SACCSIV – blog ortodox

Dezvaluiri importante la VOLOS, februarie 2010

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 18, 2010

   Idei principale de la Sinaxa preotilor si monahilor ortodocsi care s-a tinut in Volos februarie 2010
   Principalii vorbitori au fost parintele Theodoros Zisis, parintele Gheorghios Metalinos, parintele Iosif, staretul manastirii Xiropotamu. Au fost reprezentanti stareti ai manastirilor, schiturilor si chiliilor din Sfantul Munte Athos,  cat si a manastirilor de pe teritoriul Greciei, protoprezbiteri si preoti din toate eparhiile.
   Iata care sunt punctele principale pe care eu le-am notat:
   1. Nu intra nici o tara in UE daca nu se inchina la papa, de aici putem intelege reactiile ciudate(aplecate spre ecumenism) ale unor ierarhi din Serbia si Hertegovina.
   2. ecumenistii au ca tinta sa fie recunoscuti episcopii Romano Catolici ca si Episcopi Ortodocsi!
   3. se fac canonizari  ”politically corect” cum este Hrisostom de Smirna care se stia ca este mason (in momentul in care Sinodul Greciei a anatematizat masoneria trebuia sa specifice ca aducerea masonilor la Ortodoxie sa se faca prin Mirungere cu lepadarile de rigoare!) Kazantakis a fost afurisit de Biserica, dar anul trecut i s-a savarsit slujba parastasului! Masoneria propovaduieste o credinta crestina fara Hristos (hai mai bine sa vorbim despre mediu), apoi face prozelitism masonic cu emblema patriarhului Bartolomeu! Inceputul l-a facut Meletie Metaxachis (mason) care a facut prima miscare anatematizata de Biserica -schimbarea mineologului!
   4.Asupra Patriarhului Georgiei s-au facut presiuni enorme ca sa reintre in CBM, si sa anuleze hotararile Sinodului Georgian in privinta neacceptarii miscarii ecumeniste  de catre Biserica Georgiana. Aceste presiuni au fost exercitate constant de catre Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol!
   In ultima faza, Patriarhul Ilias al Georgiei, necedand presiunilor, a fost chemat la Constantinopol pentru o intrevedere cu Partiarhul Bartolomeu ”intre patru ochi” Patriarhul Bartolomeu i-a cerut ca intrevederea sa se faca numai cu un traducator din partea Patriarhiei Ecumenice, dar Patriarhul Ilias nu a acceptat decat cu conditia ca si el sa aiba traducatorul lui, din partea bisericii Georgiene. In cele din urma intalnirea celor doi intaistatatori a avut loc la Istambul avand fiecare cate un traducator.
   Iata care a fost scopul aceste foarte scurte intrevederi, dar de o insemnatate colosala: Patriarhul Bartolomeu ii spune Patriarhului Georgiei urmatorul mesaj:
   – Daca nu veti intra din nou in CMB veti avea ca tara probleme mari!
    Desi aceasta intalnire a fost considerata de Patriarhul Bartolomeu foarte secreta, Patriarhul Ilias a facut-o publica, avand ca martor pe traducatorul georgian care la insotit la intalnire!
   Stim care au fost evenimentele care au urmat apoi in Georgia, care au adeverit spusele Patriarhului Bartolomeu! Totodata, dupa aceasta intrevedere Patriarhul Georgiei va fi otravit, dar scapat prin Ajutor Dumnezeiesc de moarte!
   5. Pe data de 29 aprilie 2010 in Pireu, in stadionul Irinis kai Filias va fi gazduit simpozionul ” locul episcopului Romei in Biserica” ( in pridvor pentru a i se face lepadarile) cu binecuvantarea Mitropolitului Pireului Serafim. Acesta va fi facut ca un raspuns Ortodox la ceea ce s-a tinut in Cipru si va urma sa se desavarseasca la Viena!
                                                                                               
                                                                                               Un Post Binecuvantat,
                                                                                                                 Pr. M.

   Cititi va rog si:

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (Mărturisirea de credinţă din Volos, aprilie 2009)

CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR impreuna cu catolicii fac apel la toate cultele SA BATA CLOPOTELE in timpul summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

COMISIA MIXTA DE DIALOG TEOLOGIC INTRE CATOLICI SI ORTODOCSI se intruneste anul acesta in Cipru la sfarsitul lui octombrie

Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 18, 2010 at 8:30 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dan Lee said, on februarie 18, 2010 at 9:15 pm

    Am găsit o ştire interesantă aici http://www.mediafax.ro/externe/francmasonii-vor-sa-si-deschida-un-birou-la-bruxelles-5551214/

    Apreciază

  3. stefan said, on februarie 18, 2010 at 9:18 pm

    http://www.patriarchate.org/patriarchate/faq#relationship

    intrebare
    „Care este relatia actuala dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano Catolica?”

    raspuns
    „Inca de pe vremea Patriarhului Athenagoras si al Papei Paul al VI-lea cele doua biserici au sustinut un ‘dialog al iubirii’, care mai apoi incepand cu 1980, s-a largit [adica dialogul s-a largit] intr-un ‘dialog al adevarului’.

    –––––––––
    Ce mi se pare interesant aste ca aceasta apare in FAQ (frequently asked questions)(intrebari si raspunsuri)
    A se observa „imbunatatirea” sau „progresul” in ceea ce priveste relatia cu Romano Catolicii. Intai dialog ‘al iubirii’ apoi UPGRADe incepand cu 1980 [oare ce se intampla in acei ani in lume?!?! – ghici ciuperca ce-i ] la ‘dialog in adevar’ … pai care adevar domnilor ?!?

    Apreciază

  4. gil said, on februarie 19, 2010 at 4:11 am

    ce stiri faine ai omule!!!bravos!!

    Apreciază

  5. Anamaria said, on februarie 19, 2010 at 7:50 am

    Pentru ca acest blog sa continue sa fie interesant trebuie sa fie credibil.
    Vreau sa aflu rapid niste stiri mai putin politically corecte vin pe blogul lui SACCSIV caci stiu ca el are timp sa caute lucruri interesante si sa mi le puna la dispozitie.
    Pentru ca o stire sa fie credibila este necesara prezentarea sursei (un link la un document oficial de pe un sit oficial).
    Ma refer, de exemplu la stirea, putin ridicola pentru nivelul de altfel profesionist al blogului, cum ca in UE nu intra nici o tara daca nu se inchina la papa (bine ar fi daca UE ar da atata importanta Papei si crestinismului insa din pacate este exact pe dos).
    Si apropo Romania cum a scapat de inchinare la papa? Sau nu e in UE?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 19, 2010 at 8:57 am

      Anamaria

      Sora mea, este un material de la un preot ce vrea sa ramana anonim.

      Dar chiar si fara informatia aceasta, in articolul de mai sus scrie „Idei principale de la Sinaxa preotilor si monahilor ortodocsi care s-a tinut in Volos februarie 2010”

      Pricepi? Ce site oficial, ce link?

      Apreciază

      • Amalia said, on februarie 19, 2010 at 10:25 am

        Aceleasi informatii ca in articolul de mai sus le-am primit si eu dintr-o alta sursa.

        Apreciază

  6. Genny said, on februarie 19, 2010 at 7:58 am

    Felicitari Saccsiv pt tot…..la tine pe blog am gasit raspunsuri la foarte multe intrebari…Tine-o tot asa..Doamne Ajuta..

    Apreciază

  7. Sorin said, on februarie 19, 2010 at 8:52 am

    @Anamaria
    Nu o sa gasesti probabil informatii despre intalnirea de la Volos in presa internationala, informatiile astea sunt de obicei marginalizate sau anuntate rastalmacit.

    Ti se pare ca Romania a scapat de inchinare la Papa? Aminteste-ti ca asupra PF Teoctist s-au facut presiuni foarte mari pana a fost de acord cu vizita Papei din 1999 – vizita care a intrat in ‘mitologia’ ecumenista.
    Mai adaug doar tulburarea de anul trecut cu cei doi ierarhi ortodocsi care au gafat enorm din prea multa ‘iubire’ de papistasi. Zilele trecute PF Daniel a daruit Sfinte Moaste ‘mitropolitului’ catolic al Bucurestiului. Si asta nu e decat varful aisbergului.

    In acelasi mod in care s-a procedat cu Georgia (probleme mari din cauza ca Patriarhul a refuzat programul ecumenist), s-a intamplat si cu Serbia: Patriarhului Pavle i s-a propus o vizita a Papei, refuzul a dus la razboiul din 1999. Faptul ca vicepresedintele american Joe Biden a intrat in conflict cu Episcopul Artemie din Kosovo, care este acum persecutat, pune in evidenta legatura stransa dintre ecumenism si politica.

    Slava Domnului ca nici ierarhii drept slavitori nu stau cu mainile in san – asteptam cu nerabdare concluziile intrunirii in 29 aprilie.

    Apreciază

  8. Anamaria said, on februarie 19, 2010 at 9:11 am

    SACCSIV, ai darul sa-i faci pe oameni sa te simpatizeze chiar daca nu sunt de acord cu unele din ideile tale.
    Ai dreptate, fiecare intelege ce vrea si ce poate din articolele postate.
    Oricum raman la ideea ca in UE numai de obligarea oamenilor sa se inchine la Papa nu le arde.

    Apreciază

    • gil said, on februarie 19, 2010 at 11:56 am

      anamaria ai tu idea ta fixa dar nu ai citit ca papa este inaintemergatorul lui antihrist??ca sa pricepi si tu:il lauda toata lumea pe papa ca papa sa l arate pe obama ca sef dumnezeiesc al guvernului mondial!

      Apreciază

  9. Vulturul said, on februarie 19, 2010 at 10:13 am

    Te apuca rasul, diavolul vrea sa pacaleasca pe cei care mai pot fi pacaliti. Auzi masonii vor sa aiba organizatie in UE. Dar masonii din ierarhia Ortodoxa-slugile antihristice ecumeniste ce sunt?
    Dar tare tantalau e diavolul asta!
    Si un lucru trebuie mentionat: CINSTE GEORGIEI! Singura tara de la jocurile olimpice care are pe stema Sfanta Cruce. Cat despre situatia economica a Georgiei, a avut dreptate cel care i-a zis patriarhului Georgiei: nu va vindeti sufletele iaca nu mai aveti bani!
    Asta e CINTE GEORGIEI!

    Apreciază

  10. Vulturul said, on februarie 19, 2010 at 10:18 am

    O idee ce vor sa faca slugile masonice din afara ierarhiei ortodoxe, e o diversiune tare tampita: vor sa-i legitimeze pe asa zisi ecumenisti ca fiind crestini-te apuca rasul, te ti de burta nu alta, si masonii sa apara ca sunt in alta barca. Tare tampit e dracul!

    Apreciază

  11. Vulturul said, on februarie 19, 2010 at 10:24 am

    NADEJDEA MEA E TATAL! SCAPAREA MEA E FIUL! ACOPERAMANTUL MEU E DUHUL SFANT! TREIME SFANTA SLAVA TIE!

    Apreciază

  12. Vulturul said, on februarie 19, 2010 at 10:40 am

    Diversiunea asta cu masonii este pregatita pentru cei care sunt in dubii cu ecumenismul, dar pentru asa zisi fanatici e pregatit ceva mai pe intelesul securistilor: chiar acum in timp ce scriem una alta, cei care vor sa monitorizeze internetul deja ne-au trecut in liste, si vreau sa cred ca nu sunt site-uri ale securistilor care se dau drept ortodoxe pentru a ne intoxica, si cel putin sa ne aiba in baza lor de date.
    Dar in fond ce ne pot face? Vei vedea e raspunsul, dar sa ne punem nadejdea unde trebuie si de murit, trebuie sa murim odata, daca e pentru marturisirea ortodoxiei cu ata mai bine!
    Inchei cu un mic proverb asiatic care spune cam asa:
    Intr-o mare de oamenii aproape morti, doar cei care vor vrea sa moara pentu Adevar vor trai, iar cei care vor vrea sa traiasca fara Adevar vor muri!

    Apreciază

  13. u.b bc3 said, on februarie 19, 2010 at 11:51 am

    faca ce o vrea ierahi,dar noi daca ne tinem cu adevarta de credinta ,cea ce spun sfintii,o sa fie bine ,daca ne luam dupa ierahi rataciti o sa mergem direct in mocirla! teas ruga SACCSIV sa nu
    mai postezi articole despre ierahi,preoti,diaconi,( sai judecam,ca suntem in post si facem nu mai pacate,da sti si tu ca e destul de pacat sai judecam pe ierahi,) asa ca la sa de o parte articolele cu ierahi,macar pana ce trece postul dupa aia vezi tu ce faci……………………….. doamnea ajuta! si un post cat mai usor!

    Apreciază

    • gil said, on februarie 19, 2010 at 12:00 pm

      mai ub 40 bbc3 cnn! episcopul este soferul,iar tu pasagerul!daca tu nu intrebi pe sofer unde merge ti se pare ca esti vigilent!!sau tu vrei sa ajungi dormind in iad,scuteste ne de dragostea ta ecumenica,sau esti preot?normal ecumenist!scrie pe blogul patriarhiei!sau tu crezi ca prin tacere se marturiseste credinta!!tu de ce ne judeci pe noi??ti se pare ca tu ai voie sa ne judeci dar noi sa nu vedem ereziile sefilor da?asa vrei tu?

      Apreciază

  14. ovidiu said, on februarie 19, 2010 at 2:13 pm

    saccsiv,
    nu stiu daca este sau nu oportun acuma insa as vrea sa spun si eu,ca o mica incurajare,si cit se poate de dezinteresat insa nu fara a fi sensibilizat,ca apreciez munca pe care o faci si buna credinta,de care dai dovada,atita cit inteleg si simt eu,pe acest blog.Prin tine se face lucrarea lui Dumnezeu si roadele vor aparea la timpul potrivit(prin te miri cine,ori in ce mod),care din pacate vine cu viteza accelerata.Dumnezeu imi este martor ca nu caut sa te smintesc sau sa-ti aduc slava desarta ci pur si simplu,ca de la frate la frate un mic gest de recunostinta si de incurajare.Dumnezeu vede si rasplateste tuturor dupa inima lor.
    Doamne ajuta!
    Ps:poate a parut putin patetic dar imi asum riscul.

    Apreciază

    • bistosh said, on februarie 20, 2010 at 3:17 pm

      subscriu la cele spuse de tine. m-a influientat foarte mult ceea ce scrie pe acest blog, si cred ca saccsiv e constient, dar mai ales subconstient, de ceea ce face.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • bistosh said, on februarie 20, 2010 at 8:14 pm

        Rufin, personal, te apreciez pentru opiniile tale argumentate uneori cu ajutorul umorului vopsit in negru. Adica, atat timp cat cerul gurii nu ti se intuneca de cuvintele „ca niste nori aducatori de furntuna” si poti intretine soarele in gura ta, (fara nici macar sa ai dinti de aur, banuiesc) eu zic ca se merita sa indepartezi somnul ce ti s-ar putea instala confortabil sub limba atunci cand, vezi pe unii dintre noi, – cu ochii aproape-inchisi – ca vrem sa luptam impotriva intunericului. Oricum, noi vom spune: – De ce aceste cuvinte? (de parca despre aceste cuvinte ar fi vorba). Dar asta e. Cu greu mai putem intelege ceva.. poate nici atat.

        PS: Am luat aminte la cartile recomandate de tine niste comentarii anterioare. Daca mai ai sa-mi faci cateva propuneri, as fi bucuros sa le aud.

        Apreciază

  15. sorin said, on februarie 19, 2010 at 5:30 pm

    ’14. Corbea 1952 Ghe Motoi ascultati si no saregretati

    Apreciază

  16. u.b bc3 said, on februarie 19, 2010 at 6:13 pm

    domnul gil: da tu crezi ca rezolvi ceva,daca iti dai cu parerea pe blog daca e bine sau
    nu,razboiul e pe teren frate nu pe ‘net (virtual),vreau sa vad ce poti face tu in lupata asta ecumenica.multa vorba putine fapte.ai vazut si tu cand sa adunat la ultima sedinta bor,cand sa pus intrebari lui i.p.s.: despre mondialul ca sa pus bani in cristelita e.t.c.,ca nu sa rezolvat nimik , multi au aparut pe net anti sistem,masoni,ecumenic, dar nu fac nimica vorbe! daca tu gil iti faci o trupa anti ecumenic eu sunt primul ( razboiul pe teren : proteste,petiti etc)

    Apreciază

  17. azucena said, on februarie 20, 2010 at 5:32 pm

    rufin liban,

    in sfarsit ti-ai dat seama … ti-a luat cam mult timp …
    Iti pierzi vremea batandu-te cu morile de vant. It’s useless.
    Vrea doar sa te starneasca, sa duca totul in derizoriu, in uscaciune, in golire de sens, … in absurd.

    Apreciază

    • ovidiu said, on februarie 20, 2010 at 5:46 pm

      wow,azu…,
      cita „adincime” intrezaresc la tine…Iti cer prietenia!Vrei?Say yes!!U dig it?
      Ps:deja am inceput sa visez cu ochii deschisi! wow!!!

      Apreciază

    • john said, on februarie 20, 2010 at 8:07 pm

      E cam complicat ce spui tu pentru ce il anima de fapt pe Ovidiu.

      Problema lui cu rufin e simpla: incepe cu I si se termina cu E are 7 litere, I se repeta de 2 ori, si de chestia sufera acea parte natiunii romane (foarte mare din pacate!!) care a stat la baza zicatoarei: ” sa moara capra vecinului”.

      Boala grea ce-i drept, foarte greu scapi de ea…..Cu bolnavi din astia n-are sens sa te iei la cearta ca doar ii imbolnavesti si mai tare. Aici a gresit rufin.

      Apreciază

      • john said, on februarie 20, 2010 at 8:07 pm

        Raspunsul este pentru azucena la postarea ei de mai sus.

        Apreciază

      • azucena said, on februarie 20, 2010 at 9:00 pm

        John, ai dreptate.
        Maneaua tot manea ramane. Muzica psaltica bizantina e cu totul altceva …
        Lumi paralele …

        Apreciază

  18. […] Dezvaluiri importante la VOLOS, februarie 2010 Principalii vorbitori au fost parintele Theodoros Zisis, parintele Gheorghios Metalinos, parintele […]

    Apreciază

  19. Beta said, on mai 15, 2010 at 4:33 pm

    Nu pot sa scriu decat ca-l felicit pe Saccsiv pt. munca depusa sa adune atata material sa ni-l puna la dispozitie. Imediat dupa asa zisa revolutie, am fost o avida cititoare de presa. Era de inteles dupa asa multi ani de abstinenta. A aparut in acea perioada o revista care se numea FRANCMASONERIA si unde am citit despre multe lucruri pe care le-a scris Saccsiv in materialele sale. Mi-a fost mai usor in anii care au urmat sa-mi exercit dreptul la vot. Pacat de poporul nostru care a dat umanitatii multe valori ca se lasa asa usor manipulat. Un singur lucru mai vreau sa scriu. Credinta e foarte importanta indiferent carui rit apartii si daca-l iubesti pe D-zeu si nu te las invins de satana, inseamna ca ai recunoscut pe Fiul Sau care a fost trimis din iubire pt. ca noi oamenii sa invatam sa iubim. Urmand Calea, Adevarul si Viata nu ne vom llasa incovoiati , mai bine murim pt. dragoste catre D-zeu pt. ca nu numai ortodocsii il iubesc si oamenii din alte rituri si nenorocirea este aceeasi si pt. ei. Cu mult respect si stima.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.