SACCSIV – blog ortodox

O asistenta britanica risca sa fie CONCEDIATA din cauza unei „PERICULOASE” CRUCIULITE de la gat …

Posted in Marea Britanie by saccsiv on septembrie 22, 2009

   Conform articolului Nurse faces sack over ‘dangerous’ 1-inch cross:

   „Unei pioase asistente crestine i s-a spus sa nu mai poarte o cruce la gat, caci poate fi periculos

    Shirley Chaplin, de 54 de ani, este socata sa riste concedierea pentru nerespectarea ordinelor de sanatate si siguranta.

   Ea a purtat acea cruce in ultimii 38 de ani si a lucrat la acelasi spital de 31 de ani. Dar acum sefii sustin ca ar putea fi riscant pentru pacienti sau pentru Shirley daca cineva ar incerca sa o apuce de cruce.

   Asistenta raspunde ca nimeni NICIODATA nu a raportat o vatamare cauzata de un lant de gat catre Executivul Sanatatii si Sigurantei.

   Ea a adaugat: “Nu pot explica importanta acestei cruci pentru mine. Sa mi se spuna sa o dau jos m-a zdruncinat complet.”

   “Nu vreau sa fiu nevoita sa aleg intre slujba si credinta mea Credinta mea crestina este cea care ma motiveaza sa-mi pese si sa am grija de altii. Sunt tulburata si confuzata de atitudinea lor. Am purtat-o ani de-a randul si acum, la sfarsitul carierei mele mi se spune ca trebuie s-o dau jos. Ma simt agresata si victimizata din cauza credintei mele. Sunt pregatiti sa faca compromisuri pentru alte credinte, dar nu si pentru crestinism.”

   Asistentele musulmane au voie sa poarte esarfe la Spitalele Royal Devon si Exeter.

   Trustul NHS a trimis in iunie o scrisoare prin care ordona lui Shirley sa-si scoata sau sa-si ascunda crucea.

   Asistenta a fost scoasa din rol in iulie si luna trecuta sefii au zis ca risca suspendarea, care ar putea duce la concediere. Lui Shirley i s-a spus ca se poate schimba pe un rol administrativ – dar acest lucru ii poate afecta pensia.

   Casatorita, mama a 2 copii, ea va chema spitalul la tribunalul angajatilor, sustinand ca a fost luata in vizor din cauza credintei sale. Andrea Minichello Williams de la Centrul Legal Crestin, cea care a sfatuit-o, a numit cerinta NHS “uimitoare”. Ea a adaugat ca “nu poti separa credinta unei persoane de alte planuri din viata sa, inclusiv de munca sa. Din pacate, o agenda politic corecta este urmarita in NHS si in alte sectoare publice. Acest fapt duce la caz dupa caz de discriminare impotriva crestinilor si la o reala suferinta”

   Dar un purtator de cuvant al trustului a spus ca Shirley a fost primul membru al personalului care a refuzat sa urmeze politica uniformei. El a adaugat: “trustul considera purtarea de lantisoare de gat a fi un risc, chiar daca mic, intr-un mediu clinic, deoarece pacientii, mai ales cei care pot fi confuzi, se apuca de diverse lucruri cand sunt transportati”

   Cititi va rog si:

Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO?

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine (partea 2)

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristi said, on septembrie 22, 2009 at 9:13 am

    oamenii astia sunt bolnavi rau……………

    Apreciază

  2. emanuelle said, on septembrie 22, 2009 at 6:38 pm

    episodul asta imi aduce aminte de o scena petrecuta la internat pe timpul impuscatului. O colega a noarta avea o crucuilita la gat. A fost vazuta de pedagoga. Nu va puteti imagina ce cearta a incasat fata aceea. I s-a spus sa scoata crucea de de gat, , a fost intrebata de ce o poarta, a fost acuzata ca e sectanta, etc. Iar noi, marea majoritate atei convinsi, ne intrebam nedumeriti in sinea noastra din ce secta putea face parte colega noastra. Si ne uitam la ea nedumeriti deoarece nu corespundea cu imaginea pe care o aveam noi despre secte. In orice caz, o priveam ciudat si cred ca am reusit sa adaugam un plus de greutate umilintei resimtite de ea. Acum imi pare rau ca nu am stiut cum sa-i fim alaturi. Da, majoritatea dintre noi, colegii ei, am condamnat-o prin neparticipare la suferinta, prin faptul ca nu am stiut ori nu am vrut sa o mangaiem atunci. Ni s-a parut mult mai distractiv sa o privim cumva „de sus”. Pt fapta din trecut imi cer iertare ei si tuturor care au trecut prin ce a trecut ea!

    Apreciază

  3. saccsiv said, on septembrie 23, 2009 at 7:25 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  4. maddalina22 said, on septembrie 23, 2009 at 4:19 pm

    Oare ei gandesc ? 😐 Ce treaba are credinta cu locul de munca ?:-j

    Apreciază

  5. fantasya said, on septembrie 23, 2009 at 4:47 pm

    sustin pe Cristi

    Apreciază

  6. clarozmarin said, on septembrie 23, 2009 at 7:43 pm

    E in ton cu razboiul antiterorist… Luptam anapoda, Dumnezeu stie pentru ce, si la o adica dam vina pe simboluri.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.