SACCSIV – blog ortodox

A murit Jacob Rothschild

Posted in ROTHSCHILD by saccsiv on februarie 27, 2024

Lordul Jacob Rothschild (stanga) si David Rockefeller. Foto: https://www.vanityfair.com/news/2015/03/rockefeller-rothschild-business-deal-may-2012

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26931564-murit-baronul-jacob-rothschild-finantist-politic-britanic.htm

Jacob Rothschild, finanțist, politician și filantrop britanic, a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat luni familia sa, potrivit AFP.

Fiu al baronului Victor Rothschild și membru al ramurii britanice a familiei Rothschild, acesta și-a început cariera în cadrul băncii familiei în 1963, înainte de a pleca pentru a prelua controlul și a prezida Rothschild Investment Trust (redenumit ulterior RIT Capital Partners) până în 2019.

De asemenea, a fondat J Rothschild Assurance Group, în prezent St James’s Place.

Într-o declarație de luni, familia sa l-a salutat ca fiind „un finanțist realizat, un campion al artelor și al culturii”, precum și „un susținător pasionat al cauzelor caritabile din Israel și al culturii evreiești” și „un ecologist entuziast”.

Născut în Berkshire (vestul Londrei) în 1936 și educat la școala de elită Eton School și la Universitatea Oxford, Jacob Rothschild a sprijinit o serie de instituții culturale, printre care National Gallery din Londra, și a fost model pentru mai mulți artiști, printre care pictorul britanic David Hockney.

A fost membru al Camerei Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, din 1991 până în 1999.

Jacob Rothschild are patru copii: Nathaniel Philip Rothschild, Hannah Rothschild, Emily Magda Rothschild și Beth Matilda Rothschild.

 

Conform https://www.criticarad.ro/lord-jacob-rothschild-finantator-si-membru-al-familiei-bancare-rothschild-a-murit-la-varsta-de-87-de-ani/ a fost administrator al muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia.

Conform https://www.gandul.ro/international/finantistul-lord-jacob-rothschild-renumit-pentru-filantropia-in-domeniul-artistic-a-murit-la-varsta-de-87-de-ani-20156569

În 2003, BBC News transmitea că acțiunile industriașului petrolier rus Mihail Hodorkovski în YUKOS i-au fost transmise lui Rothschild, în baza unui acord pe care l-au încheiat înainte de arestarea lui Hodorkovski, în același an.

Mihail Hodorkovski fiind si el evreu:

VLADIMIR PUTIN il elibereaza pe miliardarul evreu MIHAIL HODORKOVSKI

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lica said, on februarie 27, 2024 at 8:58 am

    Chiar saptamana trecuta vorbeam ca l-a luat pe David Rothschild la 102, pe Kissinger la 100… dracu’ asta a crapat la 87!

    Sper sa se duca la talpa iadului si sa-i terrorizeze sufletul Satana pentru toata vesnicia !!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Lica said, on februarie 27, 2024 at 9:13 am

    Nu-l inteleg de ce nu si-a luat colosala avere cu el…
    Nimeni nu si-o ia… De parca n-ar avea ce face cu ea…

    Apreciat de 1 persoană

    • eliza said, on februarie 27, 2024 at 1:03 pm

      Versurile sunt motivante, reprezentarea Vicleanului prea fidelă, dar piesa foarte bună.

      Apreciază

  3. geo said, on februarie 27, 2024 at 10:21 am

    https://t.me/veritasadevarulnecenzurat/9174

    Apreciază

  4. eliza said, on februarie 27, 2024 at 12:52 pm

    Urâți sunt cei ce cauta și vor Război 😝

    Apreciază

  5. geo said, on februarie 27, 2024 at 1:12 pm

    https://www.stiripesurse.ro/europa-intra-in-razboi-direct-cu-rusia-se-negociaza-trimiterea-de-soldati-europeni-in-ucraina_3244163.html

    …zise sluga rotschilzilor…pentru ca de fapt ce a cuvantat bipedul nu e rezultatul tartacutei lui de o poarta pe umeri…

    Apreciază

    • geo said, on februarie 27, 2024 at 1:16 pm

      https://trenduri.blogspot.com/2024/02/din-nou-teoria-conspiratiei-se.html

      …wow, ce se mai bucura trolii americani pe forumuri…

      Apreciază

    • geo said, on februarie 27, 2024 at 1:22 pm

      BOMBA LUI MACRON / Este strigătoare la cer colaborarea de tip mafiot dintre politicieni, corporații și mass-media. Practic asistăm la o adevărată nebunie. Un fapt de o gravitate extremă este tratat de jurnaliști la capitolul ”Diverse”, cu o lejeritate demnă de saloanele de psihiatrie.

      Să recapitulăm. Premierul slovac Fico a anunțat că la întrunirea convocată de președintele Macron la Paris, cu peste 20 de lideri europeni, se va discuta și posibilitatea ca unele state să trimită trupe terestre în Ucraina, în baza de-acum celebrelor acorduri bilaterale de securitate semnate cu regimul de la Kiev. Inițial, niciun alt politician dintre cei ajunși la Paris nu a negat informația-bombă lansată de premierul slovac.

      Apoi, după întrunirea desfășurată cu ușile închise, olandezul Mark Rutte a susținut că ”nu a fost pe ordinea de zi” problema trimiterii trupelor în Ucraina. Cu alte cuvinte, s-a discutat deocamdată informal, însă suficient de apăsat încât președintele Macron să iasă ulterior cu declarații uluitoare, de neconceput până mai ieri: ”Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat și aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război”. Macron a dat de înțeles că până acum aliații NATO au reacționat tardiv, cu întârzieri de câteva luni – iar în cazul trimiterii de trupe terestre ar trebui să nu se mai repete greșeala.

      ”Mulți oameni care astăzi spun «niciodată, niciodată» sunt aceiași oameni care au spus «niciodată tancuri, niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acțiune» în urmă cu doi ani”, a insistat Macron. Chestionat la rândul său, premierul francez Gabriel Attal a reiterat că ”nimic nu poate fi exclus într-un război purtat în inima Europei”, inclusiv trimiterea de trupe terestre.

      Este halucinant cu câtă lejeritate vorbesc acești politicieni-marionetă despre intrarea până peste gât a europenilor în război cu Rusia, prima putere nucleară a lumii. Iar mass-media, în loc să-i tragă de mânecă, în loc să le pună niște întrebări de bun-simț, fie ignoră fenomenul, fie îl tratează precum ProTV, care a titrat cu litere de-o șchioapă: ”Veste mare pentru Kiev. Emmanuel Macron anunță că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina «nu poate fi exclusă»”.

      Așadar, în accepțiunea presei guvernamentale important este că vin ajutoare în sprijinul lui Zelensky, nu că europenii vor fi trimiși pe front drept carne de tun, iar continentul riscă să fie spulberat de focoasele nucleare rusești. ”Make no mistake”, președintele Putin va folosi cele mai înfricoșătoare și distrugătoare arme dacă balanța se înclină în favoarea aliaților NATO pe frontul din Ucraina.

      Până să trimită trupe cu acordul unor marionete ca Macron, Scholz sau Iohannis, aliații NATO au mai trecut o linie roșie. Ei au decis la Paris ”crearea unei coaliții pentru lovituri la distanță și, prin urmare, rachete și bombe cu rază medie și lungă de acțiune”.

      ”Suntem convinși că înfrângerea Rusiei este esențială pentru securitatea și stabilitatea în Europa”, a subliniat Macron extrem de senin și iresponsabil, de parcă ar fi vorbit despre un banal meci de fotbal.

      Faptul că nimeni din Vest nu poate explica, în termeni ușor de înțeles, cum anume arată ”înfrângerea Rusiei”, înseamnă una din următoarele două variante: fie avem de-a face cu niște psihopați asupra cărora se fac presiuni imense, fie suntem martorii unui spectacol criminal regizat de profitorii din umbră.

      https://t.me/onciu/5761

      Făcându-l pe Putin „fiu de cățea”, ticălosul imperialist Biden a îndrăznit să o insulte pe mama lui Vladimir Putin (muncitoare într-o fabrică din Leningrad în vreme ce orașul era asediat de germani) ca fiind o „curvă”. O femeie care și-a pierdut cel de-al doilea fiu în lupta împotriva naziștilor. O femeie care a trăit atrocitățile germane în timpul blocadei Leningradului. Într-o perioadă în care mama lui Biden trăia departe de front, în SUA, în siguranță.

