SACCSIV – blog ortodox

Dezmat masonic de muzica clasica in Bisericile Ortodoxe Romanesti …

Posted in MUZICA by saccsiv on februarie 16, 2012

   Iata ce aflam din articolul Concertul de Anul Nou oferit de primarul Cătălin Cherecheş (03 Ianuarie 2012):

Pentru prima dată în istoria municipiului Baia Mare, prima zi de An Nou a adus băimărenilor un extraordinar concert de muzică clasică. Pe modelul celui de la Viena, Concertul de Anul Nou din Baia Mare a însemnat aproape trei ore de muzică clasică, de operetă, în interpretarea a trei mari interpreţi. Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu şi Cătălin Petrescu, alături de Orchestra Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, au adus pentru miile de băimăreni adunaţi în subsolul Catedralei Ortodoxe Episcopale „Sf. Treime” un dram din splendoarea concertelor vieneze. Primarul Cătălin Cherecheş, cel care s-a implicat în organizarea acestui eveniment de excepţie, a reuşit să aducă o imensă bucurie iubitorilor muzicii clasice din Baia Mare.

[…]

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, prin implicarea directă a Prea Sfinţitului Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar, au făcut posibil ca concertul să aibă loc în subsolul Catedralei Episcopale. Prea Sfinţitul a arătat că asemenea evenimente pot fi şi trebuie să aibă loc într-un asemenea spaţiu, cel puţin până cînd oraşul nostru va avea o Operă.

[…]

PS Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului
„Vă mulţumim din suflet pentru acest dar, pentru că aţi adus în Baia Mare o atmosferă vieneză. Dorim să faceţi o tradiţie, să organizaţi în fiecare an un asemenea concert. Noi locaţia o oferim cu mult drag şi de acum încolo, cel puţin până domnul primar va include în proiectul metropolei Baia Mare şi  construirea unei Opere”.

   Conform articolului Atmosfera vieneza, oferita in premiera de primarul Catalin Chereches, un real succes (FOTO):

„Ave Maria” in interpretarea de exceptie a sopranei Daniela Vladescu a reusit sa aduca emotia celor prezenti.



Catedrala din Baia Mare e foarte deschisa si spre alte actiuni. Din articolul Sarbatoarea Castanelor ( 23- 25 Septembrie 2011 ) aflam de un:

Spectacol de artificii
Organizator: Consiliul Local si Primaria Municipiului Baia Mare
Loc de desfasurare: Bd. Unirii (artificiile vor fi lansate din curtea Catedralei Ortodoxe „Sfanta Treime”)

   Iata si ce aflam din INEDIT :Slujbă de duminică la pachet cu concert susţinut de soprană şi tenori din SUA (8 ianuarie 2011)

Soprana Patricia Brady Danzig şi tânărul tenor Florin Ormenişan, născut în Bistriţa-Năsăud, susţin duminică după amiaza un concert de muzică clasică la Biserica Ortodoxă a Protopopiatului, cea mai veche clădire din oraş.

Concertul, programat imediat după slujba de vecernie este al doilea eveniment de acest gen dintr-o biserică ortodoxă din Bistriţa, după un recital din aceeaşi perioadă a anului trecut, care a spart gheaţa unor asemenea manifestări.„Enoriaşii apreciază muzica cultă, am mai organizat anul trecut un concert, a fost foarte bine primit. Concertul de mâine va fi după Vecernie. Se termină slujba, după care ascultăm muzică un ceas, un ceas şi ceva.“, spune părintele Alexandru Vidican. Iniţiativa Protopopiatului este salutată de Ioan Ţărmure, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa : „este bine venit şi un asemenea concert. Este bine că Biserica Ortodoxă s-a deschis pentru o asemenea manifestare. Nu-mi dau seama care este acustica din interiorul Bisericii, pentru că nu am asistat la primul concert, însă dat fiind vechimea lăcaşului şi faptului că în acele vremuri (nota red sec XIII) se respectau anumite reguli de acustică, sunt convins că nu sunt probleme cu acustica”, spune Ţărmure.

   Bistrita, deja are traditie … Conform Concert de Bobotează în biserică (Ian 6th, 2012):

Centrul Cultural Municipal Bistriţa, împreună cu Protopopiatul Ortodox Bistriţa şi Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” invită bistriţenii, pentru al treilea an, la  concertul de muzică clasică de Bobotează.

Concertul va avea loc duminică, 8 ianuarie, începând cu ora 17:00 la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” (lângă Protopopiat) şi va fi susţinut de către Florin Vlad – vioară, Lucian Petrean – bariton şi Cristian Lepădatu – pian.

   Citez din articolul Regal de muzică clasică pe esplanada Catedralei Banatului Montan VIDEO (September 16th 2011)

Potrivit primarului Ioan Marcel Vela ideea acestui concert s-a născut chiar la sfinţirea catedralei. Cum mărturisea şi edilul, surprins de numărul extrem de mare de spectatori, interesul pentru acest eveniment vorbeşte despre importanţa acestuia.

Pe cât de inedită a fost ideea, pe atât de mare a fost participarea, peste 1.200 de caransebeşeni adunându-se în această seară în faţa Catedralei Banatului Montan din Caransebeş pentru a audia primul concert al unei filarmonici pe esplanada unei catedrale din România.
Aşa cum subliniau la finalul concertului, gugulanii au fost extrem de încântaţi de ideea unei audiţii de muzică simfonică în aer liber, în mijlocul naturii. Filarmonica de Stat din Arad s-a întrecut pe sine în această seară, bisând nu mai puţin de trei ori, la aplauzele îndelungi ale spectatorilor.

Iata si ce aflam din articolul Concert de muzică clasică, la Parohia Ortodoxă din Reşiţa:

Parohia Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Govândari” din Reşiţa organizează, la sediul parohiei, duminică, 8 august, de la ora 19, un concert de muzică clasică, susţinut de prof. Aurel Manciu, dirijorul Filamonicii din Freiburg (trompetă), prof. Renate Manciu (orgă), Werner Salm (pian, voce, chitară), toţi din Freiburg, prof. Marius Dobre (orgă) şi dr. Romeo Dumitrescu (vioară, chitarăşi voce).

De concert de aminteste si Basilica: Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Govândari” din Reşiţa organizează un concert de muzică clasică

   Si afara au loc astfel de manifestari … Festivalul anual „De dragul frumosului”, la Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, 1-5 iunie 2011:

Programul festivalului cuprinde colocvii, conferinţe, lansare de carte, concerte de muzică clasică, religioasă şi tradiţională românească, piese de teatru, expoziţii de sculptură şi pictură, proiecţie de film documentar de arhivă şi de film artistic, expoziţie etnografică şi antropologică. Festivalul îşi va închide porţile la sediul mitropolitan de la Limours printr-un târg de artă tradiţională şi de artă religioasă, obiecte şi veşminte liturgice, în cadrul unei sărbători câmpeneşti.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

De 9 MAI – ZIUA EUROPEI, concert MOZART in MANASTIREA ORTODOXA TIMISENI din localitatea SAG

JAZZ si TEATRU la Manastirea Partos, de langa Timisoara …

Fratele Ciprian, cel ce a strans informatiile de mai sus, comenta la articolul VIDEO – Parintele Gavriil (UCENIC AL PARINTELUI PAISIE AGHIORITUL) despre actele electronice: NU LE LUATI SAU DISTRUGETI-LE:

Din interior, de la cei implicati cu concertele, stiu ca acestea sunt ordonate de catre masonerie, Rotary spre spurcarea lacasurilor ortodoxe. Ordinul ar fi venit de undeva de sus de la Bucuresti … prietenii unei frunze verzi stie de ce…

Cititi va rog si:

MUZICA CLASICA si MASONERIA

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 16, 2012 at 3:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Prahovean said, on februarie 16, 2012 at 4:51 pm

    Din câte știu, subsolul unei biserici nu se consideră biserică propriu-zis, ci curtea bisericii. Parcă părintele Constantin Sârbu, Sfânt al Închisorilor, ar fi vrut ca în subsolul bisericii construite de el în București, să aibă loc, printre altele, și spectacole de teatru. E drept, aceasta înainte să fie arestat. Recunosc, manifestările laice de acest tip, oricât de „respectabile” ar fi în ochii oamenilor, precum concertele de muzică clasică, nu au ce căuta în biserică, după mine. Eu știu, poate în curtea bisericii, da, dar nu în mănăstiri sau biserici cu statut de mănăstire, cum știu că au statut Catedrala Patriarhală și probabil și Catedralele Metropolitane. Deși așa ceva sună prea bine ca fiind lucrătura Sado-Masonilor pentru spurcarea locurilor sfinte.

    Apreciază

    • Mihai said, on februarie 16, 2012 at 8:22 pm

      catedralele alea is „mitropolitane”. metropolitan este ceva ce tine de o metropola. era mai simplu sa zici mitropolii, suna romaneste. fara suparare! 🙂

      Apreciază

  3. Aurora said, on februarie 16, 2012 at 6:29 pm

    E de neacceptat asa ceva ! Muzica lumeasca nu are ce sa caute intr-o biserica sau in curte sau in subsolul ei. Exista sali de spectacole unde isi pot desfasura activitatile lor de divertisment, iar biserica sa ramana un spatiu al rugaciunii. Preotii si ierarhii nu trebuia sa accepte asa ceva. Rusine !!!

    Apreciază

    • Maria said, on februarie 16, 2012 at 8:27 pm

      Aurora ,
      Patriarhul este singurul raspunzator pt toate aceste sminteli in Biserica noastra .
      Se vor sfarsi numai atunci cand ,nimeni dintre crestini nu va participa la aceste spectacole ,lasandu-i doar pe ei sa fie spectatorii .
      Toata lumea sa lase aceste biserici care gazduiesc aceste spectacole ,sa fie goale ,in semn de protest fata de aceste evenimente lumesti .

      Apreciază

      • marcel said, on februarie 19, 2012 at 10:08 am

        maria nu poate fi altul acuzat de pacatele tale decat partial dar tot tu dai socoteala! tu nu vezi ca si boboru si tot cleru slujesste fara rusine pe danutz? atunci de ce e numai el de vina? nu nu vreau sa mi raspunzi mie ci judeca si tu singura!!!

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 19, 2012 at 4:02 pm

        marcel

        Am uitat ca nu mi-ai raspuns. Tu esti stilist? Esti in BOR?

        Apreciază

  4. stone said, on februarie 16, 2012 at 7:44 pm

    Observati cum se apropie de sufletul oamenilor incet miseleste, mai intai pe trepte, prin subsoluri, ca mai apoi sa devina o normalitate prezenta lor in interiorul bisericii. Acum sunt in faza de testare si de ametire a constiintelor. Vor spune: „ce nu-ti convine e doar muzica clasica, culta, nu pricepi nimic „.

    Apreciază

  5. Maria said, on februarie 16, 2012 at 8:14 pm

    Din moment ce ,masoneria s-a infiltrat atat de adanc in Biserica Ortodoxa ,s-a dus cu linistea .
    In biserici si catedrale ,cu ocazia marilor sarbatori ,se tin concerte in fata sf Altar asa cum ar fi pe o scena a teatrului sau a filarmonicii .
    Au transformat biserica in sala de spectacole .
    Am vazut asta de zeci de ori .Cel care este initiatorul acestor evenimente lumesti in sfintele biserici si catedrale ,este Patriarhul Daniel,inca de pe timpul cand era Mitropolit al Moldovei .
    In toamna anului trecut ,am scris un comentariu pe blogul deveghepatriei ,despre aceste spectacole facute in biserica ,la care am fost martora si eram tulburata si indignata (am vazut intr-o catedrala spectacol de muzica populara cu hora si strigaturi ),atat de mult incat m-am imbolnavit o saptamana ,ca nu voiam sa cred ceea ce am vazut cu ochii ,dar comentariul meu a fost respins de acest blog .De atunci ,evit sa mai calc pe la biserica in aceste perioade de dupa marile sarbatori .

    Apreciază

  6. florin said, on februarie 16, 2012 at 8:54 pm

    Sunt un interpret al acestui gen de muzica ,insa nu sunt de acord cu prezenta muzicii clasice in interiorul bisericii…….Saccsiv,oare ai primit/citit mailul meu,sau nu am nimerit mailul?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2012 at 9:10 pm

      florin

      L-am primit frate, dar inca nu stiu detalii despre personaj.

      Pe de alta parte, informatiile tale sunt extrem de importante. Nu stiu cum sa procedam fara sa ai probleme, dar ele trebuie cunoscute de cat mai multi.

      Apreciază

  7. miezdenuca said, on februarie 17, 2012 at 7:27 am

    http://ciunpalacul.wordpress.com/

    Apreciază

  8. Omul said, on februarie 17, 2012 at 9:07 am

    Reblogged this on Puterea blogului.

    Apreciază

  9. nu conteaza said, on februarie 17, 2012 at 1:37 pm

    De la muzica asa zis clasica la alte feluri de concerte sau spectacole e doar un pas… mult mai mic decat cel care a fost facut deja. In curand vor veni baletul, cantareti de jazz si nu ar fi exclus sa apara chiar formatii rock, eventual cu o tenura pseudo-crestina. Bineinteles ca episcopii cu sortulet vor spune ca acestea se fac pentru a atrage tinerii in biserica, la fel cum a fost si cu Agiornamento. Era un site despre eresul catolic si vad ca directia este de a merge tot inspre acelasi drum, si anume disocierea dintre Casa Domnului si Dumnezeu, transformarea unei biserici intr-un muzeu, sa fie privita ca o cladire cu scop cultural si atat…

    Apreciază

  10. teodora said, on septembrie 26, 2018 at 9:22 pm

    Dezmat la greu pe placul satanei..nici un parinte nu a luat acolo atitudine totul e facut cu stirea lui justin sigheteanul ,prietenul lui d-lui Daniel Ciubotea (care absolut nimic n-a inteles de la PR.ILIE CLEOPA)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.