SACCSIV – blog ortodox

SECOLUL VITEZEI, crestinii si lucrarea draceasca

Posted in LUCIFER by saccsiv on martie 15, 2012

Iata un fragment dintr-o vedenie din 1905, din Rusia, despre ce le zicea lucifer dracilor:

„- Cand totul va fi gata – mergeti inainte cu INDRAZNEALA. Trebuie sa actionam cat mai PERSEVERENT si mai in PRIPA, ca SA ABATEM definitiv gandul omenirii de la acele lacasuri ceresti si de la SPERANTA LOR IN NEMURIRE care-i cheama in imparatia din inaltul cerului.

Fiindca de dragul imparatiei Ceresti oamenii isi pazesc CURATIA SUFLETEASCA si-si sensibilizeaza SACAITORUL GLAS AL CONSTIINTEI care le reaminteste de DUMNEZEU si de sfintenia Sa, noi trebuie sa-i impiedicam sa nu aiunga sa vada CUM STRALUCESTE PURUREA LUMINA NEAPUSA A ADEVARULUI.

Insa acestui GLAS AL CONSTIINTEI, acestor PERSEVERENTE SI VESNICE PORNIRI ALE SUFLETULUI OMENESC ne va fi greu sa le venim de hac… Asa ca – iata cum vom proceda:

– Asculta, legiune a sarpelui negru, (stapan pe puterea sugestiei), si executa!

Cat mai multe IMPRESII oamenilor – din cele mai felurite, captivand atentia printr-o succesiune febrila, in fiecare minut, in fiecare secunda – la nesfarsit, fara preget: IMPRESII tot mai NOI si mai NOI, mai ATRAGATOARE, mai SURPRINZATOARE, fixand atentia.

Mai intai de toate – procedeele de transmisie a undelor, gandurilor, dorintelor, a intregii fiinte – sa audieze de la distanta, sa-si comunice gandurile la distanta – ceva nemaipomenit, gigantic, stupefiant…

SA-I APROPIEM pe oameni, SA-I ADUNAM la un loc – inlaturati IZOLAREA!

Spulberati INDIVIDUALITATEA, indepartatii de INTERIORITATEA LOR trezindu-le CURIOZITATEA fata de sclipitoarele inovatii si de cresterea fara precedent a inventivitatii intelectualeCaptati-le toata atentia!

Toata aceasta tehnica nebuna, ne va sluji noua… Dezvoltarea mijloacelor de transport cu ajutorul aburilor, cai ferate si vapoare, vuietul trenurilor, miscarea rapida, cu iuteala fulgerului, pana la zapacirea creierului – zgomot, zdranganeala, fluieraturi, gari uriase, cu galagia si larma lor neincetata, CALEIDOSCOPUL IMAGINILOR SI INTAMPLARILOR PERICULOASE, indraznete pana la insolenta, pana la ameteala, pana la avaria unor garnituri intregi de trenuri, cu tot cu incarcatura lor umana… Telegrafe, telefoane, lifturi, aeronave, fonografe si gramofoane… Motoare electrice, tramvaie electrice, lumina electrica… Toate aflandu-se in mainile omului, in posesia intelectului sau, a omului-imparat, stapanul naturii, pe care si-a supus-o… (trufia anarhica a demonului s-a transmis si omului).

NU MAI EXISTA ARTA INSPIRATA, aceasta se afla in stampe, fotografii, oleografii, in reproducerile mecanice, rapide a pozelor nenumarate… Masini de scris, masini de tiparit, masini de cusut, masini de semanat, de treierat, masini de macinat si de copt paine, masini de jocuri, masini de cantat si de vorbit, cinematografe…”

 „- Jos munca manuala!… A triumfat INTELECTUL. INTELECTUL e imparat, INTELECTUL e stapan, INTELECTUL e mandria omului. Lui vor incepe sa i se inchine, pe el il vor idolatriza. OMUL isi VA RIDICA cu mandrie CAPUL si va cunoaste LIBERTATEA. La ce-i trebuie lui stapan, daca el stapaneste totul? La ce-i trebuie lui sa se supuna cuiva, daca el stapaneste totul? La ce-i trebuie lui sa se supuna cuiva, daca fortele naturii i s-au supus lui? Omul va cunoaste intelepciunea prezicerii din Eden[1] facuta de noi, (diavolii), femeii ascultatoare: «veti sti totul, veti fi ca niste dumnezei».“

 „- Si OMUL isi va inalta CAPUL si va provoca la lupta CERUL, care l-a chinuit prin incercarea rabdarii si se va RAZVRATI impotriva supunerii si dependentei in fata LEGII, impotriva SMERENIEI si CURATENIEI, si NEPRIHANIRII, batjocorindu-le ca pe niste slabiciuni, sovaieli si servilism[2], si le va inlocui cu LIBERTATEA ANARHICA, iar desfatarea in PLACERI SENZUALE va fi podoaba acestei LIBERTATI…“

„Viata va fi o MISCARE FARA INTRERUPERE, FARA ODIHNA, un caleidoscop nesfarsit al impresiilor – VA NAVALI CA UN PUHOI[3] , antrenand totul, NELASAND TIMP, nelasand nici o clipa pentru aducerea aminte de Dumnezeu si de sfintenia Sa, de viata pasnica, plina de iubire, indreptata spre LUMINA – acolo unde se afla IZVORUL sau si implinirea fagaduintei.

NIMIC SFANT, dumnezeiesc, nu-i va mai SATISFACE si ALINA pe oameni, iar VOCEA CONSTIINTEI in ei se va STINGE si vor FUGI de ea, si SPAIMA lor va fi un CALVAR… Ei vor cauta sa se alature GLOATEI, temandu-se de SINGURATATE, pentru A NU TREZI in ei VOCEA CONSTIINTEI.“

 „- Si astfel, in locul acelei sfintenii si puritati copilaresti, infantile, pe care ei (oamenii credinciosi) o numesc VIRTUTE si dezvoltare spirituala – asa cum i-a invatat MIELUL, noi (demonii) vom instala CULTURA noastra (diavoleasca), PROGRESUL nostru – al TRIUMFULUI si MANDRIEI INTELECTULUI…

La ce bun aceasta odioasa ordine, aceasta supusenie in fata Legii? La ce bun aceasta putere morala care uneste puterile sufletului si care franeaza astfel impulsul catre pofta nesatioasa de pasiuni? La ce bun aceasta tarie morala sufleteasca care INABUSA insinuanta[4] CHEMARE de a se imbata cu toate frumusetile unei vieti senzuale, nerusinate si captivante?

– INSPIRATI-LE insistent si cu viclenie EGALITATEA in drepturi asupra EXTAZULUI si SATISFACTIEI SUPERFICIALE de o CLIPA, egalitatea in drepturi asupra vietii usuratice, bogate, accesibile oricui, a unei vieti pasionate, a desfatarii pana la capat, pana la FUNDUL PLACERILOR!…

 „- Asculta, LEGIUNE A SARPELUI NEGRU si a MAMONEI! Asculta si executa!…

Cand VIATA FIREASCA a oamenilor SE VA SCHIMBA intr-o VIATA ARTIFICIALA, de productie mecanica – atunci munca manuala va deveni inutila si mainile oamenilor vor fi slobode

Atunci, DORINTA IREZISTIBILA de a trai – de a trai SPASMODIC, impetuos, cu toti nervii, cu toate fibrele corpului, prin TOATE senzatiile minutului, clipei, si de a sorbi cupa desfatarii pasionate, cu bucuriile si bunatatile CULTURII noastre (demonice), pe de-a-ntregul – VA CRESTE ca un VAL antrenant, acaparant, patimas.

DORINTA NEINFRANATA de a bea CUPA vietii pana la fund va incepe sa creasca si sa se inteteasca pana la EXTAZUL MORTII, pana la AGONIA DESFATARILOR – sa guste fiecare, sa incerce si sa se delecteze …; PENTRU CA nu va mai exista CREDINTA, nu va mai exista NADEJDE, nu va mai exista DRAGOSTE – ci doar PLACERI SENZUALE. Chiar OAMENII insisi VOR RADE de aceste SURORI ale naivei fantezii umane – CREDINTA, NADEJDEA si DRAGOSTEA – asa cum radem noi acum – copiii liberi ai iadului: ha-ha-ha!!!(54)

Asa ca, radeti de ei, radeti de nebuni, nebunilor![5] … Razi, legiune a sarpelui negru!… Razi, batrane Moloh!… Priveste si te bucura de nebunia oamenilor!…

   Cititi va rog mai multe la:

Text exceptional: MARSUL DISTRUGATORULUI

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 15, 2012 at 7:46 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Lucrarea drăcească « Demni.net said, on martie 15, 2012 at 8:08 pm

  […] ca, radeti de ei, radeti de nebuni, nebunilor![5] … Razi, legiune a sarpelui negru!… Razi, batrane Moloh!… Priveste si te bucura de nebunia […]

  Apreciază

 3. demni said, on martie 15, 2012 at 8:12 pm

  Saccsiv,pe forumul Ortodoxia se lucreaza la realizarea unui pliant ANTI-ECUMENISM,este aproape gata.
  Arunca daca ai timp o privire si spune-ne daca esti de acord ca blogul tau sa fie trecut in pliant ca sursa de informare.

  http://ortodoxia.it.cx/viewtopic.php?f=47&t=86&start=20

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 4. Bogdan Mihail said, on martie 15, 2012 at 9:38 pm

  Reblogged this on Shadow Of Men and commented:
  In 100 de ani….si-au indeplinit misiunea.
  Niciodata nu este prea tarziu sa facem schimbarea!

  Apreciază

 5. danutza said, on martie 15, 2012 at 9:44 pm

  pentru constanteni:
  sambata, 24 martie, mars antiavort!
  plecare din fata catedralei arhiepiscopale!
  participarea obligatorie!!!!

  Apreciază

 6. Alexandru(Fulger) said, on martie 16, 2012 at 8:11 am

  Ati auzit de aceasta propaganda numita Kony 2012 , este un documentar de 30 de minute facut de elite care a facut aproape 80 de milioane de vizualizari pe YouTube in 11 zile.

  Mai multe lucruri despre documentar aflati aici :
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/kony-2012-clipul-care-a-fost-urmarit-de-peste-70-mil-de-persoane-in-numai-7-zile-162786.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kony_2012

  Documentarul :

  Demascarea de catre Vigilant Citizen :
  http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/kony-2012-state-propaganda-for-a-new-generation/

  Apreciază

 7. STOP RFID 666 said, on martie 16, 2012 at 10:54 am

  Apreciază

 8. intrebari said, on martie 16, 2012 at 11:19 am

  Am gasit un link spre acest blog si vad ca e foarte activ.
  Am 2 intrebari:

  a.) Unde pot afla mai multe despre vaccinuri?

  Vreau sa stiu pentru un copil care vaccinuri sunt bune si care nu. Stiu ca sunt opinii pro si opinii contra. Cele pro le cunosc bine de la medicul de familie dar as dori sa le aud si pe cele contra. Mi-as dori sa pot vorbi cu un doctor care cunoaste bine aceasta problema. Daca aveti un mail sau un link la site-ul unui doctor unde as putea mai multe informatii va rog sa mi le impartasiti.

  b.) Bauturile alcoolice sunt permise la ortodocsi?

  Am auzit dintr-o sursa neverificabila ca Domnul Iisus Hristos nu a consumat vin alcoolic la acea nunta ci must, adica vin nefermentat. Nu stiu daca e adevarat sau nu. Am primit o sticla de vin de la o biserica ortodoxa din Ierusalim si este din vin dulce, nealcoolic.
  Intrebarea mea nu se refera la impartasanie ci la consumul de bauturi alcoolice in mod ocazional sau frecvent.
  In mod ocazional inseamna la onomastici, revelion, Paste, etc si frecvent ma refer la consumul de bere vara.
  As prefera un raspuns de la cineva cu pregatire teologica. Am sa intreb si duhovnicul dar banuiesc de pe acum ca imi va spune ca nu e bine sa consumi alcool.
  Precizez ca sunt consumator ocazional si poate mai frecvent vara cand beau bere. Insa am remarcat ca berea desi pare revigoranta cand o bei iti da pe urma o stare de moleseala care mie unuia nu-mi place.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 16, 2012 at 3:47 pm

   Intrebari

   Parcurge te rog materialele de la:

   https://saccsiv.wordpress.com/category/vaccin/

   Apreciază

   • intrebari said, on martie 16, 2012 at 4:44 pm

    M-am uitat un pic insa sunt in mare parte articole preluate de pe site-uri straine si nu pot contacta sursele.
    Fiind vorba de o hotarare medicala vreau sa ma intalnesc personal si sa stau de vorba cu un doctor, o persoana cu cunostinte de specialitate, despre acest subiect.
    Am gasit totusi 2 surse care pot fi contactate in Romania profesorul Ioan Vladuca si asociatia ProVita.
    Nu am gasit nimic pe internet despre educatia domnului profesor Ioan Vladuca. Are studii medicale?

    Asociatia ProVita pare un punct bun de plecare pentru a gasi un doctor cu care sa discut si am sa sun la ei.

    Si pe acest site sunt informatii care duc spre doctori din Romania cu care poti discuta:
    http://nuvaccinurilor.blogspot.com

    Multumesc pentru link.

    Apreciază

   • Alina said, on martie 16, 2012 at 6:17 pm

    D-na dr. Christa Todea Gross de la ProVita te-ar putea lamuri. Date de contact gasesti pe internet.

    Apreciază

   • intrebari said, on martie 16, 2012 at 6:35 pm

    Multumesc Alina. E o informatie de genul ce cautam.

    Apreciază

 9. Ostrov said, on martie 16, 2012 at 11:38 am

  „Inceputul rautatilor este raspandirea” avva Pimen Patericul egiptean

  Apreciază

 10. Vilau said, on martie 16, 2012 at 11:57 am

  Oameni buni…ce am citit mai sus a fost o caramida imensa asezata fix in locul unde ma bantuiau ispitele..

  Apreciază

 11. Vilau said, on martie 16, 2012 at 11:59 am

  Cat imi doresc sa am parte de discutii pe tematica religioasa….cu adevaratele INTELECTE

  Apreciază

 12. Vilau Daniel said, on martie 16, 2012 at 12:32 pm

  Imi doresc sa avem parte de tot binele din lume

  Apreciază

 13. danutza said, on martie 16, 2012 at 1:54 pm

  raspunsuri:
  1. nuvaccinurilor sau acest blog sau apologeticum
  2. nu-s teolog , dar stiu ca e permis consumul cu moderatie a alcoolului, iar in posturi doar sambata/duminica ( vin). cel mai bine sa iti intrebi duhovnicul.
  eu stiu ca Hristos a impartasit cu vin, care s e foloseste pana in prezent la sfanta Euharistie.
  n-am citit nimic de must.
  atentie la ratacirile sectantilor!!!!

  Apreciază

  • intrebari said, on martie 16, 2012 at 4:59 pm

   nu vaccinurilor mi s-a parut o sursa importanta de informatii. Totusi o sa caut sa stau de vorba cu un doctor pentru ca e o hotarare importanta.

   Cat despre alcool eu cred ca moderatie e putin cam larg spus. Trebuie consumat cand trebuie si atat.
   Vroiam doar sa stiu daca exista vreo specificatie in ortodoxie care sa spuna ca e ok sa consumi alcool sau ca nu e.

   Apreciază

 14. dante said, on martie 16, 2012 at 3:41 pm

  @Intrebari

  Pai, Sfinta Impartasanie, e cu must sau cu vin? Cred ca de aici se deduce cam tot ceea ce vrei sa stii, inseamna ca la Cina cea de Taina, Iisus a baut cu apostolii vin, nu must, insa consumul de vin, trebuie facut cu cumpatare.
  Crezi ca in vechime, evreii opreau cumva procesul de fermentatie al vinului, lasindu-l la stadiul de must, si beau must la petreceri??!!!. Oare in Vechiul Testament, nu sint cazuri de evrei, care au depasit masura si au ametit din cauza bauturii…daca beau must, se puteau ameti?
  Daca Lui Iisus, pe Golgota, i-au dat sa bea otet, inseamna ca acel otet trecuse si prin stadiul de vin.
  Cit priveste vaccinurile, ar trebui sa stai mai departe de ele, acestea, nu sint decit uneltele sistemului, cu care in numele stiintei, se fac experimente pe oameni. Sintem niste cobai, spalati pe creier, carora ni se servesc tot felul de bombe chimice, de la alimentatie, pina la sanatate.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • intrebari said, on martie 16, 2012 at 6:37 pm

   Da are sens ce spui. Eu nu folosesc otet deloc. Doar lamaie pentru salate si nu mananc muraturi.
   Inainte mancam dar acum poti cumpara legume proaspete chiar in miez de iarna.

   Apreciază

  • Maria said, on martie 16, 2012 at 7:22 pm

   Sfanta impartasanie este cu vin si apa calda .
   Vinul reprezinta Sangele Domnului varsat in chinuri si patimiri ,iar apa calda („caldura „),reprezinta apa iesita din coasta Mantuitorului ,atunci cand a fost impuns cu sulita ,iesind din coasta sange si apa .
   Deasemeni la acestea se adauga painea (prescura )din care se scoate Sf Agnet si miridele (particele )
   In ceea ce priveste consumul de vin ,la noi ortodocsii se consuma vin ,dar stie fiecare ca trebuie multa cumpatare .Tot ce-i mult strica .Este o vorba din batrani ca ,ce depaseste trei pahare ,este de la diavol
   indemnare .
   In Postul Mare este dezlegat doar sambata si duminica ,asa cum a spus si danutza.
   Dar pt unii ,nici atunci nu-i indicat ,pt ca postul ” nu poate tine piept” alcoolului .
   La nunta din Cana Galileii Mantiutorul a facut prima Sa minune ,prin inmultirea vinului ,transformand
   apa in vin ,la rugamintea Maicii Domnului ,atunci cand nuntasilor li se terminase vinul .
   Deci sectarii nu au nicio justificare atunci cand interzic intre ei consumul de vin, sau judeca pe cei ce consuma .

   Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on martie 17, 2012 at 10:17 am

    Maria

    Ideea cu mustul e inventia SECTARILOR adventisti.

    Apreciază

 15. mircea said, on martie 16, 2012 at 5:44 pm

  Intrebari,

  Mai exista un tip de abordare daca esti creationist, crestin ortodox.

  Oare Dumneazeu ne-a creat imperfecti, fara imunitatea de care avem nevoie, si vine omul, creatura, si imbunatateste ce a creat Creatorul?

  Alta abordare: in functie de alimentatie, oamenii nu au aceleasi gene active; si concluzia este – a specialistilor, ca si acelasi medicament are efecte diferite la diferitii oameni.

  Oare vaccinurile actioneaza la fel pt toti oamenii?
  Nu, din moment ce unii o patesc rau de tot.

  Apreciază

  • intrebari said, on martie 16, 2012 at 6:51 pm

   Sunteti doctor?
   Eu nu sunt impotriva medicamentelor ci impotriva medicatiei fortate care poate face rau.

   Creat perfect nu inseamna imun la boli. Cel putin nu asa cum traim noi in orase. Dar Dumnezeu ne-a dat lamaie, usturoi si stiinta a dat aspirina si carmol. Cand fac febra nu ma gandesc ca sunt perfect ci folosesc aceste remedii. Iar daca as fi mai bolnav as consulta un doctor.

   Pentru vaccinuri e o decizie importanta si vreau sa consult personal un medic pe aceasta tema.
   Iti dai seama ca nu pot lua o decizie ca asta in functie de ce spune unul sau altul pe internet.
   E important sa vorbesc cu un doctor.

   Apreciază

   • mircea said, on martie 16, 2012 at 7:32 pm

    Nu sant.

    Una e boala si medicatia ei. Alta e treaba cu vaccinul. Medicatia uzuala nu vrea sa ne „perfectioneze”. Vaccinul vrea. E o diferenta.

    Dar, cine cauta gaseste. Asa ca, succes.
    Atentie la medici. Nu strica sa il intrebi mai intai daca e crestin, asa mai cu traire. Ca altfel vei obtine punctul de vedere oficial.
    Si pana la urma tot filtrul ratiunii tale e de baza. Asa ca, si informatia de pe net e utila.

    Apreciază

   • intrebari said, on martie 16, 2012 at 8:15 pm

    Multumesc de raspuns si sugestii, le-am luat in considerare.

    Am citit zilele acestea destule despre vaccinuri cat sa ma pun la curent si sa pot purta o discutie cu un doctor.

    Stiu ca unul dintre vaccinuri care se face in mod repetat (?) este cel impotriva hepatitei B. Hepatita B din cate am citit este o boala ca SIDA. Se transmite prin sange infectat (sau ustensile medicale infectate) si prin contact sexual cu o persoana bolnava.

    De aceea mi se pare cam ciudat sa ii faci unui bebelus acest vaccin. Cum sa aiba el contact cu sange infectat sau relatii sexuale.

    Eu pe de alta parte m-am vaccinat cand am avut un accident de munca. Am calcat pe un cui ruginit care mi s-a infipt in picior si am facut imediat vaccinul antitetanos si nu m-am imbolnavit. Eu am crescut cu animale si nu ma tem de caini dar am avut coleg de munca muscat de caine turbat si a facut injectii in burta cu vaccin antirabic. Mi-a spus ca sunt dureroase dar nu s-a imbolnavit de turbare.

    Cand discutam aici pe internet despre vaccinuri o facem degajat si relaxat. Insa cand te musca un caine turbat situatia e alta. Ca sa nu mai zic de accidentul meu cu fierul ruginit. Mi s-a umflat rau piciorul insa mi-a trecut. N-am facut tetanos.

    Dar cu hepatita B mi se pare exagerat.

    Apreciază

   • danutza said, on martie 16, 2012 at 9:28 pm

    sunt putini medici antivaccin. majoritatea sunt spalati pe creier de sistem, care-i bonuseaza daca ne indoapa cu medicamente si vaccinuri.
    vorbeste cu dna dr Todea sau cauta cartile dlui prof Vladuca. nu este medic, dar a cercetat mai mult decat fff medici.

    Apreciază

   • intrebari said, on martie 17, 2012 at 8:08 am

    Dana am gasit 2 medici care pot da niste raspunsuri antivaccin. Exact asta am si cautat.
    Domnul profesor daca n-are studii medicale imi este nefolositor. E ca si cum m-as duce la cineva neavizat sa ma spovedesc.

    Dar am gasit 2 medici. Mircea mai sus sugera sa fie si crestini. Nu stiu cat sunt de crestini si nici nu poti sa ii intrebi asta, dar nu ma intereseaza ce confesiune au, atata timp cat pot da un punct de vedere obiectiv impotriva unor vaccinuri.

    Multumesc pentru ca mi-ai spus de dna. dr. Todea.

    Apreciază

   • cforced said, on martie 17, 2012 at 4:41 pm

    Daca puteti citi in engleza,pentru problemele legate de vaccinuri, alimentatie si suplimente naturale va recomand sit-ul dr.Mercola,care e o sursa de incredere . Cred ca poate fi si contactat,prin mail sau telefon. Orice informatie adusa acolo, are surse usor de verificat si de incredere.

    Apreciază

   • mircea said, on martie 17, 2012 at 4:55 pm

    Intrebari,
    e adevarat ca nu-l poti intreba pe om daca e crestin… da fii atent intamplare cu un medic ginecolog bun.
    Sotia unui prieten s-a dus la acest medic (femeie), si cand a vazut doctorul ca sotia purta cruce la gat s-a enervat si a inceput sa zica ca medicii ortodocsi n-o lasa sa-si faca meseria si multe altele. Saraca femeie a ramas masca, si muta, nici nu a mai fost in stare de nici o reactie opusa la ceea ce afirma respectivul doctor.
    Te doare capul si te crucesti cand auzi de asa ceva.

    Toate lucrurile incep sa fie din ce in ce mai delicate.

    Apreciază

 16. dante said, on martie 16, 2012 at 7:44 pm

  Ok, te vei duce si vei vorbi cu un medic, dar oare vei gasi un medic de buna credinta, adica cu Dumnezeu in gind, care sa rumege problema ATIT STIITIFIC, CIT SI SPIRITUAL? Eu nu prea am gasit, toti pe care-i stiu, se plafoneaza la un anumit nivel de cunoastere, oferit aproape in totalitate de catre sistemul medical recunoscut, asta in cazul cel mai fericit, daca nu cumva chiar te sfatuiesc sa faci tratamente si vaccinuri, care mai de care mai sofisticate, ei insisi fiind angrenati in destrabalul medical modern.
  Cind la un medic vine un pacient, acesta nu-l trateaza ca pe un suflet, ci ca pe un caz, sau ca pe un potential donator de bani, in ochii lor, noi nu sintem oameni, ci cazuri.
  Dar, poate mai sint si medici credinciosi, ar fi cumplit sa nu fie.
  Ar fi bine sa te duci sa stai de vorba si cu un duhovnic.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • intrebari said, on martie 17, 2012 at 8:31 am

   Dante uite eu am ajuns pe acest site dupa ce am donat niste bani Gabrielei Tudorache.
   Asa am gasit blogul asta. E un articol despre o doamna Gabriela Tudorache care are niste probleme de sanatate si doreste sa se opereze in Germania.

   Tu crezi ca pe doamna in cauza o intereseaza daca domnul doctor rumega problema spiritual. Am vazut ca e un neurochirurg recunoscut din Germania. Crezi ca are un punct de vedere ortodox?
   Poate ca nu e nici macar credincios.
   Ce sa faca acum doamna Tudorache sa nu se mai opereze? Sa ramana asa?
   Ce-ar fi sa nu ii dau bani doamnei Tudorache si sa ii spun, auzi du-te si vorbeste cu duhovnicul ca iti spune el ce sa faci. Si te ajut doar daca doctorul in cauza crede in Dumnezeu. Ca asta pe care l-ai ales nu crede in Dumnezeu fiind sef de clinica in Germania, e angrenat in destrabalul medical modern.

   Apreciază

 17. Aurora said, on martie 16, 2012 at 10:13 pm

  Intrebari
  Bun nik name ti-ai ales caci pui prea multe intrebari. Asta n-ar fi un lucru rau, dar la tine exprima nesiguranta. Tu ai vrea sa fii si cu vaccinurile si cu cugetul impacat. De fapt inclini mai mult spre stiinta decat spre credinta. Din doua fraze una este interogativa :”dar cutare e medic ?” Pai ce nevoie ai de medic ca sa-ti limpezesti cugetul ? Multi s-au dus la doctor sa-i opereze de cancer si ulterior au murit. Altii s-au dus la moastele sfantului Nectarie si s-au vindecat. Vrei opinia medicilor in raport cu vaccinurile ? Multi habar nu au ce otravuri se ascund in ele. Adu-ti insa aminte de soarta medicului acela tanar, in jur de 30 de ani, de langa Cluj, care a murit in urma cu doi ani la o zi dupa ce si-a facut vaccinul anti gripal. Sigur ca nu te joci cand te-a muscat un caine turbat sau cand te-ai intepat intr-un cui ruginit. In cazut asta si eu m-as vaccina. Dar nu cred in hepatitele lor programate si in gripele porcine, aviare si ce le-o mai trece prin cap. Tu fa asa cum te indeamna inima, noi ti-am spus doar cate o parere.

  Apreciază

  • Vilau said, on martie 16, 2012 at 11:04 pm

   Toate sunt puse cap la cap. Mass media,invatamantul in care ne „scaldam” noi cei tineri si multe altele sunt doar metode mai mult sau mai putin indirecte, prin care domnii din conduceri incearca sa faca lucrarea satanei.Sunt la indemana oricui…unui coipil care invata la scoala,unui batran care se uita la tv,unui om oarecare ce asculta o melodie si asa mai departe.Ideea este ca traim cu ele pe pamant. Sunt foarte sceptic in ceea ce priveste televiziunea si internetul folosit abuziv in scopuri necurate,acelea de manipulare..acum gandindu’ma la povestile cu focarele de infectie. Panica a domnit in regiunea asta a europei..unde suntem noi,cei crestini-ortodocsi. Asta a fost si planul..panica,minciuni.disperare si piste pentru toti criminalii ce au dorit a face INSCENARI la fel ca accea de la new york,recte turnurile gemene…Cam tot ala a fost scopul: DISPERARE,PANICA,SI DELASAREA DE LA CELE SFINTE. Nu a existat nicaieri la stiri cred spusele astea: RUGATIVA LA DUMNEZEU SI TOTUL VA FI BINE.Nu . Toata romania a fost pusa sub scutul UNUI VACCIN care defapt NU lupta impotriva pp virusi,ci doar ii canta satanei multi ani traiasca….Traim in iluzie..si stau asa si ma gandesc cat de mult ne poate iubi Dumnezeu…inca traim

   Apreciază

  • intrebari said, on martie 17, 2012 at 9:43 am

   Da Aurora tocmai de aceea vreau sa vorbesc cu un doctor. Nu cunosc chestiile medicale si vreau sa aflu acestea de la un doctor care imi poate spune punctul de vedere impotriva anumitor vaccinuri fara perdea.

   Unul dintre vaccinuri e impotriva hepatitei B. Eu stiam de la cineva care a avut cum se transmite si mi-a atras atentia si asa am inceput sa caut pe internet. Si am aflat mai multe si m-am panicat. De aceea voi vorbi cu doctori saptamana aceasta.

   Eu merg la doctori sa aflu detaliile nu ma apuc sa ii judec sau sa ii intreb in cabinetul lor cum vad ei ortodoxia sau stiu eu altceva de acest gen. De aceea am intrebat aici si uite ca am mai aflat cate ceva. Ma duc la niste doctori recomandati de altii care spun ca au puncte de vedere crestine si bune.

   Decizia imi apartine insa vreau sa fiu informat bine inainte.

   Apreciază

 18. Victoria said, on martie 17, 2012 at 5:27 am

  În Moldova au fost vaccinate si însărcinatele, iar numarul avorturilor spontane s-a dublat. Poftim si răspunsul.

  Apreciază

 19. Victoria said, on martie 17, 2012 at 6:59 am

  Cuiva i-ar conveni sa fim robiţi şi să avem stăpînitori dar nu şi păstori. Să avem exact atîta minte pe cît i-ar trebui unui rob să cunoască, să-l moleşească, să-l anihileze, să fie un leşinat, fără voinţă, să-i dezrădăcineze chipul dumnezeiesc din om. După ce a fost spălat pe creieri că este o animală şi o fiinţă inferioară să fie uşor de pecetluit. Ştiţi ce mi-a zis un arhimandrit, stareţ de mănăstire? Mergi la culcare şi nu trezi Biserica, cipuirea nu este peceata lui antihrist.

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on martie 17, 2012 at 10:27 am

   Victoria

   Staretul s-a inselat. Nimeni nu e infailibil in Biserica.

   Apreciază

  • Maria said, on martie 17, 2012 at 12:12 pm

   Victoria ,
   Acel arhimandrit staret de manastire ,are dreptate sa spuna ca cipuirea nu-i pecetea ,pt ca asa este ,dar ,trebuia sa-i raspunzi : Da ,parinte ,nu-i pecetea ,dar mai este un pas ca sa-ti puna pecetea ,pt ca Dumnezeu te paraseste din acesl moment ,din motiv ca nu ai refuzat cipul si ai dat mana cu satana .
   Este doar o chestiune de timp ,pt a-ti pune pecetea .
   Asa cum n-ai refuzat cipul ,ce garantie dai ca vei refuza pecetea .
   Se spune ca daca primesti cele premergatoare pecetii (implantului ),Duhul Sfant te paraseste si nu te mai poti apara singur in fata prigoanei lui antihrist .
   Nu mai ai nici entuziasmul sau vointa de a te ruga lui Dumnezeu si devii un nepasator fata de credinta si fata de Dumnrzeu .
   Pt ca , nu prin puterea noastra proprie ,ne putem apara de antihrist ,ci numai prin Puterea lui Dumnezeu ,dar pt asta trebuie sa nu ne „murdarim „cu insemnele premergatoare pecetii .
   Sunt multi din cler ,care au carduri cu cip ,dar nu-mi dau seama personal ,daca se mai pot descotorosi de acest card la timp si sa devina „LIBERI „.
   Nu stiu daca se mai poate scapa de acel card cu cip ,prin a-l distruge si sa nu-l mai ai in posesie .

   Apreciază

   • Vilau said, on martie 17, 2012 at 12:34 pm

    Urmariti toate partile din ingerul digital. este pe youtube

    Apreciază

   • mircea said, on martie 17, 2012 at 4:58 pm

    ma tem ca cipul implantat chiar e pecetea

    Apreciază

 20. Vilau said, on martie 17, 2012 at 7:53 pm

  DACA VOI FI NEVOIT,VOI PLECA IN MUNTE. IMI IAU FAMILIA SI TRAIESC CU OILE SI MA ROG. DOAMNE CAT IMI PLACE IDEEA DE RETRAS…UNDE SA DOMNEASCA IUBIREA ADEVARATA PENTRU TOT

  Apreciază

 21. Aurora said, on martie 17, 2012 at 10:51 pm

  Victoria
  Acel arhimandrit nu a vorbit de la Domnul, ci de la sarpe. Si viclenia lui se vede din primele cuvinte :”mergi la culcare”, adica dormi, nu te mai gandi, lasa pe altii sa hotarasca pt. tine si „nu trezi biserica”, adica sa nu afle nimeni din biserica adevarul, ci sa doarma toata lumea, sa fie un somn generalizat, o pacla peste toata suflarea. Este omul lui antihrist acest vandut, sa fugi cat mai departe de el !

  Apreciază

 22. STOP RFID 666 said, on martie 18, 2012 at 10:17 am

  De la min. 4,37 spune indracita………..Nu le vorbii lor!!! Se vor chinui ca si mine.Pe toti ii vor lega,pe toti ii vor impinge!!! Toti vor fi deseurile societatii!!! Ce le vorbesti, ce le spui tu?

  Aurora, acesta spune mai pe fata, dar ce te faci cu aceia care folosesc cuvinte care te adorm?

  Apreciază

 23. Aurora said, on martie 18, 2012 at 12:37 pm

  Stop RFID
  Frate, daca nu vrei sa dormi, nu te poate adormi nimeni, crede-ma. Fiecare dintre noi are un al saselea simt care iti spune cand ceva e bun sau e rau. Simti cand o invatatura este gresita, oricat l-ai iubi pe cel care ti-o predica. Dar prostii si superficialii accepta orice vine din gura preotului chiar si cand acesta o ia pe aratura, pentru ca nu citesc, nu se roaga, si nu stiu sa deosebeasca duhurile. Cunosc preoti care au multa iubire pentru credinciosi si sunt un exemplu de moralitate, dar cand vine vorba de pasapoarte cu cip, spun ca nu e nici o problema. Au o anume laxitate fata de lucruri care ar trebui sa fie atat de clare, ma refer si la faptul ca le ingaduie femeilor sa vina in biserica chiar si in zilele critice, dar cu mentiunea sa stea in pridvor. Insa sfintii spun clar ca femeia nu trebuie sa intre nici in curtea bisericii in perioada lunara. Ei insa fac concesii care nu sunt bune deloc. Revenind insa la calugarii care indeamna lumea la somnic si laptic cand e nevoie de trezvie si marturisire, acestia sunt un pericol public pentru mantuirea credinciosilor. Cum ai vazut unele alunecari la un cleric spre ecumenism, biometrie si indemnuri de genul ”sa ne vedem de treaba noastra, sa nu facem tulburare in biserica”, pleci cat mai departe si cauti o biserica unde unde nu ti se propovaduieste minciuna. Si Dumnezeu iti va arata unde sa te duci.

  Apreciază

  • Maria said, on martie 18, 2012 at 9:34 pm

   Aurora ,
   Aceasta restrictie pt femei intr-o anumita perioada lunara de a nu intra in Biserica ,este specificata in vechiul testament .Personal ,nu cred ca acum cand nivelul de civilizatie este incomparabil cu lumea din evul mediu ,aceasta restrictie mai poate fi atat de drastica ,incat nu poti nici iesi din casa pt un motiv de care nu te faci vinovat .Nu vad alta motivatie in acest caz ,decat una de natura strict igienica .Eu nu-l vad ca fiind un pacat ,daca intri in curtea bisericii sau chiar in pridvor si nu te atingi de nimic sfant .
   Mai grav este faptul ,cand vezi femeile intrand in Sf Biserica ,asa cum te duci la strand ,dezbracate ,in pantalon scurt ,extrem de scurt ,practic in chiloti ,pe toata peroada de vara ,sau vopsite ,fardate de zici ca au iesit de la circ ,fara a deosebi Biserica de o discoteca .
   Acestea produc sminteala in biserici si mai ales in manastiri ,unde slujesc calugari retrasi de lume si de desertaciunile ei .

   Apreciază

 24. Cosmin M said, on martie 18, 2012 at 6:26 pm

  Cu tot respectul dar nu suntem noi capabili sa deosebim duhurile. Duhurile le poate deosebi doar un sfant, preot, persoana care a ajuns cel putin la a 5-a treapta la Rugaciunea Inimii ( Rugaciunea lui Iisus – Cleopa Paraschiv, pag 72 format pdf ). Sa nu ai rugaciunea inimii si sa spui ca poti deosebi duhurile s-ar putea sa fie mandrie si asta vine de le satana si diavolii sai. Ar fi bine sa vorbesti cu un duhovnic sporit sa vezi despre ce e vorba.

  Apreciază

 25. Cosmin M said, on martie 18, 2012 at 6:51 pm

  Pentru Aurora era adresarea mea , nu am scris cui ma adresez pentru ca comentariul meu vine chiar urmatorul dupa al ei.

  „Dar prostii si superficialii accepta orice vine din gura preotului chiar si cand acesta o ia pe aratura, pentru ca nu citesc, nu se roaga, si nu stiu sa deosebeasca duhurile. ”

  Nu cred in nici un caz ca deosebirea duhului este la indemana oricui.

  Apreciază

  • Maria said, on martie 18, 2012 at 9:49 pm

   Cosmin M,
   Sa fii convins ca un crestin cu o traire duhovniceasca ,poate foarte bine sa deosebeasca duhurile .
   Daca n-ar fi asa ,n-ar mai exista niciun credincios pe pamant pt ca n-ar sti sa deosebeasca duhul bun ,de cel rau ,adica discerni raul de bine .
   Chiar asa ne-a inzestrat Dumnezeu ,sa deosebim ce-i bun si ce-i rau .
   Daca duhovnicul spune ca cipul e bun si ca nu-i pericol ,dar eu ii spun ca a gresit si nu-l cred ,atunci inseamna ca am stiut sa resping raul .Nu trebuie sa fii sfant pt asta ,dar trebuie ca si tu sa cunosti cat de cat credinta ortodoxa .
   Ce a scris Aurora in aceasta fraza e corect ,numai ca a fost putin „agresiva ”
   Sau ce ,preotul n-are voie sa mai greseasca ?Poate fi corectat si el ,daca o i-a razna .

   Apreciază

 26. Aurora said, on martie 18, 2012 at 9:30 pm

  Cosmin M
  Nu e obligatoriu sa fii sfant ca sa deosebesti duhurile. Dumnezeu ne da fler tuturor celor care facem un minim de nevointa .

  Apreciază

 27. Cosmin M said, on martie 19, 2012 at 6:31 am

  Maria, Aurora

  E adevarat ca nu trebuie sa fii Sfant sa deosebesti duhurile dar daca nu ai rugaciunea inimii, sa ajungi la treapta 5 cel putin, este cu neputinta sa faci asta, sansele sunt enorme sa te inseli.
  Sa cunosti cat de cat credinta ortodoxa sigur nu e suficient pentru a deosebi duhurile, sunt oameni care aproape au ajuns sfinti si s-au inchinat lui satana prefacut in inger de lumina si au cazut.
  Alegerea este a voastra in ceea ce credeti dar eu nu am nici macar in gluma curajul sa spun ca pot deosebi duhurile.
  Doresc sa imi caut un duhovnic sporit in Oradea va rog sa imi spuneti daca stiti pe cineva.

  Extrase din cartea: Cleopa Paraschiv- Rugaciunea lui Iisus :

  „5. Pe măsură ce se dezvoltă rugăciunea, ajungem la putinta de a ne vedea si
  recunoaste greseala, putem să vedem si să distingem miscările diavolilor, dar, în acelasi timp si
  lucrarea lui Hristos. Putem deci deosebi duhurile. Recunoastem astfel lucrarea diavolului, care
  de multe ori se schimbă chiar si într-un înger de lumină. Distingem, deci, binele de rău,
  necreatul de creat.”

  „Potrivit Sfântului Maxim
  Mărturisitorul: „Priceperea duhovnicească fără curătirea inimii, este teologia diavolilor”.

  „Mirenii care vor să lupte cu patimile, vor fi ispititi de cei din casa lor, de oamenii cu care
  lucrează si cu care se întâlnesc. De aceea, ei trebuie să aibă un duhovnic sporit la mănăstire si
  să asculte de el. Astfel, fiind sub canonul duhovnicului si întărit prin darul Sfintei Mănăstiri, vor
  putea mai usor să se mântuiască.”

  „Cei care pornesc de unii singuri într-o nevointă rapidă a “Rugăciunii lui Iisus”, fără
  celelalte fapte bune crestine, curătitoare de păcate si fără îndrumarea unui duhovnic iscusit, vor
  avea mari ispite de la trup, de la oameni păcătosi si de la diavoli si în cele mai multe cazuri, ne
  spun Sfintii Părinti, vor fi biruiti. Însă pe primele trepte ale “Rugăciunii lui Iisus” (rugăciunea
  orală, rugăciunea mintii si rugăciunea mintii din inimă), poate urca orice crestin ostenitor si
  iubitor de Hristos.”

  „Sfintii Părinti recomandă “Calea Împărătească”, ca fiind calea cea mai sigură pentru
  desăvârsirea crestină. Progresul încet dar sigur, pe măsura curătirii inimii cu harul
  dumnezeiesc prezent în Sfintele Taine si în celelalte fapte bune crestine (inclusiv „Rugăciunea
  lui Iisus”), duc după o perioadă mai lungă de timp, dar cu lupte duhovnicesti si ispite mai mici, la
  despătimire.”

  „Fără un părinte duhovnicesc, nimeni nu poate înainta si nici nu poate duce o viată
  curată. De aceea, ucenicul trebuie să caute un duhovnic sporit în „Rugăciunea lui Iisus”, de
  care să asculte si să fie binecuvântat. Duhovnicul îl va ajuta pe ucenic, atât cu cuvântul, cât si
  tainic, îl va împărtăsi cu darurile rugăciunii.”

  „După cum în viata lumească experientele se împărtăsesc din generatie în generatie, la
  fel se întâmplă si în viata duhovnicească. Duhovnicul fiind detinătorul darului „Rugăciunii lui
  Iisus”, îl va împărtăsi ucenicului său, pe măsura cresterii sale duhovnicesti.”

  „Ascultarea este necesară si datorită primejdiei de a cădea în păcate. Avva Dorotei
  spune: „Nu sunt mai ticălosi, nici mai lesne porniti spre cădere decât aceia care nu au pe
  nimeni ca să-i povătuiască pe calea mântuirii. Crestinul care nu este povătuit de duhovnic, pe
  calea mântuirii, cade usor în cursele vrăjmasului”.”

  „Cel care a căzut în păcate mari nu mai poate să se roage, pentru că a îndepărtat de la
  el Harul Duhului Sfânt. Însă, pentru întoarcerea sa, trebuie să citească Scrierile Sfintilor Părinti
  si cărti duhovnicesti, prin care Duhul Sfânt îi va lumina mintea.”


  Nimeni nu poate deveni învătat în Rugăciunea lui Iisus, decât dacă începe el însusi
  această sfântă lucrare sub binecuvântarea unui duhovnic care are rugăciunea inimii.”


  Sunt pline de trufie dorinta nechibzuită si năzuinta de a vedea vedenii cu o minte
  necurătită de patimi, neînnoită si nerezidită de către Duhul Sfânt. Dar tot asa de pline de trufie
  si nechibzuite sunt dorinta si năzuinta inimii, de a se îndulci de simtiri sfinte dumnezeiesti
  înainte de a se curăti de păcate. După cum mintea necurată, care doreste a vedea descoperiri
  dumnezeiesti, si neputând a le afla, si le alcătuieste prin închipuire de sine, de multe ori fiind
  ajutată de diavoli si astfel se înseală si se amăgeste cu ele, tot asa si inima necurată, dacă se
  va sili a gusta dulceata dumnezeiască si alte simtiri duhovnicesti, nu le va găsi în sine si se va
  amăgi si însela pe sine si intrând pe tărâmul minciunii, se va împărtăsi de lucrarea diavolească,
  supunându-se înrăuririi lor si lăsându-se robită de stăpânirea lor.”

  „Dar a lua inimii simtământul de pocăintă poruncit ei de către Dumnezeu, care îi este, în
  chip firesc si logic, neaparat trebuincios si a te strădui să descoperi în inimă, în pofida rânduielii
  si asezămintelor dumnezeiesti, acele simtiri care trebuiesc să se ivească în ea de la sine, dar
  după curătirea prin pocăintă (si care au un alt caracter), aceasta este o mare greseală în
  practicarea rugăciunii lui Iisus. Despre acest caracter al simtirilor duhovnicesti, omul trupesc nu
  poate să-si facă nici o închipuire, întrucât simtirile plăsmuite, se întemeiază întotdeauna pe
  simtămintele cunoscute ale inimii, care nu cunoaste decât simtirile trupesti. O asemenea inimă
  nici nu stie că există simtiri duhovnicesti. În această nenorocire cad cei ce se nevoiesc la
  rugăciune fără pocăintă, încercând să atâte în inimă iubirea de Dumnezeu (care ar fi însă o
  iubire artificială, fără suport, fără să fii îmbrăcat în „haina de nuntă” a Duhului Sfânt, ceea ce
  Dumnezeu nu acceptă), să simtă desfătare si extaz. Acestia dau singuri apă la moara căderii
  lor, se fac străini de Dumnezeu si părtasi cu Satana si cu timpul se umplu de ură împotriva
  Duhului Sfânt.
  Acest fel de amăgire este înspăimântător, si este la fel de pierzător de suflet ca si
  închipuirea de sine, dar mai putin vădit. Desi rareori duce la nebunie si sinucidere, însă strică
  fără îndoială si mintea si inima.
  Pe aceasta Sfintii Părinti au numit-o “părere”. La acest fel de înselare se referă si Sfântul
  Apostol Pavel, când zice: “Nimeni dar să nu vă însele printr-o prefăcută smerenie si printr-o
  fătarnică închinare la îngeri, încercând să pătrundă în cele ce n-a văzut si îngâmfându-se
  zadarnic cu închipuirea lui trupească” (Col.4, 18). Cel care se află într-o astfel de înselare,
  alcătuieste despre sine “părerea” că ar avea numeroase virtuti si merite si că ar fi plin de
  Darurile lui Duhului Sfânt.
  Cel aflat într-o astfel de stare se găseste pe de-a-ntregul de partea tatălui închipuirii si
  minciunii – diavolul. Cel care se roagă silindu-se să descopere în inimă simtirile omului
  duhovnicesc, dar neavând pocăintă, va avea parte de simtirile trupesti la care se va adăuga si
  lucrarea diavolească. Socotind astfel gresit simtirile trupesti si cele din lucrarea diavolească ca
  izvorâte din har, el se va forma si se va întări în aceste păreri mincinoase. În mod firesc dintr-o
  asemenea nevointă gresită va lua nastere amăgirea de sine si înselarea diavolească.
  Dintre simtirile sufletesti si trupesti ale inimii amintim: Duhul mândriei, al Slavei desarte, al
  desfrânării, al mâniei, al ereziei… Un părinte spunea rugăciunea lui Iisus cu duh de mândrie,
  folosind o metodă psihotehnică de concentrare. Când la această lucrare a sa se adăuga si
  lucrarea diavolească, se forma un duh de mândrie iar părintii cei duhovnicesti pentru a scăpa
  de el, se îndepărtau la câtiva kilometrii distantă de mănăstire.”

  „Yoginii români care practică yoga si “rugăciunea lui Iisus” si fac desfrânări si alte
  blesteme trupesti, cred că simtirile si vedeniile pe care le au sunt de la Dumnezeu. În realitate
  sunt simtirile păcătoase ale inimii si împărtăsiri de lucrările diavolesti. Cei care vor să afle
  simtirile duhovnicesti ale inimii trebuie să meargă si să se roage în mănăstirile unde se află
  părinti duhovnicesti care au ajuns la rugăciunea inimii. Acolo, pe măsura pocăintei si a curătirii
  se vor împărtăsi de simtirile duhovnicesti ale inimii.”

  „Să fie foarte limpede:
  Cel ce socoteste că are lucrări duhovnicesti, virtuti, merite, daruri harice, cel care se
  măguleste si se desfătează cu “părerea” va îngrădi astfel lucrărilor duhovnicesti, virtutilor
  crestine si harului dumnezeiesc, intrarea în el si va deschide larg poarta pentru îmbolnăvirea
  prin păcate si pentru demoni.”

  „Dar are diavolul un duh – duhul minciunii (căci al lui Dumnezeu este Duhul Adevărului)
  si cu duhul minciunii ispiteste pe cei desăvârsiti. Nu cumva îsi iubesc viata viitoare? Si vicleanul
  diavol îi arată îngeri de lumină (2Corinteni 11, 14). Aici este bine-stiută o deosebire sigură între
  cele două duhuri. Ele au câte o lumină, însă lucrarea lor este diferită. Lumina Duhului Sfânt e
  Lumina lui Hristos, care luminează pe tot omul ce vine în lume, pentru că ne luminează să ne
  cunoastem cu adevărat ce suntem, fată de sfintenia lui Dumnezeu. În Lumina Adevărului ne
  vedem multimea păcatelor noastre. Pe măsură ce sporeste Lumina lui Dumnezeu în noi, vedem
  câtă stricăciune am făcut în vremea întunericului necunostintei si al păcatelor. Si astfel ne
  vedem cei mai mari păcătosi. Sfintii sunt convinsi de păcatele lor, de aceea, judecându-se pe ei
  însisi, vrednici de iad se văd, dar mostenesc Raiul primind în dar mântuirea.”

  „Diavolul minciunii are si el o lumină, însă la fel de mincinoasă ca si el. Pe când lumina
  cea adevărată ne arată păcatele noastre si din ele ne smerim până la Iad, duhul minciunii – cu
  lumina lui – ascunde păcatele din ochii mintii noastre, pe care i-a înnegrit cu duhul mândriei,
  făcând pe cel care pătimeste aceasta să se creadă fără de păcate si că este mântuit. Înselati
  sunt cei mândri, care – închisi în nestiinta lor – sunt convinsi de mântuirea lor, desi s-a întărit în
  ei întunericul cel mai dinafară al mândriei.”

  „5) – A cincea treaptă a rugăciunii este Rugăciunea cea văzătoare. Cel care are
  această rugăciune ajunge să fie înalt văzător de Dumnezeu. Cu mintea lui, el poate să vadă
  gândurile oamenilor, duhurile rele si îngerii.”

  Apreciază

 28. […] cuiva, daca fortele naturii i s-au supus lui? Omul va cunoaste intelepciunea prezicerii din Eden[1] facuta de noi, (diavolii), femeii ascultatoare: «veti sti totul, veti fi ca niste […]

  Apreciază

 29. […] si CURATENIEI, si NEPRIHANIRII, batjocorindu-le ca pe niste slabiciuni, sovaieli si servilism[2], si le va inlocui cu LIBERTATEA ANARHICA, iar desfatarea in PLACERI SENZUALE va fi podoaba acestei […]

  Apreciază

 30. […] SECOLUL VITEZEI, crestinii si lucrarea draceasca […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: