SACCSIV – blog ortodox

Video – GRESEALA PARINTELUI TEODOROS ZISIS: Parintele Paisie Aghioritul ar fi fost influentat de neoprotestanti in privinta semnelor vremurilor …

Posted in PAISIE AGHIORITUL, TEODOROS ZISIS by saccsiv on iunie 13, 2013

   Iata comentariul cititorului daniel postat la articolul Apel al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru consolidarea statutului traditional al familiei si al casatoriei:

Ce parere aveti? Parintele Teodoros Zisis spune ca cipul din acte nu contine nr 666 si ca parintele Paisie Aghioritul, in profetiile sale despre semnele vremurilor a fost influentat de neoprotestanti, prin ucenicii sai din America.
http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/06/06/conferinta-de-la-adamclisi-cu-parintele-teodor-zisis-partea-ii-a/
Ascultati de la minutul 59.

   Comentariu saccsiv:

   Blogul este al parintelui Matei Vulcanescu, ce comenta pe aici sub nick-ul pr. Timotei. Ce zice el in comentariul sau la acel articol, referitor la ecumenism, consider ca e corect. Apoi o da in ale lui:

“Fobia Apocalipsei, tipica pentru ereticii neoprotestanti si improprie ortodocsior.”

   Pai cu ecumenismul asta pana la urma ce-i? El nici acum vad ca n-a priceput cine e in spatele monstruoasei miscari, ce se urmareste si care-i legatura cu NOUA ORDINE MONDIALA si ANTIHRISTUL. Daca blogurile precum saccsiv nu le crede, atunci sa citeasca cartea:

“Ecumenismul fara masca”, al Arhim. Haralambie Vasilopoulos

   Dupa aceea, poate, va intelege si:

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

   Vizionati va rog incepand cu minutul 1:05:

   Este inregistrarea conferintei de la Manastirea Adamclisi (judetul Constanta) din 30 mai 2013 a parintele profesor Teodoros Zisis, initiatorul Marturisirii de Credinta impotriva Ecumenismului. Mai multe detalii despre acesta gasiti in articolul:

Conferinţă la Constanţa cu renumitul teolog Theodoros Zisis, 29 mai, ora 18

   E trist ce spune parintele despre stalpul ortodoxiei Paisie Aghioritul. Sa ne amintim ce zicea:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

   Este acelasi cu:

MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE

   Ei bine, un asemenea parinte putea fi inselat de neoprotestanti? Eu nu cred. Mai degraba parintele Zisis greseste.

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on iunie 13, 2013 at 8:13 am

    Parintele Paisie nu a gresit, dupa cum s-a si dovedit. El nu vorbea decat dupa ce avea instiintare de la Dumnezeu, Fecioara Maria sau diferiti Sfinti, sau vorbea din propria experienta, in functie de natura problemei. Asa spune parintele. Stia foarte bine ca lucrurile sant grave si nu se juca cu sufletele oamenilor. Si pentru ca diavolul a fost suparat ca a fost aratata lucrarea lui, inca de atrunci au aparut voci care sa zica ca partintele Paisie e inselat, au aparut variante modificate ale spuselor parintelui. Si atunci ce a facut parintele Paisie? A scris cu mana lui si a semnat la sfarsit, toate aceste ziceri ale lui referitoare la aceste probleme, ca sa elimine orice pr. Si a dat documentul scris de mana sa circule asa.
    Cine are dubii, sa citeasa „Viata parintelui Paisie” si o sa ramana uimit. La 6 ani citea din Vietile Sfintilor. La 14 ani i s-a aratat pentru prima data Iisus, apoi de multe ori Fecioara Maria, diferiti Sfinti… Minunile erau ceva normal in viata parintelui.
    Si citind viata Parintelui, realizezi ce inseamna monahism. Toata viata parintelui a fost un sacrificiu pentru cei care aveau nevoie de parinte. Sant foarte multe asemanari intre parintele Paisie si parintele Arsenie Boca in privinta inaltelor trairi duhovnicesti.

    Virtutile parintelui erau multe si mari. Iar discernamantul parintelui despre care parintele spune ca este coroana celorlalte virtuti (daca virtutile sant de carton, discernamantul e de carton; daca virtutile sant de aur discernamantul e de aur…), era pe masura virtutilor parintelui.

    Parintele Paisie nu a gresit.

    Apreciază

  2. mircea.v said, on iunie 13, 2013 at 8:26 am

    Parintele Zisis e din categoria celor care considera ca doar insemnarea finala e importanta. Pasii pina acolo nu sant importanti. Deci sa nu facem nimic ca nu e pr. Si un copil stie ca focul trebuie stins cand e mic, nu cand e mare.

    Au mai zis voci si in Romania ca parintele Justin e prizonierul informatic al unor diversi. Pai acesti parinti nu isi iau informatia de la oameni.

    Mai zice parintele Zisis, ca sa asteptam sa se intample, si apoi sa actionam. Ceva de genul – sa asteptam sa murim si apoi sa actionam. No comment.

    Apreciază

  3. Ioan Pelasgul said, on iunie 13, 2013 at 10:19 am

    Si mai trist e ca NU cadem de acord noi ortodocsii asupra unor teme de importanta maxima pentru vremea pe care o traim!!!

    Apreciază

  4. Cosmin M said, on iunie 13, 2013 at 11:39 am

    Chiar acum cateva zile am terminat de citit cartea: Viata Cuviosului Paisie Aghioritul. Acest cuvios a ajuns la niste harisme cum putini ajung. De nenumarate ori i sa aratat Maica Domnului si insasi Hristos. Pravila zilnica o facea aproape tot timpul cu rugaciunea lui Iisus. Eu nu pun la indoiala nici un singur cuvant de al lui.

    Apreciat de 1 persoană

  5. deveghepatriei said, on iunie 13, 2013 at 1:01 pm

    Teoria asta este putin mai veche, chiar si la Manastirea Vatopedi, din „bunavointa” unora,au avut loc niste discutii pe aceasta tema. Normal, trebuie stricata toata dreapta credinta, asa cum a fost ea marturisita de Sfintii Parinti, si inolcuita cu tot soiul de dracisme new-ageiste ( pe placul stapanilor lumii ).

    Apreciază

  6. mircea.v said, on iunie 13, 2013 at 1:46 pm

    Apoi pr Zisis nu zice nimic de biometrie, amprentare, ca acum act cu cip inseamna si biometrie.
    Mare jignire la adresa parintelui Paisie sa zici ca a fost influentat de sectanti. Imensa jignire…

    Am intalnit intr-o discutie intamplatoare cu un monah urmatoarea atitudine:
    Spune monahul, mi-a platit cineva o excursie la Ierusalim, era visul meu, si mi-am facut pasaport electronic ca sa merg. Ii zic, cum parinte, ati pus degetul acolo, sa va amprenteze? Cum ramane cu Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu? Aveati si varianta de pasaport temporar, ca nu era nici o pr. A raspuns iritat ca ce, doar nu era sa piarda excursia, si ca tot acela care i-a platit, tot el l-a dus si la pasaport, si el nu a stiut, a fost luat repede… De parintele Justin stia ca e bolnav, dar nu stia si ce spune parintele Justin.
    In incheiere monahul a zis ca i-a placut asa de tare incat acum mai vrea sa mearga in 1000 de excursii de genul asta. Era foarte relaxat in privinta actelor biometrice. Pentru cateva minute am fost descurajat f tare. Apoi mi-a trecut.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 3:29 pm

      mircea. v

      Sti ce mi-a zis mie un parinte cand i-am zis de acte cu cip? Frate daca e sa te ia dracu te ia si din fata bisericii. Fara comentarii.

      Apreciază

  7. danutza said, on iunie 13, 2013 at 1:46 pm

    http://jurnalul.ro/it/big-brother-planetar-snowden-nsa-cia-fbi-interceptari-645425.html
    Big-Brother planetar prins cu chiloţii în vine

    Apreciază

  8. danutza said, on iunie 13, 2013 at 1:49 pm

    am mai auzit teoria asta, care e raspandita de cei care nu vad un pericol in actele biometrice, in globalizare, care nu-si dau seama cine conduce lumea si ce urmareste.
    pr zisis are o pozitie oarecum procip, la fel ca si par vulcanescu, cel care a facut posibila venirea par Zisis in romania.
    eu nu ma indoiesc de par Paisie Aghioritul, pe care-l consider sfant si care a fost profetic in multe privinte, la fel cum nu ma indoiesc de par Parvu, Papacioc sau Boca.
    doar ca diavolul nu doarme. asta e! trebuie MULT discernamant!!!! inselarea poate veni si prin slujitorii Domnului.

    Apreciază

  9. Maresalul said, on iunie 13, 2013 at 1:58 pm

    http://www.antena3.ro/politica/revizuirea-constitutiei-legea-le-va-permite-minoritatilor-nationale-sa-faca-acest-lucru-in-spatiul-public-a-fost-aprobat-217774.html Un articol pe tema asta ar fi bun si un indemn sa nu se iasa la votul acestei Constitutii anti-Romanesti.

    Apreciază

  10. IOAN said, on iunie 13, 2013 at 2:09 pm

    In general sunt INEVITABILE ( PRO/si CONTRA ) invataturile si sfaturile PARINTILOR BISERICII CRESTINE ORTODOXE…dar acest lucru nu ar trebui sa ne mai mire…deoarece FIECARE VA DA SOCOTEALA INAINTEA LUI DUMNEZEU LA INFRICOSATA JUDECATA UNIVERSALA.
    …CU TOTII VOM STI SI VOM VEDEA ATUNCI UNDE NE AFLAM FIECAREA DINTRE NOI.
    FERICE DE CEI CARE SE VOR AFLA ATUNCI IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU….dar VAI si AMAR de cei care SAU INSELAT si pe ei ..si pe altii ..intrun fel sau altul CACI ATUNCI VOR FI TRIMISI IN FOCUL CEL VESNIC.
    …asadar ATENTIE MARE CE FACEM si ce SPUNEM in VIATA NOASTRA SCURTA SI TRECATOARE

    Apreciază

  11. dante said, on iunie 13, 2013 at 2:29 pm

    mircea.v
    apropo de faza cu pasaportul biometric uite un dialog imaginar al lui N. Steinhardt in Jurnalul Fericirii.
    ” Diavolul: – sa incheiem un pact
    – nu,
    – atunci hai sa semnam un document prin care sa recunoastem ca doi plus doi fac patru
    – nu,
    – de ce? nu admiti ca doi cu doi fac patru? de ce n-ai subscrie adevar incontestabil?
    – nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.”
    Vis a vis de parintele Zisis, cred ca e relevant pentru zilele care le traim, dezbina si imparateste, aceasta este politica moderna (diabolos in greaca inseamna dezbinator).
    In alta ordine de idei e interesant cum turcii au fost scosi in strada pentru…. citiva copaci, grecii sint stirniti din nou sa iasa in strada inchizinduli-se televiziunea si radioul public, poate se aprinde ceva prin acea zona cu pulbere.
    Oare la noi, ungurii cind vor fi scosi, ca masa de manevra?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 14, 2013 at 4:55 am

      Dante,
      Multumesc.
      Il iubesc pe Steinhardt si „Jurnalul Fericirii”. Am citit cartea asta de mai multe ori si de fiecare data imi parea rau ca se termina. Oare cum ar fi judecat parintele Nicolae de la Rohia vremurile de acum? El, care spunea „Nu, domnule”, „daca vrei sa fii liber trebuie sa nu-ti fie frica de moarte”, el care era dusmanul compromisului…

      Fraza aceasta a parintelui o consider foarte importanta si descrie perfect situatia cu care ne confruntam:
      “Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte. O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.”

      In rolul gangsterului, sistemul – diavolul.

      Apreciază

  12. mircea.v said, on iunie 13, 2013 at 2:34 pm

    saccsiv,

    in caz ca nu stiai, cat ai lipsit „pr. Timotei” a incercat vreo 2 atacuri f bine pregatite asupra blogului. Comentarii lungi care nu puteau fi scrise in ritmul in care apareau, sustinatori, tot tacamul. Ne-a blestemat (sau ceva de genul asta) zicand ca nici „parintele iustin” nu ne poate ajuta in ceea ce ne-a facut el. Intentionat a scris Iustin cu „i”, ca pina atunci scrisese toate numele cu litera mare. L-a sfarsit a zis ca-si retrage blestemele sau anatemele sau ce mai zicea el pe acolo. Apoi a fost trecut la spam si nu mai stim nimic.

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 13, 2013 at 3:07 pm

      mai stii la ce articole a facut asta?? m-ar ajuta!

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 13, 2013 at 6:20 pm

        Imi pare rau, nu mai stiu. In general stau prost cu memoria. Poate saccsiv2 sau saccsiv sa vada care au fost ultimele lui postari.

        Apreciază

  13. delia said, on iunie 13, 2013 at 2:53 pm

    Cu intariere aflu si eu ca Saccsiv a iesit din puscarie. Ma bucur mult, Vasile, rau mi-a parut de tine si de toate rautatile pe care altii le-au spus despre tine atunci. Hristos sa te miluiasca cu toate bunatatile lui cele smerite.

    Apreciază

  14. ioan said, on iunie 13, 2013 at 3:01 pm

    frate Vasile. recunosc, cu bucurie, revenirea blogului saccsiv la vechea albie. neandoielnic, tu sacsiv cel original esti la butoane. esti un fin observator al celor ce se petrec si ai darul de a depista „lupii in blana de oaie”. totusi, te rog ai grija sa nu devii ………….. un „mic dictator”. inainte de neplacutul eveniment din viata ta, incepusesi sa dai unele semne. Doamne ajuta. cu stima – ioan

    Apreciază

  15. Marinela said, on iunie 13, 2013 at 3:22 pm

    Si parintele Iustin a gresit cand a adunat 800000 de semnaturi impotriva actelor cu cip? Si televiziunea a gresit cand a spus ca pasaportul contine cipul cu 666?
    Despre parintele Paisie se stie ca a fost unul dintre cei mai mari sfinti in ultimii 400 de ani. Are dreptate parintele Elpidie cand spune ca sminteala va veni din interiorul bisericii.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on iunie 15, 2013 at 3:25 pm

      Pr.Proclu la fel zice ca i’au zis niste oameni Sfinti din Rarau :”caderea lor sunt din mijlocul lor” ..asa i s’a spus ,deci Parintii de la Rarau il sustin pe Pr.Elpidie

      Apreciază

  16. Aurora said, on iunie 13, 2013 at 3:49 pm

    Mare, mare dezamagire ! Pai cum e impotriva ecumenismului dar nu e impotriva cipului ? !!! E greu de inteles
    o astfel de gandire. La botez, cand se fac lepadarile ,se spune sa te lepezi de satana si de toate lucrurile lui. Parintele Zisis nu se leapada decat de o parte din ele, deci cealalta parte o pastreaza. Dar nu numai ca pastreaza ceva din lucrurile satanei, mai are si tupeul sa critice sfintii. Parintele Paisie Aghioritul este sfant, nu incape nici o indoiala, se petrec minuni la marmantul lui si nu permitem nimanui sa-l denigreze. Cine o face isi va lua mare osanda. Mare pacat ca tocmai un cleric grec sa-l atace !!! Acest om, daca va mai continua sa conferentieze, va produce multe sminteli. Mai bine ramanea la el acasa, caci de teoreticieni suntem satui !

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 4:48 pm

      Dr. Katherine Albrecht spune in cartea sa ,,Cipurile spion” ca atunci cand cumperi cu un card, cumperi cu un numar, adica 666. Dr. Albrecht aste doctor in management la universitatea Hardvard si a studiat, inca de la aparitie, cardurile de fidelizare si tehnologia cu cip.

      Spune ca a devenit crestina datorita pasajului din apocalipsa 13.

      Apreciază

  17. Marinela said, on iunie 13, 2013 at 3:50 pm

    Intr-adevar in Grecia actele de identitate inclusiv pasaportul nu sunt biometrice si nu au cifra 666 inclusa, chiar daca pasaportul are cip , fotografia este lipita. Explica parintele Hristodoulos in cartea sa La apusul libertatii ca pecetea este acest 666 care va fi lipit de CNP, cum de altfel spun ca acest lucru s-a realizat in cipul din pasaportul romanesc. Le-au incurcat lucrurile asa de mult ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic si dupa multa vorba sa nu ne mai ia nimeni in seama ca pe ciobanul cand a treia oara striga cu adevarat ca a venit lupul la oi si nu l-a mai crezut nimeni.
    Pacat de parintele asta ca are mare confuzie in cap, pe de o parte spune ca parintele Paisie este sfant, iar pe de alta parte spune ca sfintii mai gresesc…au influenta de la eretici, ce sa mai spui …ramai uimit.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on iunie 14, 2013 at 12:05 am

      so crezi tu MRZ’ul de pe fiecare card de identiate romanesc e dosaru eletronic e alt cod peste CNP este un aparat care trece MRZ’u printr’un aparat ca si cardu cu banda magnetica e aceeasi mancare de peste cu alta spoiala si apropo de nu stiai cardurile de identitate toate seama cu prima fila de la pasapoartele canadiene ..nu mai exista buletin decat dalea cu file la cei batrani
      si era un reportaj apropo de carduri de identiate cica era o batrana pe la 80 de ani in Romania si ia facut primarele buletin nou si o itreaba :Cum va simtiti in posesia noului card de identiate? si ea raspunde :Ca si cum as fi pacatuit maică .Si ii curgeau lacrimi din ochi

      Apreciază

  18. Aurora said, on iunie 13, 2013 at 4:06 pm

    Mircea V.
    Pai parintele care s-a dus la Ierusalim pe banii sponsorului nu stie ca acela a facut totul spre a-l pierde. L-a momit cu o excursie, dar l-a murdarit cu pasaportul ala blestemat. Faptul ca l-a zorit asa spune clar ca ”omul” avea interes ca monahul sa nu-si dea seama ce se intampla. Vai de oamenii care actioneaza fara discernamant, ca si copiii mici cand vad bomboanele frumos aranjate in ambalaj sclipitor !

    Apreciază

  19. Ana said, on iunie 13, 2013 at 5:04 pm

    Ascultati si conferinta parintelui Rafail Noica de la Cluj din 30mai 2013. La minutul ~101 este intrebat despre cardul de sanatate. Parintele raspunde sa nu intram in lupta prea devreme, si chiar da un exemplu cu cei 20.000 de mucenici din Nicomidia. Cel care a protestat rupand decretul cezarului nu este pomenit printre cei 20.000.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 13, 2013 at 5:33 pm

      Ana

      Prea devreme …

      Un link te rog cu conferinta.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 6:22 pm

        DESPRE INSELARE – FRATE CE ARGUMENTE PENTRU COPII DE CLASA A-3-A ADUCE – VAI DE NOI SI DE NOI

        1,33,10 URMARITI – AU TAIAT INTREBAREA DAR E VORBA DE ACTELE CU CIP

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 7:23 pm

      PARINTELE ESTE SI FOARTE SLAB PREGATIT IN ACEST CAZ – NU E VORBA DE NICI UN DESCRET AL CEZARULUI

      CAT DESPRE CEZAR ERA MAXIMIAN – FARA CUVINTE

      Cei 20.000 MUCENICI

      Sosind praznicul Naşterii lui Hristos, se cuvenea să se aducă Celui de curînd născut jertfă îndestulată. Deci s-au adunat toţi credincioşii în biserică, iar necuratele slugi ale păgînilor au zis împăratului: “De vreme ce o! împărate, acum creştinii au praznic mare, căci zic că este naşterea Mîntuitorului lor şi toţi s-au adunat în biserica lor pentru rugăciune, fă ca să nu scape vînatul din mijlocul năvodului, ci porunceşte ostaşilor să deschidă uşile bisericilor şi să se ducă jertfelnicul zeilor noştri înaintea uşii bisericii lor, ca îndată, ieşind de acolo, să aducă negreşit jertfă zeilor. Dacă nu vor asculta, apoi vei face după judecata ta cea împărătească, iar şi de vei voi a asculta sfatul nostru, vei porunci ostaşilor să înconjoare biserica, să-i dea foc şi se vor pierde pînă la unul toţi cei ce nu se pleacă ţie. Asfel poporul cel pierzător şi vătămător împărăţiei tale, într-un ceas prăpădindu-se, cealaltă vreme fără de mîhnire va fi”.
      Acestea grăindu-se, Maximian, luînd cuvîntul, a zis: “Mă jur pe marii idoli, că eu de mult m-am gîndit la aceasta, dar nu ştiu ce mi s-a întîmplat de n-am săvîrşit pînă acum ceea ce am gîndit. Însă vouă, o! zeilor, mare mulţumire se cuvine, că aţi rînduit să vie şi acestora în minte ceea ce este de folos împărăţiei noastre”. Şi îndată a poruncit să meargă cel mai mare dintre boieri cu mulţime de ostaşi, cu lemne, cîlţi şi cu alte materii care sînt lesnicioase de ars, să le aşeze împrejurul bisericii creştine, iar uşile să le păzească bine cu săbiile, ca să nu scape nici unul afară. Aceasta făcîndu-se, a intrat în biserică unul din trimişii împăratului şi, stînd în mijloc, a strigat: “O! oameni, Maximian, stăpînul a toată lumea, trimiţîndu-mă către voi, două lucruri vă pune înainte, ca din două să alegeţi una: sau să ieşiţi şi îndată să jertfiţi zeilor, pentru că şi jertfelnicul este gata înaintea uşilor şi astfel să fiţi vii, sau, neascultînd, toţi veţi pieri cumplit că şi focul acum este gata şi lemnele stau împrejur; deci, alegeţi mai degrabă ceea ce voiţi”. Aceasta zicînd, a tăcut.
      Arhidiaconul, a cărui inimă era aprinsă cu focul lui Dumnezeu, stînd lîngă altar, a zis către popor: “O! iubiţii mei fraţi de un gînd, nu ştiţi ce au făcut cei trei tineri în Babilon, de a căror bărbăţie şi tărie neclintită întru buna-credinţă, cu puţin mai înainte de aceste zile săvîrşind pomenirea lor, ne-a minunat cum au stat, nu ca în mijlocul focului, ci ca în mijlocul unui cîmp de rouă, alcătuind dans şi cîntau singuri şi toată firea o chemau spre lauda lui Dumnezeu. Pe aceştia noi, nu numai îi fericeam, dar şi doream a fi părtaşi ai cununilor lor. Deci, de vreme ce şi pe noi către aceeaşi soartă ne cheamă această vreme de acum – pentru că şi împăratul acesta este asemenea lui Nabucodonosor; măcar că se deosebesc cu numele, dar cu tirania şi cu nedumnezeirea sînt asemenea şi uniţi.
      Deci, să ne facem şi noi asemenea celor trei tineri din Babilon. Căci cum nu ne va fi nouă ruşine, cînd aceştia, fiind tineri şi numai trei şi neavînd încă nici o pildă spre a se nevoi cu mărime de suflet pentru buna-credinţă, aşa de slăvit s-au nevoit, iar noi şi cu numărul sîntem mai mulţi, ca şi cum am fi fără de număr, între care mulţi sînt acum bătrîni şi avînd înaintea noastră atît de multe pilde, adică ale celor ce au pătimit cu bărbăţie pentru Hristos. De aceea noi, fiind atîţia şi într-acest chip, nu ne va fi oare ruşine a fi iubitori de viaţa aceasta scurtă şi vremelnică, fricoşi şi cu împuţinare de suflet? Vremea aceasta de acum, care ne cheamă către nevoinţă, să o socotim ca pe un cîştig mare şi să trecem cu vederea viaţa cea vremelnică, pentru Dumnezeu, Cel ce ne-a zidit şi sufletul Său l-a dat la moarte pentru noi. Apoi a nu da mărturie credinţei noastre celei tari şi neclintite prin moartea noastră, cu adevărat ar fi o ruşine fără de măsură.
      Acestea le zic, măcar că nu urmează nici o răsplătire pătimirilor noastre. Dar cînd sînt foarte mici pătimirile veacului acestuia, în faţa răsplătirilor găsite acolo, unde viaţa este fără de durere şi veşnică, pentru această viaţă scurtă şi cu multe nevoi cum şi pentru trecerea cu vederea a slavei care degrabă piere, pe cînd bogăţiile nejefuite, ca şi veselia, niciodată nu se schimbă în mîhnire. Oare mai voim a vieţui aici încă? Sau ne vom sîrgui a trece mai degrabă către slava aceea, murind pentru Hristos, pentru Care avem acum vreme cu bun prilej? Căutaţi, fraţilor, la altarul Domnului şi înţelegeţi că Domnul nostru, adevăratul Dumnezeu este jertfit acum pentru noi. Oare nu ne vom pune şi noi sufletele noastre pentru El în acest loc sfînt şi pe acestea nu le vom aduce Lui prin foc, ca o jertfă întru ardere de tot?”.
      Zicînd acestea sfîntul arhidiacon, toţi s-au hotărît a muri pentru Hristos şi cu toţii au răspuns: “Sîntem creştini şi pe zeii tăi cei mincinoşi, o! împărate, nu-i cinstim”. Vestindu-se aceasta lui Maximian, a poruncit ca îndată să aprindă focul în jurul bisericii. În acea vreme credincioşii au adunat în biserică pe toţi cei ce erau între dînşii chemaţi şi i-au împărţit în patru părţi, ca să se poată boteza mai degrabă. După botez şi după ungerea cu Sfîntul Mir s-au împărtăşit cu toţii cu Sfintele Taine.
      Astfel, sfîrşindu-se aceasta, ostaşii, după porunca împăratului, au aprins vreascurile din jurul bisericii, cîlţii şi pereţii ei şi, ajungînd flacăra cea mare pînă la vîrf şi intrînd înăuntru, a mistuit toate degrabă. Iar poporul creştin arzînd de viu, cu mare bucurie striga către Dumnezeu, glăsuind cîntarea celor trei tineri şi chemînd toată făptura lui Dumnezeu spre laudă. Mai înainte de a sfîrşi cîntarea, şi-au dat sfintele lor suflete în mîinile Domnului şi au făcut jertfă bine-primită Mielului Celui fără de prihană, Cel înjunghiat pentru lume; iar numărul celor arşi a fost cam la douăzeci de mii.

      Apreciază

      • Marius Barbu said, on iunie 14, 2013 at 12:18 am

        Rafail asta are pasaport biometric de Anglia …. Pr.Justin a zis ca asa le faceau comunistii in inchisoare ca le ziceau : sa supună înaltelor stăpâniri căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite(Romani 13: 1,2) si ca cica cei din inchsori nu fac ascultare de Dumnezeu asta le replicau comunistii ,da sa va zic una si mai tare ca in America protestantii si toate sectele ( ma rog pastorii lor) se folosec tot de versetele astea ca sa le zica enoriasilor sa ia toate cipurile ca sa fac ce zic in Biblie ,oare nu sunt in acelasi duh al satanei rastalmacind ??????

        Apreciază

      • Irina said, on iunie 15, 2013 at 10:29 pm

        Nu cred ca are pasport biometric pr Rafail, deoarece Anglia se afla in spatiul UE in acre se poate circula doar pe baza de buletin,iar demult daca avea pasaport era din acela vechi. Sa ne asteptam ca foarte putin parinti sa ne spuna adevarul, pt ca foarte multi dintre preoti, adica cei alesi, vor fi inselati.

        Apreciază

    • Irina said, on iunie 15, 2013 at 4:41 pm

      Da, dar daca totusi e prea tarziu, ne poate garanta el pr Rafail?

      Apreciază

  20. Irina said, on iunie 13, 2013 at 5:17 pm

    Pacat ca a vorbit frumos impotriva ecumenismului

    Apreciază

  21. Vranceanu said, on iunie 13, 2013 at 5:29 pm

    Nici eu nu cred ca un parinte de talia lui Paisie Aghioritul putea fi inselat sau influentat de neoprotestanti. Nici vorba !

    Apreciază

    • Irina said, on iunie 15, 2013 at 5:19 pm

      Nu avea cum sa fie influentat pr Paisie. Pt ca el vedea, luminat fiind ceea ce urma, iar acum acele lucruri le vedem ca se intampla sub ochii nostri. Cred ca si protestantii vad asta, pt ca este scris negru pe alb in Apocalipsa la capit. 13, si pana la urma si ei se ghideaza dupa Sf Scrptura, chiar daca in multe privinte interpreteaza gresit. Si mai ales ca de la ei vin aceste cipuri, cu ei s-a inceput.

      Apreciază

  22. daniel said, on iunie 13, 2013 at 6:14 pm

    Pai, pana la urma cipurile din actele romanesti si din carduri au numarul 666 sau nu?

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on iunie 15, 2013 at 3:14 pm

      cartea Lumina Adevarului editura Christiana Preot Miahai-Andrei Aldea nota de subsol pagina 68 nota 36 „..acela coduri elctronice care au inceput a fi folosite peste tot si care,in unele tari(ca SUA ,de exemplu) AU INCEPUT SA FIE PUSE PRIN tatuaje sau MICROCIPURI pe mana si fruntea detinutilor intai,iar in zilele noastre si la oameni obisnuiti care accepta acest „experiment” acest cod electronic cuprinde totdeauana si cifra 666,fara nici o justificare tehnica sau stiintifica ,si in ciuda faptului ca se pot face la fel de bine coduri de bare fara aceasta „marca”) ” Concluzia toate cipurile au acest 666 insa ce nu stie Pr.Aldea ca insusi codu de bare reprezinta 666 fara nici o codificare electronica insusi o bara verticala ca linia asta : I … in evreieste reprezinta cifra 6 deci nu trebuie luat nici un cod de bare pe situ 4verichip scrie: „Vericipul sau codul de bare uman”,auzi ce zic cei ce implementeaza RFID in Romania : „RFID este un sistem de identificare asemănător tehnologiei cu cod de bare „este chiar la inceputul pdf’ului http://www.rollsoft.ro/RFID1.pdf CE NU INTELEGETI FRATILOR ???ei cu gura lor zic ca e cod de bare…. aceste cipuri contin 666
      oare de ce Dumnezeu le’a zis lepadatilor care le’au luat si au murit ca: nu’i va primi nici la Judecata cu aceste numere si dasta nu is primiti ca au in ele cifra 666 asta e singuru motiv in Apocalipsa ptr care omu e trimis direct in iad fara judecata , eu il Cred pe Dumnezeu voi pe cine credeti ???si is o gramada de Parinti care au zis asta ca e Lepdare de Botez si nu mai esti Crestin e asemena cu moarte lu Adam in Rai mai inatai moarte Duhovniceasca apoi moarte trupeasca (pecetea/stampila pe trup) si un lucru ciudat elitele nu sunt cipate doar „prostimea”,mai mare rusinea is Masoni pe net care zic ca nu i’au acest cip si noi Ortodoxii il luam???? desi e lucare masonica,masonii zic ca ei is pro’tehnologie si cum zice Pr.Justin : E Dracu mai, ce nu intelegi ? anu trecut in 2012 i’a zis asta unei fete 🙂

      Apreciază

    • Irina said, on iunie 15, 2013 at 5:31 pm

      Au 666 cu siguranta, numai ca este ascuns sub forma codului de bare. Si reiese asta din versutul din Apocalipsa capit. 13 cand spune ca cine are pricepere sa vada ca este nr de om si este 666. Un pr de la o manastire mi-a explicat ca acest lucru se refere la faptul ca semnul fiarei 666, nu se afla la vedere, si desigur asa este, ca nu-l vedem scris clar pe codul de bare, dar cei ce se pricep la informatica si stiu cum functioneaza acest cod de bare, ne spun ca prin scanarea produsului sau obiectului respectiv, legatura dintre codul numeric notat in codul de bare prin cifre si computer se face printr-un alt cod reprezentat de dungile mai lungi( 2 la margini si una la mijloc) si care este de fapt 666. Nu stiu daca am explicat cum trbeuie pt ca eu nu am studii de informatica ca sa folosec limbajul adecvat, si stiu doar din ceea ce am citit despre aceste coduri de bare.

      Apreciază

  23. daniel said, on iunie 13, 2013 at 6:19 pm

    Deci pr Matei Vulcanescu este pr Timotei. Acum inteleg de ce nu imi permite sa scriu pe blogul dumnealui..

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 8:51 pm

      Acest Pr. Timotei nu e numai pro cip dar e si pro ecumenist , dar unul mai rafinat , ca sa nu vada prostimea.

      Ia uitati-va ce talmes balmes face aici…

      https://saccsiv.wordpress.com/2012/07/20/comentariul-zilei-20-07-2012-noul-liturghier-contine-slujbe-mai-scurte-si-are-cuvinte-inlocuite/#comments

      Apreciază

      • Maria said, on iunie 14, 2013 at 12:00 am

        Am revazut acest subiect si am recitit comentariile unde posteaza acest preot ‘Timotei „, cred ca de atunci nu a mai fost o dezbatere ortodoxa , atat de consistenta ca aceasta .
        Ecumenisti , pusi pe „treaba ” serios , sa distruga Ortodoxia .
        Comentariile acestor „preoti ” , demne de tot dispretul !

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 14, 2013 at 9:10 am

        candva am aratat pr Timotei=pr Matei Vulcanescu …si am spus …
        insa ADEVARUL CURAT va aduce Lumina iar preotii Adevarati in HARUL ADEVARULUI slujesc si vor sluji precum Faclii de Foc Nestins in intunericul ce se vrea si se lasa pe asta lume

        Apreciază

  24. daniel said, on iunie 13, 2013 at 7:43 pm

    Pai daca e o greseala sa rupi decretul cezarului in care acesta stabileste ca trebuie prigoniti crestinii, inseamna ca cezarul are dreptate, ca e bine sa prigonesti crestinii. Nu? Si acel mucenic a fost pedepsit pe drept? Absurd!
    Dar cum ramane cu cei care distrugeau statuile idolilor? Ca si ei faceau ceva impotriva cezarului. Puteau fi acuzati de distrugere. Nici ei nu sunt mucenici?

    Apreciază

  25. STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 9:37 pm

    SUNTEM SCLAVI

    Dumnezeu a facut cerul si pamantul si tot ce este viu. Dumnezeu poate fi in orice loc in acelasi timp. Cel care se opune lui Dumnezeu diavolul nu poate fi in acelasi timp si in acelasi loc. De aceea se ajuta de cele create, adica de tehnologie pentru a ingradi libertatea. Ochiul atoate vazator a lui lucifer din varful piramidei masonice ne ,,spune” ca el are pretentia ca este atoate vazator si-si controleaza creatia. Dar creatia nu este a celui rau ci a lui Dumnezeu. Pentru a fi sigur ca nu exista nimic in afara ariei sale de supraveghere, ingerul cazut, incepe cu disperare sa-si insemneze lucrurile, prin codul de bare. Dar treaba nu se opreste aici si se trece la etapa superioara, adica insemnarea animalelor si a oamenilor. Pentru insemnarea lucrurilor se creeaza internetul obiectelor, adica fiecare obiect are un numar si o pagina, in care sunt inscrise toate caracteristicile acestuia. Pentru oameni se aplica dosarul electronic, adica fiecare om cu numarul lui si cu informatiile aferente fiecarei persoane. Multi spun in necunostinta de cauza ca ne speriem de un numar. Nu ne speriem de un numar ci de informatiile care sunt in spatele acestui numar. Acesta este un sistem, care are in spate nu numai calculatoare si numere ci si o armata intreaga de functionari si forte de represiune.

    Dar sa mergem in viata reala si sa vedem cum ne influenteaza aceste numere.

    Sa zicem ca domnul Ionescu se trezeste de dimineata sa mearga la munca. Acest domn are o cartela cu cip rfid. Cipul rfid are incorporat imaginea faciala, amprenta si irisul. Din moment ce omul a iesit pe strada el incepe sa fie monitorizat. In spatele camerelor de luat vederi sunt sisteme care captureaza imaginea faciala si o transmite dosarului electronic si numarului aferent omului. Dar asta nu e tot, pentru ca cipul rfid din actul sau, trece prin dispozitive de citire care pot fi plantate in orice loc. Actul acesta poate fi scanat tot timpul si transmite informatii pretioase bazelor de date ascunse de ochiul omului. Odata ajunsa in bazele de date informatia nu mai poate fi stearsa de nimeni. Bazele de date sunt impartite la randul lor pe categorii. Adica informatii privind dosarul medical, opinii religioase si politice si mai ales situarea persoanei in relatia cu sistemul. Dar problema nu se opreste aici iar orice persoana care detine un aparat special poate scana actul pe care dumneavoastra il aveti in buzunar. Scanarea actului poate duce la trei lucruri……..

    -stergerea datelor
    -modificarea lor
    -adaugarea de date

    Toate aceste lucruri pot crea serioase prejudicii atat din punct de vedere al libertatilor civile cat si religioase.

    PENTRU CE SE CER AMPRENTE SI IMAGINEA IRISULUI?

    Omul se afla in legatura cu mediul mai ales prin intermediul mainilor, adica a amprentelor. Acestea odata colectate pot fi ,,extrase” din calculator si ,,plantate” in diferite locuri, practic oriunde pe glob. Daca nu esti in concordanta cu ceea ce zice sistemul ti se poate inscena ceva. Adica amprentele tale pot fi ..plantate” intr-un loc unde a avut loc o crima sau un furt. Odata ce sistemul a zis ca tu ai fost acolo, mergi in puscarie indiferent daca ai martori sau alibi. Sistemul fiind satanic e considerat infailibil adica el nu poate gresi. Sa luam un exemplu. La tenis de camp exista un sistem care se numeste ochi de soim iar acesta detecteaza daca mingea a fost in teren sau in afara lui. Daca sistemul ,,spune” ca mingea a fost in teren, chiar daca sistemul a gresit, tu trebuie sa te conformezi la ceea ce a ,,spus” sistemul.

    Irisul este unic pentru fiecare persoana si nu se schimba niciodata. Colectarea irisului se realizeaza datorita faptului ca imaginea unui om se poate schimba dar irisul niciodata. Daca imaginea fetei capturata s-a modificat in timp aceasta nu mai este recunoscuta de sistemele de supraveghere. Asa ca imaginea irisului rezolva si aceasta problema. Nu va faceti probleme ca nu ar exista tehnologie pentru acest lucru. Exista sateliti care pot captura o imagine cu o moneda ce se afla pe asfalt.

    Aceste sisteme, chiar si singure pot da informatii despre o persoana pe care, nici o ancheta de politie, oricat de amanuntita ar fi, nu o poate da.

    La aceste sisteme se alatura informatiile colectate prin intermediul telefoanelor mobile, e-mailu-lui, facebook-ului, cardurilor de acces, carduri de cumparaturi, cardurilor de salariu etc.

    Si peste toate, ca bomboana pe coliva troneaza informatiile culese de serviciile secrete si organele de represiune ale statului.

    Sistemul va cunoaste mai multe despre tine decat stii tu insuti. Tu uiti de exemplu, unde ai fost acum o luna la ora 12, dar sistemul nu uita niciodata.

    DAR MAI ALES, NU IARTA NICIODATA!!!

    Apreciază

  26. Aurora said, on iunie 13, 2013 at 10:56 pm

    Mai oameni buni, eu n-am incredere nici in Rafail Noica, nici in Andreicut cand emit judecati de valoare pentru ca ei vin dintr-un mediu care nu le-a favorizat o gandire libera. Adica Noica vine dintr-un tata care s-a luptat cu Hegel si cu alti filosofi gaunosi pe care a incercat sa-i descifreze, dar n-a reusit pt. ca demersul e de la inceput sortit esecului, stiut fiind ca marii ganditori de obicei gandesc prost din cauza ego-ului lor nemasurat, iar Andreicut , ca mai toti episcopii ,trebuie sa vorbeasca lucruri pe placul stapanirii, nu impotriva, caci stiti bine ce a patit Antonie Iorgovan cand a spus lucrurilor pe nume. Deci principiul „capul la cutie” te pazeste de pericolul de a-ti pune cineva o cutiuta cu plutoniu sub scaun. Asadar fratilor, cei care citim pe aici de cativa ani si stim cine e Catherine Albrecht si Parintele Paisie Aghioritul si Staretul Elpidie, nu ar trebui sa mai avem asteptari de la fii de filosofi, de la episcopi vanduti lojelor, de la fel de fel de vorbareti care deschid gura ca sa se afle in treaba, ci sa fim stapani pe cuvantul nostru, pe judecata noastra – doar nu avem Alzheimer ! – si sa cerem povata numai de la parintii care sunt dusmani infocati ai lucrurilor satanei. Ideea de cip in documentele cuiva este periculoasa chiar si fara 666. Poate sa contina doi de 5 si doi de 4, tot instrument de control ramane, cu sau fara numarul fiarei. Noi ne-am nascut liberi, fara numere de inmatriculare si nu ne trebuie cipuri ca la caini. Hristos ne vrea liberi. Sa ne rugam sa-l mai tina Dumnezeu pe Parintele Iustin, caci mare neoranduiala ne paste cand se va muta dansul la ceruri !

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 13, 2013 at 11:49 pm

      Apreciază

    • Irina said, on iunie 15, 2013 at 9:40 pm

      Asa este Aurora, dar totusi cred ca Pr rafail Noica este un parinte excelent, chiar daca este fiu de filozof. Asta nu inseamna ca un fiu trebuie sa fie neaparat o copie a parintelui sau, pt ac fiecare are personalitatea sa. Intr-adevar multi preoti, chiar si dintre cei apreciati, din pacate, nu sesizeaza pericolul cipurilor, asa cum sunt multi care nu sesizeaza pericolul ecumenismului. Dar sa ne rugam pt ei ca Dumnezeu sa-i lumineze.

      Apreciază

  27. Maria said, on iunie 14, 2013 at 12:17 am

    Nu neaparat este obligatoriu sa facem o punte de legatura intre Constantin Noica -filozoful si fiul-monah Rafail Noica , pt ca acesta din urma si-a ales un drum mai bun decat tatal , dar se pare ca Ecumenismul l-a atins , datorita contactului cu lumea Occidentului fara de Dumnezeu .

    Apreciază

  28. crestinul ortodox said, on iunie 14, 2013 at 9:12 am

    si lupii in piei de oaie se vor da pe fata la acest sinod panortodox in cel mai fatis mod …

    Apreciază

  29. […] Video – GRESEALA PARINTELUI TEODOROS ZISIS: Parintele Paisie Aghioritul ar fi fost influentat de n… […]

    Apreciază

  30. […] Video – GRESEALA PARINTELUI TEODOROS ZISIS: Parintele Paisie Aghioritul ar fi fost influentat de n… […]

    Apreciază

  31. […] care, de fapt, este o dezvoltare a unei postari din 2013 de pe saccsiv, dovada ca ma preocupa de mulți ani […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.