SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Evreul Bernie Sanders îi compară pe scepticii schimbărilor climaterice cu cei care negau nazismul

Posted in Bernie Sanders, EVREI, incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on februarie 26, 2010

   Citez din articolul Bernie Sanders compares climate skeptics to Nazi deniers:

   Senatorul de Vermont, Bernie Sanders, îi compară pe scepticii schimbărilor climaterice cu aceia care priveau cu indiferenţă ameninţarea nazistă pentru America în 1930, adăugând o lovitură retorică stridentă pentru deja volatila dezbatere depre schimbările climatice.

   “Îmi aminteşte din unele puncte de vedere de dezbaterea care a avut loc în această ţară şi în întreaga lume la sfârşitul anilor ’30”, a spus Sanders, poate cel mai liberal membru al Senatului, în timpul unei audieri la Senat ce a avut loc marţi. “În această perioadă de creştere a nazismului şi fascismului – un adevărat pericol pentru Statele Unite şi ţările democratice din întreaga lume – au fost oameni în această ţară şi în Parlamentul britanic care au spus “Nu vă faceţi griji! Hitler nu există! Va dispărea!”.

   Referirea lui Sanders la ameninţarea nazistă îi va înfuria cu siguranţă pe Republicani, care sunt deja sceptici în legătură cu ştiinţa din spatele schimbărilor climaterice. Dar Sanders nu a fost singurul care a aruncat cu bombe la o audiere care a fost aparent despre bugetul fiscal din 2011 al EPA. Senatorul Jim Inhofe (R-Okla.), care a numit încălzirea globală o „farsă”, cere o investigaţie în legătură cu ştiinţa folosită la cel mai recent panel despre schimbările climaterice, organismul de conducere în ştiinţa climei.

   Mai devreme, în această audiere, Inhofe l-a mustrat pe Sanders: “Ştiu că senatorul din Vermont vrea foarte tare să creadă că ştiinţa despre schimbările climatice este fixată, dar nu este”.

   Schimbul dur de replici a venit în timp ce administratorul EPA, Lisa Jackson, s-a contrat cu creatorii de legi în legătură cu decizia agenţiei sale de a reglementa gazele produse de efectul de seră, ceva faţă de care republicanii din Senat – şi câţiva democraţi – s-au opus.

   “Cum poţi să justifici o acţiune administrativă care a fost respinsă în mod copleşitor de către Senatul SUA şi să spui sfidător ‘nu ne pasă de ce spuneţi voi, cei din Congres, noi vom continua şi vom face asta sub auspiciile tratatului pentru aer curat”, a întrebat Inhofe.

   Jackson a spus că agenţia ei avea dreptul să reglementeze emisiile de carbon.

   “Curtea Supremă a spus că EPA trebuie să determine dacă gazele produse de efectul de seră sunt nocive pentru bunăstarea publică. În loc să ignorăm această obligaţie, eu aleg ca administrator public să fac ordine”, a răspuns Jackson.

   Luni, Jackson a spus creatorilor de lege că EPA ar amâna reglementarea majorităţii producătorilor de gaze produse de efectele de seră până în 2016. Anunţul ei a venit in urma unei scrisori de la opt democraţi de stat, care, precum republicanii, se tem de efectele pe care reglementările le vor avea asupra economiei.

   Aceasta nu a fost o uşurare pentru republicani.

   “Unii ar spune că este mai mult un truc cinic pentru a amâna distrugerea locurilor de muncă”, a spus senatorul Kit Bond (R-Mo.).

   În timp ce retorica escaladează, o mână de senatori chiar negociază despre un proiect de lege despre climă.

   Şefa Comitetului, Babara Boxer, a anunţat că senatorul John Kerry (D-Mass), Lindsey Graham (R-S.C.) şi Joe Lieberman (I-Conn) s-au “apropiat de cele 60 de voturi necesare” pentru legislaţia bipartizană pentru energie.

   Dar Inhofe a combătut afirmaţia, spunând că ei nu erau nici măcar aproape de legislaţia privind comerţul de emisii (cap-and-trade).

   Cititi va rog si:

VIDEO – EVREUL Bernie Sanders: „SA NU-I CREDETI pe cei ce spun CA RECESIUNEA S-A INCHEIAT”. Detalii despre acest „luptator anti sistem”

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 26, 2010 at 1:42 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. adris1919 said, on februarie 26, 2010 at 2:58 pm

  Nu prea e la subiect (scuze!), dar n-am gasit un loc mai bun ca sa postez:
  Citind niste articole despre vaccinuri, industria farmaceutica si codex alimentarius,mi-a incoltit in minte o intrebare: cum se explica faptul ca in randurile politicienilor incidenta cancerului si a bolilor cardiovasculare este aproape nula? Pentru ca in mod normal, si ei ar trebui sa se incadreze in mediile nationale. Ori eu n-am auzit de foarte multi politicieni rapusi de astfel de boli. In afara de Antonie Iorgovan, nu stiu de alt nume de politician de la noi.
  Se tot da vina pe stress, ca cica ar fi cauza principala in ambele categorii de afectiuni susmentionate. Oare sa fie atat de relaxati alesii poporului?
  N-am cercetat prin ue cum sta treaba, dar voi face sapaturi!

  Apreciază

 3. ninie said, on februarie 26, 2010 at 3:24 pm

  Stie cineva de ce nu mai exista pe scribd carti ortodoxe ale parintilor nostri (Cleopa, Proclu, Arsenie Boca etc.)? Ca erau o gramada pana mai de curand…..

  Apreciază

 4. stefan said, on februarie 26, 2010 at 4:25 pm

  pt adris1919,

  Din moment ce politicienii reprezinta una din ‘gruparile’ ale caror job este sa execute ce le zic sefii, probabil ca ei ar trebui sa fie mai ‘in forma’ nu?

  pt ninie,

  Probabil ca sa nu mai poata fii citite,ma gandesc eu.

  Apreciază

 5. ninie said, on februarie 26, 2010 at 5:10 pm

  imagini cu noua moneda AMERO scoase la iveala: http://pakalert.wordpress.com/2010/01/25/death-of-us-dollar-secret-images-of-new-proposed-currency-exposed/

  Apreciază

 6. bistosh said, on februarie 26, 2010 at 6:24 pm

  apropoo saccsiv, cand scoti carte cu continutul blogului?

  Apreciază

 7. em said, on februarie 26, 2010 at 7:47 pm

  am sa dau un citat din cartea „Efectele micului ecran asupra mintii copilului”:
  „Dictatura opiniei publice sau spirala tacerii. In anul 1974, directoarea Institutului de Demoscopie din Allebach (Germania), Elisabeth Moelle Neuman, publica articolul Spiral of Silence: Theory of Public Opinion. Articolul arata care sunt mecanismele prin care se creaza si se difuzeaza opinia publica in societate, modul in care mass-media poate genera, impune sau consolida un curent de opinie in lumea moderna. Iar daca mass-media este aceea care creeaza opinia publica, atunci ea este cea care va configura si dirija si punctele de vedere individuale, privind diferitele probleme ale societatii sau anumite mentalitati. Aceasta deoarece majoritatea oamenilor au tendinta de a-si alinia punctul de vedere opiniei publice indiferent de pozitia acesteia.
  Spirala tacerii arata ca, daca o minoritate de opinie este reprezentata ca majoritara, spre exemplu aceea ca homosexualitatea este un comportament normal atunci acea minoritate se va transferma in majoritate. Numai 20% din oameni isi vor pastra opinia, dar si acestia vor tacea”.
  Este o teorie care se potriveste la absolut orice. Este valabila atat in cazul homosexualitatii cat si in cazul asa-zisei incalziri globale. Pur si simplu este o teorie care ne atrage atentia ca orice anomalie poate fi impusa ca apartinand majoritatii – prin urmare orice deviere comportamentala devine normala; orice minciuna mondiala devine perfect adevarata. Albul devine negru si negrul alb, binele rau si raul bine fara ca cineva sa poata avea o opinie diferita „…deoarece majoritatea oamenilor au tendinta de a-si alinia punctul de vedere opiniei publice indiferent de pozitia acesteia”

  Apreciază

 8. em said, on februarie 26, 2010 at 7:52 pm

  daca gasiti cartea e bine sa o cumparati, sa o cititi, si sa o dati mai departe. Nu e deloc scumpa, doar 4 lei.

  Apreciază

 9. […] VIDEO: Evreul Bernie Sanders îi compară pe scepticii schimbărilor climaterice cu cei care negau … Senatorul de Vermont, Bernie Sanders, îi compară pe scepticii schimbărilor climaterice cu aceia care priveau cu indiferenţă ameninţarea nazistă pentru America în 1930, adăugând o lovitură retorică stridentă pentru deja volatila dezbatere depre schimbările climatice. “Îmi aminteşte din unele puncte de vedere de dezbaterea care a avut loc în această ţară şi în întreaga lume la sfârşitul anilor ’30”, a spus Sanders, poate cel mai liberal membru al Senatului, în timpul unei audieri la Senat ce a avut loc marţi. “În această perioadă de creştere a nazismului şi fascismului – un adevărat pericol pentru Statele Unite şi ţările democratice din întreaga lume – au fost oameni în această ţară şi în Parlamentul britanic care au spus “Nu vă faceţi griji! Hitler nu există! Va dispărea!”. Referirea lui Sanders la ameninţarea nazistă îi va înfuria cu siguranţă pe Republicani, care sunt deja sceptici în legătură cu ştiinţa din spatele schimbărilor climaterice. Dar Sanders nu a fost singurul care a aruncat cu bombe la o audiere care a fost aparent despre bugetul fiscal din 2011 al EPA. Senatorul Jim Inhofe (R-Okla.), care a numit încălzirea globală o „farsă”, cere o investigaţie în legătură cu ştiinţa folosită la cel mai recent panel despre schimbările climaterice, organismul de conducere în ştiinţa climei. Mai devreme, în această audiere, Inhofe l-a mustrat pe Sanders: “Ştiu că senatorul din Vermont vrea foarte tare să creadă că ştiinţa despre schimbările climatice este fixată, dar nu este”. Schimbul dur de replici a venit în timp ce administratorul EPA, Lisa Jackson, s-a contrat cu creatorii de legi în legătură cu decizia agenţiei sale de a reglementa gazele produse de efectul de seră, ceva faţă de care republicanii din Senat – şi câţiva democraţi – s-au opus. “Cum poţi să justifici o acţiune administrativă care a fost respinsă în mod copleşitor de către Senatul SUA şi să spui sfidător ‘nu ne pasă de ce spuneţi voi, cei din Congres, noi vom continua şi vom face asta sub auspiciile tratatului pentru aer curat”, a întrebat Inhofe. Jackson a spus că agenţia ei avea dreptul să reglementeze emisiile de carbon. “Curtea Supremă a spus că EPA trebuie să determine dacă gazele produse de efectul de seră sunt nocive pentru bunăstarea publică. În loc să ignorăm această obligaţie, eu aleg ca administrator public să fac ordine”, a răspuns Jackson. […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: