SACCSIV – blog ortodox

Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de seminte hibride si pesticide

Posted in AFRICA, agricultura, Bill Gates, ROCKEFELLER FOUNDATION by saccsiv on mai 25, 2011

Citez din articolul Bill Gates, interesat de agricultura africană. Ce interese ascunde?:

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a făcut marţi apel la statele bogate ale lumii să finanţeze dezvoltarea agriculturii în ţările sărace, în scopul triplării productivităţii în ţările africane şi a stopării foametei pe mapamond, relatează AFP.

‘Situaţia în ţările sărace este alarmantă: preţurile la produsele alimentare sunt în creştere şi odată cu aceasta şi insecuritatea alimentară, în condiţiile în care trei sferturi din populaţia ţărilor sărace depinde de agricultură’, a tras un semnal de alarmă Bill Gates, într-o conferinţă de presă la Washington.
Finanţarea dezvoltării agriculturii în ţările în curs de dezvoltare constituie principalul program de asistenţă al Fundaţiei Bill&Melinda Gates după sănătate. Asociaţia a donat deja 1,7 miliarde de dolari proiectului respectiv.

Miliardarul american a estimat ca posibilă o triplare a productivităţii în Africa şi dublarea acesteia în unele regiuni din Asia, unde tehnologiile agricole rămân puţin sofisticate.
‘Aducerea productivităţii în Africa la două treimi din cea a SUA sau a Europei înseamnă triplarea ei. Este un obiectiv posibil de atins în doar câţiva ani. Aceasta ar permite scăderea preţurilor şi asigurarea securităţii alimentare în ţările sărace’, a subliniat filantropul în pledoaria sa pentru combaterea insecurităţii alimentare la nivel global.
Astfel, Bill Gates a cerut ţărilor bogate să nu taie fondurile destinate agriculturii. ‘Ajutorul extern este adesea mult mai important decât se crede în mod obişnuit’, a explicat el, adăugând că ‘creşterea producţiei în ţările sărace şi scăderea preţurilor la produsele alimentare sunt obiectivele noastre principale’.’Dar acest lucru este posibil numai dacă cei bogaţi vor investi mai mult’ – a mai spus Bill Gates.

Ce se întâmplă de fapt?

Fundaţiile Gates şi Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de seminţe hibride şi pesticide, în numele unei Alianţe pentru o Revoluţie Verde în Africa (AGRA), pe care organizaţiile africane nu o doresc sub nicio formă.

Interesele financiare şi instituţionale sunt mai mari decât s-ar fi crezut. În spatele fundaţiilor lui Bill Gates şi Rockefeller  se află instituţii precum Banca Mondială sau companii agricole multinaţionale precum Syngenta, DuPont Pioneer Hi-Bred sau Monsanto.
Motivul pentru care africanii nu-şi doresc o agricultură „high-tech” este că aceasta îşi bazează randamentul foarte mare pe „produse chimice”.
Recentul raport IAASTD, rodul muncii a 400 de experţi internaţionali recunoscuţi, arată că agricultura biologică este singura care ar putea face faţă nevoilor alimentare viitoare.
Bill Gates, agricultorul de servici
În strategiile agricole ale miliardarului american Bill Gates, care face din agricultura africană unul dinte cele mai importante obiective ale sale, nu se menţionează nicăieri termenul de agricultură biologică. Şi asta pentru că sistemul este unul care nu aduce neapărat profit, fapt ce nu sună bine pentru cineva obişnuit cu afaceri enorm de profitabile.
Fundaţia sa, scria în trecut publicaţia elvețiană „Le Temps”, cuprinde mai mulţi foşti angajaţi ai Monsanto şi pune la dispoziţie miliarde de dolari pentru a revoluţiona agricultura africană şia  o face mult mai performantă. De fapt, pregăteşte un colos agricol construit din seminţe modificate genetic.
Consecinţele sunt nenumărate, însă cele mai importante sunt: contaminarea pânzei de apă freatică şi pierderea treptată a fertilităţii solului pe un continent unde mai mult de 70% din populaţie este dependentă de agricultură.
Organizaţiile locale arată că AGRA încearcă să pară o iniţiativă venită chiar din interiorul Africii. Aşa s-ar explica faptul că în fruntea ei a fost adus Kofi Annan, fostul secretar al ONU, spune Mamadou Goïta, membru al Coaliţiei pentru Protejarea Patrimoniului Genetic African.
Bernadette Ouattara, un responsabil al unui ONG african arată, de asemenea, faptul că americanii încearcă să elimine ONG-urile locale şi să le înlocuiască treptat cu ONG-uri americane.

Comentariu saccsiv:

Bill Gates e bagat in multe:

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

BILL GATES finanteaza actiunea de pulverizare in atmosfera a uriase cantitati de apa de mare pentru stoparea INCALZIRII GLOBALE …

BILL GATES finanţează VACCINURI bazate pe NANOTEHNOLOGIE

Ce mai finanteaza BILL GATES: o tehnică ce i-ar face pe bărbaţi INFERTILI după o expunere la ULTRASUNETE

VIDEO – Bill Gates: VACCINURILE si AVORTURILE vor diminua CRESTEREA DEMOGRAFICA …

In articol apare o greseala:

Interesele financiare şi instituţionale sunt mai mari decât s-ar fi crezut. În spatele fundaţiilor lui Bill Gates şi Rockefeller  se află instituţii precum Banca Mondială sau companii agricole multinaţionale precum Syngenta, DuPont Pioneer Hi-Bred sau Monsanto.
   In spatele Rockefeller Foundation nu se afla cei insirati acolo, ci viceversa:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

In rest, cam asa sta treaba cu Africa …

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

Articolul zilei (04.03.2010): Adevăratele motive pentru care africanii nu au ce mânca

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 25, 2011 at 12:05 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Prahovean said, on mai 25, 2011 at 1:48 pm

  Păi ce să te aștepți de la un evreu miliardar precum Bill Gates?

  Apreciază

 3. kushter said, on mai 25, 2011 at 3:23 pm

  Altă modalitate de a ajuta nu agăsit?

  Apreciază

 4. stef said, on mai 25, 2011 at 3:36 pm

  Uitati-va ce se intampla in India cu fermierii autohtoni care cultivau bumbac in mod traditional-natural -SE SINUCID PE CAPETE ! pentru ca nu-si permit semintele modificate genetic marca Monsanto si pesticidele necesare! Ironia sortii e si mai crunta prin faptul ca de aprox 4 ani de cand guvernul Indian a obligat folosirea acestora si doar asa da aprobare de comercializare – sa constatat ca recoltele dau gres si produc foarte prost – multi si-au dat seamaca multe variante de seminte au fost de fapt experimentale dar pe banii indienilor saraci,mici intreprizatori pe care o clica de tradatori de la putere ii omoara la propriu impreuna cu sacalii Monsanto

  Apreciază

 5. stef said, on mai 25, 2011 at 4:11 pm

  Corporatiile private gigant, indiferent de ce produc, sunt una din marile amentintari pentru viata in general si pentru fiecare individ in parte – Toate s-au extins prin crima si compromis

  Apreciază

 6. fanu said, on mai 25, 2011 at 5:07 pm

  http://www.antena3.ro/economic/companii/acord-intre-doua-companii-straine-pentru-explorarea-petrolului-din-vestul-romaniei-126243.html

  vindem tot strpinilor, urmeaza roşia montană la jidanii lu soroş???

  Apreciază

 7. radu' said, on mai 25, 2011 at 5:17 pm

  @fanu la roșia montană e și un românaș pe nume Frank Timiș

  Apreciază

 8. fanu said, on mai 25, 2011 at 6:04 pm

  Apreciază

 9. Fulger said, on mai 26, 2011 at 12:26 pm

  Elitele urasc foarte mult negri , de aceea au infiintat si Ku Klux Klan.

  Apreciază

 10. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 11. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 12. detoatepentrutoti2016 said, on august 4, 2017 at 6:00 pm

  A republicat asta pe detoatepentrutoti2016.

  Apreciază

 13. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 14. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 15. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 16. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 17. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază

 18. […] Fundatiile lui Bill Gates si Rockefeller investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de semin… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: