SACCSIV – blog ortodox

IPS SERAFIM JOANTA sminteste tinerii la conferinta ASCOR …

Posted in ASCOR, ECUMENISM, IPS SERAFIM JOANTA by saccsiv on noiembrie 24, 2011

IPS Serafim Joanta a fost invitat aseara la o conferinta ASCOR. Iata comentariul fratelui colaps postat la articolul Medicii si mama au decis UCIDEREA BEBELUSULUI CU DOUA CAPETE …:

M-am întors de la conferinţă. Treaba pute. 2 ore a vorbit bine, chiar frumos aş putea spune, a vorbit din cateheză şi a dat sfaturi chiar foarte bune, corecte. Chiar la un moment dat l-a lăudat pe pr. Arsenie Papacioc, pe pr. Iustin Pârvu, pe pr. Arsenie Boca. A spus mai multe, inclusiv „Tainele ortodoxe sunt expresia cea mai înaltă a culturii umane.” Chiar îmi venea să cred că s-a îndreptat.

Dar la sfârşit, când a venit rândul întrebărilor din public, a făcut-o de oaie rău de tot.
Citez: „Bisericile care au Har sunt Bisericile Ortodoxe şi catolice, aşa cum spunea părintele Cleopa!” şi iarăşi – „Au şi ei (catolicii) succesiune apostolică, Sfintele Taine, Sfânta Liturghie, nu la fel de întregi ca ale noastre, dar au” şi iarăşi – „La mine în Germania 80% din credincioşi sunt căsătoriţi cu oameni de altă confesiune” şi iarăşi – „Dacă te naşti ortodox – trăieşti ortodox, dacă te naşti catolic – nu-i nimic dacă continui aşa”.

În nici un moment nu s-a pronunţat împotriva acestor lucruri, ba de multe ori dădea dovadă că vroia să se furişeze pe lângă întrebare şi să treacă mai departe (Nici Da, nici Nu).
Ba din ce spunea, tindea foarte mult să-i considere şi pe protestanţii evanghelici ca fiind în regulă.

Îmi pare rău, dar nu pot să încetez a-l considera pe Serafim Joantă un ecumenist. Unii spuneau că ar fi într-o oarecare măsură de iertat dat fiind faptul că se află în mijlocul Germaniei, unde inevitabil apar celelalte confesiuni şi implicit ecumenismul, dar eu nu sunt de această părere. Dacă face compromisuri „acasă” la el în Germania, fiind împresurat din părţi, asta nu înseamnă că trebuie să vină aici în România să propage aceste compromisuri ca fiind normale. Acest lucru denotă faptul că el a ales a crede aceste rătăciri din propria sa voie, şi nu împresurat de vreo împrejurare sau de vreo persoană din clerul bisericesc.

Cred că Gabriela va putea confirma lucrul acesta, anume că are suceala asta legată de eretici. De asemenea cred că vor apărea înregistrări cu evenimentul acesta, care şi ele ne vor confirma.

Comentariu saccsiv:

   Ce diferenta colosala intre asemenea ierarhi si cei din vechime:

PE ERETICI NU-I IERTI …

Asadar, IPS Serafim Joanta continua sa merga pe drumul pe care a apucat deja demult:

AUDIO – IPS SERAFIM JOANTA: elogiu penticostalilor …

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

IPS SERAFIM JOANTA o comite din nou … la o adunatura ecumenica largita

VIDEO: IPS SERAFIM JOANTA – un excelent exemplu despre cum vor lucra SLUGILE ANTIHRISTULUI …

Iar ASCOR dovedeste inca o data ca este un extrem de eficient mijloc de ratacire a tinerilor …

Cititi va rog si:

ASCOR CENZUREAZA un articol despre Parintele Arsenie Papacioc

ASCOR – pepiniera de „ortodoxie” politic corecta …

 

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 5:28 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciat de 1 persoană

    • MM said, on noiembrie 26, 2011 at 3:55 am

      Deci, tot Acordul eretic de la Balamand, bata-l vina….
      In loc de comentariu, doua texte care par potrivite:
      1. http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/20/marele-duhovnic-arhim-ilie-cleopa-si-marele-teolog-dumitru-staniloae-au-fost-anti-ecumenisti-nu-plecati-urechea-la-teologii-mincinosi-care-zic-altfel/

      2. „…Împreună cu Biserica strig asupra ereticilor, şi pe care i-a afurisit ea, şi eu îi afurisesc. Întrebu-te, dar: Au eretici sunt râmlenii cu al lor Papă? Bine ştiu că vei zice că sunt eretici. Şi de vreme ce sunt eretici, precum şi adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afuriseşte pe dânşii. Şi pe care Sfânta Biserică îi afuriseşte şi eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. Şi dacă eu, împreună cu Biserica, îi afurisesc pe râmleni, cu Papa al lor, pentru că sunt eretici, cu ce îndrăzneală tu, cu ce minte îndrăzneşti a grăi asupra mea că Papa într-acest chip mărturiseşte ca şi mine? Întru adevăr acum am cunoscut că s-au împlinit cuvintele mele, pe care le-am grăit de tine: Că bătrân eşti, dar cuvintele întru tine ai ca de copil. O! că dacă s-ar fi socotit ţie şi de la Dumnezeu ca de un copil. Însă ştiu că de aceasta înfricoşată va fi ţie întrebare de la Dumnezeu, dacă nu te vei pocăi cu osârdie…”
      Sfântul Paisie de la Neamţ

      Apreciat de 1 persoană

  2. nea Anderthal said, on noiembrie 24, 2011 at 6:14 am

    ..nu stiu de ce dar de popa asta nu mi-a placut de loc.i-am ascultat citeva conferinte pe net si am avut impresia ca este prea occidentalizat ptr. a fi preot ortodox.

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on noiembrie 24, 2011 at 6:15 am

    off topic
    …uite ce face ‘tanti Nutzy-spaima constitutii” :

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10772748-elena-udrea-depus-acatiste-zidul-plangerii-din-ierusalim-pentru-indeplinirea-dorintelor.htm

    Apreciază

  4. Baciu Vitalie said, on noiembrie 24, 2011 at 8:53 am

    Si la contrazis cineva?

    Apreciază

  5. abc said, on noiembrie 24, 2011 at 8:54 am

    Hm, aici e putin cam delicata problema. E usor a spune un lucru, insa …. Combat mereu, mai peste tot, erezia papistasa. Sa nu confundam erezia papistasa, a conducerii biserici, cu turma pastorita. E adevarat ca turma isi urmeaza pastorul, dar ….
    Sunt occidentalii crestini sau atei ?
    Daca sunt crestini, atunci inseamna ca au primit botezul. Daca au primit botezul inseamna ca si preotii lor au har.
    Cosider afirmatia „Au şi ei (catolicii) succesiune apostolică, Sfintele Taine, Sfânta Liturghie, nu la fel de întregi ca ale noastre, dar au” ca fiind corecta.
    De ce au hotarat sfintii parinti din vechime anumite dogme ?
    Sa nu se ajunga unde s-a ajuns, la ruperea Biserici.
    Pacatul ruperi il poarta conducerea papistasa a biserici occidentale.
    Nu stiu eu prea multe dar un lucru stiu: si vestici sunt crestini.

    Dumnezeu sa ma ierte de am spus o prostie.

    Apreciază

    • abc said, on noiembrie 24, 2011 at 8:56 am

      Noi, ortodocsi, avem datoria de a pastra Biserica noastra asa cum ne-au lasato Sfintii Parinti si de a-i aduce inapoi la ortodocsism pe fratii nostri aflati in ratacirea papistasa.

      Apreciat de 1 persoană

      • Gicu said, on noiembrie 25, 2011 at 8:51 pm

        In ortodoxie nu exista cuvantul ”ortodoxism” sa fie clar! Este doar ortodoxie si atat.

        Apreciat de 1 persoană

      • GabiM. said, on februarie 23, 2014 at 7:40 pm

        @abc…pai singur spui ca NU SUNT IN BISERICA…Lupi in blana de oaie sunt destui,iar catolicii fac parte din tagma aceasta,pentru ca nu o fac din nestiinta,nu,EI STIU ! Asa cum STIE si popa serafim joanta! Este imposibil sa gresesti.Daca ii asculti si pe unii si pe altul iti dai seama de ce parte stau…Nu s-a spus: „Cauta si vei gasi!” sau: „Numai cine nu vrea,nu stie!” ?!? Doamne Iisuse Hristoase,iarta-ma,ca mi-am permis sa judec,tocmai eu,pacatoasa!

        Apreciază

      • ursoi sergius said, on februarie 6, 2017 at 5:11 pm

        Pentru că toţi eterodocşii sunt oaia cea pierdută, dar mai ales romano şi greco-catolicii tocmai de aceea ar fi fost corect să li-se spună şi catolicilor simpli că ,,Biserica” romano-catolică este o sectă desprinsă de ortodoxie, şi pentru că astăzi ea propovăduieşte erezii, este o sectă eretică, chiar dacă formal a păstrat un pic unele nuanţe asemănătoare cu Biserica Primară Ortodoxă. Aceste nuanţe de ambalaj sunt ca o reclamă înşelătoare în miezul căreia se ascund învăţături lumeşti şi tradiţii sintetic create nu de Hristos, şi mai ales pentru acest ambalaj sunt o momeală atrăgătoare pentru ortodocşi, dar o momeală otrăvitoare, şi atingerea de această momeală te poate paraliza spiritual datorită lucrării duhului demonic care ştie să hipnotizeze şi pe cei aleşi.

        Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 9:41 am

      abc

      Pai ai spus mai multe …

      Nu e vorba de ruperea Bisericii. Ei sunt eretici. Botezul lor nu e valid.

      Apreciat de 1 persoană

    • Iulian said, on noiembrie 24, 2011 at 9:46 am

      Crezul spune „intr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica”. Cum poti sustine ca papismul are succesiune apostolica? cand una singura este sfanta, soborniceasca si apostoleasca. Si papismul nu-i biserica. Papismul este o erezie! Punct!

      Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 24, 2011 at 1:14 pm

      nu confunda ateii cu paganii. .

      Apreciază

    • Aquarius said, on noiembrie 24, 2011 at 1:43 pm

      Preotii catolici nu au har. Botezul facut in numele Sfintei Treimi insa cu formula specifica:,,Se boteaza robul lui Dumnezeu (numele), in numele Tatalui amin si al Fiului amin si al Sfantului Duh amin, acum si pururea si in vecii vecilor.Amin …, este valid! Insa avem un paradox aici: daca nu au har, de ce Biserica Ortodoxa totusi recunoaste botezul catolic? Am vorbit cu un frate de la Frasinei si am aflat ca cei de acolo cer botezul refacut, pe cand alte fete bisericesti considera ca nu…Si mai e ceva cu botezul: preotia universala care o poate avea chiar si o femeie. Canoanele spun ca in caz de nevoie o femeie crestin-ortodoxa poate boteza de urgenta un om, nou-nascut sau unul care vrea sa treaca la ortodoxie dar respectand formula de mai sus, si care este valid cu conditia ca in caz ca supravietuieste candidatul, sa mearga la preoti si sa continue de la apa botezului slujba cum este ea in Molitfelnic!
      Legat de succesiunea apostolica, doar Biserica Ortodoxa o are! Catolicii sunt numiti eretici in cartile noastre de cult vechi. Abia mai nou au scos aceste invataturi, foarte posibil din cauza spiritului ecumenist si deschiderii spre papalitate din varii motive. Rupandu-se de ortodoxie prin pierderea dogmelor, catolicii au pierdut, insa nu definitiv daca se intorc, harul lui Dumnezeu, si fara acest har ei nu pot face absolut nimic, nici macar o blagoslovenie! De asta si minunea cu imputirea apei lor sfintite! Dumnezeu mereu a dat semne clare, prin duhovnici, sfinti, cuviosi, si minuni din acestea. Orbi sunt cei care nu vor sa creada desi vad si aud.
      Pacatul ruperii il poarta toti, de la papa pana la ultimul credincios fiindca au avut fecioria dogmelor si nu au zis nimic, nu au luat atitudine, macar la invel individual si sa ramana in ortodoxie, ca pana la urma nu i-a silit nimeni sa se rupa de ortodoxie!

      Dumnezeu sa ma ierte si pe mine de am spus vreo prostie!

      Apreciat de 1 persoană

      • MM said, on noiembrie 26, 2011 at 4:24 am

        Botezul catolic nu este valid, adica lucrator DELOC. El poate fi recunoscut prin iconomie NUMAI la cei care se convertesc la Biserica (Ortodoxa). Dar nu pentru ca tainele lor ar fi valide prin sine (per se), ci pentru ca atunci cand ereticul sau schismaticul vine in Biserica, Biserica poate sa dea har prin iconomie. Insa nu este recomandabil, pentru ca, asa cum au spus multi sfinti, nu este spre folosul convertitului sa nu fie primit prin botez.
        Botezul facut de un mirean ortodox poate fi considerat valid/lucrator, dar trebuie facut in mod ortodox (scufundare sau, in caz de forta majora, turnare peste tot trupul, nu stropire) si trebuie facut de un ortodox. Deci, romano-catolicii (de fapt, ei nu mai sunt nici romani, ci s-au germanizat/„francizat”/frantuzit, si nici catolici, pentru ca au pierdut katholicitatea, adica dreapta credinta), neavand nici credinta dreapta, ci avand erezie trinitara (Filioque este o forma de subordinationism), si neavand nici forma corecta a botezului, nu au nicidecum botez valid/lucrator. Prefer termenul lucrator cand discutam problema „Tainelor” heterodoxe, pentru ca termenul „valid” suna scolastic, adica tot „romano-catolic”.
        Daca tin bine minte, insa, Sf. Simeon al Tesalonicului spune undeva ca daca botezul este facut de un laic din motive, desigur, de necesitate, el ar trebui repetat cu totul de catre un preot daca cel aflat in pericol de moarte supravietuieste. Deci, imi pare ca nu este unitate de viziune la Sf Parinti in aceasta problema. Desigur, pozitia sa poate fi sau nu discutabila.
        In tot cazul, pentru a intelege mai bine problemele legate de catolicism, cititi cu atentie studiul edificator facut de parintii de la manastirea Paraklitu de langa Athena si publicata de parintii romani de la Sf. Munte (Schitul Lakku): http://www.scribd.com/doc/62698298/Sfanta-Manastire-Paraklitu-Despre-Cum-S-A-Facut-Papa-Pe-Sine-Imparat-Si-Dumnezeu
        http://apologeticum.wordpress.com/2010/12/20/papismul-ieri-si-azi-despre-cum-s-a-facut-papa-pe-sine-imparat-si-dumnezeu-instaurand-prima-forma-de-totalitarism-din-europa/
        De asemenea, in curand speram sa apara in romana traducerea importantului studiului par. prof. dr. (fost decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Athena) Gheorghios Metallinos cu titlul „Marturisesc un botez” in care explica DE CE BOTEZUL ERETICILOR CARE CRED IN FILIOQUE (ADICA AU EREZIE TRINITARA, anume asa zisii romano-catolici si protestantii, care au mostenit aceasta erezie de la catolici) NU AU NICIDECUM BOTEZ LUCRATOR/VALID si ca TREBUIE BOTEZATI cand vin la Ortodoxie, adica la Biserica.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • MM said, on noiembrie 26, 2011 at 4:29 am

        PS: puteti descarca de aici studiul parintelui Gheorghe Metallinos in varianta engleza („I Confess One Baptism”): http://www.impantokratoros.gr/E4302C8D.en.aspx

        Apreciază

      • MM said, on noiembrie 26, 2011 at 4:33 am

        Vaticanul este plin de bucurie ca unele Biserici Ortodoxe locale au semnat Documentul de la Ravenna in 2007. Noroc ca nu l-au semnat rusii, ba chiar l-au comentat negativ (prin Mitrop. Ilarion de Volokolamsk). Anumiti teologi greci l-au atacat. Si unii romani – dar cine sa-i asculte?
        http://acvila30.wordpress.com/2011/11/18/cardinalul-kurt-koch-despre-dialogul-dintre-ortodocsi-si-catolici/

        Apreciază

  6. Maria said, on noiembrie 24, 2011 at 9:23 am

    nea Anderthal ; Nu-i de loc frumos ce spui ,”de popa asta nu mi-a placut deloc „,in primul rand ,nu poti anula cu atata usurunta ,invataturile bune pe care le-a spus ,si predicile pe care le face in biserica , atunci cand vine si slujeste in tara ,pe la manastiri (eu l-am ascultat de multe ori),Mai intai sa ne gandim ca ,slujeste intr-o tara catolica ,unde nu poate sa arate pe fata pe la diferite conferinte ,dezacordul fata de doctrina catolica si de credinta lor .Sa nu uitam ca acestia (catolicii )au pus la dispozitie spatii ,pt bisericile noastre ,ca sa poata sluji pt romanii nostri din strainatate Dupa parerea mea ,aceste conferinte pt mine nu sunt binevenite in biserica noastra ,pe vremuri nu existau si credinta a mers mai departe .Omul daca vrea sa-l cunoasca pe Dumnezeu ,sa vina la biserica ,sa asculte tot ce se spune acolo ,nu sa umble de colo colo in timpul slujbei ,fara sa aiba habar ce predica s-a tinu si sa mearga acasa asa cum a venit fara nici un folos duhovnicesc .Nu avem nevoie de conferinte ,ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu .Eu cred ca a facut si face compromisuri ,nu stiu in ce masura crede ceea ce spune despre catolici,(sa speram ca nu le spune cu convingere ci asa de ochii lumii ),iar noi nu ne lasam influientati pt ca ,stim adevarul si dogmele ortodoxiei .La aceste conferinte ,nu participa crestinii simpli (cu mai putine cunostinte teologice ),ci persoane cu carte ,care n-au decat sa puna mana pe invataturile sf Parinti si sa fie in cunostinta de cauza .Nici cu astfel de organizatii (ASCOR etc)nu sunt de acord .Credinta nu se trambiteaza pe la conferinte ,ci se merge in Biserica liu Hristos in mod regulat duminicile si in sarbatori se citesc carti de credinta ,sa discernem diferentele dintre Ortodoxie si celelalte rataciri ,ca sa stim sa ne pazim .Pe la aceste conferinte pe langa cele bune ,mai auzi si multe nazdravanii ,pt ca nu-i locul potrivit si lasat de Dumnezeu pt Propovaduire .Acestea sunt inventate de cativa ani (dupa …89 )probabil ,pt a se strecura printre invataturile bune si otrava ..

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 9:44 am

      Maria

      IPS nu are absolut nici o scuza pentru ratacirile ce le promoveaza.

      Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 25, 2011 at 11:02 am

        Saccsiv :In cazul acesta nu mai poti asculta pe nimeni cu incredere ,nici in biserica ,pt ca nu stii ce nazdravanii spune in afara bisericii ,pe la diferite conferinte si intruniri .De aceea eu detest aceste organizari din afara bisericii ,unde acesti ierarhi „diluati „in ortodoxie ,calca stramb .Chiar nu ai de unde sa stii ca s-au dat cu ereticii acolo unde „slujesc „in strainatate .Dar de cei care slujesc in tara si fac acelasi lucru ce sa spunem?Vinovat de toate acestea (si va da socoteala la Dumnezeu pt asta ),nu-i altul ,decat Capul bisericii .,adica Patriarhul .O spun cu convingere si cu revolta in acelasi timp .Am simtit asta cu ani in urma ,am vazut multe nereguli in biserica ,se vede cu ochiul liber ,o alunecare in mare viteza ,a unor ierarhi ,spre lucrarile lui Antihrist .Se recunosc unii ,cu usurinta dupa predicile de la hramurile unor manastiri ,atunci cand se aduna mai multi si iau cuvantul .Vorbele lor n-au nici un Duh .Nu intelegi ce vor sa spuna prin cuvantul lor .Dar nu toti sunt ca acestia .Cei care au darul vorbirii ,dar cuvantul lor e doar teorie si formalism ,in realitate nu pun in practica si nu au o traire pe masura vorbelor ,sunt un pericol in societate .Atunci ,care sunt cei buni ?De unde sa-i mai scoti ,ca multi au trecut la Domnul. ,spre pierderea noastra si au ramas acestia,fideli si slugarnici ai Patriarhiei .Nici nu-mi vine sa mai spun -Sf Sinod – .Cati de acolo iau hotarari corecte ?Cui slujesc de fapt ?Cati din ei sunt ecumenisti si cati nu ?Cati lucreaza in Duhul lui Dumnezeu si cati nu ?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 25, 2011 at 11:53 am

        Maria

        Poti spune ca ar fi capul rautatilor, insa in mod cert nu e capul BISERICII.

        Apreciază

    • nea Anderthal said, on noiembrie 24, 2011 at 11:51 am

      @maria
      ..am spus-o si eu asa ca un om de la tara.L-am ascultat de citeva ori dar am simtit O RACEALA in mesajul lui si un fel de aroganta de genul banateano-ardelean fata de restul romanilor.Una e sa-l asculti pe S.J si alta e sa-l asculti pe pr.Cleopa,pr.Papacioc,etc..
      ps; se pare ca statul mult printre eretici incet-incet duce la un fel de amorteala!Eu insusi am trecut prin asta..

      Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 25, 2011 at 12:14 pm

        Saccsiv ai dreptate :Capul Bisericii ,este Hristos .

        Apreciază

  7. Ciprian said, on noiembrie 24, 2011 at 9:52 am

    Am fost si eu in Timisoara la coferinta Pr. Serafim Joanta dar nu a zis nimic pe langa, a fost in duh Ortodox tot, la final dupa intrebari a pomenit ca sunt unii care vin sa invete si sunt unii care vin sa urmareasca daca zice ceva despre ecumenism, ca il tot vaneaza lumea pe tema asta… daca stie ca este „vanat” totusi de ce o face? La Timisoara au fost si foarte multi preoti si ierarhi dintre care unii sunt antiecumenisti. De asemenea nici nu au fost ridicate intrebari despre „alte culte”. Tema comferintei a fost „Despre familia crestina” dar s-a vorbit mai mult despre iubire decat despre problemele cu care se confrunta familiile contemporane, nu m-am folosit prea mult. Poate mi s-a parut slabuta si pentru faptul ca inainte cu o saptamana am fost la o comferinta a Parintelui Pantelimon de la Oasa unde s-a vorbit bine si apasat despre familie si despre rolul ei si au fost identificate unele probleme fine la care eu nici nu ma gandeam, cum ar fi de exemplu relatia de „prietenie” de la copii-parinti-bunici, nemaiexistand respect ci doar o vesnica nebuloasa in care pierzandu-se valorile traditionale totul este permis si aceste categorii parinti si bunici nu mai stiu cum sa actioneze, nu mai stiu sa fie parinti, bunici, bulversati fiind mai ales de „valorile” vestice. S-a pierdut respectul intre generatii si asta e cel mai mare rau, de fapt cred ca e inceputul rautatii.

    Apreciază

  8. ady said, on noiembrie 24, 2011 at 10:16 am

    Saccsiv am si eu nevoie de o lamurire: Pr Cleopa spunea intro carte ca si catolicii se pot mantui , nu prea inteleg cum vine asta daca sunt in erezie? sau nu sunt vorbele parintelui?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 10:27 am

      ady

      In ce carte frate?

      Apreciază

    • J.T. said, on noiembrie 25, 2011 at 3:58 pm

      Se pot mântui, însă NU datorită credinței (ereziei) lor. Dacă își țin legea conștiinței (vezi ce spune Sf. Ap. Pavel) se pot mântui. Prin același mod se pot mântui și toți ceilalți oameni. Însă mult mai greu.

      Trebuie să înțelegem ceea ce spune tot Sf. Ap. Pavel: „Stea de stea diferă în strălucire” și însuși Domnul „În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt”. Există deosebire între starea duhovnicească a celor mântuiți.

      Există o mare deosebire între mântuire și sfințenie.

      Apreciază

      • J.T. said, on noiembrie 25, 2011 at 4:06 pm

        …mai exact: Catolicismul (și celelalte erezii) sunt nocive pentru că sunt împotriva căii adevărului. Dacă un eretic își va urma conștiința (glasul lui Dumnezeu din om), va lupta de fapt (voluntar sau involuntar) împotriva ereziei în care crede. Va fi într-o continuă contradicție. Din cauza aceasta ei se vor mântui mult mai greu – DACĂ se vor mântui.

        Suntem împotriva ereziilor pentru că iubim cu adevărat pe eretici și nu „din interes de partid”.

        Apreciază

  9. gabriel said, on noiembrie 24, 2011 at 10:30 am

    Din lipsa de timp nu pot da un raspuns nuantat, totusi nu sunt de acord cu acest foc concertat impotriva ascorului (vad ca sunt niste articole mai vechi despre acest subiect).
    Mi se pare foarte nedrept sa fie atacati niste tineri sinceri, curati la suflet, care abia au facut „ochi” si au inceput sa afle cate ceva despre viata duhovniceasca si deja li se cere deja sa fie un varf de lance in lupta impotriva sistemului si a tutror relelelor care se intampla in lume. Asta imi suna cu a scoate castanele fierbinti cu mana altuia.
    E foarte usor sa fii un critic foarte aspru al societatii in care traim atunci cand esti ascuns in spatele unui pseudonim si nu faci altceva decat scrii niste opinii pe un blog, dar atunci cand esti o asociatie ai foarte multe responsabilitati si poti oricand sa fii tras la raspundere de catre autoritatile statului sub orice motive: ori ca faci tulburare, ori ca esti fascist sau antisemit, ori nu esti regula banii (faci spalare de bani), etc, etc. Expunerea lor este mult mai mare.

    Cat despre IPS Serafim este notoriu ca el este ecumenist si face tot felul de afirmatii ciudate. Din pacate lui ii place mult ascorul si ii viziteaza foarte des. A nu-l invita la conferinte ar fi ca o sfidare.

    Apreciază

  10. ady said, on noiembrie 24, 2011 at 11:42 am

    Saccsiv, nu mai retin, parca erau intrebari catre parintele si el a zis ca numai noi si catolicii ne putem mantui daca ne pastram credinta, de aceea intreb(am mai intrebat) daca e adevarat? De citit am citit bine dar poate vorbele au fost modificate de aceea intreb

    Apreciază

    • J.T. said, on noiembrie 25, 2011 at 4:01 pm

      Nu, catolicii nu se pot mântui dacă își păstrează credința lor. Se mântuie doar dacă, luptând împotriva credinței lor, își țin legea conștiinței.

      Apreciază

  11. ady said, on noiembrie 24, 2011 at 11:45 am

    mai spunea ca daca unii catolici vin la ortodoxie, e bine dar daca ortodocsi pleaca la catolici pierd mantuirea

    Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 24, 2011 at 1:50 pm

      pai e o contradictie: ori pierd mantuirea ori se mantuiesc….despre cine se mantuieste numai Dumnezeu stie, noi nu cred ca putem raspunde.

      Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 25, 2011 at 11:13 am

        Cum sa nu stim cum ne mantuim ?Pazeste legea lui Hristos ,cele 10 porunci si „Tine mintea ta in Iad si te vei mantui „sau „sa ai frica de Dumnezeu si rusine de oameni „In toate aceste invataturi ,se invoca una din cele mai mari virtuti SMERENIA .

        Apreciază

  12. nea Anderthal said, on noiembrie 24, 2011 at 11:52 am

    ..bisericile catolice sunt doar ziduri,morminte varuite!De restul :protestatnti si mai rau nu pot spune decit in doua cuvinte:sinagoga-satanei

    Apreciază

  13. gabriel said, on noiembrie 24, 2011 at 11:55 am

    „Iar ASCOR dovedeste inca o data ca este un extrem de eficient mijloc de ratacire a tinerilor …”” – gasesc aceasta afirmatie extremista si nedreapta. Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa ceea ce a facut bine sau rau pe pamant, nu mai luati voi locul sau.

    Apreciază

  14. pr adam ionel said, on noiembrie 24, 2011 at 12:03 pm

    Harul este o energie necreata.Sfantul Grigorie Palama a luptat contra ereticului Varlam de Calabria aparand isihasmul adica indumnezeirea.Nu poate exista indumnezeire fara un har necreat.Gratia catolica este o putere creata deci pe masa altarului lor nu este decat ceva creat .Nu te poti mantui fara Trupul si Sangele Domnului asa ca Sfintele Taine nu sunt peste tot ci numai in Ortodoxie.Pr Cleopa nu poate fi invocat mereu sau altii ale caror cuvinte le sunt acum sucite de noii teologi scoliti prin Apus.Se pare ca o sa terminam Sfanta Liturghie cat de curand cu otpustul ,,Pentru rugaciunile masteranzilor si doctoranzilor nostri Doamne IIsuse Hristoase milueste-ne pe noi,,.

    Cum o sa raspunda fiecare ierarh ,preot ,diacon sau mirean in fata Sfintilor Parinti? Cand o sa trecem hotarul mortii fiecare oare nu ne intalnim cu ei ?O sa ne intrebe ce am facut cu mostenirea lor? Ne jucam asa cu vorbele ca harul este peste tot? Se rascoleste Parintele Dumitru Staniloae in pamant sau Ioannis Romanides cu teologii de azi.

    Ortodoxia este dreapta credinta .Nu sunt sigur cama mantuiesc ,lupt pentru asta dar sunt sigur pe Dumnezeul meu si pe Sfintii Parinti

    Apreciază

    • mircea said, on noiembrie 24, 2011 at 2:29 pm

      „Demiterea Preasfintitului “K” s-a facut cu mult tam-tam si a fost prezentata in presa ca un nou pas in calea spre democratizare a Bisericii. Cercurile mai fundamentaliste ale ortodocsilor au intampinat caterisirea fostului securist ca pe un triumf al Ortodoxiei si o revenire la sfintele canoane.
      In realitate insa adevarul era tocmai pe dos. Preasfintitul „K” ajunsese ca un caine batran si nefolositor. In locul lui venisera altii mai tineri, mai energici si mai prefacuti. Vremea episcopilor care inspirau frica a trecut. Acum noii agenti trebuiau sa aiba cautaturi angelice, sa stie sa vorbeasca despre isihasm, sa viziteze macar o data pe an Sfantul Munte, sa mearga la privegheri si sa nu manance carne. Pentru batranul „K” toate acestea erau straine cu desavarsire… „

      Din romanul istorico-fantastic despre soarta Bisericii in vremurile de pe urma
      „Audienta la un demon mut” – Ieromonah Savatie Bastovoi

      Apreciază

  15. anna said, on noiembrie 24, 2011 at 3:59 pm

    Nu mai cautati scuze pentru S. Geanta ca bateti campii. El se crede urmas al Sf. Apostoli, asa ca pentru a marturisi adevarul si a comverti , Sf. Ap. n-au avut un cadru prielnic si nici conditii comfortabile. Parerea mea despre Geanta a fost dintotdeauna ca este un ticalos , ajuns episcop prin influente politice, nu pe merit. Eu spun ca daca acest tradator ar fi exclus din ortodoxie se face predicator sectar. De cand a fost randuit supraveghetor al sectarilor de la Oastea Domnului, am vazut ca are duh sectar.

    Apreciază

    • Ciprian said, on noiembrie 24, 2011 at 4:37 pm

      Oastea Domnului … sunt sectari recunoscuti de Biserica ca si sectari sau numai cine vede indeaproape lucrurile isi da el seama?

      Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 25, 2011 at 11:26 am

      anna :In primul rand il cheama Serafim Geoanta si nu Geanta ,apoi sa vorbesti in acesti termeni ,denota multa badaranie din partea ta ,prin aceste cuvinte vulgare si de prost gust .Consider ca nu ai fi in stare sa te rogi la Dumnezeu ,pt un frate ,indiferent cine este acela .Sa -ti spun eu cum sa te rogi : Lumineaza Doamne ,pe ierarhii nostri si fereste-i de lucrarile lui Antihrist ,intelepteste-i ,sfinteste-i ,pt a conduce turma Ta ,pe calea Mantuirii ,si noua da-ne smerenie sa vedem mai intai si pacatele noastre si sa nu-i judecam pe ei .etc…..si multe de acelasi fel .Daca judeci un ierarh in acesti termeni ,e jalnic .Doamne ajuta !

      Apreciază

  16. colaps said, on noiembrie 24, 2011 at 6:03 pm

    Dacă tot combatem ereziile, să nu uităm de Sfântul Alexandru Nevski, a cărui pomenire s-a făcut ieri!

    http://acvila30.wordpress.com/2011/11/23/23-noiembrie-sfantul-alexandru-nevski-mare-cneaz-al-vladimirului-si-novgorodului-rusia/

    Citez:

    În acea vreme, Rusia era ameninţată din partea de apus, căci cu binecuvântarea papei, cavalerii apuseni puseseră stăpânire pe Livonia şi pe Finlanda şi urmau a supune stăpânirii catolice şi nordul Rusiei.

    În 1240, nemţii cuceriră Pskovul. În acelaşi an, din porunca papei, suedezii se porniră pe neaşteptate cu o uriaşă armată asupra ruşilor. Corăbiile suedeze se opriră pe râul Neva, vrând să urce mai departe spre Novgorod. Dimpreună cu oastea suedeză erau şi preoţi, ca să-i boteze pe ruşi.

    În acest timp, sfântul cneaz Alexandru nu putu să adune decât o mică armată. Însă mai înainte de bătălie, la revărsatul zorilor, un străjer al său văzu pe sfinţii mucenici Boris şi Gleb (pomeniţi la 24 iulie şi 2 mai, al căror chip poate fi aflat aici, clic) înveşmântaţi în straie împărăteşti purpurii. Sfântul Boris rosti către sfântul Gleb:

    – Frate Gleb, să ajutăm pe cel de-un neam cu noi, prinţul Alexandru.

    Descoperindu-i străjerul vedenia avută, sfântul Alexandru îi porunci să nu spună nimănui despre aceasta. Îmbărbătat de această descoperire, tânărul cneaz dimpreună cu oastea sa porniră împotriva duşmanilor şi îi nimiciră. Un înger al Domnului ajută în chip nevăzut armata dreptcredincioasă: când se iviră zorile, pe malul celălalt al râului Izora, unde oastea sfântui Alexandru nu putuse ajunge, se afla mulţime de ostaşi ai armatei duşmane doborâtă la pământ. De la această biruinţă, sfântul Alexandru primi numele de Nevski, întrucât bătălia se purtă pe râul Neva.

    Apreciază

  17. Aurora said, on noiembrie 24, 2011 at 7:22 pm

    Joanta este un lup rapitor care aduce multa pagubire sufleteasca pentru ca amesteca cele bune cu cele rele. Relativizeaza totul si bietii credinciosi nu mai stiu sa faca deosebirea intre adevar si minciuna.Aceste conferinte nu-si au rostul, caci in biserica te mantui, nu in sali unde se tin discursuri. Dogmatica papista este mestesugire diavoleasca, vai de preotul care face cununii mixte. Sa tinem dreapta socotinta si dreapta credinta ! Sa nu ne abatem nici un centimentru !

    Apreciază

    • Ciprian said, on noiembrie 24, 2011 at 7:30 pm

      Extinzand ceea ce spui la blog-uri nici de la ele nu te mantui…. Eu zic ca e important cu ce ramai si daca stie persoana respectiva sa transmita ce trebuie, din inima. Daca e doar multa vorbarie pe langa subiect mergi degeaba, nu te folosesti. La fel daca mergi la sute de comferinte strict ortodoxe si nu faci nimic din ce trebuie tot degeaba…

      Apreciază

  18. Moraru Gheorghe said, on noiembrie 24, 2011 at 7:37 pm

    Exista doar o singura Biserica, UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLICA! Nu zic eu asta, asa ca ce zic unii si altii sunt pareri personale, si cu ele ne situam fara de Biserica deci fara de Hristos.
    Totusi un lucru trebuie spus, nu putem limita intinderile Bisericii la parerile noastre dar nici la a judeca pe altii.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  19. Vasilica said, on noiembrie 24, 2011 at 7:41 pm

    ,,Un ortodox nu lauda alte CONFESIUNI decat daca este ECUMENIST, Iar ECUMENISMUL ESTE O EREZIE”.
    Ce spune Sfantul Efrem Sirul…,Cu omul ERETIC SA NU VORBESTI,..ÎN CASA TA SA NU-L PRIMEŞTI,.LA MASA SA NU STAI CU DANSUL,BUNA ZIUA SA NU-I DAI”.Acestia sunt înaintemergatorii lui ANTIHRIST.

    Apreciază

  20. Moraru Gheorghe, VULTURUL LEGIONAR said, on noiembrie 24, 2011 at 7:46 pm

    Ispitele sunt incercari pe care doar daca vrem sa avem trairea in Duhul lui Hristos, in invatatura Sa primita prin Biserica Sa Ortodoxa o sa reusim sa le depasim. orice sentimentalism, orice parere personala ne aseamana cu aprostofarea de ,,piei de la mine satano,, cum a fost dojenit si Sfantul Apostol Petru.
    Am o mare rugaminte, cine poate o mica rugaciune pentru care pentru mine e foarte mare, am un reumatism degenerativ de zic de 2 luni ca mor in fiecare zi, am ajuns sa traiesc cu moartea langa mine( am o frica de moarte ca sunt cel mai mare pacatos). Va multumesc.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  21. MM said, on noiembrie 26, 2011 at 3:53 am

    Tot Acordul eretic de la Balamand, bata-l vina….
    In loc de comentariu, doua texte:
    1. http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/20/marele-duhovnic-arhim-ilie-cleopa-si-marele-teolog-dumitru-staniloae-au-fost-anti-ecumenisti-nu-plecati-urechea-la-teologii-mincinosi-care-zic-altfel/

    2. „…Împreună cu Biserica strig asupra ereticilor, şi pe care i-a afurisit ea, şi eu îi afurisesc. Întrebu-te, dar: Au eretici sunt râmlenii cu al lor Papă? Bine ştiu că vei zice că sunt eretici. Şi de vreme ce sunt eretici, precum şi adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afuriseşte pe dânşii. Şi pe care Sfânta Biserică îi afuriseşte şi eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. Şi dacă eu, împreună cu Biserica, îi afurisesc pe râmleni, cu Papa al lor, pentru că sunt eretici, cu ce îndrăzneală tu, cu ce minte îndrăzneşti a grăi asupra mea că Papa într-acest chip mărturiseşte ca şi mine? Întru adevăr acum am cunoscut că s-au împlinit cuvintele mele, pe care le-am grăit de tine: Că bătrân eşti, dar cuvintele întru tine ai ca de copil. O! că dacă s-ar fi socotit ţie şi de la Dumnezeu ca de un copil. Însă ştiu că de aceasta înfricoşată va fi ţie întrebare de la Dumnezeu, dacă nu te vei pocăi cu osârdie…”
    Sfântul Paisie de la Neamţ

    Apreciază

  22. Raluca said, on noiembrie 28, 2011 at 8:50 pm

    Gheorghe daca te referi la poliartrita reumatoida, am avut un caz in fam .si un caz mama unei prietene bune. Mama prietenei e ffff bine fara nici un medicament(are probleme cu stomacul de cativa ani si nu ar putea lua pastilele corespunzatoare bolii). Insa terapia ei in ultimii 3-4 ani de cand a renuntat la pastile cu desavarsire e o ora de gimnastica in casa pe zi (dar o gimnastica mai agresiva, f. energica, si aprope de contorsionism sa zic asa) Am sa mai intreb ce alte trucuri naturale mai foloseste caci doamnei(de vreo 70 ani) cu pricina nu pare sa-ifi avansat deloc in ultimii 4 ani acesta boala , ceea ce pare de domeniul incredibilului.
    Va rog sa-mi spuneti daca stiti careva dintre frati daca Pr. Constantin Necula este ecumenist!!!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. […] also „with me in Germany, 80% of believers are married to people of other confession”. (https://saccsiv.wordpress.com/2011/11/24/ips-serafim-joanta-sminteste-tinerii-la-conferinta-ascor/) “[…]for few tens of years this ecumenical movement has been blamed so, so … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.