SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul Europea: ETICHETELE HAINELOR VOR AVEA CIP

Posted in CIPURI, INTERNETUL OBIECTELOR by saccsiv on mai 15, 2011

Citez din articolul Vom avea etichete noi pe haine:

Românii vor avea peste câţiva ani, posibilitatea de a cerceta în detaliu componenţa, ţara de provenienţă sau amănunte despre modalitatea de fabricare a textilelor pe care le cumpără. Parlamentul European a aprobat miercuri un nou regulament privind etichetarea textilelor.

– Etichetele produselor textile vor trebui să conțină specificații clare cu privire la utilizarea de materiale de proveniență animală. Blana este deseori folosită la fasonarea articolelor de îmbrăcăminte relativ ieftine și este de multe ori dificil pentru consumatori să diferențieze între blana naturală și cea artificială, dar de bună calitate. Parlamentul a dat asigurări că textilele care conțin astfel de produse vor fi etichetate astfel  „conține părți netextile de origine animală”, pentru a permite identificarea lor corectă de către consumatori. Persoanele care suferă de alergii, pentru care blana reprezintă un risc pentru sănătate, se vor număra printre beneficiarii acestei decizii.
– Parlamentul European a vrut ca etichetele care indică locul de origine pentru produsele textile importate din țări terțe să fie obligatorii.
– Raportul Comisiei Europene ar trebui să evalueze, totodată, fezabilitatea armonizării cerințelor de etichetare cu privire la întreținere (în prezent voluntară), a înființării unui sistem uniform de etichetare a mărimilor la nivelul UE pentru îmbrăcăminte și precizarea substanțelor alergene.

– Parlamentul subliniază totodată necesitatea evaluării modului în care noile tehnologii, cum sunt microcipurile sau identificarea frecvențelor radio, ar putea fi folosite în viitor în locul etichetelor clasice pentru furnizarea de informații consumatorilor.

   Comentariu saccsiv:

   Acest „peste cativa ani” va fi probabil mult mai rapid. Iar acel „ar putea fi folosite în viitor în locul etichetelor clasice” se traduce: sigur vor fi folosite.

Observati va rog cu cate folii de staniol frumos colorat au invelit ei putregaiul ca sa ajunga unde trebuia ajuns: cip pe etichete. Dar asta este doar o etapa a drumului ce deja l-au trasat:

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Cititi va rog si:

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 15, 2011 at 7:23 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. AparamOrtodoxia said, on mai 15, 2011 at 7:57 pm

    Ce rapid se misca sistemul..Am o nedumerire daca acele etichete care sunt pe haine au cod de bare si sunt scanate cand de cumperi ce le mai trebuie cip??.Depinde acum daca cipul acela ti-l scoate de pe haina cand o cumperi sau il lasa in continuare sa vada pe unde mai poposesti.Trebuie sa fi ORB sa nu vezi ce se urmareste cu adevart.Baieti astia imbracati la costum si cravata adica Lupii in piele de oaie care promit celor ce-i cred viitor se pare ca deruleaza evenimentele cu o prea mare rapiditate.De fapt toata ziua la Babilon ce sa faca fac legi pentru fraieri.Sti ce pariez ca o sa se inceapa acest experiment cu Romania suntem cu toti prea Mamaligari -Mamaligi sa ne opunem acum care se supara imi cer oficial si scuze fata de el sau ei dar ca sa poti face un pas inainte trebuie sa vezi realitatea iar ca sa vezi realitatea trebuie ca sa faci intr-un fel motorasul sa gandeasca.
    Nu am vazut in Romania niciodata Unitate….un protest serios sau un mars de protest serios…ma intreb cum ne vom opune noi cand va veni cu implantarea ….va dau eu raspunsul ….Majoritatea ve-ti spune nu am ce sa fac cum sa ma opun numai stiu eu ce aberatii la care le aud la tot pasul.Romanul nu face nimic ai place sa se resemneze.Fratele meu dar tu ai facut ceva ca sa nu iti puna cipul ….eeee da cu ce sa ma afecteze pe mine o bucata de carton plastificat care are un cip….eu pun pariu ca asa gandesc uni si va zic Ganditi Prost….daca credeti ca vom scapa stand si dand din maini pe taste va ca-m inselati si pe campul de lupta….Fratilor eu deja am demarat un proiect in zona mea …….
    Se impart Documentare prin:Piete,autobuze stati de autobuz afise,magazine,frizeri taximetristi si etc etc le-am mai enumerat uni mau privit cu suspiciune uni se vedeau pe fata lor ca credeau ca am ceva pe bila impartindule asa ceva…..dar daca nu vom face toti la fel nu facem nimic….Singura sursa a omului de rand sa fim seriosi e Tv ce ai da acolo aia e bun pentru el….dar luptand si aratandui adevarul alege ce e mai bine pentru el.Dar cand noi nu facem, nimic concret si nu le da-m oamenilor alternative de informare in afara de Bloguri si Site-uri ca nu toata lumea are Internet sau nu toata lumea stie sa foloseasca Calculatorul.De aceia va spun haideti sa facem impreuna un proiect Serios la nivel National fiecare in zona lui il promoveaza cat poate de mult si ve-ti vedea atunci rezultat.Datr daca numai lalaim din gura si dam cu betele pe taste sa nu ne asteptam mai mult de la lume si sa-i judecam de ce nu facem ca Greci ca nu mai stiu eu cine cand la noi sursa de informare adevarata este zero barat iar unitatea dintre oameni este -50 barat….Presupun ca suntem multi si poate cate 2 -3 pe oras ….Mantuitorul a spus unde se aduna 2-3 in numele meu acolo voi fi si eu atunci de ce sa ne temem??? Dar v-am spus Proiect National Serios in Apararea cu adevarat a Ortodoxiei.Sper ca nu am suparat pe nimeni imi cer scuze daca sa simtit cineva jignit dar e timpul sa nu mai stam numai cu betele pe taste e timpul sa facem ceva. Am distribuit pliante cu cip Efectul Dezastruos Zero Barat….dar cand am inceput sa distribui Documentare si video cu Mari Duhovnici spun nu actelor Biometrice sa mai schimbat lumea la fata.Dar cand ma vedea cu o simpla foaie ca io dau in mana o lu-a s0 primul cos vedea.Ma repet a nustiu cata oara singurul efect care il putem avea asupra omului este Informatia si Marturisirea Crdintei ca atunci vor mai veni langa noi ca vor spune uite ma ca mai e cineva in tara aceasta care face ceva.Dar cand toti tacem inseamna ca ne convine ce ne da sistemul si ce momeli ne arunca si atunci degeaba mai tipam. Doamne Ajuta! Ganditi-va la un Proiect Serios eu am dat alternative Decizia se ia impreuna.

    Apreciază

  3. BLOG CREȘTIN ORTODOX said, on mai 15, 2011 at 9:02 pm

    …e cusută cu ață albă informația aceasta…
    …deoarece în ROMANIA actuală circa 50-60% din haine au cipuri…
    …pentru a vă lămuri cum arată…vedeți pozele
    …Chipul propriu-zis e atat de mic incat nu am putut sa il extrag, grosimea totala a etichetei e de cateva zecimi (nu multe) de mm.

    Cartile de fidelitate din hypermarketuri si magazine si cam ce avantaje se pot obtine cu ele:

    Apreciat de 1 persoană

  4. BLOG CREȘTIN ORTODOX said, on mai 15, 2011 at 9:03 pm

    off…nu apar pozele…
    …i le trimit lui saccsiv prin e-mail
    …și dacă dorește…le și publică …pentru o mai bună informare

    Apreciază

  5. BLOG CREȘTIN ORTODOX said, on mai 15, 2011 at 9:36 pm

    …surpriză mare…
    veți constata că multe haine…obiecte..caserole…jucării etc….au și etichete cu cipuri…
    …ele sunt doar ascunse frumos sub etichete…ori imreună cu codul barat…ori pur și simplu etichetă în formă dreptunghiulară..pătrată…

    Apreciază

  6. MARESALUL said, on mai 15, 2011 at 9:44 pm

    Pana si scutecele copiilor vor avea cipuri.Toate produsele.Asa se va putea sti cine si cat vinde si cati cumpara din care marca.

    Apreciază

  7. Aparam Ortodoxia said, on mai 16, 2011 at 6:19 am

    Hristos a Inviat! Saccsiv am ceva foarte srios din punctul meu de vedere sa-ti povestesc initial nu am vrut dar m-am gandit ca asa este mai bine.
    Eu la Petru Voda ma duc des dar niciodata nu am ajuns la Pr Iustin pana acum 3 saptamani am nimerit la Maici acolo in cladirea ce-a mare erau ca-m 30 de persoane la rand ne-a lu-at pe fiecare la rand eu ramanad ultimul.Ma intrebat Parintele cu ce problema am venit si i-am spus Parinte eu nu am venit decat pentru o binecuvantare si cand ma binecuvantat i-am spus si de Site ca e impotriva cipului ca suntem mai multi in toata tara ca am multi prieteni si mi-a spus sa spun cum ai cheama pe fiecare si am inceput sa zic site-urile Saccsiv,Apologeticum el vrea initial sa ne treaca pe toti pe o foaie zic eu pentru a ne pomeni in rugaciuni si la care Pr Iustin ma intreaba asta e numele lor si zic nu este intitulatura siteu-ului numele siteu-ului la care Pr imi spune poi zi-mi numele lor la care eu am raspuns simplu parinte nu stiu numele lor.Si l-am intrebat Parinte e bine ca duc lupta asta pentru Informare e bn ca tin site-ul si Parintele mi-a zis ca nu ca astia nu sunt Prieteni adica mi-a dat de inteles ca nu sunt marturisitori de a lui Hristos.Si mi-a spus sa renunt la site…Nu vreau sa se sminteasca nimeni si nu vreau sa schimb pe nimeni nu am nici un gand sau interes ce ma mirat pe mine este ca mi-a spus sa inchid site-ul si ca astia cu nume provizori nu sunt prieteni.La care tot drumul m-am gandit la cele spuse de parinte m-am gandit cum sa renunt la site e munca mea de 1 an de zile.Pe moment am renuntat la site ca-m 3 zile aceam nevoie de liniste si de gandire la rece nu la cald.Acum sincer sunt debusolat pe deoparte vad clipuri in care spune sa luptam ca niste Martiri pe de o parte imi spune sa-l inchid numai inteleg…….Parerea mea ca aici este vb de unitate pentru ca daca mergeam toti in grup probabil altfel era raspunsul ca toti eram acolo ca niste soldati langa capitan.Am hotarat singur sa merg inainte calcand cum se spune cuvantul Parintelui sa renunt gandindu-ma ca si asa suntem putini daca am renuntat sursa de informatie este morta dar totusi sunt in dubii…………….Nu mint cu nimc mi-e martor bunul Dumnezeu……….Vreau sa stiu si parerea ta Saccsiv ce trebuie facut si parerea vizitatorilor……. Am spus daca renuntam cate unul e greu ca sa mai faca restul fata sistemului.Iar chiar daca ramane 1 sau 2 e foarte greu sa auda 22 de milioane de Romani sau macar 1 milion care a semnat contra actelor biometrice. Doamne Ajuta! Astept un raspuns.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 16, 2011 at 6:34 am

      Aparam Ortodoxia

      Acum peste doi ani cand parintele si-a inceput si campania sa anti cip, ne-a invitat si pe cei cu bloguri. Si tocmai pentru ca avem bloguri.

      Nu cred nimic din ce spui. Fratele Apologeticum este in manastirea Petru Voda. Si e foarte iubit de parinte.

      Ca sa nu ma laud, de mine zic doar atat: interviul mi l-a dat pentru ca am blog si ca sa apara pe blog.

      Sunt multi cu bloguri foarte iubiti de parintele.

      Ti-o fi spus tie sa-l inchizi si tu generalizezi.

      Apreciază

      • natalia said, on mai 16, 2011 at 6:31 pm

        Fara suparare insa cred ca este o neintelegere la mijloc si ma intreb daca Parintele Iustin stie ca bloggerii posteaza anonimi pe internet fara sa isi declare public identitatea.Daca Parintele nu stie de faptul ca sunteti in anonimat si mai ales nu-i sunt cunoscute motivele caci anonimatul este justificabil pana la urma,atunci cred ca este o problema si o neintelegere,dansul nestiind cum stau lucrurile de fapt si facand o confuzie probabil.

        Apreciază

  8. Nelu said, on mai 16, 2011 at 6:30 am

    Un articol interesant despre masonul pavel curut si laturile ce le varsa la televiziunea de garsoniera a sifiliticului DD in direct.
    http://www.lovendal.net/wp52/pavel-corut-si-aberatiile-sale-oamenii-religiosi-sunt-alienati-si-lasi/

    Apreciază

  9. Aparam Ortodoxia said, on mai 16, 2011 at 6:49 am

    Saccsiv nu am spus ca a spus ca toata lumea sa-si inchida Blogurile am spus ca doar mi-e mi-a spus dar nu inteleg daca Apologeticum e in curte la Petru Voda ce-a ce eu nu stiam am aflat acum cum se face ca Parintele nu stia de el??.A doua la mana este aceasi nedumerire de ce mi-a spus sa imi inchid blogul… ca nu va cunosc pe voi pe nume.Imi pare rau ca crezi ca eu mint nu am de ce si nu am nici un scop nu fac parte decat din Biserica Ortodoxa.Nu sunt vreun infiltrat sau vreun mic masonel.Poi si pe mine incepe sa ma mire daca tu spui ca Apologeticum e acolo si pe mine ma intrebat ce-i ala eu sincer numai inteleg nimic.Dar ca sa te conving special imi spui cand ai drum la Petru Voda si mergem impreuna ca sa te convingi ca nu mint si ca nu am nici un interes….Tocmai asta te-am spus pe de o parte prin video-urile care tu i-ai lu-at interviu Parintelui ne spune sa luptam cu ravna si pe de alta parte cand ajung la el imi spune sa renunt.

    Apreciază

    • natalia said, on mai 16, 2011 at 6:39 pm

      Frate daca esti intrus Domnul va face acest lucru cunoscut la vremea potrivita cu sau fara voia ta…eu una nu te acuz de asa ceva.Eu iti uramresc blogul si apreciez munca ta insa uneori sa stii ca transmiti o stare de baricardism si de ravna exagerata…fara suparare si probabil Parintele Iustin a simtit cunva acest lucru si ma gandesc ca probil ti-a sugerat sa iti indrepti resursele mai mult inspre partea duhovniceasca si mai putin inspre cea practica cel putin pt un timp…Sfatuieste-te in primul rand cu Parintele tau duhovnic si ia o decizie de viitor ,oricum pune accentul pe partea duhovniceasca,mai fa-i din cand in cand o vizita Parintelui Iustin caci fiind din Bacau nu iti este foarte greu sa ajungi si in timp vei afla care iti este lucrarea.Oricum eu cred ca ce ai facut pana acum cu blogul a fost foarte bine mai putin unele obesrvatii.E bine daca vei avea curajul pe viitor sa poti iesi din anonimat.Doamne ajuta!

      Apreciază

  10. Raluca said, on mai 16, 2011 at 7:06 am

    Iertare fratilor daca smintesc cumva!
    Sunt un simplu navigator de vreo luna pe acest site.
    Pana acum o luna eram tot crestina insa nu navigam pe net nici macar pe siteuri crestine in schimb ma rugam si citeam mai mult, ma intalneam cu cativa prietenii crestini marturisitori din oras mai mult, ajutandu-ne reciproc si discutand.(nu am prieteni la catarama decat crestini marturisitori)
    Observand acesta schimbare la mine, la o lansare de carte a unui monah de la Manastirea Soporul de Campie la noi in Biserica, am pus acesta problema: a” crestinismului de blog” Parintelui autor si Parintelui Paroh (duhovnic). Mi s-a spus ca e un crestinism f .periculos caci te tulbura (merge pe stiri de senzatie de f. multe ori) si te i-a de la rugaciune, arma cea mai importanta a crestinului din toate timpurile mai ales de acum.
    M-am gandit mult la ce mi s-a spus, si am redus timpul de pe net de pe siturile crestine.
    Si eu am ajuns cu o problema personala la Parintele Iustin Parvu. Va spun sincer, mi-a spus o fraza despre viata mea cu cateva amanunte pe care nu avea cum sa le stie sau sa le deduca.
    Parerea mea umila este ca ar trebui sa mergeti cu totii si sa cereti si detalii legate de sfatul dansului.
    Parintele Iustin Parvu este un Sfant in viata!!!
    Daca de dansul nu ascultam fratilor, ne vom pierde in marea aceasta atat de tulbure.
    Doamne ajuta fratilor si surorilor!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 16, 2011 at 7:56 am

      Raluca

      De curand mi-ai scris pe e-mail:

      Frate sacciv: Alex Imreh cu linkul viitorul este verde,nu este botezat ortodox ,nu participa la nici o Taina a Bisericii, este adeptul filosofiei vitaliste(nihiliste)…
      Iertare pt interventie:ar fi nociv pt noi crestinii un astfel de blog…
      Sunt una dintre cele 3 foste sotii,( care comentez sporadic la tine pe blog,) devenita crestina marturisitoare sper de 7 ani, din mila Domnului!

      Habar nu am cine este Imreh, al carui nume vad ca inca il porti, dar ti-am multumit ca m-ai avertizat, ca nu cumva vreodata sa-i promovez blogul din nebagare de seama. Te-am crezut sincera. Si intr-adevar, comentezi sporadic, dar nu de o luna:

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/30/video-telegonia-%E2%80%93-explicatia-aparitiei-corciturilor-importanta-virginitatii/#comment-68880

      Acum insa minti ca esti de o luna pe acest site … Si „inveti” ca cititorii nu trebuie sa se mai informeze de pe bloguri. Si ca sa vezi „coincidenta”, postezi taman dupa ciudatenia de comentariu a cititorului Aparam Ortodoxia. Si pe cine inveti sa mearga la parintele Iustin? Pe Apologeticum si pe saccsiv? Blogurile real ortodoxe sunt pentru informare si atat. Citesti in ele ce nu gasesti in mass-media si ce nu asculti la preotii ecumenisti sau pro cip. E o ticalosie sa spui ca daca te informezi nu te mai rogi.

      Ce jocuri faceti voi?

      Aparam Ortodoxia

      Prietene, joaca-te la tine pe blog si nu mai posta ineptii pe aici.

      Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on mai 16, 2011 at 3:40 pm

      @Raluca

      Ia zi fata, puteti sa luati toate cipurile din lume dar sa va rugati. Voi v-ati unit cu tatal minciunii ca sa smintiti. Ce legatura are informarea cu rugaciunea? Baaaaai viclenilooooooor!

      Apreciază

    • natalia said, on mai 16, 2011 at 6:43 pm

      Parintele Iustin a spus raspicat unor pelerini ca rugaciunile celor care iau cardul de sanatate cu cip nu vor mai fi primite ascultate de Dumnezeu si de sfinti…PRACTIC ESTI IN PERICOL SA ITI PIERZI HARUL DOBANDIT LA BOTEZ…E FOARTE GRAV.Nu vreau sa creez panica dar acestea au fost cuvintele Parintelui.De asemenea ne-a sfauti sub nici o forma sa nu plecam in strainatate in perioada asta pt un job suntem in pericol sa ne pierdem sufletul.

      Apreciază

  11. Aparam Ortodoxia said, on mai 16, 2011 at 8:02 am

    Saccsiv atunci hai sa stabimlim o intalnire toti bloggeri si toti cei cu site-uri la Petru Voda si sa ne de-a un raspuns tuturor si atunci toti vom fi acolo si nimeni nu va avea nici un dubiu asupra nimanui.
    Saccsiv sincer iti spun nici nu sti cat ma durut cuvintele parintelui atunci.
    Stim fiecare dintre noi cat efort depunem in a prezenta realitatea fratilor nostri…poate nu dormim noptile.poate uitam si de mancare ..poate uitam ca mai existam noi ca persoane si ne dedicam celor din jur pentru ai ajuta si ai informa.
    Saccsiv cum spune Parintel de mi-a zis sa inchid blogul si sa las cipul si sa-mi vad de sufletul meu.
    Eu nu ma asteptam cand i-am povestit Parintelui de site sa ma ia in brate dar nici nu m-am gandit ca imi spune sa-l inchid ca tocmai sunt vremuri foarte tulburi pentru Ortodoxie si Omenire.Sincer sa-ti spun ma asteptam sa-mi de-a astfel de sfat dar asta e.Nu am negat ca Parintele Iustin nu ar fi fost un sfant pe acest pamant pentru noi Ortodocsi chiar imi place prin interviuril pe care le da ca stie sa puna punctul pe I.

    Haideti sa ne unim toti Bloggeri si toti cu Site-uri cu ocazia aceasta ne si cunoastem si sa ne de-a un sfat tuturor la un loc.Doamne Ajuta!
    Si frate Saccsiv nu te supara pe mine pentru ca eu stiu de unde am pornit si ca a contat foarte mult ajutorul tau pentru mine …pentru a ajunge sa fiu unde sunt acum cat de cat cunoscut.
    Si inca odata iti spun sincer ca nu mint.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 16, 2011 at 8:11 am

      Aparam Ortodoxia

      Zici:

      Saccsiv cum spune Parintel de mi-a zis sa inchid blogul si sa las cipul si sa-mi vad de sufletul meu.

      Deci ti-a spus si sa nu te mai preocupe chestiunea cipului? E clar iti voi sterge tot ce mai postezi de acum incolo.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on mai 16, 2011 at 3:29 pm

        saccsiv

        Vezi ca iudele incep sa faca valuri si daca nu suntem atenti o sa ne inghita. Vreau sa-ti mai spun ca exista un mason care colaboreaza cu Tudor Barbu la OTV si a infiintat un site ce se numeste 2012tehnicidesalvare.ro si incearca atragerea persoanelor. Eu il cunosc ca este mason pentru ca facea seminarii la Ploiesti despre invatatura masonica. Bine el acuma zice ca nu mai este mason dar eu nu-l cred. Se da mare expert in tehnici de supravietuire, ESTE IMPOTRIVA CIPURILOR si se vrea un fel de guru. Are fel de fel de invataturi mincinoase. Mi-e frica sa nu se infiltreze vreunul din asta printre noi si sa ne predea legati stapanilor. Numele lui e GABI SALMAN. Atentie mare caci sunt vicleni, vicleni, vicleni. Doamne ajuta.

        Apreciază

  12. Aparam Ortodoxia said, on mai 16, 2011 at 8:43 am

    Bine Frate Saccsiv cum crezi tu nu ma pot opune deciziei tale.Parerea mea ca nu procedezi cum trebuie eu va d problema atfel can un om e cazut ai dai o mana de ajutor nu il ajuti sa se afunde de tot.Hristos a Inviat! Va urez la toata lumea sa ramaneti in Hristos si cu Hristos si nimeni si nimic sa nu va schimbe nici o problema .Si nu purtati pica nimanui viata este pra scurta pentru a tine ura sau a ne dusmani. Va asteptam pe blogul AparamOrtodoxia daca aveti nelamuriri. Multumesc Frate Saccsiv pentru Ajutor.

    Apreciază

  13. vasilica said, on mai 16, 2011 at 10:14 am

    E bine de re-vizionat documentarul lui Katherine Albrecht, mentioneaza si despre cipurile din etichetele articolelor de imbracaminte/incaltaminte si adevaratul scop al acestor masuri implementate. Supravegherea tuturor peste tot, imposibilitatea de a cumpara si detine lucruri pecetluite cu semnul fiarei, fara pecetea fiarei… Dumnezeu sa ne apere. Se strange latul.

    Apreciază

  14. […] Parlamentul Europea: ETICHETELE HAINELOR VOR AVEA CIP […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.