SACCSIV – blog ortodox

98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on Martie 27, 2016

Ziarele despre Actul Uniri

Foto: http://istoria.md/articol/249/Sfatul_%C5%A2%C4%83rii

Cititi va rog:

96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

N-a durat insa multa vreme aceasta unire, caci:

28 iunie 1940: Ciuma bolsevica rapeste Basarabia. Sa nu uitam insa niciodata cine a inventat comunismul: NU RUSII …

   Apoi iar a revenit:

“Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!”

   Ca dupa scurta vreme sa ne fie din nou furata:

INFOMETAREA (1946-1947) …

Acum ar fi independenta o parte din ea, cea numita Moldova. Sa nu-i uitam insa pe romanii din imperiul numit Ucraina, aflati sub crancena ocupatie ce au fost fortati sa-si verse sangele pentru stapanii Kievului, in razboiul dement impotriva separatistilor rusi.

 

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zeus Ludus said, on Martie 27, 2016 at 7:44 pm

  Reblogged this on Zeus Ludus.

  Apreciat de 1 persoană

 2. energein7 said, on Martie 27, 2016 at 7:54 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 3. marian said, on Martie 27, 2016 at 10:45 pm

  Peste 60 de morti si alti mai mult de 150 de raniti, in majoritatea, copii si femei, catolici, omorati cu o bomba de mare putere intr-un parc din Lahore, Pakistan.
  Ce crima de proportii imense!
  Primeste-le Doamne sufletele!

  Apreciază

 4. ortodoxend said, on Martie 28, 2016 at 10:20 am

  Acum, cand vremurile sunt atat de tulburi si pre-apocaliptice, publicam un un document cutremurator, care arata ce se petrec sub ochii nostri. Un document vechi, privind Moldova, dar care se poate aplica nu numai la toata Romania, dar si la intreaga Ortodoxie, la intreaga Crestinatate si la intreaga lume. Este vorba despre „Profetia pustnicilor nemteni transmisa Sfantului Varlaam, Mitropolitul Moldovei, la anul 1640”. Document domnesc descoperit de Paul de Alep intr-un sipet al lui Duma Negru despre vremurile din urma ale Moldovei, de la Mitropolitul Varlaam:
  „Dupa plecarea mitropolitilor fanarioti vor urma oameni nevrednici la scaunul Moldovei, care vor incerca sa vanda dreapta credinta. Amestecurile de credinta drept-maritoare cu cele papistasesti si paganesti nu vor mai fi (nu vor mai fi considerate ca) o uraciune si o urgie inaintea lui Dumnezeu. Oamenii se vor vinde intre ei, vor fi taieri de sabie intre frati pentru putere si ranguri pamantesti. Moldova va fi rupta si impartita dupa bunul gust al puterii de la Rasarit, prin sfaturi marsave si ticaloase.
  INCEPE SECOLUL 20
  La vremea din urma o hiara rosie cu multe capete va inghiti intreaga Europa crestina, iar oamenii se vor salbatici mai rau ca fiarele. FIARA ESTE UNIUNEA EUROPEANA CARE A INGHITIT TOATE STATELE SI A FACUT POSIBILA EMANCIPAREA, MODA SI TOATE OBICEIURILE PAGANE SI PROASTE ALE CAPITALISMULUI.
  Oamenii se vor inrai si vor strica obiceiurile pamantului, inmultindu-se intre ei ca dobitoacele fara nicio nerusinare, lepadand Sfanta Taina crestina a nuntii. AICI SPUNE CA OBICEIUL PAMANTULUI, ADICA NORMALITATEA DEFINITA DE DUMNEZEU, ESTE SA NU TRECI PESTE TAINELE RELIGIOASE. AZI A DEVENIT NORMAL SA AI MULTE RELATII IAR CASATORIA SE FACE CA LA MICA INTELEGERE, PRIN CONVIETUIRI FARA OBLIGATII.
  Vor defaima obiceiurile crestinesti dedandu-se la tot felul de obiceiuri straine, iar paganii se vor amesteca cu sange crestinesc. Mare urgie va fi atunci. ESTE VORBA DE ACCEPTAREA SARBATORILOR PAGANE HALOWEEN SI CELELALTE, DAR SI DESPRE OBICEIURILE CARE VOR FI PRELUATE IN CURAND DE LA MUSULMANI SI LE VOM CONSIDERA CRESTINE.
  Domnii pamantului vor fi oameni vanduti satanei, care nu vor mai purta grija poporului drept-credincios. IN REALITATE, DA, CONDUCATORII SUNT VANDUTI SATANEI, DAR E PUTIN ALTFEL. NU CONDUCATORII SE VAND SATANEI, CI OAMENII SE VAND INAINTE DE A FI CONDUCATORI, PENTRU A PRIMI PUTERE SATANICEASCA CA SA AJUNGA IN FUNCTII INALTE SI CU AVERI MARI.
  Mosiile stramosesti vor fi calcate cu japca si luate de straini dupa bunul lor plac, lucru nemaiintalnit in curgerea timpului in Moldova. DA, VEDEM CUM PAMANTUL SE VINDE. NU SE REFERA LA OCUPARE TERITORIALA CI LA A CUMPARA IEFTIN TOT PAMANTUL.
  Biserica stramoseasca va fi rusinata de noile obiceiuri paganesti si papistasesti, aduse cu sila de vladicii lor cu apucaturi satanicesti. SE VA INTAMPLA IN CURAND, DUPA SINODUL 8, CAND VOR IMPUNE INCET INCET O BISERICA UNIVERSALA PENTRU TOATE RELIGIILE IN INCINTELE ORTODOXE.
  Oamenii afierositi lui Hristos cu slujba vesnica vor lepada sfantul chip si fagaduinta inaintea lui Hristos, dedandu-se la viata lumeasca de dinainte. La vremea cea din urma, pamanturile nu-si vor mai da roada lor, padurile vor fi taiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde mosiile fara de rusine, uitand ca stramosii lor le-au pastrat cu sabia. SE INTAMPLA DEJA, CULTURILE AU MEREU PROBLEME DIN CAUZA POLUARII SI FARA MULTE TRATAMENTE NU MAI AI PRODUCTIE, PADURILE STITI CA SE TAIE, APELE SEACA PENTRU CA EUROPA E IN DESERTIFICARE – VEDETI SCHIMBARILE CLIMATICE SI TEMPERATURILE FOARTE MARI VARA CUM NU E NORMAL IN ZONA NOASTRA, OAMENII ISI VAND MOSIILE CARE ODATA ERAU SIMBOL AL LEGATURII CU STRAMOSII.
  Legile crestinesti ale tarii vor fi lepadate, iar hrisoavele voievodale vor fi luate in ras, iar conducatorii netrebnici vor face legamant cu fiara apocaliptica. Vlastarele moldovenesti, urmasii domnilor si boierilor de demult, se vor deda la obiceiuri si apucaturi ieftine. Barbatii vor schimba obiceiul dumnezeiesc al demnitatii lor si se vor acoperi in straie femeiesti, iar femeile vor umbla precum barbatii. INVERSAREA HAINELOR INTRE BARBAT SI FEMEIE NU TREBUIE INTERPRETATA LITERAL. IN REALITATE, NOI DISCERNEM FOARTE BINE CINE E FEMEIE SI CINE E BARBAT, CHIAR DACA AR AVEA ANUMITE HAINE. IN TEXT NU SE VORBESTE DE O SCHIMBARE DE ROLURI, CI DE BARBATI IN STRAIE FEMEIESTI, ADICA BARBATII VOR INCEPE SA POARTE GRIJA DE INFATISAREA LOR, A MODULUI CUM ARATA, AU GRIJA DE FRUMUSETEA TRUPULUI. ORI VEDEM CA ACEST LUCRU E ADEVARAT, BARBATII AU DEVENIT LA FEL CA FEMEILE CAND VINE VORBA DE OUTFIT, IN SENSUL CA DEPUN EFFORT SIMILAR SA ARATE BINE. PE VREMURI CINE SE ARANJA CA BARBAT ERA ORI MARE BOIER ORI AFEMEIAT. FEMEILE VOR UMBLA PRECUM BARBATII, IN SENSUL CA VOR UMBLA FARA RUSINE, DEZGOLITE. DAR AICI SE INTERPRETEAZA CA LA BARBATI NU E O RUSINE SA UMBLII DEZGOLIT SAU IN PANTALONI CARE ITI EXPUN FUNDUL, PE CAND PENTRU FEMEILE CARE UMBLA PRECUM BARBATII, ACEST LUCRU E O RUSINE.
  Adunarile din sarbatori si toate obiceiurile pamantului vor fi schimbate in obiceiuri si apucaturi salbatice, paganesti, aducand in Moldova in locul jocului de sarbatoare jocuri de la salbatici. NU E VORBA NEAPARAT DE INLOCUIREA SARBATORILOR CRESTINE CU ALTE SARBATORI, CI SE REFERA LA SCHIMBAREA SEMNIFICATIILOR. CE MAI ESTE PASTELE SI CRACIUNUL AZI? PENTRU UNII CADOURI, PENTRU ALTII BAUTURA SI DISTRACTIE, DESFRAURI, MANCARE SI PRILEJ DE SALBATICIRE. LUMEA NU MAI RESPECTA SARBATORILE PENTRU CEEA CE SUNT.
  La vremea de apoi, pe pamanturile Moldovei va domni saracia, jalea, moartea, spaima, frica si omul nu va mai fi stapan in batatura lui. Vor pune domnii pamantului biruri si legi cum n-au mai fost de la intemeierea Moldovei. Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu. IN LUME VA STAPANI TEROAREA SI OAMENII NU VOR MAI FI STAPANI PE VIATA LOR, PENTRU CA HAOSUL STAPANESTE IN LOCUL PACII. VOR FI PUSE MULTE TAXE SI PROBABIL DIN CAUZA POLUARII EXCESIVE SA FIE PUSA O TAXA PENTRU AER CU SCOPUL DE A REDIRECTIONA BANII PENTRU ACTIUNI DE REGENERARE A NATURII.
  Hiarele pamantului si pasarile si toate dobitoacele isi vor schimba firea lor si vor aparea alte feluri de dobitoace, iscodite dupa mintea omului, care vor fi slabe la trup si fara de folos. DA, OAMENII AU CREAT SOIURI DE PUI, PORCI SI VITE CARE CRESC REPEDE PENTRU A FI VANDUTE IN SUPERMARKET, CU SCOPUL DE A FACE CAT MAI MULT PROFIT. DAR ACESTE ANIMALE NU AU GUST SI NU SUNT BUNE DE MANCAT, SUNT SLABE LA TRUP ADICA PLINE DE APA SI CARNEA FARA CULOARE SI FARA GUST, DAR OAMENII LE CUMPARA PENTRU CA NU AU ALTE POSIBILITATI.
  La vremea cea din urma, oamenii se vor strange unii langa altii in tot felul de nascociri, lepadand truda satului, munca va fi o rusine, rusinea va ramane un obicei, iar cei drepti vor fi considerati nebuni. OAMENII SE VOR ADUNA IN ORASE ADEMENITI DE O VIATA SUPERIOARA SI POSIBILITATI MAI MULTE. NASCOCIRILE REPREZINTA TEHNOLOGIA CARE VA DA NASTERE LA ACTIVITATI DIVERSE, INSA VA INDEPARTA OMUL DE PAMANT, LUCRU DE CARE OMUL VA TREBUI SA DEA SOCOTEALA DEOARECE DUMNEZEU L-A BLESTEMAT SA ISI CASTIGE TRAIUL MUNCIND CU TRUDA PAMANTUL. INSA IN ERA TEHNOLOGIEI LENEA SI VISUL LA IMBOGATIRE DEVIN OBIECTIVELE FIECARUI INDIVID.
  Se vor insela unii pe altii crezand ca asta e legea lui Dumnezeu. IN CAPITALISM, UNDE PRIMEAZA BANUL, LUMEA SE VA COMPORTA DRAGUT SI CIVILIZAT INSA CU SCOPUL INDEPLINIRII UNOR INTERESE PERSONALE. VEDETI CA OCCIDENTUL NE EXPORTA BUNE MANIERE SI PRACTICI VICLENE PRIN CARE EXPLOATEZI OAMENII. EUROPENII SUNT FOARTE DRAGUTI SI CIVILIZATI LA SUPRAFATA DAR VICLENI SI INSELATORI PE DINAUNTRU. INSELACIUNEA SI MINCIUNA VA FI PE TOATE DRUMURILE, IN AFACERI, IN EDUCATIE, IN POLITICA, IN SPITALE, INTRE SOTI, INTRE OAMENI. ACEST LUCRU ESTE O STARE DE FAPT IN ZILELE NOASTRE, DE ACEEA NI SE PARE NORMAL. INSA PENTRU VREMURILE DE ATUNCI, CAND DREPTATEA, CINSTEA SI CREDINTA ERAU MARI, CAND NIMENI NU INSELA PE NIMENI, ERA DE NECONCEPUT CE SE INTAMPLA AZI.
  Si, in cele din urma, ultima randuiala a pamantului: se vor dezgropa oasele parintilor si stramosilor nostri, vor fi daramate bisericile, vor fi lepadate randuielile crestinesti si vor iesi un soi de oameni care, tot in numele lui Dumnezeu, vor face biserici fara cruce, vor nesocoti Sfanta Jertfa si, in cele din urma, o vor amesteca in slujire cu paganii. ESTE CEEA CE A INCEPUT DEJA SA SE INTAMPLE. VENIREA MUSULMANILOR SI CONVERTIREA BISERICILOR ORTODOXE IN LACASURI MIXTE, DE SLUJIRE COMUNA DAR LA ORE DIFERITE, PANA CAND BISERICILE SI CREDINTELE SE VOR UNI INTRO MARE RELIGIE MONDIALA. UNIUNEA EUROPEANA VA FI CONSTRANSA SA CONVIETUIASCA SI SA INTEGREZE MUSULMANI, PRETEXT SUB CARE VA INCEPE CUMVA PRIGOANA ASUPRA CRESTINILOR SI FORTAREA LOR SA IMPRUMUTE LACASURILE CATRE PAGANI. DARAMAREA SI RECONSTRUIREA NU SE REFERA LA CLADIRI CI LA IDEOLOGII.
  Asa arata Apocalipsa Sfintei Carti a Scripturii, ca la vremea din urma, cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul cel sfant, razboaiele pe alocurea, urgiile si uciderile intre oameni, lepadarea pruncilor din pantecele femeiesti si oameni cautand linistea de la un capat al altuia al pamantului, cand graiurile se vor amesteca ca alta data in Babilon, si sfarsitul va fi aproape. SE INTAMPLA DEJA, RAZBOAIE PE ALOCURI, AVORTURI LA SCARA MONDIALA DE MARE AMPLOARE, IMIGRANTI CAUTAND LINISTEA SI RASELE SE AMESTECA, NU NUMAI IMIGRANTI CU EUROPENI DAR SI EUROPENI INTRE EI SI DIN TOATE CONTINENTELE AMESTECATI PESTE TOT IN LUME.
  Moldova cea frumoasa si bogata, plina de daruri dumnezeiesti, plina de locasuri sfinte, plina de oameni harnici si credinciosi, va cadea in mainile paganilor si a necredinciosilor, iar caderea ei va fi mai grea decat caderea Constantinopolului din vremea maritului nostru domn Stefan cel Mare si Sfant. Binecuvantat a fost pamantul Moldovei si nerusinata a fost ocara oamenilor, care, prin faptele si apucaturile lor stricate, vor intoarce pe voievozi in morminte si vor face pe stramosi sa lacrimeze sub glie, stand cu fruntea plecata in fata Marelui Stapan Hristos pentru rusinea lasata de urmasii lor”.
  (Document din Moldova dat de Mitropolitul Varlaam Mitropolitului Macarie cu prilejul calatoriei prin Moldova, adus de la pustnicii de la schitul lui Zosima din tinuturile Neamtului – cu titlu: „Proorocii despre vremurile din urma si caderea crestineasca a Moldovei”)

  Apreciază

 5. iustina lupascu said, on Martie 28, 2016 at 1:26 pm

  Doamne, ajuta! Comunismul a fost doar pregatirea……

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: