SACCSIV – blog ortodox

“Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!”

Posted in al doilea razboi mondial, BASARABIA, Ion Antonescu by saccsiv on iunie 22, 2013

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marius Barbu said, on iunie 22, 2013 at 3:31 pm

    Cine mai are Curajul Eroilor?Nouă ne frică să ne opunem la cipu masonic la cardu lu dracu ,că cică ne moare copilaşu de foame da zice un Sf.Părinte când a fost întrebat pe tema asta : Lasa’l să moară de foame că se face îngeraş şi acuma o să zică securişti de citesc acestd rânduri :ia uite asta instigă la crimă !Da vă zic eu ceva fariseilor securişti câte CRIME =avorturi se fac în România şi voi staţi cu degetu în gură şi îl băgati pe Fratele Vasile pe nedrept la închisoare SĂ VĂ DEA DUMNEZEU DUPĂ INIMA VOASTRĂ! …şi nu colaboraţi cu popii ecumenişti masonici şi nici cu Mihail Stanciu care a slujit cu nefericitu Daniel Ciubotea .. Curaj Frate Român!!!

    Apreciază

    • john said, on iunie 22, 2013 at 7:47 pm

      Antonie Iorgovan a spus inainte sa moara „Am fost iradiat”- „Lau adormit” masonii?

      Apreciază

  2. Mălin said, on iunie 22, 2013 at 7:44 pm

    Ion Antonescu ramane un erou adevarat pentru poporul roman si de aceea jidovii nu il sufera.
    Astia de acum sunt niste tradatori.

    Nu stiu daca ati observat dar de fiecare data cand au locul vizite la nivel inalt intre oficialii romani; Ponta, Basescu sau vreun ministru sau oficialitati importante ale Statului Român, acestia cand viziteaza sau cand sunt vizitati fie de Serviciile Secrete Americane sau Ruse, fie de comisarii U.E. si in special de oficialitatile Israel, acesti tradatori de neam care conduc Romania se imbraca numai in culorile bleu-albastru (cu picatele sau fara) ori costumul, ori camaşa, ori cravata se incadrează în aceste nuanţe si în special la astfel de vizite.

    Pentru unii poate ca e nesemnificativ însa si acesta este un limbaj cu o simbolistica clara, care exprima slugărnicia si loialitatea, in special fata de sionişti si de organismele sau statele controlate de acestia: serviciile secrete americane, U.E., SUA, Israel etc
    Unoeri se poate vedea clar steaua evreiasca pe costumul unor astfel de slugi. Intr-o astfel de postura l-am vazut pe marele slujnic sionist, Cristian Diaconescu,
    Iar Basescu ca si Ponta, de altfel, la astfel de intalniri ranjesc ca pampalaii pe cand ailalti stau demni in fata lor, cu prestanta cuvenita unor oameni de stat si ii sfideaza din priviri ca pe niste slugi, pentru ca asta si sunt de fapt si nu intaryie sa o arate si din comportamentul lor.

    Apreciază

    • Irina said, on iunie 26, 2013 at 1:46 pm

      Exact a fost un erou, desi nu inteleg ce a avut impotriva legionarilor?

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on iunie 22, 2013 at 11:49 pm

      apropo Va zic o întâmplare Despre înainte vederea Sf.Justin Pârvu mama lu Gabi Firea cea de la Tv mi’a spus’o :zice că au plecat la drum la Sf.Justin Pârvu ca sa’l cerceteze şi că au vrut să cumpere ptr ei nişte fructe şi până la urmă nu le’au cupărat(fructele)că nu au mai avut timp şi cică erau supăraţi şi SF.Justin Pârvu după ce l’au cercetat le’a dat fiecăruia EXACTce fructe a vrut fiecare să îşi cumpere

      Apreciază

  3. mircea.v said, on iunie 23, 2013 at 12:07 am

    Dpdv ortodox e bine sa te aliezi cu diavolul ca sa lupti impotriva diavolului?
    Antonescu s-a aliat cu Hitler ca sa lupte impotriva lui Stalin.

    Steinhardt spune ca sa nu semnezi alaturi de diavol nici ca sa recunosti ca exista Dumnezeu.
    Deci…?

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 23, 2013 at 4:18 pm

      mircea.v
      Eu nu cunosc povestea , insa stiu de la ai mei si de la bunicul care a fost prizonier la rusi , ca maresalul Ion Antonescu a fost asasinat miseleste impreuna cu alti patru generali , in zorii unei dimineti la ora 6 si ca a fost un mare patriot . eu cred in ceea ce a spus un om care a facut razboi si cunoaste faptele de la fata locului si nu din istoria facuta dupa ochi a unora care au modificat si ingropat adevarul .
      Au fost executati cam ca si Ceausestii , fara o judecata dreapta , in cazul lui Antonescu, a evenimentelor si a faptelor reale ci dupa un tribunal ad hoc , fara sa i se dea dreptul la aparare , ci ,asa cum se face , cand vrei sa scapi repede de cineva .
      Eu nu mai cred in istoriile scrise de toti escrocii !!!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 23, 2013 at 4:38 pm

        Maria

        Un lucru e indubitabil: sub guvernarea Antonescu au fost inchisi legionari, precum Sfantul Valeriu Gafencu.

        Apreciază

      • Maria said, on iunie 23, 2013 at 6:46 pm

        mircea.v,
        O fi , nu cunosc mai mult , de aceea am spus ce am stiut si nu mai mult .Poate nu a fost el implicat in mod direct , cine stie , noi suntem prea tineri sa cunoastem adevarul adevarat si nu intortocheat .
        Chiar nu cunosc nimic despre activitatea legionarilor , decat ca javrele de comunisti au facut mult rau oamenilor nevinovati , ca asa de discuta la mine in familie , cand noi eram niste pusti si nu intelegeam mare lucru , ti-am spus ca in Istoriile scrise , sunt multe tabere care scriu de pe pozitia fiecaruia si mai putin din
        cele cu adevarat reale .
        Cine a osandit pe nedrept niste crestini adevarati , va da socoteala la Dumnezeu .
        Sfintii , care au dobandit sfintenia prin sacrificiu , nu mau au nevoie de slava lumeasca , pt ca si-au gasit sa locuiasca in Slava Cereasca , asa ca mai putin le pasa de aprecierile unor ticalosi de la putere .

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 23, 2013 at 7:02 pm

        Nu vad care e legatura.
        S-a aliat cu Hitler, a luptat impotriva lui Stalin, si a fost executat de rusi. Cand pierzi, se mai intampla.
        Adica daca Ceausescu a fost executat dupa un proces aiurea, acum e erou?
        Inainte de a muri, Antonescu, i-a spus mamei lui ca ii pare rau ca nu a mers alaturi de tinerii legionari, ca macar acestia au aratat ca stiu sa moara. I-a lipsit adevarata credinta si pe cale de consecinta i-a lipsit si un Daniil Sihastru.

        Apreciază

      • Maria said, on iunie 23, 2013 at 7:23 pm

        Daca a facut asa , acum va sta in cazanul cu smoala , cu tot patriotismul lui .

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 23, 2013 at 8:57 pm

        Maria,
        Nu stim noi asta cu cazanul de smoala…
        Am avut dilema urmatoare:
        Dupa ce am citit despre legionari, despre Sfintii Inchisorilor, si am vazut ca Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Radu Gyr, Constantin Oprisan, Printul Ghyka si multi, multi altii la fel ca si ei au fost arestati sub regimul Antonescu, mi-am zis ca nu se poate sa tii si cu arestatul si cu cel care l-a arestat. Oricat ai vrea, oricum ai vrea sa te justifici, nu se poate. Daca legionarii au fost buni, cel care i-a arestat trebuie sa fie rau. Trebuia o alegere. Si alegerea a fost clara.
        Antonescu a fost o victima a conjuncturii. Toate partidele istorice s-au retras din lasitate si l-au lasat pe Maresal singur. Sefii partidelor istorice au zis ca e prea greu pt ei, ca sant depasiti. Ei l-au impins pe Antonescu sa ia puterea. Antonescu a avut un rol pozitiv major in primul razboi mondial, din cate imi amintesc. Parca ceva in legatura cu aliniamentul Focsani-Namoloasa-Galati. Dpdv militar era bun. Numai ca in astfel de situatii, imposibile, numai Dumnezeu te mai poate scapa. Tu nu esti suficient, oricat de bun ai fi. Aici a fost problema.
        A mai facut un lucru ciudat. Pe cei care l-au ucis pe Iorga, Antonescu i-a eliberat. Adica astia au fost prinsi de legionari, si dupa rebeliune, Antonescu i-a eliberat. Nu au facut puscarie, iar copiii, tinerii care ii descrie ianolide asa bine, si care erau total nevinovati, au facut puscarie la greu. Ba seful celor care l-au omorat pe Iorga a ajuns si om de afaceri in Germania Federala. Se stia si numele, tot…. Da cine a invatat asa ceva la istorie? Vremuri complicate, intamplari complicate. Dar timpul a aratat ca din legionari provin Sfintii Inchisorilor, cei la care ne rugam si ii cinstim, noi, cei de acum.

        Apreciază

      • Maria said, on iunie 23, 2013 at 9:29 pm

        mircea .v
        Dar pana la urma cine l-a ucis pe Iorga sau pe Virgil Madgearu si pe altii , ca chiar nu stiu ?
        Iti amintesti ce s-a spus despre asta pe undeva ?
        Cine a facut aceste crime , poate comunistii si au dat vina pe legionari , ca eu parca am auzit de asa ceva dar nu mai retin ?
        Esti mai documentat /

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 24, 2013 at 12:08 am

        Maria,
        Pe Iorga si Madgearu nu legionarii i-au omorat
        http://www.apologeticum.ro/2010/11/replica-lui-razvan-adolf-codrescu-denigrator-al-legionarilor-nicolae-iorga-nu-a-fost-ucis-de-legionari/

        Din ce am citit, legionarii in acea perioada erau inflitrati de serviciile secrete rusesti, ca s-au prins ca legionarii sant pericolul nr 1. (Si agentii astia sovietici au fost cei cu vandalizarile din timpul rebeliunii, si cu altele, in asa fel facute incat sa-i discrediteze…)
        Chiar legionarii i-au avertizat pe cei 2 in legatura cu echipa lui Boieru. Cei din aceasta echipa nu s-au predat ei, imediat si recunoscand fapta, cum era obiceiul legionar. Si chiar legionarii i-au prins si predat.

        Dar, argumentul suprem pt mine, indiferent de declaratii, marturii… este faptul ca astia nu au facut puscarie, si auzi, Boieru – prosper om de afaceri in Germania, si un Ioan Ianolide (si ca el poate sute, mii,) tanar nevinovat – 23 de ani de puscarie. Adica comunistii trambitau sus si tare, vai Iorga, legionarii, si cu toate ca stiau exact cine l-a omorat, nu s-a spus numele lor, ce s-a intamplat cu ei, de ce nu sant in inchisoare… In schimb astia mici, un sfert de secol de puscarie. Asta e argumentul ca nu legionarii l-au omorat pe Iorga si Madgearu.
        Mai mult, fiul lui Boieru, ramas in Romania, primeste pasaport si viza de pe o zi pe alta sa mearga in Germania Federala la inmormantarea tatalui. Pe timpul lui Ceausescu. Deci…

        Pe IG Duca si pe altii care i-au mai ucis, legionarii recunosteau fapta si se predau singuri la politie. Dar asta nu era politica lor, si doar in cazuri f speciale, si in urma unor persecutii f mari in urma carora multi legionari erau ucisi, inchisi, atunci se hotarau sa riposteze. Au deranjat mult sistemul, si atunci sistemul care avea toate perghiile s-a pus pe ei.
        Dar, si parintele Calciu si parintele Papacioc au zis ca ei nu au fost de acord cu aceste asasinate, indiferent ce motivatie ar fi avut, si ca asta a fost o greseala. Parintele Papacioc (civil) era comandant legionar, si un frate de al lui fusese omorat. Cand au venit ei la putere, parintele l-a avut in mana pe asasin, dar nu numai ca nu l-a omorat, ca putea sa o faca, ci chiar a dat ordin sa fie pazit mai bine in asa fel incat sa nu i se intample nimic rau. A socotit ca va ramane Dumnezeu dator la el. Respectivul a murit apoi pe front.

        Apreciază

    • Maria said, on iunie 23, 2013 at 9:31 pm

      Comunistii au fost si sunt cei mai mari criminali si diversionisti , in stare de orice , asta stiu sigur !

      Apreciază

  4. seby said, on iunie 23, 2013 at 12:35 am

    filmul Oglinda un film despre ION ANTONESCU http://www.youtube.com/watch?v=GpCIjpraEf8

    Apreciază

  5. mircea.v said, on iunie 23, 2013 at 1:06 pm

    Cum ii descrie Ioan Ianolide in „intoarcerea la Hristos” pe tinerii legionari arestati de Antonescu:

    „Cei sosiţi (la inchisoarea Aiud) eram studenţi, elevi, tineri muncitori şi câţiva tineri ţărani, toţi aparţinând „Frăţiilor de Cruce”, o organizaţie de tineret românesc care îşi propunea să facă educaţie morală şi naţională, fiecare tinzând a se modela pe sine însuşi spre realizarea tipului de erou român – iar român se confundă cu creştin, precum şi noţiunea de creştin se identifică cu cea de român. Eram tineri născuţi prin anii 1920-1930, încât nu am avut niciodată vreo funcţie politică sau publică, deci nici o răspundere pentru evenimentele acestui secol. Aveam convingerea că nu facem politică, ci educaţie. Doream să formăm o elită de înaltă ţinută care să preia în mâinile ei destinele neamului românesc.
    Pluteam în oarecare confuzie, căci ne-am format în vremuri de prigoană, fără a avea îndrumători, fără a avea literatură, ci numai un ideal sublim, către care năzuiam sincer sufleteşte şi înaripaţi. Nu cunoşteam nici elita clericală şi nici pe cea politică a ţării. Aveam conştiinţa că nu greşim cu nimic faţă de neam şi ţară, ci suntem loviţi tocmai de duşmanii neamului şi ai ţării. Între noi şi prigonitorii noştri stăteau sufletele noastre curate, nobile, virtuoase şi însufleţite de năzuinţe sfinte. Nu apăram decât un crez, un vis, un ideal, o credinţă.
    Eram adunaţi din toată ţara, pe motiv că nu am încetat a ne reuni în şedinţe după ce organizaţia Frăţiilor de Cruce fusese pusă în ilegalitate de către mareşalul Antonescu, cu aprobarea lui Hitler. Vârsta noastră oscila între 12-21 de ani iar condamnările variau de la 5 la 25 de ani. Mulţi dintre noi purtau o condamnare mult mai mare în ani decât anii pe care îi aveau. Majoritatea proveneam din familii sărace şi modeste iar în societate şi în şcoli fusesem elementele cele mai bune şi mai respectate.”

    Acestia erau tinerii legionari, printre care si Valeriu Gafencu. Din randurile lor provin cea mai mare parte a Sfintilor Inchisorilor. Iar Marcel Petrisor spunea ca pe altii in afara de legionari sa traga a sfinti, el nu a vazut.
    Pe acestia i-a arestat Antonescu. Atat discernamant a avut. Asa se intampla cand te insotesti cu diavolul.

    Ce spune e Horia Sima despre Maresal:
    „Nici in Antonescu nu vibra ethosul national, desi el mereu se lauda cu românismul sau imaculat. De ar fi trait pe coordonatele neamului, n’ar fi pornit razboiul cu închisorile pline de tineret si nu si-ar fi legat numele de Sarata. Lipsit de calauza ethosului national, si-a anulat propria lui opera si a târît si tara in nenorocire. Ii lipsea criteriul fundamental ca sa distinga între prieteni si dusmani si sa vada clar câmpul de batalie.”

    Apreciază

  6. […] “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!” […]

    Apreciază

  7. […] “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!” […]

    Apreciază

  8. […] “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.