SACCSIV – blog ortodox

LAURA va merge in IAD. Belgianca de 24 de ani e perfect sanatoasa dar VREA SA FIE UCISA. Asa ca medicii au aprobat EUTANASIEREA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 13, 2015

   Iata ce putem citi la Belgia: O tanara in varsta de 24 de ani, perfect sanatoasa din punct de vedere fizic, a obtinut dreptul de a fi eutanasiata din cauza ca sufera de depresie:

O tanara in varsta de 24 de ani din Belgia, care sufera de depresie, a obtinut dreptul de a fi eutanasiata in aceasta vara. Tanara nu sufera de vreo boala in stadiu terminal, fiind perfect sanatoasa din punct de vedere fizic. Belgianca a cerut si a primit dreptul de a ii fi administrata o injectie letala dupa ce si-a petrecut adolescenta si tineretea suferind de ganduri suicidale, scrie Newsweek.
Laura a fost internata in institutii psihiatrice de la varsta de 21 de ani, s-a automutilat si a avut cateva tentative de sinucidere. „Daca as fi avut de ales, as fi ales o viata suportabila, dar am incercat totul, fara succes”, spune Laura, care a explicat ca sufera de o „lehamite de viata profunda”.
In Belgia, eutanasia a fost legalizata in anul 2002 si, spre deosebire de alte tari unde este permisa, legea nu prevede ca doar persoanele care sufera de o boala in stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie in cazul in care suferinta sa psihica este constanta, insuportabila si de neoprit. In cazul Laurei, o comisie formata din 3 medici a aprobat cererea de eutanasie, motivul fiind suferinta psihica a tinerei.
„Imi tarasc, practic, fiecare secunda de viata. Acesti 24 de ani au fost o eternitate. Lupta mea interioara nu s-a incheiat vreo secunda”, a povestit Laura, care asteapta sa primeasca injectia letala, intr-un mediu controlat.
In Belgia, in jur de 1.000 de persoane primesc, anual, dreptul la sinucidere asistata. Dintre acestea, in jur de 50-60 de cazuri sunt ale unor persoane cu suferinte psihice.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

E bine ca exista iadul. EUTANASIEREA COPIILOR permisa in Belgia

OMORATI-L PE LAMBERT. Sau cum SISTEMUL se tot straduie sa ucida un francez (in ciuda opozitiei familiei) prin infometare si insetare. Prin acest PRECEDENT vor putea fi exterminati si cei ce nu sunt in “moarte cerebrala” si nu sunt legati la aparate dar sunt insuficient de lucizi pentru a se opune. CINE URMEAZA PE LISTA?

Profesor olandez fost sustinator al EUTANASIEI catre Marea Britanie: NU FACETI ACEEASI GRESEALA CA IN OLANDA, unde “eutanasierea a devenit atat de larg raspandita incat este pe cale de a deveni un mod implicit de a muri pentru bolnavii de cancer”

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. AKRITAS said, on iulie 13, 2015 at 1:59 pm

    iata cum sistemul satanic occidental, „civilizat”, ia dreptul la mantuire, sansa la mantuire prin suferinta, prin Sf. Cruce, a omului indobitocit si spalat pe creier.

    Apreciat de 1 persoană

    • minionita said, on iulie 13, 2015 at 11:00 pm

      Nimeni nu iti poate lua dreptul la mantuire, tu renunti la el. Vorbind din experienta personala, intre 14 si 28 de ani cred ca nu a fost vreo zi in care sa nu imi doresc macar o data sa mor. O singura data, intr-un moment de furie, stiu ca as fi fost capabila sa deschid geamul si sa sar. Ceea ce m-a oprit de fiecare data era faptul ca stiam gravitatea unui asemenea pacat.
      Prima oara cand m-am gandit la sinucidere inotam si brusc ideea care mi-a trecut prin cap a fost „ce ar fi sa nu mai dai din maini si sa te duci la fund ca un pietroi?”. Nu stiu cum gandesc altii dar la mine mereu gandurile au fost mereu de maniera „ce bine ar fi sa dea o masina peste tine asa ca data viitoare cand traversezi…” si nu ceva de genul „vreau sa mor”.Singura data cand as fi putut sa o fac mi-am spus ca ma urasc atat de mult incat as vrea sa ma distrug.
      In acei ani nu am discutat cu nimeni despre ceea ce simteam, nici macar la spovedanie, nu am fost diagnosticata cu depresie si nu am urmat vreun tratament. La 28 de ani, intr-o zi, mi-am dat seama ca nu ma mai gandisem de multa vreme la asta si de atunci au trecut niste ani buni in care nu mi-am mai dorit ceva de genul asta desi am o multime de frustrari si am trecut prin niste lucruri tare dureroase.
      Singura explicatie care ar avea un sens pentru ceea ce mi s-a intamplat este ca pur si simplu cineva a profitat de slabiciunile si pacatele mele ca sa ma duca pe un drum gresit.

      Apreciază

      • haribo said, on iulie 14, 2015 at 8:48 am

        dupa cum spun Sfintii Aprinti,gandurile sunt puntea demonilor.Diavolul fiind o forta mintala,cu asta se ocupa.

        Apreciază

      • AKRITAS said, on iulie 14, 2015 at 9:59 pm

        da. renunti la mantuire daca exista ispita, provocarea, mediu si mijloacele….cu cel drept, drept vei fi, cu cel nedrept te vei nedreptati….vai de cel prin care vine ispita, mai bine i-ar fi lui sa-si lege de gat o piatra si sa se arunce in mare….
        asadar, ce inseamna toata propaganda anticristica, antiumana a occidentului : impotriva familiei, impotriva sufletului, impotriva neamului….pentru desfrau, homosexuali, lacomie, bani, egoism….

