SACCSIV – blog ortodox

KLAUS JOHANNIS in vizita in Turcia: MOSCHEEA de la BUCURESTI, in faza obtinerii autorizatiei

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 24, 2016

Foto: http://www.evz.ro/erdogan-despre-construirea-unei-moschei-la-bucuresti-ar-fi-expresia-cea-mai-frumoasa-a-solidaritatii-dintre-noi.html

Iata ce putem citi la Klaus Iohannis: Moscheea de la București, în faza obținerii autorizației de pe Antena 3:

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că moscheea care urmează să se construiască la București este în faza obținerii autorizației.

Declarația a fost făcută în Turcia, acolo unde șeful statului s-a întâlnit cu omologul său, Recep Tayyip Erdogan.

Informațiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Guvernul a adoptat, în 27 mai 2015, o hotărâre în care a prevăzut să ofere Muftiatului cultului musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea unei moschei de mari dimensiuni, cu o capacitate de 2.000 de persoane.

Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro.
Singura condiţie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheii să înceapă în trei ani. Fondurile pentru construcţie vor fi asigurate de către statul turc.

Iata si ce putem citi la Corespondenţă din Turcia. Ce decizie au luat Erdogan şi Iohannis cu privire la moscheea de la Bucureşti de pe Adevarul:

[…]
Acord pentru moscheea de la Bucureşti

Preşedintele Erdogan a redeschis şi un subiect sensibil pentru România: moscheea care urmează să fie ridicată la Bucureşti. „ În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 – n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare, iar Turcia are grijă să dea tot sprijinul acestui proiect. La rândul nostru, şi noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul pentru o capelă şi un loc de cazare a pelerinilor. Acest lucru l-am stabilit cu domnul Klaus Iohannis“, a punctat preşedintele Turciei. „Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie“, a întărit Iohannis.

[…]
Iar conform CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA. Recep Erdogan: Pe unul dintre atacatorii de la Bruxelles l-am expulzat și am informat autoritățile belgiene. L-au pus în libertate. Iohannis: Împreună putem gestiona mai bine riscurile de securitate de pe EVZ:

[…]

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Palatul Prezidențial un ceremonial militar impresionant.132 de militari au fost așezați pe trei rânduri în curtea Palatului. La ceremonie au fost aduși și 16 reprezentanți ai regiunilor care au format imperiul otoman. În timpul intonării imnurilor celor două țări, au fost trase 21 de salve de tun.

În această dimineață, Carmen și Klaus Iohannis au vizitat Biserica „Sfânta Muceniţa Paraschevi”, o ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Este singurul lăcaş de cult al comunităţii române ortodoxe din Istanbul. Șeful statului a fost așteptat cu pâine și sare la intrarea în biserică. Românii care l-au așteptat s-au pregătit ore bune. Cu un sfert de oră înainte de sosirea cuplului prezidențial, preotul a pus la punct ultimele detalii. În biserică a fost mutată o masă, doamna care l-a așteptat cu pâine a fost trimisă la polițist pentru instrucție, copiilor li s-au aranjat hainele, buchetul de crini albi a fost pregătit pentru Prima Doamnă. ,,Nu e timp. Facem doar poza de grup, aici, la intrarea în biserică, nu poate sta cu fiecare în parte,, le spune preotul credincioșilor veniți special să-l vadă pe președinte. Nivelul de securitate fiind maxim, personalul de securitate a fost în număr mare. Carmen și Klaus Iohannis au zăbovit timp de un sfert de oră în biserică, unde au schimbate câteva cuvinte cu preotul și cei prezenți.

 

Reclame

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. john said, on martie 24, 2016 at 11:14 am

  Președintele „lucrului bine făcut” pentru alți,a scapat „porumbelul”
  „În ceea ce privește construcția din București, ați auzit în care fază ne aflăm. Pot să confirm acest lucru, pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. După cum știți, chestiunea este de competența Primăriei și se lucrează la aceste documentații”
  https://templierblog.wordpress.com/2016/03/23/erdoganmoscheea-si-johanis/
  „Machatzit hashekel – jumătatea de shekel contribuție spre pregătirea şi reconstruirea templului sfânt”
  https://templierblog.wordpress.com/2016/03/24/sfantul-sekel-pentru-templu/

  Apreciat de 1 persoană

  • mihai said, on martie 24, 2016 at 11:53 am

   Ciolanis a procedat in genul daca voi nu ma vreti eu va vreau, ai curge muci acolo la erdogan ca mai are un pic si ai aduce el cu forta pe musulmani in romania

   Apreciază

 2. Aurora said, on martie 24, 2016 at 11:45 am

  Pozitia P.S. Longin fata de sinodul talharesc care se pregateste https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/24/11647/

  Apreciat de 1 persoană

 3. AKRITAS said, on martie 24, 2016 at 12:13 pm

  IATA CE INSEAMNA LUPTA STRAMOSILOR NOSTRI, APARATORI DE NEAM SI CREDINTA, IN RAPORT CU STRAINII, TRADATORII SI COZILE DE TOPOR DIN ZIUA DE AZI :

  Capitulatia de la 1460 semnată la Adrianopol între Vlad Voievod Țepeș si Mahomed II Cuceritorul :
  Art. 10. Nici un otoman nu este autorizat să ducă cu el unul sau mai multi servitori născuti în Valahia, de orice sex ar fi ei; si nu va exista niciodată nici o moschee în nici o parte a teritoriului valah.

  Capitulatia de la 1511 între Bogdan cel Orb si Baiazid II :
  Art. 8. Turcii nu vor putea avea, nici să cumpere, pământuri în Moldova; nu vor putea nici să construiască acolo moscheie, nici să se stabilească acolo în vreun fel.

  Capitulatia de la 1529 între Petru Rareș si Soliman I Legislatorul :
  Art. 6. Exercitarea cultului musulman este interzisă pe întregul teritoriu moldovenesc.
  Art. 7. Nici un musulman nu va putea avea în Moldova, cu titlu de proprietate, nici pământ, nici casă, nici prăvălie; el nu va putea nici să stea în tară pentru afaceri negustoresti decât atâta timp cât va fi autorizat de către domn.

  http://www.1812.md/capitulatiile-tarii-romanesti-si-moldovei-incheiate-cu-poarta-otomana/

  Apreciat de 1 persoană

 4. Andrei Creacico said, on martie 24, 2016 at 12:48 pm

  „Fără decizie sinodală, distincția dintre ortodoxie și erezie nu este posibilă” – pastorala Patriarhiei Constantinopolului cu privire la Sfântul și Marele Sinod
  http://lumea-ortodoxa.ro/fara-decizie-sinodala-distinctia-dintre-ortodoxie-si-erezie-nu-este-posibila-pastorala-patriarhiei-constantinopolului-cu-privire-la-sfantul-si-marele-sinod/

  Apreciază

 5. matia said, on martie 24, 2016 at 1:00 pm

  Doamne Dumnezeule ce-i de facut oare? Ne-am pierdut cu totii mintile? Ajuta-ne Doamne sa ne revenim! Amin!

  Apreciază

 6. Iones said, on martie 24, 2016 at 2:25 pm

  Inregistrarea dezbaterii de la Ministerul Educatiei privind materiile optionale in scoli, ONG-uri gay participand pentru a face lobby pro-„educatia sexuala”:
  2:01:00 – se vorbeste depre educatia sexuala in scoli

  Apreciază

 7. Crestin said, on martie 24, 2016 at 2:28 pm

  Vai de capun nostru!!!!!!!
  Noii guvernanti au vandut industria, pamantul, padurile….tot……
  Acum au fost pacaliti si de musulmani si de turci!!!!
  Cand vor venii studentii musulmani in Bucuresti, vai si amar de copiii si nepotii nostri!!!

  Apreciază

  • Radu said, on martie 25, 2016 at 5:43 am

   industria a vandut-o iliescu cu roman si nastase

   nu o sa vina studentii musulmani la Bucuresti nu stiu de unde ai citit asta…

   moscheea e moschee nu universitate

   Apreciază

 8. Andrei Creacico said, on martie 24, 2016 at 2:50 pm

  „De ce am încetat pomenirea Patriarhului?” – răspunsul unui preot din Rusia
  http://lumea-ortodoxa.ro/de-ce-incetat-pomenirea-patriarhului-raspunsul-unui-preot-din-rusia/

  Apreciază

 9. trovant said, on martie 24, 2016 at 3:03 pm

  Moschee mususlmana in marile orase inseamna mai mult decat casa de rugaciune pentru musulmani: centru de recrutare si de instruire, de colectare contributii si de plati, de distribuire armament si alte materiale, de informatii, de propaganda si coordonare diverse operatiuni financiare, militare, politice, etc

  Apreciat de 2 persoane

 10. evtodiev said, on martie 24, 2016 at 4:33 pm

  off topic: filmul Mitropolitului Ilarion (Alfeev) – Sarbatorile. Buna vestire:

  Apreciat de 1 persoană

 11. cca70 said, on martie 24, 2016 at 6:38 pm

  @ saccsiv

  tocmai am postat un raspuns catre @ trovant prin care confirmam cele zise de el si furnizam si alte detalii, dar comentariu meu pur si simplu s-a „evaporat”…., nici macar in asteptare nu mai apare

  cred ca cineva ti-a „preluat” siteul si omoara mesajele

  Apreciază

 12. cca70 said, on martie 24, 2016 at 6:47 pm

  ….M-ai bagat la spam? ….:)

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 24, 2016 at 6:51 pm

   cca70

   Il bagase platforma automat la spam. Eu l-am scos de acolo. Il vezi?

   Apreciază

   • cca70 said, on martie 24, 2016 at 7:01 pm

    acuma da…bine ca esti tot tu la „butoane ” ….:)

    si nu „sofereste” si alcineva pe siteul tau…

    sau poate nici tu nu stii cati baieti „de bine”isi baga nasul pe blogul tau , pe „usa din spate”..?

    Apreciază

 13. picasso said, on martie 24, 2016 at 10:38 pm

  INCREDIBIL! TRADATOR DE TARA!
  La o zi după atentatul teroriștilor islamiști de la Bruxelles, Iohannis s-a înțeles la Ankara cu Erdogan, președintele Turciei, ca la București să se construiască o mega moschee! Semiluna va domni la București, în orașul lui Vlad Țepeș! Ceea ce nu s-a întâmplat nici pe vremea Imperiului Otoman, se va întâmpla acum, sub Iohannis. Se întorc strămoșii în mormânt!
  Dragi români, permitem noi o asemenea trădare de neam? Iohannis, ești un vânzător de țară și o rușine a istoriei!

  Apreciază

  • cca70 said, on martie 24, 2016 at 11:32 pm

   ok.. de acord cu tine in tot ce ai spus

   dar ceva fapte concrete ne propui? cum sa reactionam?

   ca la „astia „,.. satanizatii nostrii din conducere ….nu le pasa de mitinguri

   Apreciază

 14. Radu said, on martie 25, 2016 at 5:27 am

  n

  Apreciază

 15. Radu said, on martie 25, 2016 at 5:41 am

  nu era vorba ca nu se mai construieste? sau am inteles eu gresit… ?

  Stiam ca a zis muftiul ceva de genul asta mai demult ca impotriva vointei si opiniei romanilor nu va construi nicio moschee parca.

  Vad ca prin presa am citit ca Ludovic Orban candidat la primarie capitalei se opune proiectului.
  Cica si comunitatea evreiasca locala din Bucuresti se opune.

  Oricum evreii si musulmanii sunt dusmani de secole asta e un fapt istoric cunoscut de oricine care a trecut putin pe la scoala.

  Iohannis Ciolannis chiar vrea sa scada in sondaje de tot vad si asa daca mai are 40-50% e bine desi nu cred.

  Sa nu ajunga lumea la poarta Cotroceniului sa protesteze violent cum a patit base in timpul crizei…se joaca cu focu mutalau pana se arde…

  Mai exista multe piedici pana sa se inceapa propriu zis constructia dar oricum nu trebuie sa pierdem din vedere

  Apreciază

 16. octavpelin said, on decembrie 28, 2017 at 11:23 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: