SACCSIV – blog ortodox

Sa ajutam o mamica ce are o fetita cu mari probleme. Dupa ce ca n-au bani, le-au mai furat si caruciorul de invalid …

Posted in milostenie by saccsiv on martie 19, 2012

Buna ziua ,

Indraznesc sa va dau spre citire o mica istorioara a mea si a fetitei mele, care acum in vremurile pe care le traim, nadajduiesc in ajutorul Dvs. si al oamenilor, sa ma ajutati cu ce puteti pentru a trece mai usor peste necazurile care mi-au adus suferinta trupeasca dar mai ales sufleteasca.

Ma numesc Madalina-Gabriela Dumitrescu, sunt mama singura a unei fetite in varsta de 12 ani , pe nume Raluca-Gabriela. Inca de la nastere am avut probleme de sanatate cu Raluca datorita erorii medicale. Am nascut prin cezariana, la termen, dar a fost o nastere cu probleme, lasandu-ma  pe ultima suta de metri cand bataile inimi mele si a copilului nu se mai auzeau, Raluca avand suferinta la nastere, tripla strangulare in jurul gitului, iar eu am facut stop cardio- respirator. Dumnezeu a vrut sa traim, dar cu consencinte si suferinta atat psihica ,sufleteasca cat si fizica. Inca fiind in maternitate cu Raluca, am fost sfatuita sa renunt la ea, spunandu-mi ca nu se va face bine si ca v-a ramane cu sechele (oarba, muta,surda, epileptica sau in cel mai rau caz paralizata). Mi-am dorit-o mult, o iubesc din tot sufletul, motiv pentru care nu am renuntat si nu voi renunta niciodata, chiar daca sunt singura ,voi lupta pentru ea.

Am fost parasita de sot inainte de a o naste pe Raluca, el neimplicandu-se in nici un fel, cu atat mai mult financiar, iar mama mea care a fost sprijinul meu atat moral cat si financiar a murit acum 5 ani.

Raluca in urma multor investigatii medicale are un pomelnic de diagnostice : Cavernom de vena porta, varice esofagiene, varice in fundul stomacului si  pe colon, hipertensiune portala, malformatie de coledoc, encefalopatie hepatica, tetrapareza spastica , retard pshihomotor sever si o forma usoara de epilepsie .

De la nastere si pana-n prezent m-am ocupat si ma ocup numai de ea, atat medical cat si familial, atat cat pot, pentru ca pe  zi ce trece, fizic nu mai am putere. Sunt o mamica de 1,60 cm, o greutate de 40 Kg. si o varsta de 44 ani. Raluca s-a lungit, s-a ingreunat  iar spasticitatea s-a accentuat, drept pentru care a facut si o luxatie grava de sold (are un picior mai lung si unul mai scurt)  si o usoara scolioza. Gimnastica de recuperare nu am mai putut face din cauza cavernomului de vena porta (de acest diagnostic depinde viata ei) facea hemoragie pe masa de gimnastica, fiind supusa efortului si  crestea tensiunea in vase )  deci sanse de recuperare neuro-psiho-motor – zero. Numai o minune de la Dumnezeu.

Suntem luate in evidenta Spitalului Budimex din anul 2001pana-n prezent,iar in 2005 a fost operata de urgenta (cand nici un medic  nu-mi mai garanta ca va trai)de extirpare a splinei si  s-a facut anastomoza- spleno-renala. Pana la operatie am stat mai mult prin spital , pentru tratament,perfuzii si transfuzii de sange in urma hemoragiilor repetate. A trecut prin multe suferinte atat psihice cat si fizice. Sistemul venos este foarte fragil, fiind de nenumarate ori intepata in vena , chiar cateterizata (maini, picioare si prin vena jugulara). De atunci nu prea am mai avut probleme, hemoragiile rarindu-se, dar mergem in continuare cu tratament, mai mult pe partea neuro, iar numai in cazul in care face hemoragie,  mergem la spital, caci riscul exista . Din punct de vedere al imunitatii, este la limita, functiile splinei sunt preluate de ficat si coloana.

M-am informat atat  pe internet cat si din manuale de specialitate in ceea ce priveste diagnosticul ei (diagnostic greu si rar mai ales la copii) precum si la clinici din Germania ( eu vorbind germana si mi-ar fi fost mai usor sa comunic). Am primit si un raspuns din Nurnberg ca ar fi interesati de cazul Ralucai si atunci am facut imprumuturi la banci pentru a  merge cu Raluca in speranta ca s-ar putea face ceva in legatura cu diagnosticul ei. Acolo a  primit ingrijire, s-au facut investigatii,  tratament si chiar a fost operata de sclerozare a varicelor din fundul stomacului. Inainte de operatie mi-au spus care sunt riscurile (caci erau riscuri foarte mari) si iata MINUNEA. Medicii din clinica germana au fost surprinsi de Raluca cu cat stoicism duce boala, rabdarea si puterea de a rade si trai. Atat aici in Romania cat si in Germania mi-au spus caci din punct de vadere  medical s-a facut tot ce s-a putut face, de acum cu Dumnezeu inainte, cred cu tarie in Dumnezeu si Maica Domnului, ma rog si ma voi ruga neincetat.

Acum 2 ani am primit un carucior special facut pentru ea, dar care mi-a fost furat, iar in momentul de fata am un carucior al carui spatar este fix, iar Raluca nu se simte bine in el. Ii trebuie un carucior cu spatarul rabatabil, inalt si nu prea lat. Este foarte micuta, pare un copil de 6-7 ani.

In momentul de fata facem tratament cu un medicament din SUA – PURE DHA (homeopat) ,Multiminerale si vitamine , Liv 52, Nitrazepam si alte medicamente care o pot ajuta la protejerea  ficatului.

Medicamentele costa foarte mult, pentru ca nu se elibereaza pe reteta gratuita, motiv pentru care le cumpar luna de luna, pe langa pampersi, mancare, etc.

Nu ma ajung financiar, chiar daca sunt angajata in sistem bugetar avand un program de lucru 4 ore /zi pentru a ma putea intretine, timp in care Raluca sta singura pana vin de la servici), si cunoasteti  situatia cu noi bugetarii.  Este adevarat ca primesc din partea statului o indemnizatie lunara de insotitor, dar care intarzie de fiecare data, motiv pentru care trebuie sa ma imprumut de la luna la luna.

Venitul meu lunar este de cca. 800 Lei, iar cheltuielile  depasesc cu mult (intretinere, lumina, telefon, cablu, gaze, mancare , pampersi, medicamente,etc.).

In concluzie, Raluca nu sta in sezut, nu-si tine capul, nu merge, nu vorbeste dar intelege absolut tot, o iubesc din tot sufletul si-mi doresc sa traiasca (asa cum este chiar de ar fi sa o car in brate toata viata, caci eu nu fac decat sa-i prelungesc viata, ce a tinut de medici s-a facut, in rest depinde de mine, prin dieta care consta in legume, fructe , lactate, carne de pui sau vita, toate proaspete , foarte  bine pasate si reci, pentru a nu irita varicele esofagiene, cele din fundul stomacului si colon, cu multa dragoste, rabdare si putere.

Stiu, este o cruce grea (moral,psihic,fizic)dar am promis ca o voi duce, mai ales ca este din suflet.

Ma confrunt cu multe probleme de tot felul, mai ales ca societatea selecteaza, suntem putin marginalizate, cu atat mai mult cand esti mama singura cu un copil cu handicap, dar asta e situatia , cu credinta , post si rugaciune, Dumnezeu si Maica Domnului nu ma lasa. Cad , ma ridic si merg inainte, sper sa mai pot.

Aceasta este mica noastra istorioara pe care v-am impartasit-o , cu speranta  veti fi partasi la alinarea suferintei acestui copil si al meu, astfel incat sa pot trece mai usor peste vremurile care sunt si va rog din tot sufletul sa ma ajutati.

Fie ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va daruiasca multa sanatate, putere, pace si liniste in suflete.

Cu speranta de mai bine  , multumim din tot sufletul

Madalina si Raluca Dumitrescu

Pentru mai multe informatii va stau cu placere la dispozitie.

Telefon acasa : 004021/424.57.81 :  mobil : 0741.970.327 (in reteaua Vodafone)

Adresa de e-mail : dumitrescuram@yahoo.com

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 19, 2012 at 7:54 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. adrian said, on martie 19, 2012 at 7:57 pm

    cat ma bucur ca pot fii de folos ; va voi suna miine pentru a va dona 2.000.000 lei;adrian

    Apreciază

  3. G-man said, on martie 19, 2012 at 8:57 pm

    Madalina sa te ajute Dumnezeu , ca tare grea cruce duci.
    Dar pentru acel zambet sa nu te lasi si sa nu pierzi nadejdea .

    Apreciază

  4. monica said, on martie 19, 2012 at 11:44 pm

    Mi-a fost greu sa citesc, dar sa traiesti o asemenea drama?
    Dumnezeu si Maica Domnului sa va ocroteasca.

    Apreciază

  5. Vagabond said, on martie 20, 2012 at 12:39 am

    Nu va lasa Domnul Hristos!

    Apreciază

  6. nea Anderthal said, on martie 20, 2012 at 1:31 am

    off topic
    @cineva
    Decit sa razi de ceea ce nu stii (ma refer la postarile din articolul despre Dacia) ar fi mai bine sa mai studiezi cite ceva!Asa ai putea afla ca : SF.CONSTANTIN CEL MARE S-A NASCUT IN NAISSUS(NIS,Serbia de azi) ,A FOST FIUL LUI CONSTANTIN CHLORUS(TARAN DANUBIAN DIN DACIA RIPENSSIS) CARE A AJUNS IMPARAT DUPA CE A FOST GENERAL IN ARMATA ROMANA.MAMA SA,SF.ELENA,A FOST DIN ROMA.
    PS:STEAGURILE DACILOR(CAP DE LUP) SE VAD PE MASUSOLEUL SAU DIN ROMA.
    LA FEL,CITIND ,POTI AFLA CA PR. TANASE SPUNE CEEA CE AM SCRIS EU…

    Apreciază

  7. PG said, on martie 20, 2012 at 5:53 am

    Sa ne rugam pentru a le usura aceasta soarta .

    Apreciază

  8. Liviu said, on martie 20, 2012 at 6:26 am

    Doamne ajuta! Binecuvanteaza Doamne pe fratele Vasile (SACCSIV) pentru Binele pe care ni-l pune inainte ca sa il facem, intareste Doamne acesta mama napsatuita si alina Doamne suferintele acestui copil bolnav.
    Maicuta Domnului sa ne pazeasca pe toti sub sfantul ei acoperamant. Fratilor, nu desconsiderati binele pe care puteti sa-l faceti acum, maine poate nu va mai fi vreme. Rascumparati timpul, caci vremurile sunt grele!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on martie 20, 2012 at 8:32 am

    o adresa de domiciliu ar fi utila ca sa putem sa-i trimitem ceva si prin posta.

    Apreciază

  10. Liviu said, on martie 20, 2012 at 9:58 am

    Iertai-ma! Banuiesc ca se poate obtine usor o adresa de domiciliu prin telefon. Doamne ajuta!

    Apreciază

  11. pongogonzo said, on martie 20, 2012 at 10:17 am

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

  12. ines said, on martie 20, 2012 at 12:43 pm

    Ca sa vedeti cate dezastre poate produce banalul aspartam(indulcitor):
    http://loreleimihalcea.wordpress.com/2011/08/15/

    Apreciază

  13. ines said, on martie 20, 2012 at 12:46 pm

    O conferinta mai altfel, miercuri: Portretul politicianului roman interbelic
    http://www.artcrew.ro/stire/conferinta-portretul-politicianului-roman-interbelic

    Apreciază

  14. madalina dumitrescu said, on aprilie 2, 2012 at 8:41 am

    Doamnea ajuta ! Frumoase cuvinte, va multumesc din tot sufletul.

    Apreciază

  15. madalina dumitrescu said, on aprilie 2, 2012 at 8:45 am

    Multumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase si de suflet adresate precum si pentru sprijinul financiar acordat. Ma rog la Bunul Dumnezeu si Maicii Lui sa va pomeneasca,mantuiasca si liniste in suflet sa va daruiasca. Dumnezeu sa va ajute, sanatate multa si Sfinta Sarbatoare Pascala sa va aduca multa lumina in casa si suflet.
    Doamne ajuta !
    Cu multa dragoste
    Madalina si Raluca Dumitrescu

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.