        Apreciază

      • AKRITAS said, on iulie 15, 2015 at 9:13 am

        „28. Cu cel cuvios, cuvios vei fi; şi cu omul nevinovat, nevinovat vei fi.
        29. Şi cu cel ales, ales vei fi; şi cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici.”(ps. 17,28-29)
        “Cine va sminti pe unul dintre acestia mici, care cred in Mine, mai bine i-ar fi lui daca si-ar lega de gat o piatra de moara si sa fie aruncat in mare” (Marcu 9, 42).

        Apreciază

  2. ioan said, on iulie 13, 2015 at 4:18 pm

    fratilor! in zilele astea (antihristice), marea majoritate (cred ca peste 90%), ne confruntam cu depresia, (intr-un grad mai mare sau mai mic). nu e de gluma. urmarea depresiei e sinuciderea, care e cea mai mare scurtatura spre iad. cel mai bun leac impotriva depresiei (dupa sf. parinti) este postul. si nu orice fel de post ci postul negru. daca va confruntati cu depresia, postiti negru cat puteti (min. 3 zile). nu o sa va vina sa credeti cum vi se schimba starea de spirit si gandurile dupa aceea.

    Apreciază

    • alexandru said, on iulie 13, 2015 at 10:00 pm

      daca tii post negru ai voie sa bei apa?

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 14, 2015 at 8:34 am

        Postul negru e fara apa dar poti sa tii si numai cu apa dar ala nu este negru. Tii cum poti

        Apreciază

  3. lastunnegru said, on iulie 13, 2015 at 6:25 pm

    off topic

    Microcipul Implantabil CardioMEMS™ HF System.

    Un nou implant ar putea reduce internarea pacientilor cu inima.

    Dispozitivul trimite date de la un pacient de acasă pentru medici într-un spital de mile distanță, și ajută la prevenirea situațiilor de urgență care pune viata in pericol.

    http://news.sky.com/story/1512463/new-implant-could-cut-heart-patient-admissions

    Pacientii bolnavi de inima cu risc ridicat de a fi internati la spital, in special in timpul unei val de caldura, sunt implantate pentru prima dată cu un microcip care monitorizează precis starea lor.

    Dispozitivul trimite date la spital, unde medicii pot detecta semne timpurii ale deteriorari și instrui pacienții să schimbe medicamentele lor înainte de a deveni o urgență care pune în pericol viața.

    Studii din SUA sugereaza ca implantului poate reduce internarea la spital pentru insuficienta cardiaca cu 30%.

    Spitalul Royal Brompton din Londra efectuaza acum primele teste NHS ale dispozitivului.

    Profesorul Martin Cowie, un cardiolog consultant de la spital, a spus că a fost în stare să fie cu ochi aproape pe pacienti in timpul valului de caldura, chiar dacă acestia au fost la câteva mile distanță, avertizând o femeie să bea multe lichide și sa reduce doza de comprimate diuretice de „apă” .

    El a explicat: „Dacă ea a fi devenit mai deshidratata, tensiunea arteriala a ei ar fi scăzut, rinichii ei sar fi putut opri din funcționare în mod corespunzător, ea ar fi simțit absolut groaznic.

    „Ea ar fi fost nevoita sa fie internat la spital, dar cu rezolvarea problemei devreme putem opri orice deteriorare și ea poate continua sa se bucure de vara.”

    Aparatul este implantat cu ajutorul unui fir lung care este filetat prin vasele de sange de la o mica incizie in picior de artera între inimă și plămâni.

    Aproximativ de doua ori de marimea unui bob de orez, el măsoară tensiunea arterială în artera – un bun indicator despre cat de bine functioneaza inima.

    Acasa, pacienții stau pe un suport de monitorizare care scanează dispozitivul și trimite datele la spital.

    Dispozitivul costa mai mult de 10.000 de lire sterline, dar fiecare internare de urgenta pentru insuficienta cardiaca costa aproximativ £ 3500, așa că ar trebui să se plătească de la sine.

    „Există o mulțime de investiții de acum inaiante, dar pe termen lung, sperăm sa luam toți banii înapoi”, a adăugat profesorul Cowie. „Și, de asemenea pacienti se simt mai bine acasă. Deci, este potential foarte incitant.”

    Reg Youngman, 76, a fost unul dintre primii pacienti care a fost echipat cu dispozitiv.

    El a fost internat în spital de șapte ori în 12 luni, a petrecut mai mult de un sfert din an pe o sectie de cardiologie specializata.

    Dar din moment ce au implantul în urmă cu două luni, el a ramas bine.

    El a spus celor de la Sky News: „Oamenii mă supravegheaza și mă simt mai în siguranță In trecut nu stiam cand ceva ma lovea grav.

    „Uneori nu am putut termina o propoziție pentru că nu puteam respira. Acum medicii rezolva lucrurile înainte de a deveni grave.”

    Testele se efectuate la Royal Brompton sunt un pas important pentru a câștiga aprobarea NICE pentru utilizarea mai largă a dispozitivului pe NHS.

    Alte detali despre implantul cu microcip Cardio MEMS aici:

    http://www.mountsinai.org/about-us/newsroom/press-releases/miniature-heart-sensor-keeps-heart-failure-patients-out-of-the-hospital

    ( traducere google translator )

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.mountsinai.org/about-us/newsroom/press-releases/miniature-heart-sensor-keeps-heart-failure-patients-out-of-the-hospital&prev=search

    NU ACCEPTATI MICROCIPURI IMPLANTABILE MEDICALE.

    Apreciază

  4. dionis said, on iulie 13, 2015 at 6:30 pm

    Cine trece prin picla depresiei,anxietatii, debusolarii, confuziei,insomniilor interminabile stie ce inseamna starea Laurei,si crestinii au parte de asa ceva.Presupun ca medicatie si consiliere a tot incercat pina la virsta aceasta si crede ca nu mai este nici o solutie,dar se poate depasii;ajutorul este la Mirele Ceresc.Cine se mai roaga?Eu am inceput!

    Apreciază

  5. valentin said, on iulie 13, 2015 at 6:41 pm

    http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_apararea_memoriei_fostilor_detinuti_politici_din_perioada_comunista-p24143144.html

    Am deschis acest link unde am descoperit că s-a dat o lege împotriva sfinților

    Apreciază

  6. danielvla said, on iulie 13, 2015 at 6:53 pm

    Pai sa se duca cineva, dintre romanii din Belgia, sa-i vorbeasca de Ortodoxie. Sa-i propuna sa treaca la Ortodoxie.
    Sa-i spuna ce a zis Mantuitorul: „Veniti la Mine toti ce osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi!”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 14, 2015 at 6:50 am

      danielvla

      Dar sa ne si rugam.

      Apreciază

      • Eugen Serea said, on iulie 14, 2015 at 7:40 pm

        Frate Vasile, să ne rugăm pentru o eretică? Împreună cu Dionis nu ne rugăm, căci el este eretic. Dar ne rugăm pentru eretica de Laura? În altă ordine de idei: şi dacă cineva se sinucide şi dacă nu, eretic fiind, nu tot în iad ajunge? Şi atunci, ce rost mai are titlul: „Laura va merge în iad”? Că dacă nu i se propovăduieşte Ortodoxia şi nu trece la ea, tot acolo va ajunge, chiar dacă nu se va sinucide!

        Apreciază

      • Ionut said, on iulie 14, 2015 at 11:01 pm

        Eugen Serea

        Unii din Sfintii Parinti se rugau si pentru … (nu vreau sa le pomenesc numele).
        Sf. Stefan s-a rugat pentru cei ce-l ucideau cu pietre.
        Dar noi nu am ajuns la masura Sfintilor Parinti, nici la cea a Sf. Stefan, deci ne putem limita la a ne ruga pentru eretici si pagani. Iar daca fata despre care vorbim renunta la eutanasie, mai are o sansa.
        Si este o diferenta intre a te ruga „pentru” eretici si a te ruga „cu” ereticii.

        Apreciază

      • Ionut said, on iulie 14, 2015 at 11:12 pm

        Si ca sa ne lamurim complet, putem reciti pilda calatorului cazut in mainile talharilor.

        Apreciază

      • el said, on iulie 15, 2015 at 12:35 pm

        Eugen Serea

        gandesti ca un fariseu fatarnic de aceea nu pricepi sensurile.

        Ereticii sunt in mana diavolului oricum, atunci DE CE s-ar mai stradui sa ii faca sa se sinucida daca si asa ii are in stapanire si la vremea mortii lor ii va avea definitiv in „imparatia” sa ?

        Si totusi diavolul duce BATALIE MARE sa smullga sufletele lor cat mai devreme pe de o parte ca sa fie sigur ca nici o asnsa de trezire si de luminare, de intoarcere la Ortodoxie le-ar mai veni vreodata, dar NU numai din cauza asta, ci si pentru ca REFUZAREA VIETII este ofensa cea mai mare adusa Creatorului care aduce la existenta mai intai din NIMIC si apoi din binecuvnatarea si legea pusa in fire de a se inmulti toate vietatile materiale si mai ales pt om, coroana creatiei vazute si veriga de legatura intre lumea materiala si spirituala.

        Omul pacatos sau eretic care TRAIESTE aduce prin insasi existenta lui LAUDA NEVAZUT Ziditorului sau, asa cum faptele mainilor noastre Lauda virtutea si priceperea noastra, (a facatorilor lor) si indirect.

        Sunt trepte de cadere, asa cum sunt si trepte de inaltare duhovniceasca. REFUZUL existentei e cea mai cumplita ofensa adusa Creatorului care doar din dragoste INTAI a facut toate si apoi le-a destinat unie existente FERICITE prin legatura permanenta(mantuirea) cu El Izvorul Binelui. Si ofensa e nu numai in sensul juridic, ci ONTOLOGIC si existential.

        In sine fiecare faptura are in ea dragostea de viata, se bucura de ale sale, aer, lumina, soare, etc si INSTINCTUL AUTOCONSEVRVARII in orice conditii, oricat de neprielnice ar fie ele, se lupta insinctiv, e pus de Dumnezeu in legile FIRII sale de EXISTENT, ca sa poata sa supravietuiasca caci acesta este senul existentei ei, sa EXISTE, macar si vremelnic ca fapturile de jos, (plante, animale), este SENSUL ei ONTOLOGIC,

        iar cand e vorba despre om exitsenta lui se cere :
        -INTAI in sine, ca dat primordial de la Dumnezeu Creatorul care a adus-o la existenta,(animale, plante, oameni drepti, eretici buni sau pacatosi )
        -si APOI se cere a fi si in legatura cu Arhetipul Lui( mantuirea in Dreapta Credinta ) , cu Dumnezeu al carui Chip in poarta ontologic VESNIC ORICAT de schimonosit de pacate, erezii sau apostazie ar fi el.

        Dracii care isi rad de tine cand „cugeti” atat de „profund” ca in cele scrise mai sus sunt mai destepti ca tine si de aia se lupta sa impinga la sinucidere pe om, uciderea fiind o ofensa mai mica si un oarece FOLOS in vesnicie victimei oriunde ar ateriza ea dupa Dreapta Judecata, deci cuprinde un bine in ea, plus faptul ca ucigasul VIU ca ORICE PACATOS viu se poate si cai de pacatul lui.
        Sinucigasul este cel care arunca lui Dumnezeu in fata viata , exisetnta sa propprie ca pe un REPROS, il sfideaza cel mai cumplit ORBIT fijnd de rautate si FARA sa inteleaga ca REFUZUL vietii NU este acelasi lucru cu REFUZUL existentei pe care il doreste sinucigasul, el de IPOSTASUL sau/EXSIETNTA sa NU scapa nici in iad caci existenta data lui e VESNICA si NU poate fi anulata de libera sa alegere caci vine de la Dumnezeu care a dat-o si care este CEL CE ESTE !
        Prima definitie a lui Dumnezeu despre Sine in Rugul apriuns lui Moise a fost „Eu sunt CEL CE SUNT”, sinucigasul ofenseaza intaiul „atribut” al Lui Dumnezeu celui Nenumit si Nenumibil.

        Apreciază

      • el said, on iulie 15, 2015 at 12:40 pm

        eugen serea

        daca ar fi fost si Sf Parinti atat de „intelepti” ca tine ar fi zis ca pacatul cel mai grav e erezia si nu sinuciderea,
        ereticul refuza( din orbire, prostie , nestiinta,etc) existenta in legatura cu Dumnezeu crezand (din mandrie si neascultare deigur) ca face BINE, iar sinucigasul refuza INSASI existenta , TOTUL adica NU doreste nici un bine.

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on iulie 15, 2015 at 4:26 pm

        Dragă „el”, ce era dacă dădeai tu un răspuns simplu, la obiect, exact ca Ionuţ, fără să dai tu verdicte în privinţa mea, judecându-mă fără să mă cunoşti? 😀 Când vei înţelege că nu îndemn la sinucudere şi nici nu fac categorizări ale păcatelor în funcţie de gravitatea lor, atunci putem dialoga. Deocamdată nu ai priceput mai nimic… Doamne ajută!

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on iulie 15, 2015 at 4:44 pm

        Cred că e nevoie să detaliez, altfel risc să fiu înţeles greşit. Ce mă deranjează pe mine la unii fraţi ortodocşi este dublul standard de gândire: pe de o parte dau dovadă de milă creştină faţă de heterodocşi, pe de altă parte nici nu s-ar implica prea mult, de teama canoanelor. Ne e milă de ei că se duc în iad dacă se sinucid, dar nu ne mai e milă de ei când îi taxăm drept sectanţi spurcaţi, eretici blestemaţi, etc. Cineva spunea să se facă orice concret, să se meargă la Laura, să se vorbească cu ea. Adică să ai comuniune cu un eretic: intri în casa ei, mănânci împreună cu ea, bei o cafea împreună cu ea, discuţi împreună cu ea. Păcatul e acelaşi şi doar dacă se iese la o cafea sau un ceai la o terasă undeva, nu neapărat la ea acasă. Să spunem că îi vorbeşti despre Hristosşi ceva în sufletul ei se înmoaie: îşi aduce aminte de vremea copilăriei, când bunicuţa ei, catolică practicantă, o învăţa să spună: „Ave Maria”. Şi îţi solicită să vă rugaţi împreună, fiecare cum ştie. Ai sau nu ai rugăciune în comun cu un eretic?! Şi dacă te roagă să intraţi în primul lăcaş de cult aflat în cale, pentru a vă ruga, ce faci? Intri cu ea s-o susţii într-un moment de cumpănă al vieţii, riscând să te spurci într-un templu papistaş sau sectant? Dar dacă în timp ce noi ne rugăm de aici pentru ea, grupuri de rugăciune catolice, protestante sau neoprotestante fac acelaşi lucru? Avem sau nu părtăşie cu ereticii?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 15, 2015 at 9:15 pm

        Eugen Serea

        Intrebarile tale dovedesc ca n-ai prea inteles nimic.

        Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2015 at 4:02 pm

        eugen serea

        ” fără să dai tu verdicte în privinţa mea, judecându-mă fără să mă cunoşti? „______verdictul este doar CONSTATAREA afirmatiilor tale, nu e nevoie sa te vad la fata ca sa inteleg cum gandesti , din cuvintele tale te vadesti, si daca imi amintesc eu bine nu erai tu un PRO-ghelasie de la frasinei? ALT INSELAT grav, in prelest ??? ….vezi ca „te cunosc” cat de cat daca pot sa spun asa? … 🙂 ….., inselarea damblageste mintea si omul incet incet „vede” altfel lucrurile cu ochiul mintii lui bolnave.

        un exemplu de intelegere „duhovniceasca” la tine : „dar nu ne mai e milă de ei când îi taxăm drept sectanţi spurcaţi, eretici blestemaţi, etc. _____si CUM ai vrea sa spunem, da mai dragutilor lasa ca e bine de voi si asa, dati-ii inainte ca noi „va iubim” si asa??? Semnul DRAGOSTEI neretacite fata de ERETIC sau INELAT este sa-i arati VEHEMENT greseala care e UCIGATOARE de suflet, NU sa-l imbrobodesti cu Falsa iubire ecumenista pe care o propovaduiesti tu de la mintea ta debila, Sf Parinti NU asa s-au puratt cu ereticii, nu i-ai scrapinat frumusel intre coarne cu cuvinte ingaduitoare pentru ratacirea lor cum sugerezi tu.

        Apreciază

    • Ioio said, on iulie 14, 2015 at 7:46 am

      La lucrul acesta ma gandeam si eu.
      Sa mearge cineva dintre noi la ea.

      Apreciază

  7. Mihai said, on iulie 13, 2015 at 7:05 pm

    Nu cred că poți spune că e perfect sănătoasă cât timp suferă de depresie

    Apreciază

  8. Radu Humor said, on iulie 13, 2015 at 7:07 pm

    Nu!

    de Eugen Mihăescu

    Sper să mă scuze de acolo, din Cer, tizul meu Eugen Ionescu că am îndrăznit să împrumut titlul. În mijlocul scandalului legat de soarta Greciei, prim-ministrul României s-a decis, pe neaşteptate, să renunţe la programul de reeducare a genunchiului în Turcia şi să revină înţară. Nu cred că dramatismul negocierilor pentru păstrarea integrităţii Euro-uniunii e cauza acestei “precipitări”. Până mai ieri, Ponta era foarte senin, îndepărtând dintr-o fluturare de mână, pe Facebook, orice asemănare dintre soarta Greciei şi situaţia din România. Mă întreb dacă cifrele pe care se bazează siguranţa lui nu sunt cumva minciuni. Şi deficitul declarat de Grecia ani de zile — puţin peste 3% la sută din PIB când a aderat la moneda unică, peste 5% înainte de criza economică — s-a dovedit, în realitate, a fi peste 13%! Cred că domnul Ponta nu a revenit în fruntea Guvernului nici pentru că i s-a făcut ruşine când l-a văzut pe John Kerry, Secretarul Departamentului de Stat al SUA, târându-se în cârje — după multiple fracturi de femur şi de bazin la o vârstă mult mai înaintată — la negocierile privind programul nuclear iranian. Nu, nu cred că ruşinea l-a făcut pe Ponta să vină la serviciu, ci faptul că, dintr-odată, e “la modă” să vii în cârje la şedinţe!

    Doamne! Câtă diferenţă! Alexis Tsipras, mult hulitul prim-ministru grec, a acceptat invitaţia de a lua cuvântul în plenul Parlamentului European, coborând în groapa cu lei, aplaudat şi huiduit în acelaşi timp. Un nou demers democratic după referendumul care i-a întărit mandatul pe care i l-a dat poporul grec. De la început, Tsipras a remarcat că este pentru prima dată când se discută în mod transparent problemele cu care se confruntă negociatorii. În discursul său, a subliniat anomalia care domneşte în instituţiile Uniunii Europene, unde Parlamentul, singurul for ales democratic de cetăţenii europeni, are un rol subaltern mai ales în chestiuni atât de delicate cum este soarta unei ţări membre şi a datoriei sale. În prima rundă de negocieri, totul s-a petrecut în mare secret, singurul lucru care a “transpirat” a fost faptul că “Troica” a înapoiat documentul oficial după ce a corectat cu roşu măsurile pe care intenţiona guvernul grec să le adopte pentru a redresa situaţia economică. Ca pe extemporalul unui elev nedisciplinat! Referitor la această jignire, Tsipras a spus doar că problema Greciei este şi problema Europei şi nu se va putea rezolva decât aplicând principiile pe baza căreia această Uniune s-a născut. Primul principiu ar fi cel al democraţiei; dacă un guvern ales democratic într-un stat membru nu are libertatea să-şi aleagă măsurile pe care să le aplice ca să redreseze economia, ci trebuie să pună în practică doar programele impuse din afară, atunci nu mai este nevoie de alegeri democratice, ci “Troica” să numească un guvernator şi un cabinet de tehnocraţi care vor executa ordinele fără să crâcnească! Ferice de aceastăţară, Grecia, că are asemenea politicieni! Are dreptate Ponta când spune că România nu seamănă cu Grecia! La noi, guvernul rezultat în urma alegerilor democratice aplică măsurile de austeritate impuse de FMI şi Comisie mai ceva ca o slugă!

    A mai spus Tsipras că austeritatea nu poate rezolva problema datoriei. Nu face decât să o agraveze şi nu numai în Grecia, ci peste tot unde a fost aplicată. Că intenţionează să îndrepte măsurile pe care el consideră că trebuie să le adopte către cei care pot suporta greutatea acestei datorii, care au mijloace, nu au suferit până acum, şi nu înspre aceiaşi amărâţi care plătesc întotdeauna oalele sparte, nu numai în Grecia, ci peste tot în Europa. Aici i-au sărit în cap toţi Caţavencii Partidului Popular European văicărind asistentele medicale slovace şi fermierii polonezi pe care “indolentul, neseriosul premier grec” îi condamnă la plată… Oare chiar nu ştiau ei sau Comisia şi Banca Centrală Europeană că sutele de miliarde pe care le împrumută Grecia s-au întors în seifurile băncilor germane şi franceze care, după ce au dat credite mai ceva ca în România, şi-au recuperat pierderile din banii Europei şi apoi au părăsit barca găurită numită Grecia? Nu ştiau nici de tancurile, muniţia şi submarinele second-hand pe care le-au cumpărat guvernele Greciei de cinci ani încoace? Nu a ştiut nimeni nimic şi au continuat să arunce cu sutele de miliarde în această gaură numită datoria greacă! Iar acum, îndârjiţi de ura pe care le-o inspiră acest tânăr zâmbitor, se gândesc să arunce Grecia afară din zona Euro. Eu cred că, dacă vor duce la bun sfârşit această ameninţare, o vor face ca să se descotorosească de Tsipras şi Syriza lui! Cred că le stau în gât ca un os de balenă!

    Sunt curios însă cum vor duce la capăt această ameninţare, repede botezată Grexit! “Troica” este atât de orbită de ură încât nu aude “His Master’s Voice”, care îi şopteşte îndemnându-o să o ia mai încet cu pianul pe scări… Să fi uitat “Troica” moştenirea lui Churchill, sacrificiile pe care le-a făcut Buldogul britanic pentru a smulge Grecia 100% de pe hârtiuţa Tătucului Stalin? Madame Lagarde a lăsat garda mai jos iar FMI a şi întocmit un raport din care reiese că datoria Greciei nu poate fi plătită. Obama înroşeşte telefoanele încercând să o domolească pe doamna Kancelar… Sunt sigur că, după ce au ameninţat Grecia în fel şi chip, europenii vor înghiţi găluşca. Berlinul este primul care ar trebui să-şi amintească de faptul că Germaniei i-a fost redusă cu 60% datoria pe care o avea faţă de aliaţi imediat după cel de al II-lea Război Mondial, după tot prăpădul pe care l-a făcut în Europa… Ca să nu mai vorbim de planul de ajutorare Marshall de care a profitat… “Tratamentul” care i-a fost aplicat în schimb Greciei de cinci ani şi jumătate încoace, în ciuda austerităţii care a tăiat salariile şi pensiile cu un sfert, nu a făcut decât să crească datoria ţării de la 100 de miliarde la 320 de miliarde de euro…

    E de mirare că guvernul grec a îndrăznit să înfrunte “Troica” şi creditorii când i s-a cerut să continue să strângă şurubul deşi este evident că ţara se prăbuşeşte? Că, în aceste condiţii, nu are cum, nu are cu ce plăti datoria? Este nevoie de măsuri care să relanseze economia pentru ca Grecia să plătească fără să se îndatoreze în continuare. Iar Europa ce face? Europa vrea să dea Grecia afară! De unde? De pe hartă?! Să fi uitat “Troica” şi creditorii de poziţia geografică strategică a Greciei? Se pare că au uitat de tot, orbiţi de furie atunci când echipa de negociatori greci a îndrăznit să-i înfrunte, să-i numească terorişti şi şantajişti. Şi nu sunt? Nu am simţit şi noi, românii, pe pielea noastră presiunile Europei când am decis să facem referendumuri ca să debarcăm din funcţie sluga perfectă a străinătăţii, Traian Băsescu, care îşi permite să facă astăzi comentarii în loc să stea la puşcărie, la răcoare?

    Îi numim cu atâta uşurinţă pe greci “puturoşi”, “profitori” şi “nesimţiţi”, când ar trebui să îi invidiem pentru politicieni ca Tsipras, Varufakis şi Tsakalotos care au studiat în Occident, dar n-au devenit slugile străinătăţii, ci vor să-şi servească propriul popor. Când subsolul nostru va fi secătuit şi băncile străine îşi vor pune la adăpost profiturile, vor părăsi cu toţii România — aşa cum au făcut în Grecia — lăsând în urmă defrişări, pământ otrăvit şi o naţiune înglodată în datorii. Şi nu va exista un partid sau politicieni care să ştie cum să salveze ţara! Sau poate vom fi norocoşi, NATO va mai avea nevoie de un cap de pod în coasta Rusiei şi atunci va învesti un guvernator şi un guvern de tehnocraţi ca să facă ordine, să ne scape de oligarhi (politicieni) şi de carteluri (partide). Aşa că stăm mult mai rău decât Grecia!

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on iulie 13, 2015 at 9:46 pm

    tataia, esti prin zona?

    Legatura intre chem-trails si vaccinuri:
    Australia determined to vaccinate by release of aerosolized GMO vaccine
    http://www.sott.net/article/269791-Australia-determined-to-vaccinate-by-release-of-aerosolized-GMO-vaccine

    Apreciază

  10. Ionut said, on iulie 13, 2015 at 10:21 pm

    Sa recapitulam:
    – schimbari climatice;
    – schimbari politice fara noima;
    – hrana cu chimicale;
    – poluare;
    – dezumanizare;
    – despiritualizare;
    Iata ca ne este pavat drumul spre depresie, iar unii ofera si „solutia”…
    Cred ca fiecare stat european este tinta cate unui experiment si in functie de „succesul” experimentului, metoda urmeaza sa fie implementata la nivel comunitar.
    In Occident (Franta, Austria), e foarte greu sa gasesti un magazin alimentar deschis duminica. In Romania se poate. Romanii muncesc zi lumina (inclusiv Duminica) si alti romani se bulucesc sa cumpere mancare „la oferta”, pentru care isi dau tot salariul (ma rog, nu chiar tot, ca trebuie sa le mai ramana si pentru facturi). Aceste lanturi de magazine sunt detinute de companii straine, dupa cum si facturile sunt platite catre companii straine. Si romanii cumpara mancare in disperare, mancare care, bineinteles, nu are cum sa-i sature, fiind produsa la norma si secatuita de principii nutritive.
    E foarte simplu sa va dati seama (daca nu ati observat deja): comparati un ou de la supermarket cu un ou de tara, comparati un fruct luat de la supermarket cu unul de la curte, sau cate rosie.
    Tineretul, viitorul tarii, e ademenit cu tot felul de bauturi pline de zahar si chimicale care genereaza diabet si cancer, in timp ce statul roman implementeaza sisteme informatice.
    Iar in timp ce noi ne invartim intr-un cerc vicios, ne imbrancim, dam din coate, ne zbatem, ne invidiem, ne uram, stau unii si ne privesc si rad de noi cum batem unii cu altii pentru a imparti saracia dupa ce ei ne secatuiesc de paduri, de petrol, de agricultura, de sanatate, de educatie, de moralitate.
    Se urmareste distrugerea nucleului dur al fiecarui popor, asa cum au incercat unii sa faca prin experimentul Pitesti. Sa zapaceasca oamenii, sa-i faca sa-si piarda busola, sa-si piarda valorile, sa genereze haos.
    Asta e „solutia” care ni se ofera: deznadejdea, eutanasia, iadul.

    Apreciază

  11. Radu Humor said, on iulie 13, 2015 at 11:36 pm

    Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, şefa Biroului pentru Eurasia şi Europa din cadrul Departamentului de Stat, a declarat că SUA colaborează cu România în combaterea corupţiei, fenomen care rămâne o problemă în regiunea Balcanilor şi Europei Centrale şi de Est.

    „În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie”, a declarat Victoria Nuland în timpul unei vizite la Dubrovnik, Croaţia, vineri 10 iulie.

    Madama poate lua în gură orice, inclusiv corupţie. Mai ales din România, care am observat că-i place la nebunie !
    Nu, nu România, ci slugile pe care le-a cumpărat şi le dirijează de zor !
    Din păcate doar într-o singură direcţie :
    Cei care nu acceptă pe gât bocancul lui Kerry, sau toacele Victoriei (yankeylor asupra românilor ) !
    Prin asta pot păcăli naivii, sau se pot păcăli singuri ( nu-i exclus ca datele primite să oglindească o realitate falsă, sau să ascundă parşiv furturile unora din gaşca de la noi, sau din cea de la ei ).
    Atâta timp cât peste EADS şi Microsoft se aşterne o tăcere criminală, cât timp unul ca Băsescu nu-şi poate găsi nu celula, ci palatul, în care să-şi petreacă restul vieţii păzit nu de gardieni, ci de SPP, Berceanu, Videanu, Igaş, Falcă, Boc, Olteanu sau Isărescu, adevăratul păpuşar ce s-a săturat şi el de condus România, se plimbă nestingheriţi printre noi, Victoritza asta, Nulănd din pdv a credibilităţii, nu poate produce decât zâmbete ironice, sau înjurături neaoşe !

    Apreciază

  12. Radu said, on iulie 14, 2015 at 2:01 am

    Ea merge cu siguranta doar mare prea mare sa fie mila Domnului insa dupa ce va veni si ceasul ptr. medicii care au aprobat si facut chestia asta ii va lua si pe ei ptr ca au fost complici la aceasta crima cu premeditare si faptul ca au ajutat-o sa comita cel mai grav pacat pentru orice om.

    Blestemata tara falsa democratie cand vine vorba de rele o dau pe democratie cica domle drepturile omului dar cand vine vorba sa folosesti aceleasi drepturi sa arati cu degetul la vinovati la prefacatoria lor la crimele lor ascunse atunci invoca corectitudine politica, rasism si alte fumigene de genul asta care sunt de fapt o forma de cenzura mascate a cuvintului liber si libertatii de exprimare a opiniei FREE SPEECH fiecarui cetatean.
    Mai bine fruntas in satul tau decat codas la oras, lasa asa Romania cu bune cu rele din multe puncte de vedere e peste panarama asta de creatie artificiala politica aparuta peste noapte la 1830.
    Pana nu demult existau curente nationaliste puternice pentru desfiintarea ei si impartirea intre Tarile de Jos si Franta, ca de fapt exista doua popoare cel francez -valon si cel neerlandez – flamand.
    Mai sunt tari din astea in lume care in mod normal nici nu ar trebui sa existe logic vorbind care au niste standarde de trai ridicate aproape lipsite de sens raportate la marimea sau bogatiile naturale ale lor.

    Apreciază

  13. RomeoB said, on iulie 14, 2015 at 7:43 am

    60% din tinerii germani sufera de diverse forme de depresie.
    Rodul generalizarii pacatului si a educatiei la standarte UE…

    Apreciază

  14. georgel said, on iulie 14, 2015 at 6:13 pm

    Sa ne rugam sa intervina Hristos in viata ei. Nu poti sta nepasator cand un om este pe pragul prapastiei.

    Apreciază

  15. RomeoB said, on iulie 15, 2015 at 9:35 am

    1) La emisiunea Biserica azi, TV Trinitas din 25 mai 2015, s-a discutat despre femeia de servici care s-a sinucis langa Biserica Alba din Bucuresti.

    Ce s-a spus: la negocierile cu femeia, sotul si preotul NU AU AVUT VOIE SA PARTICIPE !!!
    !!! ASA ESTE LEGEA !!!

    Preotul are harul lui Dumnezeu, care in asemenea situatii poate imprastia lucrarea avansata a demonilor. Nu a fost lasat de lege.

    2) Pe canalele de stiri, sinuciderile sunt prezentate in mod smintitor, ca enerteinment. As aduga eu ca si stirile despre razboaie, dezastre naturale, crime…
    Preotul invitat a aratat ca asemenea mod de abordare ii incuajeaza si pe altii sa procedeze similar…

    Apreciază

  16. anonim said, on iulie 15, 2015 at 2:35 pm

    De ce in iad? Ce poate face unul ca mine care a fost schimbat la nastere? Mie nu-mi ramane decat sa ma sinucid si asta imi spun ,,fratii” aproape in fiecare zi. De ce in iad? Care e diferenta intre iadul de zi cu zi si iadul religios? Daca viata e un iad cum poate sa fie iadul? Teoretic si practic pot sa fiu omorat in orice moment pentru un test ADN.
    A ajunge in iad sau in rai. ce e iadul si ce e raiul? Care e diferenta dintree iadul de zi cu zi si iadul de dupa moarte? Se naste un copil de 4kg si e adus unul de 2,5 kg . Dupa un scandal de o ora pentru ca nu eram gasit pentru numere sunt adus eu: blond intr-o familie bruneta. Tunete si fulgere! Toti vor in rai dar nimeni nu vede diferenta dintre iadul de pe Pamant si iadul de dupa.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 16, 2015 at 12:42 am

      Desi comentariul tau nu este foarte inteligibil, iti spun eu care e diferenta. Iadul de „dincolo” e mult mai cumplit decit cel de aici.

      Apreciază

  17. Viky Leandros said, on iulie 16, 2015 at 1:47 am

    Îmi cer iertare pentru intervenţia nu tocmai prietenească, însă mă simt obligat să vă atrag atenţia asupra blândeţii nemeritate cu care trataţi acest caz.
    Eu sun doctor veterinar şi DREPTCREDINCIOS, ADICĂ ORTODOX şi, din aceste perspective, îngăduiţi-mi câteva remarci în susţinerea „teoremei” de mai sus.
    EUTANASIE înseamnă LITERALMENTE a te omora singur, mai pe şleau, SINUCIDERE! În medicina veterinară, având de a face cu animalele, ne folosim de o licenţă semantică (nescrisă) de a spune „acest animal va fi (sau este, sau a fost, după caz) eutanasiat. În cazul oamenilor, este greşit să spui „să fie eutanasiat”! Ca urmare, tânăra despre care e vorba nu face numic altceva decât SE SINUCIDE şi, din această perspectivă, afirmaţia „LAURA va merge în IAD” mi se pare o construcţie pleonastică!

    Apreciază

    • Viky Leandros said, on iulie 16, 2015 at 1:52 am

      Îmi cer iertare pentru faptul de a fi încercat să scriu „omorî” cu î din a, ceea ce, conform ortografiei actuale, este o greşeală!

      Apreciază

  18. Viky Leandros said, on iulie 16, 2015 at 4:30 am

    O recomandare: https://educatieortodoxa.wordpress.com/

    Apreciază

  19. gheorghe said, on iulie 16, 2015 at 10:39 am

    EUTANASIERE…
    ––––––––-
    Eutanasiere – omorâre inainte de „vreme”, … unde „vreme” = moment cand Dumnezeu lasa sa fie sfarsita viata biologica.
    ===============================
    Tânăra nu se sinucide – „simte” ca nu e BINE (un fel de „bine” ne-traductibil, greu de descris ori identificat..).
    –––––––––––––––––––––
    Eroare… sin-ucidere este „auto-omorâre”, victima este tocmai asasinul.
    Tânara ALEGE sa ii fie oprita viata, sa fie UCISA prin efectul regulii satanice de a omorâ impuse unui alt om.
    Altfel spus, legea obliga omul sa devina criminal…. „in numele” milei!!!
    =======================================================
    Chiar nu poate fi impotrivire legala fata de obligarea de a deveni criminal???
    De cand crima=binefacere?
    Vai de pseudo-gandirea asta…
    Cat timp „legea” condamna crima pedepsind criminalul, orice interpretare inversa este brusc instigare la crima, atragand pedepsirea cui o face – ncazul „legii”, a tuturor celor care au votat-o si a celor care s-au abtinut ori au lipsit de la votare, prin aceasta „favorizand” infractorul.

    Apreciază

  20. Cristian said, on iulie 19, 2015 at 1:23 am

    Eugen Serea n-am citit decat ca ai zis ca Saccsiv este eretic pt ca a zis sa ne rugam pentru Laura si tu n-ai inteles de ce pentru ea da si cu DIonis nu. Pai Laura saraca nu poate fi numira eretica din moment ce nu avem nici o informatie cu inclinatia ei religioasa. Poate a fost crescua intr-un duh fara Dumnezeu si trebuie rugacine ca DUmnezeu sa o lumineze cumva. Eretic este acela care are o parere personala si straina de viziunea ortodoxa a dumnezeirii. Probabil ca Saccsiv a mai avut discutii cu Dionis sau a vazut mesaje de-ale lui si de aceea zice.

    Apreciază

  21. Cristian said, on iulie 19, 2015 at 2:11 am

    Dumnezeu sa o ierte pe Laura daca alege varianta asta. Daca nu aveam constiinta unui DUmnezeu ori faceam toate prostiile posibile pentru ca nu aveam nici o opreliste, ori daca stiam de injectia asta alegeam varianta Laurei pentru ca in lumea asta rea un suflet sensibil se simte incorsetat si strain. Fara DUmnezeu nu mai gasesti sensul de a trai. Doar daca te ambitionezi si vrei sa iti faci si tu un nume si vrei sa razbati in lumea asta. Iti faci o cariera sa cresti in ochii lumii, te pui la punct, te tunezi si dupa ce iti atingi scopu te ambitonezi si mai tare sa ajungi mai sus. Devii mai mandru, mai flegmatic, mai ignorant, cu alte cuvine devii diabolic. Si cu milioane de minti diabolice iubitoare de sine, lumea astea devine pentru unii un iad in care nu mai pot trai.
    Nu stiu ce sentimente a trait Laura, dar pentru orice suflet uman duhul ortodox spune DUmnezeu sa il ierte indiferent de religie. De restul de ocupa Domnul, El judeca. Asa si pentru Laura.
    Sf. Paisie Aghioritul s-a rugat pentru diavol ca a zis ca pentru el nu se roaga nimeni. Dupa 3 zile i-a aparul diavolul si il batjocorea zicand-i sa nu se mai roage pentru el ca el nu vrea sa fiu miluit. Ca daca s-ar pocai si ar cere iertare Domnului si pe el L-ar ierta dar el nu se smereste. Pocainta spala tot la oameni, dar si la diavoli se pare. Oamenii au posibilitatea pocaintei o viata intreaga. La diavoli nu stiu exact cum sta treaba, dar cred ca cei deveniti diavoli si-au ales deja partea si sunt orbiti continuu de invidie si n-au varianta smereniei in minte.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.