SACCSIV – blog ortodox

Video – HULA lui BENDEAC: Vanghelie si Cina cea de taina

Posted in MIHAI BENDEAC by saccsiv on decembrie 7, 2010

N-am aflat decat ieri de mizeria de mai sus, dupa ce mi-a atras atentia unul dintre cititori.

S-a ajuns departe, mult prea departe. Si din ce in ce mai des:

Pe cine sesizam in legatura cu reclama RED BULL?

Fatuca cu microfon: “In vest pensionarii merg in excursii in strainatate. In Romania au ajuns sa mearga la biserica”

Vorba fratelui laurentiu (referitor la reclama Red Bull):

daca era o reclama cu Mahomed, zburau cu tot cu fulgi si aripi cu brandul lor din toata Asia mica. Crestinii is insa mai docili, nu pun la inima, accepta orice blasfemie, orice hula…. S-ar putea sesiza biroul de presa al BOR sau CNA-ul. Acesta din urma ar putea face ceva. Daca nu a intrat in vacanta…

Apar multe ticalosii in mass-media, dar sa ne axam pe doua dintre ele, de exemplu reclama si filmuletul de mai sus.

Sau macar pe prima, ca deja apare pe aproape toate posturile. Unii cititori au scris la CNA si Patriarhie. Sa continuam.

In plus, sa-l sesizeze fiecare pe ierarhul locului. Sau daca nu fiecare, macar cat mai multi dintre noi. Unul din ei poate ca tot va ridica glasul pana la urma. Si fiind ierarh, mass-media nu va avea incotro si va mentiona mesajul sau. Si difuzandu-l, se vor mai trezi din picoteala crestinii, ca prea stau multi precum lemnele.

Sa incepem sa trasam un hotar, dincolo de care sa strigam: e deja prea mult.

 

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 7, 2010 at 6:33 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. anonim said, on decembrie 7, 2010 at 7:04 pm

    am o intrebare stupida, ca la asa situatie asa intrebare………..
    parintele paisie din clip este real sau este un actor?
    am citit undeva, cred ca parintele Steinhardt, o povestioara cu un mascarici care neavand ce jertfa sa aduca facea cascadorii in fata icoanei Maicii Domnului iar Pruncul se distra de minune si batea din palme……….. cu siguranta ca nu o imita pe Maica Lui
    adam cu alta palarie: cum Doamne, nu ai umor, Tu care pe toate le-ai facut?
    ar fi si culmea
    Dumnezeu chiar are foarte mult umor cand lasa asemenea caricaturi sa se desfasoare doar ca asteapta sa vada cine bate din palme ca El sigur nu.

    Apreciază

  3. natalia said, on decembrie 7, 2010 at 7:08 pm

    Bendeac e lipsit de imaginatie ,nu se pricepe sa faca umor de calitate-zic asa la nivel lumesc-pt ca treaba cu umorul nu stiu cat de bine placuta este inaintea Domnului.(sa razi de neputinta sa defectul aproapelui).De aceea sa straduieste din rasputeri sa socheze si prin asta sa invinga „conciurenta”.Oricum se inscrie in agenda media anticrestina la mogulilor care la randul lor sunt puternic aserviti caci altfel cum ar putea rasufla in vazul nostru de crestini asa ceva.E un atac galopant.Dumnezeu sa-i ierte!

    Apreciază

  4. […] articolul integral aici: Saccsiv’s Weblog Tags: Bendeac, Cina, HULA, taina, Vanghelie, […]

    Apreciază

  5. costy said, on decembrie 7, 2010 at 7:12 pm

    si cine este preotul cu care vorbeste Bendeac despre umorul lui Dumnezeu? Oare acel preot stia ce voia de fapt Bendeac sa faca?

    Apreciază

  6. Adrian.I said, on decembrie 7, 2010 at 7:13 pm

    Da chiar saccsiv, facem ceva organizat cu reclama aia la red bull?

    Apreciază

  7. tutenstine said, on decembrie 7, 2010 at 7:24 pm

    Nu va mai chinuiti cu reclama de la redbull ca am trimis mail si degeaba .Slabe sanse sa ne bage in seama.Dar daca vom trimite fiecare vreo 5 mail-uri poate poate …

    Apreciază

  8. G-man said, on decembrie 7, 2010 at 8:28 pm

    pana acum nu am primit nici un raspuns nici de la cna nici de la patriarhie….
    voi ati primit raspuns la reclamatii?

    Apreciază

  9. Adrian.I said, on decembrie 7, 2010 at 8:58 pm

    @saccsiv. Poate niste semnaturi ceva, un formular tip, gen cum era „marturisirea impotriva ecumenismului” cu semnaturi pe net sau chiar direct?

    Apreciază

  10. Didi said, on decembrie 8, 2010 at 1:01 am

    Ce mizerie !
    Inca astept macar un ierarh indraznet sa ia atitudine in fata hulei organizate din media tv. Mi-a amintit de istorisirea lui Ioan Ianolide din Intoarcerea la Hristos cand satrapii reeducarii de la Pitesti batjocoreau Nasterea lui Hristos intr-o sceneta macabra cu detinuti.
    Nu am gasit diferente ! Aghiotantii lui Nicolski ar fi invidiosi pe noua reeducare.
    S-a depasit demult limita umorului de calitate.

    Apreciază

  11. offtopic said, on decembrie 8, 2010 at 6:42 am

    Victimele Mineriadelor acuza de spionaj Ambasada SUA si cer expulzarea personalului diplomatic al ambasadei

    Subscrisa Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, vă solicităm ca, potrivit uzanțelor interne și internaționale privind personalul diplomatic, să retrageți acreditările și să dispuneți declararea ca persoane non-grata, a tuturor funcționarilor Ambasadei SUA din București, în frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limită pentru părăsirea teritoriului Statului Român.
    ………………
    ……………..
    Prin atitudinea vădit anti-românească pomovată de la nivel oficial, Statele Unite ale Americii se dovedesc – prin reprezentanții lor – INAMICII ROMÂNIEI, implicând Armata Română în războaie de cucerire – unde interesele economice americane o cer, promovând și susținând politic și mediatic așazise ”personalități”, precum odrasla comunistoidă Vladimir Tismăneanu, acțiuni ce au ca efect blocarea procesului democratizării reale a României.

    Măcar acum, aflați în fața unor dovezi de netăgăduit privind vinovăția Statului Terorist SUA, vă somăm să acționați nu ca niște slugi ale americanilor, ci ca niște demni reprezentanți ai poporului român, și să luați măsurile legale care se impun.

    http://ro.altermedia.info/politica/victimele-mineriadelor-acuza-de-spionaj-ambasada-sua-si-cer-expulzarea-personalului-diplomatic-al-ambasadei_21797.html

    Apreciază

  12. italianul said, on decembrie 8, 2010 at 7:16 am

    ma intreb si va intreb,cine este in spatele acestor blestemati ?
    Doamne fereste-ne si ajuta-ne

    Apreciază

  13. fane said, on decembrie 8, 2010 at 8:26 am

    @saccsiv ,

    citeste stirea urmatoare :
    http://www.ziare.com/international/stiri-externe/elev-arestat-pentru-ca-a-refuzat-un-vaccin-1060784
    Strigator la cer !

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  14. Rummenigge said, on decembrie 8, 2010 at 9:43 am

    Demitizatorii, care au atacat pe Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mihai Eminescu. Ii cunosc inca de cand eram pe bancile facultatii de istorie. Acum au trecut sa atace si la alt fundament al romanismului:crestinismul.
    Actorul e mediocru si fara idei; cine e in spatele lui? Si, totusi, nobila arta a actoriei unde e?
    Oricum, nimanu-i nu-i pasa. Numai bunul Dumnezeu, care ne cunoaste pe fiecare in parte, si care El apreciaza corect , nu pe cel iesit in fata si care striga, ci pe cel care nimeni nu-l stie.
    Sunt atatea mistere pe Pamant cunoscute, dar cele nedescoperite:” Oamenii sec. XX, dezamagiti, nu mai stiu ce sa faca cu bunul lor simt in aceasta aventura confuza, ilogica, in care marturiile cele mai sincere se amesteca cu cele mai putin plauzibile.
    Totusi, aceste timpuri de incertitudine au fost traite de multe popoare.
    In urma cu 12 500 mii de ani, astronauti au venit pe Pamant, si in aceasta privinta nu exista indoiala, dar de 3 000 de ani obiectele ceresti au bantuit neincetat cerul intr-un mod misterios.
    Unele au aterizat clandestin, altele, celebrii nori, au jucat, fara sa aterizeze, un rol de o mare importanta, dar nici un extraterestru nu pare sa fi dorit sa-si manifeste in mod public existenta printre noi.
    Problema noastra coincizand cu cea a stramosilor nostri, consideram ca studierea OZN-urilor din vechime poate sa duca o oarecare ordine in confuzia in care ne aflam” (Robert Charroux)

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 8, 2010 at 9:53 am

      „In urma cu 12 500 mii de ani, astronauti au venit pe Pamant, si in aceasta privinta nu exista indoiala” :d

      Rummenigge ai gresit adresa …

      Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 8, 2010 at 9:54 am

      Rummenig

      Tu esti de acord cu treaba asta?

      In urma cu 12 500 mii de ani, astronauti au venit pe Pamant, si in aceasta privinta nu exista indoiala, dar de 3 000 de ani obiectele ceresti au bantuit neincetat cerul intr-un mod misterios.”

      Apreciază

      • Rummenigge said, on decembrie 8, 2010 at 1:55 pm

        Am dat raspuns dar vad ca nu a fost publicat comentariul. Nu-i important ceea ce cred eu, oricum, nu prea contez pentru nimeni. Acel citat e din Robert Charroux, reputat cercetator al enigmelor pamantesti. Daca nu luam in seama munca de zeci de ani ale unor scriitori mai presus de mintea noastra atat de mica?
        Am dat citate din Petre Tutea pentru a arata ca sunt crestin, dar mintea mea e dornica sa afle cat mai multe lucruri, daca asta e un pacat? Am cerut indrumare de la tine Saccsiv, dar se pare ca tu , raspunzi numai celor care spun si exprima ceva contrariu opiniilor tale; Stiu ca nu-i bine sa aduci reprosuri chiar celui care iti da gazduire , iar ca patron al acestui blog , ai tot dreptul sa nu lasi pe nimeni sa se exprime, fara acordul tau. Nu stiu ce rol au blogurile? De informare, de acces intr-un spatiu virtual, in care publicul comenteaza, si se simt ca apartin unui club aparte. E greu ca patron, al acestui site, sa stai si sa citesti toate comentariile si sa iti asumi criticiile. E greu sa scrii despre lucruri care supara pe unii, si atunci apar cei care va provoaca, pentru a va discredita. Intodeauna cand vorbesti cu cineva se prezinta, inclusiv biografia lui, apoi iti arati admiratia sau simpatia pentru acea persoana. Recunosc ca imi sunteti o persoana simpatica si de ceea , v-am considerat ca pe un frate, intr-atata, imi place ceea ce scrieti aci.
        Conchid ca, nu trebuie sa ma iei in seama la tot ce am scris pana acuma. Sunt ceea ce sunt, si numai Dumnezeu ma cunoaste cu adevarat, nimeni nu poate sa ma cunoasca cu adevarat.
        Va Multumesc pentru amabilitatea de a-mi fi dat gazduire pe blog -ul dvs.

        Apreciază

      • G-man said, on decembrie 8, 2010 at 2:12 pm

        Rummenigge „scriitori mai presus de mintea noastra atat de mica” cei mai apropiati sunt sfintii , citeste scrierile lor si lasa-i pe cei cu mintea pe coclauri.
        la ce le foloseste ca au fost destepti ….. cand aceasta desteptaciune e doar in viziunea lumeasca.
        scopul final e mantuirea nu numararea galaxiilor si anilor … dar si aceasta s-a facut tot de sfintii nostrii ortodocsi ,untem in anul 7518 de la facere.

        Apreciază

    • G-man said, on decembrie 9, 2010 at 7:04 am

      http://www.hexaimeron.ro/

      Apreciază

  15. Mircea Puşcaşu said, on decembrie 8, 2010 at 10:41 am

    Mitropolitul Artemie, noutati.
    Nu stiu sarba. Poate sunt de folos.

    Apreciază

  16. Ala said, on decembrie 8, 2010 at 11:48 am

    E bataie de joc. Cred ca ultimul golan de pe strada ar fi inscenat ceva mai acatarii. Si inca mai si aplauda. Chiar au impresia ca fac umor? Te dezgusta.

    Apreciază

  17. steff said, on decembrie 8, 2010 at 12:16 pm

    vai! ce hula si basfemie strigam cu totii…

    hai sa ne gandim cu totii un pic la banii care ai dam la abonamentul tv, rcs, upc, digi etc

    unde credeti ca ajung o parte din bani?
    va spun eu: discovery, national g, antena 1, pto tv etc, toate aceste mizerii de tembeliziuni, care arunca cu gunoi in crestinism si denigreaza o viata curata si decenta

    va indem pe toti sa renuntam a mai avea cablul in casa si in felul asta nu vom mai avea minile manjite cu sange…

    Apreciază

  18. Rummenigge said, on decembrie 8, 2010 at 12:33 pm

    Draga Saccsiv, nici eu nu stiu ce sa mai cred, poate ca am invatat din istorie sa ascult si alte opinii. Eu nu doresc sa spun mai multe, caci nu stiu asa de bine, dar Extraterestii exista si au influentat si inca influenteaza viata noastra de pe Pamant. Nu stiu daca sunt buni sau rai? Daca ei sunt cum se spune, demoni, numai Dumnezeu stie adevarul. Sunt autori care au cercetat de zeci de ani, in mod serios, acest fenomen. Dar cea mai impresionanta mi se pare interventia facuta de Comandamentul Galactic Ashtar, in anul 1977 la televiziunea britanica ITN-timp de 10 minute transimisia s-a intrerupt, fara ca cineva sa stie ce a fost: ” Timp de mai multi ani . unii dintre voi ne-ati vazut pe cer sub forma unor lumini. Ne adresam voua cu iubire, in pace si intelepciune, asa cum am facut aceasta cu fratii si surorile voastre de pe intreaga voastra planeta Terra. Am venit sa va avertizam despre destinul rasei si a lumii voastre si intentionam sa va sfatuim cu intelepciune pentru a putea sa comunicati semenilor vostri care este calea cea mai buna pe care trebuie sa o adoptati pentru a evita in felul acesta toate dezastrele care ameninta atat lumea voastra, cat si alte lumi din jurul vostru.”
    Sper, draga Saccsiv, ca nu ma vei judeca gresit, caci, daca ma intrebi sa iti explic, nici eu nu stiu cine sunt, ce rol am pe acest pamant si incotro ma voi indrepta? Il las pe Bunul Dumnezeu sa ma judece , sa ma condamne-daca nu am stiut sa-I GASESC CALEA Lui cea dreapta si adevarata. Destul oamenii ma judeca si ma invinuiesc in mod constant.
    Sper ca macar tu, sa nu faci asta, caci m-ar durea enorm de mult…Doar esti ca pe un frate pe care nu l-am avut…

    Apreciază

    • cb said, on decembrie 8, 2010 at 1:23 pm

      Cred ca ai stat in offside la cursuri…si te-a prins.

      Apreciază

    • danutza said, on decembrie 8, 2010 at 4:33 pm

      deu nde stii ca exista extraterestrii? ia citeste despre ei sa vezi ca marii parinti spun ca sunt diavoli!!!
      daca esti crestin, cum poti crede ca Dumnezeu a creat alte fiinte, ca oameni nu sunt pe alte planete, cand in Biblie este descrisa clar geneza. Iisus s-a intrupat om si s-a rastignit pe pamant! asta inseamna ca aici a creat Dumnezeu omul – cea mai pret creatie a SA.este RATACIRE sa crezi in existenta extraterestrilor!!!http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/09/semne-din-cer-sau-cum-insala-diavolul.html
      de folos este si cartea: OAMENI SI DEMONI de par Rodion.

      Apreciază

    • danutza said, on decembrie 8, 2010 at 4:39 pm

      http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/05/razboiul-crestinilor-cu-diavolii.

      htmlhttp://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2009/10/proiectul-n.html -uite la ce vor folosi manipularea cu invazia extraterestra!!!
      cat despre rolul tau pe pamant, acela este de a te mantui, de a-L slavi pe Dumnezeu si de a face bine ( ca el ramane in urma noastra si nu averile).
      ca nu ai stiut…asta nu e scuza, cand sunt atatea mijloace de a-L afla. trebuie doar SA VREI!!!
      si sa stii ca nu te judeca nimeni, cel putin adevaratii crestini nu o vor face. ei doar te vor invata cu dragoste frateasca!

      Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 9, 2010 at 8:46 am

      vezi ca are saccsiv un articol despre extraterestri… e real din zilele noastre… atat sa te intrebi de ce se tem de semnul Sfintei Cruci… in rest numai de bine…

      Apreciază

  19. gherasim said, on decembrie 8, 2010 at 12:43 pm

    solutii?? iata una: renuntarea la TV! zicem ca suntem 87% crestini? Ha, ha! Pai, daca am fi traitori – la nivelul cel mai de jos, nu ma gansec la sacrificii mari, aproape profan sa spunem- si am urma sfaturile duhovnicilor nostri (vezi Par Cleopa, Par Arsenie Papacioc dar si altii) am renunta la TV. Ei asa ne indeamna. Ganditi-va ce ar insemna asta ptr toti cablistii, posturile TV si actorasii astia!! Cine le da, deci, putere? Cine le da voie sa-si bata joc de noi? Noi, crestinii!! Pseudo-crestinii, corectez. Am face bine ca fiecare dintre asa-zisii crestini ai acestui neam, sa ne facem propriul proces de consitiinta, sa judecam la rece si la urmatorul recensamant sa ne declaram drept: CONSUMISTI. La campul „Religia” vom completa: „Consumist”. De orice fel. De junk-food, junk-cultura, junk-educatie, junk-orice. Adica, un fel de Prostovan! Un neam de prsotovani. Dar se va face curatenie. Curand.

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 9, 2010 at 8:49 am

      Daca ati sti ce eliberare e fara tv, implinesc cu ajutorul Lui Dumnezeu 1 an si aproape jumate fara TV… vezi lumea altfel… dar ispitele sunt mari la inceput de aceea trebuie in paralel crescuta viata duhovniceasca, citit carti, spovedanie etc…

      Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 9, 2010 at 8:57 am

      Alti idoli reprezinta televiziunea, telefonul si in general cam tot ce facem fara masura, ce iubim mai presus de Dumnezeu fara a constientizam ca toate sunt de la El. Televiziunea chiar iti induce o stare de hipnoza caracteristica rugaciunii (a se vedea Imagine de Ansamblu pe la 1 ora plus cartile lui Virgiliu Gheorghe) deci tu cand te uiti la televizor inconstient te si rogi iar daca la televizor sunt razboiaie, la razboaie te rogi si stiind ca rugaciunea e puternica, si stie si necuratul de aici deduceti si voi ca televizorul e duhul necuratului. De ce credeti ca sunt stirile asa cum sunt? Iata ce spun 2 sfinti parinti pentru a va pune pe ganduri: „Nu în biserica, ci în fiecare casa. In coltul unde stau acum sfintele icoane vor sta masini ademenitoare, care vor însela oamenii. Multi vor spune: trebuie sa vedem si sa auzim noutatile. In aceste noutati se va arata Antihrist” “Totodata, Sfânta Sfintelor a crestinilor va fi închisa si în ea va fi asezat un idol al lui Antihrist – o statuie vie, vorbitoare.” si Mitar Tarabic “Oamenii vor plasmui o cutie, un fel de masinarie cu imagini miscatoare, insa ei nu vor fi in stare sa vorbeasca cu mine care voi fi mort pe atunci, chiar daca aceste masinarie cu poze va fi mai aproape de cealalta lume. Cu asa masinarie, omul va putea sa vada tot ce se intampla oriunde in lume. Cu cat oamenii vor cunoaste mai multe, cu atat va fi mai putina dragoste intre ei. Ura dintre ei va fi atat de mare incat le va pasa mai mult de micile lor masinarii, decat de rudele si prietenii lor iubiti. Oamenii vor avea mai multa incredere in micile lor masinarii care le vor fura libertatea, decat in fratii si vecinii cu care se inconjoara.”
      Personal am scapat de foarte multe metehne din momentul renuntarii totale la televizor lucru pe care va sfatuiesc sa il faceti si voi iar din motive de sanatate am redus si mobilul la minim.

      Apreciază

  20. Iustina said, on decembrie 8, 2010 at 12:44 pm

    Am scris si eu la Patriarhie in legatura cu reclama red bull. Deocamdata nici un raspuns.

    Apreciază

  21. un said, on decembrie 8, 2010 at 5:00 pm

    Inceputul pieirii monahului este rasul si lipsa fricii. Cand te vezi stapanit de ras, cunoaste-te in adancul relelor si in adancul iadului. Rasul scoate afara fericirea lui Hristos, el nu zideste ci topeste toate virtutile. Rasul intristeaza Duhul, corupe trupul, vatama sufletul, intuneca intelegerea, scufunda in noroi constiinta, inaspreste si impietreste inima, face rugaciunea neprimita. (Rasul este semn de superficialitate, semnul lipsei de reflexie, de neobservare a insuficientelor proprii, a neimplinirii datoriilor fata de Dumnezeu si de altii.) Monahul pricinuitor de ras (glumet) este urat in fata lui Dumnezeu, privit cu scarba de ingeri, gol de toata virtutea, imbracat in rusine, unealta a diavolului si vatra a mortii. Rasul este dusmanul infranarii si prietenul demonilor, desfranarii, rusine, osanda a celui castigat de el. (Rasul nu vede realitatea profunda si grija de-a ramane in unirea cu ea, de a inainta spre ea si in ea.) Rasul risipeste sufletul si aduce caderea grabnica a trupului, dispretuieste pacea si se bucura de lupte intre oameni. Glumetul cauta moartea si doreste pierzarea; el isi pregateste chinurile vesnice si grabnica pieire. (viata redusa la cele ale lumii si la cele placute ei, se simte bine in monotonia lumii, echivalenta cu moartea spirituala; el acopera aceasta monotonie, dar cat timp va putea-o face?) Rasul este tulburarea Bisericii, pricinuitor al rusinii, aduce defaimarea si dispretul, este creatorul minciunii si batjocorirea adevarului. (Rasul nu ia in serios nici o valoare; priveste cu ingaduinta toate relele, orice dezordine sau lupta intre oameni – este deci o arma a diavolului.) Rasul nu recunoaste ceea ce s-a implinit cu adevarat, ci nascoceste minciuna. Rasul goleste sufletul de orice continut, de orice gandire, de orice relatie serioasa cu altii. Rasul opreste simturile de a lua contact cu realitatea. Rasul este pacatul neincetat si un cui in suflet, sabia diavolului si o secera pustiitoare. Rasul este necunoasterea Scripturilor, manie neintarziata, strambarea cuvintelor adevarate, alegerea a ceea ce este nedrept. Rasul este miscarea intre cele rele schimbatoare si cugetarea vicleana; rasul este foc nestins si pedeapsa pierzatoare, cursa multipla si lipsa vietii. (Este lipsa unei vieti adevarate. El nu se adanceste in bogatia vietii, nu simte trebuinta sa o patrunda, sa o cunoasca.) rasul este vietuire amagitoare, navala desfraului, hambar de induri rele si magazie de intelesuri urate. Rasul este lipsit de gandul mortii si de cugetarea la chinurile vesnice. (Daca mila noastra este trezita nu de cel ce rade, ci de cel trist, cu atat mai mult trezeste cel trist si temator mila lui Dumnezeu. Cel ce rade trezeste compatimirea lui Dumnezeu, dar nu mila care-l poate mantui, ci doar compatimirea unita cu constatarea ca cel ce rade se pierde.)

    http://www.filocalia.ro/referat/12/Rasul

    Apreciază

  22. Fulger said, on decembrie 8, 2010 at 6:52 pm

    Imi amintesc ca acesta care a facut emisiunea in puii mei spunea ca religia sau crestinismul este basm sau poveste(nu mai stiu sigur). Deci inseamna ca religia nostra este asemenea unei povesti banale cu scufita rosie.

    Apreciază

  23. Iustina said, on decembrie 8, 2010 at 7:42 pm

    Pentru Rummenigge :

    L-am cautat pe DUMNEZEU si nu L-am gasit. M-am cautat pe mine si nu m-am gasit. M-am aplecat asupra aproapelui meu si i-am gasit pe toti trei.

    ACESTA ESTE ADEVARATUL SCOP AL VIETII CRESTINE. DOAMNE, AJUTA!

    Apreciază

  24. vasilica07 said, on decembrie 8, 2010 at 11:09 pm

    Rumenigge
    In fata lui Dumnezeu toti suntem pacatosi.Unii spun asa; ‘Eu sunt prea pacatos ca sa ma pot mantui.”Trebuie sa tinem cont de cuvintele Mantuitorului care a spus:’Nu cei sanatosi au nevoie de doctor,ci cei bolnavi….ca n-am venit sa chiem pe cei drepti,ci pe cei pacatosi la pocainta’ {Matei9;12-13]
    ‘Calatorule ce vi din lumea ta,opreste-ti pasii si gandul in fata Sfantului Altar,pleaca-ti genunchii,inchina-te,ridica-ti ochii catre Dumnezeusi El iti va trimite pace si liniste in suflet’.

    Apreciază

  25. Ala said, on decembrie 9, 2010 at 7:08 am

    Am citit indemnuri de a renunta la cablu. Eu va recomand cu tot sufletul sa urmati acest sfat. Am renunat la cablu cam de 2 ani si cateva luni. E foarte bine fara el. Cateodata ma intreb cum de reuseam cu TV, odata ce acuma nu am timp sa le fac pe toate.
    Domnul sa ne ajute sa realizam sfaturi intelepte.

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 9, 2010 at 7:15 am

      e f bun sfatul , si majoritatea com de pe aici au renuntat la tv sau se uita f rar (daca sunteti comm vechi stiti cu siguranta asta ), dar se pare ca voi nu intelegeti conceptul de blasfemie ..intr-o tara ortodoxa 80 la suta ( teoretic cel putin ), a renunta la tv cand astia fac blasfemie dupa blasfemie e ca si cum te-ai piti dupa deget. Poate incercarea cu reclamarea la CNA si Patriarhie nu e cea mai buna solutie dar e o incercare de a le arata ca in tara asta mai sunt crestini ordodocsi.

      Apreciază

  26. Ciprian said, on decembrie 9, 2010 at 8:22 pm

    offtopic despre avalansa sectara

    http://theologhia.wordpress.com/2010/12/07/ecumenismul-taximetristilor-noua-gaselnita-a-sectarilor/

    Apreciază

  27. natalia said, on decembrie 9, 2010 at 8:49 pm

    Da si astia de la Romania Libera ce hal de articol au scris…”exclusiv-rl/reportaj/iisus-a-intrat-in-taxi-„…de parca Dumnezeu n-ar fi pretutindenea…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.