SACCSIV – blog ortodox

Filmul: „THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE”. A inceput REVOLUTIA …

Posted in revolutie by saccsiv on decembrie 22, 2013

Adolescenta Katniss Everdeen, personajul principal al filmului:

3320dcd59f8b42a7ab104e6115c61f9b

 

Foto: http://www.pinterest.com/pin/532128512193046730/

Despre prima parte, cititi va rog:

“HUNGER GAMES” (JOCURILE FOAMEI) – analiza filmului. Un guvern ticalos, mase oprimate, adolescenti din clasa de jos, adusi tribut, ce sunt filmati luptandu-se pana la moarte

In aceasta parte de doua, ceea ce era evident pentru cunoscatori ca se va petrece, s-a si petrecut: a inceput revolutia.

Asadar, „EVERY REVOLUTION BEGINS WITH A SPARK”.

Eroina devine un model iar brosa ei un simbol, chiar daca in fapt nu este liderul revolutiei si nici macar nu si-a dorit de la bun inceput declansarea ei.

Povestea pe scurt:

In mod normal, finalistul fiecarei editii a sangeroasei competii nu mai e tras la sorti pentru a participa la cele viitoare, ci doar calatoreste intr-un soi de turneu de promovare si citeste mesaje pentru indoctrinarea maselor. Presedintele castei conducatoare ii impune insa tinerei sa fie cat mai convingatoare, caci semnele unui inceput de razmerita incepeau a fi din ce in ce mai vizibile. Dar indiferent ce facea cand aparea in public, simpla ei prezenta in loc sa linisteasca masele, mai mult le dadea sperante ca totusi o rasturnare poate si trebuie sa aiba loc.

Asa ca se decide uciderea fetei. La sugestia noului organizator ea este obligata sa participe la urmatoarea editie alaturi de toti ceilalti finalisti ce mai erau in viata.

Doar ca acest nou organizator se va dovedi a fi unul dintre papusarii revolutiei …

Cititi va rog si:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

O scurta explicatie a chestiunii NOM – fNOM

fNOM: Filmul „Assault on Wall Street”

Video: ELYSIUM – adica HAI LA REVOLUTIE

 

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mălin said, on decembrie 23, 2013 at 1:26 am

    Iarna simfonic, Tudor Gheorghe şi ILUMINATI (minutul 0:00:14) şi un o odă pentru masoni – zidarii, mistriile şi sufletele lor (incepand cu minutul 0:48:00). Ştie el ce ştie nu degeaba toţi i se adresează cu „maestre”, Oare cărui artist i se mai oferă atât de multă atenţie şi care în afară de Tudor Gheorghe este acompaniat de orchestre mari, impresionante, alese pe sprânceană şi dichisite…
    Cine îi plăteşte pe toţi acei oameni, Tudor Gheorghe ? Nu prea cred că i-ar ajunge banii Nu cumva tot masoneria, fraţii de lojă ?
    Eu cred că e destul de clar că în ziua de azi dacă nu faci jocurile masoneriei eşti un nimeni în lumea artiştilor fiindcă nu vei fi mediatizat!

    Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 23, 2013 at 3:22 am

      Mie parca nu prea imi vine a crede sa fie Tudor Gheorghe mason….. Cand tatal lui a fost legionar !

      Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 23, 2013 at 3:28 am

      Versurile sunt de Paunescu. Intr-adevar, par a se referi la masoni, plus „Illuminati” care apare la inceput ca producator…… Nu stiu ce sa zic, ar fi dezamagitor ca si Tudor Gheorghe sa fie cu ei.

      Apreciază

    • adi said, on decembrie 23, 2013 at 8:12 am

      @Malin
      Imi pare rau de Tudor Gheorghe mai ales pentru tatal dumnealui care a fost legionar si luptator anticomunist ,ar trebui sa-i fie rusine ca tradeaza memoria propriei lui familii.In final tradeaza ca o iuda pe insusi Hristos aici e marea problema.Totusi sper pina in ultima clipa ca ca reveni din atitudinea asta a dumnealui desi nu stiu daca si cind se va intimpla aceasta.Sa nu uitam niciodata ca si noi sintem pacatosi si noi de asemenea prin pacatele noastre Il rastignim pe Hristos.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

      • Mălin said, on decembrie 23, 2013 at 1:55 pm

        @adi

        Pai tocmai pe aceşti urmaşi ai veteranilor îi urmăresc cu atenţie masonii ţinând seama de câtă rezistenţă au avut de înfruntat din partea părinţilor lor. Masonii sunt conştienţi că aceşti urmaşi sunt dintre cei care ar putea reprezenta un pericol real pentru ei fiindcă le-ar zădărnici întru câtva planurile, dacă aceşti urmaşi ar deveni moştenitori adevăraţi ai unor puternice valori tradiţionale româneşti…

        Astăzi nu mai e de ajuns să te declari credincios sau religios fiindcă există o grămadă de asemenea inşi “spiritualişti” în masonerie declaraţi creştini, însă cu o credinţă doar de suprafaţă, căci nu cunosc nici cea mai elementară dogmă. Masonii tocmai de asemenea indivizi naivi au nevoie care să le facă planurile, să le sujească interesele cu credincioşie. Fiindcă “adevărata cunoaştere” în masonerie este accesibilă doar celor iniţiaţi, adică doar jidovilor de către care în realitate este condusă masoneria şi nu goyimilor proşti de care ei doar se folosesc.
        Adevărul este că mulţi intră în masonerie din oportunism sau pentru avea spijin şi relaţii puternice în mai multe sfere de influenţă.
        Dar pe jidovi nu-i deranjează aceasta, atâta timp cât aceşti membri “neiniţiaţi” stau cuminţi şi urmează agenda masonică impusă de către jidovi fără să le zădărnicească planurile.

        Mulţi dintre aceştia vorbesc despre Hristos aparent foarte politicos. dar dacă ai putea să scormoneşti în mintea lor ai vedea că pentru ei Hristos nu este Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat ci unul dintre marii iniţiaţi sau un mare „maestru”, termen adesea folosit de masonii goyimi neiniţiaţi.

        De aceea masoneria nici nu îi opreşte să mai spună şi lucruri aparent bune, însa doar de suprafaţă care să nu aibă un conţinut autentic creştin. Majoritatea colindelor aduc vestea Naşterii Mântuitorului Hristos din Fecioara Maria, însa în colindele lui Tudor Gheorghe foarte rar, sau aproape deloc se aude numele lui Hristos…

        Cât despre această odă adusă masonilor dacă stai atent să asculţi are o mulţime de cuvinte pline de semnificaţii care aduc aminte de vechile erezii ale filozofilor elini -gnosticismul, platonismul si neoplatonismul- condamnate de Sfintele Sinoade Ecumenice. Aceşti eretici considerau ca sunt emanaţii divine, eoni, scântei, bucăţele sau fragmente din divinitate, pe care ei o numesc fie Pleroma, fie Conştiinta supremă, fie Absolut de care vor fi absorbiţi, „integraţi în Absolut” în genul celor de la MISA sau aruncaţi în trupuri pământeşti, deci se considerau dumnezei după fiinţă, ceea ce este o mare erezie..De aici să se tragă oare ideea masonilor cum că ei ar fi superiori celorlalţi oameni, „ca şi cum ar fi printre străini” – ca să-l citez pe maestrul Tudor Gheorghe.

        “Iarna toţi zidarii merg în cer să zidească moara de ninsori” ?!?
        Deci cine este „moara de ninsori” zidită de sufletele foştilor zidari „din univers”? „Zidarii din univers” care „macină” şi trimit lumini!!! „Fiecare fulg purtând în el sunet şi culoare şi miros”. Deci carevasăzică, fulgii de nea sunt masonii măcinaţi din „moara de ninsori” zidită de către zidarii din univers care „vor să-şi facă, poate, case noi” adică să fie trimişi în trupuri noi ? Ăsta ar fi un soi de reîncarnare…

        Ideile după care se ghidează masoneria sunt identice cu învăţăturile eretice ale gnosticismului condamnate de către Sfintele Sinoade Ecumenice. Dar să vedem despre ce este vorba şi ce spun aceste învăţături:
        Mântuirea nu se realiza pentru ei prin moartea Lui, ci prin cunoştinţă, prin gnoză, prin asceză, prin formule şi practici magice. Ca şi creaţia biblică, eshatologia creştină era înlăturată în gnosticism.
        Pentru gnostici lumea ar fi avut un sfârşit prin foc iar spiritele s-ar fi întors în pleroma lor prin gnoză. Nu exista în gnosticism noţiunea de înviere sau judecată iar rai şi iad nu existau.
        Sfânta Scriptură era fie interpretată alegoric, fie înlăturată. Gnosticii aveau cărţile lor pretins sacre şi o revelaţie socotită secretă şi cunoscută numai prin iniţiere.
        Gnosticismul, din aceste puncte de vedere, era o doctrina sincretistă, compusă din elemente ale religiilor de mistere, foarte populare în India, Babilonia şi Persia, mituri ale filozofiei greceşti, asociate şi cu unele idei creştine inspirate din Evanghelia lui Ioan.
        Ideea comună a gnosticismului este dualismul între fiinţă divină originară, inaccesibilă, şi o serie de emanaţii rele care ajung în lume, în materie.
        Sistemul lui Valentin (160 d. Hr.), creştin din Alexandria, care a expus învăţătura să la Romă în acelaşi timp cu Marcion, între 135-160 d. Hr., este centrat pe ideea de pleromă.
        Lumea spirituală pură (pleroma) este compusă dintr-o unitate de eoni, emanaţii divine provenite din Dumnezeu-Tatăl. Creaţia ar fi identică cu căderea în păcat, iar lumea materială, în esenţa rea, ca şi spiritele umane, au fost modelate de un demiurg.
        Cuvântul (Hristos, Logosul) nu este acelaşi cu Dumnezeu-Creatorul, ci o emanaţie spirituală, care a trecut prin Maria ca apa prin conductă, nu a murit fizic şi nici nu a înviat.
        Mântuirea ar fi un act de cunoaştere revelată, necesară revenirii în armonia pleromei. Există pentru ei o inegalitate fiinţială între oameni, deoarece numai cei spirituali, gnostici (nu cei trupeşti, nici cei psihici) posedă această cunoaştere şi deci numai ei se pot mântui.
        …………………………………………………..
        Printre reprezentanţii gnosticismului creştin se numărau: Simon din Samaria (Simon Magul), Nicolae (fondatorul sectei Nicolaiţilor), Cerint (contemporan cu apostolul Ioan), Menandru din Samaria, Satornil din Antiohia, Vasilide din Alexandria (cca 125), Carpocrate (155-166), Cerdon, Marcion din Sinope, Pont (născut cca. 85), Bardesan din Edessa (n.154).
        Doctrine gnostice: Dumnezeu este indiferent la soarta omenirii şi a universului; omenirea şi materia sunt impure (nu sunt rezultatul creaţiei unui Dumnezeu iubitor şi grijuliu, ci emanaţii asupra cărora Dumnezeu nu are control de-a dreptul).
        Puterile care guvernează în mod secret universul sunt arhanghelii răului, asupra cărora Dumnezeu nu are niciun control. Salvarea, mântuirea, nu sunt oferite tuturor, ci doar unui număr limitat de aleşi.
        Idealul este viaţa divină a spiritului uman (care se atinge prin ascetism extrem, condamnarea mariajului, desprinderea de animalitatea restului omenirii).
        Mai multe despre aceste învăţături eretice pot fi citite aici şi aici.

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 23, 2013 at 6:20 pm

        @Malin
        iti multumesc mult pentru informatiile pe care ni le furnizezi,ele sint de real folos ,vad ca esti bine documentat.
        Masoneria promoveaza un sistem mistagogic bazat pe „rezolvarea” unor mistere de catre cei initiati.
        Toti masoniii se inchina arhitectului(adica lucifer) si asta se poate deduce chiar din faza de initiere a ucenicului, cind merge legat la ochi etc.Se mai poate vedea si dupa faptul ca in masonerie pot intra indiferent de religie dar cu recomandarea unui maestru initiat si multe alte detalii ca simbolurile si arhitectura ‘templului’.

        Doamne Ajuta!

        Apreciază

    • Iones said, on decembrie 23, 2013 at 7:39 pm

      2011: Tudor Gheorghe: Voi canta cantece legionare! Un interviu extraordinar realizat de George Radulescu
      http://www.ziaristionline.ro/2011/09/02/tudor-gheorghe-voi-canta-cantece-legionare-un-interviu-extraordinar-realizat-de-george-radulescu/

      Apreciază

  2. abc Marin said, on decembrie 23, 2013 at 7:54 am

    l-am cunoscut pe tatăl lui Tudor Gheorghe un om de calitate om care a suferit în temnițile comuniste și un legionar convins , se vede că așchia a sărit departe de trunchi , prea departe .

    Apreciază

    • a said, on decembrie 23, 2013 at 1:51 pm

      Tot pe aici am citit ca illuminati ar fi casa de discuri a fiului sau. S-ar putea ca prin el sa se fi infiltrat necuratul, iar dl Tudor Gheorghe din prea multa dragoste si incredere in fiul lui, si magulit, ridicat pana la cer de zidarii cu sortulete, a inghitit galusca.
      Mie imi placea Tudor Gheorghe, dintr-o intamplare fericita am ajuns la un concert al dansului Diligenta cu papusi, si spun cu mana pe inima ca a fost cel mai frumos spectacol pe care l-am vazut in viata mea. Am plans chiar, la un cantec de leagan pe versurile lui Radu Gyr. Asta a fost probabil incununarea creatiei lui, a lui TG, pentru ca in acest album cu cantece pentru copii nu a incaput nici un pic de vulgaritate, zeflemea sau ura, ci numai gingasie, puritate, joc. Cu aceleasi asteptari m-am mai dus si la Iarna simfonic, dar a fost un mare fasss. Mare dezamagire. Megalomanie, se ridica pe sine insusi in slavi considerandu-se elita elitelor culturii romanesti, plus ca latura asta simfonica a stricat tot farmecul muzicii lui. Oamenii l-au apreciat si iubit pe buna dreptate pentru ca venea pe scena cu o cobza, simplu si curat, si canta inspirat 100% din trairile romanilor. Asta l-a facut pe el mare, si talentul daruit de Bunul Dumnezeu. Nu masonii care-l magulesc, incercand sa-l rupa, sa-l separe de poporul care l-a apreciat si iubit de cand se stie. Astia pun ghearele pe el tocmai fiindca e mare, dar nu ei l-au facut mare. Asa lucreaza dracul, prin lingusiri, asa i-a castigat pe toti cei din masonerie, i-a rupt de neam si i-a determinat sa faca toate marsaviile si tradarile impotriva neamului nostru. Cu astia se infrateste dl TG. Si cu imparatul Iulian (+), cu Marean Vanghelie, asta ca sa-l magulesc eu pana la capat pe dansul si pe altii ca el (pe Dan Puric, de ex.) Halal onoare! Au vrut marire si onoruri? au primit ce-au meritat, acum sunt pe aceeasi treapta cu Imparatu si Marean si cu toti tradatorii neamului. Si in ochii nostri la fel. Pacat, pentru memoria tatalui sau, si pentru dansul, ca se pierde si ca-l pierdem ca stalp si sprijin spiritual. Si pentru Puric la fel. ”Onoarea” care li se face le va aduce in suflet doar un mare gol, si niciodata nu vor primi indeajuns ca sa-i multumeasca, pentru ca dracu da cu taraita. Dumnezeu le-a dat din belsug, dar nu li s-a parut de ajuns, mai vor si ridicare in slavi pentru ce le-a dat Dumnezeu. De la noi, oamenii, primeau dragoste si apreciere si respect adevarat. Dar nu le-a ajuns, le mai trebuia si sa fie gadilati de caracatita care a pus stapanire pe lume. Cat traiesc, mai au inca iesire din ce s-au bagat, si le doresc sa iasa.

      Apreciază

  3. adi said, on decembrie 23, 2013 at 9:10 am

    @off topic
    o stire grava care priveste libertatea noastra
    se pare ca fiara ue se vrea atotstapinitoare pe destinele noastre.Noul totalitarism care se intrevede la orizont:
    un prededinte unic,o viza comuna si o armata unica care pe linga uniunea monetara si bancara deja propusa creioneaza un aspect
    sursa
    http://www.cotidianul.ro/reforma-ue-11-tari-propun-un-presedinte-unic-o-viza-unica-si-o-singura-armata-194550/

    Apreciază

    • adi said, on decembrie 23, 2013 at 9:12 am

      scz ca nu am continuat mai departe.Voiam sa continui frate Vasile poate ar trebui sa faci un articol pe tema asta cu zisa „reforma” ue.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  4. Vasile said, on decembrie 23, 2013 at 9:44 am

    Leviathan este acelasi cu leviatan descris in Cartea lui Iov ?

    Inca un pas spre realizarea proiectului Leviathan
    „proiectul offshore Tamar, operaţional din luna martie”
    „Directorii generali ai Delek şi Noble au declarat pentru Financial Times că poartă discuţii intense pentru exporturi ale unui alt proiect mult mai mare, Leviathan, încă neoperaţional, situat la circa 30 de kilometri de Tamar”

    http://www.mediafax.ro/economic/israelul-este-pe-cale-sa-devina-exportator-major-de-gaze-cu-implicatii-in-geopolitica-regiunii-11634785

    https://saccsiv.wordpress.com/2012/05/06/iov/

    Poţi tu să prinzi leviatanul cu undiţa, ori să-i legi limba cu o sfoară?
    2. Vei putea tu să-i vâri în nas o trestie sau să-i găureşti falca cu cârligul?
    3. Îţi va face el multe rugăminţi şi îţi va spune el lucruri drăgălaşe?
    4. Ori va face cu tine legământ şi-l vei lua la tine rob pe toată viaţa?
    5. Te vei juca tu cu el, cum te joci cu o pasăre, sau îl vei lega tu ca să-ţi înveseleşti fetele?
    6. Pescarii întovărăşiţi vor putea să-l scoată de vânzare şi negustorii să-l vândă cu bucata?
    7. Vei putea tu să-i găureşti pielea cu săgeţi şi capul cu cârligul pescăresc?
    8. Ridică-ţi numai mâna împotriva lui şi vei pomeni de o asemenea luptă şi nu o vei mai începe niciodată!
    9. Iată, este o deşertăciune să mai nădăjduieşti în izbândă; numai înfăţişarea lui şi te dă la pământ.
    10. Cine este atât de nechibzuit încât să-l întărâte? Cine va îndrăzni să dea piept cu Mine?
    11. Cine M-a îndatorat cu ceva, ca să fiu acum dator să-i dau înapoi? Tot ce se află sub ceruri este al Meu.
    12. Cât despre leviatan, voi vorbi despre mădularele lui şi despre tăria lui şi despre frumoasa lui întocmire.
    13. Cine a ridicat pulpana din faţă a veşmântului lui şi cine poate pătrunde în căptuşeala armurei lui?
    14. Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori!
    15. Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic.
    16. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele.
    17. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart.
    18. Din strănutul lui scapără lumină şi ochii lui sunt roşii ca pleoapele zorilor.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=42&cap=41

    Apreciază

  5. Vasile said, on decembrie 23, 2013 at 10:05 am

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=27&id=43

    Capitolul 27
    1. În ziua aceea Domnul se va năpusti cu sabia Sa grea, mare şi puternică, asupra leviatanului, a şarpelui care fuge, asupra leviatanului, a şarpelui încolăcit, şi va omorî balaurul cel din Nil.
    2. Şi se va zice în ziua aceea: „Vie cu vin bun, cântă!
    3. Eu, Domnul, sunt străjerul ei, în fiecare clipă Eu o ud, ca frunzele ei să nu cadă. Zi şi noapte Eu o păzesc;
    4. Nu sunt mâniat de fel pe ea. Dar dacă voi găsi mărăcini şi spini, voi porni război împotriva lor şi-i voi arde pe toţi.
    5. Sau mai bine să caute ocrotirea Mea şi cu Mine să facă pace, şi cu Mine să fie în pace!…”.
    6. Dar într-o zi Iacov va prinde rădăcini, Israel va înflori, va rodi şi cu roadele sale lumea o va umple.
    7. L-a lovit oare Domnul cum l-au lovit cei ce l-au lovit, sau i-a omorât El cum au făcut ucigaşii lui?
    8. Cu izgonire, cu robie pedepsitu-i-a şi i-a măturat cu suflarea Lui năprasnică de vânt de răsărit.
    9. Aşa a fost ispăşită fărădelegea lui Iacov, şi acesta este rodul iertării păcatului său. El a sfărâmat în bucăţi toate pietrele jertfelnicului, ca nişte pietre de var; dumbrăvile Astartei şi stâlpii soarelui nu se vor mai ridica.
    10. Cetatea cea întărită a rămas singură, un loc părăsit şi neumblat ca un pustiu. Acolo paşte viţelul, în ea îşi are sălaşul şi îi mănâncă mlădiţele.
    11. Când crengile se usucă, se rup şi cad, femeile vin şi le dau foc. Acesta este un popor fără de minte şi nici Ziditorul lui nu Se milostiveşte de el şi nici Făcătorul lui nu are milă de el.
    12. Şi în ziua aceea, Domnul va aduna roade de la Eufrat şi până la râul Egiptului; şi voi veţi fi culeşi unul câte unul, feciori ai lui Israel!
    13. În vremea aceea, trâmbiţa cea mare va trâmbiţa şi cei care se pierduseră în pământul Asiriei şi cei ce se risipiseră în ţara Egiptului vor veni şi se vor închina Domnului, în muntele cel sfânt, în Ierusalim.

    Apreciază

    • adi said, on decembrie 23, 2013 at 12:36 pm

      frate Vasile
      leviathan este bestia de parte femeieasca descrisa si in Cartea lui Enoch(varianta etiopiana) si in Apocalipsa .
      Cartea lui Enoch 60:7
      În acea zi vor fi făcuţi să iasă pentru a se hrăni cu cei răi, doi monştri răi, unul
      bărbătesc şi unul femeiasc. Cel femeiesc se numeşte Leviathan şi locuieşte în măruntaiele mării, la
      izvoarele apelor…
      mai este o referire tot Cartea Dreptului Iov
      Iată, este o deşertăciune să mai nădăjduieşti în izbândă; numai înfăţişarea lui şi te dă la pământ.
      Cine este atât de nechibzuit încât să-l întărâte? Cine va îndrăzni să dea piept cu mine?
      (Iov, 41: 9-10).
      sursa
      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=42&cap=41

      Da ,este posibil ca aceasta fiara care se misca pe fundul marii sa aiba legatura si cu bogatiile subsolului din partile marine.Aceasta fiara de parte femeieasca este asociata de cele mai multe ori cu revolutiile ,anarhia etc prin care diavolul folosindu-se si de ajutorul ingerilor cazuti produce miscari sociale pentru a destabiliza ordinea sociala si a impune despotul iluminat(antihrist).Reprezentarea masonilor pentru aceasta fiara este chiar statuia libertatii ,are zece coarne ,are figura de idol desfrinat exact ca in Apocalipsa .Bine ,unele explicatii sint sectare dar noi trebuie sa ne rezumam la cele ortodoxe sa nu facem prea multe speculatii.Daca tii minte acelea cu imparatiile sint explicatii de la sectari este posibil ca pe tema sa aiba ceva dreptate totusi nu avem voie sa cadem prea mult in tot soiul de comparatii nefondate sau greu de demonstrat.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  6. aniush said, on decembrie 23, 2013 at 10:10 am

    off topic
    Urmariti cu atentie filmul de mai jos. E foarte actual, desi a fost facut in anii ’80. Doamne ajuta!
    http://tu.tv/videos/they-live-1988-full-movie

    Apreciază

  7. Aurora said, on decembrie 23, 2013 at 10:12 am

    Saccsiv, poate ar trebui sa-i dedici ”Maestrului” de ceremonii Tudor Gheorghe un articol numai pentru el, acum de sarbatori, asa cum ii sade bine unui mare artist… si mare mason. La sugestia lui Malin, mi-am lasat treburile balta la bucatarie si am facut auditie simfonica sa vad ce vrea maestrul in creatiile lui. Am ascultat de mai multe ori piesa cu zidarii si nu mi-a venit sa cred. Efectiv mi s-a zbarlit parul ! Este un imn masonic in toata regula. Mi-am notat si versurile.Vi le trimit sa le analizati si voi :

    Ninge brusc in trei dimensiuni

    Sufletele fostilor zidari
    Si-au luat mistriile in cer
    Si-au zidit o moara de ninsori
    Pentru cei de-acasa leru-i ler.

    Refren : Ninge brusc in trei dimensiuni
    Ninge cu miros de lujer pur
    Ninge dureros si luminos
    Ninge clinchetire imprejur.

    Si zidarii morti din Univers
    Ca si cum ar fi printre straini
    Catre tara unde s-au nascut
    Macina si tot trimit lumini.

    Vor sa-si faca poate case noi
    Din banutii castigati in cer
    Unde au zidit si-au varuit
    Moara care ninge leru-i ler.

    Refren : Ninge brusc in trei dimensiuni…

    Ninge ca-ntr-un spatiu aberant
    Trei dimensiuni in sus si-n jos
    Fiecare fulg purtand in el
    Sunet si culoare si miros.

    Clinchete, arome, lumanari
    Vin o data, pleaca de trei ori
    Iarna toti zidarii merg in cer
    Sa zideasca moara de ninsori.

    Refren : Ninge brusc in trei dimeniuni…

    Va doresc auditie ”placuta”… Deci avem aici simboluri, garla : zidari, mistrii, lumini, trei dimensiuni, adica triunghiul, lipseste ochiul, dar nu mai era nevoie. avem zidarii morti care zidesc si varuiesc o moara (templu) in cer(ul Marelui Arhitect Lucifer), dar mai avem si UN SPATIU ABERANT, adica Haosul si fulgii nu sunt nici ei chiar de capul lor, fac totul ca la carte, adica in liturghiile negre ale celui rau : vin o data, pleaca de trei, conform unui ritual, nu la voia intamplarii, iar versul „clinchete, arome, lumanari” deja te trimit cu gandul la ceremonia demonica din filmul „Eyse wide shut” al lui Stanley Kubrick.
    Saccsiv, cred ca trebuie denuntat acest nemernic care ne polueaza cultura si sarbatorile sfinte si indraceste atata lume care, necunoscand simbolurile, ia de bune creatiile lui pline de mesaje oculte. Sa stie lumea ce hram poarta acest rapsod ! Rusine ca si-a vandut sufletul, tocmai el, un fiu de detinut politic !

    Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 23, 2013 at 9:05 pm

      Dar inainte de a il acuza pe Tudor Gheorghe ca e mason, ar trebui sa stim daca Adrian Paunescu a fost mason, fiindca versurile sunt scrise de el ! T Gheorghe doar le canta ! Sa nu ne repezim sa dam cu piatra in el, din cate stiu prin arta lui promoveaza foarte mult valorile romanesti., Nu spun nici ca e, nici ca nu e mason, trebuie verificat, intr-adevar ar fi o idee sa se publice aici unn articol dedicast lui tudor Gheorghe, mai detaliat, poate unele lucruri ne scapa. poate a fost convins, platit bine sa cante acest cantec si nu si-a dat seama exact despre ce e vorba. Tatal lui a fost legionar si a suferit mult, macar pentru asta sa ii acordaam circumstante atenuante ca sa zic asa.

      Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 23, 2013 at 9:13 pm

      Daca adrian paunescu nu a fost mason, el fiind autorul versurilor, nu am certitudinea ca tudor gheorghe, care doar canta ce a scris paunescu, este mason….. pe de alta parte, paunescu putea scrie o poezie pro-masonerie si fara sa fie neaparat mason, idem si tudor gheorghe…. Trebuie vazut.

      Apreciază

  8. Aurora said, on decembrie 23, 2013 at 10:21 am

    Nu stiam ca versurile apartin lui A. Paunescu, dar daca a scis asa ceva, probabil si el a fost „zidar”.Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar la moartea acestui mare poet de curte, un publicist a spus „A murit un porc !”.

    Apreciază

  9. amoq1955alex said, on decembrie 23, 2013 at 12:27 pm

    Reblogged this on http://nomadixnetwork.blogspot.com and commented:
    Fine.

    Apreciază

  10. kosk said, on decembrie 23, 2013 at 12:56 pm

    ‘publicistul’ care a spus ‘a murit un porc’ fiind el insusi un satanist si un mason. Paunescu nu a fost mason, ‘poet de curte’ poate (Ceausescu ura masoneria dovada fiind uciderea sa ritualica de Craciun), poet apartinand generatiei resurectionale, da, nationalist (cu certitudine) dar mason in nici un caz,.ai grija surioara. ca iti faci pacate acum de nasterea Mantuitorului..

    Apreciază

    • Catalin T said, on decembrie 23, 2013 at 1:05 pm

      De asta ce zici ? http://www.youtube.com/watch?v=QHsgYBL-6Rw&feature=player_detailpage#t=111

      Apreciază

    • adi said, on decembrie 23, 2013 at 1:36 pm

      @kosk
      Adrian Paunescu nu a fost mason dar poet de curte da din pacate asta este adevarul.Nimeni nu ar fi putut organiza un cenaclu precum Flacara in acei ani fara aprobari de „sus”,hai sa nu ne imbatam cu apa rece.
      Totusi sa fim sinceri pina la capat atunci cind vedea ca proiectele megalomanice ale lui ceasca nu au niciun rost pentru popor a avut intotdeauna curajul sa ii spuna in fata,asta demonstreaza caracter.Avea viziuni de stinga,dar acuma ce o sa facem? O sa-i rastignim noi cei care ne spunem ca sintem ortodocsi ?
      Nu stiu daca versurile scrie de Aurora apartin intr-adevar poetului, despre acel ‘publicist’ nici nu doresc sa pomenesc are o emisiune de toata jena,nu am cunostinta sa fie mason acest ‘publicist’ pe numele sau Radu Banciu.

      Slavit sa fie Domnul!

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 23, 2013 at 7:15 pm

      Pai daca se spune ca versurile apartin lui Paunescu . . . . . !

      Apreciază

      • Catalin T said, on decembrie 23, 2013 at 10:22 pm

        Uitati si o poza de pe fb cu paunescu https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1511266_662925157079651_2102042161_n.jpg Ce fel avea dati ochii peste cap, infricosator.

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 23, 2013 at 10:26 pm

        @Maria
        am verificat pe site-uri si intr-adevar versurile apartin lui Adrian Paunescu.Sint putin contrariat ,nu prea inteleg ce il mina pe el sa le faca ode.Atita tot nu eram convins 100% ca este adevarat.

        Apreciază

      • adi said, on decembrie 23, 2013 at 10:56 pm

        @Catalin T
        asa este , e infricosatoare poza asta parca ar fi fost posedat de demoni vb serios.Am mai vazut o poza cu el la cenaclul Flacara parca si avea tot asa o figura de posedat.Stau si ma gindesc ,daca el avea perioade cind era posedat atunci cei care il ascultau sau ii recitau poeziile nu cumva erau in maxima inselare?

        Sa ne fereasca Domnul si Sfintii Sai de inselari!

        Apreciază

  11. aniush said, on decembrie 23, 2013 at 1:59 pm

    Imi pare rau pentru Tudor Gheorghe ca a trecut de partea rea a lucrurilor si ca acum e unul dintre ei. Eu nu m-as fi gandit la asta, mai ales ca tatal lui a fost legionar si detinut politic; am crezut ca el va urma exemplul parintelui sau. Insa el a facut o alta alegere. Sincer m-a surprins in mod neplacut evident cand am aflat acest lucru.

    Apreciază

  12. kosk said, on decembrie 23, 2013 at 2:20 pm

    pai, da,,

    Apreciază

  13. Mihai said, on decembrie 23, 2013 at 4:25 pm

    Tudor Gheorghe nu e mason. Am vazut un interviu despre asta si omul a spus ca a fost catalogat mason dupa ce s-a luat la TV de tipii de la MISA. Si tind sa-l cred, perversii aia eticheteaza ca fiind mason pe oricine nu le convine. Cred ca ar trebui sa scriem separat de indivizii aia, fac extraordinar de mult rau in special tinerilor.

    Apreciază

    • adi said, on decembrie 23, 2013 at 6:48 pm

      @Mihai
      Nu e mason dar cinta ode masonilor si masoneriei aici e problema.Sigur daca ar fi un artist mai lipsit de posibilitati financiare oricine ar crede ca o face pentru bani.Dar din moment ce nu este asa intrebarea care se pune este:din ce motiv face astfel de lucruri? Daca are un crez apropiat de al lor atunci este cu adevarat grav.
      Prin mesaje muzicale(unele posibil subliminale) poate sa modifice starea omului si sa-l indobitoceasca sau din contra sa-l inalte sufleteste.Conteaza foarte mult toate aceste aspecte ca sa poti judeca toata situatia in ansamblu,evident am zis ca nu e bine sa judeci pe nimeni ci sa asteptam intoarcerea la Dreapta Credinta.Din moment ce rodul muncii sale este bine vazut de masonerie atunci pe multi ii sminteste dind de inteles ca masoneria lupta pentru cauze bune.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

      • Obrenovici said, on decembrie 23, 2013 at 9:16 pm

        cam ai dreptate….

        Apreciază

  14. marian said, on decembrie 23, 2013 at 7:55 pm

    Am fost la Muzeul Taranului Roman si am gasit: https://imageshack.com/i/mkimcaj
    O cruce stilizata in stil masonic, satanic. Am intrebat muzeografa, cum e posibil ca intr-o tara predominant Ortodoxa sa se afiseze o asa blasfemie.
    A incercat sa spuna ca soarele si luna apartin culturii populare, dar cand am indicat simbolul SKULL AND BONES, a amutit.

    Apreciază

  15. Mălin said, on decembrie 23, 2013 at 8:06 pm

    Compania spaniola „Fomento de Construcciones y Contratas” se lauda cu podul peste Funare Calafat – Vidin.
    Din cate ma citit eu, podul este stramb si are numeroase alte defecte. Spaniolii au luat 236 milioane de euro pe acest proiectul…

    Apreciază

  16. Mihai said, on decembrie 23, 2013 at 8:22 pm

    Saccsiv te rog sa studiezi asta sa-mi spui ce parere ai. E vorba de o carte aparuta pe la jumatatea anilor ’60 – Lest behind ( Lasati in urma) cu referire la ultimul anticrist. Eu am gasit filmele traduse:

    Citeste treaba asta:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/3765936/Carpathia.zip

    Prima parte:
    http://filmecrestineonline.ro/left-behind-2001-lasati-in-urma/

    Partea a doua:
    http://filmecrestineonline.ro/left-behind-ii-tribulation-force-2002/

    Partea a treia:
    http://filmecrestineonline.ro/left-behind-3-world-at-war-lumea-in-pragul-razboiului-2005/

    Apreciază

  17. George said, on decembrie 23, 2013 at 8:43 pm

    Veste buna
    Medicii ginecologici din vestul țării refuză să scape femeile de sarcinile nedorite. Chiar dacă sunt obligați de lege să facă avorturi, specialiștii de la maternități au decis să pună în aplicare o lege nescrisă, prin care, spun ei, evită comiterea de păcate.

    În repetate rânduri, medicii ginecologi au fost acuzați de creștini că prin avorturi comit crime duble. Cu puțin timp înainte de Crăciun, medicii din Timişoara au decis să pună capăt intervențiilor de acest gen. Practic, timp de trei săptămâni, toate gravidele vor merge degeaba la spitale, pentru că medicii nu vor omorî feții, scrie exclusivtm.ro.

    Chiar și conducerea spitalelor aprobă decizia angajaților. Situația s-a repetat și de Paște. La Lugoj, directorul medical al Spitalului „Teodor Andrei” Lugoj, doctorul Mircea Șerpe, susținea atunci că intervențiile ginecologilor se vor face doar în cazurile extrem de  deosebite. Practic, chiuretajele vor fi puse în aplicare doar în condițiile în care viața pacientei este pusă în pericol.

    Pauza de la avorturi s-a repetat și cu ocazia Paștelui Ortodox, precum și în zilele cu cruce roșie în calendar.
    Medicii ginecologici din vestul țării refuză să scape femeile de sarcinile nedorite. Chiar dacă sunt obligați de lege să facă avorturi, specialiștii de la maternități au decis să pună în aplicare o lege nescrisă, prin care, spun ei, evită comiterea de păcate.

    În repetate rânduri, medicii ginecologi au fost acuzați de creștini că prin avorturi comit crime duble. Cu puțin timp înainte de Crăciun, medicii din Timişoara au decis să pună capăt intervențiilor de acest gen. Practic, timp de trei săptămâni, toate gravidele vor merge degeaba la spitale, pentru că medicii nu vor omorî feții, scrie exclusivtm.ro.

    Chiar și conducerea spitalelor aprobă decizia angajaților. Situația s-a repetat și de Paște. La Lugoj, directorul medical al Spitalului „Teodor Andrei” Lugoj, doctorul Mircea Șerpe, susținea atunci că intervențiile ginecologilor se vor face doar în cazurile extrem de  deosebite. Practic, chiuretajele vor fi puse în aplicare doar în condițiile în care viața pacientei este pusă în pericol.

    Pauza de la avorturi s-a repetat și cu ocazia Paștelui Ortodox, precum și în zilele cu cruce roșie în calendar.
    http://realitatea.mobi/1344496#ixzz2o2PSkG7x

    Apreciază

  18. Mihai said, on decembrie 23, 2013 at 10:06 pm

    Uratura Anului – La Multi Ani
    Mos Petru – Un batran ramas fara casa ura langa chilia lui Daniil Sihastrul (judetul Suceava)

    http://www.frequency.com/video/uratura-anului-la-multi-ani-mos-petru-un/139496908/-/5-1488

    Apreciază

  19. […] Ei bine, iata comentariul cititorului Mălin postat la articolul Filmul: „THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE”. A inceput REVOLUTIA …: […]

    Apreciază

  20. mircea.v said, on decembrie 23, 2013 at 10:35 pm

    Apropo de Tudor Gheorghe,

    e bine de ascultat si cu „Cu Iisus in celula” si apoi de aruncat cu piatra.

    (Versuri Radu Gyr, Nichifor Crainic…)

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 23, 2013 at 11:06 pm

      mircea.v

      Gaseste tu o scuza la cele scrise in ultimul articol pe aceasta tema.

      Ca ce-ai postat tu mai sus nu-i o scuza. Si ecumenistii de exemplu au pasaje in care pare ca le zic bine, ca apoi sa lanseze cumplita ratacire.

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 23, 2013 at 11:23 pm

        Frate, versurile cu zidarii sant suspecte. Da daca pe om – Tudor Gheorghe, nu prea il intereseaza subiectul, nu stie, si le-a cantat si el asa, cum canta multe altele? Poate pe fiul sau il intereseaza pr cu masonii si el e cel cu iluminatii si toate astea.

        Imi este greu sa cred, ascultand de vreo 20 de ori „Cu Iisus in celula”, ca Tudor Gheorghe simte altfel decat tatal lui, simte altfel decat ceea ce canta si recita in acest concert.

        Oricum, daca Paunescu s-a gandit la masoni in poezia lui, mesajul este pt cei care stiu cate ceva despre masonerie, e un mesaj mai cifrat, mai ascuns. Dar marturisirea lui Tudor Gheorghe din „Cu Iisus in celula” este una clara, directa, care foloseste versuri ale unor Legionari.
        (O singura problema am, cu un vers, in care se spune ca un detinut ii spune lui Dumnezeu ca Il iarta. Dar asta o spune poetul.)

        Apreciază

  21. aniush said, on decembrie 24, 2013 at 6:51 am

    mircea.v,
    Nu stiu ce sa zic. Tu crezi ca Tudor Gheorghe vine si canta intr-un concert si nu stie ce? Daca era tanar ziceam…n-a stiut ce inseamna, dar la etatea dumnealui cred ca stia aceste lucruri. Putin probabil ca un om in varsta si cu experienta de viata „vorbeste gura fara el” cum se spune in popor. Dumnezeu sa ma ierte!

    Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 24, 2013 at 11:28 am

      aniush,

      nu-mi fac idol din Tudor Gheorghe, dar pt mine in balanta atarna mult mai greu „Cu Iisus in celula” decat versurile acestei poezii, cu zidari si ninsori in 3 dimensiuni. Versurile sant suspecte, numele firmei baiatului e clar ca e aiurea. Asculta tot concertul de mai sus „Cu Iisus in celula”. Poate daca tatal artistului, Ilie Tudor, mai sustine vreo conferinta, va fi cineva care va intreba si de lucrurile astea, si poate asa se vor mai lamuri unele aspecte.

      Apreciază

  22. sorina said, on decembrie 25, 2013 at 11:34 pm

    ar trebui sa postezi si filmele echilibrum, in time si the island. dau foarte mult de gandit filmele astea

    Apreciază

  23. aniush said, on decembrie 27, 2013 at 6:56 am

    mircea v,
    Am urmarit; stiu de ce saccsiv spune ce spune. Continutul e aparent ok; „Cu Iisus in celula”, Tudor Gheorghe si vocala „Gratia ecumenica”; din start se ridica un semn de intrebare. Pai ori e alba, ori e neagra.

    Apreciază

  24. aniush said, on decembrie 27, 2013 at 9:00 am

    adi,
    Am citit lista si comentariile. Masoneria „adaposteste” o categorie de oameni, care se cred prea satpani pe ei si pe ceilalti. Spunea la un moment dat un mason (Olimpian Ungherea) spunea „Masoneria in ziua de azi nu mai este o organizatie secreta, este discreta”. Offf, ce discretie maxima!!!! ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha
    Pe cine minte omul asta aici? Cat de prosti ne cred acesti oameni sa ne vanda gogosi de genul asta? Nu si-a dat seama ca e o minciuna prea evidenta, ca iese la iveala in secunda doi? Ei chiar isi imagineaza ca ne pot duce de nas cu prostioare de genul asta? Sa ne fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

  25. […] Filmul: „THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE”. A inceput REVOLUTIA … […]

    Apreciază

  26. […] Filmul: „THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE”. A inceput REVOLUTIA … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.