SACCSIV – blog ortodox

„Protocoalele Inteleptilor Sionului” explica mecanismele revolutiei …

Posted in revolutie by saccsiv on octombrie 17, 2011

Iata ce putem citi in PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI:

„Când vom fi dat naştere (cu ajutorul tuturor mijloace­lor ascunse de care dispunem prin aurul care e în întregime în mâinile noastre) unei crize economice generale, atunci vom arunca în stradă gloatele întregi de muncitori, în aceeaşi zi, în toate ţările Europei.

Aceste gloate vor vărsa cu sete sângele acelora pe care, în simplicitatea neştiinţei lor, îi pizmuiesc încă din copilărie, şi ale căror bunuri le vor putea atunci jefui.

Ele însă nu se vor atinge de ai noştri deoarece momen­tul atacului ne va fi cunoscut dinainte şi vom fi luat măsuri pentru a ne pune la adăpost.”

Cititi va rog si:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Baza piramidei masoneriei = componenta a falsei NOI ORDINI MONDIALE. Si va fi sacrificata, aidoma Comisiei Trilaterale, Bilderberg, si a unor segmente din sistemul financiar – bancar …

O scurta explicatie a chestiunii NOM – fNOM

PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI se aplica actualmente cu presedintele Traian Basescu in forma lor cea mai clara …

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2011 at 11:34 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. altrui said, on octombrie 17, 2011 at 12:25 pm

    ce e cartea de imobil a blocului?
    de ce politistii intreaba de sefii de scara pentru cartea de imobil?
    cartea de imobil are legatura cu recensamantul 2011?

    Apreciază

    • Valentin said, on octombrie 17, 2011 at 2:34 pm

      am cautat pe net sa vad despre ce e vb:
      http://www.click.ro/actualitate/utile/Locuiesti-Trebuie-inscrii-cartea-imobil_0_1104489598.html

      si iata un comentariu al cuiva luat in evidenta pentru o astfel de carte de imobil:
      http://forum.computergames.ro/7-generalitati/133881-evidenta-cartea-de-imobil.html

      evidenta in cartea de imobil
      administrator=securisto-comunist
      eu=stau cu ursoaica in apt ei desi am proprietate si sunt inscris in cartea de imobil la mine si da, sunt trecut la intretinere la securisto-comunisti
      administrator vrea copie dupa c.i. plus ocupatia si locul de munca (!!)
      -urmatoarea intrebare poate sa fie ‘ce imi place sa mananc?’-
      tot ce stiu in mod clar este ca, daca sunt trecut in cartea de imobil aici unde stau, trebuie sa imi trec pe c.i. noua adresa – cfm legii (preschimbare c.i.)

      F1 pls : trebuie intr-adevar sa fiu trecut in carte?trebuie sa declar unde/ce lucrez???

      deci da are legatura este de fapt un dublu recesamant as putea spune parerea mea.

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on octombrie 17, 2011 at 3:17 pm

      Cartea de imobil este un registru de evidenta al locatarilor si al vizitatorilor gazduiti de locatari, in primul rand chiriasii. Carte de imobil are orice proprietar de domiciliu.

      Pr. Vasile

      Apreciază

    • altrui said, on octombrie 17, 2011 at 8:28 pm

      http://www.formula-as.ro/2003/585/sub-lupa-41/big-brother-cu-carte-de-imobil-4418
      Big Brother cu carte de imobilBig Brother cu carte de imobil. Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii…
      Big Brother cu carte de imobil
      Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii de bloc.
      Pe vremuri, administratorii de bloc erau oameni importanti, formatori de opinie. Un administrator facea cat zece Ong-uri. E drept, nu monitoriza Guvernul, nu protesta impotriva mizeriei, nu umbla prin rufele murdare ale Puterii si nu organiza mitinguri impotriva abuzurilor dictaturii. Avea alte atributii. Era mana
      civila a Militiei si, desigur, a surorii ei mai mari, Securitatea. Cu o mana pe pix si alta pe cartea de imobil, controla sa vada daca ai in casa dusmani ai poporului, daca te intorci la ore cuviincioase acasa, daca stai cu sotia sau cu o tovarasa de drum. Organiza echipe cu care controla temperatura zidurilor exterioare, sa vada daca nu consumi cumva prea mult din gazele de partid si de stat, daca nu ti-ai improvizat cumva propriul tau sistem de incalzire pentru a lupta cu frigul din casa, cu frica din oase. Umbla cu convocatorul dupa cei care nu se duceau la vot. El era cel care te lua din pat duminica sa-ti faci una din cele sase zile de munca voluntara obligatorie in jurul blocului. El tinea si registrul pe baza caruia primeai ratia de alimente.
      Intrat in bezna postrevolutionara, Dumnezeul blocatarilor s-a obisnuit greu cu gandul ca a devenit un oarecare. A continuat sa tina cartea de imobil, dar nu mai stia cui si ce sa raporteze. Unii au continuat sa cocheteze cu actualele servicii de informatii, altii au continuat sa faca rapoarte. Le-au pus la dosar. In asteptarea vremii cand vor face din nou istorie.
      Guvernul Nastase si-a gasit timp sa-i repuna in paine pe administratorii de bloc. Acum cateva luni, Ministerul Administratiei Publice lucra la o hotarare prin care stabilea noi atributii pentru administratori. Printre altele, acestia ar fi urmat sa ia bani in plus la intretinere pentru cei care se debranseaza de la Radet, indiferent de situatie, fie ca vor sa faca frigul la iarna, fie ca si-au instalat centrala de apartament. Prevederea a starnit indignare, Guvernul a lasat-o mai moale. N-a renuntat la hotararea cu administratorii.
      De ceva vreme, acestia sunt iarasi ce-au fost si chiar mai mult decat atat. In Miercurea-Ciuc, o femeie cu trei copii a fost sechestrata in casa mai bine de 12 ore. Nu-si platise intretinerea. Administratorul a venit cu noaptea in cap, a pus sigiliu si un grilaj, sa tina inchise fiarele care fac datorii in numele asociatiei de locatari.
      In hotarare se spune ca persoanele care locuiesc temporar, aflate in vizita sau care presteaza activitati gospodaresti mai mult de 15 zile pe luna vor fi trecute la intretinere. Agatandu-se de prevedere, administratorii fac prapad. Copiii veniti in vizita la parinti sunt trecuti la intretinere.
      Un curier a fost retinut cateva minute sa spuna cu ce treburi vine zilnic intr-un bloc. Alt administrator sta la usa blocului si-i sfatuieste pe vizitatori sa treaca mai rar pe acolo. Daca vizitatorul ii intra prea des in batatura, schimba foaia. Administratorul cu instincte de vanator e toata ziua cu ochii pe fereastra. Daca lipseste din post, deleaga pe altcineva. Isi stie atributiile. Stie cine vine in bloc, stie programul vecinilor, cand vin, cand pleaca, e neintrecut la vanatoarea de vizitatori. Daca trebuie, face pe detectivul, se duce la locatarul in culpa, suna, isi schimba vocea ca lupul din „Scufita Rosie”. Pana la urma ii dibuieste pe cei fara-de-lege veniti sa-si viziteze iubitele, parintii, prietenii, mai des de 15 zile pe luna. Ii pune sa plateasca pentru asta.
      Comunismul a murit. Mai ceva ca Lenin, Big Brother a trait, traieste, va trai. E cu ochii pe blocatari. Vegheaza! Prietenii stiu de ce. Daca insisti, iti spun si pentru cine.
      N.C. Munteanu

      Apreciază

  3. nea Anderthal said, on octombrie 17, 2011 at 12:41 pm

    ..hmmm..what’s next? Se pare ca in curind vom vedea(„cei care au ochi sa vada”) ultimele capitole ale acestei carti controversate! Ma vad deja fugar in munti(undeva pe linga Rarau) si batjocorit de cei apropiati mie..etc.De ce oare PROSTIMEA NU SE TREZESTE? TURMA DE SCLAVI FERICITI ESTE MAI JALNICA DECIT SE POATE IMAGINA !

    Apreciază

    • Toma said, on octombrie 17, 2011 at 8:06 pm

      Va fi mai rau decat iti poti imagina. Turma de sclavi va deveni un inamic feroce.
      Gandeste-te ca aceia care se insemneaza vor face tot sa te dea in vileag.

      Dar aceia nu mai sunt oameni. Suna ca un mesaj radical, dar nu mai sunt. Ei nu se mai mantuiesc.
      Deci spre deosebire de cei neinsemnati, impotriva lor poti folosi forta cand te aperi. E ca si cum te-ai apara de animale salbatice.

      Acum, cum o vrea Dumnezeu cu cei neinsemnati. Pe unii El ii usureaza caci nu au pacate multe si nu ii va lasa sa sufere. Pe altii ii poate usura pentru ca nu ar rezista prea mult. Nimeni nu stie cum alege Dumnezeu.
      Poti sa fii nevoit sa omori multe fiare si apoi sa induri chinuri cumplite. Nimeni nu stie.

