SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (23.04.20015): TEHNOLOGIA este IN ESENTA REA

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 23, 2015

Iata comentariul fratelui tataia postat la Parintele FABIAN SEICHE despre UN MUCENIC DIN 2007 DIN ROMANIA: Fratele Mirel Petcu si-a luat cununa muceniciei aproape nestiut de nimeni …:

Inventii suprimate exista cu miile daca nu cumva cu zecile de mii. Si cu ce ne afecteaza asta? Eu am cunoscut personal un inventator, pe Iustin Capra. Avea zeci de brevete, s-a dus si la marii producatori de automobile cu inventiile lui iar acestia i-au replicat ca au seifurile pline de brevete si patente dar daca le-ar da drumul pe piata ar produce adevarate cataclisme sociale….milioane de oameni in somaj, etc. In fine…l-am stimat pe Capra pentru inventiile domniei sale dar nu pot fi de acord cu toate ideile sale. Oricum ar fi, nu problemele de ordin social ii intereseaza pe mai marii lumii, asta este garantat!

Dar hai sa privim un pic problema din perspectiva crestineasca…La ce ne folosesc acele discuri optice de mare capacitate? Cumva la mintuire? Sau mai degraba la mult mai facila indosariere electronica a noastra? La arhivarea datelor medicale ale populatiei….la arhivarea bazelor de date ale ministerului de interne, etc, etc? Pentru cei care nu inteleg nici in acest ceas ca tehnologia ESTE IN ESENTA REA, nu pot simti altceva decit compasiune. NU exista tehnologii bune sau rele, tehnologia nu este neutra in functie de cum o folosesti, ci este PUR SI SIMPLU REA. Imi pare extraordinar de rau pentru cei care inca mai cred in progres si evolutie. Situatia ar fi de-a dreptul hilara daca nu ar fi de plins. Nu mergem in sus in nici un domeniu al existentei noastre ci doar in jos.

Motivul pentru care exista unele tehnologii suprimate este unul extrem de simplu. Ne sint servite cu portia. In asa fel incit sa ne dorim mereu lucrul urmator care va urma sa apara, sa ne dorim sa dam mereu alti si alti bani pe ultimele noutati. Si este extrem de tirst sa observ ca cei mai multi nu isi dau seama in ce joc fara sfirsit s-au prins exact ca hamsterul care invirte roata pina la epuizare fara a ajunge de fapt nicaieri (caci tot priozonier este) sau calul care poate fi ademenit cu un mar sau un morcov infipt in virful unui bat, bat pe care il tine insusi calaretul…

Trageti voi singuri concluziile!

Iata si doua dintre interesantele raspunsuri de acolo:

mircea.v:

si „Indemn la simplitate” – Ernest Bernea, scris in 1939. este primul capitol din volumul „Preludii” – se gaseste pe net.

Doar 2 paragrafe:

„Cu cât omul şi-a creat mai multe nevoi, semn al unei înalte trepte de civilizatie, cu atât el a devenit mai putin stăpân pe sine, cu atât a fost mai putin liber. Sufletul său aparent înăltat, devenise lipsit de putere, se subtiase şi se complicase. Cuprinzând ceea ce nu-i era firesc, renuntând la ceea ce îi era esential, pentru podoabă, şi-a pierdut adevărata frumusete şi tărie. Vieata interioară a omului a avut toate aparentele unei creşteri adevărate ; in realitate s’a petrecut o sărăcire şi anume din cauză că această creştere nu era organică ci era o adunare, o adăugire. Nevoia de a corespunde vremurilor, ambitiile şi gusturile nenumărate, tot rafinamentul intelectual şi estetic, l-au sedus şi l-au îndemnat către o lume a decorativului şi inutilului.”

„In setea sa de progres şi de civilizatie materială omul s’a descentrat, adică a confundat esentialul cu secundarul, dând o atentie deosebită celor ce nu-l alcătuiau în fond. Omul cetătii de azi este un om făcut, este o fiintă artificială. S’a construit înfruntând legile fiintei sale morale. Tot ceea ce a fost adăugat nefiresc şi a împodobit sufletul său mândru, nu a făcut decât să-l scoată din făgaşul destinului său propriu, de om.
Pentru ca o înnoire să fie posibilă, omul trebue să renunte la aceste podoabe ale modernismului, pentru a se reîntoarce către elementele originare ale făpturii sale.”

Cosmin:

@ tataia

Subscriu ideilor tale, dar vreau sa dezvolt urmatorul aspect:

Spui: ” Avea zeci de brevete, s-a dus si la marii producatori de automobile cu inventiile lui iar acestia i-au replicat ca au seifurile pline de brevete si patente dar daca le-ar da drumul pe piata ar produce adevarate cataclisme sociale….milioane de oameni in somaj, etc.”

Este creata o falsa premisa cum ca daca s-ar da drumul la inventii si brevete oamenii ar ramane fara locuri de munca.

Eu vin si pun intrebarea: „Dar la ce e bun un loc de munca daca nu ai de platit rate la banci, impozite la stat si utilitati pe care le ai gratuit ?”

De ce sa nu fie locul meu de munca in gospodaria mea proprie unde sa-mi cultiv legumele si sa-mi cresc cateva animalute pe langa casa? Daca am utilitatile gratuite datorita brevetelor scoase pe piata, si nu am de dat bani la nime` la ce mai imi trebuie mie loc de munca ?

Ei problema lipsei locului de munca deranjeaza stabilimentul, sistemul. Pentru ca omul independent din toate punctele de vedere, ridica privirea la cer, multumeste lui Dumnezeu pentru toate, gandeste si asa mai departe. Aceste lucruri deranjeaza foarte tare sistemul si atunci il prinde pe om in caruselulul locului de munca. Caci nu-i asa, trebuie sa se ajunga acolo la pecete, sa nu poti cumpara sau vinde fara.

Locul de munca nu-i asa, pentru majoritatea e mai presus de Dumnezeu. Daca l-ai pierdut, ai pierdut tot, casa, masina, confort, posibilitatea de a cumpara tot felul de chestii mai mult sau mai putin trebuincioase in mod real, posibilitatea de a infaptui si a intretine o familie, etc etc.

Si asa omul de rand este de acord cu marile companii care tin ascunse brevetele, ca bine fac, ca altfel am fi toti someri.

La fel, omul de rand este de acord si cu ideea ca e responsabil de efectele negative ale consumismului, cand defapt responsabili sunt stim noi cine.

Si asa ajunge omul saracul, sa stinga lumina cand e ora pamantului si alte bazaconii dintrastea, crezand ca el, omul simplu, e de vina la toate, si ca suntem prea multi pe pamant si mai trebuie sa murim dintre noi, si ca avorturile sunt bune, homosexualitatea la fel, eutanasierea etc etc.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Dialoguri despre STIINTA si nu numai

SECOLUL VITEZEI, crestinii si lucrarea draceasca

De ce STIINTA NU A PROGRESAT? De peste 50 de ani aproape nimic nou …

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioan said, on aprilie 23, 2015 at 3:08 pm

    ziua zilei spune cuvant si noaptea noptii vesteste stiinta _ ps18. sau altfel spus _ lumina luminii este cuvant si intunericul intunericului vine prin stiinta (tehnologie). adica Hristos _ lumina care vine din lumina, este cuvantul lui Dumnezeu sau mai bine spus este Dumnezeu Cuvantul, iar antihrist, intunericul care vine din intuneric, adica fiul intunericului va veni (cuceri lumea) prin stiinta adica prin progres tehnologic. ps. aceste versete din ps.18 sunt o profetie pt. vremurile din urma.

    Apreciază

  2. Ionut said, on aprilie 23, 2015 at 3:10 pm

    Fratele Cosmin are mare dreptate. Ideea (sau mai bine zis) „cultul” locului de munca, faptul ca astepti de la altcineva sa-ti dea o ocupatie, stai cu mana intinsa pentru un salariu (de mizerie, in foarte multe cazuri), pierzi cel putin 5 zile pe saptamana, cel putin opt ore pe zi sau, mai rau, ajungi sluga prin straini, neglijandu-ti familia, pentru o bunastare iluzorie, e o mare drama.
    In ceea ce priveste tehnologia, in general, pot spune doar „cum e turcul si pistolul”.
    Insa toata vanzoleala asta de masini si TIR-uri, fabricile, depozitele imense, porturile, mall-urile in care oamenii lucreaza sau cumpara ca niste roboti mi se pare ca au ceva diabolic.
    Tragedia e ca omul s-a rupt de Dumnezeu si de lumea creata de El, in care totul avea o armonie, albastrul cerului, verdele campului sau al padurii, cantecul insectelor sau pasarilor, florile, si aceasta ruptura il macina putin cate putin.

    Apreciat de 3 persoane

  3. hakermik said, on aprilie 23, 2015 at 3:28 pm

    Tare mult mi-ar place sa vad subiecte/dezbateri despre crestini ortodocsi in varfurile societatii.
    Sa se prmoveze faptul ca NU DOAR evreii sunt acei „destepti” prin varfuri.
    Oameni de succes crestini. Programatori sau specialisti/profesionisti de top in IT cu frica de Dumnezeu.

    Apreciază

  4. AKRITAS said, on aprilie 23, 2015 at 3:34 pm

    da. este adevarat un sensul ca tehnologia fara constiinta crestineasca, fara morala, este chiar demonica. ce folos ca avem tehhonologii inalte, masinarii, microprocesoare….daca omul devin lup pentru om? ce folos daca le avem pe acestea daca de ele beneficiaza numai o mica parte cei bogati cei 1% care detin jumatate din bogatia lumii ! da din acest pct de vedere tehnologia este malefica pentru ca serveste la inrobirea omului !

    Apreciază

  5. oarecare said, on aprilie 23, 2015 at 4:27 pm

    „… Părintele meu drag, când după cel de-al doilea Mare Război, lumea va începe sa trăiască în pace si belşug, dar toate acestea vor fi doar o mare şi amară amăgire, pentru că mulţi îl vor uita pe Dumnezeu şi vor preamări doar omeneasca lor deşteptăciune deşartă… Si ştii bine, părinte, ce este deşteptăciunea omeneasca faţă de Dumnezeu? Nici măcar o singură picătură în ocean… Oamenii vor plăsmui o cutie, un fel de maşinărie cu imagini mişcătoare, însă ei nu vor fi în stare să vorbească cu mine care voi fi mort pe atunci, chiar dacă această maşinărie cu poze va fi mai aproape de cealaltă lume. Cu aşa maşinărie, omul va putea sa vadă tot ce se întâmplă oriunde în lume.

    Oamenii vor găuri pământul în adâncuri ca să scoată aur negru, care le va da lumină, iuţeală şi putere, iar pământul va plânge ca a fost secătuit. Cu toate acestea adevărata putere se va afla pretutindeni în jurul oamenilor. «Vino sa mă iei! Nu vezi că mă aflu aici în jurul tău?» va striga puterea, dar oamenii nu o vor auzi. Numai după multe veri, oamenii işi vor aminti de marea putere, şi atunci îşi vor da seama ce proşti au fost să sape mine în pământ. Acestă putere se află şi înlăuntrul oamenilor, dar va trece multă vreme până când ei o vor descoperi şi o vor folosi.

    Atunci oamenii vor fi în stare să trăiască mult fără să se cunoască pre sine. Vor fi mulți oameni învăţaţi care vor crede că toate cărţile lor le vor da voie să ştie şi să facă totul. Asta va fi un mare obstacol pentru adevărata cunoaştere. Când oamenii vor ajunge la adevărata cunoaştere, işi vor da seama în ce minciună i-au dus aşa-zişii lor învăţaţi, iar când se va întâmpla asta, oamenii vor fi trişti că nu şi-au dat seama mai devreme, deoarece cunoaşterea este atât de simplă…
    Sufletele oamenilor nu vor fi posedate de Satana, ci de ceva mult mai rău. Ei vor crede că vedeniile şi minciunile lor sunt adevărul adevărat. În capetele lor nu va mai fi loc pentru adevăr. Oamenii vor începe să urască aerul curat şi frumuseţea Dumnezeiască a naturii şi se vor ascunde în oraşe urâte cu aer otrăvitor. Nimeni nu-i va forţa să aleagă asta, ci o vor face din proprie voinţă. Va fi imposibil să-i deosebeşti pe barbaţi de femei. Toţi se vor îmbrăca la fel, femeile vor avea pantaloni precum bărbaţii. Această nenorocire va veni din alte ţări şi va sta mult la noi. Un mire îşi va lua mireasa fără să fie sigur ca e femeie din naştere. Se vor naşte din ce în ce mai mulţi copii care nu vor şti cine le sunt taţii.
    Întreaga lume va fi potopită de o boală nemaivăzută şi nimeni nu va fi în stare să-i găsească leacul. Toţi doctorii vor striga ca ei ştiu, că sunt deştepţi şi învăţaţi, dar nu vor fi în stare de nimic. Adevăratul leac îl vor găsi cu ajutorul lui Dumnezeu, înlăuntrul lor şi peste tot în jurul lor…
    Oamenii vor călători în alte lumi, dar vor găsi acolo doar deşerturi fără de viața, şi vor gândi în trufia lor că ei cunosc mai multe decât Domnul însuşi. Oamenii vor călători în jurul stelelor şi Lunii, dar nu vor găsi viaţa la fel de frumoasă ca cea de aici. Vor găsi alte feluri de viața, dar ei nu vor fi în stare să le înțeleagă.

    Cu cât oamenii vor cunoaște mai multe, cu atât va fi mai puţină dragoste între ei. Ura dintre ei va fi atât de mare încât le va păsa mai mult de micile lor maşinării, decât de rudele şi prietenii lor iubiţi. Oamenii vor avea mai multă încredere în micile lor maşinării care le vor fura libertatea, decât în frații şi vecinii cu care se înconjoară. Cei care vor citi si învăţa cărţi cu numere, se vor crede mai învăţaţi şi mai înţelepţi decât restul oamenilor. Aceşti aşa-zişi oameni înţelepţi îşi vor lăsa vieţile conduse de calcule şi socoteli, şi vor trăi doar după cum le spun numerele. Printre învăţaţii aceştia vor fi deopotrivă oameni buni şi oameni răi. Aceşti învăţaţi răi vor face lucruri rele şi groaznice, vor otrăvi aerul şi apa şi vor împrăştia mizerii peste mări, râuri şi pământuri, iar mulți oameni nevinovați vor muri de felurite boli necunoscute. Oamenii buni şi înţelepţi vor vedea că munca şi eforturile lor nu valorează un singur ban şi vor privi neputincioşi la distrugerea lumii. În loc să caute înţelepciunea în maşini, numere şi socoteli, oamenii buni se vor îndrepta spre rugăciune şi meditaţie. Când cei mulţi se vor apuca să mediteze, vor fi mai aproape de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea târziu, pentru că cei răi vor otrăvi lumea, iar oamenii vor pieri pe capete. Atunci, oamenii vor fugi cu miile din oraşe înapoi la ţară. … ”

    http://profetiiortodoxe.blogspot.ro/2010/03/uimitoarele-profetii-ale-lui-mitar.html

    Apreciat de 2 persoane

    • Alex said, on aprilie 23, 2015 at 6:26 pm

      Pai este vizibil cu ochiul liber ca profetiile se implinesc …
      Doamne apara si pazeste!

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on aprilie 25, 2015 at 6:50 pm

      ,,Cu cât oamenii vor cunoaște mai multe, cu atât va fi mai puţină dragoste între ei. Ura dintre ei va fi atât de mare încât le va păsa mai mult de micile lor maşinării, decât de rudele şi prietenii lor iubiţi. Oamenii vor avea mai multă încredere în micile lor maşinării care le vor fura libertatea, decât în frații şi vecinii cu care se înconjoară.”

      Foarte bine spus și bine de reținut de fiecare dintre noi…

      Apreciază

  6. dasvik said, on aprilie 23, 2015 at 5:15 pm

    Tehnologia poate (si nu sunt convins de asta, e mult de discutat), dar stiinta nu. Citand pe cineva „din pacate, a incaput stiinta pe mana nenorocitilor astora” – stiti voi a cui – si o folosesc pentru rau. Sunt o gramada de descoperiri stiintifice, care daca le combini cu credinta in Dumnezeu ajungi foarte repede la contemplare, la uimire, la slavirea lui Dumnezeu. Stim toti versetul psalmului 103 „Cat s-au marit lucrurile Tale Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut.”

    Apreciază

    • tataia said, on aprilie 26, 2015 at 11:48 pm

      „Stiinta”si credinta in Dumnezeu sint lucruri complet opuse. In fond numele de „stiinta” este impropriu. Absolut totul este rezultatul credintelor noastre. Unele din aceste credinte sint gresite altele corecte. Omul alege in ce sa creada.

      Apreciază

  7. anonim said, on aprilie 23, 2015 at 5:24 pm

    Am remarcat comentul lui mircea.v, prima parte, pentru ca m-am gandit daca medicina de exemplu este buna? ei prima impresie ar fi ca nu, totusi si in spitale se petrec minuni. Dar lucruri radicale precum transplanturi de organe, opratii estetice sau implanturi electronice petru monitorizare sunt la extrema cealalta.
    Da, ne-am facut nevoi peste nevoi. Viata pe care o ducem noi acum, inconjurati de tehnologie este una mult mai grea decat ne imaginam. Problema nu se pune ca ce bine ar fi fara tehnologie si sa o evitam ci cat de intelepti suntem in administrarea ei in viata noastra. Ortodoxului de astazi ii trebuie cunostinte cat mai avansate pentru a nu fi neajutorat in fata societatii.
    1939 era o perioada a decorativismului ambudent, dar in prezent se promoveaza o societate a artei de prost gust spre deosebire de secolele trecute. Nu cred ca frumosul trebuie inlaturat sub numele de inutil, dar nu podoabe sau lucruri denaturate prin opulenta. Ce frumos ar fi sa-mi sculptez de exemplu spatarul la un scaun.

    Apreciat de 1 persoană

  8. dd(2d) said, on aprilie 23, 2015 at 5:32 pm

    Toate sunt lucruri care sa iti distraga atentia de la mantuire nu numai tehnologia.

    Apreciat de 1 persoană

    • aha said, on aprilie 23, 2015 at 7:12 pm

      corect. nu numai ca distrag atentia dar incepi sa le pui la mare pret.
      daca nu ai reusit sa iti faci o casa esti un „destrabalat” cam asa te judeca lumea. daca nu ai masina iar..esti un neispravit…ssamd. eu raman la parerea lui tataia ca tehnologia e rea. adica e facuta exact pentru acest scop. un scop rau. o sa ajungem sa fim robiti de tehnologie. bineinteles ca sunt si alte lucruri complementare…sunt multe de spus. ia sa indrazneasca cineva sa critice sau sa zica ca sistemul de canalizare si de apa potabila nu e benefic! sa vedeti ce raspunsuri primiti! eu am experimentat…si mai aveam putin si ma lua la bataie.

      Apreciază

  9. dionis said, on aprilie 23, 2015 at 6:42 pm

    Dumnezeu ne-a nascut intr-o gradina,dar omul a preferat o cetate unde se vede doar rodul miinilor lui astfel indumnezeindu-se.Toata stiinta este a Lui Dumnezeu si ne-a facut si noua parte in a cunoaste si inventa in baza acestui dat.El este Creatorul,noi sintem doar inventatori(dupa cum scruta filosoful Tutea).Descoperirile nu sint in sine rele ci doar scopul in care se folosesc,poate fi.”Unde este binele,raul imediat se alatura”,pentru ca traim pe teritoriul satanei.
    Cine doreste sa traiasca,ca in secolul I n-are decit,mai sint comunitati prin prejma mea de Amisi,Menoniti,care traiesc simplu si sanatos la tara,se spetesc cu munca cimpului, fara curent electric,transport cu caruta trasa de cai si in adincul lor multi tinjesc dupa o viata mai usoara si sa se bucure de confortul lumii moderne,cel putin in casele lor.Treaba asta e cu doua taisuri.Sa nu uitam ca multe dintre inventii au fost aduse de catre calugari.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 23, 2015 at 7:59 pm

      dionis

      Tu esti protestant?

      Apreciază

    • el said, on aprilie 25, 2015 at 1:22 pm

      dionis

      „Dumnezeu ne-a nascut..”_____este o EREZIE; Dumnezeu a nasscut doar pze Fiul Sau cel UNUL Nascut; restull sunt CREATII, zidirea lui Dumnezeu. Doar religiile orientale si anteismul mai zic cvea asemanator cu ce zici tu aici.

      „Cine doreste sa traiasca,ca in secolul I n-are decit”____ mai dar destepti si progresisti va mai credeti voi ca aveti masini si tehnologie. Era Adam incepatorul neamului omenesc, Patriarhul Noe Parintele lumii, Patriarhul Avraam Parintele nostru, Melchisedec Preotul , Proorocii si Dreptii din vechime, Sf Apostoli sau Sfintii Parinti din vechime mai „inpoiati” si mai prejos decat voi ca nu se plimbau Mercedesul; cu avionul si nu vorbeau balarii la tefefon,laptop,etc sau mai stiu eu ce alte „inlesniri” ca astea propodauite de tine cu bicisnica efmaza aici? Astea te mantuiesc pe tine sau te ajuta la mantuire NEAPARAT?

      Lipiti de materile si de lumescul confort ce sa va osteniti voi pentru curartirea sufletului ca sa intelegeti mantuirea, metanoia e CHIN pentru voi; de aia va „predica ” popii ecumenisti „iubirea adogmatica” si progresul innoirilor ca daca v-ar pomeni cineva de pacate si efortul ascetic de curatire, de INSELARE si erezii si necesitatea imperioasa de a discerne duhurile si a NU FACE nici cel mai mic rabat de la Ortodoxie ati sari in sus de indignare ca CUM isi permit sa „judece” si i-ati trata de dusmani.

      new_age este propovaduirea ta, asa esti formatat

      Apreciază

  10. Sluga netrebnica said, on aprilie 23, 2015 at 7:25 pm

    […]
    Învăţământul şi spitalizarea erau gratuite.
    Nu exista impozit pe imobil, la apartamente şi casele de locuit.
    Energia electrică era gratuită pentru populaţie.
    Pentru falsificarea preparatelor medicale – pedeapsa cu moartea.
    În 40 ani de „dictatură” populaţia ţării a crescut de trei ori, iar mortalitatea infantila s-a micşorat de nouă ori.
    […]

    Sursa: https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/04/21/cum-se-traia-in-libia-pe-vremea-lui-gaddafi-vs-dupa-instalarea-democratiei-americane/

    Apreciază

  11. geo said, on aprilie 23, 2015 at 7:27 pm

    Cercetatorii chinezi au modificat o gena defecta in mai multi embrioni umani, o premiera care starneste ingrijorari si ridica o multitudine de chestiuni etice, scrie AFP. Astfel de mutatii pot fi periculoase si pot permite modificarea materialului genetic al unui om, de unde si prudenta extrema a comunitatii stiintifice, foarte reticenta in manipularea genetica a embrionilor umani.

    http://medlive.hotnews.ro/o-premiera-care-ridica-multe-semne-de-intrebare-cercetatori-chinezi-au-modificat-genetic-embrioni-umani.html

    Propunerea legislativa care introduce parteneriatul civil a fost avizata favorabil de Comisia pentru munca si a primit aviz negativ de la Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, in aceeasi zi, pe 21 aprilie 2015. Proiectul a fost introdus in toamna pentru a doua oara in Parlament de catre deputatul independent Remus Cernea, iar dupa avizele comisiilor urmeaza votul in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. Parteneriatul civil este definit ca un contract incheiat in fata notarului intre doi adulti de sex diferit ori de acelasi sex, in urma caruia, de exemplu, la contractarea unui credit bancar se vor lua in calcul veniturile celor doi, in cazul spitalizarii unuia dintre parteneri, celalalt este considerat apartinator, in cazul decesului unuia dintre parteneri, partenerul supravietuitor are drept de mostenire.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19992846-parteneriatul-civil-intre-persoane-sex-diferit-sau-acelasi-sex-avizat-favorabil-negativ-aceeasi-doua-comisii-din-parlament.htm

    Belle Gibson, o australianca de 28 de ani, a construit o comunitate online si a vandut o carte cu retete cu ajutorul carora pretindea ca ar fi scapat de un cancer la creier. Cartea sa era vanduta cu 3,79 pe Apple Store si a fost descarcata de peste 300.000 de ori.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19986616-belle-gibson-bloggerita-care-pretindea-scapat-cancer-ajutorul-dietelor-unui-stil-viata-sanatos-recunoaste-nu-fost-niciodata-bolnava.htm

    Apreciază

  12. oarecare said, on aprilie 23, 2015 at 8:08 pm

    tot de la tehnologie:

    Ei l-au întrebat pe părintele: „Cum vor fi toate acestea?”. Stareţul a răspuns cu lacrimi:

    „în locurile cele sfinte va fi necurăţia pustiirii şi se vor arăta mârşavii ademenitori ai lumii care vor înşela oamenii ce s-au lepădat de Dumnezeu şi care vor săvârşi false minuni. După ei se va arăta Antihrist şi toată lumea îl va vedea deodată”.

    Părinţii l-au întrebat pe sfânt: „Unde? In locurile sfinte? In biserică?”. Cuviosul a răspuns:

    „Nu în biserică, ci în fiecare casă. In colţul unde stau acum sfintele icoane vor sta maşini ademenitoare, care vor înşela oamenii. Mulţi vor spune: trebuie să vedem şi să auzim noutăţile. In aceste noutăţi se va arăta Antihrist”.

    din PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

    Apreciat de 1 persoană

  13. lastunnegru said, on aprilie 23, 2015 at 8:38 pm

    Tehnologia NU este in esenta rea. Si orice tehnologie poate fi folosita spre bine sau spre rau dupa voia oamenilor.

    Si ca sa dau un exemplu daca nu mai folosim internetul, televozorul, telefonul, curentul nu mai folosim nici un fel de tehnologie si facem doar cea ce trebuie pentru mantuire si lucram in gospodaria noastra nu oare vei intra intro zi in impas si va trebui sa ai banii sa iti cumperi ceva pentru tine ce veti face atunci ?
    Daca vrei sa iti cumperi carti ortodoxe de unde banii ?
    Si daca diavolul mai scoate el ceva vreo inselaciune daca nu te informezi cum te aperi impotriva la ce nu stii ce insemana si la ce foloseste spre bine sau spre rau ??? E oare posibil sa cazi in vreo cursa a diavolului asa spre exemplu:

    EXCLUSIV! «Mi-au dăruit o vacă, aşa m-au convins să devin AMISH»

    Maria Burduja (32 de ani) este printre cele mai sărace suflete din sat. Femeia are doisprezece copii cu vârste cuprinse între două luni şi 13 ani. S-a născut ortodoxă, dar, de curând, a trecut graniţa comunităţii amish. Răsplata lui Titus Miller? O vită!

    «Ne mai dau zahăr, ulei, mălai şi fasole»

    “Soţul meu nu mai munceşte pentru că este în concediu de paternitate. Venitul nostru lunar este de 600 de lei şi îl împărţim la 14 persoane. Fără ajutorul comunităţii amish nu am fi supravieţuit. Ne mai dau zahăr, ulei, mălai şi fasole. Pentru vaca asta m-am făcut amish. Nu prea ştiu despre ce-i vorba. Cică nu am voie să mă uit la telenovele, să mă fardez şi să mă port necuviincios. Nu-i prea greu ce-mi cer americanii aştia. Poate, dacă suntem cuminţi, la anu’, ne dau şi o casă mai mare”, visează Maria Burduja.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Iata tot articolul

    EXCLUSIV! «Mi-au dăruit o vacă, aşa m-au convins să devin AMISH»

    Câteva familii de americani amish, conduse de Titus Miller (33 de ani), s-au mutat de ani buni la Suceava, unde au format o comunitate care se străduieşte să trăiască aşa cum scrie în Noul Testament. Oamenii nu au televizor şi nici radio, poartă haine modeste şi nu-şi dau copiii la şcoală. Ei încearcă să convertească români ortodoşi, ademenidu-i cu bunuri materiale. Maria Burduja (32 de ani) s-a lepădat de religia sa şi a primit o vacă bălţată drept recompensă.

    EXCLUSIV! «Mi-au dăruit o vacă, aşa m-au convins să devin AMISH»

    ARTICOL POSTAT DE: Dana Neagu, Ionela Săvescu

    Titus Miller a venit în satul Pătrăuţi, din judeţul Suceava, acum 15 ani, când comunitatea amish era deja formată. Membrii acestei colectivităţi trăiesc conduşi de reguli stricte. Nu se uită la televizor, nu ascultă radioul, nu-şi duc copiii la şcoală, merg foarte rar la doctor şi citesc doar cărţi religioase.

    Principala ţintă a americanilor amish este să convingă cât mai mulţimoldoveni să se convertească. Pentru a-şi atinge cât mai repede scopul propus, îi ademenesc pe creştinii ortodocşi cu alimente, cu bani, cu un tractor, cu un petic de pământ sau cu haine.

    Maria Burduja (32 de ani) este printre cele mai sărace suflete din sat. Femeia are doisprezece copii cu vârste cuprinse între două luni şi 13 ani. S-a născut ortodoxă, dar, de curând, a trecut graniţa comunităţii amish. Răsplata lui Titus Miller? O vită!

    “Americanii, să le dea Dumnezeu sănătate, mi-au dat în luna februarie o vacă. Acum, a făcut şi un viţel. Ne-a fost de mare ajutor animalul asta. Toată familia mea se hrăneşte cu lapte”, povesteşte Maria Burduja.

    «Ne mai dau zahăr, ulei, mălai şi fasole»

    “Soţul meu nu mai munceşte pentru că este în concediu de paternitate. Venitul nostru lunar este de 600 de lei şi îl împărţim la 14 persoane. Fără ajutorul comunităţii amish nu am fi supravieţuit. Ne mai dau zahăr, ulei, mălai şi fasole. Pentru vaca asta m-am făcut amish. Nu prea ştiu despre ce-i vorba. Cică nu am voie să mă uit la telenovele, să mă fardez şi să mă port necuviincios. Nu-i prea greu ce-mi cer americanii aştia. Poate, dacă suntem cuminţi, la anu’, ne dau şi o casă mai mare”, visează Maria Burduja.

    Comuna Pătrăuţi e acum împărţită în două tabere. De o parte privesc mândri românii care nu s-au lăsat momiţi să-şi lase religia ortodoxă pentru o viaţă mai bună.

    “Să mă lepăd de Dumnezeul meu? Piei, drace!”, scuipă cu obidă în sân bătrânele satului.

    De cealaltă parte, românii amish care s-au căpătuit cu un aliment mai gustos, cu o cloşcă sau cu o ustensilă agricolă, taman bune să hrănească o mulţime de guri.

    “Dumnezeu e acelaşi pentru toţi, nu?”, susţin aceştia.
    Cumpără suflete pentru bani?

    De remarcat că despre aceste grupări nu se spun lucruri tocmai plăcute, liderii amish având interese clare atunci când ajută oamenii nevoiaşi.

    Cum funcţionează totul? O grupare emigrează într-un loc bine populat, dar sărac, convinge cât mai mulţi băştinaşi să devină adepţi amish şi raportează totul acasă, în SUA, de unde îşi încasează recompensele pentru zelul lor religios.
    Titus Miller, liderul grupării amish din Suceava: Nu fumăm, nu divorţăm, nu bem alcool, nu preacurvim

    Istoria grupării amish din Suceava e simplă. În urmă cu mai bine de douăzeci de ani, Titus Miller (foto), actualul lider al acestei comunităţi, a plecat din Ohio (SUA) şi a ajuns în România împreună cu părinţii.

    “Noi credem că trupul trebuie acoperit, ca nimeni să nu poftească la el. Nu preacurvim, nu divorţăm de nevestele pe care ni le alegem, nu fumăm şi nu bem alcool”. Satisfăcut de introducere, Titus Miller continuă la fel de riguros: “Folosim telefoanele mobile, dar nu ne uităm la televizor şi nu ascultăm radio, pentru că aduc lucruri spurcate în familiile noastre”.

    Americanul, căsătorit şi tată a cinci copii, nu-şi dă odraslele la şcoală – “să nu se strice” -, nu le cumpără jucării şi nici nu-i duce la medic. “Adevărata vindecare vine de la Dumnezeu!”, proclamă, solemn, Miller.

    Se cred rasa aleasă ( amish )

    Amish-ii, la origine elveţieni vorbitori de limbă germană emigraţi peste Ocean, duc o viaţă simplă, lipsită de beneficiile progresului. N-au biserici şi ţin slujbele religioase în propriile case.

    Izolarea faţă de restul lumii se bazează pe ideea că sunt rasa aleasă şi adevărata comunitate creştină. Cei mai mulţi amish-i trăiesc în SUA, Canada şi Congo, însă multe comunităţi sunt în plină dezvoltare şi în Europa.

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Nu pun linkul la articolul EXCLUSIV! «Mi-au dăruit o vacă, aşa m-au convins să devin AMISH» din ziarul libertatea . ro pentru ca acolo sant si imagini pacatoase.

    Deci poti trai la tara si cu gospodaria ta si daca nu te informezi poti cadea in capcanele diavolului usor.
    Cine nu citeste carti ortodoxe si nu se informeaza de unde afla Adevarul ?

    Dar toti crestini ortodocsi ar abandona tot sar duce la tara la gospodaria lor si si-ar vedea doar de mantuirea lor credeti ca ar fi bine ? Diavolul ar merge cu viteza maxima inainte stiind ca ortodocsi care doresc mantuirea sant putini, sant IZOLATI stau cuminti in gospodariile lor ne avand timp pentru alti oameni pentru ca la tara daca vrei sa mananci trebuie sa muncesti toata ziua si pe alti oameni aflati in INTUNERIC nu vor sa ii ajute, sai informeze sai salveze cu un blog, cu un articol, cu o stire, cu o carte, cu o indrumare aflata pe internet sau din ziare sau de la televizor ? Oare daca renuntam la tehnologie ca e rea cum ne mai ajutam aproapele ? Sau ne pasa doar de mantuirea noastra ?

    Apreciază

  14. lastunnegru said, on aprilie 23, 2015 at 8:48 pm

    Tehnologia NU este in esenta rea. Si orice tehnologie poate fi folosita spre bine sau spre rau dupa voia oamenilor.

    Mai demult daca nu aflam de la televizor si de internet pe site-ul http://www.sfaturiortodoxe.ro/ ca eu faceam un pacat mare eu nu masi fi oprit desi ma sovedeam si impartaseam de forma.

    Eu daca nu primeam niste DVD-uri de la niste parinti din romania si din muntele Athos nu stiam eu despre microcipuri, ecumenism etc desi ma duceam la biserica si ma spovedeam.

    Si cred ca multi ortodocsi au folosit internetul sau alte surse de informare spre folosul lor sau spre mantuirea lor.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on aprilie 24, 2015 at 12:32 am

      lastunnegru

      frate asa credeam si eu ca e neutra, insa de la o vreme, ca si @tataia nu stiu de ce am impresia ca tehnologia e rea
      Sf Maxim Marturisitorul spune ca in general lururile sunt neutre ; devin bune sau rele dupa cum le foloseste omul
      insa tehnologia e o arma prea putrenica si usor de deturnat in sens rau asa cum s-a si petrecut din pacate

      Sf Clement spune ca diavolii s-au arata oamenilor dupa caderea lui Adam si au inceput sa ii invete diverse stiinte ca sa castige putere asupra medului si lumii si apoi sa si-i faca inchinatori; asa se face ca fiecare trib a ajuns sa aibe demonii propririi care i se raratu si la care se inchina si carora li s-au facut IDOLI, asa s-au creat „mitologiile” ; fiecare neam avea dracii lui cu care intatrase in contact prin divresi reprezentanti gen samani ,etc si acelora dracii le descopereau din stiintlele naturii ca sa le confere o putere asupra semenilor si a lumii facute de Dumnezeu ,altfel nu ar fi putut sa si-ii castige de „inchinatori” caci diavolul NU ARE NIMIC al sau de dat in afara de cele create de Dumnezeu
      Aceasta nu insemana ca Sf maxim si Sf Clement se contrazic ci doar ca din cele neutre facute de Dumnezeu si randuite cu legi ale lor, dracii au luat si le-au tranformat in rele caci le-au deurnat in sens rau, le-au invatat oamenilor „stiintele”( diverse legi puse de Dumnezeu in zidirea vazuta la a caror au acces si draci partial ) ca sa si-ii castige pe oameni de robi/inchinatori

      cam asa si cu tehnologia de care zice @tataia, ea este de multe ori „inspirata” de cel rau sau cel putin DETURNATA de cel rau spre pierderea oamenilor incat ajungem sa vatamam mai mult decat sa ne folosim de ea

      altora ca lui Nikola Tesla de la Dumnezeu i s-au descoperit unele elemente ale stiineti; Tesal NU Einstein este cel mai mare om de stiinta al secolului nostru, lui fiu de preot ortodox srab Sf Nicoale ( ocrotitorul familiei Tesla, „Slava” familiei cum se zice la srabi la ocrotitorul familiei crestine care este ales la nunta sau alt eveniment duhovnicesc importanat al vietii si caruia i se aduce cinste la ziele de Praznic din calendar ale Sfantului) i -a descoperit multe din stiinta moderna a caror aplicatie insa putea fi atat de importanata incat NU SE PUTEA ca ea sa NU fie DETURNATA de diavol prin oamenii lui spre PIERDEREA omenirii, incat bietul Tesla aproape nu si-a mai dorit sa o consemneze in scris

      se stie ca zi tehnologia haarp se bazaea pe scrierile lui Tesla, dar el a avut si ALTELE a caror patente sunt szecretizate de INDRACITII americani si ascunse , deturnarea lor nefiind noua public cunscuta

      si spun aceasta cu durere caci sunt si eu slujitor in lume al stiintei lumesti si aplicatiilor ei

      Apreciază

      • el said, on aprilie 24, 2015 at 12:37 am

        asa se face ca divesre „civilizatii” inchinatoare la idloi ca egiptenii, incasii, babilonienii,ect au avut cunostinte stiintificea avansate pt vremea loc care au permis de exepmlu realizarea unor constructii IMPOSIBILI de realizat pe vremea aceea, stiinta tutuor acestora venea de la DIAVOLI, de aceea a si fost NIMICITA, aceste neamuri inchinatoare la darci fiind NIMICITE cu toata „civilizatia” lor cu tot

        asta se va intampla si cu „civilizatia” moderna si tehnologia ei DISTRUGATOARE, sfarsitul ei este hotarat asa cum a fost hotarat cel al „civilizatiei ” vrajitoresti egiptene, mayase, incase, baibiloniennie, etc

        Apreciază

      • el said, on aprilie 24, 2015 at 12:41 am

        „( diverse legi puse de Dumnezeu in zidirea vazuta la a caror au acces si draci partial ) „___ a se citi la a caror CUNSTINTA au acces si dracii partila ca niset duhuri zidite inainte lumii vazute ce sunt

        ieratre fratilor postarile mele sunt pline de greseli de ortografie, fac un efor sa scriu in condittile vietii mele de rob al lui Hristos prea ocupat cu cele ale lumii, lumea te face SCLAVUL ei

        Apreciază

  15. lastunnegru said, on aprilie 23, 2015 at 9:34 pm

    Insa exista unele tehnologi ( microcipul si toate rudele sale ) care vor fi folosite numai spre rau si spre pierzara mantuiri multora.

    Viitorul telefon mobil implantabil in cap sau in piele ( poate chiar viitorul iPhone nano de peste cativa ani sau zeci de ani )

    Brevet inventie

    Data completare Decembrie 7, 1998

    Data publicare Ianuarie 4, 2000

    Sistem comnicare si metoda incluzand analiza undelor cerebrale și / sau utilizare a activitatii creierului

    Abstract

    Un sistem și o metodă care să permită oamenilor să comunice prin intermediul activității lor cerebrale monitorizate. Activitatea creierului unui individ este monitorizat și transmis la o locație la distanță (de exemplu, prin satelit). La locul de la distanță, activitatea creierului monitorizat este comparat cu curbe pre-înregistrate normalizate activitatea creierului, forme de undă, sau modele pentru a determina dacă o potrivire sau potrivire substanțială este găsita. În cazul în care se constată o astfel de potrivire, atunci computerul la locația aflată la distanță stabilește că individul a încercat să comunice cuvânt, fraza, sau crezuta corespunzătoare potrivit semnalul normalizat stocat.

    Descriere

    Invenția se referă la un sistem și o metodă care să permită oamenilor să comunice unul cu altul prin monitorizarea activității cerebrale. În special, această invenție se referă la un astfel de sistem și o metodă în cazul în care activitatea creierului a unui anumit individ este monitorizat și transmis într-un mod fără fir (de exemplu, prin satelit), de la locul individului într-o locație la distanță, astfel încât activitatea creierului poate fi anaizata pe calculator la locația aflată la distanță permițând computerul și / sau persoane fizice la locul de la distanță pentru a determina ce individul monitorizat gândea sau dorea să comunice.

    …Un alt obiectiv al acestei invenții este asigurarea unui sistem capabil să identifice anumite noduri în creierul unui individ, trageri din care afectează caracteristici, cum ar fi apetitul, foame, sete, abilități de comunicare (de exemplu, care nodurile sunt utilizate pentru a comunica anumite cuvinte, cum ar fi ” da „,” nu „, sau fraze cum ar fi” Nu știu „,” Eu nu sunt sigur „, sau numere, cum ar fi” o „,” doi „,” zece „,” o sută „, și altele asemenea ), procesele de gândire, depresie, și altele asemenea). Când sunt identificate astfel de noduri, acestea pot fi monitorizate în mod specific de către unul sau mai mulți senzori pentru a analiza comportamentul sau comunicare sau cuvinte, fraze, sau gânduri. În alte realizări, dispozitive montate persoanei (de exemplu sub scalp) poate fi poate fi energizat într-un mod predeterminat sau selectat de a provoca de la distanță noduri particular ale creierul identificat (e) să fie tras în scopul de a provoca un sentiment sau reacție predeterminată în individ, cum ar fi lipsa de foame, lipsă sau depresie, lipsă sau sete, lipsa de agresivitate, lipsa efectelor bolii Alzheimer, sau altele asemenea…

    …Cel puțin un senzor pe scalp sau piele, în anumite exemple de realizare asigură semnale reprezentative de activitate fiziologică generat în creierul unui individ monitorizat…

    Diavolul si oamenii ui de stiinta are sertarele pline cu brevete de tehnologi care pot fi folosite spre rau si are nevoie de cunoasterea creieruui uman pentru ca realizeze viitorul nano cip. Pentru ca apoi sa poata sa zica diavolul uitati cate poate sa faca nanocipul nostru. Dar au nevoie de timp sa il relizeze.

    The Human Brain Project – Video Overview

    The Human Brain Project: Future Neuroscience

    President Obama Speaks on the BRAIN Initiative and American Innovation

    In 2013 plina in criza Uniunea Europeana 1.19 miliarde de euro pentru The Human Brain Project – Proiectul Creierul Uman.

    Si ce coincidenta tot in 2013 Administratia Obama aloca 300 de milioane de dolari pentru Brain Initiative – Initiativa Creierului.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on aprilie 25, 2015 at 11:57 am

      lastunnegru

      EXACT. Aceste tehonolgii sun RELE dintru inceput, caci SCOPUL lor rau( controlul asupra omului) este EXPLICIT si de cele mai multe ori si afisat( planul de cercetare a unui proiect cuprinde din start SCOPUL la care sa ajunga proiectul respectiv sau care si-l propune) , sau cel putin FACIL de priceput pentru stiintificii implicati in proiectele de cercetare respective.
      Scopul detremina natura buna sau rea a lucrului indiferent.
      In aceste tehnologii SCOPUL lor este eminamente RAU si dintru inceput pentru socp RAU sunt ele planuite, restul „justificarilor” ca alasa ca au nu stiu ce aplicatie utila in viata curenta e papa de ploaie.

      Apreciază

  16. lastunnegru said, on aprilie 23, 2015 at 9:36 pm

    Am uitat sa pun linkul cu brevetul de comunicare la distanta prin monitorizarea activitati cerebrale.

    http://www.google.com/patents/US6011991

    Apreciat de 1 persoană

  17. lastunnegru said, on aprilie 23, 2015 at 9:37 pm

    The Human Brain Project – Video Overview

    Apreciază

  18. Radu Iacoboaie said, on aprilie 23, 2015 at 11:57 pm

    CUM POATE CINEVA SĂ CREADĂ CĂ TEHNICA SAU TEHNOLOGIA ESTE ÎN SINE CEVA RĂU, DACĂ INVENȚIILE SE NASC PRIN INSPIRAȚIE DIVINĂ… NIMIC NU SE DESCOPERĂ ,,ÎNTÂMPLĂTOR”…

    A FI BUN SAU RĂU ESTE UN ATRIBUT AL OMULUI ȘI AL ÎNGERILOR. ESTE REZULTATUL PĂCATULUI STRĂMOȘESC ȘI ALEGERII PE CARE OMUL TREBUIE S-O FACĂ ÎNTRE ALEGEREA BINELUI SAU ALEGEREA RĂULUI POTRIVIT LIBERULUI ARBITRU…DEMONII SUNT ÎNGERII CĂZUȚI, TRANSFORMAȚI ÎN RĂU…

    TEHNOLOGIA SAU ȘTIINȚA ÎN GENERAL DEVINE REA ATUNCI CÂND SCOPUL ESTE UNUL DISTRUCTIV, ÎNDREPTAT ÎMPOTRIVA OMULUI ȘI NATURII SAU LUMII ACESTEIA… PENTRU CĂ DUMNEZEU ESTE CREATORUL ȘI STĂPÂNUL ACESTEI LUMI… DIAVOLUL STĂPÂNEȘTE DOAR ISPITELE ȘI PE CEI CARE I SE ÎNCHINĂ ÎN VREUN FEL SAU ALTUL…

    Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on aprilie 24, 2015 at 12:00 am

      EXCEPȚII POT FI DOAR UNELE INVENȚII: ARMELE DE DISTRUGERE ÎN MASĂ (bomba atomică, bomba cu neutroni, programul HAARP, acceleratorul de la Geneva, viruși mortali creați în laborator etc)…

      Apreciază

      • Radu Iacoboaie said, on aprilie 24, 2015 at 12:09 am

        Tehnologia RFID aplicată animalelor și mai ales omului (cip-urile de urmărire și control, biocipurile) reprezintă de asemenea un alt exemplu negativ, de subordonare a științei în scopuri malefice…

        Apreciază

  19. Radu Iacoboaie said, on aprilie 24, 2015 at 12:05 am

    Știința nu este incompatibilă cu credința în Dumnezeu. Drept dovadă, marii savanți au fost credincioși, mai mult sau mai puțin… Marii savanți au conștientizat complexitatea acestei lumi create de Dumnezeu și cât de limitat este omul în raport cu divinitatea…
    Nu însă aceeași părere o au și masonii, francmasonii. Filozoful Friedrich Nietzsche alerga pe câmp înainte de a muri strigând că el este Dumnezeu!…

    Apreciază

  20. Radu Iacoboaie said, on aprilie 24, 2015 at 12:07 am

    Cine dorește poate găsi vreo două articole scrise de mine pe această temă a raportului dintre știință și credință… Într-unul din cele două volume de articole…

    Apreciază

  21. Radu said, on aprilie 24, 2015 at 3:04 am

    Tehnologia nu este rea !
    Depinde cine o foloseste si pentru ce motive !

    Nu cred ca ar vrea cineva sa se intoarca la stadiul tehnologic din evul mediu sa din antichitate.

    Daca nu ar fi tehnologia multe lucruri bune de care beneficiem cu totii nu ar exista si viata tuturor ar fi de mii de ori mai grea.

    Exista multi oameni de stiinta si la noi si in toata lumea care au crezut si cred in Dumnezeu.
    Partea cu ateismul si stiinta sunt niste minciuni promovate de presa si mass media.

    Apreciat de 1 persoană

  22. Paul said, on aprilie 24, 2015 at 12:56 pm

    „Cu pogorirea Sfantului Duh, Tu luminezi si faci sa rodeasca arta pictorilor, inspiratia poetilor, gandirea savantilor. Cu puterea cunoasterii de sus patrund ei legile Tale, luminandu-le adancul intelepciunii Tale de Ziditor. Lucrarile lor si fara de voie Te marturisesc: O, cat de mare esti in operele lor, cat esti de mare in omul pe care Tu l-ai facut!

    Slava Tie, Celui ce Ti-ai aratat puterea in legile ce carmuiesc zidirea;

    Slava tie, ca toata faptura e plina de legile pe care i le-ai randuit;

    Slava Tie, pentru tot ce ni s-a descoperit prin harul Tau;

    Slava Tie, pentru ceea ce cu intelepciune ne-ai ascuns;

    Slava Tie, pentru geniul mintii omenesti;

    Slava Tie, pentru puterea de-a lucra cele de folos;

    Slava Tie, pentru limbile de foc ale inspiratiei;

    Slava Tie, Dumnezeule, in veci!”

    (din Acatistul „Slava lui Dumnezeu pentru toate”)

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on aprilie 25, 2015 at 1:26 pm

      Paul

      ” pentru geniul mintii omenesti” etc____de unde e Acatistul acesta? care „iluminat” l-a mai scris/tradus? Cu binecuvantarea CARUI ierarh neratacit a fost compus ?

      Apreciază

  23. Sluga netrebnica said, on aprilie 24, 2015 at 4:57 pm

    Project Blue Beam in Action. MUST SEE THIS !!!

    Apreciază

  24. scortisoara said, on aprilie 24, 2015 at 5:01 pm

    David Spangler, Director of Planetary Initiative, United Nations

    17 Octombrie 2012 ·

    „No one will enter the New World Order unless he or she will make a pledge to worship Lucifer. No one will enter the New Age unless he will take a Luciferian Initiation.”

    „Nu va intra nimeni în Noua Ordine Mondială, daca el sau ea nu va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age daca nu va lua o inițiere luciferica.”

    „Lucifer comes to give to us the final gift of wholeness. If we accept it then he is free and we are free. This is the Luciferic initiation. It is one that many people now, and in the days ahead, will be facing, for it is an initiation in the New Age.”

    Lucifer vine pentru a ne oferi darul unificarii . Dacă acceptam, atunci el este liber și suntem liberi. Aceasta este inițierea luciferică. Este faptul cu care multi oameni de acum si din zilele urmatoare se vor confrunta pentru ca este o initiere in New Age .

    by:

    David Spangler
    (1945- ) American spiritual philosopher, author, considered one of the founding figures of the modern New Age movement
    Source:

    his book, Reflections on the Christ, p. 45

    http://quotes.liberty-tree.ca/quote_blog/David.Spangler.Quote.43E1

    Apreciază

  25. Spaceman said, on aprilie 24, 2015 at 5:14 pm

    Nu trebuie să exagerăm și să spunem că în general toată tehnologia este rea, altfel noi ce facem aici, ce suntem noi, postaci alienați, polițiști cibernetici mari apărători ai creștinismului ortodox, sau spunem lucrurilor pe nume pentru ca oamenii să aibă mai multă înțelepciune în a se feri de rău !? Dar dacă specificăm clar că tehnologia de îndosariere electronică sau mai grav, fuziunea cu un anumit tip de tehnologie este pur și simplu diabolică, este cu totul altceva.

    Şi ca bonus, știam eu ca Simona Halep nu este decât o actriță xxx, marioneta sataniștilor:

    Observați ca Ana Ivanovic nu are complet acoperit ochiul drept, adică nu e complet supusă, asa că dau o căutare rapidă pe net și ce să vezi…
    http://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-19982682-wta-stuttgart-ana-ivanovic-eliminata-turul-intai.htm
    Așadar cam asa funcționează propaganda satanistă, nu contează că sunt promovate niște nulități, contează să creadă oamenii că cei care se supun lui Baphomet sunt oameni de succes, ca de exemplu și…
    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19978598-alina-bica-iesirea-din-penitenciar-sunt-femeie-succes-continuare.htm
    http://www.wtatennis.com/photos/article/4402094/title/gallery-power-to-inspire

    Apreciază

  26. costea said, on aprilie 24, 2015 at 7:32 pm

    @Spaceman
    Interesanta poza aia. Daca o fi adevarata interpretarea ta, pacat de Simona Halep care e prima.

    Apreciază

  27. Sluga netrebnica said, on aprilie 24, 2015 at 9:32 pm

    Apreciază

    • el said, on aprilie 25, 2015 at 11:48 am

      Sluga netrebnica

      Hristos a inviat !
      in acest motiv am spus ca pentru mine tehnologia este in estenta REA caci ea dintru inceput pentru rau a fost conceputa, SCOPUL ei rau inca INITIAL o face eminamente REA; acesti indraciti zisi „stiinfici3 STIIND ca nu asa de dragul stiintei studiaza ei anumite elemente ci cu anume SCOP precis , care scop de cele mai multe ori este precizat dintru inceput in planul lor de cercetare sau cel putin este facil de dedus pentru unii ca ei; vorbesc in cunostinta de cauza.

      De aceea inca de la primele profetii din Scriptura la Prooroci unde se viorbea despre carute de foc care alearga mai repede decat caii si alte le descrierea lor ni le prezinta ca ceva RAU, asa percepea si proorocul aceste „masinarii” , se mira de el de inumanul lor inspaimantator si se intreba ce sunt.
      Sf Parinti mai vechi ca si parintii sfinti actuali ne previn SA NU NE UITAM la cer caci prin simtul VAZULUI MULTA inselare se va prici uni oamenilor in vremurile de pe urma pe care le si traim.
      La min 11:48 in film se vorbeste despre „reteaua” cu care este inconjurat pamantul alcatuita din sateliti care emit fara incetare si inca nu au fost porniti unii sa efectuez task-urile pentru care au fost programati, insa o vor face la momentul venit. Despre MODELUL duhovnicesc al acestei RETELE=plase cu care este inconjurat pamantul ne vorbea in Patreic Sf Antonie cel mare cand vazuse cursele diavolilor ca o plasa iscusita de care este aproape cu neputinta sa scape omul si cu mare plans l-a intrebat pe Hristos: Doamne CINE poate sa scape de aceasta? si raspunsul a venit pentru noi de la Hristos : SMERENIA.
      Aceasta plasa este acum si sub forma ei vazuta, MATERIALA, aruncata peste lume incat, prin satelitii respectivi, cele asociate lor ( chemtraills care va forma ECRANUL de proectie al „filmelor” de prezentat gloatei __gloata DEJA EDUCATA de azi sa caste gura hipnotizata la filme si la tv____si lucrarea lor; haarp si inducerea de unde de joasa si foarte joasa frecventa pentru influentarea creierului omenesc MAI ALES si cand el este facut RECEPTOR/antena prin nanostructurile cu care este injectat(vaccaine),hranit(hrana cu nanoparticule),adapat(apa) sau marcat pe piele(cip, alte structuri) ; „pecetea” fiind stadiul final ).
      Acesata PLASA ,retea este doar materializarea plasei dracesti vazute de Sf Antonie; dracii si plasa lor nevazuta nu pot FARA acesta MATERIALA de acum sa prinda TOATE sufletele; caci ca si pe vremea Sf Antonie cei duhovnicesti SCAPA ; insa daca se lasa in mod prostesc amagiti sa se faca purtatori de pecete si elementeteei preliminare NU VOR MAI PUTEA SCAPA FIZIC si puetrea lor duhovniceasca va fi tulburata de intreferentele trimise lor ( creioer BLOCAT , perturbat , blocheaza sufletul sa se scape de rau; caci omul este si trup si suflet ;AMBELE TREBUIE ferite de lucrarile si inselaruile diavolesti in forma lor duhovniceasca cat si MATERIALA)
      De aceea daca crestinul din neglijenta sau dupa diverse „talcuiri” ale mintii lui se facze purtator al unor astfeld e structuri initial inactive, ca zice „lasa ca nu este asta lepadarea” isi pierde libertatea IREVERSIBIL si metanoia lui nu va mai putea fi FIZIC posibila, creierul si mintea lui si simturile lui vor si bruiate si interferate SILNIC intr_un asemenea fel incat nu va mai putea sa se smulga din plasa raululi inc are si-a bagat trupul sau; trupul este vasul sufletului si farav trupul lui sufletul nu se mantuieste; omul este ONTOLOGIC unire de trupsi suflet cand ele se despart de ex la moarte omul nu mai e capabil de pocainta.
      Asa ca popagandistii cipului si „justificatorii” acestor tehnologii ca fiind NEUTRE, deci acceptabile ( caci se justifica ei „duhovniceste” nu au lepadarea explicita in ele) se inseala si la vremea potrivita isi vor luia plata PROSTIEI lor si a TRUFIEI de a se fi socotit mai presus de Sf Ioan Evanghelistul care vorbeste INTAI despre aspectul MATERIAL( nu veti mai putea vinde si cumpara fara ea) al pecetii si nu de lepadarea implicata de ea.

      Apreciază

      • aha said, on aprilie 25, 2015 at 6:05 pm

        exact la asta m-am referit si eu. unii bat campii…dar nu e asa. tehnologia si progresul asta nebun exact pentru asta a fost creat…sa fie rau si este RAU. ma mai ia unii cu : pai daca nu ai topor cu ce tai lemnul. frate…ala nu e progres…aia e nevoie! tot incearca sa se dea dupa gard doar doar ne mai sucesc mintile. ….si iar ajung la Radu Iacoboaie care iar incearca sa o dea la intors! dar nu mai zic nimic. sa faca cum vrea el

        Apreciază

      • el said, on aprilie 25, 2015 at 10:28 pm

        aha

        pai tuy asculti la radu iacobaoie si cei de teapa lui? astia nu merita raspuns si audienta. Lasa ca iti va darui Dumnezeu oameni care sa se foloseasca de tine si tu de ei , nu e timp de pierdut cu ratacirile si „justificarile” unora ca ei

        Apreciază

  28. ROmanul said, on aprilie 25, 2015 at 12:23 am

    Tehnologia fabricarii iaurtului natural 100% dupa retete traditionale o fi rea?
    Tehnologia traditionala de realizare a hainelor, de constructie a caselor, etc. o fi rea?
    Ne intoarcem la salbaticie si mancam ce culegem ne imbracam cu blana animalelor pe care le putem prinde cu mainile goale ca si un bat e tehnologie nu? Iar blanurile nu avem voie sa le coasem ca si asta-i tehnologie nu?

    De la ce nivel in sus se poate vorbi de tehnologie rea si pana unde e buna?
    Sa nu uitam ca si pe vremea lui Iisus Hristos se faceau recensaminte si impozite, etc. Credeti ca lipsa de tehnologie i-a impiedicat sa-i oblige pe oameni sa se intoarca la locurile unde s-au nascut?

    Din pacate oamenii sunt adormiti si le permit conducatorilor sa faca ce vor. Ia sa fi iesit 300000 de oameni doar in Bucuresti in strada si sa spuna NU vaccinurilor ori casatoriilor intre homosexuali. Sa vedeti cum ar fi dat imediat inapoi politicienii. Au iesit atunci doar 20000 de oameni cu Rosia Montana si imediat au dat inapoi.

    Orice incercare de a folosi tehnologia pentru urmarirea si monitorizarea oamenilor ar trebui sanctionata drastic de oameni.

    Pentru cine nu stie bancile trimit lunar la fisc situatia la toti cei care au conturi la ei. Cu alte cuvinte fiscul stie acum tot ce incasati si tot ce cheltuiti. Si n-am auzit nici macar un protest pentru incalcarea intimitatii.
    Acum vor cu dosarul de sanatate, etc. Lumea doarme si se aplica metoda pasilor marunti…

    Pentru cei care spun ca tehnologia e rea ii rog sa nu mai intre pe internet si nici sa foloseasca telefoane mobile etc. ca se folosesc de uneltele diavolului.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.