SACCSIV – blog ortodox

Camera Comunelor, Marea Britanie: LOVITURA GREA IMPOTRIVA SITE-URILOR de tip Wikileaks

Posted in internet, Marea Britanie by saccsiv on aprilie 14, 2010

   Citez din articolul Digital economy bill rushed through wash-up in late night session:

   Guvernul a forţat seara trecută (7 aprilie) impunerea controversatului proiect de lege despre digitalizarea economiei cu ajutorul Partidului Conservator, participând la o a treia citire crucială – ceea ce înseamnă că va primi avizul regal şi va deveni lege – după numai două ore de dezbateri în Camera Comunelor. 

   Cu toate acestea, a fost forţat să renunţe la clauza 43 din proiectul de lege, o propunere asupra lucrărilor “orfane”, care a fost contestată de fotografi. Ştirea a fost salutată: “Guvernul UK a vrut să introducă o lege care permite oricui să-ţi folosească fotografiile în scop comercial sau în scopuri care s-ar putea să nu-ţi placă, fără să fii întrebat înainte. Au dat greş,” a spus site-ul creat pentru a se opune propunerii legislative.

   Dar în ciuda opoziţiei Liberal Democraţilor şi a unui număr de parlamentari laburişti care au vorbit împotriva măsurilor conţinute de proiectul de lege şi au propus o serie de amendamente, guvernul a câştigat cu uşurinţă două voturi pentru a determina conţinutul proiectului de lege şi trecrerea acestuia prin stadiul comitetului fără a face schimbări asupra cărora nu s-au pus de acord.

   Tom Watson, fostul ministru al Biroului Cabinetului care a demisionat la mijlocul anului 2009, a votat împotriva guvernului pentru prima dată, la votul final pentru introducerea proiectului de lege în cea de-a treia citire. Cu toate acestea, votul a fost în mod covârşitor în favoarea guvernului, care a câştigat cu 189 de voturi la 47.

   Mai devreme, guvernul a scos clauza 18 propusă, care i-ar fi putut da putere pentru blocarea site-urilor, dar l-a înlocuit cu un amendament  la clauza 8 a proiectului de lege. Noua clauză permite secretarului de stat pentru afaceri să ordone blocarea “unei locaţii de pe internet pe care curtea este de acord că a fost şi este probabil să fie folosită pentru sau în legătură cu o activitate care încalcă drepturile de autor”.

   Parlamentarul liberal democrat John Hemming a protestat pentru că aceasta ar putea însemna blocarea site-ului de informatii Wikileaks, care conţine doar materiale cu drepturi de autor. Stephen Timms a declarat către guvern că nu ar vrea să vadă clauza folosită pentru restricţionarea libertăţii de exprimare – dar nu a dat nici o asigurare că site-uri precum Wikileaks nu vor fi blocate.

   Don Foster, purtătorul de cuvânt pentru cultură, media şi sport al Liberal Democraţilor, a protestat în legătură cu faptul că această clauză este prea generală: “S-ar putea aplica şi pentru Google”, s-a plâns acesta, adăugând că includerea frazei despre “probabil să fie folosită” însemna că un site poate fi blocat din cauza intenţiilor potenţiale decât din cauza acţiunilor sale.

   Opoziţia Liberal Democraţilor asupra amendamentului a stimulat primul vot – cunoscut ca o divizie – asupra proietului de lege, dar “biciuirile” Laburiste şi Conservatoare a împins-o mai departe, câştigând cu 197 la 40 de voturi. Următoarele 42 de clauze ale proiectului de lege au fost apoi avute în vedere în cinci minute.

   Numeroşi parlamentari s-au plâns că proiectul de lege a fost prea important şi la fel şi ramificaţiile (implicaţiile) acestuia pentru a fi împins în această perioadă în care proiectele de lege nu au parte de obicei de o examinare detaliată.

   Comentariu saccsiv:

   Stirea importanta este cea cu site-urile, insa am postat intregul articol pentru a se putea observa ca parlamentarii britanici nu de idioti adopta legi sinistre, ci din rea vointa. Cu alte cuvinte, au stiut sa fie impotrica proiectului de lege referitor la fotografii, insa le-a placut tare mult celalalt …

   Consider ca este inca o etapa in actiunea SISTEMULUI de reformare a internetului si eliminarea cat mai rapida a posibilitatii de a ajunge la opinia publica si altceva decat furaj imbecilizator. Cititi va rog si:

VIDEO (WikiLeaks): COLLATERAL MURDER (Crime colaterale) … Filmarea integrala a uciderii unor nevinovati de catre aviatia americana …

“Da-le voma”

FBI foloseşte profiluri false pe reţelele sociale (Facebook, MySpace, etc.) pentru a urmări suspecţi

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

Australia va urma exemplul Chinei, implementand un plan pentru filtrarea internetului?

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

E CAM GATA: Saptamana aceasta se desfasoara la Seul un TRATAT SECRET ce va ruina INTERNETUL

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 14, 2010 at 7:41 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. hexaemeron said, on aprilie 14, 2010 at 12:14 pm

  Pentru a se intelege mai bine importanta pe care o joaca Marea Britanie pe „tabla de sah” internationala, trebuie discutat despre principiul de „Commonwealth realm” – http://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm ; nu stiu daca s-a abordat vreodata acest subiect, n-ar strica.
  Totodata, trebuie discutata si prezentata urmatoare chestiune, care este tot o initiativa UN:
  Carta Pamantului – http://www.earthcharterinaction.org/content/pages/Read-the-Charter.html (exista la download si varianta in romana)
  Rog a se vedea cine prezideaza Consiliul: http://www.earthcharterinaction.org/content/pages/Council.html
  Propun, pe viitor, deschiderea unei discutii interactive asupra UN, prin care cei care citesc acest blog sa inteleaga mai bine functia de Guvern Mondial pe care o are aceasta organizatie, discutie in care sa se trateze mai pe larg, pe un principiu arborescent/schematic, legaturile cu institutiile pe care le coordoneaza; enumar aici cateva: IMF, WORLD BANK, FAO, UNESCO, WFP, WHO, etc – si totodata rolul acestora.

  Doamne ajuta

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: