SACCSIV – blog ortodox

Liga de fotbal a preotilor … O FI BINE?

Posted in PREOT, SPORT by saccsiv on martie 30, 2011

Citez din articolul Preoţii din Prahova şi-au făcut echipă de fotbal VIDEO:

Campionatul de fotbal pentru preoţi se va organiza în Prahova, unde protopopia a început deja să-şi facă echipă. Preoţii dau deja comenzi de echipamente, în timp ce mulţi enoriaşi aşteaptă cu interes prima rugăciune din liga sutanelor.

„Dacă în cazul sportului au luat-o credincioşii înainte, cred că noi, venind din urmă, nu facem un păcat”, a spus protoiereul Ştefan Muşat.

Enoriaşii sunt de altă părere şi spun că locul preoţilor este în biserică şi nu pe terenul de fotbal. „I-a prostit Dumnezeu, în loc să stea în biserică”.

În Prahova sunt 300 de preoţi care vor forma o ligă. Vor fi mai multe echipe, dar deja cea a protopopiei se anunţă candidată la titlu. Blaturile sunt excluse, mai ales că echipa va avea un echipament în culorile cerului şi ale purităţii.

Vizionati va rog si:

http://webtv.realitatea.net/actual/popii-si-fotbalul-in-prahova

Comentariu saccsiv?

O fi bine? Consider ca nu. E bine sa faci miscare, dar nu sport cu public. Echipamentul cum va fi? Probabil clasic, cu muschii picioarelor cat mai la vedere. Dezlegare la injuraturi vor avea? Dar spectatorii cum vor fi? Aidoma microbistilor? Si preotesele ce vor face? Ii vor cantari din priviri pe ceilalti preoti? Sau vor ramane cuminti la cratita?

Incercam nu demult sa lamuresc un preot ca nu-i bine sa mearga pe litoral la plaja. Nu stiu daca am reusit. Cert e ca, cel putin pana la un moment dat, mergea. Asa ca sa nu ne mai miram de un campionat de fotbal …

Cititi va rog si:

Crestinul si PLAJA

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 30, 2011 at 10:36 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on martie 30, 2011 at 5:29 pm

      Saccsive ,eu sunt de acord cu asta! Motivul: ai vazut cum joaca nationala lui Mucescu?Cite injuraturi/pacate nu se fac in tara in timpul unui meci al nationalei?
      Asa se reduce numarul de injuraturi si daca fac si o echipa ecumenica(cu ceva brazilieni+argentini ..CATOLICI) atunci ne calificam la „Ioropene”
      ps: sper ca ati inteles ca ..glumesc!

      Apreciază

  2. Ioan C. said, on martie 30, 2011 at 10:38 am

    Sper sa nu se injure pe teren.

    Apreciază

  3. clement said, on martie 30, 2011 at 10:56 am

    Vor juca”cu usile inchise”?
    Daca o crestina intra in Sfanta Biserica in pantaloni este mustrata si de cel ce se afla la pangar. „Nu se cade, ispiteste enoriasii barbati.”. Oare zburdalniciile sportive ale tinerilor preoti, nu pot ispiti microbistele cu o imaginatie mai bogata? In fond, am vazut budisti jucand fotbal intr-un echipament asemanator celui calugaresc.
    Eu sunt pentru orice activitate sportiva practicata de preotime si nu ma scandalizeza femeile care poarta uneori, pantaloni. Daca ai un cap sanatos si o credinta reala, aceste lucruri sunt firesti.Ma intreb insa, cat de profund au gandit aceasta activitate, preotii insisi.
    Poate isi propun sa doneze sumele rezultate din vanzarea biletelor, unor cauze crestine…Asa, da.

    Apreciază

    • comentator said, on martie 30, 2011 at 3:35 pm

      „Poate isi propun sa doneze sumele rezultate din vanzarea biletelor, unor cauze crestine…Asa, da.”
      Asta ce este, indulgenta catolica??? Pot face orice pacat dau banii si sunt absolvit de el!!! Doar unul precum Becali poate gandi asa!!! Inaintea Lui Dumnezeu nu cantitatea conteaza ci calitatea actului savarsit! Talharul s-a rugat o singura data si a fost mantuit iar Iuda a fost alaturi de Mantuitorul 3 ani si s-a pierdut intr-o clipa!
      Crezi ca nu conteaza pe ce cai ai obtinut banii pentru milostenie??? Ia citeste si vezi despre banul vaduvei!!! Cantitate sau calitate???

      Apreciază

      • clement said, on martie 30, 2011 at 7:25 pm

        Nu are rost sa interpretezi patimas ceea ce am spus. Contrariat, am devenit ironic. Incerc sa inteleg ratiunea unei astfel de initiative. Poate Sfintiile lor nu au avut timp sa analizeze tot ce presupune un asemenea gest. Oare s-au gandit cum vor gera vocabularul adesea obscen, al publicului spectator?
        Dansii sunt ispititi poftind la o miuţa si noi, la randu-ne, suntem ispititi despicand aici firul in patru.
        Sa fim atenti, TVRul a intrat in hora defaimatorilor Bisericii Romane. Chiar in acest moment haita ateilor incearca sa muşte din corpul acesteia.
        Ceea ce ii inebuneste este faptul ca pamantul, padurile, viile, spitalele , intregul patrimoniu nu este accesibil jidovilor, strainilor de neam si credinta.
        In plus, Biserica a inteles sa sprijine economic populatia ramasa pe drumuri, creind posibilitatea ca mii de romani sa aiba un loc de munca si o farfurie de mancare pentru copii. Economia ne gerata de Isarescu, intarata poftele divolesti.
        Emil Moise (solidaritatea pentru libertatea de constiinta!!!),Toma Patrascu( asociatia secular umanista), Gabriel Mascaş ( sindicatul preotilor-solidaritatea), Remus Cernea, Mirela Corlatan ( Evenimentul Zilei ), Andrei Chiper, sapa cu mijloacele media la temelia ortodoxiei.
        Moise abereaza impotriva cimitirelor si Mirela Corlatan indrazneste sa spuna ca nu exista valori in Biserica noastra care sufera de nationalism. Foarte interesant este faptul ca il elogiaza pe parintele Teofil Paraianu pe care l-am auzit personal, facand elogiul Comunitatii Europene.
        Fereasca-ne Dumnezeu de viclenia acestor serpi.
        Cu atat mai mult, preotii trebuie sa fie foarte atenti la gesturile pe care le fac pentru a nu discredita institutia Bisericii si pentru a nu tulbura sufletele crestinilor. De pilda, preotul Corduneanu afirma faptul Romania se aseamana cu Belgia in privinta finatarii cultelor. Statul Belgian finanteaza doar Biserica Catolica, ortodocii nu preimesc nici un singur euro. O greseala de acest tip poate fi speculata de persoanele rau intentionate.

        Apreciază

      • comentator said, on martie 31, 2011 at 5:00 am

        Fiecare avem problemele si greselile noastre!
        Preotii insa, considerati formatori de opinie, nu trebuie sa-si faca publice patimile! Una este sa ma vada pe mine, un neica nimeni, dezbracat si alta este sa-l vada lumea pe un duhovnic, un om ce vorbeste altora despre Hristos. Este normal ca televiziunile sa profite de aceste slabiciuni ale preotilor, televiziunile sunt ale lumii iar stapanitorul lumii este diavolul. Asa se face cernerea! ne-am obisnuit sa dam vina pe televiziuni, pe presa, pe papusari dar astia nu fac decat sa ne arate pacatele noastre, slabiciunile noastre! Preotii ar trebui sa fie un exemplu! ce exemplu poate fi acela ce, beat fiind, conduce masina si omoara o familie intreaga a altui preot??? Cine nu este in stare sa nu ispiteasca pe cei din jur, sa nu se abtina la precurvie, la patimi sa nu se faca preot!

        Apreciază

  4. IOAN said, on martie 30, 2011 at 11:01 am

    Spunea cineva…
    ….că FOTBALUL ESTE RELIGIE*…..
    ….nu numai preoții joacă fotbal…ci și CĂLUGĂRII de prin unele mănăstiri…
    …sminteli sunt acum la tot pasul….
    …astea sunt VREMURILE de APOSTAZIE GENERALĂ…

    Apreciază

  5. Aquarius said, on martie 30, 2011 at 11:49 am

    Frate va grabiti sa judecati! Parca la judecata vor fi intrebati preotii sau simplii credinciosi daca au jucat fotbal sau tenis.

