SACCSIV – blog ortodox

AU MINTIT. NU EXISTA ALTERNATIVE. Ordonanta de urgenta specifica: „CARDUL NATIONAL DE SANATATE va fi un document care va deveni OBLIGATORIU” …

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE by saccsiv on decembrie 29, 2010

Citez din articolul Comunicat de presă: De anul viitor romanii vor avea card national de sanatate:

Începând de anul viitor, românii vor beneficia de cardul naţional de sănătate

La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi  Ordonanţa de urgenţă privind introducerea cardului naţional de sănătate.

Cardul naţional va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreşte să acceseze servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică, dar şi pentru medicii din sistem care vor primi, la rândul lor, un card medical profesional.Acesta se emite individual, pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 18 ani, asemenea cărţii de identitate.

Cardul asiguratului va cuprinde unele  informaţii minime despre cetăţean, precum:

  1. datele de identitate şi codul numeric personal ale asiguratului;
  2. cod unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate;

c) numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Pe de altă parte, cardul va conţine şi alte date, de natură medicală, care vor fi stocate pe un cip. Cip-ul va conţine  informaţii, ca de exemplu:

a) diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;

b) grupa sanguină şi Rh;

c) acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces;

d) medic de familie: nume, prenume, date contact.

Diagnosticele medicale cu risc vital şi bolile cronice care vor  fi înregistrate pe cip-ul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se stabilesc prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS.

Informaţia referitoare la acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces, se va înregistra pe cip-ul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, sub condiţia respectării  dispoziţiilor prevăzute la art.147 pct. 5 din Legea nr.95/2006 (prin act notarial de consimţământ pentru prelevare sau înscrierea în Registrul naţional al donatorilor de organe, ţesuturi şi celule), iar accesul la această informaţie a personalului medical va fi stabilit prin Normele metodologice date în aplicarea Legii.

Cardul profesional al medicului va fi utilizat de către acesta, în acelaşi timp cu cel al pacientului, pentru ca acesta din urmă să poată beneficia de servicii medicale. Toţi medicii din sistem vor primi un astfel de card, acesta va fi un fel de card de control, va fi cheia de acces în sistemul informatizat.

EXEMEPLU- un pacient are nevoie de o reţetă de la medicul de familie. Acesta va merge cu cardul medical la medicul de familie, care la rândul său va introduce în sistem şi cardul său pentru a putea accesa informaţiile şi a elibera reţeta.

Nu se va putea efectua niciun serviciu medical dacă nu există cele două carduri în acelaşi timp introduse în sistem.

Asiguraţii vor plăti numai contravaloarea emiterii cardului, care este estimată la suma de 2 euro.Persoanele asigurate vor avea obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în scopul acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului conduce la acordarea serviciilor medicale contra cost, cu excepţia serviciilor de urgenţă.

Conform noului act normativ, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate vor avea obligaţia de a acorda asistenţa medicală titularilor de card naţional de asigurări sociale de sănătate, care prezintă acest document la data acordării respectivelor servicii, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestuia.

Persoanele asigurate au obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în vederea acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului conduce la acordarea acestor servicii contra-cost, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale şi a bolilor cu potenţial endemo – epidemic.

“Implementarea cardului naţional de sănătate reprezintă o necesitate pentru eficientizarea sistemului sanitar. Era nevoie demult de un astfel de demers. Prin acest proiect facem de fapt primul pas spre informatizarea sistemului medical care va conduce la disciplină financiară şi medicală. Sistemele informatice sunt mult mai sigure decât cele în care se folosesc documente scrise, pe hârtie. Dacă în prezent, hârtiile se plimbă de la instituţie la alta şi pot fi accesate şi citite de oricine, în sistemul informatic, doar pacientul şi medicul au acces la informaţii. Iar dacă datele vor fi publice, autorităţile vor avea posibilitatea să cunoască cine le-a divulgat, ceea ce este foarte greu de probat în acest moment”,  a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii

Introducerea  cardului naţional de sănătate va îmbunătăţii mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate, prin:

  • introducerea unui mecanism suplimentar de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale;
  • asigurarea accesului rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale;
  • valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul şi schimbul de date în condiţii de deplina siguranţă si protecţie a datelor cu caracter personal conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene

Cardul va fi livrat prin Poştă, la domiciliu, fiecărui asigurat.

Producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se realizează de către Imprimeria Naţională S.A, iar personalizarea documentului de către Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din cadrul Direcţiei Generate de Paşapoarte, structură componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Implementarea procesului de introducere a cardului naţional de sănătate va începe din luna ianuarie 2011, şi estimăm că primele carduri vor fi primite de asiguraţi în al doilea semestru din 2011.

Data de intrare în vigoare a cardului se va stabili prin hotărâre de guvern.

Comentariu saccsiv:

Asadar, „Cardul naţional va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreşte să acceseze servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică.

Deci AU MINTIT.

O să încercăm să găsim alternativele cele mai bune pentru ca sistemul să funcţioneze şi niciunul din asiguraţii care sunt plătitori la sistemul de asigurări de sănătate să nu fie dezavantajaţi„, declarase Cristian Irimie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, in timpul dezbaterii:

VIDEO: Inregistrari de la DEZBATEREA PUBLICA pe tema CARDUL NATIONAL DE SANATATE CU CIP

Aiurea alternative. Asa vor face si cu buletinele …

Dar nu-i bai:

Cei care nu-şi fac CARD DE SANATATE CU CIP vor fi trataţi doar pentru urgenţe (VIDEO). VOM MURI IN CHINURI DACA NU-L LUAM?

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 29, 2010 at 4:59 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • cosmin m said, on decembrie 31, 2010 at 3:23 pm

      Fratilor sunt un mic medic si cu ajutorul lui Dumnezeu nu voi intra in acest sistem diabolic.E un santaj oficial, de stat, murdar, obiectul santajului fiind sanatatea noastra. Cu putinul pe care il stim, cu putinul pe care-l vom putea face, nadajduim mai mult in Hristos ca va fi bine. Taina Sf. Maslu este esentiala pentru sanatatea duhovniceasca, dar si sufleteasca si trupeasca. Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. Mihai said, on decembrie 29, 2010 at 5:48 pm

    Nu luam card cu 666

    Apreciază

  3. Luiza said, on decembrie 29, 2010 at 6:03 pm

    Doamne ajuta! Locuiesc in Spania de 5 ani si am card de sanatate (acelasi card care se distribuie si in Romania acum. Din cercetarile efectuate personal am ajuns la concluzia ca asa este: tot istoricul vizitelor, retetelor, bolilor personale se afla pe acest blestemat de card. Ba mai mult zilele trecute o prietena merge la urgente ca se simtea f rau. Neavand cardul pt era expirat l au renovat pe loc in incinta spitalului si apoi a stat la urgente sa i vina randul la consultatie. Sub nici o forma nu putea fi consultata fara card de sanatate. Si scrie aici la spitale in limba romana: fara cardul sanitar nu se poate efectua nici o consultatie. Ba mai mult decat atat: acum a aparut cardul european de sanatate. Cu aceste poti merge in orice tara si cere consultatie la spitalele de stat. Ma gandes ca acesta european are si mai multe informatii despre noi. Domnul cu mila. Ideea este ca putin cate putin ajunge elita mondiala sa ne controleze total. Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. leo said, on decembrie 29, 2010 at 7:31 pm

    Acum a venit timpul sa marturisim!
    Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu da-ne putere sa renuntam la tot ce este lumesc si sa avem nadejde numai la Tine!
    Trebuie sa ne incurajam unii pe altii asa cum faceau cei 40 de mucenici din Sevasta!
    Patria noastra nu este aici si diavolul nu poate decat sa ne ispiteasca cu frica!
    Ganditi-va ca un singur Sfant poate, cu puterea lui Dumnezeu, sa biruie toate armatele duhurilor necurate cu toate slugile lor. Iar cu noi este o armata de sfinti, ingeri si mai ales Preacurata noastra Maica!
    Deci sa nu avem teama si sa ne rugam!

    Apreciază

  5. Tania said, on decembrie 29, 2010 at 7:38 pm

    Problema este ca de avut il vom avea, pentru ca toti cei ce lucreaza legal au automat si asigurarea de sanatate, deci cardul. As vrea sa stiu care este parerea voastra, cum se poate refuza practic un astfel de card. Noi vorbim aici despre faptul ca nu il vom folosi si atat. Practic vorbind, insa, intr-o zi il vom primi la cutia postala.

    Apreciază

  6. ioana said, on decembrie 29, 2010 at 8:42 pm

    Oare daca nu stim grupa sanguina,de exemplu,nu ne fac card?Poate asta e solutia.Daca nu facem analizele necesare,nu au ce sa stocheze.

    Apreciază

  7. agerstress said, on decembrie 29, 2010 at 9:24 pm

    Va fi obligatoriu ca si vaccinurile de anul trecut. Nu va lasati intimidati. Noi suntem 20 000 000, ei sunt o adunatura de cateva sute de daunatori, pe care, daca-i luam la bani marunti, nici macar nu au legitimitate sa conduca aceasta tara. AU INTINS COARDA MAI RAU DECAT CEAUSESCU SI NU_I VAD BINE DELOC.

    Apreciază

    • natalia said, on decembrie 30, 2010 at 6:20 pm

      @agerstress Nu ne lasam intimidati cei ce stim cat de cat cum sta treabaCel mai trist e ca majoriatea romanilor vor pune botu’ si vor lua cardul fara sa stie nici macar cu ce se mananca din incostienta chiar.Sa speram ca informatia despre pericolul lor va ajunge totusi la cat mai multi dintre fratii nostri,sunt s siuatii grave cand oamenii chiar au nevoie de doctori si tratamente ,sunt programati pt operatii nu stiu in cazul lor ce sa spun dar bine ar fi sa -l refuze toata lumea.Eu una prin mila Domnului nu prea am avut nevoie de doctori in ultima vreme,ma stradui sa nu folosesc nici macar pastile de nici un fel.Ba in chiar ma feresc sa am de a face cu doctorii si asta de mult.Eu sunt tanara ,mai greu e pt batrani dar sa speram ca Domnul ii va lumina si pe ei

      Apreciază

      • agerstress said, on decembrie 30, 2010 at 6:36 pm

        Pentru cei care au nevoie de tratament medical:
        Statul roman poate fi dat in judecata deoarece nu are dreptul sa obstructioneze prestarea catre beneficiar a unui serviciu inainte platit (este vorba de un serviciu de asigurare – asistenta medicala NU ESTE O POMANA GUVERNAMENTALA).

        Pentru cine nu are nevoie acuta de asistenta medicala: rugaciunea, postul, spovedania, impartasania, sf. maslu si eventual plantele medicinale sunt solutia.

        Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 1, 2011 at 8:59 pm

      off-topic
      Sut curios ce semnificatie se ascunde in spatele pictogramelor pe care ni le atribuie „wordpress”… A mea s-a „metamorfozat” de ceva timp 🙂 Am trecut cumva la nivelul doi? Sigur, as putea sa le dau o interpretare logica, nici nu e prea dificil, totusi n-as vrea sa ma hazardez in aceasta directie dar imi permit sa ma amuz…. 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  8. […] Justin, extras din nr. 14 al revistei ATITUDINI, referitor la cardul de sanatate despre care am aflat ca este obligatoriu, nedandu-se nicio alternativa la […]

    Apreciază

    • agerstress said, on decembrie 30, 2010 at 11:20 am

      Mantuitorul a vindecat bolnavi pe care medicina nu-i poate vindeca nici in ziua de astazi cu toate progresele ei, n-are rost sa mai vorbim de invierea din morti… si mai mult decat atat, Hristos nu vindeca doar trupul ci si sufletul.
      Parintele Iustin are perfecta dreptate.

