SACCSIV – blog ortodox

SISTEMUL s-a gandit la saraci si la CEI CE VOR SA SE REFUGIEZE – LEGEA 171/2010: nu doar copacii sunt ai statului in PADURI ci si ciupercile, murele, perele padurete, plantele medicinale, etc. … Adica tot

Posted in APOCALIPSA by saccsiv on septembrie 5, 2010

   Citez din articolul Poftiti ghebe? Atentia la jandarmi!:

   Vine sezonul ghebelor si va ganditi sa va faceti ceva timp sa adunati cateva sacose, cativa saci cu bureti pentru o zacusca. Ei, bine, inainte de a purcede la padure, puneti-va bine niste bani pentru ca s-ar putea sa aveti nevoie. Pentru plata amenzii.

   Pentru ca nu doar copacii sunt ai statului in paduri ci si tot ce creste printre copaci: ciuperci, mure, pere padurete. Iar onor Statul e dintotdeauna suparat pe concurenta, asa ca incearca sa previna furturile. Probabil ca nu are posibilitatea sa culeaga tot ce creste la umbra copacilor de stat, insa asta nu-l impiedica sa incerce sa descurajeze pe oricine s-ar incumeta sa culeaga ciuperci sau fructe de padure.

   Conform Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, publicata in Monitorul Oficial 513 din 23 iulie 2010, la capitolul VI, articolul 17 se spune clar:

   Constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 800 lei pana la 1.000 lei urmatoarele fapte:

   c) recoltarea din fondul forestier national a produselor nelemnoase specifice, fara acordul proprietarului si/sau al ocolului silvic care asigura administrarea padurii;

   Conform Codului Silvic, (3) produsele nelemnoase specifice fondului forestier national sunt:
a) fauna de interes cinegetic;
b) peste din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier;
c) fructe de padure;
d) seminte forestiere;
e) ciuperci comestibile din flora spontana din cuprinsul acestuia;
f) plante medicinale si aromatice din cuprinsul acestuia;
g) rasina;
h) alte produse.

   Saptamana trecuta, jandarmii au primit instructiuni referitoare la aplicarea noii legi. Care va fi destul de greu de aplicat avand in vedere ca se fac disponibilizari si la Directiile Silvice iar, dupa taierea salariilor, incep sa demisioneze si jandarmii.

   Inchei cu o mostra de umor involuntar ca sa nu spun prostie din legea amintita:

   Art. 12. – Constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei pana la 800 lei urmatoarele fapte:
[…]
   e) trecerea animalelor domestice neinsotite prin paduri.

   Comentariu saccsiv:

   S-au gandit si la asta … Ce le mai merge mintea in aceasta zona. Brici. Insa la ceva intr-adevar bun pentru poporul asta, nicidecum.

   Asadar, intr-un moment in care populatia saraceste de la o zi la alta, cand la din ce in ce mai multi foamea va bate la usa ca sa stea cu ei la masa, SISTEMUL s-a gandit sa nu existe varianta de a mai merge omul prin padure sa culeaga ce-o gasi. Probabil se vor face stapani cat de curand si pe apa de izvor si pe cea de ploaie, dupa modelul legilor licuriciului la care Basescu se inchina:

VIDEO: Colectarea apei de ploaie a devenit ilegala in mai multe state americane …

   Ca nu trebuie sa intri in curtea omului dupa bureti, e firesc, insa ceea ce le-a debitat mintea astora, adevereste ca ticalosia guvernarii Basescu chiar nu are limite. Desigur, el nu este decat o marioneta a SISTEMULUI gandit de ELITE, insa asta nu-i o scuza.

   Scrie foarte clar in Sfanta Scriptura, la Deuteronomul – A cincea carte a lui Moise, 24,19:

   Când vei secera holda în ţarina ta şi vei uita vreun snop în ţarină, să nu te întorci să-l iei, ci lasă-l să rămână al străinului, săracului, orfanului şi văduvei, ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze întru toate lucrurile mâinilor tale. 

   Insa vatafii acestei tari n-au nici o mila si mai mult, se pun stapani pana si pe plantele medicinale din paduri, pe care nu ei le-au semanat, nu ei le-au udat, nu ei le-au ingrijit.

   Legea de mai sus este extrem de important s-o stie si toti cei ce doresc sa se refugieze de pe acum in munti. Sigur ca atunci cand napasta va fi cumplita, toti vom fugi care pe unde ne va indruma bunul Dumnezeu. Unii dintre noi insa, considera ca e bine s-o faca de pe acum.

   Trebuie sa intelegem ca retragerea asta in munti este de doua feluri: 1) legala si 2) in afara sistemului.

   Legal inseamna sa-ti cumperi o bucata de teren, sa-ti ridici o casa si sa-ti pui pe  picioare o gospodarie, respectand normele in vigoare si platind toate impozitele. Eventual, daca ti se cere, sa-ti si cipuiesti animalele. Altfel spus, n-ai facut nimic, fiind cu totul in sistem, doar ca te afli intr-o zona cu aer curat:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

   In afara sistemului inseamna sa cutreieri muntii si sa supravietuiesti precum Bear Grylls (Edward Michael Grylls), vedeta aceea de la Discovery. Iata insa ca daca niste jandarmi te vor prinde la ciuperci, te vor amenda si cum nu poti s-o platesti, vei merge la puscarie.

   Am scris aceste ultime randuri, nu pentru a intra cineva in deznadejde, ci pentru a se intelege ca trebuie sa ne punem toata nadejdea in bunul Dumnezeu:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

   Fratilor, nu trebuie sa facem nici o concesie, gandind ca putem sa mai ramanem in SISTEM, ca putem sa acceptam eventual si noile buletine sau orice alt act cu cip:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

  Pe de alta parte, insa, nu trebuie sa ne punem speranta in „solutii” lumesti de tip baricade:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Si nici in cele de tip „ne vom refugia in munti si vom fenta sistemul”. Si nici macar intr-o fuga de ultim moment. Singuri, cu propriile noastre puteri, nimic nu putem face, caci, dupa cum ati putut constata in articolul de mai sus, SISTEMUL s-a gandit la toate.

   Insa, cu ajutorul bunului Dumnezeu, vom razbi. Cum? Nu stiu. Are Domnul nostru Iisus Hristos grija. Unii poate nu vor apuca acele zile. Altii vor trai prin munti precum crestinii din timpul prigoanelor. Repet, insa, fara El, nu vor reusi. Altii vor fi mucenici.

   Iata ce putem citi in Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 7:

9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.  

13. Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit?  

14. Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului.  

    Asadar, daca ne straduim, prin mila Lui, unii dintre noi vom fi poate in randurile celor îmbrăcaţi în veşminte albe … Asta trebuie inteles, fratilor, ca a refuza inceputul de lepadare la care ne indeamna SISTEMUL antihristic de pe acum, este de fapt un inceput de mucenicie. Ca o vom duce sau nu pana la capat, Dumnezeu stie, noi insa datori suntem sa ne straduim.

   Asta nu inteleg cei ce ne indeamna sa acceptam actele cu cip, de la caz la caz. Si mai grav, asta se straduie acestia sa-i faca pe cat mai multi sa nu priceapa … Cititi va rog si:

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 5, 2010 at 11:36 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. acadennis said, on septembrie 5, 2010 at 11:42 am

    Asta-i buna.

    Sa-si culeaga statul cate ciuperci au plantat iar celelalte sunt ale poporului.
    Eu nu i-am votat pe niciunul deci nu-i recunosc.
    Cine-i recunosc ca stat sa le plateasca amenda.

    Apreciază

  3. acadennis said, on septembrie 5, 2010 at 11:54 am

    Ei au dat legea si merg dupa modelul occidental – increderea.
    Vor crede ca oamenii se vor teme de atinge ceva din paduri ce contravin legilor,
    dar asta este un bluff.
    Vor fi destule probleme in zonele urbane unde politia si jandarmi vor avea treaba ca sa-si mai poarda timpul si in paduri.
    Si sa nu uitam ca si politia si jandarmii sunt oameni care-si pierd salariile, sunt disponibilizati sau demisioneaza.
    Domnul Dumnezeu va avea grija de noi.
    Dumnezeu sa ne ajute.

    Apreciază

  4. Ciprian said, on septembrie 5, 2010 at 12:09 pm

    Ma si vad rugandu-ma de mos martin sa imi culeaga niste zmeura. Nici Ceausescu nu a indraznit asemenea obraznicie, primii mei bani i-am castigat la cules de zmeura si am dat-o la punctul de colectare, asa am invatat sa apreciez munca foarte grea a culesului fructelor de padure… ceea ce se intampla depaseste cuvantul tupeu, adica, dupa cum spun ei sa nu mai avem in piete afine, mure, zmeura culeasa de la noi din tara ci sa o importam si pe aceea, cam asa se citeste legea asta, mai erau niste amarati care traiau din culesul acestor fructe, hai sa le dam in cap si apoi cand o fi prigoana daca o fi Dumnezeu sa Il rugam sa ne ajute.

    Apreciază

  5. iustin said, on septembrie 5, 2010 at 12:51 pm

    In ultimul sau interviu, parintele IUSTIN spunea ca acceptarea actelor inseamna indepartare de har si denaturare a chipului lui Dumnezeu din nou:

    ,,Când m-am referit la cădere din Har, n-am căutat să desfiinţez fiinţa umană în divinitatea ei. Chipul lui Dumnezeu rămâne, numai că este pervertit.”

    Unul dintre cele mai importante atribute ale dumnezeirii este FRUMUSETEA.
    De ce sa ne infatisam in fata lui Dumnezeu schimonositi?

    Apreciază

  6. Cosmin S. said, on septembrie 5, 2010 at 1:31 pm

    Eiii….asta-i asa ca sa bage frica in oameni. Pentru a cultiva deznadejdea. E o sperietoare.
    Punerea in aplicare a unor asemenea legi este quasi-imposibila.

    Apreciază

  7. Tardea Raluca Diana said, on septembrie 5, 2010 at 2:00 pm

    Sa-i „trimitem” pe guvernantii si parlamentarii nostri, laolalta cu bilderbergii, sa culeaga „palaria sarpelui” din paduri si sa ne lase-n pace!

    Apreciază

  8. seby said, on septembrie 5, 2010 at 2:30 pm

    ssocant ce ne pregatesc guvernantii astia si cum au ei grija sa murim sigur de foame …. ….. dar mai socant este ceea ce incepe sa se intample (poate fi doar un zvon dar daca e adevarat vor urma si alte tari in mod sigur) scuze ca nu prea are legatura cu subiectul ….http://www.antena3.ro/externe/influent-politician-belgian-lumea-trebuie-sa-se-pregateasca-pentru-sfarsitul-belgiei_106469.html

    Apreciază

  9. daniela said, on septembrie 5, 2010 at 3:07 pm

    cred ca o sa se ajunga sa platim si pt aerul care il respiram, pe nr de pasi care ii facem, pt faptul ca existam. sa ne dea Dumnezeu tarie sa nu ne pierdem credinta sa nu cadem prada antihristului.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. rica said, on septembrie 5, 2010 at 3:49 pm

    aveti dreptate !! vor sa cultive in noi frica de a fugi in paduri !! ca sa ramanem la mana lor si de mila sau de sila sa luam cipul ca si daca fugim in padure chipurile incalcam legile date de niste nebuni !! niciodata nu numai sfintii ci si oamenii cu constiinta au refuzat sa asculte de ordinele date de nebuni !! imi amintesc de un episcop ce il muta pe un sfint din o minastire in alta si intr o buna zi ii zice sfintul:ajunge! nu mai ascult ce ordine dai tu!! am facut din smerenie ce ai zis dar daca nu te mai opresti tu din nebunii atunci eu sant cel ce opresc nebunia prin neascultarea de tine!!!!

    Apreciază

  11. Mihail said, on septembrie 5, 2010 at 3:51 pm

    Asa ceva nu s-a mai auzit nici in cele mai grave dicaturi cred. Sa nu poti sa culegi o ciuperca din PADURE!!! Amenda 1000 RON – adica aproape 2 salarii minime. Va dati seama cata nerusinare?
    Cred ca vor sa instige poporul – altfel nu pot sa-mi explic. Urmaresc ei ceva.

    Apreciază

  12. Adriana said, on septembrie 5, 2010 at 4:30 pm

    Este infiorator la ce le merge mintea! Dar eu sunt curioasa cum ne vor urmari? Cu ajutorulcipurilor ,probabil! O sa ma detecteze ca sunt in padure la cules de ciuperci! Ma cutremur! Glumesc, dar e jale! Dumnezeu sa ne ajute !

    Apreciază

  13. rica said, on septembrie 5, 2010 at 5:03 pm

    Apreciază

    • Ovidiu Hurduzeu said, on septembrie 8, 2010 at 3:31 pm

      In lumea de azi, fuga in munti, refugierea in grote etc nu mai este o solutie posibila. Singura solutie este REZISTENTA, BUCURIA CRESTINA si UNITATEA ORTODOXA manifestata prin rugaciune, actiune jertfelnica in favoarea aproapelui si iubire nestramutata fata de Dumnezeu. Lamentatiile blogaresti despre vremurile apocaliptice in care traim, fara o actiune concreta de rezistenta, nu pot sa aiba decat un efect demoralizator.

      Apreciază

  14. rica said, on septembrie 5, 2010 at 5:08 pm

    Apreciază

  15. Aquarius said, on septembrie 5, 2010 at 5:18 pm

    Fiti seriosi! :)))

    Apreciază

  16. Mirela said, on septembrie 5, 2010 at 6:27 pm

    Arsenie Boca: „… Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!”

    Sf. Mitropolit Varlaam (profetie despre caderea crestineasca a Moldovei): „…domnii pamantului vor pune biruri si legi cum n-au mai fost. Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu.”

    Apreciază

  17. Iones said, on septembrie 5, 2010 at 6:42 pm

    Pe astia i-a nascuta masa cu padure si cu ciuperci cu tot…

    Asta da facatura… toate sunt gandite bine …ca sa ne constranga cat mai mult sa fim la mana lor … Vor sa ne arate ca ei taie si spanzura!

    Apreciază

  18. Iones said, on septembrie 5, 2010 at 6:45 pm

    Se mai pune intrebarea ‘De cand luna a devenit proprietatea americanilor?”

    Ca cica ei vand teren pe luna (bineinteles, alta bataie de joc) …

    Apreciază

  19. Mihaela said, on septembrie 5, 2010 at 7:00 pm

    Licuriciu’ =))) asta m-a amuzat teribil. Doamne, iarta-ma daca e pacat sa fac misto de dracu…
    Revenind la subiect, stirea asta e… dincolo de orice lege ridicola pe care mi-as fi putut-o imagina. E clar ca au mirosit rezistenta si vor sa sperie lumea, ca sa stea cuminte acasa, obedienta fata de cei ce le dau mancare cu portia, ca la caini. Pe de alta parte isi fac acoperire legala pentru viitoarele abuzuri. Satanic de inteligent. Sa ne intareasca Dumnezeu in credinta cat mai e timp ca sa nu ne gaseasca prigoana nepregatiti.
    In afara subiectului, acum. Apelez la cei care l-au cunoscut mai indeaproape pe parintele Vasile Gavrila de la biserica ruseasca (sau a studentilor, cum i se mai zice). Am fost azi acolo la slujba si l-am remarcat intr-un mod care mi-a placut si m-a pus pe ganduri. Sunt in cautarea unui duhovnic, si mi-am zis ca n-ar strica sa intreb pe aici daca va este cunoscut si cum anume. Multumesc pentru orice raspuns.

    Apreciază

    • Iones said, on septembrie 5, 2010 at 7:16 pm

      De filozovat, stie sa filozofeze bine… In rest nu recomand ca duhovnic e unul din oamenii nefericitului Daniel…

      Conferintele care s-au tinut in ultimii ani de ASCOR Bucuresti aveau invitati doar pe Teofil Paraian si iar Paraian, cand nu era Paraian era Vasile Gavrila…

      Parintele Mihai Aldea il gasesti in sectorul 4, De la Big Berceni 3 statii de RATB pana la fostul Cultural de acolo mergi pe strada Covasna, Biserica e undeva intre blocuri …

      Daca te intereseaza Parintele te pot ajuta…

      E doar o parere personala, bineinteles !

      Apreciază

      • Mihaela said, on septembrie 5, 2010 at 7:29 pm

        Iones
        Multumesc de informatii. Am observat si eu inclinarea spre rationalism in predica, am intuit ca are pregatire pedagogica si probabil ceva formare in psihologie (domeniu cu care am cochetat candva si pe care am inceput sa il detest crancen) dar mi-am zis sa ii acord putin ragaz inainte de a discerne… M-a pus pe ganduri un proiect de scoala crestina de care zicea si in care parea foarte implicat. Mi-am zis: „Foarte frumos, dar cum pune oare in balanta proiectele ample de viitor cu problemele grave care se anunta in viitorul foarte apropiat?” Asta m-a retinut. Am sa merg si unde mi-ai zis tu. Doamne, ajuta!

        Apreciază

  20. Iones said, on septembrie 5, 2010 at 7:51 pm

    @Mihaela
    Personal nu am nimic cu psihologia….Psihologia este foarte buna, insa numai atunci cand este induhovnicita… Si cand zic psihologie nu ma refer la psihologia asa-zis moderna si ma refer la psihologia clasica…

    Nu e de ajuns sa stii psihologie ca sa-ti foloseasca la ceva, trebuie mai ales sa stii cum sa o pui in valoare…. Daca este si folosita din punct de vedere duhovnicesc de un om duhovnicesc (adica traitor in Hristos), dar pentu asta trebuie sa cunoasca foarte bine teologia si sa o traisca… Iar daca duhovnicul vrea sa se ridice la pretentiile fiecaruia si sa poata sta de vorba cu fiecare crestin indiferent de nivelul sau de pregatire trebuie sa aiba cunostiinte din cat mai multe domenii, dar mai ales trebuie sa aiba darul acela sa stie sa le puna in valoare (ex. Parintele Arsenie Boca) si altii sfinti studiti Sf. Nicolae Velimirovici… si mai sunt destui.

    Dumnezeu sa te ajute sa-ti gasesti duhovnicul potrivit!

    Apreciază

  21. timisorean1 said, on septembrie 6, 2010 at 7:49 pm

    satanismul conducerii Romaniei se apropie cu pasi repezi de limita superioara

    Apreciază

  22. Nanonim said, on septembrie 7, 2010 at 12:13 pm

    da daca te muti in siberia? sigur nu o sa te vada acolo decat Creatorul nostru si atat. Nu cred ca o sa te caute cineva … mai ales in siberia :)))l

    Apreciază

  23. […] SISTEMUL s-a gandit la saraci si la CEI CE VOR SA SE REFUGIEZE – LEGEA 171/2010: nu doar copacii s… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.