SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va intruni in zilele de 18-19 iunie 2009. Se va lua vreo masura impotriva manastirii Petru Voda?

Posted in PATRIARHUL DANIEL, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane by saccsiv on iunie 16, 2009

   Potrivit articolului O noua sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane:

   „In perioada 18 -19 iunie 2009 la Bucuresti va avea loc o noua sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. In cadrul acestei sedinte, vor fi alesi ierarhii titulari in posturile vacante de episcop al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, respectiv al Episcopiei Husilor.

   Pe ordinea de zi a Sfantului Sinod mai sunt: – masuri concrete privind sanctionarea abaterilor de la disciplina administrativa si financiar-contabila la toate nivelele în Biserica: parohie, manastire, protopopiat, eparhie, mitropolie si patriarhie; – proclamarea anului 2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti, in contextul aniversarii a 1685 de ani de la primul sinod ecumenic de la Niceea (325-2010), precum si a 125 de ani de la recunoaşterea oficiala a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane (1885 – 2010); – criterii de ridicare a unor episcopii vechi in rang de arhiepiscopie, precum si a unor episcopi cu activitate indelungata si pilduitoare in rang de arhiepiscop onorific; – urgentarea demersurilor juridice incepute in anul 2000 pentru retrocedarea imobilului din Calea Victoriei nr. 28 (colt cu strada Doamnei nr. 1), sector 3, in vederea organizarii de catre Fundatia Asezamantul Nifon Mitropolitul, Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor a Muzeului crestinismului romanesc „Sfantul Dionisie Exiguul” ; – intensificarea sprijinului financiar si cultural acordat comunitatilor ortodoxe romane din strainatate.

   Deocamdata, conform articolului Ultima zi a vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Austria:

   „Astazi, 16 iunie 2009, a fost ultima zi a vizitei Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in Austria. Cu acest prilej, Preafericirea Sa a mers la Domul ,,Sfantul Stefan”, Catedrala Arhiepiscopiei Catolice din Viena.
   Ieri, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a avut o intrevedere cu presedintele Austriei, Heinz Fischer.
   Ieri seara, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vizitat Biblioteca Naţionala a Austriei unde se pastreaza un manuscris din secolul al XV-lea, lucrat pe teritoriul tarii noastre. De asemenea, Preafericirea Sa a participat la un moment festiv in onoarea Bisericii Ortodoxe Romane organizat de Fundatia Pro Oriente.
   Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va reveni in tara în aceasta seara, la ora 20.00
.”

   Sa speram ca nu le va trece prin cap sa adopte oarece masuri impotriva monahilor cu adevarat marturisitori, tinand cont la conferinta de presa din 26.02.2009, intrebat fiind ce se va intampla cu monahii care nu vor asculta de sfatul dat de Patriarhie si-si vor continua atitudinea, Constantin Stoica a raspuns ca:

   “Este o problema pe care fiecare episcop va incerca s-o resolve in eparhia pe care o pastoreste in consonanta cu recomandarea Sfantului Sinod. Fiecare va gasi modalitatea de rezolvare a acestei probleme.”

   La intrebarea daca biserica se dezice de astfel de monahi, acelasi a raspuns:

   “Categoric. Pe de alta parte, nu vreau sa facem un caz, dar inclusiv la emisiunea de aseara, am vazut o maica care nu are nici o legatura cu biserica ortodoxa romana, se numeste maica Ecaterina de la Ierusalim, in mod firesc insa o maica sta intr-o manastire, ori dansa sta in Bucuresti, este foarte activa in toate aceste dezbateri, ofera presei ceea ce are nevoie: senzationalul de factura indoielnica.

   In ceea ce ma priveste, deja cu unul dintre colegii mei am zis sa fim printre primii care ne facem pasapoarte biometrice, pentru ca nu vedem nici un pericol in ele.

   Cititi va rog si articolul:

Hotararea Sfantului Sinod in legătură cu problema noilor paşapoarte electronice, conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Patriarhiei si ce se va intampla cu monahii care nu vor asculta de sfatul dat

  

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 16, 2009 at 7:48 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. saccsiv said, on iunie 17, 2009 at 6:14 am

    Remus

    Ce bine te-a „citit” acela …

    Apreciază

  3. cris said, on iunie 17, 2009 at 7:12 am

    Remus, rau ai facut ca ai judecat in felul ala episodul de la Manastire. In loc sa te fi judecat la rece, sa-ti fi pus intrebari de genul „ce e in neregula cu mine?” sau „oare nu cumva a avut dreptate, poate am exagerat !?!”, etc…, ai preferat sa te consideri victima si sa acuzi Biserica.

    Lectii avem de invatat cu totii, dar tu nu te culca pe o ureche ca ceea ce tu ai invatat este si corect.

    Apreciază

  4. spellmaker said, on iunie 17, 2009 at 10:32 am

    @remus…..\”semne de intrebare pt. tot ce face religia\”.nu religia face.oamenii sunt cei care gresesc si o aplica prost.scuze ,dar tu nu poti da vina pe religie.daca acel om ti-a gresit are cine sa il judece.tu pune mina si lupta cu orgoliul tau .daca ne intoarcem la momentul agresiunii tale si ne uitam la prezentul tau probabil ai ajuns exact la punctul observat de acel monah.este adevarat ,poate ca era bine ca acel om sa iti explice cu calm ceea ce avea de spus,dar daca s-a intimplat contrariul nu cred ca ai facut bine sa te superi pe religie,biserica sau Dumnezeu.nu uita ca religia e practicata de oameni si din aceasta cauza poate ca manifestarile ei nu sunt poate tocmai perfecte,dar este ceva ce te poate face sa nu te \”pierzi\”:increderea in Dumnezeu , studierea si practicarea virtutilor.se zice ca daca virtutile ajung sa fie active in om ,acela face un pas important spre comuniunea cu Dumnezeu si e foarte greu sa gresesti.Tot atunci incepe sa functioneze si iertarea de aproape,asta fiind o kestie foarte importanta de aplicat in viata.chiar daca in prezent nimeni nu mai are interesul sa ne invete dogmatismul ortodoxiei se gasesc inca destule carti utile de studiat.nu iti lasa mintea sa stea in intuneric.cauta pe cineva mai bun sa iti explice ceea te intereseza si vei reusi multe.probabil in sufletul tau cauti inca ,asa ca gaseste persoana potrivita tie ,dar vezi sa nu fie un inselator.mult succes

    Apreciază

  5. […] Saccsiv: Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va intruni in zilele de 18-19 iunie 2009. Se va lua vr… […]

    Apreciază

  6. fgrahram said, on iunie 17, 2009 at 8:52 pm

    parinte patriarh esti un idiot si heinz fischer de asemenea

    am sa citesc la stiri ca aveti amandoi noul virus.

    Apreciază

  7. Daniel F said, on iunie 18, 2009 at 9:42 am

    La Petru Voda este inima noastra, sa aiba grija domnii masoni ce fac ! Ca nu am uitat sa ne facem sabie daca e nevoie…. Neamul asta nu e de mamaliga.

    Apreciază

  8. ortodox said, on iunie 21, 2009 at 1:59 pm

    sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, dar Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus este CONTAMINATA …..ce face o manastire unde calugarii stau in marmura si LUX cu cateva zeci de milioane de euro?????????????????? am fost oarecum alungat cand am inceput sa intreb pe parintele Teofil si alti parinti din manastire….DOAMNE AJUTA….imi fac Biserica acasa

    Apreciază

  9. […] Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va intruni in zilele de 18-19 iunie 2009. Se va lua vr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.