      Dar un lucru e limpede ca lumina zilei, cei care se opun insemnarii pentru a nu Il trada sunt iubiti.

      Noi ne mintim in legatura cu insemnarea. Spunem ca nu suntem animale ca sa fim insemnati, spunem ca nu e respectata viata privata si spunem tot felul de motive.
      Dar daca privesc in mine, stiu ca nu pot accepta acel semn cumplit pentru ca Hristos ne-a avertizat.
      Nu exista alt motiv!

      Apreciază

  4. Vasilica said, on octombrie 17, 2011 at 2:04 pm

    Recensamant 2011-de ce religie te declari?…dar ce treaba are recensamantul cu religia. htţp:/www.recensamant 2011.ro Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. un ortodox said, on octombrie 17, 2011 at 2:22 pm

    mai zi ceva:http://www.youtube.com/watch?v=UjkakKP1btk&feature=related

    Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on octombrie 17, 2011 at 2:26 pm

    INSELARE SAU APARITII DRACESTI? MEDJUGORJE

    Apreciază

    • danutza said, on octombrie 17, 2011 at 2:33 pm

      ambele… pacat ca reportera carmen avram nu a gasit ceva interesant in ortodoxie sa faca reportaje. ei gasesc doar preoti care deschid cartea sau insala sau mai stiu eu ce.

      Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on octombrie 17, 2011 at 7:50 pm

        Carmen Avram… numele ei nu-ţi spune nimic? Sau faptul că atunci când era la Pro TV era trimisă să facă reportaje din Israel sau din Rusia… Şi faptul că multe din emisiunile „În Premieră” sunt sponsorizate de fundaţiile lui Soros?

        Apreciază

    • nea Anderthal said, on octombrie 17, 2011 at 3:59 pm

      ..asta tocmai vroiam s-o postez si eu! Saracii!Eu stiu asta din’91- ’92 si ei abia acum afla?Asta-i rezultatul protocoalelor(circ si paine ptr. turma) din pacate marea majoritate NICIODATA/NEVER NU SE VOR TREZI LA REALITATE asa de indobitociti sunt !

      Apreciază

  7. fdc said, on octombrie 17, 2011 at 3:39 pm

    Poate cineva sa-mi spuna cit de bune sau rele sunt cartile de identitate actuale?
    As dori un raspuns mai ales de la Stop RFID.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on octombrie 17, 2011 at 5:02 pm

      fdc

      Cartile de identitate actuale sunt bune. Pasapoartele biometrice folosesc tehnologie RFID 666. Rele sunt acelea care vor veni adica acelea cu cip de tip smart card (cip inteligent). Cipul inteligent se gaseste in cartelele de telefon pentru telefoanele publice si in cardurile bancare. Unele banci au inceput sa foloseasca si tehnologia de tip RFID 666 adica fara fir. Cipul inteligent permite formarea unei baze de date si exploatarea ei de catre persoane neautorizate in defavoarea noastra. Cele mai rele sunt cele cu cip de tip RFID 666. Acestea permit urmarirea permanenta si influentarea gandirii si manipularea noastra prin intermediul undelor de tip RFID 666. Acela care accepta cartele de tip RFID 666 se leapada de Hristos, dupa parerea mea. Acestea sunt conectate la Fiara, calculatorul gigantic de la Bruxelle, via internet.

      Apreciază

  8. fdc said, on octombrie 17, 2011 at 5:35 pm

    STOP RFID 666,
    Sint de acord cu ce spui ,dar faptul ca pe poza din dreapta pe fruntea individului scrie „identity card” nu -mi place crestineste,Nu-mi place deloc card=drac pe fruntea mea!!!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on octombrie 17, 2011 at 6:32 pm

      Card scrie pe holograma din dreapta si nu pe poza propriu zisa. In limba engleza card si invers nu inseamna acelasi lucru ca in limba romana. Ideal ar fi sa nu se fi acordat CNP care este numar de om dar corect tradus ar fi numarul omului. Dar atat timp cat actele nu au cip nu cred ca este o problema. Totul este sa nu fii in baza de date a fiarei. Virtualizarea persoanei este cea mai periculoasa pentru ca persoana isi pierde libertatea in Hristos. Exista mult mai multe lucruri pe care sa le boicotam decat un plastic fara cip. Mult mai periculoase sunt……..rovigneta electronica de la masini, cardurile cu cip de calatorie de autobuz, cartelele de intrare in scoli pentru elevi sau intrarea pe baza de amprenta biometrica. Orice intrare sau avantaj pe care-l ai de pe urma unei cartele cu cip inseamna ca deja ai acceptat in mintea ta implantul ingerul digital si pierzarea vesnica.

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 17, 2011 at 8:09 pm

        STOP RFID 666

        Unii au refuzat si acest tip de buletin. Si bine au facut.

        Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on octombrie 17, 2011 at 8:45 pm

    Biometria este fara indoiala stiinta diavolului. Ca sa faci un act biometric adica de tip RFID trebuie sa-ti vinzi amprentele de la degete si imaginea faciala. Este un fel de vanzare a trupului asa cum fac si prostituatele. Aceasta permite o urmarire permanenta. Unii ar spune…….si ce daca sunt urmarit pentru ca nu am nimic de ascuns? Daca ar fi corecti cu ei insisi si-ar pune intrebarea……..dar daca nu fac nici un rau de ce sunt urmarit? Odata ce ai imaginea faciala in baza de date poti fi urmarit de toate camerele de luat vederi. Aceasta inseamna ca esti ca intr-o inchisoare. Amprentele tale pot fi extrase din calculator si pot fi facute mulaje. Aceste mulaje se pot imprima de exemplu la locul unei crime iar tu vei platii pentru asta. Nu ai ce sa faci pentru ca exista dovada ca tu ai fost acolo prin amprentele tale. Exista foarte multe dezavantaje ale cipurilor RFID. Informatiile din cip pot fi modificate de la distanta, adaugate altele sau sterse. Asta inseamna practic haos. Adica ti se va intampla multe lucruri rele si nu stii de ce. Undele de tip RFID 666 AFECTEAZA MINTEA. Aceasta tehnologie este practic imprumutata din magie. De fapt exista o companie in SUA care se cheama allien tehnology. Toate informatiile dispersate nu inseamna nimic dar centralizate ofera multe metode de santaj pentru excroci, institutiile guvernamentale si corporatii. Dar cel mai rau dintre toate este ca ne pierdem numele de la botez. Cip inseamna sclav cu acte in regula. Tehnologia de tip RFID 666 are aplicatii nelimitate si nu trebuie sa avem de-a face cu ea.

    Apreciază

  10. TheSpiritOfCaptain said, on octombrie 18, 2011 at 8:02 am

    Doamne ajuta !

    Fratilor,am reusit in sfarsit sa ajung la Petru Voda,si sa iau s binecuvantare de la parintele Iustin !
    Vreau sa spun ca e raiul pe pamant acolo,o adevarata romanie profunda,un lagar de romanism si ortodoxie,acolo e chiar coloana vertebrala a ortodoxiei !
    Si ce oameni buni,si primitori,imparteau acatiste cu Valeriu Gafencu,carticele , niste oameni extraordinari acolo,care chiar duc viata de manastire,slujbe cate 2 pe zi, vecernie,si respecta si ascultarea……..
    Am fost impresionat sa vad acolo crucea cu MArin si Mota,dedicata eroior leginari,si chiar sa aud troparul sfintilor din inchisori,cand auzeam ca vorbea despre Capitan,renasteam,salta inima in mine,si cand auzeam la predica cat de adevarat se vorbea,cu ce ravna combatea erezile si ne vorbea despre adevarata si dreapta credinta !

    La magazin ,la pangar,un preot foarte de treaba,a inceput sa ne povesteasca,din vorba in vorba despre evrei,despre protocoalele sionului,care au gandit aceasta asa numita criza,care de fapt nu e nici o criza,e un aranjament sa distruga tarile ortodoxe !
    Am gasit,ce credeti acolo ? cartea ”infruntarea jidovilor” ,am luat mai multe sa le dau si altora,si multe alte carti care nu el gasim pe aici,si icoane cu sfintii din inchisori,acatistele lor,a Pr Ilie LAcatusu,parintele mi-a recomandat si el cateva carti,si vazand ca nu am bani,am dat milioane pe carti si nu mai aveam,mi-a facut chiar el cadou cateva,un om extraodinar !

    Si la Diaconesti la fel,am fost sa le intreb de ce nu am primit revista,ca am abonament pe tot anul,si nu mi-a venit nici unul,mi le-a dat pe toate pe anu asta fara abni,a zis maica de acolo,care se ocupa de revista ca nu e vina mea,ci posta,ca nu si-a respectat contractul,alta data sa nu fac abonament prin posta,sa o contactez pe ea !Si cu blandete vorbea,si cea de la pangar dinauntrul bisericii din man Diaconesti,cand am luat icoana cu mai multi sfinti,o icoana frumoasa,cu sf din inchisori,imi vorbea despre fiecare in parte,imi arata cine sunt….foarte frumos…… mai fusesem acum un an la o manastire,unde erau niste maici foarte rele,repezeau pe toata lumea,foarte acre,dar aici erau toate blande ca Parintele Iustin,la care am ajuns sa iau si binecuvantare,imi pare rau ca nu am putut sa stau mai mult sa ii cer macar un sfat,erau peste 100 la coada,si se grabeau…….

    Si spunea parintele de la pangar,asa cum gandeam si eu,sa cumparam inca de pe acum carti,ca pe net o sa dispara,si sa le avem,multa vreme erau interzise si e posibil ca si pe viitor sa le interzica !

    Multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns,m-a scos din ulburare,ma umplusem de ura,eram cu nervii la pamant….la sf PArascheva la coada nu mai puteam,cedam nervos,tipam ca jandarmii sunt posedati,nu ne dau drumumai repede,ne tin acolo pe loc….am fost si la sfanta,am stat 16 ore la coada,si nu mai stiam ce sa fac,nervi la maxim…….dar la Petru Voda chair m-am linistit,ca si la Sfanta,cum am ajuns la moaste,pe loc m-am potolit si calmat !!!!
    Ajunsesem sa ma uit la TV ore in sir,zilnic,ceea ce nu mai facusem de mult,cam de 2 luni incoace,inainte treceau zile fara sa-l aprind,acum nu mai simt nevoie de TV, ba chiar simteam nevoia aseara sa citesc pe intuneric la lumanare !!!!!

    Am prins noi puteri de nebanuit de a ridica sabia si a porni la noi batalii duhovnicesti,mi-a reussctitat puterile psihice aceasta mini vacanta

    Apreciază

  11. acelas said, on octombrie 18, 2011 at 8:52 am

    s-ar parea ca mai marii „nom” nu prea au fost multumiti de nivelul protestelor din saptamana trecuta, asadar cauta sa-i provoace din nou pe „bietii” protestatari, facand razii si descinderi asupra lor. Poate nu e de mirare ca au ales „sangele latin” pt asta (nu vreo tara nordica..), mai-mai poate mai vin iara in strada, sa protesteze si mai vehement.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/italia-razii-impotriva-anarhistilor-care-au-protestat-la-roma-protestele-s-au-soldat-cu-950062.html

    pana la urma politia isi face treaba, e normal sa vada cine e, ce a facut, prin acele camere care impanzesc orice mare oras occidental, puse de Big Brother. Numai ca ramane de vazut ce va face apoi cu aceia. Ii va tine „o leaca” si le va da drumul, astfel incat doar sa-i asmuta si mai rau (intre noi fie vorba, adica ii va „mangaia pe crestet”), sau in va retine pe o perioada mai lunga, asa cu ar prevedea unele legi „antiterorism” ?

    .

    .

    Apreciază

  12. Alexandru(Fulger) said, on octombrie 18, 2011 at 10:17 am

    ,,Ele însă nu se vor atinge de ai noştri deoarece momen­tul atacului ne va fi cunoscut dinainte şi vom fi luat măsuri pentru a ne pune la adăpost.”

    Va amintiti de buncarele sub pamant care au fost construite acum un an in diferite tari Europene pentru ce se va intampla in 2012 ? Vor doar sa fie precauti 🙂 .

    Apreciază

  13. paul said, on octombrie 18, 2011 at 2:27 pm

    NOAM CHOMSKY: CELE 10 STRATEGII DE MANIPULARE A MASELOR

    A cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie!!!

    Cunoscutul politolog, filozof si lingvist nord-american Noam Chomsky (profesor emerit la MIT) a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson.
    Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.”
    Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.

    1. Strategia diversiunii
    Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
    ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara niciun timp pentru gândire” scrie Chomsky.

    2.. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
    Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.

    3.. Strategia „în degradeu”.
    Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.

    4.. Strategia actiunii cu date diferite.

    O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit.
    Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.

    5.. A se adresa publicului ca unor copii mici.
    Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.

    6.. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.
    Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

    7.. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
    A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de catre cele dintâi.

    8.. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.
    A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” sa fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

    9.. A înlocui revolta cu învinovatirea.
    A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

    10. A cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
    Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.