SACCSIV – blog ortodox

De ce CHEVRON zgandareste HIDROGENUL SULFURAT din MAREA NEAGRA? Inconstienta sau chiar doreste sa arunce in aer Marea Neagra?

Posted in Chevron by saccsiv on noiembrie 21, 2013

Dupa cum probabil deja stiti, Chevron se pregăteşte să înceapă explorarea gazelor de şist în Dobrogea:

Primele instalaţii au ajuns la Mangalia.
Sonda urmează să fie amplasată, cel mai probabil, în zona localităţilor Arsa – Hagieni, aproape de o sursă de apă, necesară pentru operaţiunile de fracturare.

Potrivit site-ului Mangalia.Tv, muncitorii de la Chevron au fost cazaţi deja în staţiunea Venus, în trei hoteluri. În faţa unităţilor de cazare sunt acum parcate peste 40 de vehicule de teren şi trei autobuze.

Ei bine, iata si ce putem citi in articolul Chevron aruncă în aer Marea Neagră, care daca prezinta informatii reale, atunci totul devine terifiant:

 

Concentraţia ridicată de hidrogen sulfurat din depozitele de gaze de şist expune Marea Neagră la riscuri imense. Cea mai mică scânteie poate provoca cea mai mare explozie • Chevron nu face cunoscute rezultatele înregistrate de experţi cu privire la cantitatea de hidrogen sulfurat din depozitele din Marea Neagră • Bucureştiul cunoaşte aceste informaţii şi, în complicitate cu Chevron, ascunde opiniei publice efectele catastrofale ale contractului cu magnaţii americani • Acestea nu au fost dezvăluite, fiind clasificate ‘strict secret’, tocmai pentru că sunt în contradicţie cu normele şi au efecte devastatoare asupra mediului şi populaţiei

Emil Străinu: Explozia hidrogenului sulfurat este echivalentă cu cea a unei bombe atomice

Adâncul Mării Negre este un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat (H2S), un gaz solubil în apă, care se aprinde în contact cu oxigenul din atmosferă, la cel mai mic declanşator, şi care are o valoare energetică mai mare decât cea a gazului metan. În caz de cutremur major, sau în cazul unei intervenţii umane, acest rezervor de miliarde de metri cubi, ar putea ieşi la suprafaţă şi s-ar putea aprinde la prima scânteie.

„Pe vremea războiului rece, URSS avea în vedere producerea unei explozii catastrofale, prin aprinderea hidrogenului sulfurat din Marea Neagră, în cazul unei agresiuni NATO dinspre sud, respectiv Turcia. Ar fi fost soluţia finală pentru sovietici, în caz că alte tipuri de arme ar fi dat greş”, spunea Emil Străinu, într-un articol publicat de ZIUA, în 2006. „Explozia acestei pungi de hidrogen sulfurat este echivalentă celei unei bombe atomice”, a mai precizat acesta, la vremea respectivă.

Într-o carte tehnică aparută în România în 1967, după o traducere din limba rusă, apare, la pagina 506, o informaţie legată de Marea Neagră. Aceasta a fost preluată de I. Golea, în articolul mai sus menţionat, publicat de ZIUA: „la adâncimi mai mari de 150 de metri concentraţia de hidrogen sulfurat (H2S) este foarte mare, respectiv de peste 42 centimetri cubi la litru. Ştiindu-se că acest gaz poate fi folosit drept combustibil, ca şi gazul metan, în anii ’70 statul român a verificat informaţia, în intenţia de a folosi zăcământul în scopuri industriale. Ceauşescu a comandat unei firme japoneze o serie de teste. Rezultatele au arătat că Marea Neagră are un strat de apă sărată adânc de 200 de metri, în care se poate dezvolta viaţă subacvatică. Sub acest strat se află un altul, îmbibat cu hidrogen sulfurat şi apă grea, impropriu vieţii. Japonezii au afirmat la vremea respectivă că echilibrul dintre apele de suprafaţă şi cele de adâncime este unul fragil şi că la un cutremur major pot apărea curenţi ascendenţi care să aducă gazul inflamabil la suprafaţă. Lucru extrem de periculos pentru ţările din vecinătatea mării.”

Datele au fost clasificate de Chevron

Contactat de ZIUAnews, prof. Univ. Dr. Ing. Marian Rizea, ne-a dezvăluit faptul că datele obţinute de Chevron ca urmare a operaţiunilor de prospectare a zonelor din Marea Neagră în care există resurse de gaze de şist, „nu au fost dezvăluite, fiind etichetate strict secrete”. Clasificarea unor astfel de informaţii nu este o noutate. Discuţiile asupra prezenţei în spaţiul românesc, mai ales în Platforma Moesică, Bazinul Transilvaniei, Platforma continentală a Mării Negre, nord-estul şi nord-vestul ţării, a unor posibile zăcăminte de gaze, au fost ascunse publicului şi în trecut. În perioada ceauşistă, „în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea 23/ 1971, HCM 18 şi 19), aceste date erau clasificate, fiind considerate secrete de stat. Doar ca exemplu, rezultatele cercetărilor cunoscutului geolog Marius Bârlogeanu, incluse într-o anexă , au interesat serviciile de informaţii ale unor state vestice şi estice”, a afirmat profesorul Marian Rizea.

Prin urmare, clasificarea unor informaţii de acest gen nu este ceva nou. În acest sens, putem considera că Chevron ascunde anumite date. De asemenea, nu ştim în ce măsură politicienii români, care au aprobat contractul cu magnaţii americani, s-au asigurat că au cunoştinţă despre toate datele pe care le implică proiectul Chevron. Ceea ce ştim cu certitudine, este că autorităţile române au ignorat semnalele de alarmă pe care le-au tras statele civilizate, printre care şi Bulgaria direct afectată, în legătură cu exploatarea prin fracturare hidraulică.

Este la fel de probabil ca autorităţile române să posede informaţii complete şi, în acelaşi timp, nedeformate, dar, de dragul afacerii şi a profitului, să ascundă de ochii lumii efectele catastrofale pe care le implică exploatarea gazului de şist.

Nu trebuie scăpat din vedere faptul că până la finalizarea unui studiu de impact asupra mediului înconjurător, cerut de Comisia Europeană, statele din Uniune sunt extrem de reticente în ceea ce priveşte exploatările de acest gen.

Prin aprobarea proiectului Chevron, România riscă să încalce atât normele europene, cât şi acordurile internaţionale din care face parte. Deputatul PSD, Ion Călin, care este şi vicepreşedintele Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, a declarat în exclusivitate pentru ZIUAnews, că proiectul semnat de Ungureanu cu Chevron nu are aplicabilitate încă.

„Ungureanu nu poate să facă ce vrea el. Mai întâi trebuie să vină cu proiectul în comisie şi abia după ce va fi aprobat în Parlament îşi va găsi aplicabilitatea. Eu nu mă pronunţ deocamdată. Dacă respectă toate normele europene şi tratatele la care România este parte, atunci este în regulă. Dacă nu, nu va trece. Ştiţi cum este, Ungureanu poate fi un premier bine intenţionat, dar care greşeşte fundamental… aşa că voi analiza proiectul foarte bine împreună cu comisia de specialitate”, a spus Călin.

Într-un alt material, publicat recent, am prezentat modul în care sunt exploatate resursele de gaze neconvenţionale, metoda fracturării hidraulice, precum şi urmările devastatoare ale acesteia asupra mediului înconjurător: otrăvirea resurselor de apă dulce stocate în pânza freatică şi creşterea alarmantă a activităţii seismice în zonele exploatate.

Dedesubturile pe care Chevron nu are interesul să le facă publice şi asupra cărora politicienii români, dacă aceştia au cunoştinţă de ele, nu insistă, de dragul profitului, sunt strâns legate de compoziţia zăcămintelor şi de substanţele şi compuşii aflate în adâncurile Mării Negre. În acest sens, tot specialiştii în chimie, geologie şi foraje au fost cei mai avizaţi să ne lămurească.

Gazul de şist, denumit şi gaz neconvenţional, este depozitat la adâncimi mult mai mari decât gazul convenţional. În cazul Mării Negre, fracturarea hidraulică pentru exploatarea gazului de şist se va efectua la adâncimi de până la 2.000 de metri, a declarat, pentru ZIUAnews, Marian Rizea.

Specialistul a precizat că exploatările Chevron au în vedere, în principal, depozitele de gaz metan, dar, lucru foarte important, există posibiliatatea ca acest compus să aibă „urme semnificative de hidrogen sulfurat (H2S), situaţie în care trebuie facută o desulfurare a gazelor. (…) Chevron nu ne-a spus despre ce e vorba”, a declarat profesorul Rizea. „Mai mult, România nu are infrastructura de intervenţie în cazul unei catastrofe”, a continuat acesta.

Despre proprietăţile hidrogenului sulfurat şi efectele acestuia asupra omului

Hidrogenul sulfurat (H2S) este un gaz foarte periculos şi extrem de otrăvitor, de ce le mai multe ori fiind fatal pentru cei care intră în contact cu el. Gazul este foarte uşor inflamabil, reacţionează cu metale şi agenţi oxidanţi, iar în condiţii de temperatură ridicată provoacă ardere violentă.

Expunerea la H2S se poate face prin piele, ochi sau inhalare. H2S este mai greu decât aerul, prin urmare, copiii pot fi afectaţi mai mult decât adulţii, deoarece sunt mai scunzi şi se expun la concentraţii mai mari ale gazului toxic.

Toxicitatea hidrogenului sulfurat variază în funcţie de cantitatea la care un om este expus. Astfel, pentru o concentraţie de 0,07% în aer, gazul se poate dovedi fatal dacă va fi respirat pntru o lungă perioadă, în timp ce un procent de 1% provoacă moartea la scurt timp după contaminare. Efectele apărute în urma expunerii repetate la cantităţi mici, pot provoca conjunctivită, vedere înceţoşată şi alte afecţiuni ale ochilor. În schimb, expunerea la cantităţi mai ridicate cauzează rinită, bronşită acută şi edem pulmonar.
O confirmare pentru cele spuse mai sus, vine din partea unui eminent cercetător, Dr. J. S. Haldane, profesor la Universitatea Oxford şi preşedinte al Institutlui de Inginerie Minieră din Marea Britanie, cercetător care a făcut descoperiri importante despre natura gazelor şi efectele acestora asupra corpului uman. Acesta a arătat, printre altele, că hidrogenul sulfurat este de cinci ori mai mortal decât monoxidul de carbon.

„Rezervele identificate în Marea Neagră ar ajunge pentru câţiva ani, nu mai mult de zece, astfel încât nu se justifică angajarea României în proiecte atât de riscante”, a declarat profesorul Marian Rizea.
Alex Puiu

   Comentariu saccsiv:

Articolul al doilea e de pe vremea cand cei din PSD aveau alte pareri:

VIDEO (incredibil): Ce declara Victor Ponta in 2012 despre Rosia Montana Gold Corporation si Chevron si ce-a ajuns sa declare acum … DE CE CAND AJUNG LA PUTERE OAMENII SE SUCESC? Pentru ca asa functioneaza SISTEMUL

Intre timp si le-au schimbat:

200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani …

Cititi va rog si:

CHEVRON (Rockefeller) ne dau doar 3,5% pe GAZUL DE SIST, iar FRACTURAREA HIDRAULICA ne distruge apa freatica si mediul. CAT DE MULT URASC TARA politicienii si guvernantii … Ce va mai putea face Romania FARA APA?

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. botaceala said, on noiembrie 21, 2013 at 8:21 am

  Oameni buni ,trebuie neaparat si cat mai rapid ,facut ceva in stoparea acestui mare Satan,numit Chevron,pana nu e prea tarziu,adica alte tari au refuzat aceasta companie Chevron,iar o mana de politicieni distrug vietile siiau decizii in munele a 20 milioane de romani!!!!!! Cand ne vor otravi apele,inseamna ca murim si noi,pt ca apa e VIATA!!!! Plus ca marea neagra si tot ce e in jurul ei ,pot fi rase de pe fata pamantului!!!! Atata egoism si nepasare din partea celor care ne conduc,nu trebuie lasata sa- si faca Jocul!!!

  Apreciază

  • pcmouse said, on noiembrie 21, 2013 at 1:52 pm

   eh poate in ultimul ceas romanii vor intelege ca e bine sa fim uniti pt o cauza.si ca nui suficient sa te ascunzi dupa draperii..si ca a sosit momentul sa iesi la lupta la propriu.pt ca daca nu iesi vin aceste companii peste tine in curte.

   Apreciază

 2. ion said, on noiembrie 21, 2013 at 10:15 am

  este mai greu decat aerul. ai nevoie de ceva energie sa-l vanturi….

  Apreciază

 3. Rares said, on noiembrie 21, 2013 at 1:28 pm

  Act normativ Tichetele de masa

  LEGEA nr. 291 din 13 noiembrie 2013
  modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa

  Data Publicare MO 15.11.2013
  Data intrare in vigoare 13.02.2014
  Principalele prvederi/ modificari: Legea introduce, pe lângă varianta tichetelor de masă pe suport de hârtie, posibilitatea emiterii acestor tichete pe suport electronic (carduri bancare). Acestea sunt bonuri de valoare pe suport electronic destinate exclusiv acordării alocaţiei individuale de hrană a salariaţilor, pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor de masă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare. Tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit însă efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar.

  Potrivit legii, angajatorul are libertatea de a decide dacă acordă tichete de masa şi sub ce formă, în urma consultării cu salariaţii, prin organizaţiile sindicale legal constituite sau prin reprezentanţii salariaţilor, după caz. Valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată lunar salariaţilor, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, de către unitatea emitentă de tichete de masă pe suport electronic, corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitentă cu angajatorul. achizitionate.
  Potrivit noilor dispoziţii, tichetul în format electronic va fi valabil numai dacă sunt înscrise pe acesta sau sunt stocate într-un alt mod în acesta, urmatoarele informaţii:
  • numele şi prenumele salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă;
  • numele şi adresa emitentului;
  • date referitoare la perioada de valabilitate;
  • interdicţia de a fi utilizat pentru achiziţionarea de ţigări sau de produse alcoolice.
  Spre deosebire de tichetele de masă pe suport hârtie, care nu permit acordarea restului de bani la achiziţionarea unor produse a căror valoare este mai mică decât valoarea nominală înscrisă pe tichet, în cazul tichetelor de masă pe suport electronic, debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

  Apreciază

 4. john said, on noiembrie 21, 2013 at 9:06 pm

  Iata ce putem citi pe siteul Ambasadei USA :
  Earthquake and Disaster Preparedness –
  http://romania.usembassy.gov/acs/disaster_preparedness.html

  Apreciază

 5. raluca said, on noiembrie 22, 2013 at 11:11 am

  este o profetie a unui copil de 11 ani din rusia- veaceslav zakreski unde mentioneaza ca va avea loc o explozie uriasa in marea neagra cine stie rusa poate sa caute

  Apreciază

 6. mihai said, on noiembrie 22, 2013 at 9:29 pm

  o alta catastrofa dupa 1 ianuarie cumpararea de teren arabil de catre straini cat vor si pe unde vor

  Apreciază

 7. aniush said, on noiembrie 23, 2013 at 4:20 pm

  mihai,
  Cumpara strainii teren arabil aici la noi. Pot sa intreb de ce?

  Apreciat de 1 persoană

  • mihai said, on noiembrie 23, 2013 at 8:10 pm

   da aniush, in primul rand pretul ft. scazut al acestora, 2 fertilitatea acestuia, 3 profit, dar nu asta este problema nenorocirea va fi ca cei ce asi vor vinde pamanturile nu constientizeaza ca vor fi muritori de foame atat ei cat si copii lor, in conditiile in care economia si industra sunt praf si locuri de munca ioc, eu lucrez la o firma de paza si pot sa-ti zic ca am colegi de serviciu care majoritatea sunt navetisti si uni dintre ei sau vindut terenurile iar acum asi dau cu pumni in cap, din momentul in care au terminat bruma de bani incasati dupe acele terenuri sau trezit si ei la realitate, insa prea tarziu
   si te rog scuzama aniush ca team raspuns asa de greu

   Apreciază

 8. mihai said, on noiembrie 23, 2013 at 8:24 pm

  exact cum sa intamplat cu populatia bastinasa de peste ocean, unde a fost exterminata de catre britanici, spanioli, portughezi, francezi, cam in aceias maniera se va petrece si cu noi romani daca nu ne vom trezi la realitate, numai ca spre deosebire de aceia care au fost cuceriti prin forta noi romani dam totul si acceptam totul de buna voie
  inghitim tot felul de momeli si de baliverne

  Apreciază

 9. aniush said, on noiembrie 24, 2013 at 3:27 pm

  Asa e romanul, mai credul din fire.

  Apreciază

 10. Irina said, on noiembrie 29, 2013 at 11:28 am

  De vina sunt imputiti si nesimtitii de conducatori ai tarii noastra care merita stransi de gat, ca daca ei nu ar fi acolo doar pentru a fura si ar tine macar un pic la poporul asta nu i-ar primii pe astia de la Chevron sau mai stiu ce alti sacali.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: