SACCSIV – blog ortodox

Noutati despre internetul obiectelor

Posted in INTERNETUL OBIECTELOR by saccsiv on septembrie 10, 2013

Iata si ce aflam din articolul Boost in RFID from Gigantic Growth of Internet of Things (IoT) and Internet of Objects (IoO):

„Impulsul in RFID de la Cresterea Gigantica a Internetului Lucrurilor (IoT) si a Internetului Obiectelor (IoO)”

Internetul Lucrurilor este un concept prin care orice element se poate conecta la Internet pentru a prelua informații pentru a spori valoarea sa intrinsecă. Domeniul de aplicare al Internetului Lucrurilor (IoT) este prin urmare foarte larg. Acesta include dispozitivele de comunicare și M2M, dar are scopul de a merge dincolo de M2M prin care sa permita oricarui obiect a se conecta și folosi de Internet (Internet de obiecte – IoO), chiar dacă acesta nu conține electronica necesara pentru a se conecta direct la Internet; se conecteaza la internet prin utilizarea unui dispozitivintermediar.

Conform acestei definiții, 15 miliarde de lucruri (mașini, dispozitive conectate și obiecte) au fost conectate la Internet în 2012, de la 4 miliarde în 2010. Potrivit lui Samuel Ropert, liderul de proiect al acestui raport „În 2020, vor fi 80 de miliarde din care IoO va reprezenta 85% dintotalul IO, situat înainte de dispozitivele comunicante cu 11%, și M2M cu doar 4%.” În ceea ce privește creșterea, IoO încă conduce, cu o creștere anuală de 41% între 2010 și 2020, urmată de dispozitivele comunicante cu 22% CAGR și M2M cu 16% CAGR.

Internetul Lucrurilor include multiple parti eterogene. Subliniind ca M2M și IoO ruleaza pe diferite hardware și tehnologii de comunicatii. În timp ce RFID si codurile de bare 2D sunt folosite pentru a interacționa cu obiecte în conceptul IoO, M2M se va baza pe mai multe tehnologii de rețea diferite, care permite aparatului să comunice și să transmită datele pe care le-a generat (sau are menirea de a primi, în funcție de cerere și mașină). În timp ce tehnologia celulară este adesea folosita pentru implementările in M2M, noile tehnologii de comunicare (mai bine proiectate pentru aplicațiile tradiționale de contorizare M2M) au intrat pe piață în ultimii ani și ar putea acționa ca schimbători de joc în viitorul apropiat (SigFox, Neul, etc). Cu toate acestea, implementarea unui internet al obiectelor deschis necesită un nou tip de arhitectură cu tehnologii ale numelor si adreselor scalabile (ONS) și noi instrumente durabile pentru a accesa datele, deoarece Internetul obiectelor este conceput pentru a naviga vaste baze de date (M2M și IoO).

M2M și IoO sunt conduse de piețe verticale și, prin urmare, vor fi afectate de medii verticale, dar nivelurile de adopție variază între diferite industrii verticale. Maturitatea de afaceri, de asemenea, variază considerabil de la o industrie la alta. Într-adevăr, atât aplicațiile M2M cit și IoO se bazează pe obiective de economisire pentru utilizatori, astfel încât timpul ROI este critic.Implementarile nu sunt întotdeauna orientate spre aceleași obiective. În timp ce industria textilă se axeaza pe implementări la nivel de articol pentru inventar, industriile de fabricație, cum ar fi auto si aerospatiala utilizeaza RFID pentru procesele calitative de-a lungul lanțului de aprovizionare în care diferite părți sunt asamblate pentru a forma un produs finit (numai RTI este etichetat, nu articolul propriu-zis). Verticalele de conducere în termeni de obiecte legate (IoO) va fi industria farmaceutică și textilă până în 2020.

IDATE a publicat raportul său despre Internetul Lucrurilor și a fost recunoscut de echipele de investigație de specialitate, ca o resursă de încredere pentru urmărirea Telecom, Internet și mass-mediei.

   Cititi va rog si:

Directorul CIA despre INTERNETUL OBIECTELOR: oamenii pot fi supravegheati chiar si prin intermediul televizorului, al frigiderului si al cuptorului

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

De azi 06.06. versiunea 6 a Internetului. De acum incolo vor putea implementa rapid un vis drag al lor: INTERNETUL OBIECTELOR

Logo IPv6. AU PUS PLANETA SUB LACAT …

BBC despre INTERNETUL LUCRURILOR

Bosch şi Vodafone au încheiat un parteneriat privind INTERNETUL OBIECTELOR …

FOTO: Cipurile RFID antifurt de pe haine au pregatit doar terenul …

Parlamentul Europea: ETICHETELE HAINELOR VOR AVEA CIP

 

Tagged with:

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan Pelasgul said, on septembrie 10, 2013 at 10:02 pm

    Am ascultat o conferinta( sau am citit un articol) in care unul din cei mai cunoscuti informaticieni spunea ca Internetul Obiectelor va fi depasit curand si se va trece la Internetul a Orice

    Un video introductiv legat de subiect:

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on septembrie 10, 2013 at 10:03 pm

      Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on septembrie 10, 2013 at 10:19 pm

      Cica cu RFID-urile active poti colecta date despre temperatura mediului( de exemplu daca trasnporti mancare si nu vrei ca temperatura sa depaseasca X grade). Iar ei spun ca le pare rau ca bateriile lor tin prea putin, doar 1 an de zile. :))
      Ei ar vrea sa tina 100 de ani ca sa ti le implanteze o data pentru toata viata.

      Apreciază

  2. pacatos said, on septembrie 10, 2013 at 10:57 pm

    Vasile un filmulet care ar trebui promovat ca sa il vada si prostovanii din tara asta care sustin exploatarea de la Rosia Montana. : http://www.youtube.com/watch?v=1oDoO5QpLv0

    Apreciază

  3. Vranceanu said, on septembrie 11, 2013 at 1:03 am

    Offtopic: papa Francisc s[une ca manastirile (catolice) goale trebuie transformate in adaposturi pentru refugiati. Cu alte cuvinte, in manastiri crestine sa se faca cuiburi, focare de musulmani, stiut fiind ca majoritatea refugiatilor sunt arabi si negri, desi mahomedani cei mai multi.
    Mai demult, daca nu ma inseala memoria, acelasi papa Francisc a sustinut ca bisericile goale trebuie vandute si cu banii sa fie ajutati saracii.
    Aceeasi fatarnica grija pentru cei oropsiti, dar de fapt, doreste distrugerea crestinismului, chiar la modul fizic – biserici, manastiri, transformate in altceva decat este menirea lor. Sacrilegiu.

    Apreciază

    • Vranceanu said, on septembrie 11, 2013 at 1:06 am

      In afara de ce am spus mai sus, se observa si dorinta lui de a se afisa ca protector si liuder spiritual al tururor religiilor, in special apropierea de mahomedani. Tot recent, adresa un apel oamenilor de toate religiile sa fie contra raazboiului din Siria. toate bune si frumoase, dar el, chipurile episcop al romei, urmas al Sf petru, ce treaba are cu cei de alte religii ? Un crestin, un preot, un episcop, un singur mesaj poate avea pentru cei de alte religii: sa se boteze, sa vina la Hristos.
      De aici se vede ce urmareste, profetul mincinos, si ce va face in viitor.

      Apreciază

  4. Vranceanu said, on septembrie 11, 2013 at 1:10 am

    Stiu ca unii de aici vor spune ca sunt catolice. Ok, dar eu prefer sa le vad catolice, cu crucea pe ele, asa dcum sunt acolo de 1000 de ani, decat transformate in moschei mahomedane sau in discoteci sau in altceva.

    Apreciază

  5. george said, on septembrie 11, 2013 at 3:38 pm

    iPhone 5S scanare de amprenta + colectarea datelor + sistemul = suspect cu amprenta

    Apreciază

  6. iulian said, on septembrie 11, 2013 at 4:01 pm

    Putem sa destingem cele doua aspecte. Pe de o parte tehnologia si utilizatorul tehnologiei. Tehnologia este rea? Dimpotriva in maini bune tehnologia ne îmbunătățește viata. Daca as fi fost pe maini ‘rele’ am fi pierit demult. Lucrurile se intampla in directia asta si nu cred ca teama e potrivita. Mai bine, fratilor sa tinem pasul sa cercetam, sa intelegem. Vad pe aproapele meu cazand prada leneviei. El spune ca tehnologia este rea si sta departe. Nici nu cred ca am putua altfel sa slujim mai bine raul.

    Apreciază

  7. iulian said, on septembrie 11, 2013 at 5:44 pm

    Faptul ca intreb poate fi o dovada in plus ca ai dreptate. Nu stiu sa raspund la intrebare asa ca va rog pe voi sa ma ajutati : Ce vina are cutitul in mana ucigasului ?

    Apreciază

    • Emanuel said, on septembrie 12, 2013 at 11:06 am

      Vina lui e ca nu e bun, pentru ca e in mana unui ucigas, si trebuie inlaturat. Ucigasul trebuie deposedat de cutit si bagat la inchisoare.

      Apreciază

    • iulia20m said, on iunie 29, 2015 at 6:20 pm

      Iulian, sa-mi fie iertat, dar renunta la tehnologia asta pentru ca nu este buna.

      Apreciază

  8. […] indispensabila in chestiunea documentelor biometrice cu cip, eGuvernare si internetul obiectelor: Noutati despre internetul obiectelor Insa, daca va fi, pana de curent nu va tine o vesnicie, ci strict pana isi fac ei treaba. Si […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.