SACCSIV – blog ortodox

Sa incepem sa ne cunoastem (partea 2)

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on martie 12, 2011

La rubrica de comentarii a articolului Sa incepem sa ne cunoastem, caci fiecare singur nu va rezista fara cip si nici in timpul prigoanei a aparut si ideea unui forum pe aceasta tema, unde sa se si faca o oarece centralizare pe zone. Iata ce a realizat fratele colaps:

http://ortodoxia.it.cx/

Ideea e si buna, dar si rea.

Printre cele pro, ar fi chiar acea centralizare, astfel incat cei din Bucuresti, Iasi, Constanta, etc. sa se gaseasca mai usor. Caci daca intra acum, de exemplu, cineva la acel articolul, ii va fi teoretic greu sa se descurce printre 300 de comentarii amestecate.

Printre cele contra, ar fi … bagatorii de seama.

Voi intra din cand in cand pe acel forum insa nu voi avea timp si de el.

Voi mai posta insa pe blogul meu, cam la o saptamana, articole din seria Sa incepem sa ne cunoastem, abordand diferite teme, inclusiv sugestii din partea voastra.

Doamne ajuta!

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 12, 2011 at 7:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • rafaela said, on martie 13, 2011 at 7:46 pm

      draga Saccsiv, nu m-am remarcat p blog, ti-am trimis odata in mail in care imi ofeream ajutorul pt unele traduceri, dar ideea cu forumul m-a omorat. n-am fost niciodata o forumista si nici nu ma pricep sa postez p forumuri. iarta-ma, poate crezi k e o prostie, poate sunt penibila… Parintele meu duhovnic mi-a limitat cititul pe bloguri ortodoxe la 1,5h p zi k sa mai pun mana si p Psaltire… iar acum cu forumul… nu stiu c sa zic. mai bine ne cunoastem p orase sau judete.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Gabi M. said, on martie 14, 2011 at 11:18 am

        Am aceeasi ploblema,nu este o prostie,pentru cine nu a intrat pe forumuri,este foapte dificil…Nu esti PENIBILA!!! Crezi ca toata lumea s-a nascut pe…forum?!? Incet,incet,cu grija si atentie,vei reusi…Curaj! Doamne ajuta!

        Apreciază

      • colaps said, on martie 14, 2011 at 11:27 am

        Dacă aveţi probleme, vă ajut eu. Puteţi să îmi scrieţi pe email: telliangun@gmail.com

        Apreciază

  2. IOAN said, on martie 12, 2011 at 8:18 pm

    EU NU SUNT DE ACORd CU FORUMUL…deoarece comportă PERICOLUL DE A FI URMĂRIT ȘI ANALIZAT DE OCULTELE SECRETE…
    ….dacă se dau date …ce…și cum…unde…unde ne vedem…sau ce facem…ce acțiuni…etc…PREZINTĂ UN PERICOL FOARTE MARE…iar asta va da APĂ la MOARĂ OCULTELOR să catalogheze rapid ca ACȚIUNI TERORISTE sau TERORIȘTI…
    RECOMAND TUTUROR doar prietenii și ÎNTÂLNIRI TRADIȚIONALE….fără SISTEME ELECTRONICE de niciun fel…

    Apreciază

  3. Antonia said, on martie 12, 2011 at 8:55 pm

    Nici eu nu sunt de acord cu centralizarile. E suficient ca unul dintre doua-trei sute de forumisti sa fie mason si sa predea informatiile despre noi cui trebuie… Va dati seama ca se face o centralizare care le este de mare folos elitelor. Practic, le oferim informatiile pe tava. Asa cum spunea parintele Adrian Fageteanu, in zilele noastre nu stii exact cu cine vorbesti. Masonii s-au inmultit mai mult decat ne place sa credem.

    Consider ca mult mai eficient este ca fiiii duhovnicesti ai unui duhovnic marturisitor sa mentina legatura in primul rand intre ei. Nu o legatura de prietenie lumeasca, ci duhovniceasca. Adica, ii daim omului informatii strict duhovnicesti si atat, nu ne intindem la palavrageala care sa denatureze in altceva si sa ne abata de la scopul nostru. Sa facem grupuri mici anevoiios de urmarit, nu grupuri mari! Daca vom gasi modalitati de a colabora cu alte grupuri si de a ne intari duhvniceste, cu atat mai bine.

    Apreciază

    • @Daniel-George said, on martie 13, 2011 at 2:12 pm

      Pentru @Antonia si putin pentru @Ioan
      Dar cu ce sunteti voi de acord defapt? Dupa ideile voastre, cum ca masonii sunt peste tot, hackeri, spioni, infiltrati care duc liste de colo colo, Inseamna ca daca ar fi dupa voi STS si SRI doarme in papuci si habar nu are de identitatea noastra, nu? Iar masoneria a preluat locul serviciilor in Romania.
      Haideti sa ne inchidem site-urile, blogurile, sa nu mai comentam, sa ne vedem de treaba… Ca MLNR si ocultii s-au specializat in tehnica de spionaj.
      Cineva ar trebui sa va anunte ca sunteti luati in colimator cand incepeti sa cititi pe google cateva articole despre aceste lucruri. (ba mai mult subliniati ca defapt nu trebuie sa ne imprietenim, ci sa ne vedem de ale noastre pentru ca am denatura ce?)
      O prietenie in numele ortodoxiei este mult mai benefica decat NIMIC.
      Pana la urma va este teama de ce?

      Apreciază

  4. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 12, 2011 at 9:27 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  5. infiniteladder said, on martie 12, 2011 at 9:29 pm

    Un ghid probabil asemanator va fi si in scolile romanesti, despre ideea acceptarii homosexualitatii ca manifestarea naturala a fiintei umane http://accept-romania.ro/wp-content/uploads/2009/05/orientarea_continut.pdf
    Vorbesc si despre scara lui Kinsey, evreul Alfred Kinsey, acea eroare a naturii, pedofil sodomazochist care a intocmit statisticile alea mincinoase despre orientarea sexuala a barbatilor in America, a torturat copii de 2 luni pentru a cronometra „orgasmul”.
    Un interviu despre A.Kinsey: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/11/26/dezvaluiri-tulburatoare-despre-fraudele-si-monstruozitatile-ascunse-in-spatele-faimoaselor-studii-despre-sexualitate-ale-lui-alfred-kinsey-intemeietorul-sexologiei-si-principalul-responsabil-pent/

    Apreciază

  6. infiniteladder said, on martie 12, 2011 at 9:46 pm

    Rectific, nu a fost evreu.

    Apreciază

  7. Fulger said, on martie 12, 2011 at 11:22 pm

    Buna idea , dar parerea mea este ca ar trebui sa ne axam mai mult pe cei adormiti sa ii trezim si pe cei rataciti sa ii indrumam , blogul tau este plin de dovezi despre cei care conduc din umbra si cred ca ar fi timpul sa facem un fel de ,,publicitate,, am vazut ca sora Danutza a reusit sa faca fulturasi anti cip si e bine dar cred frate Saccsiv ca trebuie sa incepem sa trezim ca timpul se scurge. Eu mi-am informat famila despre aceste pericole si ma inteleg.

    Apreciază

  8. SorinC said, on martie 13, 2011 at 12:17 am

    Eu cred ca este o idee excelenta. Singura posibilitate de a ne uni eforturile intr-o idee, singura posibilitate de a ne cunoaste.
    Nu sunt de acord cu cei care spun ca forumul nu este decat o sursa de informatii in plus care pot ajunge unde nu trebuie. Cu regret tin sa mentionez ca oricum sistemul nu doarme, ei oricum sunt la curent cu situatia de pe bloguri sau forumuri. Sunt departamente intregi in STS care se ocupa de monitorizare si fac rapoarte.
    Raman la ideea mea ca acest blog nu este decat o modalitate de desteptare, de trezire la realitate. Doar atat insa. Dupa cum spunea si saccsiv nu are timp si de altceva ()

    Apreciază

  9. SorinC said, on martie 13, 2011 at 12:24 am

    Continui cu comentariul…
    Dupa cum mentiona si saccsiv nu are timp sa ne faciliteze cunoasterea reciproca a noastra a tuturor, asa ca singura modalitate ar fi acest forum. Doar uniti putem reprezenta o forta altfel vom fi usor de indepartat.
    Si pentru cei care afirma ca vor aparea intrusi le spun ca acest lucru e inerent insa acestia se vor evidentia prin comportamentul lor si-i vom da la o parte. Se vor exclude singuri sau ii vom exclude noi.

    Apreciază

  10. Gabi M. said, on martie 13, 2011 at 1:59 am

    Nu mi-e teama,ca „doar cu o moarte suntem datori”si cred ca fratii care au sesizat pericolul „centralizarilor” au dreptate,insa,exista prea multa teama(frica?!?)…Intr-un fel sau in altul,insa,va trebui sa ne cunoastem si cine va avea curaj,o va face,iar cine nu,va putea sa ramana in conchilia lui,ca nimeni nu este obligat sa faca ceea ce nu doreste,nici Domnul nu obliga pe nimeni nici sa creada si nici sa-L marturiseasca.Iertare,fratilor!Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  11. Ioan Pelasgul said, on martie 13, 2011 at 6:16 am

    Fratele Colaps este programator?

    Apreciază

    • colaps said, on martie 13, 2011 at 12:05 pm

      Da, lucrez ca programator web, însă forumul e doar configurat de mine, nu şi făcut (ar dura mult prea mult de făcut şi testat o platformă stabilă şi securizată de discuţii, ceea ce n-ar avea rost dacă există deja soluţii)

      Apreciază

      • Gabi M. said, on martie 16, 2011 at 7:36 pm

        @ colaps:Am incercat sa-ti trimit un mail,dar imi da eroare la adresa ta!In cazul acesta,postez aici ceea ce aveam de spus: Ramane totul valabil!

        Apreciază

  12. Fratele Ioan said, on martie 13, 2011 at 8:36 am

    Fratilor, nu trebuie sa ne fie frica , din contra, de pe acum trebuie sa ne marim curajul , caci atunci cand vom transfera lupta ANTI CIP de pe acest site spre cei care vor sa ne oblige la acceptarea acestui „RAU”, atunci se va vedea „CATALOGAREA” lor despre noi.
    Deci , curaj fratilor.

    Apreciază

  13. colaps said, on martie 13, 2011 at 6:02 pm

    Am şi eu o curiozitate: De ce a dispărut comentariul Pr. Vasile, acelaşi în care zice că nu mai are buletin de 14 ani ?

    Apreciază

  14. rafaela said, on martie 13, 2011 at 7:43 pm

    draga Saccsiv, nu m-am remarcat p blog, ti-am trimis odata in mail in care imi ofeream ajutorul pt unele traduceri, dar ideea cu forumul m-a omorat. n-am fost niciodata o forumista si nici nu ma pricep sa postez p forumuri. iarta-ma, poate crezi k e o prostie, poate sunt penibila… Parintele meu duhovnic mi-a limitat cititul pe bloguri ortodoxe la 1,5h p zi k sa mai pun mana si p Psaltire… iar acum cu forumul… nu stiu c sa zic. mai bine ne cunoastem p orase sau judete.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 13, 2011 at 8:40 pm

      rafaela

      Oricum pentru a ne cunoaste pe zone a fost facut si forumul … Deci e incorect spus „mai bine ne cunoastem p orase sau judete.”, caci nu inlocuieste nimic forumul.

      Chiar ar prinde bine inca un traducator. Te voi contacta.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  15. Gabriel said, on martie 13, 2011 at 8:23 pm

    Marile companii au început să scaneze posibilii viitori angajați, bloguri, rețele de socializare, facebook, etc. (în America se practică de mult timp) Așa te trezești că dacă vrei un job mai de soi, ești picat fără să știi de ce. Eu unul m-am lovit de așa ceva de curând sau așa mi-a rămas impresia, au fost niște coincidențe care mi-au dat de bănuit. Așa că treaba cu anonimatul s-ar putea să fie singura soluție. Lumea oricum se adună pe blog ca la Poiana lui Iocan. Mai nimeni nu are o identitate reală.

    Apreciază

  16. Fulger said, on martie 13, 2011 at 8:38 pm

    Frate Saccsiv cred ca ar trebui sa ne axam pe cunosterea cititorilor deoarece cand blogurile vor fi interzite vom fi la fel ca furnicile carora li se strica musuroiul , vom fi derutati doarece nu vom putea lua legatura cu nici un frate asa ca trebuie sa ne cunoastem ca timpul se scurge.

    Apreciază

  17. alfredos said, on martie 13, 2011 at 10:56 pm

    Dupa umila mea parere,sunt de acord cu @IOAN si @Antonia si chiar si cu @Kosk cu parerea lui din prima parte”Sa incepem sa ne cunoastem”.
    NU inseamna sa fi las,sa fi fricos,sau sa fi „cu fruntea in pamant” doar pt.ca alegi sa iti duci lupta duhovniceasca in felul tau,dupa puterile tale si posibilitatile tale.Unii se vor retrage in munti si in pesteri,unde prin post si multa rugaciune pt.sufletele lor si ale noastre, vor lupta…altii se vor stradui sau straduit deja sa se mute la tara de la orase,unde tot prin multa rugaciune,post si multa munca se vor lupta,aducand din orase cateva familii crestine necipate,nevoiase,”netrezite” la timp,oferindu-le hrana,casa din micile lor gospodarii pana cand intr-adevar va veni momentul MARTURISIRII CREDINTEI IN DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.
    Multi nu suntem asa de puternici ca Parintele Iustin Parvu,sau multi-multi altii din prezent sau din trecutul istoric… sau ca @Saccsiv,sau ca @Stefan sau multi-multi altii…doar tindem si ne rugam sa ne dea Bunul Dumnezeu putere sa devenim ca si ei,insa ia mult TIMP.eu unul sunt asa de pacatos,incat nici de mai as avea o viata in plus,nu mi-ar ajunge TIMPUL sa imi deplang pacatele mele.Important e sa ducem pana in capat lupta noastra DUHOVNICEASCA cu multa smerenie,fiecare dupa puterile si posibilitatile sale.La fel consider important,chiar de va veti intalni,sa nu oferiti pe tava ocultelor numele Duhovnicilor vostri,lasati-i sa ma-i „trezeasca” cat de multe suflete.
    Nu puneti tinta pe ei,nu-i puneti in vizorul lunetei pe ei asa de repede,oricum ei vor fi si sunt in prima linie.CEATA SFIINTILOR,A MUCENICILOR,A MARTURISITORILOR este foarte mare,sa ne dea BUNUL DUMNEZEU putere sa putem intra si noi in ea.DOAMNE ajuta!

    Apreciază

  18. Filip said, on mai 15, 2011 at 8:19 am

    Sunt din Bucuresti,
    Si eu subscriu la o cunoastere a celorlalti frati si celorlalte surori din Bucuresti, cat mai curand posibil.
    Carmen

    Apreciază

  19. Andrei said, on iunie 9, 2011 at 2:55 pm

    m-am mutat in judetul brasov….saccsiv, chiar daca te-am judecat gresit candva…trimite mailul meu la toti care ii stii din acest judet te rog mult…multumesc din suflet

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 3:07 pm

      Andrei

      Nu i-am centralizat. Fa un apel si cine e din Brasov va da un semn, iar eu voi intermedia schimbul de e-mail.

      Apreciază

  20. […] Sa incepem sa ne cunoastem (partea 2) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.