SACCSIV – blog ortodox

Primii 10 din cei 200 ce administreaza 60.000 miliarde (60 trilioane) de dolari …

Posted in FINANTE by saccsiv on noiembrie 24, 2011

   Iata ce aflam din articolul Cine sunt băieţii deştepţi ai finanţelor mondiale care au pe mână 60 trilioane de dolari:

– Jumătate din finanţele lumii sunt pe mâinile a douăzeci de firme de investiţii care administrează o avere de aproape 26.000 de miliarde de dolari (tot sistemul bancar românesc are active de 110 miliarde de dolari).

Managerii din spatele acestor firme sunt cei care pot decide soarta unei naţiuni, falimenta o economie şi îngenunchea guverne printr-o simplă semnătură pusă pe un ordin de tranzacţionare.

Guvernele lumii, sub povara datoriilor suverane, au ajuns acum la discreţia pieţelor financiare care fără milă ameninţă să arunce ţări în faliment dacă nu îşi reduc deficitele şi nu îşi achită datoriile.

Primii cei mai mari 200 de manageri din lume administrau active în valoare de aproape 60.000 miliarde (60 trilioane) de dolari la finele anului 2010, potrivit unui raport emis de compania americană de consultanţă şi research Towers Watson, care nu ia în calcul fondurile suverane. În raport nu este inclusă nici firma Pacific Investment Management (PIMCO), cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active de 1.000 miliarde de dolari (un trilion) în 2010.

Valoarea activelor aflate în gestiunea celor mai mari 200 de manageri este foarte aproape de valoarea PIB-ului mondial din 2010, estimată de Banca Mondială la 63.044 mld. dolari, ieşind astfel la iveală cât de influente sunt cele două sute de firme de investiţii în economia mondială.

Pentru al doilea an consecutiv, liderul finanţelor mondiale este firma americană BlackRock, cu active în administrare de 3.560 miliarde (3,5 trilioane) de dolari în 2010, scrie ZF.

   Cititi va rog si:

RETEAUA …

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 9:33 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on noiembrie 24, 2011 at 10:21 am

    Pietele financiare sunt de fapt niste factori de presiune la nivelul statelor. Toti trambiteaza asa zisa piata libera care de fapt nu exista. Exista numai niste speculanti care folosesc totul numai in favoarea lor. Presiunile sunt foarte mari pentru ca statele joaca dupa regulile pe care le fac acesti speculatori. Si daca joci alba-neagra nu poti detine tu controlul ci tiganul care manuieste ,,pucurile”. Si tiganul castiga intotdeauna controlul chiar daca ti se lasa uneori imresia ca ai castiga si tu, pentru o prosteala mai mare. Speculatori au un control mare si-l vor avea si mai mare datorita faptului ca omul isi cedeaza zi de zi drepturile unor conspiratori. Miliardele acelea de fapt nu exista. Ele simbolizeaza gradul de dependenta la care am ajuns datorita indiferentei si prostiei care ne bantuie. Sclavie a existat si va exista pana la sfarsit. Depinde de fiecare daca va reusii sau nu sa iasa din ea.

    Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on noiembrie 24, 2011 at 10:30 am

    Apreciază

  4. Dan said, on noiembrie 24, 2011 at 7:51 pm

    Influenta acestor administratori de resurse financiare e in mod voit exacerbata – afirmatii in genul „ei pot decide soarta unei natiuni” sunt cam deplasate. In primul rand ca statul nu se identifica cu natiunea; in al doilea rand falimentul statului nu afecteaza decat pe cei care sunt dependenti de el (politicieni si clientela politica, bugetari, asistati social, camatari si afaceristi finantati de stat), grupuri sociale ce alcatuiesc doar o mica portiune din structura populatiei unei tari, nicidecum majoritatea.
    Banul nu are valoare in sine decat atat cat omul e dispus sa-ti dea pe el la schimb. Ce te faci daca taranul nu-ti mai accepta hartia emisa de stat pt. lapte, oua, branza, carne si alte produse alimentare sanatoase? Sau daca doctorul nu-ti mai accepta leul/dolarul/euro ca sa te vindece? Iar daca proprietarul refuza sa-si vanda terenul pe bani, te stergi undeva cu toate miliardele, ca nu valoreaza nici cat hartia pe care sunt tiparite.
    Iar statul nu e deloc la cheremul acestor camatari – asta e doar un pretext pentru a impune mediului privat impozite si taxe mai mari si a introduce noi reglementari menite sa elimine din concurenta multinationalelor si corporatiilor (cum sunt de pilda reglementarile privind licentele, patentele si drepturile de autor, ca si standarde minime de functionare si standarde obligatoriu de urmat in productie – fie alimentara sau de alta natura).
    Cat despre „averea” lor, evident e fictiva, electroni intr-o baza de date a unei banci. Nu exista lichiditati cat sa acopere aceasta suma si nu au in spate active reale. Cat timp insa oamenii vor avea incredere in fiat money, aceste banci/fonduri de investitii vor detine o influenta sporita (dar numai pt. cei care se-nchina dumnezeului protestant – mic, dreptunghiular si verde, in curs de digitalizare totala).
    Mai trista e puterea statelor asupra propriilor cetateni – puterea de a-i impozita, taxa si expropria fara nici o justificare, puterea de a le impune bariere la intrarea pe piata muncii (varsta minima, salariu minim, studii care nu-s cerute de angajator ci de oficialitatile statului etc) ca si raportul ce trebuie sa-l dai statului pt. orice activitate (mai putin mersul la toaleta) cu taxele de rigoare. E bine ca Dumnezeu a ingaduit sa existe o putere lumeasca mai presus de statele-natiune (in incarnarea corporatiilor/multinationalelor/bancilor) care sa le aplice exact acelasi tratament (cand o iau pe aratura) pe care ele le aplica propriilor conationali. Si spun asta cu peste 10 ani de experienta in mediul privat, antreprenorial, in care am avut oportunitatea sa cunosc marlania si jigoderia bugetarilor statului (de la politisti, la agenti fiscali, SANEPID si toata sleahta de jigodii care nu sunt cu nimic mai buni decat niste hoti de drept comun – singura diferenta fiind ca primii te fura cu legea in mana ori hotul nu are legea de partea sa). Faptul ca ei sunt acum la cheremul finantei mondiale consider ca e o judecata divina pt. modul cum ei isi bat mereu joc de mediul privat.
    De fapt guvernele lumii nu-s decat la discretia propriei stupiditati: refuza sa ia masurile nepopulare care le-ar face independente financiar, sustenabile pe un nivel de colectare bugetara de maxim 10% din PIB. Prefera sa se imprumute ca sa continue la infinit status quo-ul in mediul bugetar (cultura statului maximal). Adica „facem reforme atat timp cat nu schimbam nimic”. Partea proasta pentru ele e ca ceea ce e putred oricum se arunca in foc, deci degeaba vor ele sa isi sustina modul prezent de functionare, caci nu vor mai avea cum, in curand vor disparea natural daca vor continua panta autodistructiva a cheltuielilor bugetare tot mai mari (nu mai au suport printre populatia productiva – mediul privat adica). Disparitie ce nu va fi plansa decat de loazele ce paraziteaza buzunarul altora prin intermediul lor (redistributie).
    Momentul la care asistam acum este similar caderii Imperiului Roman pagan; cand n-a mai avut ce teritorii sa jefuiasca de bogatii pt. a redistribui la centru (Roma) averea acaparata, cand nu si-a mai putut sustine cheltuielile bugetare cu legiunile (trimitand jumatate inapoi la vatra lor) bazate pe furt (i.e. redistributie), si-a dat obstescul sfarsit :). Si nici un om de bine nu l-a plans, nici un mestesugar, negustor, taran s.a.m.d.

    Apreciază

    • emilian said, on noiembrie 25, 2011 at 7:13 am

      E un fals conflict intre bugetari si privati, promovat de marionetele noastre politice. Eu nu ma pot bucura de haosul care va urma urmare a caderii statelor, chiar imi este teama si ma rog la Dumnezeu sa ne apere. Statul e totusi o forma superioara de organizare a unui neam. Problema e ca acest stat a fost confiscat de alogeni, de structuri suprastatale. Problema noastra si nu numai e ca nu mai suntem un neam, ci doar o populatie. Întoarcerea la valorile neamului romanesc, respectiv la credinta crestina ortodoxa si la curaj este solutia nu masuri economice inumane. Statul nu e o firma care sa dea faliment. Nu vedeti ca toate statele sunt datoare si nici un om politic nu are curajul sa spuna ca nu va mai plati datoriile aberante?

      Apreciază

      • Dan said, on noiembrie 25, 2011 at 10:19 am

        Emilian, te asigur ca conflictul nu e fals, eu am si rude bugetare insa nu ma am deloc bine cu ele si nici nu prea vorbesc cu acestea. Desigur asta nu poate sa-nteleaga decat unul ce lucreaza in mediul privat avand de-a face cu aceste lepre din simbria statului.
        Si aici nu ma refer la medici (pt. care am respect) sau lucratori in companiile aeriene ori la Posta (detinute tot de stat), vorbesc de functionarii publici cu care am legaturi lunare vrand-nevrand. Te asigur ca nici un privat adevarat nu va da doi bani pe un bugetar daca-i va vedea familia abuzata in vreun fel, furata sau macelarita. Politicienii nu au creat nici un conflict, ei doar il manipuleaza pt. capital politic la fel cum PRM-ul manipuleaza sentimentul national in acelasi scop de a acumula capital politic.
        Pai nici un om politic nu are curajul sa anuleze datoriile pentru ca fara ele n-ar avea din ce sa intretina bugetul statului (i.e. afacerile ce functioneaza cu bani de la stat sau „fonduri europene”). Iar daca creste fiscalitatea va avea de-a face cu un razboi civil in cel mai rau caz, sau in varianta optimista cu un exod al populatiei productive spre zone mai calde… fiscal :). Guvernele lumii se imprumuta la camatari ca sa-si sustina bugetele – si nu ar avea nici unul curajul sa taie in clientela ce ii sustine in guvernare.
        Intreaba pe un antreprenor ce parere are despre un agent SANEPID, de la Fisc sau Garda Financiara si multe alte lepre de acest soi. Eu iti marturisesc ca numai Dumnezeu ma tine sa nu ii tai cu toporul cand imi calca proprietatea; din fericire m-am obisnuit cu ei si imi pot solutiona problemele legal (actionand statul in judecata).

        Apreciază

      • Dan said, on noiembrie 25, 2011 at 10:24 am

        Iar statul e o banda de talhari – nicidecum o „forma superioara de organizare”. Pana si comunistii in manualele lor de drept cand defineau statul spuneau ca „statul e un mijloc de oprimare in mainile clasei conducatoare”. Gura pacatosului adevar graieste.
        Statul democratic e si mai rau; inseamna doi lupi si-o oaie stabilind ce sa manance la cina :).

        Apreciază

  5. emilian said, on noiembrie 25, 2011 at 11:02 am

    Pt Dan
    O sa scapati de aceasta banda de talhari foarte curand dupa cum decurg lucrurile. Eu nu doresc sa prind acele vremuri. Numai revenirea la credinta poate schimba lucrurile. Eu nu vorbeam de lucruri punctuale. Comunistii din punctul meu de vedere nu sunt oameni ci atei si nu ma intereseaza conceptia lor ateista care au transformat omul in maimuta. Si statul lui Stefan cel Mare te spanzura daca furai sau talhareai sau te batea la fund daca nu-ti plateai darile. E adevarat ca nu erau mari si ca era vorba de un stat crestin. Pe atunci orice taran putea sa-i munceasca pamantul boierului pentru 10 la suta din recolta. Majoritatea celor care lucreaza la stat sunt la fel cu majoritatea celor ce lucreaza in privat, atei si ignoranti. Cat timp mai e o urma de autoritate se mai poate trai cat de cat, nici nu aveti idee ce inseamna brutele tinute inca in frau de banda de talhari pe care o numiti ca fiind statul.

    Apreciază

    • emilian said, on noiembrie 25, 2011 at 11:30 am

      10 la suta primea boierul restul lua taranul. apropo de evul mediu intunecat cum ne-au mintit propaganda atee.

      Apreciază

    • Dan said, on noiembrie 25, 2011 at 1:31 pm

      Emiliane nu confunda statul lui Stefan cel Mare si Sfant cu porcaria moderna numita stat. In primul rand, precum bine constati tu, statul binecredinciosului domnitor nu-ti lua pielea de pe tine, era o structura acceptabila, ceea ce economistii ar denumi stat minimal. In al doilea rand, nu era folosit ca mijloc de redistributie a averilor membrilor sai, nu lua de la o categorie sociala ca sa dea alteia, ci era un mijloc comun de protectie impotriva dusmanilor comuni (turci, unguri, tatari s.a.m.d.). Adica, in alte cuvinte, fiecare razes avea interesul personal sa-l sustina pe domnitorul Moldovei, la fel ca fiecare boier, intrucat nu lupta pt. un principiu sau idee, ci pt. pamantul lui, pt. viata lui, pt. libertatea lui. Astazi statul si-a pierdut aceasta reprezentativitate – el mai reflecta doar interesele camatarilor, corporatiilor, a bugetarilor si asistatilor social (si asta in masura tot mai mica, intrucat nici ei nu se mai multumesc cu aparatul de represiune creeat, ce nu le mai poate satisface nevoile sociale pt. ca a distrus toate sursele ce puteau fi mulse). Astazi nu-si mai are sens sa mori „pt. patrie” pt. ca de fapt romanul nu mai are aproape nimic pt. ce sa lupte, iar pt. averile politicienilor, bunastarea bugetarilor, binele asistatilor social sa lupte persoanele direct interesate in acest sens, cu greu vei gasi un roman de rand sa mearga in razboi pt. asa ceva (daca va fi cazul).
      Sa dea bunul Dumnezeu sa scapam de aceste lepre, eu unul voi da milostenie jumatate din ceea ce ma obliga statul si bugetarii in prezent sa le dau lor, in natura (zarzavaturi crescute in gradina proprie fara chimicale, fara ingrasamant chimic ci doar cu balegar de vita, fructe naturale, vin, vodca, suc de fructe, bors etc) catre orasenii sau oamenii care nu au acces la alimente nechimizate, daca statul sucombeaza (i.e. ma refer aici la aparatul sau represiv, nu la medici, functionari de la posta sau din companii aeriene, ce-si au utilitate sociala).
      Apropo de vechiul sistem de care amintesti tu… sa stii ca functioneaza in parte si acum dar fragmentar. De pilda eu am mai multe parcele mici de pamant, si nu am timpul fizic sa le lucrez pe toate (traiesc la oras dar jumatate din saptamana merg la tara), le-am dat in arenda cele ce nu le pot lucra pe nimic, nu cer nimic pe ele, doar ca omul sa le munceasca, in rest daca considera sa-mi lase si mie ceva din roade e bine, daca nu, tot e bine, pamantul e lucrat si asta e important, sa nu rancezeasca. Acest sistem vad ca functioneaza in Ardeal cel putin tot mai mult; sunt oameni fie cu loc de munca in Bucuresti sau pe aiurea ce nu au timp de terenurile lor si le dau in arenda fara sa ceara altceva decat sa fie intretinute. Eu unul o fac din lipsa de timp, in plus daca vad om ce vrea sa munceasca si nu sta la cersit e pacat sa nu-i dau un teren in lucru de care si-asa nu am timp sa ma-ngrijesc (fiind la distante destul de mari unele de altele) si sa traiasca din el.
      Un alt element din vechea ordine ce revine: trocul. Mai ales la sate unde banii tind sa dispara, se face troc pe aproape orice. De exemplu eu nu am timp si de crescut animale, dar fac troc cu taranii pe produse ce ei nu le-au cultivat/nu le-au rodit, primind in schimb lapte/carne/oua. Si lucrul asta functioneaza si la orasele mai mici/provinciale in parte (mai ales unde oamenii stau la case si au gradinute, sau la blocuri cu acces la gradini de zarzavaturi in spatele blocului).
      Pai parol, emiliane, ca eu am probleme tocmai cu „talharii”. Brutele le rezolv cu o bataie buna ca la carte; problema e ca tot politaii le sar in aparare (la oras ca in ceea ce priveste politistii de la sat, ma am bine cu ei si nu-mi zic nimic cand il articulez bine de tot pe un gainar ce nu se poate abtine de la a sari gardul in gradina sa ma fure, sau sa-mi rupa gardul sa-si bage vitele si caii la pascut, ba chiar spre deosebire de „colegii” lor de la oras, ma incurajeaza sa-i articulez, cum majoritatea infractorilor sunt „clienti” cunoscuti in sat) :). Strabunicu-meu a fost colonel in armata regelui, eu stiu sa ma apar de agresori, mostenire genetica, daca vrei :P.
      Si te asigur ca nu Fiscul, GF, Politia Economica, SANEPID-ul si alte cele ii tine in frau (caci astia fac parte din brute), ci frica de riposta a potentialelor victime.

      Apreciază

      • emilian said, on noiembrie 28, 2011 at 9:26 am

        In regula. Sunt de acord cu ce zici. Nu-mi plac generalizarile. Excesul de reglementare normativa e unul din semnele decaderii unui sistem. Sa stii ca sunt oameni si oameni peste tot. Cele bune!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.