danutza said, on mai 16, 2014 at 6:56 pm

    http://www.realitatea.net/scenariul-unui-analist-rus-e-momentul-sa-reimpartim-romania_1440611_comentarii.html#comentarii

    imi pare rau ca la articolul de pe gandul legat de religia ca materie in scoli nici nu au votat prea multi ortodocsi, nici nu s-a gasit vreunul sa combata armata de atei. doar un protestant le tine piept.
    .pacat! nici nu vreau sa ma gandesc ce vom face cand va veni lepadarea finala…

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on mai 16, 2014 at 9:55 pm

      Incearca pe facebook pe pagina: „pentru toti pacatosii” sa discuti cu ei ca acolo sunt toate sectele. In afara de faptul ce vei iesi de acolo epuizata nu se va lega nimic de ei. Unii trebuie sa vada ca sa creada si numai moartea ii va trezi. Cel mai bun sfat, dupa prima si a doua mustrare sa te departezi altfel pierzi timp pretios cu ei.

      Apreciază

    • Cosmin said, on mai 18, 2014 at 12:47 am

      @ danutza

      „Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.”

      Am vazut de mai multe ori ca indemni la a tine piept valului de ateism feroce de pe publicatii brand hartie igienica precum e gandul(vezi sigla lor ca sa ma intelegi despre ce vorbesc).

      Danutza, avem puncte de vedere comune, de aceea iti recomand sa nu iti mai zdrobesti nervii explicand pietrelor cum sta treaba. Lasa-i in plata Domnului. Iti faci rau sanatatii tale.

      Da, daca vine un ateu sau un ratacit la tine si iti cere lamuriri, e de datoria ta de crestin ortodox, sa-i lamuresti. In rest, are grija Dumnezeu de inima lor.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. kosk said, on mai 16, 2014 at 7:21 pm

    danutza tu nu intelegi ceva simplu: cu aia de pe forumurile media nu se poate discuta normal, majoritatea sunt troli si postaci ,crede-ma, ori te alegi cu injurataturi si cucuie-n cap ori iti pierzi controlul si treci la ‘argumente’ contondente..in trecut mai discutam cu atei pe blogurile lor (din aia mai civilizati, mai spalati) dar m am lasat. sunt prea reductionisti

    Apreciază

    • aha said, on mai 17, 2014 at 12:08 am

      @kosk. corect ceea ce zici. adica sunt de acord cu tine. oricum in mediul online nu poti discuta omeneste. nici macar omeneste. nu generalizez. dar, in principiu, asa se intampla. ba mai mult….ajungi ca tu insati sa incepi sa judeci pe ceilalti de parca tu ai fi cel mai tare dintre pamanteni!( chiar daca nu scris ci doar in mintea ta), ceea ce nu e normal!

      Apreciază

      • kosk said, on mai 17, 2014 at 10:24 am

        pai da, tu le dai citate din Filocalii (dovezi) sau argumente pe placul lor, ‘logice’ (din logica unui Godel sau Platinga) iar astia iti ‘raspund’ cu zeflemele si injurii cele mai ‘fine’ de genu ‘ habotnic’, ‘pravoslavnic platit de rusi’ sau ‘lingator de oase’ .cam asta e nivelul ‘ateilor’ ,nu aruncati margaritare la porci…continuarea o stiti.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 17, 2014 at 10:44 am

        kosk

        Frate, si eu indemn cititorii sa comenteze la unele articole de pe site-urile mass-media, insa cam la modul acesta:

        O postare bine gandita la tema articolului.

        Ignorarea totala a vomei activistilor sau au habaucilor ce comenteaza acelasi articol.

        Daca observati ca altcineva deja a postat ceva destept, nu renuntati, postati si voi ceva sau macar incurajati-l pe acela.

        Care-i folosul?

        Dintre sutele sau miile care parcurg si rubrica respectiva de comentarii, unora, citindu-va postarile, li se pot aprinde oarece beculete si incep sa-si puna intrebari. O parte dintre ei vor cauta cu timpul si raspunsuri si uite asa, usor usor se mai trezesc cativa.

        Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on mai 16, 2014 at 7:34 pm

    Talcuire cutremuratoare la Apocalipsa a Sfantului Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului si Siberiei

    In vremurile antihristului locul idolilor va fi luat de stapanire, care va cere inchinare pentru sine, iar cel ce va respecta legile civice ale societatii, desi fara a aduce direct vreo atingere credintei, va fi partas al acestei stapaniri. Atunci se va face despartirea celor buni de cei rai, potrivit voii lui Dumnezeu, a urmasilor lui Hristos de slugile lui antihrist.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 16, 2014 at 10:13 pm

      Hristos a înviat! Da. Este bun ca și filmul Plan de rezistență ORTODOX împotriva ereziilor actuale – Ioan Vlăduca.

      Aș dori să mai propun celor interesați de adevăr vizionarea numai a trei filme scurte EXCEPȚIONALE (veți vedea) care se găsesc pe internet (Youtube):
          
          1. Dezvăluiri zguduitoare despre U.E. ale unui preot mărturisitor ORTODOX;

          2. Noua Ordine Mondială – DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE. DE CE CRIZA;

          3. Duhovnici Români despre Ecumenism (Ioan Casian)
          
          În primul veți vedea și auzi o femeie posedată care încearcă în câteva rânduri să-l oprească din predică pe preotul curajos mărturisitor, tocmai când spune lucruri mai importante…
          De ce nu avem și noi asemenea preoți plini de curaj și luminați de Duhul Sfânt care să predice adevărul PÂNĂ LA CAPĂT INDIFERENT DE CONSECINȚE? Până la urmă, viața noastră este în mâinile Domnului și suntem datori cu o moarte. Pe un creștin îl definește cel mai bine atitudinea din fața morții. ATUNCI ESTE MOMENTUL ADEVĂRULUI, DACĂ ESTE CU HRISTOS SAU NU.
          O spun și mă repet. Nu trebuie să luăm buletinele electronice! Noi trebuie să facem voia lui Dumnezeu, ceea ce este bine plăcut înaintea Lui. Și Dumnezeu ne va întări și ne va da soluții. Doamne ajută!

      Apreciază

    • qwert said, on mai 16, 2014 at 11:10 pm

      Foarte bine argumentat, nu vor ataca manastirile, ortodoxia direct ci indirect asa cum si familia crestina nu e declarata in afara legii sau inutila ci sunt incurajate avorturile, homosexualitatea pentru ca ea sa dispara din peisaj.Raportul Lunacek cred ca este cel mai elocvent al acestor masoni spurcati.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 17, 2014 at 12:02 am

        Când anhristul va fi uns împărat al lumii (câtă va mai fi după un război devastator), creștinismul va fi scos în afara legii. În locul icoanelor vor fi puse reprezentări diavolești. Atunci ORTODOXIA VA FI ATACATĂ DIRECT, NU CA ÎN PREZENT. Creștinii adevărați se vor refugia în munți și în catacombe, oriunde se va putea…
        Dar nu vă fie teamă. Teama vine NUMAI DE LA DIAVOL.

        Apreciază

  4. Florin said, on mai 16, 2014 at 8:10 pm

    La faza cu scoaterea religiei din programa scolara e ceva mult mai ascuns. Am o varsta si am reusit sa surprind faptul ca chiar daca religia era obligatorie pentru toti, noi crestinii faceam ora normala la scoala, catolicii se duceau la ai lor, cei care nu credeau in nimic unoeri nu veneau la ore, alteori luau parte alaturi de noi, li se parea interesant, pana si 2-3 pocaiti au ajuns sa se spovedeasca si sa ia impartasanie cu noi. Eu consider ca scopul scoaterii religiei e ascuns faptul sa nu se mai deosebeasca raul de bine. Ca sa dau exemplu, copii care joaca jocuri violente pe pc si apoi injunghie pe strada, face rau, omu moare si el crede ca poate sa-l invie si nu constientizeaza cat de spalat e creierul acelui copil. Acelasi lucru e si cu manipularea la tv! Sunt oameni in stare sa ucida ca drept e cum a zis postu ” x ”de televiziune. Din ce stiam eu, eram destui crestini in Romania. Deci nu ar avea de ce sa scoata religia. Cei care nu vor sa o faca sa se duca cu oc erere si sa se retraga de la materia asta!

    Apreciază

  5. lastunnegru said, on mai 16, 2014 at 9:50 pm

    Cum isi pierd uni oameni vesnicia pe lucruri de nimic implantandusi un MICROCIP ( activat cu NFC near feald comunication ) in mana ca sa isi deschida telefonul, sa isi deschida usa casei, sa isi deschida usa la masina, sa aprinda un bec si au ajuns deja in iad prin acea decizie a lor, vesnicia nu merita sa fie data pe nimic ori cat de atragatoare ar parea ofertele.

    http://motherboard.vice.com/read/now-on-sale-a-biohacking-chip-you-can-implant-on-your-own?trk_source=recommended

    Apreciază

    • Giovanni Onika said, on mai 17, 2014 at 1:43 pm

      Ce piraminda mare are pe tricou cu un mare D in interiorul ei „scalvul” ala si nu o zic in batjocora ci la modul cel mai serios, e sclavul lumii acestea si propriu si la figurat. Materia l-a subjugate, el se crede dumnezeul acestei lui, dar asta e doar o impresie, necuratul l-a orbit cu praful lumii si i-a luat ce e mai de pret, sufletul lui, l-a luat pe el, tot ce reprezinta el in adevar ca si fiinta.
      Uitati aici un film cutremurator despre ce e lumea si ce suntem noi in fata mortii, poate unii l-ai mai vazut:

      Doamne ajuta-ne si ne iarta !

      Apreciază

  6. ORTODOXIE said, on mai 16, 2014 at 10:03 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  7. geo said, on mai 16, 2014 at 10:13 pm

    A Norwegian project displaying people for entertainment by highlighting the evolution of racism has recreated a notorious ‘human zoo’, depicting Africans in cages as uncivilized and primitive animals, a move that sparked public outrage.

    The outdoor exhibition called European Attraction Limited which was set up in the capital, Oslo, in Frogner Park, has recreated a notorious 1914 Norwegian human zoo. The original Congo village, or Kongolandsbyen, was inhabited by about 80 people, actually Senegalese, who were put on display for public entertainment for five months.

    That show attracted about 1.4 million people who were eager to watch „traditionally-dressed Africans,” living in palm-roof cabins and going about their daily routine of cooking, eating and making handicrafts.

    http://rt.com/news/159320-norway-human-zoo-racism/

    127 Killed in Kiev’s Special Op in Southeast Ukraine – UN Official

    http://en.ria.ru/world/20140516/189870018/127-Killed-in-Kievs-Special-Op-in-Southeast-Ukraine–UN-Official.html

    Ukraine’s protesters on Kiev’s Independence Square, known as the Maidan, included a large number of drug addicts, Russia’s Federal Drug Control Service chief Viktor Ivanov told reporters on Friday.
    Certain media reports said in February that bags with psychostimulant drugs used by US armed forces were brought to the Maidan as medical agents used in sports, he said.

    http://en.itar-tass.com/world/731910

    Russian Foreign Ministry deeply regrets that the report on the situation in Ukraine, published by the Office of the UN High Commissioner for Human Rights, actually justifies the criminal punitive operation in the southeast of Ukraine, conceals casualties among peaceful civilians, makes an attempt to put the blame for the committed violations of human rights on the “pro-Russian forces,” the ministry said in a statement.

    http://en.itar-tass.com/russia/731887

    Descendants of ex-Soviet Germans, who were deported from Crimea to remote parts of the USSR at the beginning of World War II battles on the Soviet front, would like to return to the Crimean Peninsula, their historical homeland. Their hopes for this have been sparked by the Russian President’s decree on honoring the rights of deported ethnic groups.

    More than 2,500 people have already asked the Republican Society of Crimean Germans to help them resettle to Crimea. Before the 1940’s, the German townships were mostly located on the territory of today’s Krasnogvardeisky and Sovietsky districts and even all the paperwork at official agencies there was done in German then.
    “Descendants of the Germans whose parents lived and worked in Crimea before the outbreak of combat operations on the Soviet territory are now asking to let them come back,” Alexei Nusbaum, a deputy chairman of the Crimean Germans Society told the Komsomolskaya Pravda daily.
    “Just everyone was deported from the peninsula in the summer of 1941 – the elderly, women, and children. All in all, about 64,000 Germans were sent to Kyrgyzstan, Kazakhstan and southern Urals from Crimea then.”

    April 21, President Vladimir Putin signed a decree on political exoneration and reinstitution of rights of the Crimean Tatar population of Russia’s new constituent republic and granted the same reinstitution to members of other ethnic groups that had been subjected to repressions during Stalin’s rules.
    “The decree stipulates measures for social and economic development of certain territories that were practically neglected in the past several years or, actually, decades and had no legal status,” Putin said. “They didn’t develop at all on the social plane and only degraded.”
    Under provisions of the decree, a special program for economic development of Crimea in the period through to 2020 will be developed. It will spell out steps toward ethnic, cultural and spiritual rejuvenation of Armenian, Bulgarian, Greek, Crimean Tatar and German ethnic communities in the new region.
    Society of United Soviet Germans was set up in Crimea in December 1990. Three years later, it was re-registered as Wiedergeburt Republican Society of Crimean Germans. It focused its efforts on reviving the culture of local Germans.
    New cultural centers and deutscheclubs were set up. A public Volksparlament (People’s Council) appeared. Hoffnung (Hope) newspaper is published in Russian and German versions.
    More than 30,000 school students are studying German at 182 schools. Four Sunday schools provide classes of German and six schools offering advanced courses of the language have opened. Also, 5 German Lutheran churches have been built.
    And yet a return home of deported Germans and furnishing them with normal living conditions remains a major guideline for the Society’s work.
    “Our ethnic community has always been positioning itself as Russian Germans,” Yuri Hempel, the president of Crimean Germans Society. “I previously had lots of arguments over the issue in Kiev and I told people there that we are Russian Germans, while officials would rush to tell me, no, you’re Ukrainian Germans.”
    “This was an erroneous claim, however, because our ancestors had come to the Russian Empire, to Novorossia, pursuant to a manifesto issued by Emperor Alexander I, who urged the Germans to resettle to Taurida,” Hempel said.

    http://en.itar-tass.com/opinions/1771

    Apreciază

  8. mircea.v said, on mai 16, 2014 at 11:49 pm

    E rusinea rusinilor atitudinea Sinod BOR fata de Sfintii Inchisorilor. Nu as vrea sa fiu in pielea lor daca nu vor face nimic pt a-i cinsti asa cum se cuvine. Nene, da parca le-a luat satana mintile. Ce-or avea de pierdut ca toti episcopii sant calugari, de ce le-o fi frica, nu pot pricepe, ma depaseste.
    Si e rusinea rusinilor pt toti preotii care nu vorbesc mirenilor din parohiile lor despre acesti oameni.

    Pr Radu, e corect sau nu?

    Apreciază

  9. mircea.v said, on mai 17, 2014 at 3:19 pm

    Cica a fost si IPS Teofan prezent la ceremonie. Oare de ce s-a dus? Seamana asta a tradare?
    Adica de ai tai nu zici nimic, nu faci taraboi, dar mergi la cei ai catolicilor.
    Scarba, imi e scarba de o asemenea atitudine.

    Apreciază

  10. Valentin Dorneanu said, on mai 17, 2014 at 5:20 pm

    sunt niște unelte ierarhii ăștia , dar nu mai sunt în slujba lui Hristos, ci unelte ale altui dumnezeu – al celui rău – pe numele lui – Mamona.

    Apreciază

  11. wesgon said, on mai 18, 2014 at 12:32 am

    Si uite asa intra ortodoxia in ilegalitate, poate tot raul spre bine , si poate chiar o sa ajute faptul asta, mai greu de identificat acei adevarati crestini si poate putin timp castigat , inainte sa vina prigoana ce-a mare.

    Apreciază

  12. Zob said, on mai 19, 2014 at 1:00 pm

    Reblogged this on TRACIA.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.