SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – Spania: STARE DE URGENTA pe tot teritoriul tarii, in urma grevei controlorilor de trafic aerian. GREVISTII care refuza sa lucreze VOR FI ARESTATI

Posted in GREVA, Spania, stare de urgenta by saccsiv on decembrie 4, 2010

   Citez din artiolul Spania. Ministerul de Interne a decretat stare de urgenţă, în urma grevei controlorilor de trafic:

   Ministerul de Interne din Spania a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul ţării, în urma grevei controlorilor de trafic aerian. Controlorii de trafic care nu se vor prezenta imediat la locurile de muncă riscă să fie arestaţi. Greva declanşată vineri seară a paralizat traficul aerian din ţara iberică, afectând milioane de pasageri.
   Este prima dată, potrivit presei spaniole, când Guvernul ia o astfel de măsură de la reinstauarea democraţiei în 1977.
   „Aeroporturile sunt practic toate paralizate”, a declarat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, citat de AFP, la încheierea unei şedinţe extraordinare a Guvernului, care a aprobat „un decret prin care este instituită stare de alertă, în acord cu Constituţia”.
   Starea de alertă va fi în vigoare în principiu „15 zile”, a declarat ministrul.
   Acest lucru înseamnă că „angajaţii vor fi convocaţi la locul de muncă şi în cazul în care nu se vor prezenta acest lucru va putea fi calificat drept nesupunere, prevăzută de codul penal militar”, a explicat Rubalcaba.
   Spaţiul aerian spaniol va rămâne închis sâmbătă în mare parte până la ora 13.00 (14.00 ora României), a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru administrarea aeroporturilor (Aena).
   Traficul aerian era paralizat sâmbătă dimineaţa în Spania din cauza unei greve ilegale a controlorilor de trafic aerian, care a început vineri seara, a anunţat autoritatea aeroportuară spaniolă, Aena, citată de AFP.
    „Situaţia este aceaşi ca ieri (n.r. – vineri). Nu sunt zboruri. Numai cursele trans-oceanice ajung la Madrid Barajas”, a declarat un purtător de cuvânt al Aena, precizând că situaţia este acceaşi în toată ţara.
    Guvernul spaniol a anunţat vineri seara că va încredinţa armatei gestionarea controlului aerian din cauza acestei greve care a izbucnit în urma unui conflict privind timpul de muncă şi a denunţat un şantaj al controlorilor de trafic aerian.
   „Nu vom permite acest şantaj care ia ostatici cetăţenii”, a afirmat ministrul Transporturilor, Jose Blanco.
    „Starea de urgenţă presupune mobilizarea tuturor controlorilor şi trimiterea imediată în justiţie a celor care nu se prezintă la locul de muncă, ce s-ar putea solda cu pedepse cu închisoarea”, a mai spus ministrul.
   Criza, care afectează 250.000 de pasageri, potrivit Autorităţii pentru administrarea aeroporturilor (Aena), a izbucnit vineri seara, cu închiderea aeroporturilor Madrid-Barajas, cele din insulele Canare şi Baleare, pe măsură ce controlorii au refuzat să mai lucreze.
    Aeroporturile s-au transformat vineri seara în gigantice săli de aşteptare. La Madrid s-au format cozi lungi de aşteptare, unii dintre pasageri preferând să se aşeze pe jos.
  „Este insultător, trăim într-o ţară de lumea a treia, avem controlori incompetenţi şi un Guvern incompetent”, a declarat Laura Torres, o avocată în vârstă de 37 de ani, care voia să plece împreună cu soţul ei către Canare.
    O grevă a controlorilor de trafic aerian era prevăzută pentru sfârşitul lui decembrie, iar această mişcare a izbucnit brusc, într-un moment în care spaniolii au cinci zile libere.

   Vizionati va rog si:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/64444/O-greva-ilegala-a-paralizat-traficul-aerian-in-Spania/

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 4, 2010 at 1:03 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Marchis said, on decembrie 4, 2010 at 2:19 pm

    Oricum situatia se va calma,caci au declarat ca vor lua masuri drastice,cum ar fi sa ii forteze cu armata”pentru binele tuturor”

    Apreciază

  3. paul said, on decembrie 6, 2010 at 12:07 am

    http://video.google.com/videoplay?docid=-4477082254339304915#
    http://subtitrari.regielive.ro/memoria_del_saqueo-11574.html
    Renumitul film documentar Memoria del Saqueo – Un raport al jafului, cunoscut la noi sub titlul Colapsul Argentinei sub influenta FMI-ului si bancilor internationale, il aveti integral mai jos valabil pentru descarcare 5 zile..
    Caderea, saracirea (neplata pensilor salarilor etc.) la cote inimaginabile a Argentinei în cativa ani prin credite FMI, prin coruptia presedintilor si Parlamentului au dus la miscari de masa si la o prabusire a regimului.
    Austeritatea impusa de FMI în tarile vizate, chipurile pentru redresarea economica, precum si interventia in mersul economic al statelor creditate duc in final la falimentarea lor.
    Romania din pacate se afla in acelasi malaxor bancar international. Vom asista in curand la aceeasi prabusire? Tot mai mult se vorbeste ca anul ce vine va aduce o mare zguduire pentru Romania. Urmariti filmul, e cutremurator, si ganditi o strategie cat mai este timp.
    Click pe linkul de mai jos sau click dreapta + save as
    http://dl.transfer.ro/Memorias_del_Saqueo
    __Fernando_Solanas_20-transfer_RO-02dec-11dd4a.avi

    “Cea mai buna metoda de lupta cu vrajmasul este sa-l ignori”.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.