SACCSIV – blog ortodox

Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 17, 2014

   Am mai scris pe aceasta tema:

Textul intreg si neschimbat al PROHODULUI Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos

   Insa e bine sa ne reamintim. Iata ce putem citi in articolul Prohodul Domnului, versiunea incorectă politic:

Motto:

„Păstraţi cărţile vechi, fiindcă va veni timpul şi veţi avea nevoie de ele, pentru că cele noi vor fi schimbate”

sfat dat de preoţi în secolul trecut

Persecuţia creştinilor

.Se apropie Paştele – acea sărbătoare pe care se fundamentează creştinismul, căci dacă Hristos nu ar fi înviat, zadarnică ar fi şi credinţa noastră.

Multe secole la începutul creştinismului, această religie care era nouă în peisajul dominat de păgânism, a fost condamnată, interzisă, iar practicanţii lor persecutaţi (de exemplu în arene, unde erau daţi fiarelor spre divertismentul cetăţenilor romani). Tortura şi uciderea creştinilor continuă şi în zilele noastre în anumite ţări dominate de autorităţi cu alte credinţe. Un exemplu actual foarte bun ar fi Siria. Deci încă mai sunt locuri multe pe Pământ în care dacă spui “Hristos a înviat!” ţi se taie capul. De fapt, conform anumitor studii care consideră creştine inclusiv denominaţiunile catolice şi celelalte erezii şi secte care se declară creştine, creştinismul este cea mai persecutată religie din lume: “Potrivit Societății Internaționale pentru Drepturile Omului din Germania, patru din cinci acte de discriminare religioasă din lume sunt îndreptate astăzi împotriva creștinilor. Organizația laică din SUA The Pew Forum declară că adepții religiei creștine se confruntă cu opresiuni în 139 de țări”.

Luând acestea în considerare, persecuţia creştinilor este regula, iar tolerarea lor este excepţia.

Creştinismul este persecutat şi în România într-o variantă care nu implică violenţa fizică, mai exact, de exemplu, prin propaganda unilor evrei, care caută acul în carul cu fân pentru orice fel de idee care ar putea fi sucită ca fiind “antisemită”, ca pretext pentru a-i prigoni pe românii ortodocşi chiar la ei acasă.

Cenzura, unealtă a persecuţiei asupra creştinilor

Ca rezultat al unei asemenea presiuni indubitabil, IPS Daniel, CEO la S.C. Biserica Ortodoxă SRL, a hotărât în 2007 cenzura Prohodului Domnului, cântecul care se citeşte în fiecare seară de Vinerea Patimilor, cu două zile înainte de Duminica Învierii. Cenzura din 2007 a constat în modificarea unor strofe în legătură cu care unii evrei s-au simţit deranjaţi. Despre importanţa acestei slujbe care se face o dată pe an, vă invit să citiţi aici. Apoi, s-a hotărât tăierea de tot a unor strofe, revenindu-se astfel la măsura luată în 1948. Astfel se face că toate cărţuliile cu Prohodul Domnului vândute de ani buni de către bisericile ortodoxe sunt cenzurate (într-un fel sau altul), ca nu cumva, vezi Doamne bine, să se ofenseze vreun evreu din cauza mărturisirii unui adevăr istoric – că Iisus Hristos a fost răstignit la insistenţele fariseilor şi a celor influenţaţi de ei, iar în acest sens evreii sunt autorii morali ai crimei comise împotriva lui Iisus Hristos. 

Schimbările au fost făcute nu doar în Prohodul Învierii, ci şi troparul glasului I al învierii de la Ceaslov: „piatra fiind pecetluită de iudei (jidovi) şi ostaşii străjuind preacurat trupul Tău înviat-ai a treia zi, Mântuitorule” a devenit „Piatra fiind pecetluită”.

Aşasar, există două variante de prohod cenzurate: cea din 1948, în care strofele sunt eliminate complet, care este actualmente în continuare tipărită şi distribuită în bisericile ortodoxe şi versiunea din 2007, în care strofele de mai jos au fost modificate. 
V-am împărtăşit aici versiunea completă a Prohodului Domnului, pe 3 pagini gata de listat! Ca o ironie, ghici unde am găsit versiunea necenzurată! În ziarul Libertatea.O versiune PDF de 21 de pagini în care cu roşu sunt subliniate strofele care ulterior au fost cenzurate se găseşte aici.
Să vedem cu atenţie mai exact CARE strofe au fost cenzurate! Am îngroşat precis cuvintele care fac referire la evrei.

 

Starea I.

Starea 1 are 76 de strofe în versiunea originală şi 73 de strofe în versiunea cenzurată.

Din Starea întâi au fost eliminate total:

56. Urmaşii lui Iuda,
Din izvor adăpaţi
Şi cu mană săturaţi demult, în pustiu,
În mormânt îl pun pe Hrănitorul lor.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “urmaşii lui Iuda” a fost înlocuit cu “cei ce au fost de demult”, apoi a fost eliminată strofa definitiv )

58. Îngâmfat Israil,
Ucigaşe popor 
!
Pentru ce pe Varava, pătimaş, slobozi,
Iar pe Domnul pentru ce Îl răstigneşti ?

(în cazul acestei strofe, în 2007 “îngâmfat Israil, ucigaşe popor” a fost înlocuit cu “O, vicleni farisei! O, popor pătimaş!”, apoi a fost eliminată strofa definitiv )

62. Pizmăreţ popor,
Ucigaş blestemat
 !
Ruşinează-te măcar, înviind Hristos,
De mahrama şi de giulgiurile Lui.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “Pizmăreţ popor, Ucigaş blestemat !” a fost înlocuit cu “Ceata celor pizmaşi Care L-au răstignit”, apoi a fost eliminată strofa definitiv )

Starea a II-a

Starea 2 are 63 de strofe în versiunea originală şi 60 de strofe în versiunea cenzurată

Din Starea a doua au fost eliminate total:

33. Tu, ca Cel ce eşti
De viaţă dătător, Cuvinte,
Pe iudei nu i-ai ucis, fiind răstignit;
Ba chiar şi pe morţii lor îi înviezi.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “Pe iudei nu i-ai ucis, fiind răstignit” a fost înlocuit cu “N-ai ucis pe cei ce Te-au răstignit acum”, apoi a fost eliminată strofa definitiv – de fapt, această cenzură mută efectiv vina de la evrei la romani)
42. O, neam jidovesc
Îndărătnic, ce-ai primit arvuna
 !
Cunoscut-ai ridicarea Bisericii;
Pentru ce dar pe Hristos L-ai osândit ?

(în cazul acestei strofe, într-o vreme “jidovesc” a fost înlocuit cu “păcătos”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

51. O, iudeilor !
Ruşinaţi-vă măcar de morţii
Înviaţi de Dătătorul vieţii lor,
Cel pe Care, plini de pizmă, L-aţi ucis.

(Acesta din urmă este singurul caz în care nu a avut loc o eliminare totală, însă a fost schimbat în 2007 “O, iudeilor !” cu “Fariseilor!”).

61. Cel făr’ de-nceput,
Veşnice Părinte, Fiu şi Duh Sfânt,
Întăreşte stăpânirea ’mpăratilor
Împotriva duşmanilor, ca un bun.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “Întăreşte stăpânirea ’mpăratilor Împotriva duşmanilor, ca un bun.” a fost înlocuit cu “Întăreşte-i, ca un bun, pe cei drept-credincioşi Şi le dă izbând’-asupra celor răi”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

Starea a III-a

Starea 3 are 49 de strofe în versiunea originală şi 43 de strofe în versiunea cenzurată

Din Starea a treia au fost eliminate total:

7. Cei hrăniţi cu mană
Lovesc cu piciorul
În Binefăcătorul.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “cei hrăniţi cu mană” a fost înlocuit cu “cei ce-au cerut milă”, apoi a fost eliminată strofa definitiv )
9. O, ce nebunie !
Pe Hristos omoară
Cei ce-au ucis pe profeţi.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “cei ce-au ucis pe profeţi” a fost înlocuit cu “cei pătimaşi cu cei răi”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

12. Zis-a înţeleptul:
Groap’-adâncă este
Gâtlejul jidovilor.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “gâtlejul jidovilor” a fost înlocuit cu “Pornirea inimii lor”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

13. La viclenii jidovi,
Căile lor strâmbe
Curse şi ciulini sunt.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “viclenii jidovi” a fost înlocuit cu “cei făr’ de lege”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

24. Pier răstignitorii,
Împărate-a toate,
Dumnezeiescule Fiu.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “pier răstignitorii” a fost înlocuit cu “Iartă-i pe toţi, Doamne”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)
Toţi pier, împreună,

În groapa pierzării,
Bărbaţii sângiuirilor.

(în cazul acestei strofe, în 2007 “Bărbaţii sângiuirilor” a fost înlocuit cu “Cei vărsători de sânge”, apoi a fost eliminată strofa definitiv)

Disclaimer

Nu am ceva împotriva evreilor în mod deosebit. A afirma că evreii din antichitate sunt responsabili de moarte lui Iisus Hristos nu este un act de antisemitism, ci este un fapt istoric. A afirma altceva este o minciună sau în cel mai bun caz, o omisiune. Însă a modifica cântările religioase ale unei confesiuni pe asemenea criterii reprezintă un afront la adresa credinţei acelei confesiuni, cu atât mai mult cu cât ea este majoritară. În orice democraţie, şi majorităţile au drepturi, nu doar minorităţile.

În psihologie, există termenul care se numeşte discriminare pozitivă/affirmative action. “Expresia aceasta desemnează ansamblul măsurilor ce vizează sporirea avantajelor pe care membrii unui grup minoritar, care a fost victima unei discriminări, le au de pe urma unei anumite politici sociale, instituind sau nu un tratament preferenţial” (Lionel Dagot,Experimente de psihologie organizaţională, p. 111). Astfel, minorităţile care ajung efectiv să aibă beneficii în exces de pe unei asemenea politici sociale riscă să ajungă detestate mai ales de cei care nu aveau nimic împotriva lor, ci îi acceptau bine-mersi.

Ce se întâmplă atunci când o minoritate începe să încalce drepturile unei majorităţi?
Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand şi:

Legea condamnării legionarilor folosită împotriva naţionalismului şi patriotismului românesc, împotriva drepturilor omului şi împotriva Constituţiei

Legea lui Crin Antonescu, Roşia Montană şi viitoarea cenzură din România

Modificarea O.U.G. 31/2002 este un atac la adresa conştiinţei ortodoxe a poporului român şi la adresa democraţie

Paşte fericit!

Ştefan Alexandrescu

român creştin ortodox

 

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. corina said, on aprilie 17, 2014 at 12:41 pm

    In ajunul Sfintelor Pasti a mai aparut inca o „teorie” privind autorul Evangheliei dupa Luca http://hotnews.md/articles/view.hot?id=25152

    Apreciază

  2. Iani said, on aprilie 17, 2014 at 1:55 pm

    Foarte util articol, chiar am cumparat de curand o carticica cu Prohodul editata in 2011 parca, cu binecuvantarea lui Daniel (am vazut abia dupa ce am luat-o….) si ma gandesc sa adaug strofele sau versurile scoase, pe pagini… Dar se pare ca sunt foarte multe.
    Este foarte grav. De la schimonosirea si cenzurarea slujbelor pana la cenzurarea si modificarea Sfintei Scripturi nu mai e decat un pas.

    Apreciază

  3. geo said, on aprilie 17, 2014 at 2:03 pm

    răieşte numai cine plăteşte
    Spitalele nu vor mai fi obligate să asigure toate tratamentele necesare bolnavilor

    • Noul pachet de servicii medicale va intra probabil în aplicare numai după 1 mai, deşi actualul pachet de servicii de bază a expirat teoretic la 31 martie

    Ministerul Sănătăţii vrea să legalizeze practica prin care bolnavii trebuie să-şi aducă singuri medicamentele de care au nevoie după internarea în spital. Unităţile medicale nu vor mai fi obligate să asigure toate tratamentele, ci doar pe cele pe care le consideră necesare sau pe care le au. Prevederea se va regăsi în contractele pe care spitalele le vor încheia, de la 1 mai, cu casele de asigurări. Dacă, de exemplu, un pacient cu fractură are nevoie de tratament contra diabetului, unitatea medicală nu va mai fi obligată să i-l asigure. Pentru bolnavi va însemna o cheltuială în plus. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ridică din umeri şi spune că această prevedere a fost introdusă în lege la solicitarea managerilor de spitale. „A fost o negociere pe care au avut-o reprezentanţii spitalelor cu Casa Naţională de Asigurări. Sînt mai multe prevederi care tocmai asta fac – să nu mai aibă bolnavul această problemă de a aduce medicamente”, spune ministrul. Deşi pare o măsură care aduce un fel de cinică selecţie naturală pentru supravieţuire, specialiştii văd şi o parte bună a acestei prevederi – spitalele ar putea fi obligate la transparenţă. „Pacienţii trebuie să aibă dreptul la o anumita listă şi asta să fie publică. În momentul de faţă, în pofida a ceea ce se crede, medicamentele care lipsesc din spitale sînt cele foarte ieftine şi nu neaparat cele foarte scumpe”, explică Sorin Paveliu, expert în sănătate. Lista de medicamente contractată de spital ar putea fi publicată de pagina de internet, astfel încît pacientul să ştie la ce să se aştepte cînd se internează într-o anumită unitate medicală. În rest? Trăieşte numai cine plăteşte.

    Noul pachet va intra în vigoare va intra în vigoare „anul acesta“

    Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică pachetul minimal şi pachetul de servicii medicale de bază pe 25 februarie, pe site-ul instituţiei, printr-un proiect de hotărîre de Guvern. Dezbaterea urma să se încheie la 7 aprilie, dar niciun responsabio din Sănătate nu a făcut vreun anunţ. Ministerul Sănătăţii mai trebuie să parcurgă procedura de negociere cu asociaţiile de pacienţi şi asociaţiile profesonale. Pînă cînd va intra noul pachet de servicii în vigoare, rămîne în vigoare actualul pachet de servicii medicale. Ce mai aduce nou viitorul parchet? „Sînt o serie de mici modificări. De exemplu, o analiză în plus, care este gratuită, este cea pentru glanda tiroidă. Într-adevăr, anumite analize nu se mai pot repeta atît de frecvent. Dar, deocamdată nu ştim cu siguranţă cînd va intra în vigoare noul pachet. L-am auzit zilele trecute pe ministrul Sănătăţii spunînd că va intra în vigoare «anul acesta»“, a spus dr. Adrian Gîrbea, medic de familie. În prezent, românii beneficiază prin pachetul de bază de o vizită la medicul de familie pentru un control anual şi pentru un set de analize de rutină, indiferent de vîrstă.

    Amendă pentru cine nu vine la control

    Tot cu o lună a fost amînată şi introducerea noii liste de medicamente compensate în sistemul de sănătate, motivul fiind acelaşi, şi anume rezolvarea unor aspete tehnice. Astfel, atît noul pachet de servicii de bază cît şi noua listă de medicamente vor intra în aplicare de la 1 mai şi nu de la 1 aprilie, aşa cum era prevăzut iniţial. Conform variantei aflate în dezbatere publică, persoanele cu risc crescut de boală tretuie să efectueze cel puţin o vizită anuală la medic. ~n caz contrar riscă să fie amendate.

    Vaccinul pneumococic va fi gratuit pentru copii

    În noul pachet, cel puţin din ceea ce se ştie pînă acum, setul de analize gratuite va fi valabil numai o dată la trei ani asigiraţilor cu vîrste cuprinse între 18 şi 39 de ani şi anual celor cu vîrsta de peste 40 de ani. În plus, pacienţii vor plăti pentru unele servicii medicale care erau gratuite pînă acum, cum ar fi naşterea prin cezariană la cerere. Conform proiectului, pachetul de bază include şi vaccinul pneumococic gratuit. Acest vaccin li se face copiilor între vîrsta de 4 luni şi 24 de luni, în condiţiile în care o doză costă în prezent între 150 şi 300 de lei. O altă noutate ar fi, teoretic, derularea programelor naţionale de sănătate pentru cancer, diabet, HIV SIDA, boli rare sau tuberculoză. Programele sînt destinate tuturor pacienţilor, asiguraţi şi neasiguraţi, şi va fi finanţat exclusiv din bugetul de stat.

    După 40 de ani, aspirină pentru prevenţia bolilor cardiovasculare

    Conform proiectului, persoanele cu vîrste de pînă la 40 de ani beneficiază, oadtă dată la trei ani, de una sau două consultaţii succesive la medicul de familie şi un set de investigaţii la frecvenţa recomandată, în funcţie de vârstă şi de sex. Acest set de investigaţii recomandat include următoarele consultaţii, pentru populaţia cu risc normal: cardiologie ( anual), testul Babeş Papanicolau (pentru femei), o dată la trei ani sau o dată la cinci ani, testul Babeş Papanicolau şi testul Human Pappiloma Virus, pentru femeile cu vîrsta cuprinsă între 30 şi 65 de ani. O dată la cinci ani, verificarea colesterolului. Periodic, evaluarea indicelui de masă corporală, a comportamentelor cu risc (fumat, dieta, consum de alcool), a contracepţiei şi a depresiei. Pe lîngă setul de investigaţii, asiguraţii care au peste 40 de ani au incluse încă o consultaţie la medicul de familie şi alte servicii de prevenţie, servicii preventive contra cancerului colorectal, dar care pînă la 50 de ani le pot face doar pacienţii cu risc crescut, după 45 de ani. Pacienţii cu risc normal primesc aspirină pentru prevenţia bolilor cardiovasculare.

    Consultaţii gratuite pentru anumite boli

    Femeile de peste 50 de ani vor putea face, la fiecare doi ani, ECS şi mamografie pentru a preveni cancerul mamar. Pe lîngă vîrstă, o diferenţiere apare şi în funcţie de gradul de risc al pacientului. Astfel în cazul unor boli, pacienţii vor beneficia de consultaţii gratuite doar dacă au un risc crescut, cum ar fi diabetul, anevrismul abdominal la bărbaţii de peste 65 de ani, sau, pentru pacienţii cu vîrste de pînă la 65 de ani, pneumonia. Pe listă sînt trecuţi şi pacienţii cu risc de creştere a colesterolului.

    Traseul pacientului spre spital

    Traseul unui pacient spre spital trece prin cabinetul medicului de familie. Ulterior, dacă medicul de famile consideră că este cazul, pacientul este trimis la medicul din ambulator, şi doar în ultimă fază se va putea interna într-un spital. Deja încărcaţi de programări, pacienţi şi dodare pline de hîrtii, medicii de familie se tem că că nu vor putea face faţă noului sistem. „Nu sîntem speriaţi de numărul mare de pacienţi care vor veni la noi, ci de partea birocratică. Dacă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Sănătate nu vor înţelege că este nevoie de un sistem de documente cît mai simplu, vom fi de-a dreptul sufocaţi”, spune Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).

    Spitalizări cît mai scurte

    Potrivit viitorului pachet de bază în Sănătate, internarea poate fi sub forma spitalizării de zi, formată din una sau mai multe intrări de scurtă durată, chiar de doar cîteva ore. Pacientul se poate interna pentru a beneficia de diverse servicii medicale, de mai multe ori în interval de cîteva zile sau periodic, dacă se programează. Fiecare intrare diurnă acoperă maximum 12 ore. Pacienţii se pot spitaliza o zi, dacă au o stare generală bună, nu prezintă probleme cronice necontrolate, au vîrsta între 6 luni şi 70 ani sau şi riscuri la transportul la domiciliu post-intervenţie. În cadrul acestui tip de internări, se permite efectuarea intervenţiilor chirurgicale şi a procedurilor diagnostice sau terapeutice invazive/semi-invazive programate în regim de internare de maxim 12 /24 de ore şi care necesită obligatoriu servicii de suport, de exemplu, cele de tip anestezie regională sau generală. Pentru spitalizarea continuă, de peste 24 de ore, în pachetul de bază vor fi asigurate acele afecţiuni pentru care serviciile prespitaliceşti nu pot rezolva cazul. Spitalele vor trebui să reducă gradual internările mai lungi de-o zi pentru diagnostice precum rujeolă, hepatită, anemia, tumora malignă a pielii, bolile de tiroidă, diabetul fără complicaţii şi sub control, diareea, malnutriţia uşoară, depresia recurentă, unele forme de angină pectorală, hemoroizii fără complicaţii, faringita acută, amigdalita acută, pneumoniile, bronşitele, astmul, abcesul, parodontoza, gastritele, colecistele, constipaţia, dermatita etc.

    O proteză dentară pentru bătrînii săraci

    • Pachetul de bază de servicii medicale va include şi cîteva servicii medicale dentare. Astfel, copiii cu vîrste cuprinse între 6 şi 14 ani vor beneficia o dată la doi ani inclusiv de tratarea unei carii, în timp ce persoanele trecute de vîrsta de 65 de ani care au un venit sub 740 de lei vor beneficia de o proteză acrilică o dată la 5 ani. Pentru restul românilor asiguraţi, doar în caz de urgenţe, asigurarea acoperă extracţii dentare şi tratament în cazul unei infecţii, dar numai dacă medicul le consideră necesare.

    Pachete complementare de servicii medicale, doar prin asigurări private

    • Odată cu introducerea pachetui de bază de servicii medicale, românii vor fi nevoiţi să îşi încheie o asigurare privată de sănătate, care va purta numele de pachet complementar de sănătate. Înainte de a încheia o poliţă de asigurare de sănătate, românii vor trebui să îşi facă o serie de analize. Costul analizelor va fi suportat de asigurator, aşa cum se întîmplă şi în prezent.

    Cardul de sănătate, la fel de important ca buletinul

    • Anul acesta, românii vor intra şi în posesia cardului de sănătate, pentru ca din ianuarie 2015, serviciile medicale să fie decontate de instituţia pe care o reprezintă numai în baza acestui document. Autorităţile spun că, practic, nu vom putea fi consultaţi de un medic dacă nu avem asupra noastră cardul de sănătate. Mai mult, fără acest card, medicul de familie nu va putea elibera nici reţete, nici trimiteri către specialişti. Pe acest card se vor regăsi numele şi prenume posesorului şi CNP-ul. Fiecare card va avea un număr de identificare. Tot pe cardul de sănătate se vor găsi şi informaţii despre grupa sanguină şi RH-ul posesorului şi despre bolile grave. Cardul de sănătate, cu o dimensiune asemănătoare cea a unui card de credit, va avea incorporat un cip. Cardul va avea o valabilitate de 5 ani. Costul unui card naţional de sănătate este de 2,2 euro plus TVA.

    http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=135975

    Compania Chevron a obţinut, marţi, un nou certificat de urbanism pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de şist în satul Urdeşti, a cincea până acum în judeţul Vaslui, după ce primarul comunei Dodeşti refuzase iniţial să elibereze un aviz favorabil.

    Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a eliberat al cincilea certificat de urbanism pentru societatea Chevron România în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de şist în localitatea vasluiană Urdeşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Documentul a fost emis, marţi, de CJ Vaslui, la mai puţin de o lună şi jumătate după ce aceeaşi instituţie a respins solicitarea companiei petroliere pe motiv că nu primise un aviz favorabil, aşa cum prevede legea, de la primarul comunei unde ar urma să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist.

    “Între timp, primarul comunei Dodeşti, Victor Popa, a transmis acel aviz în care trebuie să fie menţionate elementele caracteristice regimului juridic, economic şi tehnic ale terenului, rezultate din documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului a comunei. Odată cu primirea avizului, s-a emis certificatul de urbanism pentru «lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de explorare Urdeşti»”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul CJ Vaslui, Marian Beşliu.

    Într-o primă fază, primarul comunei Dodeşti, Victor Popa, a refuzat să elibereze acel aviz către CJ Vaslui întrucât Consiliul Local a aprobat, la sfârşitul lunii februarie, o hotărâre prin care se interzicea explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei.

    “Consilierii locali s-au declarat împotriva gazelor de şist astfel încât a trebuit să iau act de această hotărâre şi, în consecinţă, nu am transmis niciun răspuns Consiliului Judeţean la solicitarea venită pentru emiterea acelui aviz. Acum să vedem ce se va întâmpla cu hotărârea, dacă va primi avizul de legalitate de la Prefectura Vaslui”, afirma primarul Victor Popa.

    Prefectura Vaslui nu a dat aviz favorabil şi a atacat în instanţă hotărârea CL, la mijlocul lunii martie.

    La două săptămâni de la depunerea plângerii la Tribunalul Vaslui, CL Dodeşti a revenit şi a votat anularea hotărârii de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist în comună astfel încât procesul a încetat de drept. Odată cu anularea hotărârii, şi primarul Victor Popa a emis acel aviz către CJ Vaslui.

    Terenul de la Urdeşti, comuna Dodeşti, în suprafaţă de patru hectare, este al cincilea deţinut de compania Chevron pe teritoriul judeţului Vaslui, unde urmează să fie amplasate sonde de explorare a gazelor de şist, operaţiuni pentru care a obţinut certificate de urbanism. Pentru patru dintre locaţii, respectiv Siliştea – Pungeşti, Popeni – Găgeşti, Plătiniş – Băceşti şi Puieşti, compania petrolieră deţine inclusiv acorduri de mediu, obţinute în urma unor dezbateri publice.

    De asemenea, pentru locaţiile de la Siliştea şi Puieşti, Chevron a obţinut şi autorizaţii de construire, emise de CJ Vaslui în octombrie 2013, respectiv începutul lunii aprilie 2014. Totodată, la Siliştea, după patru luni de amenajare a platformei, a fost ridicată la verticală şi sonda de explorare, urmând ca în două-trei săptămâni să înceapă efectiv lucrările de explorare a gazelor de şist.

    http://www.mediafax.ro/economic/chevron-a-obtinut-certificatul-de-urbanism-si-in-comuna-unde-primarul-refuzase-initial-sa-dea-aviz-12470675

    Marti compania Chevron a avut o intrevedere cu presa la Pungesti-Silistea, lasandu-i sa vada sonda si tehnologia de fracturare. Reprezentantii de la presa care au fost prezenti au ramas in tacere, stirile nu au mentionat aceasta vizita.. A venit si vestea ca in 2 saptamani se va trece la exploatarea experimentala. Reprezentantii Chevron spun ca va fi explorare. In realitate vor fi exploatari experimentale. Prima etapa de prospectare este facuta cu cel putin zece ani in urma, ca si in cazul de la Vama Veche unde s-au dat de gol ca operatiunea a fost facuta in 2003. Apoi au venit la o mare operatiune de testare seismica. Urmatorul pas imediat facut a fost explorarea, unde s-a sapat un put de mica adancime si s-a efectuat o mini fracturare. Iata ca acum vor trece la partea de explorare experimentala unde vor fora la adancimi de pana la 2-4 km dupa mostre de sist. Credeti ca nu vor folosi procedura de fracturare? De ce exploatare experimentala? Este un truc vechi folosit si de companiile de telefonie sau internet. Se permite unei companii ca in scopuri de testare sa sa aleaga zone in care sa plaseze un echipament pentru aceasta operatiune. Vor amplasa fara prea multe avize un echipament de “testare”, exploatare experimentala in fiecare zona, regiune. Moldova, Ardeal, Dobrogea. Vedeti tiparul? Este simplu, intai se aseaza cu “cortul” si apoi nu se mai dau plecati. Apa va fi prima problema pentru care societatea civila trebuie sa actioneze legal. Cu sfanta plangere la Parchet. Protestele nu mai duc nicaieri, hranesc doar activistii de serviciu care aduna donatii si nu fac mai nimic. La Puiesti, un alt sat din zona, compania Chevron a primit autorizatie sa amplaseze se pare o sonda la 300 de metri de paraul Tutova. Unde este Ministerul Mediului si Apelor? Ce apara acest minister? Extractiile? Dar vine vara si asteptam sonda de extractie in zona Dobrogea. Sa-l intrebam pe Moise Guran de la TVR, cel platit de Petrom, daca Chevron va face explorare sau exploatare?

    http://www.mangalia.nu/prima-statie-a-chevronului-este-pungesti-urmeaza-dobrogea-cu-peronul-spre-mare/

    Apreciază

  4. valicfu said, on aprilie 17, 2014 at 4:54 pm

    Mare grozavie se intampla acum prin romania noastra:
    Am vazut pe viu chestia asta in galati: http://galatiulreflexiv.blogspot.ro/2014/04/galatiul-pe-drumul-crucii-iisus-moare.html
    iar circarii astia au de gand sa mearga prin multe orase importante 😐

    Nu inteleg dece ii lasa sa se manifeste unde majoritatea sunt ortodocsi … 😦

    s-a intors lumea pe dos si la noi.

    Apreciază

  5. dinu marius said, on aprilie 17, 2014 at 5:13 pm

    NU LUATI ACTELE CU CIP CU NICI UN CHIP ORICE AR FI!!!SPUNE MONAHUL TEODOT!DUPA UNIFICAREA ACTELOR URMEAZA PECETEA NANOTEHNOLOGICA CE VA FI DUPA RAZBOI
    PAPISTASII.MUSULMANII,RABINII.SECTARII NU AU MANTUIRE!O SPUNEM CU DURERE!
    „papa”nui BOTEZAT
    HARUL DUHULUI SFANT NUMAI LA ORTODOXIE ESTE.papistasii nu au AGHIAZMA
    ECUMENISMUL ESTE RELIGIA LUI antihrist/satan

    Apreciat de 1 persoană

  6. George said, on aprilie 17, 2014 at 5:27 pm

    on topic

    Asadar in video ul de mai jos este
    Prohodul Domnului cantat superb de corul patriarhiei Tronos

    ori sunt fragmente ori este v a r i a n t a c e n z u r a t a
    aici e un exemplu :

    Starea 1 aliniatul 29 se termina in „”… toti urmasii lui Adam.”” la min 11:18 dupa care trebuia sa fie aliniatul 30. cu …””sub pamant Te_ai ascuns ca un soare…”” si NU MAI ESTE sare in schimb pana la alin 74. „”Te cantam, Cuvinte, Doamne „”

    Nu vreau sa fiu iscoditor poate in acest upload sunt doar anumite fragmente cantate sau poate este varianta cenzurata
    Ce sa mai zic rusine mare intr-o tara ortodoxa ca multele care vine sub marca patriarhiei sa fie considerate „”…suspecte””

    Apreciază

  7. Iones said, on aprilie 17, 2014 at 6:07 pm

    Scrisoare comună către ONU privind drepturile sexuale şi ale reproducerii în România

    Drepturile sexuale şi ale reproducerii, pe lista de probleme adoptată de ONU în privinţa României
    http://www.ecpi.ro/drepturile-sexuale-si-ale-reproducerii-pe-lista-de-probleme-adoptata-de-onu-in-privinta-romaniei/

    Apreciază

  8. adriandav said, on aprilie 17, 2014 at 9:17 pm

    Sangele lui asupra noastra si a copiilor nostri!

    Apreciază

  9. lorena said, on aprilie 18, 2014 at 12:33 am

    Dosarul electronic, lansat pe ascuns. Medicii spun că datele pacienților au fost preluate de sistemp://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Dosarul+electronic+lansat+pe+ascuns+Medicii+spun+ca+datele+pacie

    Apreciază

  10. Iones said, on aprilie 18, 2014 at 12:42 am

    Noi provocari din partea organizatiei lui Soros, redenumita „Fundatia pentru o societate deschisa”

    Secularismul şi tradiţia creştină se pregătesc de o nouă ciocnire, la moaştele lui Constantin Brâncoveanu
    http://www.replicaonline.ro/secularismul-si-traditia-crestina-se-pregatesc-de-o-noua-ciocnire-la-moastele-lui-constantin-brancoveanu-167508/

    Apreciază

  11. Iones said, on aprilie 18, 2014 at 12:43 am

    Directorul SRI, decorat de preşedintele Franţei cu Ordinul Legiunii de Onoare
    http://www.replicaonline.ro/directorul-sri-decorat-de-presedintele-frantei-cu-ordinul-legiunii-de-onoare-167512/

    Apreciază

  12. Mălin said, on aprilie 18, 2014 at 5:21 pm

    Până la urmă aceşti jidani o să ne cenzureze de tot la câtă naivitate există printre români.
    Ştie cineva dacă din prohodul grec au fost eliminate aceste strofe?

    Apreciază

  13. lorena said, on aprilie 19, 2014 at 1:22 am

    Am nimerit la o biserica de cartier din Bucuresti in care aceste versuri care sunt cenzurate s-au cantat.Bine ca mai sunt si astfel de biserici care impart carticele de prohod cu varianta originala.

    Apreciază

  14. George said, on aprilie 19, 2014 at 3:09 pm

    Hristos a inviat

    Sfanta Lumina 2014

    Apreciază

  15. ORTODOXIE said, on aprilie 20, 2014 at 11:10 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  16. […] Articol republicat cu amabilitatea Saccsiv […]

    Apreciază

  17. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  18. 1 said, on aprilie 12, 2015 at 12:25 am

    Mi se pare oribil ca totusi, astazi, acest neam se imbogateste pe seama a ceea ce au facut stramosii lor acum 2000 de ani

    Apreciază

  19. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  20. RAZBOIUL MEMORIEI | Saccsiv - Weblog said, on iulie 10, 2016 at 9:39 am

    […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  21. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  22. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  23. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  24. […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  25. […] Articol republicat cu amabilitatea Saccsiv […]

    Apreciază

  26. Vinerea Mare | SACCSIV - blog ortodox said, on aprilie 14, 2023 at 1:25 pm

    […] Versurile despre IUDEI care au fost scoase in varianta politic corecta a PROHODULUI DOMNULUI […]

    Apreciază

  27. Mihai said, on decembrie 1, 2023 at 5:53 pm

    Nu, nu este un fapt istoric. Nu toti evreii l-au rastignit pe Iisus, fariseii si cei din acea piata au fost. Multi s-au si convertit de la inceput, iar in primul secol multi dintre crestini erau evrei, daca tot spunem de istorie. Ca idee de logica de genunchiul broastei, este gresit indiferent de perioada de a pune pe toti oamenii dintr-un popor in aceeasi galeata. Asa cum de altfel nu ne convine nici noua cand se spune ca toti romanii sunt hoti din cauza unora, asa crestineste si de bun simt este a nu generaliza in nimic.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.