      Apreciază

  9. un fir de praf said, on decembrie 30, 2010 at 1:43 pm

    refuzul cardu-lui nu e ceva de ultima faza ca farmacisti vor face compromisuri si ne vor da medicamente si fara card sau reteta numai sa vrem.Doamne ajuta si ne mantuieste

    Apreciază

  10. gabi said, on decembrie 30, 2010 at 3:38 pm

    Daca nu am card, nu sunt asigurat.
    Daca nu sunt asigurat nu platesc asigurari.
    Simplu.
    Sa vedem daca le va conveni sa nu plateasca asugyrari vreo 1.000.000 de romani.

    Apreciază

    • Tania said, on decembrie 30, 2010 at 4:37 pm

      gabi,
      asigurarea de sanatate este obligatorie. in plus, firmele la care lucram noi cu drag si spor o vireaza automat in conturile casei de asigurari. nu stiu ce firma isi va asuma pozitia ta de a nu contribui la sanatate, doar daca nu inchei contract individual, de pfa si atunci pensia si sanatatea si impoyitele sunt responsabilitatea ta. chiar si ca pfa, insa, asigurarea de sanatate este obligatorie. nu stiu ce se intampla daca nu o platesti…
      incerc si eu sa descifrez itele acestei chestiuni – in ce masura si in ce fel te poti sustrage numai acestui aspect al sistemului -asigurarile de sanatate. constat insa ca lucrurile sunt foarte legate.
      in ce priveste mamele care urmeaza sa nasca, din cate stiu se considera urgente si se asigura asistenta medicala chiar daca nu esti asigurat. vezi cazul tigancilor.

      Apreciază

  11. mica said, on decembrie 30, 2010 at 5:40 pm

    in Italia, toti lucratorii din sist. sanitar au card cu cip ptr. a accesa beze de date electronice si aici ma refer la ast.med, si medici ca peste tot in UE.mai mult ecusoane cu cod de bare,asta am vazut_o in Romania la unia.deci, cine vrea sa lucreze in UE ca ast .med. sau dr. trebuie obligatoriu sa ai acest card cipat altfel nu poti trimite nici analizele de singe ect. in propriul laborator.nu-l puti interna pe bolnav daca nu te conectezi la sist cu ,,cardul de LUCRU.

    Apreciază

    • Gabi M. said, on ianuarie 2, 2011 at 9:13 pm

      Si nu numai atat,chiar si pe”uniformele” medicilor si ale tuturor lucratorilor din sistemul saniatar sunt aplicate codurile de bare!!! Eu am avut card de sanatate catre a expirat de destul timp si mi-a sosit noul card,cel european pe care nu l-am folosit si nu il voi folosi niciodata! Aici,sotul,familia lui,amicii,cunostintele,chiar si compatriotii care traiesc,lucreaza aici, ma trateaza ca pe: „tu care ai ideile alea ciudate…”! Nu va spun de familia mea din Romania,chiar si ei imi zic:”Eiii,eu nu cred in chestii dintr-astea,sunt inventii…Ce,tu crezi tot ce se spune pe internet?!?” etc,etc,etc…Sotul imi spune :”Nu vezi ca rad toti de tine?Nu mai spune chestiile astea…” Voi ce spuneti de toate acestea?Ce sa fac?Daca as fi avut unde sa ma duc,m-as fi intors de mult in tara,dar sunt aici de aproape 20 de ani…Vedeti si asta: http://ide4ortodox.blogspot.com/2010/12/suaromani-luati-pe-sus-de-trupele.html Un An Nou binecuvantat cu sanatate si pace in suflet va doresc tuturor! Doamne ajuta!

      Apreciază

  12. Fulger said, on decembrie 30, 2010 at 6:12 pm

    Nu mai au rabdar, vor sa ne inrobeze cat mai repede.Trebuie sa luam masuri.

    Apreciază

  13. Ramona said, on decembrie 30, 2010 at 8:27 pm

    Si cel care depinde de medicamente zilnic ca sa supravietuiasca ce va face? Caci ei nici nu te vor lasa sa cumperi fara reteta si asta ar insemna sa mergi la doctor ca sa-ti dea reteta, dar daca nu ai card nu iti va da reteta…iar apoi? Cum sa procedeze acel om dipserat sa-si procure acele medicamente? Sa moara din start refuzand card-ul? Va rog luminati-ma voi chiar stiu asemenea caz.

    Apreciază

  14. Stefan said, on ianuarie 7, 2011 at 9:20 pm

    „MARTURISESC UN BOTEZ INTRU IERTAREA PACATELOR !”Doamne Iisuse Hristoase,Fiule al Lui Dumnezeu,Miluieste-ne si ne intareste pe noi,AMIN !Fratilor,acum aveti ocazia sa va dovediti loialitatea pentru Hristos Domnul si Mantuitorul nostru !Asa cum bine spunea fratele nostru Leo,trebuie doar sa facem ceea ce va rugam si eu mai demult,sa strangem randurile,sa ne cunoastem si sa ne ajutam unii pe altii,pentru ca si in pesteri de voi cobori si in munti de voi urca,NICIODATA nu imi voi lasa Sfanta Credinta Crestin Ortodoxa ! Refuz total orice card satanic pentru ca am acest drept deoarece inca nu suntem ocupati si una spun :daca sunt bolnav ,sunt datorita pacatelor mele si nu ale altcuiva si in acest fel ma smeresc si ma pocaiesc,iar daca va fi sa ma fac bine,ma voi face cu voia Bunului Dumnezeu care Stie sa aibe grija de toti copiii Lui ! Altfel,se va gasi un medic sau mai multi (cunosc si eu cativa) ce vor fi frati de ai nostri,se vor gasi farmacisti care sa ne ajute,nu va temeti ca nici macar nu a inceput „lupta” cu sistemul iudelor masonice ! Am vazut o sora de a noastra din Botosani,care dupa inundatii,ramanand fara casa,isi strangea resturile de prin mal insa pe o improvizatie de masa,avea la loc de cinste Icoana Maicii Domnului ! M a facut sa plang ca un copil acea imagine,iar dupa un timp,acea sora s-a mutat cu voia Domnului intr-o casa noua !Eu un simplu si nesmerit pacatos va spun doar ca avem puterea sa depasim orice moment,si va rog sa va ganditi ce vreti sa va luati daca sunteti anuntati ca un cutremur iminent se va produce ipotetic ,intr-un colt de lume unde va aflati …? Atat,iar daca mai stati pe ganduri,totusi,nu acceptati nici un compromis,postasul trebuie sa aiba semnatura noastra nu a vecinului,iar obligativitatea unei ordonante masonice nu inseamna ca si trebuie acceptata ! Pr. Vasile,daca existi cu adevarat si esti intr-adevar parinte,eu sunt primul ce vin la dumneata atunci cand voi fi bolnav ! In rest,Romania Crestin Ortodoxa,este si va ramane a noastra ,a marturisitorilor si nu a masonilor !Sfintilor Brancoveni,Sfintilor Martiri si Eroi ai Neamului Romanesc,rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca ! Ce sa faci cand esti ispitit :un frate il intreaba pe batranul avva Moise: „Ce trebuie sa faca omul cand este ispitit sau cand vine asupra lui un gand al dusmanului?”. Batranul ii zice: „Trebuie sa planga in fata bunatatii lui Dumnezeu, ca sa-l ajute; indata ne gasim linistea, daca ne rugam cu stiinta, caci este scris: „Domnul m-a ajutat, nu ma tem de ce-o sa-mi faca omul”.Sa luam aminte !
    „Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea, ca Tie se cuvine lauda si slava, in veci, amin!” ORTODOXIE sau Moarte !

    Apreciază

  15. geoR said, on ianuarie 8, 2011 at 3:04 pm

    @Gabi M.
    In aceeasi situatia ma aflu si eu si ma doare atat de tare cand imi spun ai mei ca sunt „paranoia” .. Sunt in ultimul an la liceu , majoritatea din familie ma ambitioneaza sa dau mai departe dar simt ca nu trebuie .. nu stiu cum sa ma descurc.. Doamne ajuta’ne pe noi toti !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.