      Mama lui Joe Biden
      Nu știm prea multe despre mama lui Joe Biden. Pentru că fiul ei era bâlbâit, ea l-a consolat spunându-i că este atât de inteligent ”încât nu-și poate exprima gândurile destul de repede”. La acea vreme, Biden era considerat un gânditor lent. Biden a fost foarte rapid atunci când a votat în favoarea războiului SUA-NATO împotriva Iugoslaviei. Și a fost la fel de rapid când a votat în favoarea trimiterii de trupe terestre în războiul din Afganistan. De asemenea, a fost rapid când a votat în favoarea rezoluției privind războiul din Irak, în Senat.

      Înconjurarea Rusiei
      Ceea ce îl entuziasmează pe Biden până la nebunie, ceea ce îl face să depășească toate limitele diplomatice, este felul în care se apără Putin în fața încercuirii Rusiei. Ceea ce îl înnebunește pe președintele american este refuzul lui Putin de a accepta Ucraina ca un nou stat NATO la granița imediată a Rusiei.

      Baterii de rachete rusești în Mexic?
      Jurământul președintelui Federației Ruse prevede: „Jur, în exercitarea atribuțiilor de președinte al Federației Ruse (. . .) să protejez suveranitatea, independența, securitatea și integritatea statului”. Actuala încercuire a Rusiei de către NATO ar fi comparabilă la nivel internațional doar dacă Federația Rusă și-ar staționa forțele de rachete strategice nucleare în Mexic, la granița cu SUA. Putin nu face decât să își onoreze jurământul.

      Amenințarea la adresa Rusiei
      Dar Rusia nu se angajează în astfel de aventuri: de ani de zile, Federația Rusă a acceptat cu răbdare extinderea NATO fără a răsplăti în natură aceste acțiuni periculoase. Un stat din fosta Uniune Sovietică după altul a fost recrutat de alianța de război NATO pentru a amenința Rusia din punct de vedere militar.

      Sisteme de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina?
      În loc să se adapteze în mod pașnic la noile circumstanțe după sfârșitul divizării lumii și al războiului rece, NATO a fost împinsă tot mai aproape de granițele Rusiei. Este adevărat că Bundestag-ul a respins livrarea rachetelor de croazieră Taurus către Ucraina. Dar coaliția semaforizată aflată la putere a cerut guvernului Scholz să înarmeze Ucraina cu „sisteme de arme cu rază lungă de acțiune”. Sisteme de arme cu rază lungă de acțiune: lansate de Kiev pentru a lovi Moscova?

      NATO dorește o atmosferă de război
      Țările NATO nu vor în continuare decât să creeze o atmosferă de prerăzboi. Chiar și această atmosferă este bună pentru profiturile industriei de armament.

      https://opozitia.net/2024/02/27/ticalosul-joe-biden-saliveaza/

      Un înalt executiv BlackRock spune într-o înregistrare cu camera ascunsă că #USA nu este condusă de președinte, ci de „cei care controlează portofelul președintelui”.

      Serge Varlay, un recrutor de directori la mega-corporația #BlackRock, a fost înregistrat fără știrea sa de un jurnalist sub acoperire care lucrează pentru O’Keefe Media Group în timpul mai multor întâlniri pe care le-au avut.

      Înregistrările publicate de O’Keefe sunt explozive.

      Varlay afirmă că Statele Unite nu sunt conduse de președintele țării, ci de cei care „controlează portofelul președintelui”.

      „Și cine sunt aceștia?”, întreabă jurnalistul.

      „Fondurile speculative, BlackRock, băncile”, răspunde #Varlay. „Ei sunt cei care conduc lumea.

      Mai mult, recrutorul de la BlackRock recunoaște că „toate aceste instituții financiare cumpără politicieni”.

      „Finanțarea campaniilor electorale. Da, poți să-ți cumperi candidații”, spune Varlay.

      Mai mult, el dezvăluie că politicienii nici măcar nu sunt scumpi.

      „Tipii ăștia sunt al naibii de ieftini. Ai zece mii de dolari? Poți cumpăra un senator. Nu contează cine câștigă (alegerile). Îl am în buzunar de atunci”.

      Jurnalistul face pe prostul și întreabă:

      „Toată lumea face asta (cumpără politicieni)? O face BlackRock?”.

      „Toată lumea o face”, îl asigură recrutorul mega-companiei.

      Varlay este o figură importantă la BlackRock.

      Jurnalistul se entuziasmează:

      „Sunteți un fel de înger păzitor la BlackRock”.

      „Da, așa este. Eu decid destinele oamenilor. În fiecare zi, decid literalmente viața cuiva”.

      Și Varlay adaugă:

      „Nu sunt un finanțist. Știu doar ce se întâmplă, pentru că recrutez oameni care se ocupă cu astfel de lucruri”.

      Când este întrebat cum conduce BlackRock lumea, Varlay răspunde:

      „Tu cumperi. Vă diversificați… Imaginează-ți că investești în zece sectoare diferite, de la alimente, băuturi și tehnologie. Dacă unul dintre ele dă faliment, nu e mare lucru, te poți baza pe celelalte nouă pentru a te susține.”

      Întreabă jurnalistul:

      „De fapt, aveți câte puțin din toate. De aici vine controlul?

      Varlay răspunde:

      „Da, ai un pic din toate, iar acel puțin îți aduce atât de mulți bani în fiecare an, încât poți să iei acel puțin de bani și să începi să cumperi oameni.”

      BlackRock este cunoscută drept „compania care deține lumea”, deoarece are participații în aproape toate companiile importante din lume și din toate sectoarele.

      Portofoliul său include acțiuni ale unor companii americane importante, precum Amazon, Apple, Microsoft, Google, Tesla, Coca-Cola, Pepsi, Moderna, Johnson & Johnson, Exxon Mobil, Fox Corporations, Visa, Chevron, JP Morgan Chase, Walmart și altele.

      Puterea sa este de așa natură încât Blackock a fost descrisă ca fiind „a patra putere în America”. Nu presa.

      Iar Varlay susține că BlackRock este chiar prima putere.

      Când jurnalistul sub acoperire îl întreabă pe omul de la BlackRock ce părere are despre războiul din }#Ucraina, acesta răspunde:

      „(Războiul din) Ucraina este bun pentru afaceri. Sunteți conștient de asta, nu-i așa?”.

      Și Varlay explică:

      „Ca țară (condusă de BlackRock – n.r.), ne dorim ca acest conflict să nu se încheie. Cu cât va continua mai mult, cu atât Rusia va fi mai slabă”.

      El adaugă:

      „Permiteți-mi să vă dau un exemplu: #Rusia bombardează silozurile de cereale ale Ucrainei. Prețul grâului va exploda. Economia Ucrainei este foarte strâns legată de piața grâului, de piața globală a grâului”.

      „Acesta este lucrul fantastic în ceea ce privește comerțul. Volatilitatea îți permite să faci profit. Războiul este al naibii de bun pentru afaceri.”

      https://telegra.ph/BlackRock-Noi-conducem-America-nu-Biden-Ne-dorim-ca-r%C4%83zboiul-din-Ucraina-s%C4%83-nu-se-termine-niciodat%C4%83-02-27

      Apreciază

    • geo said, on februarie 27, 2024 at 2:56 pm

      https://www.stiripesurse.ro/jens-stoltenberg-respinge-categoric-scenariul-invocat-de-macron-nu-exista-planuri-privind-dislocarea-de-militari-nato-in-ucraina_3244643.html

      …probabil suparat ca i-a luat-o inainte…sa nu-i uitam declaratiile anterioare…

      Apreciază

    • Geo said, on februarie 27, 2024 at 9:18 pm

      https://infobrics.org/post/40584/

      Apreciază

    • geo said, on februarie 28, 2024 at 10:42 am

      https://www.g4media.ro/rusia-principalul-inamic-al-frantei-afirma-ministrul-de-interne-francez.html#comments

      usor, usor apar radacinile urii francezilor fata de rusi…expulzarea lor din coloniile pe care le exploatau in Africa…

      Apreciază

  6. D said, on februarie 27, 2024 at 1:51 pm

    sa ne rugam si pentru el
    Doamne Ajuta

    Apreciază

    • Nicu said, on februarie 28, 2024 at 10:50 am

      Da, ne rugam sa parcurga drumul de la viata aceasta la cealalta cat mai repede astfel incat stapanul lui sa il primeasca la el si sa il recompenseze conform traditiei pentru toata slujba cea buna adusa intregii omeniri. Probabil ca omul a facut doar bine, si-a dat averea saracilor, nu a pacatuit, nu a finantat avorturi sau razboaie de exemplu, a dat petrol pe gratis tuturor, bani fara dobanda, etc, etc.

      Chiar merita sa ne rugam pentru el, dar sa ne rugam sa ne faca Dumnezeu dreptate, in primul rand si apoi ne mai rugam si pentru el daca este cazul.

      Apreciază

      • D said, on februarie 28, 2024 at 6:50 pm

        Sau putem privi lucrurile mult mai simplu: ne rugam si pentru el caci orice pacat din lumea asta nu poate dobori Mila Domnului, nu-i asa? 🙂 Facand asta, iti faci si tie bine. Si nu cred vreodata ca Lui Dumnezeu i-ar face neplacere.
        Caci pana la urma, si el a fost facut de Dumnezeu.

        Apreciază

      • guti flo said, on februarie 29, 2024 at 7:25 am

        Se scrie şi aceasta pentru acest mare plăcut al lui Dumnezeu, că pe Traian, împăratul Romei (98-117), care a fost închinător la idoli, după mulţi ani de la moartea lui l-a izbăvit sfîntul din veşnicele munci cu rugăciunile sale. De acest lucru Sfîntul Ioan Damaschin, în cuvîntul său pentru cei adormiţi, scrie astfel: „Grigorie Dialogul, episcopul Romei celei vechi, precum ştiu toţi, era vestit întru sfinţenie şi înţelegere şi, cînd slujea, avea părtaş un înger din cer slujind împreună cu dînsul. Acesta, călătorind oarecînd pe podul cel de piatră şi stînd într-adins, a făcut rugă-ciune către Domnul cel iubitor de suflete pentru iertarea păcatelor lui Traian împăratul. Atunci, a auzit îndată glas de la Dumnezeu, zicînd: „Rugăciunea ta am auzit-o şi dau iertare lui Traian; iar tu să nu mai faci rugăciuni pentru păgîni””.

        Sursa: http://paginiortodoxe.tripod.com/vsmar/03-12-sf_grigorie_dialogul.html

        Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan:

        „Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind – păcat nu de moarte – să se roage, şi Dumnezeu va da viaţă acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este şi păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela.”

        Acum…fiecare dupa puterea lui de intelegere.

        Apreciază

    • Lica said, on februarie 29, 2024 at 9:22 am

      Ala cu aliatii lui voia sa ne dea pe toti DRACULUI si tu te rogi pt el?

      La ce secta apartii? Esti prost sau ce?

      Apreciază

  7. geo said, on februarie 27, 2024 at 3:03 pm

    https://t.me/veritasadevarulnecenzurat/9175

    Apreciază

  8. geo said, on februarie 27, 2024 at 3:03 pm

    https://t.me/veritasadevarulnecenzurat/9167

    Apreciază

  9. geo said, on februarie 27, 2024 at 3:07 pm

    https://t.me/UraganasupraEuropei/23696

    Apreciază

  10. Spaceman said, on februarie 28, 2024 at 11:30 am

    „Elvețienii”, „austriecii”, „englezii”, „francezii”, „germanii”, „italienii”…

    https://www.puterea.ro/ariana-solitarul-de-pe-inelul-rotschild/

    Apreciază

  11. acelas said, on februarie 28, 2024 at 5:31 pm

    halul de degradare umana in care s-a ajuns
    https://www.youtube.com/live/N7SCjvQeTK0?si=GrajqBP0jo-9Siuv

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.