SACCSIV – blog ortodox

Profesor olandez fost sustinator al EUTANASIEI catre Marea Britanie: NU FACETI ACEEASI GRESEALA CA IN OLANDA, unde “eutanasierea a devenit atat de larg raspandita incat este pe cale de a deveni un mod implicit de a muri pentru bolnavii de cancer”

Posted in EUTANASIE by saccsiv on iulie 16, 2014

   Iata ce putem citi la Dutch Professor Now Opposes Euthanasia, “I Was Wrong, Terribly Wrong”:

Profesor olandez, care se opune acum eutanasierii declara: “Am gresit, am gresit teribil”

Cotidianul Daily Mail UK informeaza ca un fost sustinator al eutanasierii, profesorul Theo Boer a spus Camerei Lorzilor sa nu faca aceeasi greseala ca in Olanda.

In saptamana urmatoare, Camera Lorzilor va dezabate proiectul de lege Falconer de sinucidere asistata. Lordul Falconer este de mult timp un sustinator al sinuciderii asistate care este de asemenea, cunoscut pentru un raport unilateral ce chema la legalizarea mortii asistate in Marea Britanie.

Daily Mail a anuntat ce a spus Dr. Boer  Camerei Lorzilor:

“ Nu o face, Marea Britanie.

Odata ce s-a pornit pe acest drum, este putin probabil pentru a reveni      inapoi.”

Potrivit relatarii cotidianului, Dr. Boer, care este un academician in domeniul eticii a argumentat acum 7 ani ca “ o lege buna a eutanasierii” va produce relativ, un numar mic de decese. Dar, vorbind din calitatea sa personala el a spus ca

El acum a crezut ca existenta legii eutanasierii va schimba sinuciderea asistata dintr-o procedura de ultima instanta intr-una normala.

Dr. Boer, academician din cadrul Universitatii Utrecht care, incepand cu anul 2005 a fost membru al comisiei de monitorizare a deceselor prin eutanasiere declara urmatoarele:

“ Eutanasierea devine acum atat de larg raspandita in Olanda incat ‘’ este pe cale de a deveni un mod implicit de a muri pentru bolnavii de cancer”.

Decesele asistate au crescut cu relativ 15 procente in fiecare an incepand din 2008 si numarul ar putea atinge un prag record de 6000 in acest an.

Dr. Boer a spus ca este ingrijorat cu privire la extinderea eutanasierii la noi categorii de persoane, incluzand dementii si depresivii si fondarea unitatilor mobile de deces pentru ‘’ doctori responsabili pentru eutanasiere mobila’’.

El a admis ca:

el s-a inselat; s-a inselat teribil, de fapt, crezand ca eutanasierea regulata ar fi functionat.

Obisnuiam sa fiu un suporter al legii olandeze. Dar acum, cu o experienta de 12 ani, am un alt punct de vedere.

Articolul din Daily Mail a citat Paralympian, baronesa Tanny Grey-Thompson a spus:

“ceea ce dl. Boer spune nu vine ca o surpriza.

“O lege privind moartea asistata se joaca cu focul, mai ales atunci cand nu sunt mijloace de protectie in acel loc. Proiectul de lege al lui Falconer pur si simplu nu se preteaza pentru acest scop”.

In articolul citat, baronesa Jane Campbell a declarat:

“Asa cum se intampla in Olanda, proiectul de lege al lordului Falconer ar putea ajunge sa cuprinda un numar semnificativ de persoane serios bolnave.”

Statisticile privind eutanasierea din Olanda pentru anul 2012 nu au fost inca dezvaluite dar raportul privind eutanasierile pentru acest an au aratat ca au fost 4188 de decese asistate, dar care nu a inclus decesele neraportate, care, potrivit unui studiu Lancet lansat in 2012 numara un procent de 23% din totalul deceselor asistate. De aceea, numarul real al deceselor asistate in anul respectiv a fost mai mare de 5100 de decese.

Extinderea eutanasierii in Olanda a fost semnificativa. Anul trecut, o femeie sanatoasa care a devenit oarba a sfarsit prin eutanasiere.

In februarie, Ministrul Sanatatii olandez, Edith Schippers a admis ca in 2013 au fost 45 de decese asistate pe fond psihiatric, mai mult decat in 2012, si anume 14 decese.

Recent, unul dintre cei mai faimosi avocati olandezi a eutanasierii, psihiatrul  Boudewijn Chabot  a scris o parere in cotidianul olandez NRC Handelsblad prin care spunea ca aceasta lege are o directie gresita.

In articolul sau, Chabot facea referire la diverse eutanasieri pe fond psihic incluzand:

“ O femeie de 54 de ani cu o tulburare de personalitate, tulburari de alimentatie si o nevroza obsesiv-compulsiv severe.”

Curand dupa ce eutanasierea a fost legalizata in Olanda cativa oameni poate

s-au gandit ca nu se va abuza de eutanasie, dar dupa mai mult de 11 ani de experienta in domeniul deceselor asistate in Olanda si Belgia mesajul de la Dr. Boer ar trebui sa determine oamenii sa zica NU eutanasierii.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mario said, on iulie 16, 2014 at 9:56 pm

  Sinuciderea in masa alaturi de sustinerea cuplurilor gay si implicit distrugerea moralitatii societatii prin nauceala cu mesaje subliminale a copiilor mi se par cele mai mari victorii a elitelor iluminate prin lucifer ale acestui mileniu. Spun asta deoarece se stie ca razboaiele si toate celelalte relatii globale fiind deja manipulate strategic din sec 18-19.
  Luati in considerare serioasa fratilor caci doar prin ruga noastra catre Dumnezeu putem intarzia cumva clipele ingrozitoare ce ne astepta. Doamne ajuta!

  Apreciază

 2. Radu said, on iulie 16, 2014 at 10:00 pm

  Reblogged this on radupopescublog.

  Apreciază

 3. cristian said, on iulie 16, 2014 at 10:39 pm

  EUTANASIA=CRIMA

  Apreciază

 4. cristi o. said, on iulie 16, 2014 at 11:23 pm

  Daca bolnavii de cancer, isi spalau din pacate prin suferintele lor grele, au posibilitatea acum, prin nascocirea asta satanica, numita „eutanasie” (sinucidere asistata), sa rateze absolut tot. Ajung, de la posibilitatea mantuirii la statutul de sinucigas, cu tot ce decurge din aceasta. Iar cei ce ii „ajuta” isi adauga si ei, la „CV”-ul pentru „dincolo”, statutul de criminal… unii, chiar de criminal in serie (medicii care realizeaza procedura)…

  Apreciază

 5. lorena said, on iulie 17, 2014 at 2:51 am

  solutia-lui-putin-pentru-o-rusie-mai-numeroasa_

  PUTIN a INTERZIS un spectacol de marionete, din cauza propagandei HOMOSEXUALE
  “Maica Rusie” iși apară copiii. Soluția lui Putin pentru salvarea imperiului de la Răsărit

  http://activenews.ro/solutia-lui-putin-pentru-o-rusie-mai-numeroasa_1848431.html

  Apreciază

 6. Ionut said, on iulie 17, 2014 at 9:12 am

  De unde si vorba „banii n-aduc fericirea”. Olanda, o tara cu un nivel de trai ridicat, nu poate oferi nici o speranta celor bolnavi, mai grav sau mai putin grav. Iar medicii, din aparatori ai sanatatii si vietii, devin, prin practicarea avortului si eutanasiei, slugi ale mortii, ale raului.
  In Europa s-a ajuns la un paradox: a fost abolita pedeapsa cu moartea (un lucru cat se poate de bun, pentru ca numai Dumnezeu poate da viata, deci doar El are dreptul sa o si ia), dar se legifereaza eutanasia.
  Exista suspiciunea ca daca oculta mondiala se va impune definitiv in Europa, va reintroduce pedeapsa capitala.

  Apreciază

 7. aniush said, on iulie 17, 2014 at 1:20 pm

  cristian,
  Pai ce altceva sa fie? E ucidere. Mai conteaza cum e facuta?

  Apreciază

 8. energein7 said, on iulie 17, 2014 at 8:33 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 9. […] Profesor olandez fost sustinator al EUTANASIEI catre Marea Britanie: NU FACETI ACEEASI GRESEALA CA I… […]

  Apreciază

 10. […] Profesor olandez fost sustinator al EUTANASIEI catre Marea Britanie: NU FACETI ACEEASI GRESEALA CA I… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: