SACCSIV – blog ortodox

Interesant: VLADIMIR PUTIN il elibereaza pe miliardarul evreu MIHAIL HODORKOVSKI

Posted in EVREI, RUSIA, Vladimir Putin by saccsiv on decembrie 22, 2013

oficialii-uniunii-europene-despre-eliberarea-lui-mihail-hodorkovski-240332

Foto: http://www.antena3.ro/externe/oficialii-uniunii-europene-despre-eliberarea-lui-mihail-hodorkovski-238497.html

Iata ce putem citi in articolul Cine este Mihail Hodorkovski, cel mai puternic adversar al lui Vladimir Putin:

Mihail Hodorkovski, fostul patron al odinioară înfloritorului grup petrolier Iukos, unul dintre oligarhii şi miliardarii cei mai influenţi din Rusia, devenit cel mai cunoscut deţinut din ţară după ce l-a înfruntat pe Vladimir Putin, a fost eliberat vineri după zece ani de detenţie, relatează AFP.

Kremlinul a anunţat vineri într-un comunicat că preşedintele rus l-a graţiat, iar agenţia Interfax scria că a fost eliberat deja din închisoare.

Preşedintele rus a anunţat joi, în pofida oricărei aşteptări, că Hodorkovski, eliberabil în august 2014, i-a adresat o cerere de graţiere din motive umanitare, mama acestuia fiind bolnavă. Hodorkovski a cerut graţierea lui Vladimir Putin sub presiunea serviciilor secrete, scria cotidianul Kommersant în ediţia de vineri.

Fostul magnat refuzase totuşi, până în prezent, să scrie o cerere de graţiere şi să îşi recunoască, astfel, vina.

Considerat pentru o perioadă cel mai bogat şi totodată cel mai influent om din Rusia, el a fost condamnat în 2005 la opt ani de detenţie pentru „escrocherie şi fraudă fiscală”, o pedeapsă majorată la 14 ani după un al doilea proces, în 2010, pentru „furt de petrol şi spălarea” sumei de 23,5 miliarde de dolari.

Unii activişti în domeniul drepturilor omului şi numeroşi observatori străini consideră că Hodorkovski, în vârstă de 50 de ani, a fost victima unei reglări de conturi organizate de către Vladimir Putin. Condamnat pentru că şi-a afişat independenţa şi ambiţiile politice, el a devenit simbolul derivei autoritariste a Rusiei.

Însă, în opinia lui Vladimir Putin, Mihail Hodorkovski este un escroc. „Locul unui hoţ este la închisoare”, a repetat în multe rânduri preşedintele rus, subliniind că „crimele” comise au fost „dovedite”.

Putin l-a acuzat, de asemenea, că are mâinile pătate de sânge, comparându-l totodată cu mafiotul Al Capone şi cu verosul escroc american Bernard Madoff.

Cariera acestui bărbat, care poartă ochelari şi părul tuns foarte scurt, rezumă destinul oligarhilor ruşi din anii ’90. Aceşti noi capitalişti au apărut în timpul preşedinţiei lui Boris Elţîn şi au pus mâna pe sectoare întregi ale economiei, prin privatizări foarte controversate.

Provenind dintr-o familie modestă de ingineri, Mihail Hodorkovski studiază chimia şi economia, după care se lansează în afaceri. În perioada sovietică, este membru al Tineretului Comunist (Komsomol) şi îşi creează legături în cadrul instanţelor partidului unic.

Înainte de prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice (decembrie 1991), el fondează, la vârsta de 26 de ani, Banca Menatep, care-i permite să preia controlul, în condiţii netransparente, asupra companiei Iukos. În plus, ocupă, pentru o scurtă perioadă de timp, postul de ministru al Energiei, în 1993.

La începutul anilor 2000, Mihail Hodorkovski schimbă strategia şi devine cel mai important oligarh din Rusia care optează pentru un managemt de tip occidental, devenind un model pentru investitori.

Ia în calcul, în acest context, un parteneriat între Iukos şi gigantul american ExxonMobil, ajută din punct de vedere financiar opoziţia rusă şi injectează milioane de dolari în programe de susţinere a societăţii civile.

Impulsionat de boomul de pe piaţa petrolieră, Iukos devine numărul unu la nivelul sectorului în Rusia, iar Mihail Hodorkovski devine cel mai bogat om din ţară, cu o avere estimată la aproximativ 15 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

La începutul lui 2003, o întâlnire la Kremlin între aproximativ 20 de oligarhi şi preşedintele Putin se transformă într-o adevărată furtună.

Mihail Hodorkovski, singurul dintre participnaţii la această reuniune care nu purta cravată, îndeamnă la acţiune împotriva corupţiei la vârful statului şi citează ca exemplu apropiaţi ai lui Putin.

Acesta din urmă îi replică: „domnule Hodorkovski, sunteţi sigur că sunteţi în regulă cu fiscul?”. „Absolut”, îi răspunde Hodorkovski. „Ei, bine, vom vedea”, spune Putin într-o tăcere glacială.

Pe 25 octombrie 2003, Mihail Hodorkovski este arestat pe aeroportul din Novosibirsk (Siberia), unde avionul său se oprise pentru o escală tehnică, este inculpat pentru escrocherie la scară mare şi evaziune fiscală.

După două procese şi peste zece ani petrecuţi în urma gratiilor, el urma să iasă din închisoare în august 2014, după ispăşirea pedepsei.

Presa rusă a evocat în ultimele luni posibilitatea unui al treilea proces, în urma difuzării de către televiziuni apropiate puterii a unor documentare care insinuau că fostul oligarh ar fi responsabil de asasinarea, în 1998, a primarului unui orăşel din Siberia de Vest.

În continuare sfidător, Mihail Hodorkovski a declarat, înainte să fie condamnat a doua oară, „nu vreau să mor în închisoare, însă convingerile mele merită să îmi risc viaţa”.

Iata si ce mai putem citi in articolul Ce i-a PROMIS Mihail Hodorkovski lui Vladimir Putin pentru a obţine graţierea:

„Am scris în documentele mele ceea ce nu am încetat să spun public: nu mă voi angaja în politică şi nu mă voi lupta pentru restituirea activelor Iukos”, fostul său grup petrolier, a declarat Hodorkovski într-un interviu acordat publicaţiei de opoziţie The New Times.

„Obiectiv, nu mă voi întoarce (în Rusia) decât dacă voi fi sigur că pot să plec dacă va fi nevoie”, a adăugat el.

Opozantul Kremlinului, Mihail Hodorkovski, graţiat de preşedintele Vladimir Putin şi care a plecat în Germania imediat după ce a fost eliberat din închisoare, declară că autorităţile ruse voiau ca el să părăsească ţara, potrivit unui interviu apărut duminică şi citat de AFP.

„Autorităţile (ruse) pot spune onest că nu voiau să mă trimită în exil şi că eu am cerut acest lucru. Dar cunoscând realitatea rusă, se înţelege perfect că voiau ca eu să părăsesc ţara”, declară el pentru publicaţia de opoziţie The New Times.

El recunoaşte că plecarea sa rapidă a urmat un scenariu.

Fostul miliardar rus şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, graţiat şi trimis la Berlin, a dezvăluit, duminică după-amiază, că nu i s-a lăsat posibilitatea de a „alege” să rămână în Rusia, după eliberare.

„Nu am avut o opţiune în momentul eliberării”, a declarat Hodorkovski în prima sa conferinţă de presă la Berlin, afirmând că gardienii penitenciarului l-au însoţit „până la închiderea uşii avionului” care l-a dus la Berlin.

El a adăugat că liderii politici occidentali ar trebui să nu uite, atunci când discută cu Vladimir Putin, că sunt şi „alţi deţinuţi politici în Rusia”. El i-a mulţumit cancelarului Angela Merkel pentru că a acţionat în vederea eliberării sale şi s-a declarat împotriva boicotării Jocurilor Olimpice de la Spoci, pentru a „nu umbri sărbătoarea sportului”.

   Comentariu saccsiv:

   Ce nu se spune despre el: ca e evreu. Ca toti ceilalti mari oligarhi.

   Mikhail Khodorkovsky

   Mikhail Borisovich Khodorkovsky ( 1963 – ) , evreu  , oligarh rus , fost activist Komsomol.

A inceput afacerile, conducand parteneri din Komsomol, in 1986, cu o cafenea. In 1987 au deschis centrul de stiinta si tehnologie Menatep (viitoarea banca Menatep). In afara de importuri de calculatoare, centrul “stiintific“ mai comercializa si brandy francez si vodca elvetiana contrafacute. In 1989 obtin licenta pentru Bank Menatep. Tot el a privatizat propietatile Komsomol-lului, stapanindu-le. Banca s-a dezvoltat rapid printr-un sprijin masiv din partea N M Rothschild & Sons astfel incat clientii sai au devenit Ministerul de Finante, Serviciul Statal de Taxe, municipalitatea Moscovei, Agentia Rusa de Export Arme, toti depunatori. Manipuland astfel de sume uriase, si-a creat in scurt timp un adevarat imperiu financiar. L-a sustinut politic pe Boris Ieltin.

A controlat gigantul petrolier YUKOS, care l-a avut partener inca de la inceput pe Amoco. In 2003 declara ca Yukos se va uni cu Sibneft. Tot atunci mai declara negocieri cu ExxonMobil si ChevronTexaco. Sibneft fusese creata in 1995, la sugestia lui Boris Berezovsky. Cand Berezovsky a avut o confruntare cu Putin si a fost nevoit sa se stabileasca la Londra, si-a cedat actiunile Sibneft lui Roman Abramovich.

In 2003 Khodorkovsky a fost arestat pe aeroportul Novosibirsk sub acuzatia de frauda . In 2005 a fost gasit vinovat si condamnat la 8 ani. Unii considera ca motivatia reala a fost determinata de intelegerea ce a avut-o acesta cu vice presedintele Dick Cheney de a vinde mare parte din actiunile YUKOS catre gigantii petrolieri americani. Ca toate elitele evreisti a clamat evident teoria persecutiei anti semite. In cazul sau insa, Federatia Evreilor Rusi si Congresul Evreiesc Rus, nu prea l-au sustinut in privinta aceasta .

In 2003 fostele sale actiuni au trecut la Jacob Rothschild.

   Boris Berezovsky

   Boris Abramovich Berezovsky (1946 –), evreu, Rusia, oligarh, miliardar, matematician. Prieten al fiicei presedintelui Boris Ieltin, fost deputat la comisia de securitate.

A inceput afacerile importand Mercedes si distribuind masini ale producatorului rus Avtovaz. Apoi a controlat compania petroliera Sibneft, canalul TV ORT. L-a ajutat pe Vladimir Putin sa intre in cercul lui Boris Ieltin. Totusi, dupa acapararea puterii de catre acesta, este nevoit sa plece in Marea Britanie, acuzat fiind de frauda. Acolo formeaza impreuna cu Akhmed Zakayev, Alexander Litvinenko si Alex Goldfarb “Cercul londonez“. Este fondatorul International Foundation for Civil Liberties. Tot atunci mai declara negocieri cu ExxonMobil si ChevronTexaco (succesoare Standard Oil – Rockefeller). Sibneft fusese creata in 1995, la sugestia lui Boris Berezovsky. Cand Berezovsky a avut o confruntare cu Putin si a fost nevoit sa se stabileasca la Londra, si-a cedat actiunile Sibneft lui Roman Abramovich

A fost unul din promotorii politici si economici al liberalizarii in Rusia.

In 2007 o judecatorie din Moscova il condamna la sase ani in legatura cu afacerea Aeroflot. Mai este cercetat pentru spalare de bani de catre Swiss federal prosecutors. In 1994 a mai fost implicat intr-o schema piramidala.

In ultimii ani face afaceri cu Neil Bush, fratele mai tanar al presedintelui George W. Bush, investind si in corporatia sa Ignite! Learning.

L-a finantat pe viitorul presedinte ucrainean Viktor Yushchenko si pe liderii revolutiei portocalii

A declarat in 2005 la BBC si in 2007 in The Guardian ca va face tot ce-i sta in putere pentru rasturnarea lui Putin, inclusiv finantarea unor grupuri violente, caci considera ca regimul rus nu poate fi schimbat prin mijloace democrate. Fapt pentru care British Foreign Office a fost nevoit sa-l avertizeze sa inceteze cu astfel de declaratii.

In 1996, in magazinul Forbes, jurnalistul ruso-american Paul Klebnikov il portretiza ca pe un mafiot ce-si ucide rivalii. Magazinul a fost acuzat de calomnie si a retractat. Interesant este ca jurnalistul a fost ucis in 2004 … A supravietuit la patru impuscaturi dar ambulanta a venit dupa mai bine de o ora fara tub de oxigen iar liftul spre camera de operatie tocmai atunci s-a stricat. Ca toate elitele evreiesti ce folosesc etnia ca scut pentru ticalosiile lor, Berezovsky urla ca procesele impotriva sa sunt de natura antisemita .

   Roman Abramovich

   Roman Arkadyevich Abramovich ( 1966 – ), evreu, Rusia, miliardar, actualmente stabilit in Marea Britanie, propietar Chelsea Football Club .

A preluat actiunile lui Boris Berezovsky de la Sibneft, cand Berezovsky a avut o confruntare cu Putin si a fost nevoit sa se stabileasca la Londra.

   Vladimir Gusinsky

   Vladimir Aleksandrovich Gusinsky ( 1952 – ), evreu, “baron“ media rus, fondatorul Media-Most ce include Most Bank, canalul NTV, ziarul Segodnya. Apropiat prieten cu congresmenul american evreu Tom Lantos.

In 1997 – 1998, evreii Robert Rubin, Lawrence H. Summers si Alan Greenspan  lucreaza impreuna FMI  pentru combaterea crizei financiare din Rusia …

Dupa declansarea crizei, JPMorgan a anuntat ca l-a numit in board-ul sau de consilieri internationali pe Anatoli Ciubais, fost vicepremier cunoscut drept unul dintre principalii artizani ai reformelor economice din Rusia …

In seara de 13 iulie 2007, presedintele rus Vladimir Putin a primit la resedinta sa de vacanta de la Novo-Ogariovo, o delegatie americana, condusa de Henry Kissinger. Din delegatie mai faceau parte: George Schultz, Robert Rubin, Thomas Graham, Sam Nunn, presedintele “Chevron Oil Company”, David O’Reilly, precum si Martin Feldstein, care a condus “Council of Economic Advisers” sub Administratia Reagan.

Delegatia americana facea parte din grupul de dialog “Russia-USA: Looking at the Future” (Rusia-SUA: privind spre viitor), care s-a constituit la 26 aprilie

Delegatia rusa din grupul de dialog – care a luat parte la discutiile din seara de 13 iulie de la Novo-Ogariovo – a fost condusa de Evgheni Primakov (Yevgeny Maksimovich Primakov, evreu, fost general KGB, fost prim ministru rus, ultimul purtator de cuvant al Sovietului Uniunii Sovietului Suprem, fost ministru de externe).

Cititi va rog mai multe la:

“CADEREA COMUNISMULUI“, RUSIA, OLIGARHIE, EVREI, NOUA ORDINE MONDIALA

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. acc70 said, on decembrie 22, 2013 at 4:57 pm

    sunt convins ca s-a mobilizat toata jidovimea sa il faca scapat pe puiul asta de iuda..

    cu siguranta au avut argumente solide de santaj asupra lui Putin ( eventual un mesaj clar ca va fi asasinat confor legilor talmudice)..
    si asa l-au facut scapat pe puiul asta de vipera Hodorkovski…nu e nimica nou in asta cand un evreu intra la parnaie sar toti sa il scoata pe criminal de acolo desi isi merita locul in puscarie…cu siguranta

    Apreciază

  2. palcauioan66p said, on decembrie 22, 2013 at 6:22 pm

    toti sunt p-o mana,mama cate escrocherii sunt in lumea asta! dar chiar nu e nimeni care in mod cinstit sa fi ajuns …cineva?!

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 22, 2013 at 11:47 pm

      sunt si cinstiti dar nu ies in evidenta..isi vad de treaba lor..

      Apreciază

  3. Mihai said, on decembrie 22, 2013 at 7:52 pm

    Opinia unui saudit despre lumea araba

    Apreciază

  4. blue said, on decembrie 22, 2013 at 8:41 pm

    off topic
    Saccsiv, ai avut dreptate că e ceva ciudat cu interzicerea fumatului. Până acum ziceau că trece fumul prin pereţi, că fumatul pasiv…. în fine, era cât de cât plauzibil. Dar cu ţigara electronică ce au? Ca parcă aia nu scoate fum…. ?!
    Sau scoate şi nu mă pricep eu….
    http://www.gandul.info/international/tigara-electronica-interzisa-in-locurile-publice-din-new-york-11803073

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 22, 2013 at 11:48 pm

      din cate am inteles tigara electronica termina plamanii mai repede..probabil se incadreaza in planul ocultei de a reduce populatia si prin aceasta metoda..

      Apreciază

      • blue said, on decembrie 23, 2013 at 12:05 am

        pcmouse, dacă vor să-i termine mai repede şi ţigara electronică e atât de nocivă, de ce o interzic?

        Apreciază

  5. wanoo21 said, on decembrie 22, 2013 at 8:57 pm

    Reblogged this on wanoo'blog.

    Apreciază

  6. Mihai said, on decembrie 22, 2013 at 11:27 pm

    Pentru blue. Asta e defapt problema ca tigara electronica, in substitutul ce-l contine are si o doza zdravana de nicotina. Nu mai are gudron si alte porcarii ca tigara clasica dar nicotina tot contine.

    Apreciază

    • blue said, on decembrie 23, 2013 at 12:00 am

      Pai nicotină a fumat şi străbunicul, răsucea ţigări cu tutun cultivat de el şi a trăit până la o sută cinci ani.
      Dacă interzic fumatul cu ţigară electronică în locurile publice nu înseamnă că oamenii ăia se lasă de fumat. Ideea stătea în picioare numai dacă cei din jurul lor fumau pasiv.

      Apreciază

  7. kifa7 said, on decembrie 22, 2013 at 11:49 pm

    Reblogged this on Elohim.ro.

    Apreciază

  8. mario said, on decembrie 23, 2013 at 12:13 am

    Bun deci mie nu imi vine sa cred ce se vorbeste pe un site crestin-ortodox! Tigara e buna? Ce aveti fratilor ii multumesc zilnic lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa ma las de fumat! E tamaia diavolului, e un drog, e o ispita, e un lucru ce omoara, ce distruge oameni zilnic, SUFLETE SI TRUPURI!
    CEI CARE VRETI SA VA LASATI DE FUMAT CITITI:

    Dă clic pentru a accesa 920082492.pdf

    Eu asa am reusit sa ma las. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  9. clement said, on decembrie 23, 2013 at 2:58 am

    Cf ” retelei Voltaire”, Borisovici a facut parte din consiliul de administratie al Grupului Carlyle, in ramura energetica. Acest Grup este o societate de investitii in domeniul armamentului si resurselor energetice care gereaza actiuni ce valoreaza miliarde de dolari. Din comitetul director fac parte oameni de afaceri americani, saudieni si de alte nationalitati…
    Si-a executat pedeapsa intr-o inchisoare aflata la 6000 de km departare de Moscova, in apropierea celui mai mare depozit deschis, de uraniu. Durata de viata a locuitorilor oraselului in care se afla inchisoarea, nu depaseste 49 de ani.
    De Craciun, putem avea un strop de compasiune chiar si fata de un asemenea om.
    Eu nu cred ca este liber. Eliberat da, dar liber….

    Apreciază

  10. […] La articolul Interesant: VLADIMIR PUTIN il elibereaza pe miliardarul evreu MIHAIL HODORKOVSKI puteti citi cateva detaliii despre acesti oligarhi, toti evrei […]

    Apreciază

  11. […] La articolul Interesant: VLADIMIR PUTIN il elibereaza pe miliardarul evreu MIHAIL HODORKOVSKI puteti citi cateva detaliii despre acesti oligarhi, toti evrei […]

    Apreciază

  12. […] În primăvara anului 1995, Milner a fost numit director general al Alliance-Menatep, o companie de brokeraj aparținând oligarhului evreu Mihail Hodorkovski. […]

    Apreciază

  13. […] VLADIMIR PUTIN il elibereaza pe miliardarul evreu MIHAIL HODORKOVSKI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.