SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul DANIEL BINECUVANTEAZA adunatura de la “MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ” BOSE

Posted in PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on septembrie 15, 2010

   Citez din articolul ORTODOCŞI ŞI CATOLICI LA “MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ” DE LA BOSE, BINECUVÂNTAŢI DE PF DANIEL:

surse: basilica.ro, http://thriskeftika.blogspot.com/2010/09/ose.html, http://www.monasterodibose.it/

   Ortodocşi şi catolici la Congresul de la Bose.

   A început într-unul din centrele ecumenismului, în mănăstirea catolico-intercreştină de la Bose din Italia, un Congres cu tema ,,Comuniune şi singurătate’’(Communion and Solitude) cu participarea comună a ortodocşilor şi catolicilor. Acolo, la un loc cu cardinalii catolici sunt şi episcopii ortodocşi precum Kalistos de Diokleea, Irineu Bulovici de Başca, dar şi egumeni şi monahi ortodocşi, care au vrut să vorbească despre… Ortodoxie într-un centru ecumenist, dar şi să fie luminaţi de referatele catolicilor. Acolo este şi renumitul profesor – pentru vederile sale ecumeniste – Petros Vasileiadis, conferenţiar şi el la Congres. Amintim că Sinodul Bisericii Greciei, la întrunirea sa din 4 mai, a hotărât să trimită un reprezentant la Congres, fără însă să ne spună cine va fi acesta. Aşa cum ne descoperă fotografiile din link-urile de mai jos, la Bose este prezent Mitropolitul Ignatios de Dimitriada. În loc de orice comentariu publicăm mai jos fotografiile grăitoare de la Congres.

   Colocviu ecumenic internaţional de spiritualitate ortodoxă la Bose, în Italia

   Zeci de reprezentanţi ai creştinilor din întreaga lume participă zilele acestea în Italia, la cel de-al XVIII-lea Colocviu ecumenic internaţional de spiritualitate ortodoxă cu tema „Comuniune şi singurătate”, informează Radio TRINITAS. Întrunirea este organizată de comunitatea monahală din Bose şi se va încheia vineri, 10 septembrie.

   Biserica Ortodoxă Româna este reprezentată de Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, cel care va transmite mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

   Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat participanţilor la cel de-al XVIII-lea Colocviu ecumenic internaţional de spiritualitate ortodoxă, mănăstirea Bose, 8-11 septembrie 2010:

   “Singurătatea ca luptă cu propriul egoism şi pregătire pentru comuniune 

   Am primit cu bucurie invitaţia Preacuviosului Părinte (e greşit, Preafericite, să numiţi “Preacuvios Părinte” pe cineva care este lipsit de dumnezeiescul Botez, de “sfânta luminare”, aflându-se încă în întunericul ereziilor proliferate de Vatican şi nu mă pricep de ce v-aţi bucura când vă cheamă un eretic, nu pentru a-l lumina cu Sfântul Botez în dreapta credinţă, ci pentru a-i “binecuvânta” şi confirma rătăcirea de la adevăr) Enzo Bianchi (din nefericire, acesta nu este “părinte”, pentru că ereticii sunt lipsiţi de harul preoţiei şi al succesiunii apostolice), superiorul mănăstirii Bose (şi dacă este superior al unei mănăstiri, sinagogă de eretici, e şi mai trist şi mai dureros, pentru că poate fi numit “părinte” în înţelesul în care Mântuitorul îl numeşte pe diavol “tată sau părinte al minciunii”, în cazul nostru al ereziei pe care o insuflă şi altora), de a participa la lucrările celui de-al XVIII-lea congres ecumenic (a se scrie şi a se citi “ecumenist”) internaţional de spiritualitate ortodoxă (Ortodoxia e discutabilă la modul cel mai serios într-un asemenea cadru inter-confesional), organizat între 8-11 septembrie 2010, de mănăstirea pe care o îndrumă Preacuvioşia Sa (O, Doamne, oare unde o îndrumă?). Tema congresului, Comuniune şi singurătate, este una de mare actualitate pentru viaţa spirituală şi activitatea pastoral-misionară a Bisericilor. În mod paradoxal, spiritualitatea ortodoxă, în general, şi în special spiritualitatea monahală creştină (De ce doar “creştină” şi nu şi “ortodoxă”? ! Spiritualitatea monahală s-a diminuat din ortodoxă în doar “creştină”?!), poartă amprenta relaţiei dintre singurătate şi comuniune. Lepădarea de viaţa mondenă şi asumarea voturilor sărăciei, castităţii (Recomandăm în acest punct volumul editat de IBMBOR: Sfântul Ioan Gură de Aur, “Despre feciorie. Apologia vieţii monahale…”, Bucureşti, 2007, ca să înţelegem că nu stau chiar aşa lucrurile cu virtuţile şi nevoinţele ereticilor) şi ascultării au ca scop eliberarea omului de patimile egoiste, pentru o totală consacrare a lui comuniunii cu Dumnezeu – izvorul iubirii nelimitate şi netrecătoare. Hristos Domnul spune că „oricine a lăsat case, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine pentru numele Meu, însutit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică” (Matei 19, 29). „Însutit va lua înapoi” înseamnă bogăţia harului lui Hristos prezent în sufletul celor ce Îl iubesc pe El „cu toată inima, cu tot sufletul şi cu tot cugetul lor” (Matei 22, 39). Numai rugăciunea neîncetată transformă singurătatea în comuniune (Specific ecumeniştilor: multe cuvinte despre iubire şi niciunul despre adevăr! Unde eşti Pavele, luminătorule al lumii? Vino şi stai în mijlocul nostru şi ne spune iară şi iară  că “Dragostea nu se bucură de nedreptate – şi erezia e o mare nedreptate -, ci se bucură de Adevăr”, de adevărul dreptei- slăviri şi dreptei-vieţuiri.)
Este demnă de subliniat abordarea acestei teme pe baza experienţei mai multor tradiţii creştine. În lumea de astăzi, tot mai ameninţată de însingurare şi autoizolare ca individualism materialist şi consumist, care diminuează sau distruge comuniunea de iubire între oameni şi Dumnezeu, precum şi în societate, aprofundarea relaţiei dintre singurătate şi comuniune poate constitui o lumină în plus pentru activitatea pastorală, misionară şi socială a Bisericii (care Biserică?! În atmosfera inter-confesională de acolo, ar fi fost bine să se precizeze unde e Adevărul iubitor şi jertfelnic şi implicit unde e mântuirea. Mărturisirea adevărului Ortodoxiei ar fi fost dovada unei adevărate iubiri a PF Voastre… Dar chiar! De ce să nu-l lăsăm pe papă şi pe ai lui să ne spună că ei sunt adevărata Biserică şi că noi suntem cu “lipsuri” până nu ne întoarcem în staulul Romei?!).
În încheiere, ne rugăm Preasfintei Treimi (Numai că nu ne închinăm la aceeaşi Treime; triadologiile noastre diferă enorm după cum bine ştiţi… Dar dacă asta e politica?! …Ne facem că nu ştim, nu vedem, nu auzim…)– izvorul prim şi modelul suprem al Comuniunii de viaţă şi iubire eternă, după chipul Căreia a fost creat omul (Geneză 1, 26), să binecuvinteze pe toţi participanţii la acest congres şi să lumineze lucrările ce se vor desfăşura. (Şi de ce-ar fi obligat Dumnezeu să asculte o astfel de minciuno-rugăciune – în realitate inexistentă – şi să trimită binecuvântarea şi luminarea Sa peste persoanele şi lucrările, ce în esenţă nu pot primi aceste energii dumnezeieşti necreate?! Domnul să ne lumineze pe toţi să ţinem Adevărul în Iubire. )

† DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE”
PENTRU IMAGINI FACEŢI CLICK   AICI: 37170737-Bose

ŞI  AICI:  http://www.monasterodibose.it/content/view/3686/528/lang,en/

   Cititi va rog si:

AUDIO – IPS SERAFIM JOANTA: elogiu penticostalilor …

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

Viena (20-27 septembrie): Comisia Mixta de Dialog Teologic între Biserica Catolică şi Bisericile Ortodoxe va continua discutia de anul trecut despre “Rolul şi exercitarea primatului Pontifului Roman în primul mileniu al Bisericii”, în perioada dinainte de schisma dintre Răsărit şi Apus

APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

INTERESANT: In 1990 se planuia ca Parintele Ilie Cleopa sa fie Patriarh, in timp ce Dan Ilie Ciobotea (viitorul Patriarh) sa conduca real BOR-ul …

Sfantul Sinod al BOR si-a dat acordul: PATRIARHUL DANIEL IL INVITA PE PAPA Benedict al XVI-lea in Romania

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 15, 2010 at 6:42 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fanu said, on septembrie 15, 2010 at 7:02 pm

    privind pozele nu pot decât să spun că totul arată ca la joncţiunile sectarilor…

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on septembrie 15, 2010 at 9:51 pm

    @ Vasile

    Du-te, „draga”, si trateaza-te, cred ca esti bolnav…….. sau prostanac….sau infiltrat……
    Ce tot te lauzi cu cele 7 generatii de preoti? Sper ca nu au fost tradatorii lui Hristos, asa cum esti tu…..
    Cine te plateste?
    Numai faptul ca esti de acord cu intrarea femeilor în Sf.Munte Athos, arata ca esti un dusman al Crucii.
    Esti de acord cu cipul, cu sistemul satanic în care traim, deci esti de acord cu totul…..
    Din cauza unora ca tine ne-au încalecat jidanii si storc vlaga poporului nostru……
    Mars de pe internet cu aberatiile tale!

    Apreciază

    • fane said, on septembrie 16, 2010 at 5:36 am

      Wow , si p-asta a zis-o Vasile , cu intrarea femeilor in Sf. Munte ? Asta mi-a scapat .

      Daca asta inseamna in opinia ta , Vasile , ca esti ” impotriva radicalismului ortodox ” , ma faci fa-mi doresc zelotismul .

      Doamne , ajua-ne !

      Apreciază

  4. Didi said, on septembrie 16, 2010 at 6:59 am

    Catolicii sunt eretici si punct ! A se citi si studia ce au spus marii duhovnici ai secolului XX caci nu cred ca au vorbit pe langa subiect.
    Bose? Ingrozitor ! O adunatura de bezmetici si lunatici. Simpla absenta la un asemenea purpuriu etnic si religios nu te face mai putin ortodox .

    Apreciază

  5. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 10:49 am

    @Vasile. Esti eretic

    Apreciază

  6. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 1:15 pm

    Vasile. Parintele Dumitru Staniloaie a avut unele greseli la inceput care si le-a corectat la sfarsitul vietii. In cadrul unei conferinte parintele a spus ca Vaticanul este singurul loc unde Hristos lipseste.Fiind intrebat, de ce pr Staniloaie a raspuns.”Pentru ca Papa se declara vicarul Lui Hristos (inlocuitorul Lui Hristos pe pamant) iar acolo unde este vicarul lipseste titularul.Primatul Papal, infailibilitatea ,filioque,imaculata conceptie au fost anatematizate de catre marii parinti ai Bisericii. Sa vedem ce au spus parinti despre catolicism.
    Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
    „Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza”
    Sfantul Paisie de la Neamt (+1794):
    „Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe ramleni ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta! Si s-au dezlipit de la Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a rasaritului, intemeiata pe piatra de capatai Hristos si pe marturisirea ortodoxa a Sfintilor Prooroci si Apostoli, si s-au zidit pe staulul cel ramlenesc, intemeiat pe nisipul minselaciunii , a carui prabusire va fi mare, chiar pana in tararul iadului …Si fugind, nu cauta inapoi cu inima pentru grabnica pierdere a averilor, ca sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei, caci mai bine-i pentrutine caa intr-un cuptor sa arzi decat sa defaimezi Duhul Sfant, precum hulesc ramlenii. […] Iesi si fugi de Unie cat poti de repede, ca sa nu ti se intample tie moaretea in Unie si vei fi numarat cu ereticii, iar nu cu crestinii”
    Sfantul Ignatie Briancianinov (+1867):
    „In chip hulitor, papismul atribuie unui om insusiri dumnezeiesti si ii da aceastuia o inchinare cuvenita si potrivita numai lui Dumnezeu”.
    Sfantul Teofan Zavoratul (+1894):
    „La prima vedere, noi avem cu romano-catolicii multe asemanari. La o cercetare amanuntita este evident oricui cat de departe sunt de adevar. Propagandisti vicleni, incearca sa ne sminteasca cu imaginea de ansamblu, ascunzandu-ne deosebirile.”
    Sfantul Ioan din Kronstad (+1908):
    Aceasta este o biserica pe de-a-ntregul eretica. Iar invatatura dogmatica a catolicilor – vai, cate erezii, inovatii, abateri de la adevar! O pierzator sistem papist!”
    Toti sfintii au considerat catolicismul ca fiind o erezie si nu Biserica lui Hristos ci sinagoga a satanei in care harul este pierdut, preotie este inexistenta si tainele sunt nule.Alti parinti care au mai vorbit despre acest subiect au fost .Sf Iustin Popovici, fer Filothei Zervakos ,sf Paisie aghioritul, cuv Serafim Rose ,cuv Epifanie Theodoroupulos ,sf Nicodim Aghioritulsau sau ips Ierotei Vlahos (doar cativa din parinti).
    Sfintii parinti au spus foarte clar ca eretici au pierdut harul si nu mai sunt in Biiserica Tainele lor nu sunt valide(ex de cativa parinti care au tratat acest subiect,sf Ciprian al Cartaginei, sf Vasile cel mare, sf Ioan Hrisostom, sf Maxim Marturisitorul,sf Dionisie al Alexandriei, sf Fotie cel mare, sf Marcu eugenicul);”Căci începutul
    dezbinării s-a făcut prin schismă; iar cei ce s-au lepădat de Biserică
    n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit
    comunicarea prin întreruperea succesiunii. (Sf Vasile cel Mare)
    Ai intrebat de ce te-am facut eretic. Pentru ca sustii erezii ecleziologice dar nu numai, ci prin afirmatiile tale ataci indirect lucrarile Duhului Sfant si dogma despre Biserica care este nedespartita.Ai grija ca ai cazut fara sa stii si in cateva anatema, una data de sfantul Nicodim aghioritul, una data de un sinod rocor si una data de catre un sinod din Constantinopol in anul 1724 ..sa nu mai vorbim de crezul Ortodox ..”Intr-una Sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica”…(nu mai multe)
    Ti-am urmat sfatul si nu am folosit injuraturi acum..:). Asa ca putem sa dialogam. Astept raspunsul tau

    Apreciază

  7. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 3:13 pm

    @Vasile.Prietene ti-am dat si un exemplu care dovedeste ca pr si-a schimbat ideia spre sfarsitul vietii(acea conferinta). Nu o mai tine intr-una cu asta.Respectivele anateme sunt dogmatice tu mi-ai dat exemplu de anateme tipiconale.Dogmele sunt vesnice nu se pot schimba pana la sfarsitul veacului pe cand tipicul da.Daca BOR primeste erezia filioque sau primatul papal te-ai supune? Si Nestorie a fost patriarh sa stii…..Toti sfintii parinti i-au numit pe catolici eretici.Gaseste-mi tu macar un singur parinte care sa fi spus altceva.

    Apreciază

  8. Aurora said, on septembrie 16, 2010 at 3:21 pm

    @Vasile, infiltratule, ignorantule, rau-intentionatule, lasa-ne in pace !

    Apreciază

  9. vasilica said, on septembrie 16, 2010 at 3:56 pm

    Noi ortodoxii ne inchinam la Sf.ICOANE,iar catolicii se inchina la statui …

    Apreciază

    • Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 6:22 pm

      @vasilica. Noi ortodocsii la Dumnezeu si catolicii la papa 🙂

      Apreciază

  10. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 5:42 pm

    Vasile. 1+1=2 nu.. asa este? Si este asa. Dar Dumnezeu este infinit si de neinteles pentru mintea umana.Parintele Cleopa ii numeste si eretici de multe ori.Dar sa analizam putin termenul schisma .Acesta inseamna rupere de Biserica si despartirea totala de Dumnezeu. Sfantul Dionisie al Alexandriei spune ca schismaticii au doar botezul valabil restul… 0 nici o taina nu mai este valabila. Sfantul Ciprian al Cartaginei spune ca nu mai au nici o taina valabila nici macar botezul.Cum vine asta sfintii se contrazic?Nu nici pomeneala ,explicatia ne-o da Sfantul Vasile cel Mare care spune ca termenul de schisma a fost folosit in diverse situatii dar in cele mai multe cazuri schismaticii nu au valabil botezul.(depinde de gravitatea schismei). Ai vazut ca in nici o situatie nu se vorbeste despre valabilitatea preotiei.De ce atunci Biserica in majoritatea canoanelor a hotarat nebotezarea schismaticilor.? Pentru ca este foarte greu de apreciat consecintele individuale ale fiecarei schisma iar rebotezarea inseamna cadere in erezie.In aceste cazuri se foloseste iconomia, insa in afara Bisericii nici o taina nu e valabila.Problema botezarii catolicilor este una mai complexa. Din motive politice datorita invaziei turce bizantinii au adoptat o pozitie mai indulgenta acceptand prin iconomie pe catolici fara botez. Ulterior in anul 1724 un sinod la Constantinopol a corectat aceasta greseala si a anatematizat pe toti cei care nu-i vor boteza pe catolici(deoarece s-a afirmat clar erezia acestora).Datorita influentelor eretice si miscarii ecumeniste Bisericile locale au renuntat treptat la practica ortodoxa de botezare a ereticilor catolici. Acesta este un mare pacat ,Sf Ioan de Kronstad numindu-i eretici pe cei care folosesc doar mirungerea pentru primirea catolicilor. Nu stiu daca parintele Cleopa era de acord cu practica asta el doar a aratat care este metoda din Bor stiu sigur ca si el a mentionat o data de sinodul din 1724. Au fost multe materiale cenzurate de BOR si sa nu mai vorbim de prigoana comunista care …distrugea orice era ortodox autentic.

    Apreciază

  11. vasilica said, on septembrie 16, 2010 at 7:16 pm

    Eu nici pana in ziua de azi nu am inteles ,de ce catolicii cand fac semnul Sf. cruci fac de la stanga spre dreapta .Ei zic in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh pe umarul stang si apoi pe cel drept .

    Apreciază

  12. mircea said, on septembrie 16, 2010 at 7:36 pm

    Pt Vasile:

    Se spune ca papa este infailibil si nu greseste in pr legate de religie. Daca papalitatea greseste o singura data, e suficient sa nu mai sustina infailibilitatea.
    Deci, timp de cel putin 1000 de ani, nu mai stiu exact, pina prin 1964, papa a sustinut ca Maria Magdalena a fost curva care evreii vroiau s-o omoarte cu pietre, dar Isus le-a zis ce le-a zis. In 1964, cu voce mica au recunoscut, ca nu scrie nicaieri in Biblie asa ceva.
    Deci, Vasile…

    Credinta mea in privinta papei este urmatoarea:
    Catolicismul, papa, va fi virful de lance pt primirea lui Antihrist.
    El sustine ca este inlocuitorul lui Iisus pe pamint, si ca nu poate gresi. pai Vasile, papa e om, si tot omul e vai mama lui. Asa zice la Biblie.
    Deci nu mai avem nevoie de Iisus aici.
    Iisus zice clar, ca il va ruga pe Tatal Sau sa trimita Sfintul Duh, deci nu e de la Iisus Sfintul Duh, ci de la Dumnezeu.
    Lucrarea ca Duhul Sfint poate pogori si de la Iisus e o manevra foarte fina.
    L-au „trimis” pe Iisus sus, linga Tatal, ca doar acum sint „egali”, Duhul Sfint vine de la Amindoi, deci am ramas noi aicea”jos” cu papa sef, care l-a desemnat Iisus ca inlocuitor, ca doar El e acum sus, nu mai e printre noi.
    Adica, in viziunea lor, faptul ca Duhul Sfint poate pogori si de la Iisus, ii face sa se justifice: Iisus si Dumnezeu sint sus, papa e seful aicea pe pamint. Foarte fin.

    Stii cum e papa. In limbajul de servicii secrete e „conserva”. Cind va fi nevoie de el, va fi folosit. Dar de Antihrist. Pai Papa e cel mai mare eretic, Vasile, sa zica el asemenea lucruri. Nu e frumos.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.