SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – In atentia Sfantului Sinod BOR. “TATAL NOSTRU” in fata Giulgiului din Torino, LA GRAMADA cu catolicii: IPS IOSIF al Europei Occidentale, PS SILUAN al Italiei, PS TIMOTEI al Spaniei si PS MACARIE al Europei de nord …

Posted in catolici, ECUMENISM, GIULGIUL DIN TORINO, ORTODOXIE by saccsiv on decembrie 29, 2010



Mai sunt si alte filmulete pe youtube. Iata descrierea unuia dintre ele:

În fata Giulgiului sfânt din Torino, ortodoxii români, dar si preotii catolici au recitat „Tatãl nostru”, în limba italianã si românã, la Sfârsitul Vecerniei Mari, în pezenta Înalt Prea Sfintitului IOSIF al Europei Occidentale, Prea Sfintitului SILUAN al Italiei, Prea Sfintitului TIMOTEI al Spaniei si Prea Sfintitului MACARIE al Europei de nord.

Iata si ce mi-a transmis un frate din Italia:

Din pacate pentru Ortodoxie, iata ca aflam de noi incalcari ale Canoanelor Bisericii si a hotararilor Sinodului BOR, de catre preoti si chiar ierarhi ortodocsi. Au loc rugaciuni impreuna cu ereticii catolici in dom-ul din Torino ce gazduieste celerul fals al Giulgiului, atragand spre inselare si zeci de credinciosi ce iau parte din nestiinta la o slujba apostata.

In fata Giulgiului din Torino, ortodocsii români, dar si preotii catolici au recitat „Tatal nostru”, in limba italiana si româna, la Sfârsitul Vecerniei Mari, in prezenta Inalt Prea Sfintitului IOSIF al Europei Occidentale, Prea Sfintitului SILUAN al Italiei, Prea Sfintitului TIMOTEI al Spaniei si Prea Sfintitului MACARIE al Europei de nord.

Reamintesc ca Sinodul BOR sanctioneaza aspru astfel de abateri de la Canoane, prin decizia din 2008, conform Canoanelor apostolice:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Inselarea credinciosilor infaptuita de acesti clerici este foarte grava, din mai multe motive:

– considera inselatoria cu Giulgiul ca pe ceva autentic;

– ii cheama pe credinciosii ortodocsi intr-un lacas de cult eretic;

– recunosc ca si papistasii au biserica si preotie;

– se roaga impreuna de parca s.ar ruga la acelasi Dumnezeu, dar stim ca ereticii cred intr-un dumnezeu fals, conform cu ereziile lor, contrare Ortodoxiei.

Comentariu saccsiv:

Fac apel la toate blogurile ortodoxe sa preia informatia, astfel incat sa se afle si de catre Sinodul Sfintei noastre Biserici, ce este chemat astfel sa analizeze acest caz grav de abatere si sa ia masurile in consecinta.

Despre giulgiu, cititi va rog si:

Daca e real, e grav: copie a GIULGIULUI DE LA TORINO la Manastirea SIHASTRIA PUTNEI?

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

EXTREM DE IMPORTANT: RUGACIUNEA COMUNA cu CATOLICII (sau alti eretici) este ASPRU PEDEPSITA de canoane. Dar pare ca la putini le pasa … Propunere de dezbatere: CE-I DE FACUT?

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 29, 2010 at 7:05 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on decembrie 29, 2010 at 7:33 pm

    @saccsiv
    cand dai o indexare de CUPRINS pentru articolele de dupa cele doua cuprinsuri care sunt deja? Pentru perioada mai 7, 2010 – Decembrie 2010. Ajuta sa cautam si sa salvam mai usor informatia. Multumesc.

    Apreciază

  3. Ruben said, on decembrie 29, 2010 at 8:18 pm

    off topic … as dori sa mentionez un website pe care intra multa lume neavizata in problema religiei Crestin Ortodoxe . Site-ul cu pricina pare-se ca are un link si pe facebook de unde multa lume ia cunostinta de el si ca atare se pare ca este foarte popular . Daca sunteti iubitori de documentare si doriti sa ajutati pe pseudocrestini ignoranti de acolo sa nu cada in ratacire vas ruga frumos si cu smerenie sa incercati fiecare dupa puterile sale sa incercati la rubrica comentarii sa marturisiti calea cea dreapta . Eu de unul singur nu prea pot face nimic acolo si chiar as mai avea nevoie de cineva mai priceput ca mine in marturisirea Ortodoxiei noastre spre salvarea multora din neamul nostru cel sfintit cu cunoasterea cai cea drepte .

    http://documentare.italk.ro/

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 29, 2010 at 9:02 pm

      ala si-a adaugat grupul de prieteni la toate postarile… e relativ greu de combatut pe stilul asta…

      Apreciază

      • Ruben said, on decembrie 29, 2010 at 9:17 pm

        Ciprian , cat de greu este de combatut minciuna si ratacirea cu adevarul ? Se pot compara ei cu nimicia lor cu cuvantul lui Hristos ? Eu o sa mai incerc din cand in cand sa mai marturisesc calea noastra Ortodoxa dar nu prea sunt vrednic nici de asta , rusine sa-mi fie ca nu sunt vrednic de nimic bun in viata asta . Oricum va multumesc pentru intelegere .

        Apreciază

      • Ciprian said, on decembrie 29, 2010 at 9:29 pm

        Nu am vazut niciunde sa atace Ortodoxia, sunt filme care fac asta dar trebuie urmarite, eu nici de cele Ortodoxe nu am timp… Da-mi un link sau mai multe unde consideri ca ar trebui scris, nu am cont pe retelele de socializare si nici nu imi voi face. Rugaciunea e in fapt cea mai puternica cale…

        Apreciază

  4. Ruben said, on decembrie 30, 2010 at 1:03 am

    Ciprian , pe acel site ca doar despre el este vorba , sunt comentarii si comentarii . Majoritatea vin din partea ateilor dar sunt destule si din partea pasionatilor de rataciri orientale gen yoga si hinduism , numai ei vorbesc in nestire despre corpul astral si alte rataciri . Acum mai nou au dat-o intrun fel de psihologie ciudata . Am facut apel la pasionati de documentare , daca timpul le permite si pot si ei sa aduca o marturisire de credinta cat de mica ar fi foarte bine . Totusi site-ul are destui vizitatori , o confirma si o cautare pe google cu cuvantul documentare . Siteul apare pe pozitia a patra ca clasament . Cum spuneam si data trecuta sunt multi internauti nepregatiti sufleteste si pot usor sa cada in rataciri de genul new age . De aceia spuneam ca este important ca pe langa unele documentare malitioase noi putem sa le oferim cuvantul cel adevarat care sa-i faca sa vada unde este minciuna si ratacirea si unde este adevarul . Neavand acces si la adevar care este Hristos , pentru ei este usor sa ramana in intuneric .

    Repet am facut doar un apel la pasionati de documentare care pot si care doresc sa se implice pentru a da un mic ajutor acelora care nu cunosc mai nimic din Biblie si pot fi foarte usor dusi in ratacire .

    Apreciază

  5. AparamOrtodoxia said, on decembrie 30, 2010 at 9:35 am

    Suntem Vandutii fratilor trebuie de acum inainte sa ne inarmam duhovniceste si mai tare nu numai prin vorbarie,mai ales ca anul ce urmeaza va fii unul foarte dificil din toate punctele de vedere pentru toti Romanii.Daca nu nebtrezim acum si ne unim noi astia care mai stim cat de cat cate ceva despre ce se petrece. Si sa facem ce putem pentru ai informa pe toti eu m-am gandit la o alternativa. Sa lipim afise unde este trafic intens prin orase cum ar fii:Piete,Autobuze,Microbuze,Scarii de bloc ,Stadioane, Statii de autobuz ,Magazine Mall-uri daca am omis ceva va rog sa ma mai ajutati voi cu restul de ideii.Frate Saccsiv trebuie sa ne unim intre noi doar asa mai putem salva si pe altii zic eu nevionavi si ai putem aduce langa Dumnezeu.Trebuie sa stim si sa ne trezim pentru ca si pe noii ne-au informat altii Duhovnici oameni cu incredere in Dumnezeu cu frica de Dumnezeu. ast un raspuns bun sau rau din partea ta la id de mess:aparamortodoxia ……..

    Apreciază

    • Mihai said, on decembrie 30, 2010 at 10:49 am

      @AparamOrtodoxia: mai bine am lasa Ortodoxia sa ne apere pe noi nevrednicii.Spiritul asta da apala moara celor care vor raul Bisericii.Intai sa castigam noi rugaciunea, sa muncim sa o avem neincetat in minte si inima si apoi sa atacam cu afise stadioane, autobuze etc. Altfel raman lucruri sterile.Oricum fara Domnul nu se face nimic.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 30, 2010 at 6:31 pm

        @Mihai

        mai bine ai lasa si tu fariseismul care te mana sa judeci de neseriozitate duhovniceasca si lipsa de rugaciune sau practica insuficienta pe ccei care vor sa-si ajute fratii sa se fereasca de rau.

        Discursul acesta se potriveste DOAR OAMENILOR DUHOVNICESTI cu viata sfanta REALMENTE nu unor mascarici de rand care fateresc ortodoxia si-ai iau permisiunea de la sine sa-si judece fratii de la „inaltimea „trufiei lor sforaitoare; suntem deja SATURATI de pseudo-fratii de la RIC cu discursurile lor.

        Daca te-ai coborai din „inatimile”de unde privesti cu superioritate apelul fratelui de mai sus ai vedea negresit ca el nu indeaman la miscari de mase,revolutii si alte actiuni stradale de amploare ci indeamna simplu la raspandirea cuvantului prin mijloace simlpe si la indemana fiecaruia fara sa-si angajeze timpul de rugaciune sau de alte activitati exclusiv in aceasta.

        Astazi este un ASALT nemainintalnit asupra constiintelor;oamenii sunt imbranciti cu sila in prapastia inselarii prin manipulari de tot felul.Daca vreun frate ortodox vrea sa raspandeasca si el un afis,o instiintare de luare aminte asupra pericolelor care ne pandesc pentru cei nestiutori,nu vad de ce OPUI tu aceasta vietii de rugaciune neaparat.

        Este stiut de la Sf Pavel ca „credinta vine prin auz” adica invatatura de credinta ,cele folositoare sufletului ,si deci raspandirea cuvantului folositor poate ajuta pe vreun suflet.Daca DOAR un singur suflet se va trezi din inselare pentru un afis pus de un crestin folosul este INFINIT ;sufletul omului este mai presus de orice; iar cel care a facut binele nestiind de a fost cuiva de folos in actiunea sa nici nu cade in pacatul mandriei; fapta lui buna neluandu-i decat un mic efort si preaputin din timpul pe care si asa MULTI il PIERDEM in toate zilele.

        Dupa logica ta nu trebuie sa facem nicmic;iar Parintele Paisie Aghioritul ,Parintele Porfirie;Parintii si Sfintii Rusi care au VESTIT oamenilor pericolele in care se afla zi omenirea trebuiau sa-si vada de rugaciunea lor acolo in taina .
        Unii ca voi nu vreti sa intelegeti ca Biserica este un organism unitar in care fiecare madular are o lucrare iar aceste lucrari daca se fac cu intelepciune si smerenie NU se EXCLUD si nu se stanjenesc una pe alta ; pentru cine nu este pustnic si carui rugaciune este insa slabanoaga se potriveste pe langa staruirea in rugaciune o vreme sa faca si alta fapta buna mai pe masura lui ca de exemplu MILOSTENIA care este trupeasca sau sufleteasca; sa-l ajuti pe un frate sa nu greseacsa este o milostenie.

        Mare TRUFIE sa vorbeasca oamenii lumesti cu discursul celor duhovnicesti. !

        Apreciază

  6. Mihai said, on decembrie 30, 2010 at 10:56 am

    @saccsiv: intrebare: esti preot, slujesti in Biserica, vine un catolic si zice cu tine Tatal Nostru.Ce faci?Il dai afara din Biserica pentru ca nu ai voie sa te rogi cu ei sau iti vezi de rugaciune, lasandu-l in plata Domnului. Asta una la mana.
    Al doilea lucru este ca (subliniez ca nu sunt pentru rugaciuni in comun cu necrestinii, deci dupa cum vezi nu ii consider crestini pe catolici) pana nu stim bine datele problemei nu avem dreptul sa judecam.Ar trebui facut cunoscut ca slujba nu a fost impreuna cu catolicii.Ortodocsii au slujit dupa terminarea slujbelor catolice in aceeasi biserica neavand alt loc.Ca au mai ramas clerici catolici acolo (biserica fiind proprietatea lor) e problema lor, la fel si faptul ca au rostit Tatal Nostru. Era probema daca participau la impartasanie.
    Problema este ca acolo in Occident exista altare ortodoxe in cladiri apartinand catolicilor…nu vad un lucru rau in asta din moment ce Biserica noastra acolo sta foarte rau din punct de vedere financiar. Nu stiu cati cunosc ca P.S. Siluan statea in Franta cu plastic la ferestre pentru ca nu aveau bani sa puna geamuri, sau nu aveau decat cateva bucati de branza pentru o saptamana ca mancare. Sau ca nu aveau nici macar un euro pentru a incarca un telefon Si asta ca episcop.
    Deci…inainte de a arunca cu pietrele in oameni care totusi au ridicat Ortodoxia pe taram occidental (cate parohii erau in Europa pana au venit ei si cate sunt acum, cum functionau cele cateva care erau si cum functioneaza cele ce sunt acum, cate manastiri erau si cate sunt acum) sa cercetam totul si in lumina dragostei sa avem unr aspun.
    Doamne ajuta tuturor

    Apreciază

    • el said, on decembrie 30, 2010 at 6:48 pm

      @Mihai

      intrebare sofistica :”esti preot, slujesti in Biserica, vine un catolic si zice cu tine Tatal Nostru.Ce faci?Il dai afara din Biserica pentru ca nu ai voie sa te rogi cu ei sau iti vezi de rugaciune, lasandu-l in plata Domnului”______daca ESTI preot ORTODOX PAZESTI intai Ortodoxia si apoi buna vecinatate cu ereticii;adica concret: ii explici DINAINTE paistasului ca dupa RANDUIALA Bisericii Ortodoxe rugaciunea se face DOAR intre ortodocsi ,si il rogi sa-ti permita sa urmezi randuielile Sfintilor Parinti.

      NU exista derogare de la LEGILE DUMNEZEISTI ale Bisericii pentru circumstante LUMESTI

      Saracia unui episcop la un moment dat (caci acum situatia s-a schimbat RADICAL pt PS Siluan) nu este NICIDECUM o garantie a dreptei credinte ; si Origen a fost/trait sarac si a trait in asceza riguroasa dusa uneori pana la extrem si ….tot ERETIC este,la nimic nu i-a folsit saracia si asceza FARA Dreapta Credinta.

      Ortodoxia care se practica astzi in Occident schioapata de AMANDUA picioarele; fatadele sunt ortodoxe ,continutul mai bine nu l-ai cerceta mai indeaproape ; rugaciunile si actiunile ecumeniste sunt acolo in foalre; NU vorbesc in necunostinta de cauza !

      Mai lasati propaganda „realizarilor” de suprafata(gen cate parohii ,cate manastiri,cati popi ,etc…) si superficialitatea in luarea aminte/evaluarea realitatilor caci suntem SATUI de auzit asemenea puncte de vedere.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2010 at 9:59 am

        @Mihai

        si de crezi tu ca Sfanta Lumina de la Mormantul Domnului de la Ierusalim NU COBOARA decat in prezenta EXCLUSIVA de ortodocsi ?
        Cand s-au maestecat in maultime si eretici Sfanta Lumina N-A coborat pana n-au iesit ereticii din multime si nu este vorba despre politistii evrei si musulmanul care-l controleaza pe Patriarh sa verifice ca nu are sursa de foc la el cand intra din CAmera Ingerului in Sfantul Mormant sa faca rugaciunea tainica de cerere a milei Lui Dumnezeu si pogorârea Sfintei Lumini ?
        Acum oameni lipsiti de evlavie indemnati de diavol si de apostati ca patriarhul bartolomeu si alti RATACITI indeamna la maestecarea cu ereticii oricand , la „dialog” si slujbe comune ; cine vrea sa asculte de asemenea sminteli venite de la oameni mai mult de cat de Legea Lui Dumnezeu lasata noua de Biserica sa faca cum ii spune contiinta lui SMINTITA dar sa nu uita ca asemenea RATACIRI erau si pe vremea Mantuitorului Hristos si Hristos MUSTRA ASPRU pe farisei si pe iudeii care lasan Legea lui Dumnezeu isi inventasera legile lor ” evlavioase” !

        Apreciază

  7. […] VIDEO – In atentia Sfantului Sinod BOR. “TATAL NOSTRU” in fata Giulgiului din Torino, LA GRAMA… […]

    Apreciază

  8. Dan said, on ianuarie 1, 2011 at 1:21 pm

    Am auzit ca au hotarit inaltii prelati romani din diaspora europei occidentale , sa ceara preotilor sa nu savirsersca moliftele Sf. Vasile ci doar Slujba. Daca este adevarat este foarte grav tinind cont de factorii actuali. Poate cercetati chestia asta sau intrebati daca e adevarat. Mie asa mi-a spus cineva. Am vazut mail-ul dar nu pot sa-l public eu ca nu mi-a dat voie mai ales ca aici in diaspora Episcopul e ca si papa. Ascultarea se face precum canoanelor. Mie nu are ce sa-mi faca ca sint un umil servitor , laic , dar pot sa spun ceea ce cred. Despre PS Macarie Dragoi in schimb sint multe nelegiuiri pe care le-a facut in Danemarca si continua o directie POLITIC CORECT. Am scris despre asta , am discutat si cu domnia sa. Nu a reusit sa ma faca sa-l cred.

    Apreciază

  9. pacatoasa said, on ianuarie 4, 2011 at 11:14 am

    Doamne… Cata graire in desert din partea dvs..

    Domnule admin..habar n-aveti despre cum se slujeste in Italia!! Habar n-aveti despre modul in care PS Siluan a aparat ortodoxia la una dintre intalnirile ecumenice! Nu i-a pasat ca-l deranjeaza pe cardinalul X ori pe episcopul catolic y etc.

    Nu stiti ce inseamna sa stai la rand ca sa poti face Sf Liturghie – unii preoti trebuia sa astepte pana la orele 14:00 – stateau dupa altii, de alta confesiune, pt ca n-aveau unde, in alta parte, sa slujeasca.. Iar aceea nu era biserica lor sfintita (admin – „acele biserici din diaspora in care slujesc ortodocsii, au fost sfintite” ). Daca ati fi citit mai mult ati fi stiut unde propovaduiau Sf Apostoli cuvantul lui Dumnezeu.. Si multi dintre preotii care slujesc acolo au venit pt ca romanii plecati acolo sa nu fie ca o turma fara pastor! Am plecat pt o perioada la studii in Italia si cunosc ce se intampla acolo – nu scriu in necunostinta de cauza

    Dar asta e..toti avem neputinte..Sa ne rugam unii pt altii ca sa ne lumineze si sa ne smereasca Bunul Dumnezeu si sa ne pazeasca de a ne judeca pe aproapele. Pt ca de multe ori criticam fara dreapta socoteala si in necunostinta de cauza. Ar trebui sa citim si sa recitim, continuu Noul Testament – Sf Evanghelie – ca sa ne amintim cuvintele Mantuitorului si sa le pazim, iar acest lucru sa se vada in faptele noastre.

    Iertati-ma
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. Stefan said, on ianuarie 8, 2011 at 5:59 am

    @el,frate,dupa cum vezi in aceste comentarii sunt unii care te cam zdruncina la nervi,si nu atat cat vor sa para de docti ,nu,ci doar prin fariseism,altfel spus,cam asa cum este in politica,”traseistii”de la un partid la altul,a se citi aici,ecumenistii subtilizati !Foarte la obiect sunt comentariile tale !

    Apreciază

  11. Dumitru said, on aprilie 19, 2015 at 7:22 pm

    La iad cu noi daca continuam a ne ruga cu papistasii…..

    Apreciază

  12. […] VIDEO – In atentia Sfantului Sinod BOR. “TATAL NOSTRU” in fata Giulgiului din Torino, LA GRAMA… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.