SACCSIV – blog ortodox

CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa freatica si mediul. CAT DE MULT URASC TARA politicienii si guvernantii … Ce va mai putea face Romania FARA APA?

Posted in Chevron, FRACTURARE HIDRAULICA, GAZ DE SIST, ROCKEFELLER, Romania by saccsiv on iulie 23, 2013

   In 2012 scriam:

Stiati ca exista o insecta care dupa ce suge sange pana se umfla la maxim, isi pune fecalele pe locul unde v-a ranit? ASA PROCEDEAZA MARIONETELE CE NE CONDUC SI STAPANII LOR DIN AFARA …

   Un astfel de cumplit gandac hematofag este Chevron.

   John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega compania Standard Oil. Printre urmasii colosului este si Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations.

   Cititi va rog mai multe la:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

   Iata mai jos un material despre fracturarea hidraulica si raspandirea elementelor radioactive:

   Vizionati va rog si:

VIDEO: “The True Story of Chevron’s Ecuador Disaster”. CUM LUCREAZA CHEVRON …

   Cititi va rog si:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

   Iata si ce putem citi in articolul GAZELE DE ŞIST, vândute IEFTIN de statul român. Ce prevede contractul cu Chevron:

Contractul de explorare a gazelor de şist încheiat cu Chevron prevede şi exploatarea, iar statul român încasează o redevenţă de doar 3,5%.

„Contractul de explorare, dezvoltare şi exploatare” a gazelor de şist se desfăşoară pe o perioadă de 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 15 ani. Mai mult, redevenţa încasată de statul român este de doar 3,5 %. 
[…]
„Contractul se numeşte ‘Contract de explorare, dezvoltare şi exploatare’. În contractul semnat de ANRM cu Chevron, redevenţa României este de 3,5%. În condiţiile în care distrugerea zonelor cu această exploatare bazată pe fracturarea hidraulică este ireversibilă. Să ne luăm gândul că vreodată zonele acestea o să-şi mai revină!”, a spus Lavinia Şandru, la Realitatea TV.

În opinia sa, declaraţia preşedintelui Băsescu din urmă cu ceva timp, când susţinea că cine primeşte aviz de explorare „obligatoriu” trebuie să primească şi aviz de exploatare, arată că şeful statului este la curent cu conţinutul contractului cu Chevron.

   Comentariu saccsiv:

   Deci politicienii si guvernantii acestei tari, straini de acest neam pe care-l urasc cu toata fiinta lor, si-au dat mana cu compania uneia dintre cele mai puternice familii de locotenenti ai ELITELOR, nu doar pentru a da pe nimic una dintre bogatiile romanilor, ci si pentru a o face distrugand iremediabil apa Romaniei. APA fratilor! Ce mai poate face o tara fara apa?

   Cititi va rog si:  

De ce EVREUL MIHAI RAZVAN UNGUREANU a secretizat acordul cu CHEVRON (Rockefeller)?

Traian Basescu il asigura pe Richard Morningstar ca-i va prosti pe romani in chestiunea gazelor se sist

Video: La Manastirea Putna se cauta gaze de sist cu japca

Interviu cu Parintele Justin Parvu realizat de Monahia Fotini. Despre cipuri, gazele de sist, curajul ierarhilor greci, minunea de la Iasi

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vranceanu said, on iulie 23, 2013 at 5:37 pm

    Fracturarea hidraulica este o calamitate, otraveste mediul, consuma apa, provoaca cutremure, surpari de teren, etc. Dar nu inteleg un lucru: daca totusi, in ciuda acestor considerente, statul roman voia totusi sa extraga gazele de sist, de ce nu putea fi infiintata o companie de stat care sa faca acest lucru, si statul sa profite 100 %, in loc sa apeleze la chevron si sa ia 3,5 % ?? Chiar asa de complicata o fi aceasta extragere ? Daca se voia, se putea, dar nu s-a vrut.

    Apreciază

    • Ion Roman Popescu said, on iulie 24, 2013 at 1:45 pm

      Vranceanu.. ma surprinzi cu naivitatea copilareasca a abordarii…
      Atat Chevron cat si RMGC detin logistica si utilajele necesare exploatarilor respective, pentru a demara imediat. Pentru a face Romania pe speze proprii, ar insemna investitii care ar costa 80-90% din valoarea materiei prime extrase. Daca si-ar propune Romania sa sextraga aurul de la Rosia Montana si gazul de sist, ar insemna sa ramana cu profitul de 10% ramas dupa exploatare. Asa insa, Romania ar ramane cu mai putin de jumatate. Toata lumea se gandeste ca daca se extrag ultimele 6000 tone aur din Europa la Rosia Montana, atunci acela este profitul. Dar daca se scade investitia atunci raman 10% care se impart intre extractor si Stat. Noua de la Rosia Montana ne-ar ramane 4% adica 240 tone..
      (…)Ministerului Economiei, deține 19,31% din titluri. Redevența pentru exploatările de aur este în prezent de 4% din valoarea producției.(…)

      Ca sa extragem doar noi, ar trebui ori cumparate ori proiectate si fabricate utilajele, ori Romania acum este aproape in faliment.

      Parerea mea este sa se opuna la ambele extractii si sa lase urmasilor, dar interesele externe sunt mari, politicienii vor ceda presiunilor. Uniunea Europeana a inchis complet industria Romaneasca si singurele debuseuri ar ramane astea doua.

      Apreciază

  2. Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 5:42 pm

    Postez un comment care l-am pus si-n alta parte la filmuletul asta:

    Din pacate fracturarea hidraulica (frack-ing) va continua sa se extinda din ce in ce mai mult. Este inevitabil, din cauza ca rezervele conventionale de petrol si gaze sunt in declin puternic cam peste tot in lume, iar cererea este in crestere (in special in China si in India).

    Singura alternativa (benevola) ar fi sa renuntam la civilizatia industriala si sa ne intoarcem cu totii la civilizatia agrara, sustenabila. Cum acest lucru nu este dorit demarea majoritate, industria va continua cu disperare sa caute petrol si gaze prin toate cotloanele si prin toate metodele.

    Mai este si o „alternativa” non-benevola: desi cantitatile de petrol si gaze accesibile prin frack-ing sunt foarte mari, totusi viteza de extragere este destul de mica, si costurile sunt foarte ridicate, ceea ce duce obligat-fortat la costuri foarte mari ale combustibililor, si inevitabil la prabusirea economiei mondiale. Sa vedeni numai cat va costa gazul in Romania (momentan inca mai este subventionat partial).

    Sunt multe voci care spun ca economia mondiala nu isi mai revine (si nici nu isi va mai reveni vreodata) din cauza preturilor foarte mari ale petrolului. 108 $/baril cat este acum e un pret imens pentru perioada de criza in care suntem. Cand vom iesi din criza (daca vom mai iesi vreodata), cat va costa?

    Apreciază

    • daniela said, on iulie 23, 2013 at 10:36 pm

      pt bogdan
      nu ma pricep la chestiunile astea dar vad ca tu ai cunostinte solide
      explica mi si mie te rog niste aspecte
      de ce daca gazele de sist sunt atat de importante dar afecteaza locuitorii din zonele respective statul nu gaseste o solutie ca sa ii mute pe acestia in alte zone – expropriere in interes public nu stiu ceva sa arate ca ii pasa de cetatenii sai, de toti nu doar de cei pentru care exploateaza gazele 🙂
      daca gazele de sist afecteaza mai mult decat zonele respective de ce nu se dezvolta energiile alternative
      http://energie-verde.ro/informatii-utile/128-harti-energie-regenerabila
      referitor la intoarcerea la civilizatia agrara
      eu am fost crescuta de bunicii mei si am invatat de la ei o gramada de lucruri despre agricultura cresterea animalelor….si imi si place
      insa de cand lucrez opt ore pe zi cel putin nu stiu cum as putea sa am timp de asta imi amintesc ca bunicii mei munceau zi lumina aveau de toate intr-adevar dar nu mergeau la serviciu
      mai mult, vindeau animale lapte fructe legume dar acum acest lucru nu se mai poate
      si am si o dilema mie imi place foarte mult sa citesc sa ma plimb sa calatoresc …in fine ….nu sa merg in cluburi 🙂 nu de aia stau la oras 🙂 Dau foarte multi bani pe carti si calatorii deci daca as renunta la serviciu nu as sta in strada nu as muri de foame dar…..
      oare nu prea mai sunt solutii?

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 12:35 am

        @Daniela

        Din pacate nu am raspunsuri pentru toate intrebarile tale, dar sa incerc sa vad ce pot sa-ti spun:

        1. De ce guvernul nu-i muta in alta parte daca le pasa? Eu nu stiu nici daca le pasa, nici daca ei constientizeaza riscurile la care ii supun pe locuitori. Poate ca nu le pasa. Sau poate ca nici nu-si dau seama la ce riscuri ii supun, nu putem sti. Insa gazele si petrolul sunt extrem de importante pentru civilizatia industriala, fara ele economia e moarta, asa cum e si o masina fara combustibil. Daca populatia nu vrea sa renunte la industria moderna, petrolul si gazelle sunt absolut necesare.

        2. Energii alternative: aici e destul de complicat de explicat. Doar approx. jumatate din petrol se foloseste pentru combustibil, din cealalta jumatate se fac plastice (de ex. sacose, sticle PET), cauciucuri, asfalt, si o gramada de alte chestii. Iar din gaze naturale se mai fac si ingrasaminte agricole, si se extrage si hydrogen (se pare ca e mai eficient decat sa-l extraga din apa). Deci nu pot fi inlocuite in totalitate cu electricitatea. Apoi daca ar fi sa le inlocuiasca cu biodiesel sau etanol sau alti combustibili derivati din plante, lumea nu ar mai avea ce manca, la cate plante ar avea nevoie. Se fac oarecare progrese cu electricitatea obtinuta din eoliene si celule solare, dar inca mai e mult de lucru.

        Legat de civilizatia agrara, lumea a trait mii de ani fara a avea un serviciu, ci doar de pe urma pamantului, deci de putut se poate.

        In concluzie, se pare ca (momentan) nu putem avea si civiliatie industrializata si mediu curat, trebuie sa alegem una din doua.

        Si oarecum legat de subiect, petrolul si gazele nu sunt singurele resurse subterane cu care incepem sa avem probleme. In anumite parti din lume au inceput sa aiba probleme cu lipsa apei, intrucat a scazut nivelul rezervoarele subterane. Un exemplu ar fi Arabia Saudita, care e prognozat ca pana in 2016 nu va mai cultiva absolut deloc grau, pentru a conserva rezervele de apa (nici nu cultivau prea mult, dar ca exemplu). Iar un alt exemplu ingrijorator este chiar America, unde anumite zone agricole incep sa devina aride din cauza epuizari apelor subterane (vezi exemplul oraselului Happy din Texas, ce era si ce a ajuns acum, ca nu mai au cu ce sa irige pamantul). In America se estimeaza ca ar dura cateva sute de ani pentru ca ploile sa refaca la loc nivelul apei subterane, atat de mult s-a consumat in ultimii 100 – 150 de ani. Alt exemplu, tot din America, din 1998 incoace, raul Colorado este secat complet cu 80 de km inainte de a ajunge la locul de varsare in mare, datorita in special irigatiilor.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 24, 2013 at 12:37 am

        NU-ti bate capul…Bogdan stie gresit ce stie…exploatarea gazelor de sist nu este deloc importanta deoarece exista in continaure zacaminte de gaz si de petrol la greu….ei doar vor sa ne faca sa credem ca sint pe terminate…

        Apreciază

      • Viorel said, on octombrie 13, 2019 at 11:12 pm

        Pt Daniela…putem vorbi mai multe pe profilul Vîlcu Viorel? Foto profil un lup. Merçi!

        Apreciază

    • Vranceanu said, on iulie 24, 2013 at 12:07 am

      Petrolul si gazele pot fi inlocuite de electricitate, care se poate obtine curat, prin energia solara, eoliana. Nu stiu de ce nu se doreste acest lucru.

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 24, 2013 at 2:32 am

        NU se doreste pentru ca asta ar insemna bataie de cap pentru ei….schimbarea completa a tehnologiei. Este mult mai convenabil sa ne spuna insa ca zacamintele de combustibili fosili sint pe terminate, pentru a ne scoate tapi ispasitori, pentru a ne pune la plata, pentru a ne invinui de consumul prea mare, etc.

        Apreciază

      • Ion Roman Popescu said, on iulie 24, 2013 at 1:47 pm

        Si nutritionismul ar trebui introdus in invatamantul obligatoriu, dar procesatorii alimentari si farmaciile ar pierde 75% din profit.

        Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 4:41 pm

        In multe locuri din lume (California si Romania sunt doar 2 exemple care imi vin in minte) energia electrica produsa din eoliene creste puternic de la an la an. Totusi, mai este inca enorm de mult de facut, nu e o tranzitie care sa se poate face de la un an la altul. Va mai dura minim 20-30 de ani pana sa se poate face o tranzitie completa, si asta numai aca nu se prabuseste economia mondiala intre timp.

        Cat despre solare, abia acum 2-3 ani au ajuns la „grid parity”, adica sa coste cam cat si curentul conventional. Pana atunci erau subventionate. Deci mai au si ele cale lunga.

        In America era o chestie buna, daca aveai eoliana/solara si erai conectat si la retea, in primul rand nu mai aveai nevoie de baterii (consumai de la retea noaptea sau cand nu batea vantul) si in al doilea rand ceea ce produceai in plus si nu consumai era introdus in retea si primeai bani in schimb (sau ti se reduceau din factura). Cam pe cand si la noi asa ceva?

        Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iulie 24, 2013 at 6:37 pm

        Omorand pasari…. cam rosie energia asta curata….

        Apreciază

    • tataia said, on iulie 24, 2013 at 12:30 am

      Bogdane…am mai spus…daca tu chiar crezi ca rezervele de petrol sint in declin inseamna ca tu crezi exact ceea ce vor EI sa crezi! NU exista asa ceva. Rezervele de petrol sint aceleasi ca si acum 100 de ani si peste 100 de ani vor fi aceleasi…Este insa o afacere foarte buna sa spui ca sint pe terminate pentru a ridica pretul, pentru a introduce metode de extractie care distrug mediul etc, etc. Nu mai da vina pe cetateanul de rind pentru ceea ce se intimpla….pentru ca nu este asa…ai fost doar indoctrinat sa crezi asta.

      Este foarte adevarat ca ceea ce ni se intimla ni se intimpla din vina noastra….dar nu la nivelul la care crezi tu…NI se intimpla toate nenorocirile care ni se intimpla pentru ca nu mergem la biserica, pentru ca nu ne spovedim si nu ne impartasim, pentru ca curvim, pentru ca ne mindrim etc, etc…dar categoric nu ni se intimpla toate astea pentru ca consumam petrol. Eu am mai zis…ca detinem o tehnologie bazata pe carbune, pe petrol sau pe enegie electrica mie personal imi este absolut indiferent. La fel de bine ma descurc cu oricare din astea…daca tehnologia actuala se bazeaza pe petrol este pentru ca asa au ales EI pentru noi..nu asa am ales noi…din din acest punct de vedere, eu omul de rind nu pot fi culpabilizat in nici un fel.. Inca o data…petrolul nu se termina…ar trebui sa iti iasa din cap ideea asta…este o minciuna pentru a ne culpabiliza si a ne tine sub control…pe noi masele. Au avut rusii o teroie cum ca petrolul este o sursa inepuizabila…ca oricit am consuma se porduce la loc…nu i-a bagat nimeni in seama…dar desigur nu i-a bagat nimeni pentru ca daca lumea ajungea sa creada aceasta teorie nu mai puteau jupui ei 7 piei de pe noi.

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 10:46 am

        Sunt curios de unde stii tu lucrul asta, lucrezi in domeniu si le masori si stii cate rezerve mai sunt 🙂 ?

        Gandeste-te putin, cum sa fie la fel ca acum 100 de ani, si sa fie la fel si peste 100 de ani? Daca tu ai un sac plin cu cartofi si mananci zilnic din el, peste 2 luni tot un sac plin vei avea? Crezi ca rezervele astea de petrol sunt ca vasul de faina al vaduvei, din care tot lua si nu se mai termina?

        Ai vazut tu vreodata petrol formandu-se cu viteza cu care este extras astazi (approx. 90 milioane barili/zi)? Daca se regenereaza asa cum spune teoria aia, de ce exista in lumea asta atat de multe campuri petroliere abandonate, prin toate tarile? De ce mexicanii pompeaza in disperare azot in Cantarell ca sa scoata ultimele picaturi? De ce arabii pompeaza apa in campurie lor petroliere, ca sa scoata ultimele picaturi? Oare toata lumea asta (comunisti, arabi, capitalisti, protestanti, catolici, ortodocsi, musulmani) conspira toti impreuna ca sa polueze mediul fara sa fie nevoie?

        Daca intr-adevar se regenereaza, a observat cineva procesul asta in natura, si a masurat cineva cu ce viteza se regenereaza, ca sa stim sigur ca nu consumam mai repede decat viteza lui naturala de regenerare?

        Din cate inteleg eu (poate ma insel), petrolul, carbunele si gazele naturale sunt rezultatul descompunerii la inalta presiune si temperatura a materiei organice (plante si animale) ingropate in timpul potopului lui Noe. Si avand in vedere ca alte potopuri nu au mai fost si nici nu vor mai fi, nu prea vad de unde vom mai scoate alte resurse de acest fel.

        Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 10:53 am

        Asa, si inca o chestie, ei de fapt nu spun ca sunt pe terminate, ci exact pe dos. Nu stiu daca ai urmarit, dar sistemul (cam prin toate tarile) sustine sus si tare sa stam fara grija ca mai sunt suficiente rezerve, ca sa nu se creeze panica.

        Tarile din OPEC de exemplu au voie sa exporte in functie de cate rezerve au (asa scrie in acordurile OPEC-ului). Dar cum fiecare tara vrea sa exporte cat mai mult, ele ascund de fapt adevaratele rezerve si declara ca au mult mai mult, pentru a putea exporta cat mai mult (au nevoie de bani). Exista speculatii ca Kuwait-ul abia dar ar avea un sfert sau maxim jumatate din ceea ce pretind ca au. La fel si Arabia Saudita, in niste dezvaluiri WikiLeaks de acum 2 sau 3 ani era si declaratia unui ministru saudit catre un official American in care spunea ca Arabia Saudita nu are chiar asa mult petrol pe cat pretinde ca are. Declaratia a fost apoi dezmintita de oficiali, dar nu stiu cine i-a mai crezut.

        Daca te uiti la cifrele oficiale, da se pare ca exista suficiente reserve pentru inca 35-40 de ani, dar daca incerci sa iei in calcul faptul ca acele reserve nu mai sunt asa usor de extras ca vechile zacaminte si sunt mult mai scumpe, situatia se schimba.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 24, 2013 at 2:30 pm

        @ Bogdan…pai nu am un sac…hai sa comparam altfel. Am un ocean…si consum zilnic din el 100 de litri…in cite mii de ani il termin? A spune ca rezervele de petrol sint pe terminate cind se exploateaza de cel mult 100 de ani mi se pare aberant! Ce inseamna 100 de ani raportat la viata planetei? A…si nu sint din aceia care cred ca planeta are miliarde de ani…poate tu crezi asta…eu stiu precis ca are circa 7500 de ani…si cu toate acestea 100 de ani raportat la 7500 inseamna nimic. Daca insa ar avea miliarde de ani…asa cum spun unii ar fi si mai greu de crezut ca 100 de ani de exploatare a petrolului au secatuit resursele, au dat peste cap planeta, au schimbat clima s.a.m.d.

        Tu zici ca ar trebui sa conspire prea multe regimuri politice pentru a ascunde adevarul…ca si la faza cu mersul pe luna…dar de fapt regimurile politice sint praf in ochii oamenilor de rind…intreaga lume este condusa de aceiasi…sa inteleg ca de asta ne baga astia pe git in ultima vreme masini cu motoare din ce in ce mai mici…a se vedea Logan 900 cmc! De aia se pun impozite exorbitante pentru masinile de mare litraj, de asta au pus accize peste accize la preturile carburantilor…vor sa ne descurajeze sa folosim carburantii pentru ca sint pe terminate…si eu prostul care credeam ca sint din belsug dar ei vor sa ne invete de pe acum cu traiul saracacios…ca vor sa ne inoculeze ideea ca masina este un lux nenecesar…..ca doar s-a inventat transportul public pentru tot taranul de rind…ca pe vremea comunismului…ca vor sa ucida in noi orice pasiune pentru masini…sa nu mai ai voie sa detii o masina pe care sa iti si placa sa o conduci…sa detii doar una de nevoie…o jucarioara de plastic care consuma putin, care la cel mai mic accident se desface in 1000 de bucati si o dai la remat, dar care iti salveaza viata gratie milioanelor de sisteme de securitate si care oricum dupa cinci ani se schimba…chiar daca nu a fost accidentata…o masina adevarata, cu motor adevarat…adica un v8 nu mai este voie sa ai…dar ma intreb si eu …daca petrolul este pe terminate de ce la arabi carburantii sint inca ieftini (aproximativ de zece ori mai ieftini decit la noi raportat si la puterea de cumparare a poporului nostru). La noi sint pe terminate in timp ce la ei nu sint inca pe terminate? Si eu mai stiu inca o chestie…Romania nu a importat niciodata titei.

        Nu lucrez in domeniu si drept urmare nu stiu ce rezerve de petrol mai exista…eventual stiu cifrele oficiale, pe care in mod evident nu am nici un motiv intemeiat sa le si cred. Sint convins ca de fapt absolut nimeni (in afara de Dumnezeu) nu are de unde sa stie exact ce resurse mai exista…petrolul s-a format din resturile fosilizate ale oamenilor si animalelor dinainte de potop…posibil…aceasta este o teorie….dar tin sa iti atrag atentia si aici ca in realitate nimeni nu stie exact cum s-a format petrolul…poate sint resturile catranului din iad….cine stie?

        Eu unul sint convins ca daca se exploateaza petrol de 100 de ani categoric mai sint rezerve cel putin pentru inca 100 de ani…(asta in cel mai rau caz -worst case scenario) iar preocuparea pentru terminarea rezervelor de petrol oricum este inutila intrucit lumea asta nu va mai exista inca 100 de ani dupa cum se arata!

        Apreciază

  3. safimvigilenti said, on iulie 23, 2013 at 6:01 pm

    asta e inalta tradare !!!!!
    nu pot fi dati in judecata ????

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iulie 23, 2013 at 6:35 pm

      Poate iesi lumea in strada.

      Apreciază

    • Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 7:01 pm

      Ba da, dar vor fi judecati dupa legile pe care tot ei le fac.

      Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iulie 24, 2013 at 1:02 am

      Legile sunt facute in favoarea lor pe pamant , dar vor fi dati in judecata in cer.

      Apreciază

  4. Ioan Pelasgul said, on iulie 23, 2013 at 6:34 pm

    Apreciază

    • Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 10:03 pm

      A rugat cineva mai demult ca asemenea clipuri sa fie insotite de un mesaj de avertisment, gen „violent”, „sangeros”, etc…

      Apreciază

      • maramu said, on iulie 23, 2013 at 11:46 pm

        bogdane draga daca te sperii sau ti-e scarba sau tu stii ce reactii ai la niste sange fals apoi ce te faci in caz ca trebuie sa acorzi primul ajutor intr-un accident rutier sau mai rau in caz de razboi.
        degeaba analizati metode de supravietuire, plecatul la tara, in munti si alte copilarii cand adevaratul antrement este sa-l poti cara in spate pe cel lovit de proiectil cu o mana sarita care e inca in viata. nu ai cum sa faci asta fara antrenament iar acest training nu consta in a cara morti la morga ci a putea face fata la videoclipurile din siria spre exemplu sau si mai bine, din mexic(unde copii/femei/barbati sunt decapitati in fata camerelor de inalta calitate ca mai apoi raspindite pe net. se lupta de cativa ani doua grupari de droguri si ca sa traiesti in mexic trebuie sa te alaturezi uneia dintre ele).
        singurul risc este acela de a-ti pierde inocenta iar mila, poate si empatia umana sa-ti dispara. dar intr-un razboi astea oricum le vei pierde. sunt diverse siteuri de exemplu theync si altele nu stau sa insir prea multe, unde sunt videoclipuri care mai de care, de la accidente de munca pana la omorarea cu pietre din irak si incendierea viilor din africa. daca la astea nu capeti sentiment de scarba/frica/soc/groaza, atunci te poti considera apt pentru razboi si chiar vei face ceva benefic pt. cei din jurul tau.
        eu sunt aici pentru articole cum este cel la care scriu neavand nici o treaba cu religiile si privesc dintr-o perspectiva ‘lumeasca’, asa ca la viitoarele interventii ale mele, rare vor fi ce-i drept pt. ca nu-mi place sa scriu cat imi place sa ma informez, voi analiza/sfatui/corecta dupa logica mea si nu din carti, fara citate si fara invocari.

        Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iulie 24, 2013 at 10:02 am

      Imi pare rau, nu imi aduc aminte de asta.
      Voi incerca sa-mi aduc data viitoare.
      Interesante comentariile la acest clip, cum ca negrul ala e un erou…. Si ungurii au omorat bebelusi romani in Ip si in alte localitati din Ardeal, si nimeni( in afara de cativa extremisti unguri) nu a indraznit sa zica ca-s eroi.

      Apreciază

  5. john said, on iulie 23, 2013 at 9:03 pm

    Motto: “A tăcea înseamnă a consimţi” (Octavian Paler)
    Rovana Plumb pregăteşte aprobarea de mediu promisă de USL
    Roşia Montană: un strigăt de revoltă
    http://www.cotidianul.ro/rosia-montana-un-strigat-de-revolta-218738/

    “Persoane iresponsabile din Guvernul României şi de la ANRM au pus la cale un genocid împotriva populaţiei”
    Gheorghe Funar, denunț penal împotriva gazelor de șist
    http://www.cotidianul.ro/gheorghe-funar-denunt-penal-impotriva-gazelor-de-sist-218452/

    Apreciază

  6. xulescu said, on iulie 23, 2013 at 9:04 pm

    Lansez un apel care să sensibilizeze pentru a ne ajuta să ridicăm casa parohială… să ne putem muta în ea până la venirea sezonului rece. Aflați mai multe aici: http://www.youtube.com/watchv=WC23d2WZrDM
    Chiar și numai dacă dați mai departe altor cunoscuți acest apel contează mult pentru noi.
    Mulțumim din suflet !
    Preot Alexandru Burac,
    Parohia Adormirea Maicii Domnului, Mitoc, Com. Șipote, Jud. Iași

    Apreciază

  7. jon said, on iulie 23, 2013 at 11:26 pm

    Daca Patriarhul ar fi arhiereu trup si suflet pentru tara, daca ceilalti episcopi ar fi pentru popor, ar trebui sa-i anatematizeze atat pe jegurile de conducatori cat si pe americanii astia care ne fac atata rau, sa-i vedem, ca nu cred ca is in stare sa-i blesteme, sunt sigur ca daca i-ar blestema si ar incepe sa crape cativa dintre rahaturile care ne conduc, s-ar speria pupincuristii si n-ar mai face rau saracilor romani, si nici tara nu ar mai vinde-o. Eu daca as fi calugar, sau episcop, nu m-ar interesa scaunul, i-as anatematiza, in public, sa auda si sa vada lumea, ar da benga in ei de pupincuristi cu diploma ce sunt

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 24, 2013 at 12:48 am

      Nu americanii ne fac rau, nu rusii ne fac rau…mai ghiceste o data!

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iulie 24, 2013 at 10:08 am

        100% de acord cu tataia.
        Asta am repetat si eu de 100 de ori pana acum.
        Parca va aflati la TV si incercati sa va ascundeti convingerile cu eufemisme.
        Sunteti pe net, puteti zice ceea ce credeti liber.
        Evreii si masonii sunt problema. Nu Albii Americanii si nici Rusii.

        Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 12:41 pm

        Evreii sunt o minoritate. Masonii sunt si ei tot o minoritate. Din pacate, credinciosii ortodocsi practicanti sunt si ei o minoritate in ziua de azi. Iar majoritatea (in toate tarile) este o populatie adormita si indiferenta, care cu toate ca are puterea sa schimbe multe (prin vot sau prin revolutie) nu face nimic si doarme in continuare. Deci cine este de vina?

        Apreciază

  8. Dana said, on iulie 24, 2013 at 3:24 am

    E incredible! Ce spun oamenii in video este f agrav afecteaza panza freatica, apa nu sepoate bea pt ca are miros de ulei si chair sa speli vase nu e buna

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on iulie 24, 2013 at 10:30 am

    Bogdan,

    Asa cum tataia spunea mai sus, criza hidrocarburilor este o criza falsa. Cauta si vezi ca sunt inepuizabile.
    Cel putin in Romania avem gaze conventionale clasice in cantitati enorme.
    Iata ce spune un savant roman in petrol si gaze:

    Memoriul ing. Iustin Andrei

    „…rezervele noastre de gaze naturale sunt atât de mari încât valorificarea gazelor noastre neconvenţionale nu va fi pentru deceniile viitoare o problemă presantă.”

    aici: http://www.cotidianul.ro/excelentei-sale-victor-ponta-prim-ministru-al-guvernului-romaniei-213386/

    De aemenea energia geotermala nu este luata deloc in seama desi exista potential enrom in Romania.
    Rezervele dovedite de carbune ale Romaniei ne ajung pentru 200 de ani.

    „…perimetrul Bârlad unde în 2011-2013 Chevron a făcut investiții de peste 25 milioane de dolari pe lucrări de prospecțiuni seismice și gravimetrice nu prezintă nici o importanță pentru gaze de șist. Această afirmație se bazează pe faptul că în zona Bârlad lipsesc în fundamentul Platformei Scitice formațiuni siluriene care constituie sursa gazelor de șist (Visarion, Neaga et al., 1993). În plus, formațiunea generatoare de gaze de șist este totdeauna caldă (cu valori foarte mari ale fluxului termic). În realitate, la Bârlad apar cele mai mici valori ale fluxului termic din România.”
    Ing. Justin Andrei si Prof.dr.ing. Stefan Traian Mocuta

    aici: http://www.cotidianul.ro/program-national-de-relansare-a-industriei-energetice-si-miniere-din-romania-2013-2017-218622/

    Deci nu este vorba de gaze de sist.
    Este vorba de sabotaj economic si reducerea populatiei.
    Este vorba despre restrictionarea accesului la apa si alimente. Uciderea prin poluare si infometare a unei parti insemnate din populatie, inghesuirea celor ramsi in viata, la periferia marilor orase, in ghetouri improvizate. Accesul la apa si alimente pe baza de cip.

    Apreciază

  10. gazarul said, on iulie 24, 2013 at 11:45 am

    Romania nu are nevoie de gazele de sist (DOVADA E SI CA A CERUT/ PRIMIT O REDEVENTA INFIMA, NEIMPORTANTA DE NUMAI 3,5%).
    De exemplu, daca s-ar stopa acum exploatarea gazelor conventionale, cele cunoscute de tot omul – „banalele” sonde -, DOAR REZERVELE tarii noastre (exista 5mari rezervoare/ zacaminte inmagazinate in tara asta!) ar fi suficiente pentru urmatoarele patru-cinci generatii!
    Si inca un amanunt> DA, vorbesc in cunostinta de cauza!

    Apreciază

    • Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 8:05 pm

      La gaze nu stiu sigur cum sta treaba, eu am vorbit mai mult de petrol, si m-am gandit ca si la gaze o fi la fel.

      Vezi totusi ca unele autoritati care raporteaza rezerve (de petrol si de gaze) includ si petrolul si gazele de sist in rapoarte.

      Apreciază

  11. Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 12:52 pm

    Am si eu o curiozitate… Nu neg cele spuse in filmulet, chiar eu l-am postat ca comment la un articol precedent, dar sunt curios de unde stim noi care filmulete spun adevarul si care nu? De unde stim noi de ex. ca asta spune adevarul, ca ala ca zice ca resursele de petrol/gaze sunt inepuizabile sunt adevarate, si ca cele care spun ca sunt pe terminate mint? La urma urmei nici unele dintre ele nu sunt facute de ortodocsi si poate nici macar de crestini. Stim cine e in spatele lor, de le dam crezare asa orbeste?

    Cu 2-3 saptamani in urma am vazut un documentar antisistem in care comunistii din Grecia (cei impotriva carora luptase in tinerete Cuv. Paisie Aghioritul, cand a fost soldat) si socialistii din Spania (cei impotriva carora au luptat si au murit Ion Mota si Vasile Marin) erau prezentati ca personaje pozitive, care luptasera impotriva capitalismului imperialist american si occidental. Deci cred ca e evident ca e destul de multa otrava si in campania anti-sistem, si trebuie multa atentie ce credem si ce luam de bun, mai ales la ceea ce privine din surse neortodoxe (majoritatea) si chiar necrestine (unele).

    Si oarecum legat de subiect, chiar acum am in mana „Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum”, vol. 2, si am dat peste niste citate de la un parinte care se pare (poate gresesc) ca e stilist. E vorba de Pr. Patric Ranson, care vorbeste despre „adevaratii crestini ortodocsi din Grecia”, nume care din cate stiu eu si l-au luat niste stilisti de acolo, pe care Pr. Patric ii deosebeste de ceilalti „ortodocsi” care si-au pierdut credinta (probabil se refera la cei pe stil nou)). Deci iata ca chiar si un autor orthodox bine intentionat poate gresi si strecura intr-o carte cu marturii ortodoxe si niste marturii stiliste. Sa fim cu bagare de seama.

    Apreciază

  12. Cami said, on iulie 24, 2013 at 2:23 pm

    Bine sunt de acord , dar ce facem. Trebuie sa facem ceva sa nu mai stam sa ne plangem- vreau concret ceva.

    Apreciază

  13. Bogdan said, on iulie 24, 2013 at 4:36 pm

    @tataia

    Iti raspund aici. Chiar daca 150 de ani de exploatare a petrolului pare putin comparat cu varsta de 7500 de ani a pamantului, totusi cele 2 cifre nu au nici o legatura una cu alta. Cea ce conteaza este cat petrol era in 1850 cand a inceput exploatarea, si viteza cu care a fost extras (viteza care a tot crescut din 1850 pana in prezent).

    In afara de asta nu zice nimeni ca petrolul se termina, ci numai ca se termina petrolul ieftin, care era usor de extras (cu EROEI de la 30-40 in sus). Petrol scump (cu EROEI de 5, 4 sau chiar 3 si 2) mai este inca o gramada atat in sisturi cat si in nisipurile bituminoase din Alberta (Canada). Dar nu se poate compara cu petrolul care era scos acum 20-30 de ani de la arabi cu preturi minime.

    Am dat mai demult un exemplu cu aurul. In apa oceanelor exista aur de 116 ori mai mult decat tot aurul extras in toata istoria omenirii. Dar este atat de complicat si de scump de extras, incat probabil nu va fi extras niciodata. La fel si cu petrolul, ce ne incalzeste ca inca mai sunt triloane de barili in pamant, daca sunt in sisturi si nisipuri bituminoase si extragerea lor e scumpa si distruge si mediul?

    Ideea declinului petrolului nu e noua, a fost emisa de M. King Hubbert in 1956. Atunci Hubbert a calculat ca America va atinge apogeul exploatarii petroliere prin 1970, si va intra in declin, lucru care s-a si intamplat. Tot atunci a calculat si ca restul lumii va atinge apogeul extractiei petroliere prin 2000, si apoi va intra in declin. Aici a cam grsesit putin, dar totusi daca te uiti la productia petroliera din ultimii 5-7 ani, nu a mai crescut mai deloc.
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Peak_oil)

    Un alt an important din acest punct de vedere a fost 1980 (si ceva), primul an cand lumea a consumat mai mult petrol decat a descoperit. Acum consuma anual cam de 4 ori mai mult decat descopera. Si ala descoperit acum e majoritatea prin sisturi si necesita fracturare hidraulica pentru a-l extrage, Vezi recenta descoperire a nu stiu cate miliarde de barili de petrol in Australia (ei spun ca intre 3.5 si 400 de miliarde, deci e clar ca e doar o estimare grosiera si nu stiu exact cat este).

    Si da, resursele naturale se mai si termina daca sunt folosite irational. Daca vrei sa vezi cu ochii tai un exemplu mergi in partea de centru-vest a Americii si ai sa gasesti zone agricole care acum sunt aride din cauza ca agricultorii au reusit sa termine apa din panza freatica, si acum trebuie sa astepte sute de ani sa se umple la loc din ploi. Un exemplu celebru este oraselul Happy din Texas.

    Un alt exemplu de resursa naturala epuizate din cauza folosirii irationale este pestele din raul Bistrita, mai sus de barajul de la Bicaz. Cu 50-60 de ani in urma acolo se gasea inclusiv lostrita. Cu 30-40 de ani in urma inca se gasea din plin scobar, puteai sa pescuiesti in anumite perioade si 10-15 kilograme in cateva ore. Cu 20 de ani in urma stateam 3-4 ore la pescuit si abia prindeam 6-7 pesti care nu aveau nici 1 kg in total. Acum pot sa stau cu orele si nu prind mai nimic. De ce? Din cauza ca au pescuit tot pestele in mod irational, cu plase, cu current electric, si chiar cu exploziv.

    Deci daca apa din subteran se poate termina in 150 de ani, daca pestele din Bistrita se poate „evapora” in 50-60 de ani, cu siguranta si petrolul se poate termina daca e extras si folosit irational.

    Apreciază

  14. […] CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa … […]

    Apreciază

  15. Dan said, on iulie 27, 2013 at 9:52 pm

    Apreciază

  16. […] CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa … […]

    Apreciază

  17. […] CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa … […]

    Apreciază

  18. […] CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa … […]

    Apreciază

  19. Max said, on decembrie 19, 2013 at 8:06 pm

    URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
    Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

    Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
    Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
    Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
    Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
    Cu ce costuri de transport si la ce pret?
    Ce vor bea animalele?
    Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?
    Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
    Haideti sa oprim nebunia asta!

    VA IUBESC PE TOTI!

    Apreciază

  20. Claudiu Arbanas said, on iunie 28, 2014 at 12:32 am

    Ce sa facem fara apa? e simplu: CUMPARAM CocaCola si Nestea, si din cand in cand mai cumparam si de la Nestle cate ceva, ca la uram urmei, ei au fost venit primii cu idea (inca de prin 2005, Peter Brabeck, director la compania Nestlé, a spus ca accesul la apă nu ar trebui să fie un drept public).

    Ce ne trebuie noua sa traim liberi folosind apa si mancarea ce ne-o ofera natura fara sa trebuiasca sa bagam bacnote de 1 leu in copac ca sa ne de-a un mar?

    Mai bine sa lucram 8 ore pe zii intr-un sistem condus de cativa oameni ca sa avem bani sa cumparam apa si mancarea de la aceeasi cativa oameni care coduc sistemu si intre timp sa-i lasam sa distruga plantatiile din toata lumea cu chemtrails si sa distruga toate izvoarele din lume cu fracturare hidraulica pentru ca toate fiintele care traiesc inca libere sa moara sau sa decida sa intre in sistemu sclaviei.

    Apreciază

  21. adrian said, on septembrie 18, 2014 at 10:50 pm

    resurse sunt dar se vrea distrugerea stratului freatic,dupa care vom fi obligat sa platim apa

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.