SACCSIV – blog ortodox

Glorificand SINUCIDEREA, efectul MADALINA MANOLE nu va intarzia sa apara. S-ar parea ca avem un prim caz la Slobozia – O femeie s-a sinucis ieri dupa ce a spus: „Dacă fata asta frumoasă a ales o moarte atât de simplă, ce ar fi să încerc şi eu?!” …

Posted in MADALINA MANOLE, sinucidere by saccsiv on iulie 16, 2010

   Scriam in articolul Cand nu te indrepti spre Dumnezeu, te indrepti spre diavol. SINUCIDEREA MADALINEI MANOLE trebuie sa ne trezeasca ca daca se continua in halul asta, gestul vedetei va fi un exemplu pentru unii … Si iata ce putem citi in articolul Slobozia: EXCLUSIV: S-a sinucis ieri ca Mădălina Manole:

   O femeie şi-a pus capăt zilelor ieri, alegând Furadan, „inspirată“ fiind de gestul Mădălinei Manole.

   UPDATE: ora 11.40: Rudele şi apropiaţii au ridicat de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia trupul neînsufleţit al Elenei Constantin, femeia care a ales, ieri, să îşi pună capăt vieţii în acelaşi mod ca Mădălina Manole. Elena a lăsat în urmă un soţ bolnav de inimă şi trei copii.

   „Se utia la ştiri, iar, apoi, a venit la mine, s-a uitat în ochii mei şi mi-a zis: «Dacă fata asta frumoasă a ales o moarte atât de simplă, ce ar fi să încerc şi eu?!». Nu am luat, însă, în seamă acest avertisment“, rememorează cu lacrimi în ochi Ion Constantin, soţul Elenei.

   Femeia avea 58 de ani şi locuia în comuna Ograda, aflată la distanţă de aproximativ 15 kilometri de Slobozia.

   Comentariu saccsiv:

   Nu stiu inca sigur daca cele scrise in articolul de mai sus sunt reale. Inclin sa cred ca da. Oricum, trebuie sa intelegem ca in sinea lui fiecare om se considera o valoare si vine in viata oricui cel putin un moment in care va considera ca cei din jur il nedreptatesc si nu i-o recunosc. Sau vine un moment in care considera ca datorita varstei nu mai poate fi in top. Sau ca in aceste vremuri tulburi, nu va mai avea ce sa dea de mancare familiei. Sau multe altele. Ei bine, dintre cei ce nu se vor intoarce la Dumnezeu, unii isi vor aminti de gestul Magdalenei …

   Si vina cea mai mare in acest caz o va avea mass-media, ca vin in fata ecranului tot soiul de habauci ce aproape ca glorifica sinuciderea vedetei.

   UPDATE:

   Iata si ce putem citi in articolul A încercat să se sinucidă spunând că vrea „să fie vedetă, ca Mădălina Manole”:

   Un tânăr a ajuns la Spitalul de Ugenţe din Iaşi, după ce a încercat să se sinucidă înghiţind pastile toxice. El le-a mărturisit doctorilor că gestul lui disperat a fost inspirat de tragedia artistei Mădălina Manole.

   Tânărul în vârstă de 26 de ani din localitatea ieşeană Podu Iloaiei a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţe din Iaşi. El a ingerat o substanţă toxică şi s-a tăiat cu un obiect ascuţit în diverse zone ale corpului.

   Potrivit medicilor, pacientul a declarat că a recurs la acest gest pentru că şi-a dorit să ajungă în centrul atenţiei, la fel ca Mădălina Manole. „Când a ajuns la noi, tânărul era conştient. A ingerat o substanţă toxică şi şi-a provocat mai multe plăgi prin tăiere. A fost preluat de o echipă de medici pentru depurarea toxicului şi tratarea leziunilor. În prezent, starea acestuia este stabilă”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru Mediafax.

   „Pacientul susţine că a recurs la gestul suicidar pentru că şi-a dorit să fie vedetă ca Mădălina Manole. Mediatizarea cazurilor şi prezentarea în amănunt a metodelor suicidare este unul dintre factorii recunoscuţi în creşterea incidentei suicidului”, a spus medicul ieşean.

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 16, 2010 at 2:38 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • andreea said, on iulie 18, 2010 at 9:26 am

      Pe blogul lui Laurentiu Dumitru am fost cenzurata pentru ca am spus cuiva ca este penibil in ceea ce spune. L.D. mi-a atras atentia ca „penibil este un cuvant greu, care nu sade bine in gura unui crestin”. M-am simtit destul de prost… Aici vad ca se aproba cuvinte de genul „vita incaltata” adresate unei moarte. Parca nici chiar asa…

      Apreciază

  2. Buta Dumitru said, on iulie 16, 2010 at 2:58 pm

    Sinucigaşii nu au nici-o justificare de suprimare a propriei vieţi. Este gestul de cedare a vieţii în faţa propriilor greutăţi. Este absolut inadmisibil gestul lor.Biserica creştină de veacuri a respins sinuciderea.

    Apreciază

    • Parintele Mihail said, on iulie 17, 2010 at 1:47 am

      Mai rău va fi cu prelungirile sinuciderilor în societate prin mass-media! Pe lîngă exemplul lor prost ca şi ‘opţiune controlată (aleasă liber)’ de a părăsi viaţa şi lumea aceatsa, nu şi răspunderea în faţa Creatorului Atotputernic, pe lângă văicărelile hulitoare ale necredincioşilor care acuză Biserica de negrijă faţă de toţi răzvrătiţii, apostaţii şi îndrăciţii care au şi ieşit definitiv din câmpul acţiunii sfinţitoare a Bisericii care este viaţa asta şi credinţa ortodoxă, vor apărea, în contextul vrăjitoriilor sataniste mai vechi sau mai noi (new age), tot felul de mediumi sau mesageri care vor comunica cu sinucişii şi care vor aduce veşti bune – binenţeles – din lumea de ‘dincolo’, sau mai exact, de sub pământ. Atinci să vezi escrocii iadului cum vor mai otrăvi oamenii cu prostiile lor… De aceea, eu consider că Biserica nu trebuie să se dea după duhul lumii acesteia apostate şi al stăpânitorului ei, nu trebuie să facă tot felul de derogări de la canoane pentru a înmormânta ‘politic corect’ în faţa lumii pe toţi răzvrătiţii faţă de Dumnezeu (sinucişi sau soldaţi morţi în Irak sau Afganistan din dragoste nu de Hristos, ci de bani). Ce robi ai lui Dumnezeu au fost eceştia?

      Apreciază

  3. tarotoffice said, on iulie 16, 2010 at 3:04 pm

    cazurile de acest gen impun decenta , nu este ok sa detaliezi pe majoritatea canalellor medi a cum te poti sinucide usor , ce substante sa folosesti si ce apreciat devii dupa moarte . Posibil pe viitor sa avem sinucideri in direct la madalin sau la dan dicaonescu , in aceasta tara nu mai exista autoritate !

    Apreciază

  4. seby said, on iulie 16, 2010 at 3:18 pm

    http://www.antena3.ro/life-show/muzica/opinie-felicitari-madalina-manole_103785.html cum sa nu sinucida unii care au mai putina gandire cerebrala cand exista asemenea (nici nu stiu cum sa-i spun) specimene care isi spun jurnalisti ..cititi si voi ce poate sa gandeasca un asemenea ” jurnalist”

    Apreciază

  5. Pr.Gabriel said, on iulie 16, 2010 at 3:50 pm

    Asta nu-i nimic. Dar ma intreb si eu , ca preot:
    Cum poate sa ii cante „Odihneste Dumnezeule cu sfintii pe roaba ta…..” sau Binecuvantarile Invierii?
    Pai, ce „inviere” ? A sinucigasului?Pai, aici in cantarile astea se vorbeste clar de Sfinti, de Dumnezeu cu mila lui nemasurata, de odihna si locuirea celui adormit cu dreptii.
    Si apoi, cum faci pomenire cu coliva si zici „Intru fericita adormire..”?
    Pai ea a „adormit” intru fericire?
    Pai, atunci, hai sa il pomenim si pe Iuda, „saracul” ca si el s-a spanzurat si pt. asta se gaseste in iad, nu pt. lepadare. (Sf.Ap.Petru s-a lepadat si el de Domnul, dar s-a pocait cu lacrimi si i-a fost iertata fapta.)

    Dar, ce sa-i faci, asta se intampla atunci cand se muta hotarul stravechi pus de parintii nostri.(Pilde 22,8)

    Dumnezeule mare, iarta-ne pe noi si nu ne pedepsi..

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on iulie 16, 2010 at 4:04 pm

      Mutarea hotarului…

      Am fost prezent la Hram (anul acesta) la cea mai importanta institutie BOR.
      Se canta – Ave Maria – la momentul impartasirii arhiereilor.

      Am coborat Deal-ul cu senzatia ca – am scapat – de undeva de unde ma pastea PERICOLUL.

      „Curat caraghioz! Pardon, iertati! CURAT MURDAR!”
      (vorba lui Pristanda in – O scrisoare pierduta)

      Apreciază

      • iubesc Patriarhul said, on iulie 16, 2010 at 5:24 pm

        Ce ai patit tu, am patit si eu de doua ori in acelasi loc ca si tine. O data cand ai nostri ierarhi au intrat in biserica impreuna cu niste papistasi, dupa care eu am plecat (m-as fi bucurat sa plece toti, sa ramana biserica goala, dar n-a mai plecat nimeni) dar am vazut la televizor ca au slujit un parastas in comun. A doua oara la o liturghie arhiereasca, dupa o predica superba, ultimile 10 minute s-au elogiat rugaciunile comune si ecumeniste si am fost invitati cu totii sa participam la asa ceva.

        Apreciază

  6. seby said, on iulie 16, 2010 at 4:19 pm

    dar totusi nici sa fim rai si sa judecam prea mult cu prea patos …. e de ajuns ”chinul ” la care s-a condamnat singura ….

    Apreciază

  7. adela said, on iulie 16, 2010 at 4:19 pm

    era si este o femeie de treaba si cu bun simt chiar daka nu se astepta nimeni la acest lucru.mie nu imi vine sa cred ca a muri Dumnezeu sa o odihneasca

    Apreciază

    • Rares said, on iulie 16, 2010 at 11:10 pm

      Dumnezeu s`o odihneasca, eventual, caci pacatul sinuciderii nu ti`l iarta El.

      Apreciază

  8. Sheiriam said, on iulie 16, 2010 at 4:36 pm

    Asta e blestemul mass-mediei care divinizeaza sinucigasi.

    Apreciază

  9. parereamea said, on iulie 16, 2010 at 7:14 pm

    Era de asteptat..
    http://www.realitatea.net/fanii-madalinei-manole-au-golit-rafturile-de-albumele-artistei-video_723847.html
    Si inca la un pret piperat, desigur…

    Apreciază

  10. Ion de la Chiuiesti said, on iulie 16, 2010 at 8:39 pm

    Prestatie jenanta a vedetelor care tot ii cautau scuze Madalinei. Prestatie exceptionala a lui Ovidiu Cuncea, ce prezentase pe vremuri „Vreau sa fiu mare vedeta”, care a spus clar ca de duhovnic avea nevoie Madalina si nu de psihiatru. Sunt de aceeasi parere. Iar individul numit Mitoseru a dovedit clar ca nu a inteles nimic din ce i s-a intamplat acum multi ani, cand si-a omorat prietena in accident auto si a scapat cu bani si tertipuri.

    Apreciază

  11. muresanalin said, on iulie 16, 2010 at 9:36 pm

    Sunt de acord cu Parintele Gabriel

    „Asta nu-i nimic. Dar ma intreb si eu , ca preot:
    Cum poate sa ii cante “Odihneste Dumnezeule cu sfintii pe roaba ta…..” sau Binecuvantarile Invierii?
    Pai, ce “inviere” ? A sinucigasului?Pai, aici in cantarile astea se vorbeste clar de Sfinti, de Dumnezeu cu mila lui nemasurata, de odihna si locuirea celui adormit cu dreptii.
    Si apoi, cum faci pomenire cu coliva si zici “Intru fericita adormire..”?
    Pai ea a “adormit” intru fericire?
    Pai, atunci, hai sa il pomenim si pe Iuda, “saracul” ca si el s-a spanzurat si pt. asta se gaseste in iad, nu pt. lepadare. (Sf.Ap.Petru s-a lepadat si el de Domnul, dar s-a pocait cu lacrimi si i-a fost iertata fapta.)

    Dar, ce sa-i faci, asta se intampla atunci cand se muta hotarul stravechi pus de parintii nostri.(Pilde 22,8)

    Dumnezeule mare, iarta-ne pe noi si nu ne pedepsi..”

    Apreciază

  12. gogu said, on iulie 16, 2010 at 11:18 pm

    sunt de acord cu voi ca preotii nu ar trebui sa-i faca slujba, fiindca asa precizeaza canoanele. dar… nu sunt de acord cu voi cand o faceti egoista sau cine mai stie cum! nu dati dovada de prea multa intelepciune daca nu constatati si voi ca depresia cronica e o boala…

    femeia aceasta era bolnava si nu constientiza! trebuia ajutata. permiteti-mi sa spun eu „Dumnezeu s-o ierte!”. daca Dumnezeu vrea, chiar si aceasta femeie poate primi mantuirea…

    Apreciază

    • ica sanda said, on iulie 17, 2010 at 8:51 am

      Dumnezeu s-o ierte si sa o odihneasca in pace! Toti in decursul anilor am reusit sa o cunoastem pe Madalina prin cantecele ei , prin privirea ei calda , o persoana sociabila si care stia sa se faca placuta … nu stiu ce sa zic cu tot ce apare si se zice doar ca regret mult moartea ei … din pacate noi oamenii suntem cei mai buni la capitolul judecata … foarte usor stim sa judecam aproapele nostru si mai putin stim sa-i fim alaturi la greu … nu sunt deacord cu sinuciderea si nici cu mass -media care din pacate doar ne induce mesaje negative dar cand o persoana are o mare suferinta in suflet si din pacate nu resusete sa fie salvata de cei din jur nu cred ca e frumos si crestinesc sa o judecam .Din pacate in zile noastre toti isi cauta interesul si ajung ca nici de cei apropiati sa nu le mai pese, e o crunta realitate care ar trebui sa ne trezeasca si sa ne ajute sa fim mai buni si mai aproape de DUmnezeu… toti suntem oameni si toti avem pacate iar daca cineva nu are sa dea cu pietre …

      Apreciază

  13. ady said, on iulie 17, 2010 at 3:20 am

    Bun aticol

    Apreciază

  14. alex said, on iulie 17, 2010 at 5:31 am

    Madalina nu s-a sinucis, pentru a te sinucide iti trebuie un motiv extrem de bine intemeiat. Sa nu uitam ca sinuciderea este cel mai grav pacat si cea mai lipsita forma de deznadejde pe care o cunoaste fiinta umana. Pierderea ei este inca o strategie de de raspuns in fata vietii precare pe care o ducem cu totii. Mesajul este simplu: daca esti un om realizat, asa cum era ea, totusi viata nu merita traita, fiindca este lipsita de perspective, nu are niciun viitor.
    P.s.Exemplele vor urma cat mai curand: vor fi si mai multe sinucideri, pentru ca puterea exemplului in ceea ce inseamna rau nu are limite.

    Apreciază

  15. mihaela kovacs said, on iulie 17, 2010 at 7:31 am

    a fost si va ramane in inimile noastre cu vocea ei cristalina nea uimit pe toti si cu seriozitatea de care a dat dovada dumnezeu sai intareasca pe cei ramasi adica sotul si copilul mama tata si fratele dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca madalina nu te fom uita nici o data

    Apreciază

  16. Pr.Gabriel said, on iulie 17, 2010 at 10:38 am

    Doamne ajuta,
    vad ca incepe , incet, incet, sa se dea vina pe depresii, stari inconstiente, nebunie de moment.
    Bineinteles, d.p.d.v lumesc, toate pot fi justificabile, insa daca sunt acordate cu Evanghelia, care inseamna „vestea cea buna a mantuirii neamului omenesc prin jertfa pe Cruce a Domnului”, lucrurile capata o alta intorsatura. Vedem si auzim azi in mass-media tot felul de justificari, care mai de care mai pestritze, mai roze, mai aratoase la vedere. Din fericire pt. noi, aceasta este lumea, acea „lume” cumspune Sf.Teofan Zavoratul pt. care NU s-a jertfit Hristos. Aceasta este „lumea” care se face vrajmasa cu Dumnezeu, care uraste invatatura dreapta a mantuirii, care este propulsata de cele trei mari caderi ale ei (I.Ioan 2,16) :
    1.POFTA OCHIULUI.
    2.POFTA TRUPULUI.
    3.TRUFIA VIETII.

    Iata al treilea punct, si cel mai periculos: TRUFIA VIETII. De aici ies orgoliile, mandria, slava lumeasca desarta, dorinta de maretie, de putere, iubire de sine – toate acestea proprii satanei.
    Iata o adevarata „industrie muzicala”, membru „lucrator” al LUMII, care trimite, din cand in cand la moarte, spre jertfire, pe altarul ei, suflete crestine, din nefericire. Te momesc cu ispita vedetismului, iti arata o cale, te pun pe un fagas, te alimenteaza cu glorie lumeasca, te imbata cu satisfactii in premii,top-uri si sali pline de concert, apoi te anesteziaza incet, incet, cu duhul nesimtirii, ca la final, sa te darame brusc de pe catafalc pt. a face loc …ALTEI VEDETE, deoarece intre timp, ai devenit „depasita”. Iata cum se cladeste o industrie lumeasca pe cadavre.
    Bine spunea Mantuitorul „dupa rodul lor ii veti cunoaste”. Iata rodul industriei muzicale.
    Depresiile, deaznadejdea, frica de a pierde maretia lumii acesteia, sunt arme puternice pe care vrajmasul le insufla acestora ca ea. Astfel de lucruri, omul si le asuma in mod constient, voluntar si prin urmare isi atrage caderea din har si indracirea.
    Cu durere in suflet va spun ca din momentul in care s-a hotarat sa se sinucida, din acel moment mintea ei a fost umpluta de gandire sataniceasca, ceea ce a facut-o sa faca ultimul pas si cel mai rau: sinuciderea.

    Ca un avertisment :
    1.Nu va lasati copiii ispititi de industria muzicala. Aici va sfarsi, daca nu, in cel mai bun caz, intr-o bodega plangandu-si amarul pierderii gloriei lumii.
    2.Cititi-le de mici Mica Biblie si duceti-i la impartasit regulat. Trupul si Sangele Domnului ii va curati de pacate si le va deschide cararea Imparatiei Cerurilor
    3.Fiti mai aproape de ei, in cele mai critice momente ale vietii (2-12 ani), nu acceptati compromisul financiar.
    4.Feriti-i sa socializeze cu grupuri de copii cu apucaturi necrestinesti.
    5.Invatat-i cinstea, dreptatea, munca cinstita.

    Apreciază

    • floarea said, on iulie 19, 2010 at 11:28 am

      foarte bune avertismentele , parinte!
      dar pentru persoana in cauza, e cam tarziu.

      Poate pentru altii care au luat-o tot asa pe cai gresite, se mai poate face ceva…
      Sa va dau un exemplu de neglijenta din partea preotilor : dupa revolutie s-a raspandit ca o ciuma yoga in tara noastra si nimeni n-a spus ca ar fi pacat…. multe victime ale neglijentei preotilor au fost si mai sunt, pentru ca ei nu iau pozitie la timp cand apare un anume fenomen sau moda. Iar credinciosii .. sa viseze ca muzica nu-i buna sau ca meseriile acestea de ” artist” iarasi sunt incompatibile cu calitatea de crestin?
      Ar trebui sa li se spuna acestea si multe altele.
      iertati daca v-am suparat!

      Apreciază

      • floarea said, on iulie 19, 2010 at 11:36 am

        plus ca mai e si puterea exemplului :

        Preotul Cristian Pomohaci care canta muzica populara pe la diverse emisiuni prezentate de femei imbracate sumar, emisiuni in care se vorbesc desertaciuni si se glumeste nerusinat…

        sunt fapte care smintesc si pe cei buni.

        Da, intr-adevar, ar fi mare pacat sa spuna Dumnezeu s-o ierte! in rest totul e ok.

        Apreciază

  17. acadennis said, on iulie 17, 2010 at 10:46 am

    Off topic

    Chipless RFID Ink
    SAN DIEGO, CA., April 19, 2010 – SOMARK Innovations, Inc. will perform a live demonstration of the Labstamp in the Philadelphia area on April 29. The Labstamp is an automated machine that applies permanent, alpha-numeric tail tattoos to mice for laboratory identification.

    It takes approximately five to 10 seconds to tattoo an animal (or a human), and there is no need to remove any fur or hair from the recipient of the tattoo. Once it is applied, an RFID reader can detect the tattoo from up to four feet away.
    Link:
    http://somarkinnovations.com/category/news/

    Apreciază

  18. […] Comentariul zilei (17.07.2010): „Biserica nu trebuie să facă tot felul de derogări de la canoane pentru a înmormânta ‘politic corect’ în faţa lumii pe toţi răzvrătiţii faţă de Dumnezeu” Posted in BISERICA, sinucidere by saccsiv on iulie 17, 2010    Iata comentariul postat de Parintele Mihail la articolul Glorificand SINUCIDEREA, efectul MADALINA MANOLE nu va intarzia sa apara. S-ar parea ca avem un prim…: […]

    Apreciază

  19. Tardea Raluca Diana said, on iulie 17, 2010 at 11:37 am

    madalina manole(magda) a fost o vita incaltata!Iar lady gaga tot o idioata!!!
    ambele diavolite mi-au indus subliminal in cap ideea sinuciderii.magda m-a facut sa ma gandesc la suicid,marturisesc cu umilinta in fata lui Dumnezeu!Sunt somera,nu am nici o perspectiva,nici un viitor,toti ma fac nebuna,in schimb,aceasta vaca a fost considerata „eroina” si mare artista.Precizare:am scris numele acestor doua femei fara majuscule,intrucat nu le consider persoane prin ceea ce au facut in mintea noastra.
    Imi cer scuze fata de cititorii acestui blog si fata de administrator pt. cuvintele dure pe care le-am utilizat in text.

    Apreciază

    • Burtus said, on iulie 17, 2010 at 11:31 pm

      Daca tu esti in viata , e clar ca esti superioara. Doar ca mai ai de lucrat cu tine insati.

      Apreciază

    • Burtus said, on iulie 17, 2010 at 11:38 pm

      Asculta-ma , nimeni nu-ti poate induce nimic subliminal daca tu ai valori si te opui.
      Cauta lucrurile frumose din sufletul tau , descopera-te si vei deveni independenta de tot ce inseamna bani , norme sociale , standarde de viata si alte ….Invata sa te iubesti pe tine insati mai intai ca apoi sa ne poti iubi si pe nmoi , restul.

      Apreciază

  20. Tardea Raluca Diana said, on iulie 17, 2010 at 11:43 am

    Si eu am avut asemenea ganduri si daca nu ma ocrotea Bunul Dumnezeu nu aveam parte de slujba, „fiindca nu eram vedeta”!!!
    Dragi Parinti Duhovnici(am sa-mi intreb si duhovnicul in aceasta chestiune),vedetele sunt iertate mai usor de Iisus?!Pile sa existe pe pamant nu la judecata Dreapta a Sa!
    Acum ridicam osanale si lui Iuda?!
    Daca sunt o somera proasta fara bani si relatii,nu ma mantui sau daca nu am cu ce
    sa-mi platesc locul de veci,nu voi fi ingropata crestineste,voi fi mai rau ca iuda?As dori un raspuns!

    Apreciază

    • Burtus said, on iulie 17, 2010 at 11:40 pm

      Si ce daca nu ai bani si esti somera?
      Esenta crestinismului s-a concretizat inainte de teroarea banului , pe care o traim noi astazi.
      Saracia este un dar !

      Apreciază

  21. Razboinicul Luminii said, on iulie 17, 2010 at 1:52 pm

    Raluca,

    Spui ca ai duhovnic -dar se pare ca nu-l asculti.
    Altfel nu ai avea cum sa crezi ca x sau y – „iti induce…”.

    Daca nu vei face ascultare – te vei rataci – in meandrele spre care te atrage ispititorul.

    Am citit la Sfintii Parinti ca, neascultarea (repetata) de duhovnic il supara foarte rau pe Ingerul pazitor care se departeaza si atunci devenim tinta sigura (si prada usoara).

    Ai mare grija!

    Apreciază

  22. Tardea Raluca Diana said, on iulie 17, 2010 at 5:24 pm

    Mass-media are un impact formidabil asupra creierului uman.Toti am devenit niste cimpanzei mediatici.De ce altii sunt crezuti si numai eu nu?!Sa stiti ca imi ascult duhovnicul si din neputinta mai ies din cuvantul lui,nu neaparat din incapatanare.Este cert ca trebuie sa am mare grija!!!…Cum spunea Parintele Paisie Aghioritul „viata nu este tabara de vara”,suntem asadar impresurati de demoni,inclusiv pe micul ecran.Dar ce stiu eu?Sunt o somera proasta,fara bani,”nu sunt o vedeta” cu sclipici!

    Apreciază

    • Burtus said, on iulie 17, 2010 at 11:45 pm

      Nu te mai uita in curtea vecinului (ca vedetele sunt tratate altfel…). Fiecaruia ni se da atat cat putem duce pe drumul inDumnezeirii noastre . Poate ca tu poti duce mai mult , dar trebuie sa te speli de revolta care mocneste in tine.

      Apreciază

  23. vasilica said, on iulie 17, 2010 at 6:05 pm

    draga raluca ;CALATORULE CE VII DIN LUMEA TA,OPRETE-TI PASII SI GANDUL IN FATA SFANTULUI ALTAR ,PLEACA-TI GENUNCHII,INCHINA-TE,RIDICA-TI OCHII CATRE DUMNEZEU SI EL ITI VA TRIMITE PACE SI LINISTE IN SUFLET’.Cheama pe DUMNEZEU si pe MAICUTA DOMNULUI in ajutorul tau,ia icoana Maici Domnului in brate si roaga-te mereu Cheama-l pe IISUS;DOAMNE IISUSE HTRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA.ACESTE CUVINTE SA NU-TI LIPSEASCA DE PE BUZE .incredete in DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI,citeste psaltiea la ora 12 noaptea.striga cat poti la DUMNEZEU ca si cum ai fi singura in pustiu si strigi dupa ajutor asa sa strigi la DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI DOAMNE AJUTA

    Apreciază

  24. Burtus said, on iulie 17, 2010 at 11:28 pm

    Desi evreii nu sunt marea mea dragoste , in vechiul testament , prima din cele 10 porunci spune ceva de genul :”Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine”.
    Daca noi stam cum spatele la Dumnezeu , cum sa ne poata El ajuta? E normal ca asta sa fie prima porunca. Sinucigasii nu vad decat iubirile si dependentele lor de „iubiri” pamantesti.
    Sinuciderea e in primul rand un pacat spiritual , in sensul ca nu vrei sa te ridici pana la maretia actului creator , nu-l accepti si-ti pui viata in alte dependente , de sot , de reusite , de frumusete…etc.

    Apreciază

  25. Tardea Raluca Diana said, on iulie 18, 2010 at 12:10 pm

    Va multumesc,dragi cititori crestini,pentru cuvintele voastre si sa va dea la toti Domnul numai bucuria vesniciei(a raiului)!

    Apreciază

  26. Oleg said, on iulie 19, 2010 at 7:14 am

    Daca ati citit cartea despre cele doua vedenii ale staretului Antonie despre sfirsitul lumii el vorbea de multe sinucideri si de faptul ca li se vor face inmormantari cu panihida ceea ce va fi motiv pentru ca si altii sa le urmeze exemplul.

    Apreciază

  27. floarea said, on iulie 19, 2010 at 11:09 am

    hmm…
    si ce grozavi suntem noi ceilalti care nu ne vom sinucide niciodata!!!

    Pai atunci sa-i multumim Domnului ca are inca grija de noi nevrednicii, iar pe cei care au pierdut lupta cu vrajmasul, sa-i plangem, nicidecum sa-i judecam!!!

    scrie la canoane si asta ca trebuie sa-i uram si sa-i aratam cu degetul, ba sa-i facem si vita incaltata sau nebun?

    vreau sa vad si io unde scrie asta.

    Apreciază

  28. […] Glorificand SINUCIDEREA, efectul MADALINA MANOLE nu va intarzia sa apara. S-ar parea ca avem un prim… […]

    Apreciază

  29. Flori said, on iulie 19, 2010 at 7:43 pm

    @ Floarea

    In niciun canon nu scrie ca noi trebuie sa judecam insa, trebuie tras un semnal de alarma in acest caz. Atat de mult s-a dezbatut acest caz in media, incat au reusit sa induca oamenilor ideea obsesiva de depresie. Din ceea ce observ noua moda in romania va fi ” depresia”. Este inadmisibil sa spui pe post ca s-a sinucis datorita depresiei. Asta este instigare la suicid. Nu fac decat sa le dea motive de suicid copiilor din generatia asa-zisa „emo” si nu numai. Nimeni nu o judeca pe Madalina Manole doar Dumnezeu are acest drept insa, nu se poate trece peste acest caz pur si simplu. Trebuie spus ca nu exista niciun motiv pentru a te sinucide.

    Apreciază

    • floarea said, on iulie 22, 2010 at 9:43 pm

      citeste cu atentie comentariile si ai sa vezi daca o judeca sau nu. Dar ce zic eu ca o judeca, o injura de-a dreptul.

      nu exista indoiala ca sinuciderea e mare pacat si ca este interzisa. Spui ca nu exista niciun motiv? hmmm, vorbeste pentru tine. se pare ca ea a avut un motiv destul de puternic daca a savarsit acest regretabil act.

      In concluzie, faptul de a face morala nu justifica a vorbi de rau o nefericita care probabill ca va avea si asa parte de destule chinuri.

      Dumnezeu sa ne ierte!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.