SACCSIV – blog ortodox

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

Posted in desfrau by saccsiv on iunie 11, 2010

   Era o cantare cu versurile astea, a formatiei body&soul, la moda acu circa niste ani. Intre timp, fetele se dezbraca din ce in ce mai mult, din ce in ce mai multe si de la varste din ce in ce mai mici. Si astfel, ne stricam din ce in ce mai mult.

   Scrie in articolul Sfantul Teofan Zavoratul despre TIRANIA “OPINIEI PUBLICE” IMPOTRIVA A TOT CEEA CE ESTE CRESTINESC SI DESPRE RENUNTAREA LA OBICEIURILE LUMESTI:

   „Opinia publica de acum prigoneste cu hotarare tot ce e crestinesc. Si indata ce incepe cineva sa aiba ravna pentru lucrurile dumnezeiesti, ea se ridica impotriva lui si cu limba si cu fapta“.

   E greu fratilor, dupa ce te-ai trezit, sa traiesti intr-o lume habauca. Si cu atat mai greu e sa incerci sa mai trezesti macar pe cativa. Asa ca va propun spre dezbatere cele doua chestiuni: cumplita lume desfranata in care traim si cum sa facem sa smulgem cat mai multi din ea.

   Ca barbat cu trecut (intre altele) si de preacurvar, pot spune ca ma ia groaza cand trebuie sa ies pe strada vara. Ceea ce pe altii ii bucura, caci li se mareste activitatea hormonala indulcindu-se la privelistea trupurilor tinerelor provocator mai mult dezbracte, pe mine ma intristeaza. Ma intristeaza, caci isi gatesc drumul spre iad. Si ma intristeaza caci nu sunt de lemn si ma ispitesc cumplit. Stau eu mai cu ochii in pamant, dar mai trebuie sa ma si orientez in spatiu si atunci gata: ma bombardeaza. Iti sar in ochi de peste tot: pe strada, in institutii, in spatii comerciale, la balcoane, pe alee, in mijloacele de transport in comun. Oriunde te uiti, le vezi. Frumoase, sexy si foarte obraznice.

   Cele de peste 20 de ani, se presupune ca nu mai au nici o treaba cu ce le-ar spune parintii, asta daca mai stau inca in casa lor. Dar celelalte? Mamicile lor nu le vad? Ba le vad si deseori le si incurajeaza. Dar tatii?

   Daca nu traiesti intr-un turn de fildes din care sa iesi cu masina strict spre destinatii cuminti si mergi pe jos pe dupa blocurile gri, poti auzi barbati maturi specialisti in cantariri din ochi, spunand: „ce bunaciuni sunt astea de liceu”. Iar unii dintre ei au fete, care fete sunt in randul lumii … De ce atunci isi lasa fiicele sa umble destrabalate? De habauci ce sunt.

   Lumea s-a stricat fratilor si oamenii se indeparteaza tot mai mult de Dumnezeu. Ce trebuie noi sa facem? In afara de a ne lupta cu ispita, e necesar, dupa cum am spus, sa trezim pe cat mai mult. Dar e tare greu sa-i explici unei astfel de fete cum e treaba cu crestinismul, cu pacatul, cu iadul, cu mantuirea.

   E greu sa-i explici si cred ca e chiar imposibil sa inteleaga, daca te mandresti ca prin propriile tale forte ai putea sa le intorci. Asadar, trebuie rugaciune. Multa. Si cand le vezi, trebuie sa treci peste ispita de a le judeca. Trebuie sa te rogi pentru ele. Iar cand consideri ca ar fi un moment prielnic sa incepi a invata pe cate una, trebuie sa te rogi inainte, sa te invete bunul Dumnezeu cum sa abordezi subiectul si ce sa zici.

   Nu s-a ajuns aici de la sine, ci SISTEMUL asa a dorit. Cateva repere:

VIDEO: seria “THE INDUSTRY”          

VIDEO – Un clip plin de simboluri: “ALEJANDRO” – Lady GaGa

Adolescentii sunt pe cale de a deveni o GENERATIA STRICATA?

Din ciclul SA FACEM TOTUL PENTRU STRICAREA CELOR MICI: jocul MY MINX

Documentare celebre: “CONSUMING KIDS”

DOCUMENTARE CELEBRE: „The Merchants of COOL”

Indemn UNESCO: copiii vor invata despre MASTURBARE la 5 ani si despre AVORT la 12 ani

VIDEO: Actuala DEGENERATIE de copii

   Ma limitez la aceste cateva cuvinte si sper ca in urma comentariilor sa dezvoltam mai mult acest subiect.

107 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. adris said, on iunie 20, 2010 at 6:58 pm

    Am fost o saptamana la o manastire. Am venit de acolo curat ca un stergar spalat in valtoarea de la rau. Am fost nevoit sa ma intorc la viata cotidiana. Tocmai dadusera caldurile astea mari.
    Sa treci de la decenta, pudoarea, buna cuviinta totala a maicilor si a calugarilor la decolteuri, chiloti expusi direct in strada, camasute transparente (fara sutien) si alte asemenea „privelisti”, credeti-ma pe cuvant, nu e de ici-colea. E ca si cum un tortionar sadic te-ar lovi cu brutalitate in plex, lasandu-te fara suflare.
    Toata linistea agonisita intr-o saptamana minunata petrecuta in manastire s-au dus pe „apa Sambetei” intr-o ora de „shoping” la carfur, iar stergarul albit s-a umplut din nou de mizerabile pete de osanza.

    Cat despre trezitul cat mai multora si alte asemenea aberatii, am sa-i spun „fratelui” Saccsiv (neinspirata autoporecla!) ca mai de folos decat rugaciunea sincera catre Domnul Mantuitorul pentru aproapele nostru nu este nimica.
    Ba chiar si grija prea multa pentru sufletele altora nu este atat de ziditoare pe cat pare, riscand sa cadem usor in mandrie sau alte sminteli.

    Apreciază

  2. Rox Deea said, on iunie 13, 2011 at 4:35 pm

    Of, citind articolul acesta, realizez in continuare greselile mele din trecut, desi eram nestiutoare.
    Faceam parte din aceste tinere frumoase si imbracate sumar, regret oricum si sper sa nu fi smintit crestini. Cam de un an-2 le compatimesc pe fete, care sunt victime ale sistemului, caci pica in plasa foarte usor.
    Lor li se induce ideea cum ca pentru a le place baiatul dorit, trebuie sa iasa in evidenta. Si cum mai bine sa iasa in evidenta? Expunandu-si nurii sau purtand pantaloni cu talie joasa incitanti sau care si mai care atu-uri…
    Nu putem sa aruncam toata vina asupra lor, datorita faptului ca sistemul instiga tot mai mult la sex, frumusete fizica ca si cum ar fi singurele lucruri pe care pune accentul un barbat.
    Orice fata cuminte care vrea sa fie placuta practic isi da seama ca nu are nici o sansa in fata altora fete indraznete.
    Sau…spre exemplu… ce poate sa creada o biata adolescenta cand ii vede pe toti ahtiati dupa reviste gen Playboy?
    Eu in toata adolescenta mea am fost inconjurata numai de oameni necredinciosi, ba mai mult tatal meu ma indemna sa nu-l tin fara sex pe prietenul meu de atunci.
    Acum am 23 de ani, de 1 an de zile am un duhovnic deosebit, Domnul mi-a dat si un sot bun intretimp.
    Dupa parerea mea, in marea parte a cazurilor de vina sunt parintii, sistemul (care este condus de barbati totusi) ce pune la loc de cinste curvia si pune accent pe cat de sexy e o femeie.

    Sunt absolut convinsa ca daca femeile nu ar fi vazut barbatii innebuniti dupa formele corpului feminin si frumusete, ele nu s-ar fi expus asa, decat daca le e foarte cald:) Majoritatea oricum nu-si dau seama ca indeamna la un pacat

    Scuze, nu vreau sa fiu acida, dar acesta e adevarul. Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. […] “Au venit caldurile, se dezbraca fetele” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.