SACCSIV – blog ortodox

MITROPOLITUL Ieremia de Gortina ANATEMATIZEAZA panerezia ECUMENISMULUI semnata de tradatorii Ortodoxiei participanti la MARELE SINOD

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 9, 2016

Foto: http://www.aparatorul.md/mitropolitul-ieremia-de-gortina-rugaciuni-in-comun-cu-papistasii/

Iata ce putem citi la Mitropolitul Ieremia de Gortina anatematizează panerezia ecumenismului semnată de trădătorii Ortodoxiei participanți la Adunarea din Creta de pe Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”:

Circulară duminicală a mitropolitului
Epistola mitropolitului către credincioșii săi

Iubiți creștini ai Sfintei noastre Mitropolii,
Vă urez să fiți sănătoși și să trăiți fericiți. Mă rog ca Preasfânta Stăpână să vă acopere și să vă păzească familia de orice rău. Să fiți ocrotiți de Maica Domnului, bunii mei creștini!
Ca Arhiereu al acestui loc, răspunzător pentru progresul vostru duhovnicesc, doresc să se înfierbânte inima voastră bună de dragostea față de Iisus Hristos. Observ că ne-au biruit diferite probleme, economice și de alte feluri, am fost preocupați de ele și am uitat că cel mai important lucru dintre toate este să Îl iubim pe Dumnezeu și să trăim după Legea Lui cea sfântă.
De aceea vă rog fierbinte, fraților, să ne întoarcem din toată inima la Hristos și la credința noastră ortodoxă. Să spunem astfel în rugăciunea noastră: Hristoase al meu, fă-mă să Te iubesc mai presus de orice! Măicuța Domnului, întărește-mi credința și iubirea față de tine!
Creștinii mei, să aveți acasă Sfânta Evanghelie și să citiți din ea câte puțin în fiecare zi. Ce creștini suntem noi dacă nu am citit Evanghelia măcar o dată? În duminici și la marile sărbători să mergeți la biserică cu toată familia voastră. Dimineața, când vă treziți, spuneți rugăciunea Tatăl nostru și rugați-L pe Hristos să vă ajute în acea zi. Și înainte să adormiți seara să vă rugați iarăși și să Îi mulțumiți lui Hristos pentru ziua care a trecut. Să postiți miercurea și vinerea, așa cum au hotărât Sfinții Părinți ai Bisericii noastre. Să nu lipsească din casa voastră candela și tămâia, pentru că ele sunt mărturii ale unei spiritualități ortodoxe autentice. Și să vă străduiți să fiți împăcați cu toți oameni și să nu faceți nimănui vreun rău, nici să nu acuzați pe cineva de ceva. Căci fiecare dintre noi suntem vinovați de ceva înaintea lui Dumnezeu.
Fraților, așa să trăiți și veți vedea că binecuvântarea lui Dumnezeu va veni în familia voastră și în țara noastră, pe care conducătorii noștri au distrus-o. Acești conducători ai noștri spun cu nerușinare că nu cred în Dumnezeu, iar unii dintre ei chiar iau hotărâri contrare Legii Lui. Și alții au mai spus asemenea lucruri, însă în final au ajuns cenușă și au fost împrăștiați de vânt peste tot!…
Și încă ceva, creștinii mei: sunteți creștini ortodocși, botezați în sfânta cristelniță de un preot ortodox. Deci țineți cu tărie credința voastră ortodoxă, după cum ne-au predat-o Sfinții noștri Părinți, cum au trăit-o binecuvântații noștri bunici aici, în eparhia noastră.Pentru că există o mișcare perfidă satanică, care vrea să amestece credința noastră dreaptă cu alte «crezuri» mincinoase și să ne schimbe credința și să o falsifice.
Mișcarea aceasta se numește ecumenism și nu este pur și simplu o erezie, ci îmbrățișează toate ereziile. Este o «panerezie». Și ecumenismul este instigat și susținut de papa. Totuși răul cel mare, frații mei, este că există și de-ai noștri și mai ales persoane oficiale, purtătoare de rasă clericală, aflate în funcții înalte, care îl îmbrățișează pe papa și îl numesc frate, în sens bisericesc.
Mai mult, de curând și Sinodul din Creta i-a numit oficial pe papistași și pe ceilalți eretici «Biserici», în opoziție cu tot ce a zis Ierarhia Bisericii noastre grecești la ultimul ei Sinod. Însă mă întreb și zic: Dacă și ereticii sunt biserică, atunci la urma urmei care este «Biserica cea UNA, Sfântă și Sobornicească», pe care noi o mărturisim în crezul nostru?
Personal, ca Episcop, pentru această ilegalitate gravă și pentru altele chiar și mai grave, pe care le-au semnalat înțelepți teologi și canoniști, clerici și mireni, am o părere negativă față de Sinodul acesta. Pentru că ereticii nu pot să constituie sau să fie numiți Biserică. Sunt cu desăvârșire neștiutori de teologie cei care spun aceasta.
Însă pe noi nu ne interesează ce spun și ce fac ceilalți, oricare ar fi aceștia, care spun astfel de lucruri neteologice și neortodoxe. Noi oricum, ca Biserică a Gortinei și Megalopolisului, Episcop, cler și popor al lui Dumnezeu, declarăm oficial că noi condamnăm Ecumenismul ca panerezie.
Iar papei nu îi spunem «frate», nici papistașii nu sunt «Biserică» (în înțelesul tainic al cuvântului), ci îi numim «eretici». De asemenea, «anatematizăm» papismul, pentru că noi aici, în Gortina și în Megalopolis, suntem copiii și urmașii Sfântului Cosma Etolianul, care spunea creștinilor: «Pe papa să-l blestemați, el este cauza»!
Vă doresc, creștinii mei, să fiți «la sânul Maicii Domnului», după cum spunea Sfântul Cosma Etolianul. Îmi doresc mult să mă întrebați referitor la subiecte legate de înaintarea voastră duhovnicească și îndeosebi să îmi cereți să vă spovedesc. Pentru că spovedania, în primul rând, este lucrarea Episcopului. Doresc să se curățească sufletul vostru ca să Îl vedeți pe Dumnezeu, căci Hristos ne-a zis: «Cei curați cu inima vor vedea pe Dumnezeu»(Matei 5, 8). Același lucru rugați-vă și voi pentru mine! Fie să ne întâlnim toți în raiul cel dulce, în Împărăția cerurilor! Amin.

(sursa: http://epomeni-tois-agiois-patrasi.blogspot.ro/2016/09/blog-post_27.html)

Cu multe urări de bine,
† Ieremia, Mitropolitul de Gortina și Megalopolis

traducere din neogreacă de
pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Comentariu saccsiv:

Multi anti ecumenisti reali sau doar cu numele, ne indemnau sa asteptam ca vreun sinod sa dea anatemei ecumenismul. Si li s-a amintiti de:

ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei

Dar nu le-a fost suficient, ba pentru ca prea e rus acel Sinod, ba pentru ca prea e din afara Rusiei.

Altii ne indemnau sa asteptam sa vorbeasca vreun Mitropolit. Iaca, a vorbit si un Mitropolit.

Ce veti mai astepta fratilor? Antihristul?

Cititi va rog si:

Mitropolitul Ieremia al Gortinei: De ce MARELE SINOD i-a numit pe eretici “Biserica”?

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. un ins dintre atâția said, on octombrie 9, 2016 at 10:34 am

    Biserica este sobornicească, cum mărturisim in Crez. Toate se orânduiesc soborniceste, altfel apar schisme si „bisericute”, unii sunt ai lui Petru, altui sunt ai lui Pavel, etc.
    In privinta ecumenismului nu mai poate fi îndoiala ca este PANEREZIE, precum au mărturisit cam toti sfintii recenti ai Ortodoxiei, in frunte cu Sf Justin Popovici, marele dogmatist al sec XX.
    Însă boala aceasta grava, cancerul ecumenist trebuie -si va fi! -scos din Trupul Bisericii pe cale soborniceasca, indiferent ca va fi un sinod local sau unul ecumenic care sa arunce, azi dupa aberatia din Creta, anatema asupra sincretismului religios ecumenist.
    Pana la osândirea soborniceasca actuala (cea făcut de Rocor e buna, însă are nevoie de reactualizare universala, mai ales datorita pseudo-sinodului cretan), fiecare crestin ortodox este răspunzător sa marturiseasca orin fapta si cuvânt Traditia Bisericii, care niciodată nu a învățat sincretismul, ci „calea cea stramta si plina de scarbe” a Evangheliei.

    Sunt vremuri de cernere… Nu Biserica va cădea, caci portile iadului nu o pot birui, ci foarte multi din membrii ei se vor rupe de Harul si Adevărul ce prin Hristos au venit, si numai intru Hristos se pot trăi.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on octombrie 9, 2016 at 1:27 pm

      un ins dintre atâția

      Deci, ce zici tu?

      Apreciază

      • un ins dintre atâția said, on octombrie 9, 2016 at 2:26 pm

        Ca multi vor cădea, atât la stânga, cat si la dreapta…nefiind sobornicesti.
        Credeam ca am fost explicit. Însă, primesc si cu ispitirea… 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 9, 2016 at 4:22 pm

        insul CAZUT cu ifose de „patristic”

        „…nefiind sobornicesti.”______ ce inseamna Sobornicitate la tine? Cu CINE sa fie sobornicesti , cu GLOATA CAZUTA si INCAPATZANATA care tine FORMELE „canonice” sau cu Duhul Sfant si cu Biserica BIRITOARE care ASA a procedat DINTOTDEAUNA cu EREZIA : S-a DELIMITAT de ea, A ANATEMATIZAT-O si n-a asteptat „sinoade ” sau pe Hristos din Cer sa faca asta in locul Ei.
        Biserica este OMUL in care se afa Adevarul, si poporul care URMEAZA NEABATATUT Adevarul iar nu „formele” si GLOATA.

        la tine notiunea de Sobornicitate se confunda VADIT cu notiunea de GLOATA !
        la tine NU conteaza Dogma si Adevarul ci GLOATA , MAJORITATEA = PERVERS numita /intitulata „sobor” , pe modelul papsiatse AUTOintitulata Catolica !

        baaa, ati PERVERIT si Dogma si Adevarul si definitiile, „HUOrtodoxia voastra e o FATZADA varuita cu „forme” mincinoas-legale !

        Avea dreptate cand zice ce zicea PS Avrechie Tausev despre voi CAZATURILOR !

        „Unii vor zice: „Ascultaţi, ce tot vorbiţi, despre ce prăbuşire a Bisericii este vorba, când noi avem legământul hotărât al lui Hristos care spune: „Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Mt. 16,18). Foarte adevărat, cuvintele lui Hristos sunt fără îndoială de netăgăduit, însă nu se ştie de ce, uităm că prin aceste cuvinte Hristos nu arată hotarele Bisericii, pe care „porţile iadului nu o vor birui.” Nu se spune care anume Biserică va fi aceea: a Constantinopolelui, Rusă, Sârbă, Bulgară, Biserica Rusă din diasporă, sau oricare alta. Se spune simplu – „Biserica”, adică, până la sfârşitul veacului şi cea de A Doua Venire a lui Hristos, adevărata Biserică nu va dispare de pe faţa pământului, ci va subzista. Biserica va rămâne Biserică cu toate înaltele ei legăminte, împuterniciri şi drepturi binecuvântate ce-i aparţin, chiar şi în cazul, când în ea va rămâne un singur episcop şi minimum de credincioşi. Iar restul se va clătina şi va cădea, va fi „biruit de porţile iadului”, chiar dacă va continua să se numească „biserică”.

        Iată ce trebuie de avut în vedere pentru a evalua corect evenimentele care au loc în zilele noastre!

        „Nu avem de unde aştepta restabilirea creştinismului” – scrie mai departe Episcopul Ignatie: „Vasele Sfântului Duh au secat definitiv pretutindeni, chiar şi în mănăstiri, aceste tezaure de evlavie şi daruri harice, or, substanţa Duhului dumnezeiesc poate fi suplinită şi restabilită numai prin uneltele Sale. Îndelungata şi milostiva răbdare a Domnului îngăduie să se prelungească şi să fie amânat deznodământul final pentru cei rămaşi, care se vor mântui, între timp, cei ce putrezesc sau au putrezit, vor atinge deplina putreziciune. Cei ce vor să se mântuiască, trebuie să înţeleagă bine acest lucru şi să folosească timpul dat spre mântuire, „căci timpul scurt este”, iar trecerea în veşnicie este aproape pentru fiecare din noi.

        Se cuvine să fim mai împăciuitori faţă de starea Bisericii şi totodată înţelegători. Această stare jalnică este îngăduită de Sus.

        Stareţul Isaia spunea: ”Înţelege vremea! Nu aştepta buna orânduire în structura bisericească îndeobşte. Fii mulţumit că există posibilitatea mântuirii individuale a celor care vor să se mântuiască”.”

        … si inca :
        „”Vieţuirea după Dumnezeu – spune Episcopul Ignatie – va deveni foarte anevoioasă, din pricina Apostaziei generale. Mulţimea apostaţilor, intitulându-se şi prezentându-se în aparenţă drept creştini(!!), îi vor prigoni cu atât mai lesne pe veritabilii creştini. Apostaţii, înmulţindu-se, vor împresura pe adevăraţii creştini cu nenumărate intrigi, vor pune nenumărate piedici în calea bunelor intenţii de mântuire şi slujire a Domnului, după cum arată Sfântul Tihon Zadonski. Ei vor lupta împotriva robilor lui Dumnezeu, recurgând la forţa autorităţilor de stat, prin represalii şi denunţuri, prin diverse uneltiri, amăgiri şi prigoană feroce…”

        În vremurile din urmă adevăratul monah (desigur, acest lucru e valabil pentru orice creştin adevărat!) abia dacă va găsi vreun adăpost îndepărtat şi ascuns pentru a sluji acolo cu oarecare libertate lui Dumnezeu, şi pentru a nu se lăsa antrenat de către Apostazie şi apostaţi în slujire satanei. Cine, văzând ce se petrece acum în lume, inclusiv slujirea satanei în mod făţiş, poate spune că aceste vremuri n-au venit încă?

        Fără îndoială că ele au şi venit, dacă Sfântul Ierarh Ignatie scria cu peste o sută de ani în urmă despre aceste vremuri:

        „În viitor vremurile vor fi tot mai grele. Creştinismul, ca duh, se îndepărtează din mediul uman fără ca gloata agitată şi aservită lumii deşertăciunii, să observe, lăsându-l propriei decăderi!”

        Este foarte important să semnalăm prin aceste cuvinte că, acei oameni care fac parte din gloata agitată şi aservită „lumii deşertăciunii”, cei care într-atât s-au afundat ei înşişi în deşertăciune, predându-se slujirii lumii acesteia, care zace sub puterea celui rău, după cuvântul Apostolului (I Ioan 5,19), încât şi-au pierdut vederea duhovnicească.

        De aceea tot ce se petrece acum în lume, li se pare absolut normal, firesc, ceva cu care trebuie să ne împăcăm. Ei se supără grozav pe acei ce încearcă să le deschidă ochii, din cauza că aceştia nu-i lasă să trăiască lihnit, cu plăcerile lor

        În continuare Episcopul Ignatie scrie: „Se împlinesc proorocirile Scripturii despre Apostazia de la creştinism a popoarelor trecute de la păgânism la creştinism. Apostazia a fost prevestita de către Sfânta Scriptură cu toată claritatea şi este o mărturie a faptului cât de adevărat este tot ce s-a spus în Scriptură”.

        Iată de ce adevăratul creştin nu trebuie să intre în panică, observând acest sumbru tablou al Apostaziei, spre deosebire de unii, care cu naivitate şi necugetat se sperie, preferând să nu vadă Apostazia şi să tacă.

        Dreptcredinciosul creştin cunoaşte din cuvintele lui Hristos Mântuitorul însuşi că toate acestea „trebuie să fie” (Marc 13,7; Luca 21,9), însă el nu trebuie să închidă ochii asupra lor, ci este dator să fie pe deplin conştient faţă de cele ce se întâmplă, şi să aprecieze corect toate evenimentele, în care se manifestă Apostazia, ca să ştie cum să se comporte spre a nu fi târât de puhoiul Apostaziei.

        Spre a ne călăuzi, Episcopul Ignatie spune: „Apostazia are loc cu îngăduinţa Domnului, nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri…”

        http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/marea_apostazie.htm

        baaaa „insule” esti un APOSTAT TIPIC, citeste textul acesta si vei vedea SINGUR de ce parte te afli cu „gandirea” ta politic correcta cu tot !

        voua CAZATURI VICLENE nici textele Sfintlor, nici Dogma nici Hristos Insusi NU VA MAI POT fi de folos/ajuta pentru ca sunteti cu DESVRASIRE PERVERSI si cu incapatanare STRICATI !

        Apreciat de 1 persoană

      • maxim marcu said, on octombrie 9, 2016 at 6:59 pm

        Vrednic este IPS Ieremia. Celor care cred ca nu mai este har in bisericile in care sunt pomeniti ierarhii eretici care au semnat in Creta, le propun sa se gandeasca la urmatorul lucru. Daca ati avea posibilitatea, sau mai bine zis, daca ati fii lasati, ati putea sa luati potirul din altarul unei astfel de biserici, si sa-l rasturnati jos, apoi sa calcati totul in picioare? E foarte bine ca se lupta impotriva sinodului din Creta, si ca in anumite locuri, s-a intrerupt pomenirea, bine era daca se facea asta in mai multe biserici, dar oare suntem siguri, ca nu mai este Har in acele biserici, si nu mai sunt Sf Taine valabile? Celor care imi vor raspunde, ii rog ca mai intai sa raspunda la intrebarea de mai sus, ar avea curajul sa arunce jos potirul, da sau nu?

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 9, 2016 at 7:36 pm

        maxim marcu

        Cu ce hal de ispita vii si tu …
        Pai nici intr-o statuie a Domnului Iisus Hristos facuta de catolici nu mergem sa tragem cu pusca.

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 10, 2016 at 4:51 am

        nai agarici, nu mai improsca venin pe aici cu viclenie, ca nu ti-ai gasit prostii sa ii pacalesti. multi ii vor prigonii pe adevaratii crestini, dar vad ca va apucati sa incarcati sacul cu fel de fel de fapte si gogosi ca si cum ar fi scoase din gura noastra

        Apreciază

      • el said, on octombrie 10, 2016 at 1:35 pm

        maxim marcu

        pui o FALSA problema.
        NICIUN om normal la cap cu atat mai putin un crestin antiecumenist si cu ACRIVIE la Adevar NU o sa primeasca vreodata sa arunce pe jos potirele sau alte „sfintenii” ale ERETICILOR de ORICE fel pentru ca noi nu suntem derbedei porniti sa daramam sandramelele diavolesti cu pietre si dezordini de infractori.

        noi DARAMAM EREZIA DUHOVNICESTE aratand INSELAREA ei si HULA si NE PAZIM de ORICE comuniune cu ERETICII.

        nici Hristos NU a venit sa arunce cu pietre/darame altarele idolesti sau sinagoga sataniceasca iudaica ci sa aduca ADEVARUL in lume celor care AU URCEHI DE AUZIT si INIMA FARA VICLESUG.

        nu cumva ai ajuns si tu sa ceri „semne si minuni” ca ratacitul de Teodot?

        Apreciază

    • el said, on octombrie 9, 2016 at 2:20 pm

      saccsiv

      ce sa zica, ca toti TRADATORII carora li se pare sunt „marturisitori” : sa mergem landra cu kakatul ecumenist mai departe si sa asteptam ( PE CINE?) sa faca Sinod si sa anatematizeze erezia ecumenista in consensul intregii” Biserici” ( CARE beserica ? aia ECUKAKAmenista ? sau CEI PUTINI ramasi curati … care deci NU pot avea „conses” cu GLOATA CAZTA a besericii) .

      asa zic TOTI CAZUTII, si asteapta pe Hristos din Cer sa le faca lor Sinod sa curete LEPADATURA eretica din Biserica ajunsa MAJORITARA si DESPOTICA, aia la care slujeste si el „insul” ..

      asa zic TOTI TRADATORII care tranacnesc DEGEABA impotriva EREZIEI Ecumeniste , dar se imparatsesc si au comuniune DEPLINA si TOTALA …taman cu ERETICII ecumenisti dar inca li se mai pare ca ar ramane „curati” …. adica CURVESC cu ERETICII dar se tin de „feciorelnici” !

      asa zice si Teodot si coconetele „marturisitoare” de la paltin care pupa slugarnic laba ERETICULUI savu( FOST teofan) si altii de teapa lor.

      in traducere libera: STIM ca sunt ERETICI, dar MERGEM DEPLIN cu ei …. ca nu s-a facut SInod sa-i anatematizeze.

      ca si cum ANATEMA e „valabila” DOAR daca o arunca GLOATA , nu conteaza Duhul Sfant ci MAJORITATEA, la astia e cu DE(MONOCRATIA.
      REEDUCATI si ERETICI ! FATRANICI si INSELATORI PERVERSI care nici ei NU s emantuiesc nici pe altii NU ii lasa cu sofismele lor de 2 parale ruginite !

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 9, 2016 at 3:16 pm

        el

        Asa e, dar poti te rog sa nu mai folosesti cuvantul cacat?

        Apreciază

      • el said, on octombrie 9, 2016 at 4:06 pm

        saccsiv

        pana acum n-am gasit altul mai urat sa-l inlocuiesc. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • octoviv said, on octombrie 9, 2016 at 4:43 pm

        el

        Legat de ce spunea saccsiv:

        Organizația menționată la această adresă https://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_Jesus are sigla asta:

        Ca să afli care sunt valorile organizației cu logo-ul de mai sus (ce prețuiesc membrii organizației mai sus menționate), „flip”-uiești (răstorni) imaginea de mai sus pe orizontală de la dreapta la stânga și apoi pe verticală de sus în jos, obții această imagine:

        și apoi citește cuvântul în limba engleză și tradu-l în limba română.

        Sursa informațiilor de mai sus (ATENȚIE!!! – conține și imagini scârboase), aici:

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare iartă-ne, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria mântuiește-ne pe noi.

        Tuturor Sfinților din Biserica Biruitoare rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi.

        Sfântă și de viață dătătoare Cruce a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, apără-ne pe noi.

        Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 9, 2016 at 5:03 pm

      Un ins

      Ca să nu fim bisericuţe prin îngrădirea faţă de erezie, mai bine să fim toţi ai lui antihrist, aşa-i? Şi să aşteptăm cuminţi un sinod antiecumenist, deşi ierarhii BOR din Creta au semnat TOŢI, iar cei din ţară s-au coalizat cu ei în rugăciune comună, în trădare mută sau chiar în lăudarea ortodoxiei sinodului tâlhăresc.
      Ne dai şi un termen, sau nu contează? Aşteptăm şi noi, aşa cum îl aşteaptă evreii pe mesia? Că doar vorbeşte Biblia despre o mie de ani ca o zi şi despre răbdare, nu?

      Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 10, 2016 at 12:27 am

      un ins dintre ataţia din biserica lui antihrist

      S-a programat data sinodului antiecumenist pe care-l aştepţi şi pe care ne obligi să-l aşteptăm în erezie. Ştii când? De sfântul aşteaptă!
      Sau ţi se pare că se grăbesc ierarhii să condamne erezia pe care o oploşesc şi cresc de decenii?
      Ni se cere răbdare. Dar cum îţi explici că, în cazul antiecumeniştilor, reacţiile ierarhilor au fost foarte prompte? Irineu s-a grăbit să-i strângă pe stareţi să semneze contra mărturisitorilor de la Lacul Frumos, Ioachim l-a exilat pe părintele Elefterie Tărcuţă, Pr. Ciprian Staicu a primit avertismente, Sofronie al Oradiei i-a obligat pe preoţi să semneze că nu vor vorbi antisinod, plus ameninţări, depuneri din stareţie, alungări din mănăstiri, TOATE în ritm ALERT.
      Poate ne explici matale de ce toate astea s-au putut face rapid, numai sinodul antiecumenist nu se face de atâta vreme, în pofida reacţiilor pliromei? Aşa-i că logica îţi spune că se căznesc cinstiţii ierarhi să organizeze cât mai bine sinodul antiecumenist?

      Apreciază

      • un ins dintre atâția said, on octombrie 10, 2016 at 9:26 am

        Iti răspund: Pt ca Iuda face de capul lui, iar apostolii înfăptuiesc doar in comuniune.
        Asta va fi semnul distinctiv al celor ce raman cu Hristos in vremurile noastre apocaliptice.

        Cat despre apelativul: „un ins dintre ataţia din biserica lui antihrist” – ce sa mai zic… No Comment.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 10, 2016 at 11:00 am

        Deci sa intelegem ca iuda= toti patriarhii, ierarhi si preotii ecumenisti. Iar restul turmei care asculta de ierarhi, preoti si monahi care nu pleaca capul satanei si slugilor sale sunt in comuniune cu Sfintii Apostoli. Caci daca crezi altfel esti in mare ratacire sau poate unu de-al lui Daniel. Vezi articolul de mai sus pe blog unde calugarii adevarati athoniti condamna sinodul. Nu vorbesc de la mine ci ei marturisesc, eu si altii doar ducem vorba mai departe, a lor si a inaintasilor nostrii care au lasat Sfintele Canoane.

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 10, 2016 at 11:34 am

        un ins care se pretinde sobornicesc, dar e doar pervers

        1. Se pare că nu ai sesizat că Iuda s-a înmulţit exponenţial, iar apostolii aproape nu mai sunt. Deci, poţi vorbi despre mulţimea de iude şi de apostol. „Sobornicitatea” iudelor e cumva Biserica?
        2. Poate ne spui că ierarhii BOR semnatari în Creta s-au comportat „apostolic”? Poate apostolic se comportă ierarhii care nu au semnat, dar care TAC/ laudă sinodul tâlhăresc şi liturghisesc cu ereticii semnatari?
        Eu văd că Sfinţii Apostoli au alte păreri, căci canonul 45 al Sfinților Apostoli precizează:
        „Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-ar ruga împreună cu ereticii să se afurisească; iar dacă le-a îngăduit acestora să săvârșească ceva ca și clerici (să săvârșescă cele sfinte) să se caterisească.”
        3. „Iuda face de capul lui”. Cumva, cei pe care îi asimilezi tu lui Iuda fac de capul lor? Antiecumeniştii care au întrerupt pomenirea ereticilor au făcut asta de capul lor, sau luându-se după canoane şi după Sfinţii Părinţi?
        Auzi tu pe la aceste „iude”–după capul tău– să aştepţi un sinod care nu mai vine? Sau şi sfinţii aceştia sunt „de capul lor”?

        “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.” (Sfântul Ciprian al Cartaginei)

        „Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc şi ca de la un şarpe” (Sfântul Ioan Gură de Aur).

        „Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau de săvârşeşte semne, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor” (Sfântul Ignatie).

        „Dușmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci și cei aflați în comuniune cu ei.” (Sf. Ioan Gură de Aur)

        ”A tăinui cuvântul Adevărului, înseamnă a te lepăda de el. Bine este a trăi în pace cu toți, dar numai cu aceia care cugetă aceleași despre buna credință. Și este mai bine să ne războim, atunci când pacea lucrează conglăsuirea către rău.” (Sf. Maxim Mărturisitorul)

        ”Toți dascălii Bisericii, toate Sinoadele, toate Sfintele Scripturi, ne spun să ne ferim de acești eretici și de împărtășirea cu ei.” (Sf. Marcu Eugenicul)

        Sf. Ignatie Teoforul: ”De aceștia (de eretici) trebuie să fugiți ca de fiare (…). Trebuie să vă feriți de ei, fiindcă mușcăturile lor sunt greu de vindecat.”

        Sf. Vasile cel Mare: ”Trebuie să evităm orice părtășie cu ei (cu ereticii) și să le respingem cuvintele ca unele ce sunt otravă pentru suflete.”

        Gherman cel Nou al Constantinopolului: “Fugiți cu grăbire, depărtându-vă de preoții care s-au plecat stăpânirii latine. Să nu vă adunați cu ei în biserică, nici să nu primiți din mâinile lor vreo binecuvântare. Fiindcă este mai bine să vă rugați lui Dumnezeu, singuri în casele voastre, decât să vă adunați în biserică, dimpreună cu slugarnicii latino-cugetatori.”

        Sfântul Nicodim Aghioritul: ”Se cuvine să ne îngrădim pe noi înșine și să ne separăm de episcopii care în chip vădit, stăruie în greșeală, privitor la cele ce țin de Credință și de Adevăr, așadar se vădesc a fi eretici sau nedrepți.”

        Sfântul Ignatie Teoforul: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

        Sf. Teodor Studitul: ”întinare are împărtășania din singurul fapt că-l pomenește (pe ereziarh), chiar dacă ortodox ar fi cel ce face Sf. Liturghie.”

        Sfântul Marcu Eugenicul: ”Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit, şi de pomenirea celor de nepomenit! Iată eu, Marcu păcătosul, vă spun că oricine pomeneşte pe papa ca pe un ierarh ortodox este vinovat. Iar cel ce cugetă dogmele latinilor (papistaşilor), cu latinii se va judeca şi se va socoti vânzător al Credinţei.”

        Sf Apostol Pavel: „Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei. Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin cuvinte bune si prin cuvantare de bine inseala inimile celor prosti”.

        Etc.

        4. Nu mi-ai răspuns cum se explică reacţia rapidă a „bisericii soborniceşti” împotriva mărturisitorilor antiecumenişti: tot „apostolească” şi „sobornicească” e, aşa-i?

        5. Biserica lui Hristos este cea a sfinţilor lui, care ne învaţă ce ţi-am scris mai sus. Tu înveţi împotrivă. Deci, din a cui biserică eşti?

        Apreciază

  2. alex said, on octombrie 9, 2016 at 11:16 am

    Prea multi ierarhi si preoti au anatematizat vicleana adunare Cretana. Cei care vor caldurica si papica se fac ca ploua in continuare si ling mana care ii hraneste cu otrava si o musca pe cea a Lui Hristos. Pentu ei nici o adunare nu e valida, si nici nu va fi pentru ca prefera linistea lumeasca, iar mirenii prefera gandul ca merg duminica de duminica la „sfanta liturghie”. Bai oamenilor trezitiva ca nu mai e acolo nici o sfanta liturghie, unde se va cobora Duhul Sfant? Oare intre eretici si erezii? Nu. Atunci si rational gandind si tot ne dam seama ca unde sunt pomeniti ecumenistii si unde chiar si preotii sunt ecumenisti nu va mai cobora Duhul Sfant, prin urmare nu mai exista nici o Sfanta Liturghie acolo deci nici o taina. Va cobora doar la cei ce tin Invatatura Bisericii. Ecumenismul= Erezie. Nu mai dormiti pe voi ca sunteti ca si noi cei ce nu mai avem duhovnic din cauza ereticilor infiltrati, tot nespovediti de mult timp. Singura diferenta e ca noi macar incercam sa gasim un duhovnic adevarat si nu un lingau al ereticilor. Iar ideea ca nu se poate ca Dumnezeu sa nu mai lase taine valide in biserica asta cazuta este la fel de vicleana ca si cea ca nu se poate ca Dumnezeu sa nu lase macar valid botezul la eretici, cum sa mearga toti in iad? Da. Dumnezeu este milostiv dar si drept daca a zis ca cel ce nu se va boteza prin apa si Duh nu ajunge in Imparatia Cerurilor, pai mai asa este.

    Apreciat de 1 persoană

  3. ion said, on octombrie 9, 2016 at 12:46 pm

    inseamna ca IPS Ieremia a dat anatemei si pe ierarhii romani care au fost la adunarea din Creta…ca nu poate fi numit sionod, atata timp cat au lipsit atatea BO…cum sa mai asculti atunci de Daniel(a), Stresza, Teofan…?

    Apreciază

  4. el said, on octombrie 9, 2016 at 2:25 pm

    AMIN !
    AXIOS Mitropolitului Ieremia si sa ia aminte GLOATA mincinoasa cu ifose de „marturisitori” :

    Duhul Sfant i-a mai anatematizat inca odata pe ecumenistii ERETICI INCAPATANATI prin gura lui !

    VAI VOUA slugi fatarnice care LAFAINDU-VA IN EREZIA ecumenista asteptati Sinoade si va dati „justificari” la EREZIA de care v-ati lipit si pe care voi insisi o numiti EREZIE, dupa cuvintele voastre veti fi judecate slugi VICLENE ce sunteti !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 9, 2016 at 2:50 pm

    Multumim lui Dumnezeu ca ne-a trimis un ierarh binecuvântat sa marturiseasca. I-am sărutat mâinile pe imaginea din acest articol. Fericiti sunt cei care mai au un adevărat părinte spiritual. Dumnezeu sa-l ocrotească pentru a ne călăuzi. Din păcate, noi, romanii, suntem aproape orfani. Mai exista doar cativa preoti marturisitori. Trebuie mult mai multa rugăciune personala pentru a face fata situației și pentru a ne mântui.

    Apreciază

  6. ilioara said, on octombrie 9, 2016 at 7:07 pm

    Se pune mereu problema Harului in bor..adica nu putem sa indraznim sa zicem ca nu mai au har pentru ca vezi tu..nu s-a dat anatemei fix acest sinod din Creta….Pai nu zic eu cu de la mine putere asta ..am adus citate si este si logic Duhul Sfant ce amestec are cu minciuna, ce amestec poate sa fie…Singura lor varianta ar fi aceasta „iconomie”. Nu am avut timp sa caut prea mult dar din ce am vazut iconomia NU a fost instituita prin canoane….si deci…”cele ce s-au facut dupa vremi cu iconomie si dupa nevoi, LEGE a Bisericii NU SE FAC” si in alta parte: „iconomia are masuri si hotare si nu este vesnica” si cel mai bn puncteaza sf Teofilact al Bulgariei: „cel ce face dupa iconomie nu chiar un lucru bun face aceasta: Ci ca un lucru trebuincios la o vreme, in destul am iconomisit (se referea la catolici), nici socoteala straina primind-o, nici pe a noastra stricand-o, care cu adevarat ar fi REA iconomie…cu adevarat rea iconomie este aceasta cand printr-insa, nici pe latini ii putem intoarce si noi calcam scumpatatea”. Deci iconomie ar merge daca am mai avea vreo sansa cu bor-ul dar …..tinand cont de faptu ca s-au calcat canoanele…..Deci din sursa de incredere se merge pe intimidare ca putem sa ne ingradim de erezie, sa ne legam de erezie dar nu putem sa ne legam de tainele bor (si nu pun problema iconomiei ci pur si simplu nu stiu de unde pretind ca mai au taine…..) Deci in concluzie avem datoria si obligatia sa ne ingradim de erezie dar….ei mai au taine…..Am inteles ca in martie va fi sinod cu cei care nu au participat si cu cei care nu au semnat , sinod in care in mod sigur se va da anatema impotriva sinodului, si ca multi din romania asteapta acest sinod si sunt gata sa se delimiteze dar….nu stiu daca se va intampla cu adevarat…initial au zis in septembrie, dupa, in octombrie…oricum noi suntem datori sa luam distanta de erezie…..Dumnezeu cu mila…
    Atata timp cat noi SUNTEM OBLIGATI sa ne delimitam de ei, daca eu ma duc la slujba la ei duminica viitoare si mor pana la acest anti sinod CE SE INTAMPLA CU SUFLETUL MEU?????????????????
    A…..ca asa au procedat in trecut nu inseamna si ca a fost bine sau ca asta ar fi o regula canonica, dar asteptam sa vedem ce zic si monahii athoniti….oricum tinand cont si de gravitatea situatiei………

    Apreciază

  7. ilioara said, on octombrie 9, 2016 at 7:13 pm

    ce voiam sa spun de fapt…ca nu este suficient oricum ….nu stiu dupa ce conoane dar toate anatemele plus anatema impotriva ecumenismului a rusilor plus invatatura evangheliei, plus invataturile sfintilor, plus, plus, plus….nu se pun…….

    Apreciază

    • mihai said, on octombrie 10, 2016 at 8:22 am

      Pai chiar ieri citeam pe 2 publicatii grecesti unde kiril a indemnat la „pace” si „intelegere” in ucraina bineinteles interconfesionala, acum intelegem mai bine care a fost motivul aprinderii razboiului in ucraina, articolul fiind pe http://www.romfea.gr, evident motivul intrarea in hora ecumenismului, iar pe celalalt blog http://www.impantokratoros.gr la pireu condamnarea uriciumii de chieti de catre I.p.s Serafim. La noi in afara decativa monahi, preoti s.a. publicati care a tras un semnal de alarma in rest toata lumea tace, in contextul in care francisc striga bezmetic unitate, caci bine zicea uni Pr. Marturisitori ca majoritatea „episcopilor” „ortodocsi” i se vor inchina

      Apreciază

  8. un ins dintre atâția said, on octombrie 9, 2016 at 9:27 pm

    Ilioara & comp,

    Harul nu „prin iconomie” rămâne in BOR pana in ziua de azi, nici „datorita acriviei”. Cei doi termeni nu Harului se aplica ci rânduielilor Bisericii (legari si dezlegări) date prin soboare locale sau ecumenice, sau si prin hotarele trasate de arhiereii cu viată sfanta (de ex. Sf Ciprian al Cartaginei, Sf Vasile cel Mare, Sf Marcu Eugenicu). Prin Sinoade si prin Sfinti Duhul pune rânduieli in Biserica, cum sunt si canoanele, însă nu numai. Nu harul se judeca prin iconomia sau acrivia canonica, ci Harul este cel ce rânduiește cele mantuitoare pt oamenii cazuti.
    De aceea „canoanele au caracter mantuitor” (Avva Gavriil Aghioritul), fiindcă ele sunt date de către cei ce pot spune: „Parutu-sa Duhului Sfânt si nouă…”

    Asadar incetati sa mai faceti judecati strâmbe lucrării tainice a Harului in Biserica Neamului nostru, Har care nu abandonează pe cei multi pt apostazia celor 24 de arhierei semnatari (si evident cazuti din Har). E vreme de cernere, abia la sfarsit se va putea trage linie si vedea „unde este Harul”, iar linia asta tot de vreun sobor va fi trasa, nu de grupusoare raskolnice ce excelează doar in înjurături si orgoliu.
    Înainte de a judeca cat Har mai e in Biserica noastră, vedeti mai întâi cat Har mai e in voi!…
    Nu a început Ortodoxia cu voi, nici nu sta in voi, si nici nu „e in pericol” daca n-o „sprijiniti” voi cu înjurăturile.
    Unitatea si unicitatea Bisericii Ortodoxe este divino-umana, asadar mai întâi lucrează Duhul, apoi se întrunesc Apostolii in sobor si pun randuieli in Biserica.
    Ce duh va mână pe voi de atacati…cam tot ce va iese in cale?!…
    Dar mai bine sa reformulez: Ce ar mai putea sa va aducă înapoi la „dragostea cea dintai” (daca ati trait asa ceva) de pe panta plina de ura a raskolniciei?
    „Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste intru voi…Daca Mă iubiti, păziti poruncile Mele…Ramaneti intru dragostea Mea (Ioan cap 13-17).

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2016 at 8:29 am

      un ins dintre atâția

      Tu esti cel care, de pe pozitii ce pareau anti ecumeniste, baga zazanie zilele trecute intre parintii Ciprian Ioan Staicu si Eftimie Mitra.

      Acum vii si ii numesti pe anti ecumenisti ca fiind “grupusoare raskolnice”.

      A fost un Sinod anti ecumenism. Cate vrei sa mai fie si de cate ori? Impotriva arianismului, un Sinod a fost, chiar daca erezia a mai bantuit multa vreme dupa aceea.

      Apreciază

      • el said, on octombrie 10, 2016 at 1:51 pm

        saccsiv

        „insul” asta e inca un alt RASPANADAC cu discurs viclean scos la inaintare de toaarasii din organizatia beserica.srl a fruntasului de sortzuletz danutz ciobotea cel infratit cu SECU.srl, …. ca @Romanasul, ca gasca de lepadaturi RIc , ca atatia altii … sofisti vicleni si FATZADE varuite de „duhovnicie” in spatele carora stau mormintele cu PUTREZIUCINEA sufletelor lor CAZUTE DEMULT !

        intai picheteaza pe aici, isi pun sforaitor de citate si „evlavii” masca „ortodoxiei marturisitoare” ca sa castige increderea unora, apoi scot PAKETUL de PROPAGANDA cu aparentza PSEUDOpatristica.

        TURBEAZA DIAVOLUL din ei ca a fost dat in vileag !
        pana acum dormea gloata fericita si se furaja la ei „duhovniceste”, acum au inceput oamenii sa se trezeasca , sa priceapa ca sunt condusi duhovniceste de oamenii DIAVOLULUI si de FALSIFICATORI notorii si desigur ca asta NU le convine.

        isi concoteaza seara textele de „justificare” a EREZIEI si a RAMANERII IN EREZIA ecumenista pe diverse ” Motive” care mai de care mai „duhovnicesti” si a 2 a zi le deverseaza pe toate blogurile ca sa zapaceasca pe naivi., MAI ALES pe blogurile unde se mai aude Adevarul…. pe CACATORILE lor MAJORITARE NU stau ca acolo terenul e deja in stapanirea demonilor , asa ca VIN AICI si varsa otravuri perverse crezand ca mai pot agata pe cineva dintre niznaii bine intentionati.

        Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 10, 2016 at 11:55 am

      un ins între atâţia alţii parşivi

      Citezi tu: „Ce ar mai putea sa va aducă înapoi la „dragostea cea dintai” (daca ati trait asa ceva) de pe panta plina de ura a raskolniciei?
      „Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste intru voi…Daca Mă iubiti, păziti poruncile Mele…Ramaneti intru dragostea Mea (Ioan cap 13-17).

      Noi suntem plini de ură, iar ierarhii care luptă împotriva antiecumeniştilor sunt plini de iubire, aşa-i? Noi cică înjurăm, dar la ierarhii „soborniceşti” ameninţările, caterisirile, alungarea monahilor din mănăstiri, depunerile din stăreţie, exilările etc. sunt expresii ale iubirii, nu? Nu îţi e ruşine să minţi/falsifici în halul ăsta?

      Apreciază

      • el said, on octombrie 10, 2016 at 1:57 pm

        Mirela

        „cuviosi” ca „insul” asta si ca altii TRAZNIND de „ortodoxie ” si „Marturisire ” vor PRIGONI mai abitir Biserica Turma cea MICA decat anticrist insusi !

        si-au scos capetele din canal ca viermii si musca improscand molima EREZIEI…. in limbajul de lemn al „duhovnicescului” politic corect

        si nici macar NU MERITA Argumente caci ei NU vor sa asculte si cu BUNA STIINTA sunt INDRACITI.
        astia mai mult de o injuratura suculenta NU merita, parerea mea !

        securistii din beserica.srl …

        Apreciază

    • ilioara said, on octombrie 10, 2016 at 1:23 pm

      Deci tu spui ca chiar daca episcopii sunt eretici toti plus patriathul Harul inca mai lucreaza in Biserica. Pai inteleg cand sunt impartiti, cand mai sunt cativa, macar unu… care sa se ridice, sa vorbeasca, sa nu participe…Deci dupa cum spuneai cei care au participat sunt cazuti din har deci cei care ii pomenesc si cei care participa cum sunt? Oamenii nu inteleg ca preotii nu sunt papi infailibili, Harul nu poti sa-L tii prizonier, ai gresit…la revedere….esti MORT. Ceea ce asteptam noi acum este certificatul de deces dar Domnul va zice ce ai cautatat sluga vicleana sa-l consideri pe ala viu daca el e mort, ce ai cautatat sa-l consideri preot daca el este doar un biet nebun care MA sfideaza, care Mie imi este dusman, ce partasie mai ei cu el?????????????Mai frate daca astia nu se manjeau in halul in care s-au manjit si semnau la sinod poate ne mai pacaleau ca nu au vrut ca nu au putut…ca nu sh ce… Deci e clar ca in momentul in care preotul a gresit si conform canoanelor trebuie caterisit , fix din acel moment NU MAI ARE HAR….Pt cine zici ca lucreaza harul, pt popor? Care popor ala care nu are televizor si trinitas si care nu aude erezii in Biserica ca restul ….Da sunt de acord…pt aia stie Domnul……Mai baiete, cand au incercat sa se uneasca cu catolicii mai era lucrare divino-umana in Biserica, bor-ul este INFAILIBIL cumva si nu stiu eu? Eu zic sa pui mana sa mai studiezi nitel…din Biserica Sobornoiceasca cade oricine greseste, ai pierdut harul ai cazut din ACEASTA BISERICA, cea UNA…ce lucrare divino-umana mai vrei? nu bor-ul este Biserica lui Hristos…aici ai tu ceva probleme de intelegere…….BISERICA SOBORNICEASCA E ALTA……bor-ul este supus greselii….confunzi bor-ul cu papa, el si cand greseste tot „dumnezeu” e…..de fapt aveti aceleasi pretentii ca si el….si psihopapa tot din dragoste saracu…a umblat cu cruciadele…acum tot din dragoste umbla cu linguseala…dupa o s-o ia din nou cu cruciadele…tot din dragoste…daca vreti sa vedeti dragostea criminalului fata de ura victimei(a mucenicilor) vedeti raportarea catolicilor la reactia ortodocsilor…cred ca astia de la ei se inspira cand ne ataca in toate felurile …
      DECI PT CINE NU A INTELES bor egal papa…sunt toti infailibili si cand gresesc. DUMNEZEU ESTE PERFECT dar astia…cu toate ca gresesc au pretentii de sfinti si dumnezei….Doamne fereste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      BISERICA ORTODOXA nu a inceput cu noi, dar „biserica „voastra incepe cu…papa…..

      Apreciază

    • ayeaye20 said, on octombrie 11, 2016 at 4:33 pm

      @un ins tu vezi harul ca sa poti vorbi despre el (despre har) ?

      Apreciază

  9. ayeaye20 said, on octombrie 10, 2016 at 8:20 am

    Sinodul acela impotriva Crera se va face ptr cei care spun ca daca nu anatematizat talharesc sinod Cretan putem merge la ereticii de au semnat sau la cei ce ii pomenesc , Dumnezeu le mai da o sansa sa”iasa din mijlocul lor ” si sa se osebeasca, ptr ca Ioan al Antiohiei a si Georgienii au slujit cu ereticii de au semnat in Creta si unora le-a intarit convingerea ca e bine sa stea cu acesti eretici la slujbe si cu cei ce ii pomenesc desi Sfintii Parinti au zis nu comuniunii cu cei ce semneaza si invata gresit…poate va fi ultima sansa

    Apreciază

  10. ilioara said, on octombrie 10, 2016 at 3:08 pm

    „frate”, deci inteleg ca astia acum la mizeria lor…umbla turbati …accepta ca sunt eretici dar numai har sa nu zicem ca nu au..si nu ma mira ba m-ar fi mirat contrariul…dar problema este simpla, CONCRET: in 1274 imp M Paleologul a semnat un fel de unire cu papa incercand cu disperare sa salveze imperiul , incercare care mai tarziu a fost anatemizata …..DAR, pana sa fie anatemizata, latinii cu infocata partcipare a patriarhului vekkos au TORTURAT si UCIS la greu (vezi istoria) pe toti cei care s-au opus acestei uniri si avem exmple nenumarate de sfinti mucenici cunoscute fiind mai ales TORTURILE si CRIMELE din Athos si mai ales avem marturie cu ce s-a intamplat cu cei care au acceptat…….Deci „frate” era o erezie noua, unirea cu ei si va rog sa observati comportamentul monahilor si al mirenilor FARA SA ASTEPTE SINOD DE ANATEMIZARE. Deci mai mult de atat ce vrei, sa ne renegam SFINTII si MUCENICII??????????????????Au fost sfintii si mucenicii lipsiti de dragoste?????????????????
    CEREM pe aceasta cale sa ni se transmita clar daca au de gand sa faca sinod impotriva ereziei sau nu si data acestui sinod, (pentru ca timpul a expirat, nu mai merge cu compromisuri, ori e alba ori e neagra)….multumim anticipat.

    Apreciat de 1 persoană

  11. A CAZUT PETRU VODA … | Saccsiv - Weblog said, on noiembrie 11, 2016 at 9:57 pm

    […] MITROPOLITUL Ieremia de Gortina ANATEMATIZEAZA panerezia ECUMENISMULUI semnata de tradatorii Ortodox… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.