SACCSIV – blog ortodox

MASONERIA, CA O PLAGA: Monumentul eroilor morţi în Afganistan a fost construit fără autorizaţie, după un model francmason

Posted in MASONERIE, SIMBOLURI by saccsiv on septembrie 16, 2010

   Citez din articolul Revoltător: Monumentul eroilor morţi în Afganistan a fost construit fără autorizaţie, după un model francmason:

   Cavalerii de Malta şi-au marcat prezenţa în Galaţi prin Monumentul Eroilor din Afganistan. Cea mai puternică societate secretă din lume, Francmasoneria, încearcă să-şi impună simbolistica.

   Anul trecut, de Ziua Armatei, „Cavalerii de Malta”, au inaugurat pe strada Brăilei, în Mazepa I, un monument francmason.

   Construirea acestuia a fost justificată cu necesitatea comemorării memoriei celor trei soldaţi ucişi în Afganistan: Narcis Şonei, Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Claudiu Covrig.

   În realitate, monumentul respectiv reprezintă lojile (asociaţiile) francmasonice. Conform ritualurilor masonice, lojile se sprijină pe trei coloane având formele: dorică, ionică şi corintică. Exact ca monumentul de la Galaţi, unde fiecare coloană este realizată în aceste stiluri.

   „Nu m-a contactat nimeni de la această societate secretă. Nu stiu ce legătură are acest monument masonic cu memoria fratele meu „, ne-a declarat Cristi Covrig, fratele soldatului ucis în Afganistan.

   Semnificaţia celor trei coloane, conform literaturii de specialitate, îi simbolizează pe Maestrul Venerabil şi pe cei doi Supraveghetori. Cu alte cuvinte prezenţa monumentului, semnifică prezenţa masonilor.

   Priorul general al Cavalerilor de Malta din România, Iulian Moisescu neagă semnificaţia secretă a monumentului.

   „Nu este un simbol masonic. Cinsteşte doar memoria soldaţilor. Asemănarea este o coincidenţă. Oricum arhitectul a venit cu proiectul”, ne-a explicat Iulian Moisescu.

   „Nu pot să comentez cine a venit cu acestă idee. Să spunem că asemănarea este doar o coincidenţă”, ne-a declarat şi arhitectul Sergiu Porumboiu.

   Pe de altă parte, monumentul a fost ridicat fără să se fi solicitat autorizaţie de construcţie. „Sunt la Strasbourg, mă voi întoarce în câteva zile şi atunci vom rezolva şi problema autorizaţiilor”, ne-a declarat, Iulian Moisescu.

   Francmasoneria, în conflict cu morala creştină

   Astfel de monumente ridică şi în ceea ce priveşte morala. Literatura de specialitate prezintă astfel de societăţi secrete în opoziţie cu morala creştină.

   „Nu vreau să comentez acest subiect, pentru că este treabă Bisericii că s-a făcut un astfel de monument, oricare ar fi semnificaţia sa. Probleme ar trebui să-şi pună cei care au realizat şi cei care au dat aprobările pentru un astfel de monument”, ne-a declarat Părintele Geru, de la Arhiepiscopia „Dunării de Jos”.

   Iată ce scrie istoricul Radu Comănescu despre Francmasonerie:

   „Etimologic vorbind, Francmasoneria este o asociaţie a zidarilor (masoni) liberi (adjectivul „franc” desemna în Evul Mediu francez pe cineva scutit de dările feudale). Cuvântul franc-mason, încetăţenit la noi prin sec. al XVIII-lea de un cleric, vine pe filiera franceză; dar şi în celelalte mari limbi europene sensul termenului este identic: freemason (în engleza), Freimaurer (în germana), liberi muratori (în italiana)”.

   „Faţă de secolele trecute, astăzi Francmasoneria nu se mai declară societate secretă, ci discretă. Grupurile sociale cele mai active sunt oamenii politici, bancherii, oamenii de afaceri, oamenii de cultură, structurile militarizate, justiţia şi mişcarea sindicală”.

   Comentariu saccsiv:

   Conform http://www.rleuropa.ro/elementele-lojii-masonice/:

   Nu exista vreun stil architectural care sa poarte numele de Intelepciune, Putere, Frumusete, deci celebram virtutile masonice folosind numele stilurilor Doric, Ionic si Corintic.

   Iata-le prezentate pe site-ul http://lodgemalaya.org/default.htm:

   Cititi va rog si:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

FOTO: SUA – cimitirele masonilor din peninsula CAPE COD …

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

LISTA MASONI celebri

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

VIDEO: Biblia … masonica

VIDEO si FOTO: Israel Suprem Court Building Ierusalim, O CLADIRE PLINA DE SIMBOLURI …

VOX NEWS: Emisiunea “ARHIVELE SECRETE”, Olimpian Ungherea si Oreste – ELOGIU MASONERIEI …

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 16, 2010 at 4:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Iones said, on septembrie 16, 2010 at 4:54 pm

    Un interviu cu Parintele Proclu…cu niste replici (ale celui care il intreaba pe Parintele) tendentios bagate… de cel care ii punea intrebari Parintelui Proclu… a aparut pe site la RIC…

    Interviul este foarte inflorit, imbrobodit si gandit in asa fel ca sa scoata de la Parintele Proclu un rezultat asteptat…. Au reusit iar sa-l ponegreasca pe Parintele Justin…
    Cine stie ce duhovnic urmeaza la care sa faca aceeasi mascarada.

    Si mai mault de atat e facut special ca sa bage zazanie intre duhovnici….

    Incredibil cat au putut sa le umfle sa le infloreasca…

    Eu din cate am vazut lumea a vorbit despre pericolul care il reprezinta actele biometrice luand in considerare cuvintele unor mari duhovnici, nu a zis nimeni ca va veni „sfarsitul lumii” acum…

    …asa cum au inflorito cei de la RIC…

    Al treilea razboi mondial nu inseamna sfarsitul lumii… La fel i-au spus si Parintelui Arsenie Papacioc, au bagat faza cu sfarsitul lumii sau dus ca sa de-a discutiei o tenta de PRAVALIRE APOCALIPTICA’

    Rusine razboi intru cuvant, rusine….

    Si mai intreaba de unde vin neintelegerile … asa se incurca itele intentionat in felul acesta, bagand zazanie intre marii duhovnici ponegrindu-i pe mari duhovnici in fata altor mari duhovnici… cu cata viclenie se face totul!

    Ultimul comunicat al Parintelui Justin este voit evitat cu desavarsire nici nu au adus aminte de el..

    Bine ar fi fost daca i-ar fi daruit Parintelui Proclu si cartea despre actele biometrice: „Identitatea si libertatea omului in ortodoxie” aparuta la editura Predania unde sunt adunate pe aceasta tema comunicatele mai multor sinoade locale, Sinaxele date de Sfantul munte Athos pe aceeasi tema …Cuvantul Parintilor de la Schitul Lacu impreuna cu Ieromonahul Stefan Nutescu…. Si parerea mai multor duhovnici renumiti si teologi din Greci din Serbia si Rusia …o cartea foarte buna:

    http://www.librariasophia.ro/carti-Identitatea-si-libertatea-omului-in-ortodoxie.-Raspunsuri-ale-bisericii-in-privinta-actelor-electronice–so-4552.html

    Apreciază

    • danutza said, on septembrie 17, 2010 at 9:39 am

      nu mi s-a parut a fi nimic in neregula cu interviul.
      DE RETINUT:
      Parintele Proclu:” E nevoie sa ajungem la iertare, sa nu ne mai dusmanim! “

      Apreciază

  3. fanu said, on septembrie 16, 2010 at 5:11 pm

    FRAŢILOR DE CE DERANJEAZĂ AZI TERMENII DE ORTODOXIE ŞI ROMÂNISM? cu câţi vorbesc îmi spun că este o formulă fundamentalistă…

    înseamnă că marii duhovnici ai naţiunii sunt fundamentalişti când vorbesc despre ORTODOXIE ŞI ROMÂNISM?

    Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 16, 2010 at 6:15 pm

      Poate ar trebui sa le vorbesti pe limba lor, prin ceea ce ei, stiintificii si intelectualii pot pricepe: Media aritmetica dintre +infinit si -infinit este 0 (zero). Poti elege ceva „fundamental” pozitiv sau ceva „fundamental” negativ (adica „fundamental diferit de zero) daca nu esti fix ZERO. Apoi vin consecintele in functie de alegerea facuta. Daca ei refuza notiunile religioase da-le in cap cu matematica. Pe asta nu o poate refuza nici macar Stephen Hawking cu tot „geniul” lui semiartificial.

      Apreciază

  4. mircea said, on septembrie 16, 2010 at 6:58 pm

    Eu la ateisti si evolutionisti „le dau la cap” cu telomeri si flagella (organisme unicelulare care se deplaseaza cu ajut flageli rotativi – 1500 rot/s). Cine da o cautare pt telomeri – DNA – replicare si flagella, cu siguranta va ramine uimit cit de geniala e Creatia.
    Telomerul (capatul ADN), lungimea lui dicteaza nr de diviziuni ale celulei, adica cit traieste un organism. Flagelul e actionat de o structura identica cu un motor electric – stator, rotor, lagare…

    Apreciază

  5. moldovlah said, on septembrie 16, 2010 at 7:09 pm

    Mizeria asta masonica sta de un an de zile in centrul Galatiului. Bine ca macar acum s-a sesizat un jurnalist mai istet!

    Apreciază

  6. agerstress said, on septembrie 16, 2010 at 7:59 pm

    Noi nu putem concepe un monument al eroilor crestini fara o cruce.

    Apreciază

  7. dinu said, on septembrie 17, 2010 at 2:48 am

    Francmasoneria nu este cea mai puternica societate secreta ci grupul Iluminatii care a infiltrat aceasta societate acum 250 de ani. Francmasoneria numara probabil cateva milioane in timp Iluminatii sunt o mana de oameni ce ii au la degetul mic pe oligarhii din diferite domenii precum mass-media, armament sau petrol, ei personal detinand si controland direct majoritatea bancilor si sistemului monetar.

    Apreciază

  8. pepikul said, on septembrie 17, 2010 at 8:45 pm

    arhitectul asta minte. am mai citit deaspre el, Vadim Tudor il „iubeste” foarte mult. masoni nenorociti

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.