SACCSIV – blog ortodox

TVR 2, joi, ora 20:10. ROMANIA – doi copii RAPITI DE STAT deoarece parintii sunt … MISTICI. O emisiune cu RAFAEL UDRISTE

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 24, 2016

Iata ce putem citi la http://www.tvr.ro/program.html

Poveste după poveste

Moderator Irina Luca. În iulie 2014, Tribunalul Vaslui a hotărât scoaterea urgentă din familie a celor doi copii ai familiei Mihai și plasarea lor în plasament. La vreme aceea Ioan avea 2 ani, iar Parascheva 1 an. Părinții erau acuzați de misticism și consum de droguri. Analize toxicologice nu li s-au făcut, iar acuzația de misticism era explicată prin frecventarea asiduă de către părinți a lăcașurilor de cult. Totul a pornit de la o acuză pe care bunicul copiilor, prim-procuror la Bârlad o aducea părinților. Timp de trei luni, Andrei și Andreea Mihai au stat ascunși pentru a nu le fi luați copii. O echipă de televiziune de la “Universul Credinței” le-a dezvăluit la TVR, în iulie 2014, cutremurătorea poveste. În același timp, presa locală îi înfiera pe soții Mihai drept cei mai monstruoși abuzatori. După șase luni de procese, Andrei și Andreea Mihai aveau să-și recupereze copii fiind scoși de sub orice acuzație. Nici acum autoritățile locale nu recunosc că ar fi greșit cumva în acest caz. Între timp, copiii familiei Mihai continuă să aibă coșmaruri cu oamenii răi care vin să îi ia de lângă părinții lor. Vorbim despre acest caz joi, 24 martie, de la 20.10, pe TVR2, la “Poveste după poveste” cu Rafael Udriște, jurnalist TVR, cel care a descoperit acest caz în 2014 și cu Andreea Biji, psiholog. Producător Raluca Rogojină Transmisiune directă

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bogdan Ioan said, on martie 24, 2016 at 6:08 pm

    Cine poate să înregistreze emisiunea.

    Apreciază

  2. Aurora said, on martie 24, 2016 at 6:21 pm

    Dragii mei,
    Se intampla si lucruri bune ! Iata vestea cea buna ! Baiatul din jud. Hunedoara despre care v-am spus ca ar vrea sa vina la Ortodoxie s-a botezat ! Luni, dupa Duminica Ortodoxiei ! (Nu e nimic intamplator !). A venit tocmai la Bucuresti pentru asta, caci preotii din zona au refuzat din diverse motive : ba ziceau ca il costa bani multi, ba ca e inca minor si nu vor sa aiba conflicte cu parintii lui penticostali, intelegeti, au invocat tot felul de motive. Cu ajutorul lui Dumnezeu s-au strans ceva banuti si a venit in Capitala sa se boteze la un parinte care mi-e prieten de familie si care mi-a promis ca se va ocupa de acest lucru fara nici un fel de probleme. Insa prietenii nu sunt intotdeauna consecventi. Acest parinte slujeste undeva mai departe de Bucuresti si este si jurist la episcopia de care apartine. Cand a auzit ca baiatul inca nu are 18 ani impliniti, a schimbat brusc macazul si a spus ca NU SE POATE ! A stat cam o ora la telefon cu mine, cu nasul si cu baiatul ca sa ne lamureasca ce important lucru este sa respecti niste reguli. Era aproape 11.00 noaptea si cand am vazut ca se tot lungeste i-am zis ca e mai bine sa intreupem convorbirea ca sa nu ajunga obosit a doua zi la Sfanta Liturghie. Dupa aceasta discutie penibila, pustiul a tras concluzia :”parintele acesta vad ca vorbeste mai mult de legi decat de Hristos”. Desi foarte tanar, a facut o observatie destul de matura. Insa Dumnezeu nu ne-a lasat si a doua zi, duminica, dupa sfanta liturghie am vorbit cu un alt parinte care l-a primit cu bucurie pe baiat si nu a obiectat nimic in legatura cu varsta. Si nu a pretins nici o taxa. A fost foarte impresionat ca un baietas a strabatut atata drum pentru a se boteza. A primit numele de Daniel Efrem. Sa ne rugam pentru sanatatea si mantuirea lui ! Nasi am fost eu si un alt cititor de pe blog care s-a ostenit mai mult decat mine pentru increstinarea acestui suflet. SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

    Apreciază

    • ioan said, on martie 24, 2016 at 8:06 pm

      Asta da,fapta crestineasca! Dumnezeu sa-ti dea sanatate,si sa te bucuri de cresterea lui intru ale ortodoxiei,care e singura cale de mantuire!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 24, 2016 at 10:24 pm

      Aurora

      Slava Domnului !
      Il pomenim si pe micul Daniel, Domnul sa-l lumineze si sa-l tina in Dreapta Credinta !
      multumim

      Apreciază

    • Radu said, on martie 25, 2016 at 6:23 am

      Sa iti dea Dumnezeu sanatate si tot ce vrei ! Bravo !

      Mare fapta buna sa aduci pe cineva mai ales o oaie ratacita inapoi unde trebuie sa fie la Dreapta Credinta !
      Fiecare dintre noi devenim mici apostoli sau ucenici ai timpurilor noastre daca reusim sa aducem sa botezam oameni de toate varstele sau locurile !

      Ajutor de la Domnul pentru Daniel Efrem sa ii fie de folos toata viata si sa isi mantuiasca sufletul !

      Asta da exemplu si PRACTIC ai facut ceva nu doar vorbe cum sunt cei mai multi !

      Te felicit inca o data si sa fii alaturi de finul tau sa il inveti corect sa inteleaga Ortodoxia sa fie Crestin adevarat !

      Apreciat de 1 persoană

    • GabiM. said, on martie 27, 2016 at 6:34 am

      Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvinteze!

      Apreciază

  3. tvarheolog said, on martie 24, 2016 at 8:32 pm

    Ați observat atmosfera „epileptică” a studioului de unde s-a transmis emisiunea? Flashuri rapide de lumină, imagini de fundal ce se schimbau violent (pot induce stări epileptice), cu niște chițcăituri sinistre ce se auzeau cam la 30 de secunde. Senzația mea e că se vrea o influențare negativă a telespectatorului, care în cel mai fericit caz, nu se mai poate concentra la subiect, eventual simte nevoia să schimbe canalul !

    Apreciat de 1 persoană

  4. valentindortodox said, on martie 24, 2016 at 10:47 pm

    e o Cruce de purtat şi pentru că ei îşi poartă Crucea vor fi prigoniţi pentru că aşa a spus Hristos. Dumnezeu să-i ajute să biruiască lumea precum a zis El şi să îi Mântuiască!

    Apreciază

    • Radu said, on martie 25, 2016 at 6:13 am

      Asa este insa cred ca bunicul ala nu stiu mi se pare dubios ori a fost indoctrinat de ateism si comunism si i s-a parut ciudat ca merg ei prea mult la manastire ceea ce pentru un ateu e ceva cumplit sau nu stiu oricum mi se pare aiurea un asemenea comportament din partea bunicului.
      Nu se zice daca e din partea mamei sau a tatalui bunicului…

      Eu daca as fi in locul lor cred ca ar fi mai bine daca pot sa plece din Vaslui sa nu se razbune pe alte cai autoritatile sau se la faca sicane ii vad in stare.

      Daca ai intrat in vizor nu e bine chiar daca ai castigat o victorie e bine sa fii prudent mai bine sa pleci din acel loc e mai bine asa…

      Sa ii ajute bunul Dumnezeu sa fie sanatosi fericiti sa isi mantuiasca sufletele si sa ii apere de toate relele !

      Apreciază

      • valentindortodox said, on martie 25, 2016 at 12:32 pm

        da, Hristos a spus de vă vor prigoni într-o cetate plecaţi în alta, adevărat spun vouă nu se vor termina cetăţile lui Israel până ce nu va veni Fiul Omului

        Apreciază

  5. Radu said, on martie 25, 2016 at 6:02 am

    Cum adica mistici?

    E aiurea sa folosesti cuvantul asta in contextul asta…

    Faptul ca te duci la manastire nu e nimic mistic…
    E ceva normal pentru cineva care ii pasa de partea spirituala si de conditia lui sufleteasca.

    Cand spui de cineva ca sunt mistici te gandesti ca se duc la vrajitoare poate sau fac parte din secte oculte sau fac ritualuri oculte ceva de genul asta…

    Manipulare prin cuvinte tendentioase sa para ceva ce nu sunt si sa intoarca lumea impotriva lor

    Apreciază

  6. Aurora said, on martie 26, 2016 at 8:51 pm

    Fratii mei,
    Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Dumnezeu a lucrat minunat pentru acest baiat. Maica Domnului sa ne acopere pe toti !

    Apreciază

  7. […] TVR 2, joi, ora 20:10. ROMANIA – doi copii RAPITI DE STAT deoarece parintii sunt … MISTICI. O em… […]

    Apreciază

  8. […] TVR 2, joi, ora 20:10. ROMANIA – doi copii RAPITI DE STAT deoarece parintii sunt … MISTICI. O em… […]

    Apreciază

  9. […] TVR 2, joi, ora 20:10. ROMANIA – doi copii RAPITI DE STAT deoarece parintii sunt … MISTICI. O em… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.