SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Kirill cheama la eforturi comune ale creştinilor impotriva fortelor seculare anti crestine si … anti religioase. Insa acest front comun nu face decat sa pregateasca terenul ANTIHRISTULUI

Posted in antihrist, Patriarhul Kiril by saccsiv on iulie 3, 2010

   Citez din articolul Biserica rusă lansează o cruciadă contra Occidentului:

   Patriarhul rus Kirill şi un alt oficial al bisericii ortodoxe ruse  şi-au exprimat opiniile despre „tendinţele liberale ” în unele biserici protestante. Ei au ţinut un discurs în faţa Comisiei pentru Consens şi Cooperare a Consiliului Mondial al Bisericilor.

   Patriarhul aprecia că creştinismul din Europa  „are nevoie de eforturile comune ale creştinilor pentru a fi protejat de forţele seculare ce încearcă să forţeze sentimente anti-creştini şi în general anti-religioase în lume.”

   Hilarion Afeev, care conduce departamentul patriarhiei ruse pentru relaţii externe, vorbea şi despre fobia anti-creştină din Occident şi nevoia de a rezista „intoleranţei faţă de creştini şi discriminarea lor.”

   El şi-a exprimat sprijinul pentru tentativele catolicilor de a contesta decizia din noiembrie 2009 a CEDO în cazul Lautsi v. Italia, potrivit căreia crucifixele trebuie înlăturate din şcoli.

   El a mai criticat „liberalismul ” protestanţilor din Occident şi îl cita pe patriarhul Kirill declarând că „luptătorii ruşi pentru creştinismul mondial ” salută poziţia Bisericii Catolice în această privinţă.

   Vaticanul  planifică de mai mult timp „o nouă evanghelizare ” a Europei, iar acum papa a anunţat înfiinţarea unui consiliu în acest sens.

   Comentariu saccsiv:

   Pare de bine, dar nu e. Sunt prezentate doua tabere:

–          forţele seculare anti-creştine şi în general anti-religioase 

–          creştinismul din Europa ce „are nevoie de eforturile comune ale creştinilor pentru a fi protejat de” primii

   De ce acea completare: şi în general anti-religioase? Crestinismul inca de la inceputurile sale era anti tot soiul de religii pagane ce propovaduiau inchinarea la draci. Adica, nu-i de ajuns ca Patriarhul Kirill isi inchipuie ca suntem o mare familie crestina (ortodocsi, catolici, protestanti), dar are acum si grija religiilor? A ajuns un ierarh ortodox sa militeze pentru cei ce cred in reincarnare, de exemplu? Sa ne intelegem, nu e vorba de a lua atitudine impotriva incarcerarii unui calugar tibetan de catre autoritatile chineze …

   Hora asta comuna la care cheama Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, ca si  Consiliul Mondial al Bisericilor de altfel, impotriva fortelor seculare, nu face altceva decat sa pregateasca terenul antihristului. E incredibil cat de simplu manipuleaza ELITELE inchinatoare la lucifer … Camatarii planetari, in frunte cu familia Rockefeller finanteaza masiv inca de la inceput CMB si Consiliul National al Bisericilor lui Hristos din SUA:

CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR impreuna cu catolicii fac apel la toate cultele SA BATA CLOPOTELE in timpul summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei

   Si tot ei finanteaza acele forte seculare … Altfel spus, au creat doua tabere ai carei membri se lupta intre ei.

   La fel procedeaza si in pregatirea revolutiei ce va aduce “solutia” la probleme create tot de ei:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Ce va urma? Revolutia va inregimenta pe toti cei ce considera ca prin solutii lumesti vor darama SISTEMUL si vor instaura binele pe pamant. Dar vai, SISTEMUL impotriva carora vor lupta ei este reprezentat doar din cateva tinte, din intrumentele la care ELITELE doresc sa renunte. Revolutionarii nu inteleg ca cei ce-i conduc sunt marionete ale acelorasi PAPUSARI ce le ofera si tintele false. Ei se vor bucura crezand ca vor schimba lumea …

   In acelasi timp si multi ortodocsi vor fi pacaliti. Ei vor crede ca hora comuna va duce la zdrobirea fortelor seculare …

   Si uite asa, ELITELE ofera iluzii maselor, parand ca le vorbeste fiecaruia pe limba lor. Si uite asa, cand le va fi prezentata „solutia”, multi o vor accepta:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 2:00 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gogu said, on iulie 3, 2010 at 2:07 pm

    bine, lasand vorba la o parte, Saccsiv, tu esti si fanatic religios… eu consider ca toti crestinii se pot mantui: ortodocsii, catolicii si protestantii!

    Apreciază

    • Pr. Eugen said, on iulie 3, 2010 at 2:48 pm

      Problema ta, frate Gogu, e că mântuirea nu se da dupa parerea ta sau a altcuiva ci dupa voia Lui Iisus Hristos. Si El a lasat o singura credinta mantuitoare: Ortodoxia.
      Pentru lamurirea ta redau aici un fragment dintr-o scrisoare a Sf. Ignatie Bianceaninov:

      ”Voi vorbiti despre mantuire, dar habar nu aveti ce este mantuirea, de ce au nevoie oamenii de mantuire si, in sfarsit, nu-L cunoasteti pe Hristos – singurul mijloc al mantuirii noastre! Iata adevarata invatatura despre acest obiect, invatatura Sfintei, Universalei Biserici: mantuirea consta in restituirea partasiei cu Dumnezeu. Aceasta comuniune a fost pierduta de intregul neam omenesc prin caderea in pacat a protoparintilor. Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi, cat si a raufacatorilor.
      Desarte sunt dar si mincinoase propriile autocugetari si ratacirile mintii omenesti. Dumneavoastra ziceti: “ereticii sunt aceiasi crestini ca si noi”. De unde ati scos una ca asta? Doar poate vreunul care se numeste crestin si nu stie nimic despre Hristos, datorita nemarginitei sale ignorante se va arata de acord sa se recunoasca tot atat de crestin ca si ereticii, fara sa deosebeasca sfanta credinta crestina de puii blestemului, de ereziile hulitoare de Dumnezeu. Altfel judeca cu privire la aceasta adevaratii crestini! Numeroasele soboare de sfinti au primit cununa muceniciei, au ales mai degraba cele mai crancene si indelungi chinuri, inchisoarea, exilul decat sa-si dea acordul la partasia cu ereticii in invatatura lor hulitoare de Dumnezeu.

      Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mântuire, fiind în comuniune cu diavolul si cu pieirea lui. Erezia e mai degraba un pacat diavolesc decât omenesc; ea este fiica diavolului, nãscocirea lui, e o nelegiuire apropiata de închinarea la idoli. Parintii numesc adesea închinarea la idoli nelegiuire, iar erezia – rea credinta; în închinarea la idoli diavolul îsi ia siesi partea dumnezeiasca de la oamenii orbiti, iar prin erezie el îi face pe acesti oameni orbiti partasi ai pacatului sau de capatâi: hula de Dumnezeu. Cine va citi cu atentie “Faptele apostolilor” se va convinge usor de caracterul pe de-a-ntregul satanic al ereticilor.

      El va vedea îngrozitoarea lor fatarnicie, trufia nemasurata, va vedea un comportament alcatuit din minciuna neîntrerupta, va vedea cât sunt de robiti celor mai diferite si josnice patimi …. Cu deosebire se remarca la ei ura neîmpacata catre fiii adevaratei Biserici ….

      Erezia se conjuga cu încrâncenarea inimii, cu o groaznica întunecare si stricare a mintii, erezia se mentine cu încapatânare în sufletul molipsit de ea si cât de trudnica este vindecarea omului de aceasta infirmitate! Orice erezie contine întrînsa hula împotriva Duhului Sfânt: fie huleste o dogma a Duhului Sfânt, fie o lucrare a Duhului Sfânt, dar neaparat huleste Duhul Sfânt. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu”.
      Cred ca Sf. Ignatie este destul de explicit asa ca grabeste-te sa-ti armonizezi credinta cu cea a Bisericii Dreptmaritoare pt ca ai toate sansele sa fii un hulitor de Dumnezeu prin parerea ta despre mantuirea ereticilor!

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on iulie 3, 2010 at 4:17 pm

      @gogu
      ..si iehovistii si mormonii si toate cele peste 6000 secte „crestine”?,,dar de aia din jew-york care au pe liderul lor „Jesus” care are Rolls si se proclama antihirist si ‘frate’ cu Geza$$? se mantuiesc..se vede ca cei cu gindirea(?? ca a ta sunt victime ale sistemului !…

      Apreciază

  3. Aurora said, on iulie 3, 2010 at 4:01 pm

    Sarut mana , Parinte ! Cred ca explicatia s.v. a lamurit pe multi nehotarati.

    Apreciază

  4. bogdan said, on iulie 3, 2010 at 4:21 pm

    Si ce e gresit in separarea religiei de stat ? Saccsiv, deja incepi sa aberezi, dupa logica ta oricine are o opinie diferita fata de a bisericii trebuie cenzurat, o alta incalcare grava a drepturilor garantate de constitutie.

    Crede-ma, sunt contrar cu foarte multe din postarile tale, si as putea oricand sa infund blogul asta, dar nu o fac fiindca e dreptul tau la libera exprimare. Dar daca tu esti pro-cenzura probabil ca ar trebui sa ti se raspunda cu aceasi moneda, indiferent de cine o pune in practica.

    „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 4:46 pm

      bogdan

      Iti las acest comentariu doar pentru a vedea si ceilalti cata minte ai …

      Apreciază

      • bogdan said, on iulie 3, 2010 at 5:12 pm

        Cel mai corect lucru pe care poti sa il faci, desi foarte rar. Nu crezi ca e dreptul cititorilor sa citeasca si pareri contrare, si sa isi formeze singuri opinii ?

        Asta e si o problema fundamentala cu multe dintre religii si de asta un stat secular e cea mai buna varianta. Ofera libertate pentru si fata de religie, oricare ar fi ea.

        Crede-ma oricat de multe lucruri bune dar si complet aberante ai scrie si oricat de multi cititori ai avea nu are nimeni dreptul sa te cenzureze. Pacat ca tu nu ai aceasi opinie….

        Apreciază

    • kosk said, on iulie 3, 2010 at 5:05 pm

      „ochi pentru ochi dinte pentru dinte” -bogdanel esti cel mai tare din curtea scolii. flit ma

      Apreciază

    • Marturiseste said, on iulie 5, 2010 at 2:28 pm

      Bogdane, tu ori n-ai citit Noul Testament si zici vorba Vechiului Testament ca o victima a manipularii de azi si a invtaturilor culese de prin auzite (ori de pe la sectari) ori nu esti ortodox. Oricum ar fi esti intr-o turma de capre si nu de oi, atata timp cat sustii contrarul ca simt, nestiind ce inseamna ortodoxia cu adevarat, atat duhovniceste cat si etimologic.
      Oricum ar fi, comentariul tau te plaseaza perfect in categoria cetei sustinatoare a antihristului.
      Dumnezeu sa te ajute!

      Apreciază

      • bogdan said, on iulie 5, 2010 at 3:18 pm

        Nu, sunt areligios si nu cred in antihrist, ingeri, demoni sau un dumnezeu personal, dar asta nu inseamna ca nu sunt spiritual.
        Cel mai mult ma deranjeaza cei care incearca se le bage altora religia lor pe gat iar un stat nonsecular exact asta face.
        Nu ti se pare gresit sa iti impui religia si valorile proprii si persoanale asupra altei persoane ? Daca nu inseamna ca nu esti ceea ce pretinzi ca esti, ca majoritatea crestinilor de altfel.

        Apreciază

  5. tutenstine said, on iulie 3, 2010 at 7:40 pm



    Apreciază

  6. Miriam said, on iulie 4, 2010 at 8:09 pm

    Buna Saccsiv,

    Nu are neaparat legatura directa cu subiectul insa vreau sa te rog sa oferi cititorilor informatii despre proiectul eRomania si umbra electronica !

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  7. Dromichaites said, on iulie 6, 2010 at 7:06 pm

    Doamne-ajuta!

    Saccsiv, citind comentariile lui Bogdan, m-am gandit la un pasaj pe care l-am gasit intr-o carte despre unul dintre Staretii optineni, care m-a ajutat sa inteleg natura si crunta realitate a razboiului duhovnicesc pe care il ducem, fiecare dintre noi.
    Lev Tolstoi ajunsese in ultima perioada a vietii sale un apostat, un hulitor si luptator impotriva Sfintei Biserici (desi, la un moment dat, dupa o intrevedere cu un Staret optinean isi venise oarecum in fire, dar pentru o foarte scurta vreme, dupa care atacurile sale impotriva Biserici au devenit de-a dreptul furibunde). Sora scriitorului era calugarita si foarte indurerata de ratacirea fratelui sau, drept pentru care i-a facut o vizita, prin care spera sa-l intoarca din ratacire. I-a vorbit cu dragoste frateasca, dandu-i argumente care intr-o minte curata si iubitoare de adevar ar fi rasunat si l-ar fi convins, dar nimic nu functiona; nici lacrimile, nici cuvintele aceleia care, din iubire, voia sa-l intoarca din drumul sau spre iad. Vazand ca incercarile sale sunt inutile, calugarita s-a indreptat spre usa, dar si-a mai intors o data capul spre Lev care sedea la masa. Atunci Dumnezeu a facut o minune si i-a deschis femeii ochii duhovnicesti: ea a vazut cum asupra fratelui sau tabarasera demonii, care ii astupau cu labele lor hidoase ochii si urechile, ca sa nu vada si sa nu auda marturisirea adevarului de catre sora sa.
    Razboiul deci nu era intre doi oameni cu „ideile” lor, ci intre Hristos care marturisea prin calugarita si diavolul care vana un suflet. Mai multe, zic eu, ar fi putut face calugarita pentru fratele ei daca l-ar fi pus la rugaciune, caci armele in razboiul acesta nu sunt omenesti, ci duhovnicesti (rugaciune, post, privegheri, sovedanie, Impartasanie si celelalte). Pe drac nu-l putem noi invinge, ci numai Hristos. Ori cand stai de vorba (pe teme duhovnicesti) cu cineva care nu traieste in harul din Biserica, de fapt stai de vorba cu toti diavolii care il conduc (adica il ratacesc). Ori cu ei, e foarte clar, n-ai sorti de izbanda. De aceea, cum spunea un duhovnic, nu noi aparam harul, ci harul ne apara pe noi; nu noi aparam Biserica, ci Biserica ne apara pe noi. Hristos ne-a spus foarte clar: „Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.” (Ioan 15:5) Fara El nu putem face nimic, dar El poate face totul.
    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute pe toti.

    http://www.johnsanidopoulos.com/2009/11/leo-tolstoy-and-orthodox-church.html

    Apreciază

  8. […] Patriarhul Kirill cheama la eforturi comune ale creştinilor impotriva fortelor seculare anti cresti… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.