SACCSIV – blog ortodox

Comentatorul ALIN – orthologia

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on iunie 20, 2010

   Exista pe internet comentatori foarte activi. Unii sunt extrem de utili, caci aduc completari articolelor, semnaleaza noutati, propun teme, arata greseli, se straduie sa participe la trezirea semenilor, etc. Altii insa, sunt extrem de periculosi, caci majoritatea comentariilor lor par in regula, insa la o analiza mai atenta, se observa ca de fapt, baga otrava in prajiturele. Atentie, nu-i vorba de greseli pe care cu totii le putem face, ci de o actiune dupa un plan dat, parca ar fi in misiune. La o cautare atenta a tuturor postarilor lor, dai uneori de comentarii ce arata indubitabil in ce tabara se afla. Sunt momente rare in care le cad mastile.

   Consider asadar util, pentru fratii care au bloguri si pentru cititori, sa semnalez cativa, intr-o serie de articole.

   Iata-l pe ALIN – orthologia.

   La https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/06/necesitatea-ruperii-de-sistem-napasta-ii-va-lovi-pe-toti-intai-pe-cei-din-marile-orase-apoi-la-scurt-timp-si-pe-cei-de-la-tara/#comment-35901 scrie:

asa cum au mai fost crize in istorie asta s-ar putea sa fie doar una din ele si in nici un caz una “terminala” cum lasa impresia.

   N-ar fi asta marea problema, caci majoritatea nici nu concep ca vremurile apocaliptice bat la usi.

   Iata insa ce scrie la https://saccsiv.wordpress.com/2010/01/08/coada-la-vaccin-si-la-pasapoarte-electronice/#comment-19330

Un pasaport/buletin care sa includa pe langa deja biometrica poza si alte elemente biometrice si electronice de siguranta ar fi binevenit avand in vedere faptul ca actualele acte ofera prea putina protectie impotriva furtului de identitate.

cei care au facut din asta o chestiune spirituala cand este cel mult una politica nu sunt ultra-ortodocsi sunt anti-ortodocsi care pentru scopurile lor politice si pseudo-spirituale sunt in stare de orice, inclusiv sa aduca dezbinare in Biserica.

   Ei bine, acum ne dam seama ca de fapt se leaga foarte bine intre ele cele doua comentarii. Are pana la un punct o atitudine comuna celor ce considera cipul strict o treaba Big Brother.

   Iata insa ce mai completeaza la https://saccsiv.wordpress.com/2009/02/08/cuvant-grav-al-unui-preot-cei-ce-se-opun-noilor-pasapoarte-sunt-eretici/#comment-2604

Parintele Iustin din pacate a fost dezinformat tocmai de ucenicii lui, probabil cei care ies acum in fata si ne servesc aberatii cu casiere care bat “666″ la casele de marcat, ca in cipuri sunt coduri de bare si “666″, ca pamantul nu se invarte, etc.

Este perfect convins ca in cipuri se ascund microfoane, camere de luat vederi, ca se are in vedere implantarea copiilor pentru a fi omorati “in 3 zile”, ca gardasil sterilizeaza(nu sunt de acord cu gardasilul dar nici cu minciunile “celorlalti”), etc.

Avand in vedere dezinformarea care insoteste aceasta campanie anti-cip, agresivitatea cu care se propovaduieste impotriva pastorilor Bisericii si amenintarile pentru eventualitatea in care resping aceasta “Evanghelie a cipurilor”, arata ca ceva nu este in regula.

Cu alte cuvinte avem toate simptomele unei miscari sectare, bazata pe o pretinsa intelegere superioara, profetica a Apocalipsei, ajungadu-se chiar pana acolo incat deja se pretinde a se sti care este “pecetea fiarei” (cipurile binenteles), se inventeaza o pre-pecete (actele biometrice = lepadarea de credinta) etc.

   Asadar, de fapt Alin se comporta precum orice om al SISTEMULUI: actele cu cip sunt bune, criza ca asta a mai fost, vaccinurile nu sunt o problema, pamantul se invarte, etc. Si ca orice om al SISTEMULUI, este de asemenea preocupat de stalcirea detaliilor din declaratiile celor pe care direct sau indirect doreste sa-i atace.

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 20, 2010 at 6:51 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihail said, on iunie 20, 2010 at 7:47 pm

    Cu cata viclenie mimeaza bunul simt si dreapta socotinta 🙂 dar mesajul… mesajul conteaza – si nu forma. Oricum nota 10 pentru forma!

    Apreciază

  3. mihaela said, on iunie 20, 2010 at 7:54 pm

    Eu am intalnit acomentariile acestui „Alin ” si pe blogul lui Laurentiu Dumitru.Intotdeauna in acest duh, mentionat de Saccsiv.

    Apreciază

  4. Un om care iubește dreptatea said, on iunie 20, 2010 at 7:56 pm

    „Iaca asa or dat calugarii de la Petru Voda tur prin tara cu povestioara cu cipusoarele sub brat, poate-poate or mai coopta un nume in razbelu’ cu tehnologia apocaliptica.” – Alin la:
    http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/05/31/d-na-aspazia-otel-petrescu-despre-vremurile-cipului-biometric/
    Un om care iubește dreptatea, care pe atunci posta sub numele de Iancu, îl cunoaște foarte bine, pentru că a dat numeroase bătălii cu acest răspândac patriarhal, Alin, la adresa de mai sus, precum și în alte ocazii.

    Apreciază

  5. […]    Tocmai cand ma pregateam sa inchei acest articolul, iata ce posteaza la https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/20/cititorul-alin-%e2%80%93-orthologia/#comment-37412 […]

    Apreciază

    • Un om care iubește dreptatea said, on iunie 20, 2010 at 8:36 pm

      Vezi ce zice Un om care iubește dreptatea, adică Iancu la:
      http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/03/27/pecetea-determinarilor-pr-lucian-grigore/

      Iancu :
      Date: March 31, 2009 @ 11:32 pm

      @ Alin
      Tu ești acela cu „Evanghelia Cipurilor”? Curată teologie!!! Văd că șefii din Deal ți-au trimis un ajutor de nădejde, ce-și zice Ioan, ca să te ajute să propovăduiești „vestea cea bună a cipurilor”.
      Informația pe aceste microcipuri este stocată și citită pe principiul codurilor de bare. Aceste coduri de bare au drept cheie de acces în sistemul informatic respectiv, secvența 666 (cele trei perechi de linii mai fine și mai lungi situate la extreme și la mijlocul secvenței codurilor de bare). Pe acestea trei le citește mai întâi sistemul, identifică acest 666 ca fiind al lui, după care citește informația propriu-zisă.
      Până acum acest sistem al codurilor de bare a fost folosit pentru a marca diversele produse de consum, precum și piesele din fabrici.
      Dacă intri într-un magazin alimentar vezi aceste coduri de bare puse chiar și pe cârnați.
      A ajuns oare omul în așa hal, a ajuns demnitatea omului atât de jos, încât să se lase însemnat, fie chiar și printr-un act de identitate, aidoma unui cârnat? Numele omului primit la Sf. Botez, și aflat pe un act (permis auto, pașaport, CI) poate fi însemnat, marcat aidoma unui cârnat?
      Dacă voi și șefii voștri din Deal vă socotiți aidoma unor cârnați, nu aveți decât să vă puneți 666 pe actele voastre. Nu aveți decât să o faceți, dar să nu vă faceți stăpâni pe sufletele noastre și să le vindeți diavolului.
      De fapt voi ați primit semnul fiarei 666 nu în acte, nu pe mână sau pe frunte, ci l-ați primit în creierul vostru și mai adânc, în sufletul vostru. Și acum vreți să otrăviți cât mai multe suflete și să le trageți în iad după voi.
      Mai trist este faptul că purtați și sutană, și dacă lucrurile stau cu adevărat așa (mă refer la voi cei care intoxicați aceste pagini), atunci sunteți din categoria smintitorilor, a pierzătorilor de suflete. Și voi nu veți vedea niciodată fața Domnului. Sunt oripilat numai la gândul că unii ca voi ar putea oficia Sfintele Taine.
      Auzi o culme a nerușinării? Ne îndemni să ne ardem actele, ne instigi la dezordine și anarhie.
      Auzi și o altă întrebare: între cine să alegem noi, între duhovnici sau patriarhie, sau între duhovnici și sinod?
      Eu am ales să fiu cu marii duhovnici pentru că ei ne privesc ca oameni, creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Nu același lucru se poate spune despre patriarhie ori sinod.
      Mă lepăd de toți acei preoți și ierarhi care încearcă să mă convingă să asociez numele meu, primit la Sf. Botez, cu nr. fiarei 666.
      Zice Sf. Ioan Gură de Aur: „Dacă episcopul sau clericul este viclean în chestiunile credinței, atunci fugi și leapădă-te de el”. Și ce viclenie este mai mare ca aceasta: să nesocotești cuvintele Sf. Ioan Teologul, consemnate negru pe alb și cu atâta claritate în Sfânta Scriptură?
      Nu-ți trebuie prea multă carte ca să le pricepi, că Dumnezeu, în marea Lui milă, a lăsat aceste lucruri spre a fi cunoscute și de cei mai simpli dintre noi.
      Dar unii au state vechi în a face din negru alb. Înainte de revoluție se închinau partidului și securității, acum se închină marelui arhitect.

      Apreciază

  6. Zadkielix said, on iunie 20, 2010 at 8:37 pm

    mULTA PERFIDIE IN ACEAST OM!
    aR TREBUI sa fie educat acest om, nu de alta dar poate intoxica si pe cei din preajma!
    Esti de acord?

    Apreciază

  7. omp said, on iunie 20, 2010 at 9:54 pm

    Oameni buni, fiecare cuvant pe care-l marturisim despre altul, arata – de fapt – cum se reflecta „imaginea” lui in sufletul nostru… si cel mai bine „vedem” in altul ceea ce este – mai intai – in noi, deci, ar trebui sa avem in minte ca tot ce credem si spunem despre altii, este de fapt o „spovedanie” a noastra, indirecta si publica… Din pacate, e o spovedanie cu „s” mic, ne-harica… Sa-mi fie cu iertare… stiu ca, daca s-ar tine cont de asta, site-urile ar ramane „necondimentate”… Iertati-ma! Oricum, faceti cum simtiti ca e mai bine… Adevarul trebuie marturisit, dar ca sa fim siguri ca suntem chiar in Adevar, cred ca, e necesara o mare ascultare de un duhovnic, pentru ca multe ganduri ne pot veni din inselare… Adevarul este Hristos: EL poate lucra spre bine inclusiv prin tot ceea ce ni se pare a fi rau… Inca odata, iertati aceasta interventie… Va multumesc!

    Apreciază

  8. sherlock_holmes said, on iunie 21, 2010 at 3:00 am

    draga saccsiv,

    In parte sint de acord cu tine,referitor la Alin – orthologia.In fisele noastre de la scotland yard,el figureaza ca un om enervant,increzut nevoie mare ( de vina este si virsta ) care in privinta vremurilor in care traieste si a profetiilor sfintilor,mintea lui are o neputinta in a le intelege.Are un cucui pe partea aceea ( pacate nespovedite,asa scrie in fisa ) pina nu se dezumfla acela…trebuie sa avem rabdare cu el.In rest,sa stii ca este un om inteligent,cred ca a citit si carti…si chiar da semne de bunatate uneori . Pentru convingere,mesajele lui pe forum crestinortodox:

    http://www.crestinortodox.ro/forum/search.php?searchid=1186663

    Apreciază

  9. Radu said, on iunie 21, 2010 at 6:44 am

    Nu tre’ sa va mire ca gasim serpi printre noi. Chiar si noi suntem cateodata serpi. Eu recunosc ca uneori raspund cu mandrie sau manie, deci atunci sunt sarpe. Cateodata realizez si sterg mesajul, si nu il mai postez. Dar raul ne da tarcoale.
    Iar sistemul e normal sa fie foarte interesat de noi. Sunt profetii care vorbesc de o trezire nationala aici in Romania. Sistemul ii desconsidera pe fata pe Sfinti, ii jignesc, ii hulesc dar pe ascuns se tem de ei si sunt atenti la profetiile lor.
    Ia ganditi-va ca Parintele Iustin a strans aproape 1 milion de semnaturi contra actelor biometrice. Atunci sistemul s-a speriat. Elitele s-au cutremurat caci e o mare putere acolo.
    Ce-a facut marioneta Basescu? A TACUT! Nu s-a scos un cuvant! FRICA E MARE PRINTRE SLUJITORII ELITELOR!
    Au trimis timid niste minti perfide si bine instruite, culte si citite, care stiu sa joace roluri si sa insele, dar nici nu au clintit credinta Parintelui. Tot ei l-au facut puternic pe Parinte. Atatia ani de temnita daca nu te omoara, te fac foarte puternic.

    Va zic, ca e momentul sa facem o miscare in curand. Iar noi incet-incet, sa mai omoram Internetul, ca pierdem timpul cu el in loc sa vedem adevarata valoare si putere pe care o avem in acesti Parinti.
    Cu alte cuvinte, timpul pe care eu personal il petrec raspunzand si citind pe blog, adunat pe 1 saptamana (poate 2), ar fi util sa fie consumat printr-o calatorie la un astfel de Parinte, imnpreuna cu alti frati. Si acolo sa aflam cum sa intoarcem aceasta tara din calea pe care merge.

    Internetul e activism, nu e actiune. Iar noi in curand va trebui sa trecem la actiune.
    Degeaba tot vorbim aici pe net ce face sistemul, unde, cum si cand. Stim deja toate acestea. Toate acestea n-au valoare daca nu ne ridicam pentru Domnul!
    Ganditi-va toti la ce am scris. Suntem ca un pacient bolnav inainte de operatie. Amanam, amanam, dar tot va trebui sa o facem. Cu cat mai tarziu cu atat mai greu, cu cat mai devreme cu atat mai bine.

    Iar aceia care vor da inapoi si vor spune ca nu trebuie sa ne ridicam pentru Hristos, se vor cerne rapid.
    Ganditi-va!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 21, 2010 at 9:08 am

      Radu

      Deci actiune …

      Ce crezi? Ce ii place diavolului? Baricade, revolutie, mitinguri sau marturisire, milostenie, mucenicie?

      Apreciază

      • Radu said, on iunie 21, 2010 at 11:13 am

        Dar am spus eu sa punem mana pe arme? Am zis undeva eu Revolutie?

        Iesit in strada, pasnic dar hotarat. Pamantul strazii nu apartine nici stapanirii si nici noua. E fix pix, chestia numita miting si autorizatie de miting.
        Apropo, poti sa nici nu iesi in strada, iesi pe camp. Care mai e problema?
        Iesi si spui clar, noi suntem impotriva a cutare lucruri, si aici se face o lista gandita impreuna cu Parintii.
        Apoi daca nu vor sa accepte lista, trecem la declararea independentei si ruperea de actualul stat roman, pe motiv clar de tradare. E un stat tradator, contrar conceptiilor crestine sub care am crescut si ne declaram independenta.
        Cerem teritoriu si acolo ne organizam in stat ortodox. Nu se trag focuri de arma (noi oricum n-avem arme), nu stam la injuraturi si scandaluri. Principiul o sa fie simplu. Cine vrea sa fie in continuare cetatean al vechiului stat sa se duca acolo, cine vrea al noului stat sa vina cu noi. Diferenta o va face credinta in Dumnezeu.
        Fara euro, fara banci nationale, fara presa din asta aservita, fara multe.

        DRACUL NU MAI TREBUIE TOLERAT.
        Ne-a intrat sub piele si deja ajungem sa fim slabi. Inchidem ochii la avorturi, inchidem ochii la actele biometrice, inchidem ochii la tot. Si el ajunge sa ne calareasca. Si noi acceptam si stam sa ne batjocoreasca.
        Exact cum Domnul a strivit cu calcaiul sarpele, asa si noi trebuie sa punem punct pacatului si sa nu mai toleram batjocura asta.

        Zi-mi mie unde gresesc eu. Zi-mi si nu voi raspunde imediat. Am sa citesc si imi dau cuvantul ca daca imi dai un raspuns bun prin care sa merite sa mergem asa ca sclavii inainte, ma voi gandi zile la el inainte sa raspund.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 21, 2010 at 11:25 am

        ca sclavii inainte, zici …

        E iluzie periculoasa tot ceea ce promovezi de cateva comentarii incoace si dovedeste ca n-ai inteles cum functioneaza SISTEMUL, ca se pregateste o revolutie, ca vremurile apocaliptice bat la usi.

        Apreciază

  10. saccsivus apocalipticus said, on iunie 21, 2010 at 7:05 am

    Stii ce-mi place cel mai mult la tine, saccsiv? Imi place ca nu tolerezi nici un alt punct de vedere in afara de cel „consacrat” de tine. Ai auzit de expresia „forta exemplului”? Daca da, fa bine si procedeaza asa cum ii sfatuiesti pe fanii tai: vinde tot ce ai si fugi in padure.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 21, 2010 at 9:48 am

      saccsivus apocalipticus

      In primul rand eu nu promovez fuga in padure ca solutie salvatoare si suficienta. In al doilea rand, daca mai aveam ce vinde, vindeam.

      Apreciază

  11. omp said, on iunie 21, 2010 at 11:23 am

    Mantuitorul a schimbat lumea prin forta Cuvantului si exemplului Sau personal, n-a chemat pe nimeni la „revolutii” exterioare, ci interioare ( ce pot avea sorti de izbanda DOAR printr-o relatie vie, constanta, permanenta a fiecaruia cu Hristos, Care ne asculta, iarta si sfatuieste DOAR prin propriul duhovnic… nu-i nevoie sa facem „discriminari” alergand DOAR dupa mari duhovici, caci Hristos vorbeste si prin duhovnicul personal… totul e sa constientizam acest fapt…de aceea, e bine ca, inainte Spovedaniei sa-L rugam sa ne vorbeasca prin duhovnic…

    Daca fiecare dintre noi am incerca sa constientizam ca in absolut TOTI semenii nostri salasluieste chipul divin, am privi altfel si lumea, in ansamblul ei… Schimbarea trebuie sa inceapa din interiorul fiecaruia dintre noi, caci DOAR acolo, IN INIMA vom putea descoperi – cautand – Imparatia Cerurilor…”acoperita” – de obieci – de intunericul propriilor noastre pacate (ca si greseli ale ţintei fiecarui crestin: comuniunea deplina cu DUMNEZEU, prin comuniunea cu intrega Sa creatie)…

    Apreciază

  12. cateheza_cipurilor said, on iunie 21, 2010 at 5:35 pm

    ”bietul Batran Paisie (Cuviosul Paisie Aghioritul), l-au mintit cu tot felul de prostii si a ajuns sa zica ca in america omoara cainii cu raze laser…””

    este o postare pe un forum ortodox a tipului Alin, probabil ati citit pe Cuviosul Paisie stiti gradul de Sfintenie la care a ajuns… si vine un individ ca acesta si neaga si neaga si iar neaga, neavand ochi sa vada cum in fiecare zi bucatelele de puzzele prind contur, se contureaza din ce in ce mai mult o imagine apocaliptica proroocita de multi Sfinti Parinti cu sute de ani. Desigur in paralel trebuie sa avem grija si de mantuirea sufletului, de patimi, celel 10 porunci, milostenie, dar la ce imi foloseste daca eu dau mana cu incornoratul si ai sarut papucul (acceptand sisitemul) de aceia trebuie mers in paralel cu amandoua fara compromisuri ca doar mucenicii aveau sansa sa scape cu viata doar daca scapau printre degete putina tamaie… si nu era mare lucru aline!!!!

    ps. ce sa mai comentez, nu vreau sa arunc cu noroi in el, sa zicem ca il cunosc, nu vreau sa discut faca to face, dar as vrea sa se schimbe putin, macar sa nu mai arunce cu noroi in oamenii duhovnicesti cu viata sfanta, sa inteleaga ca in apocalipsa Dumneze ne-a avertizat de vremurile ce vor veni, cine are urechii de auzit sa auda cine nu sa ”posteze” in continuare

    Apreciază

  13. Alin said, on iunie 23, 2010 at 5:56 pm

    Ia te uite ce la mai acuzatii, in ziua de azi e de bonton ortodox sa crezi ca diavolul se ascunde in pasaport si ca partea finala a apocalipsei este in plina desfasurare.

    Daca nu crezi, esti repede luat un suturi de propovaduitorii susnumitului crez, oameni minusculi care se lauda cu convertiri incomplete sau/si ratate si isi ascund nimicnicia in spatele „marilor duhovnici”, fara doar si poate infailibili asa cum ei insisi infailibil se cred.

    Ia intrebati-l pe Danion ce a spus parintele Iustin cand i s-a adus la cunostinta intagaduibilul fapt demonstrat fara posibilitate de indoiala, ca nu este nici un fel de cip in noile de carnete de conducere?

    Si sa dea raportul vajnicilor luptatori cu sistemul sa ne spuna si noua cati oameni au adus la biserica cu pretioasele informatii despre planurile ascunse ale masoneriei si pe cati i-au dus in deruta cu propaganda anticlericala?

    Pe cate femei le-au oprit sa-si mai omoare copiii?

    Etc…etc, ar mai fi multe de spus dar tare mi-e teama ca nici macar atat dl. Saccsiv nu e in stare sa duca.

    Sa vedem daca macar asa stie de dreptul la replica.

    1. Nu vreau sa cred in „evanghelia cipurilor” propovaduita de unii care se cred „marturisitori” ca vorbesc despre ceea ce cunosc superficial si inteleg mai deloc.

    2. Nu vreau sa cred in apropiata apocalipsa propovaduita de inchipuiti profeti ai timpurilor noastre.

    Doar 17 comentarii minus 4 ale autorului, adica 13?
    Sunt dezmagit.

    Cel mai mult imi place apelul la re-educare.
    Arata destul de bine de care parte a baricadei sunt cei cu „evanghelia cipurilor”.

    Apreciază

  14. Roland said, on septembrie 12, 2010 at 10:15 pm

    Esti un idiot. Poftim , ai 14 , sa nu fie cu ghinion , ca probabil in astea crezi. Du-te si pune-ti cip si lasa-ne.

    Apreciază

  15. […] Comentatorul ALIN – orthologia […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.