    Apreciază

  6. DiDi said, on martie 30, 2011 at 11:59 am

    Mda , amuzant si nu prea !
    Ma gandesc totusi ca daca fotbalul a devenit o asa pasiune pentru cei 300 de preoti pe langa misiunea la care au fost chemati , implicit lucrul acesta a nascut o a doua mare preocupare . Fotbalul fara mass-media e ca bibanul pe uscat. Si de aici trag cateva concluzii : preotii cu pricina au toti televizor , daca au nu scapa nici o emisiune unde se pierde timpul discutand discutii despre ultimile barfe si faze de atac prost arbitrate sau sunt la curent cu meciurile din campionatele europene sau alte cupe de arama.
    „Astept cu sufletul la gura” sa se transmita pe trinitas tv ultimul derbi dintre protopopiatul Comarnic si cel din Campina , iar pe acelasi radio din deal sa tina in priza credinciosii cu un veritabil debit verbal un alt parinte ce a preluat legatura.
    Radem glumim dar nu e bine. Una e sa faci sport la tine-n curte si alta e sa organizezi liga de fotbal cu sponsori, publicitate si alt tam-tam lumesc.
    Probabil urmeaza liga preotilor handbalisti , liga de baschet preotesc pentru cei mai inalti parinti, liga profesionista de snooker , liga preotilor culturisti , turisti-alpinisti si marea lovitura , campionatul de tilt poker „parohul iscusit”.
    Deja si-au depasit atributiile pastorale si misiunea pentru care au fost chemati iar duhul lumesc intuneca usor lent si sigur ochiul duhovnicesc.
    Doamne iarta-i si trezeste-i !
    Iertati-ma !

    Apreciază

  7. Inkorect Politik said, on martie 30, 2011 at 12:23 pm

    http://www.gandul.info/news/zeci-de-mii-de-greci-au-protestat-impotriva-actelor-de-identitate-biometrice-vezi-galerie-foto-si-video-8112640

    „astăzi, 14:31” (30 martie) au inceput sa apara reactii despre protestul grec din „duminică, 27 martie”

    Cam greu

    Daca era ceva monden transmiteau in direct ce se intampla

    Apreciază

    • danutza said, on martie 30, 2011 at 4:20 pm

      stirea e trunchiata. au scris doar cateva cuvinte despre protest. in schimb despre pepe sau hormonica….

      Apreciază

  8. Inkorect Politik said, on martie 30, 2011 at 12:25 pm

    btw saccsiv

    Seteaza si tu blogul la ora Romaniei. Acum e 15:23 si comentariul meu apare ca fiind postat la 12:23 pm. Iar in comentariu vorbesc de un articol aparut la 14:31 😉

    Apreciază

  9. Vasiliu Sorin said, on martie 30, 2011 at 12:27 pm

    E perfect, dar de ce numai fotbal? Pe cand culturism, polo, balet, dans, box, fitnes, gimnastica, karate, kick-box, scrima, wresling, patinaj artistic, judo, haltere si lupte?
    Astea nu sunt sporturi?
    Intre doua sedinte de balet merge o spovedanie?
    Ori sunt preoti sportivi ori nu mai sunt.

    Apreciază

  10. seby said, on martie 30, 2011 at 12:32 pm

    eu zic ca este inchinare la idoli …. orice pierdere de timp decat aceea de a sluji lui DUMNEZEU este considerata inchinare la idoli … noi mirenii mai avem o scapare … dar ei ar trebuie sa fie mai atenti cu asa ceva .. poate li se pare ca totul e ok . in loc de asa ceva mai bine ar vedea de propovaduirea evangheliei , de vremurile care vin si de sufletele celor pe care ii pastoresc …. cred ca asta e datoria unui preot … ..poate pt ei personal puteau sa o faca (adica sa se relaxeze in timpul liber )…..dar sa cheltui bani pt deplasari echipamente si tot ce iti trebuie pt o competitie , cand ar putea ajuta pe nevoiasi si sunt destule cazuri de copii cu cancer si alte boli pt care tratamentele costa enorm mi se pare o sfidare a bunului simt …. nu judec si nu critic .. nu vreau sa fiu inteles gresit ..dar cred ca era ultimul lucru care le trebuia lor acum in vremurile astea .si sunt curios daca vor avea galerii :)) si ce vor striga galerile ? isi vor trimite binecuvantari sau ….. ue ….. ca si ultrasii obisnuiti :)) eu stiu ca la spovedanie trebuia sa spun si daca am fost pe stadioane la manifestari diavolesti meciuri si alte alea dupa un indreptar de spovedanie al parintelui CLEOPA.

    Apreciază

  11. Mir said, on martie 30, 2011 at 12:44 pm

    ..ce simbol interesant pe scut

    Apreciază

  12. Pr.Alexandru said, on martie 30, 2011 at 1:48 pm

    Da, asta chiar e prea de tot. Nu ar fi trebuit sa vedem asa ceva. Dar in vremurile astea…
    nu ne mai mira nimic. Nu e un pacat la urma urmei, insa e ceva prea lumesc si neadecvat cu slujirea si cu misiunea preoteasca. Si atunci ne mai suparam pe presa laica atunci cand loveste in noi. Iertati-ma fratilor, si pe mine si pe ei !

    Apreciază

    • comentator said, on martie 31, 2011 at 5:13 am

      Parinte, adevarat ca nu este pacat ci patima!!! Ati auzit de impatimiti ai fotbalului?
      Din casa preotului nu trebuie sa transpire niciodata nimic, iar ei ies ca sa-si implineasca o patima pe stadioane? http://www.ioanguradeaur.ro/141/catre-cei-ce-au-lasat-biserica/
      Cand au timp de fotbal? daca ar sta la biserica tot timpul ar avea ceva de facut! dar sunt unii care nu spovedesc decat in post! Numai sectele atrag oamenii prin bani, foloase materiale, adunari, promisiuni, spectacole!
      Dumneavostra spuneti ca nu este pacat dar este ceva prea lumesc, neadecvat… Parinte lucrurile stau asa: da sau nu! Nu poti sluji la doi domni!
      Dumnezeu sa ne lumineze si sa-i intelepteasca si pe ei!

      Apreciază

  13. viorel grecu said, on martie 30, 2011 at 3:30 pm

    bun articolul ! felicitari !!!

    Apreciază

  14. Fulger said, on martie 30, 2011 at 3:56 pm

    Asta deja a ajuns blasfemie , preoti incep sa isi gaseasca de lucru in loc sa slujeasca Domnului.

    Apreciază

  15. nea Anderthal said, on martie 30, 2011 at 5:15 pm

    ..poate ca in locul Catedralei vor face un stadion pentru Jocurile Ecumenice !
    ps:eu astept sa-i vad la box si la judo !

    Apreciază

  16. fanu said, on martie 30, 2011 at 5:45 pm

    fotbalul preoţesc este, DAR oare cine arbitrează???

    mai bine ar face alergări sau sală de forţă… pentru condiţia fizică decât fotbal

    Apreciază

    • clement said, on martie 30, 2011 at 10:10 pm

      Cum zicea, ” şi-a vandut sufleutul alora pentru 30 de arginţi”..???
      Pai, textul acesta nu l-ar mai fi putut spune Caragiu astazi, cat de genial si mare mason a fost el!
      Pana la urma, Vornicu, securist evreu inscaunat la Paris de Internationala comunisto sionista prin Leon Zitrone, a fost mai independent si curajos in ce a facut pentru romani, decat slugoii din televiziunile actuale.
      Chiar, interesant cum s-a imbolnavit mortal Vornicu, la doi pasi de „libertate”, in ’89…Este posibil ca adevarata istorie a revolutiei televizate sa nu o cunoastem atat timp cat Corneliu Rosianu, George Marinescu, Verman si cei din celula lor ideologica, sunt in viata.
      Ma scuzati, m-a furat textul si farmecul lui Caragiu.

      Apreciază

  17. natalia said, on martie 30, 2011 at 7:59 pm

    Sa-mi fie cu iertare nu vad nimic rau in a face preotii miscare, din contra unora chiar le-ar prinde bine …insa decat sa se ocupe de fotbal mai bine ar sta sa spovedeasca mai temeinic enoriasii mai ales acu in vremea postului si sa faca mai mult a misiune crestina.Nu vreau sa o spun cu ton de ponegrire la adresa acelor proeti doar imi expun parerea mea umila.

    Apreciază

    • comentator said, on martie 31, 2011 at 5:27 am

      natalia, au tot dreptul sa faca miscare dar nu au dreptul sa-i distreze pe spectatori pentru ca nu sunt bufoni! Ce vor face ei??? Crezi ca vor tine predici acolo sau vor face slujba? Ii vor ispiti pe altii decat pe cei ce sunt impatimiti deja sa devina microbisti! Arata-mi un singur sfant care a acceptat vreodata ca oamenii sa mearga la teatre, stadioane sau alte distractii! Miscarea nu este rea pentru ei dar atunci cand au adversar deja este rau! cand au spectatori este si mai rau!

      Apreciază

  18. john said, on martie 30, 2011 at 8:11 pm

    ACEASTA DECIZIE DE FORMARE, DE ECHIPE DE FOTBAL, APARTINE PATRIRHIEI DE ACUM DOI ANI!

    Apreciază

  19. TheSpiritOfCaptain said, on martie 30, 2011 at 8:49 pm

    http://video.crestinortodox.ro/zcIq8KVtDyi/Predica_la_Sfintii_Martiri_de_la_Niculitel.html

    sa dati la 18 : 40 sa vedeti ce spune IPS Teodosie despre Papa Ioan Paul al doilea… il numeste vrednic de pomenire…. foarte frumos….

    Apreciază

  20. sol said, on martie 30, 2011 at 9:04 pm

    E de rău. şi nu din cauza expunerii trupurilor, care trupuri de Dumnezeu sunt dăruite, ci datorită ispitei victoriei şi a trufiei ce decurge în urma obţinerii ei.

    Apreciază

  21. sol said, on martie 30, 2011 at 9:51 pm

    Nea Andertale, mă scuzi că nu mă pot abţine să spun: urât! foarte urât!

    Apreciază

  22. Iustin said, on martie 30, 2011 at 10:34 pm

    Asta cu fotbalul pentru preoti e tot o influenta ecumenista. Daca incep cu asta, or sa continue cu dans in biserica, cu tot felul de acrobatii, ca sa arate cat se bucura ei de viata pe care le-a dat-o Dumnezeu si cu tot felul de justificari tampite cum fac catolicii ăia din apus. Toate astea or sa culmineze bineinteles cu nudismul in biserica, cum am vazut mai demult la tine pe blog pt ca in fata lui Dumnezeu trebuie sa stai dezbracat ca doar asa te-ai nascut.
    Daca vor neaparat o minte sanatoasa intr-un trup sanatos sa se roage, sa se nevoiasca asa cum pustnicii depasesc suta de ani ,nu sa faca fotbal.
    Un mare sfant, nu mai retin cine a spus, a spus ca in vremea de apoi PREOTII VOR TRAI CA MIRENII, IAR MIRENII CA DRACII.

    Apreciază

    • clement said, on martie 31, 2011 at 7:06 pm

      Nu catolicii ţopaie, ci sectanţii. Catolicii sunt ţepeni.Moţaie pe scaune. Este posibil ca statul ortodocşilor in picioare şi in genunchi la Slujbe sa ii sperie şi sa le taie cheful de a incerca sa inţeleaga ce inseamna ortodoxia.
      Aia dezbracaţi sunt martorii lui Jehova.

      Apreciază

  23. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 30, 2011 at 11:20 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  24. Pr.Alexandru said, on martie 31, 2011 at 2:22 pm

    @Iustin
    Parintele Arsenie Boca cred ca a spus asta.

    Apreciază

  25. ionut ignat said, on aprilie 3, 2011 at 11:56 am

    fotbalul si sporturile de arena au fost create spre sfarsitul secolului al 19-lea pentru indobitocirea maselor de muncitori si oferirea unei alternative de ocupatie dupa serviciu. elitele satanice au prevazut din timp impactul pe care acest „sport” in va avea asupra mintilor oamenilor si au speculat la maxim aceasta patima. sunt frati de-ai nostri care traiesc pentru fotbal, urmaresc la tv meciuri, merg pe stadion, asculta stiri (mai mult sau mai putin legate direct de joc) si isi ocupa mare parte din timp gandindu-se la spurcaciunea numita „fotbal”. a devenit o industrie de miliarde si un bun prilej de indepartare a omului de Biserica si Hristos. se construiesc stadioane si arene intr-o tara secatuita de datorii in timp ce…mor oameni de foame si spitale sunt inchise din „lipsa de fonduri”. in aceste vremuri tulburi si pline de sminteli, sa mai vina preotii cu astfel de initiativa e trist, fratilor!! sa ne ajute Maica Domnului sa ne ferim de pacate!

    Apreciază

  26. Florin Lovin said, on noiembrie 24, 2011 at 1:00 pm

    Toata lumea ar trebui sa faca sport, dar cred ca mai exista si limite.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.