SACCSIV – blog ortodox

Omul GOLDMAN SACHS cumpara BANCA CARPATICA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 13, 2015

flowers2

Foto: http://www.carta.info/6537/j-christopher-flowers/

   Iata ce putem citi la Cine este fostul bancher de investiții Goldman Sachs și miliardar din tranzacții bancare ”de criză” care a pus ochii pe banca fondată de Carabulea:

[…]

Ilie Carabulea este în acest moment în arest măsura fiind dispusă în cadrul dosarului penal ASF – Carpatica Asig , iar drepturile sale de vot au fost suspendate de către BNR.

[…]

El deține 41% direct din Carpatica și aproape 57% direct și indirect, potrivit ultimelor date disponibile.

[…]

Echipa de directori ai Carpatica condusă de bancherul belgian de corporate finance Johan Gabriels, anterior director general al fostei ABN Amro Bank România (RBS Bank România, acum parte a UniCredit), s-a concentrat în ultimii ani pe stabilizarea băncii și pe obiectivul de a găsi un investitor cu putere financiară care să intre în acționariatul băncii.

În perioada 2011 – 2014, Carpatica a trecut de la un profit net de 236,9 mil. lei la o pierdere de 169,5 mil. lei la finele anului trecut. Cea mai abruptă schimbare a indicatorilor băncii s-a produs în 2012 vs 2011: capitalul social a fost redus cu 70%, câștigul net s-a diminuat de 11 ori, datoriile au explodat până aproape de 1 mld. euro, iar portofoliul de depozite s-a redus cu o treime. Tot în 2012, au crescut capitalurile proprii, numerarul și echivalentul în numerar și activele totale.

[…]

Cine este JCFlowers

JC Flowers este unul dintre fondurile americane de investiții specializat în achiziția de bănci ori active financiare depreciate în urma crizei globale. A fost fondat în 1998 și a investit 14 mld. dolari pentru a-și trece sub administrare 32 de entități din întreaga lume, din care 8 sunt bănci.
JCFlowers investește acum din cel de-al treilea fond pe care l-a ridicat, fond cu o capitalizare de 2 mld. dolari. Portofoliul JCFlowers acoperă cele mai mari piețe din lume – SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, statele BENELUX (Belgia, Olanda, Luxemburg), Japonia, precum și țările emergente ca Rusia, India și Brazilia.

”Părintele” JCFlowers este miliardarul american de 57 de ani James Cristopher Flowers, a cărui avere este cotată de Forbes la 1,43 mld. dolari. Fost absolvent de Matematici Aplicate la Harvard, acesta și-a construit o carieră de bancher de investiții la Goldman Sachs, unde a devenit unul dintre cei mai tineri parteneri din istoria băncii făcând parte din aceeași generație cu Lloyd Blankfein, actualul șef al celei mai mari bănci de investiții din lume. Are în spate peste 35 de ani de experiență ca investitor și consultant. A făcut parte din echipa care a consiliat fuziunea în 2008 dintre Bank of America și Merrill Lynch, tranzacția girată de șeful Trezoreriei americane care ar fi trebuit să acopere în același timp intrarea în faliment a Lehman Brothers, văzută de mulți ca un soi de certificat de naștere al crizei financiare globale.

James Cristopher Flowers este considerat de presa americană unul dintre primii oameni care l-au avertizat pe Henry Paulson, fostul șef al Trezoreriei americane, cu privire la iminența declanșării crizei financiare.

În 2008, anul izbucnirii crizei globale, acesta le spunea investitorilor săi că a apărut ”Super Bowl-ul investițiilor și nu mai e timp de stat în tribune”, conform Financial Times.

A investit în Shinsei Bank din Japonia, unde profitul de pe urma investiției este cotat la 1 mld.dolari și a pierdut în Germania 2,3 mld. euro împreună cu alți investitori după ce banca de credit ipotecar Hypo Real Estate și HSH Nordbank au primit ajutor financiar de urgență de la stat.

În iunie 2014, a reușit listarea băncii britanice OneSavingsBanks pe piața bursieră londoneză.

De asemenea, JCFlowers a investit în consorțiu alături de unii dintre cei mai faimoși investitori precum George Soros, Michael Dell și John Paulson într-o instituție de credit din California pe care au salvat-o în 2008 și pe care au pregătit-o pentru listarea pe bursă sub numele OneWest.

Ultimul său fond urmează să-și plaseze banii până în septembrie și este de așteptat ca JCFlowers să ridice unul nou.

Într-un interviu pentru Financial Times, James Cristopher Flowers spunea că Europa continentală este unul dintre cele mai fertile terenuri pentru noi tranzacții din cauză că își revine mai greu față de SUA de exemplu.

Fiu al unui librar și al unui ofițer de navă, James Cristopher Flowers are doi copii și trăiește la New York, de unde conduce JCFlowers.

În februarie 2015, a intrat în boardul fundației de șah a lui Gary Kasparov, fostul campion mondial la șah. Pe plan politic, este văzut ca un apropiat al mai multor politicieni din Partidul Republican.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Former Goldman Sachs banker will buy Romanian bank

EVREII de la GOLDMAN SACHS spun ca fac LUCRAREA LUI DUMNEZEU. Care dumnezeu? Detalii importante despre gigantul bancar

https://saccsiv.wordpress.com/category/george-soros/

Personalitati si organizatii: HENRY PAULSON (HENRY MERRITT „ HANK „ PAULSON JR.)

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • Radu said, on iulie 14, 2015 at 1:50 am

   Profetul mincinos nu stiu daca ultimul sau penultimul dar ce mai conteaza?
   E omul lor de nadejde imbraca haina ascunsa a „comunismului/socialismului” acuza capitalismul si pe bogatii de toate relele.
   Adevarul nu e asa, poate cel mult 40% daca ne gandim doar la o mica clica care intr-adevar s-au imbogatit multumita sistemului capitalist in sec. XVIII-XIX.
   Dar capitalismul asigura si unuia ca noi macar in teorie si uneori chiar si in practica sansa mica/mare de a ajunge sus iar acest lucru ii face sa le fie frica si sa isi puna intrebari.
   Le e frica ca ar putea cineva sau alte tari sa se ridice sa le puna bete in roate la planul lor de secole.

   Daca vrea Dumnezeu orice se poate intampla totul depinde de cum se comporta si ce decizii iau oamenii pe ce drum vor sa o apuce spre ALB sau spre negru, spre Rai sau spre iad.

   Sper sa nu vina la noi cum a venit karol wojtyla in 1999 parca, un an ales cu semnal as zice simbolic posibil daca vezi zilele cand a venit la noi in vizita…7,8 si 9 mai 1999 astea au fost zilele.
   Nu sunt unul care crede in numerologie sau alte prostii de genul dar nu poti sa nu faci niste conexiuni se leaga ceva pe undeva.
   Blesteme pe cei care au aranjat aceea vizita deplorabila si rusinoasa la adresa unui popor ORTODOX !
   boul de radu vasile ( care trecuse la catolicism intre timp se zice ca era si membru opus dei) si inca unul care nu-mi mai aduc aminte l-a chemat si facut presiuni sa vina papa atunci daca imi aduc aminte bine.

   Apreciază

 1. Radu Humor said, on iulie 13, 2015 at 8:30 pm

  S-ar părea că-i tot o afacere evreiască!
  Despre Soroş şi Kaşparov n-am dubii că-s evrei, iar rechinul ăstălalt, după cum arată, pare şi el de aceiaşi origine, ba mai mult că ar proveni dintr-o familie de homalăi :
  “Fiu al unui librar și al unui ofițer de navă…” 🙂

  Apreciază

 2. […] Omul GOLDMAN SACHS cumpara BANCA CARPATICA […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: