SACCSIV – blog ortodox

PE FATA – evreul GEORGE FRIEDMAN catre ROMANIA: ori GAZE DE SIST ori VA IZOLAM ca in timpul lui Ceausescu

Posted in CEAUSESCU, Chevron, EVREI, FMI, FRACTURARE HIDRAULICA, GAZ DE SIST, Romania, ROSIA MONTANA, RUSIA by saccsiv on octombrie 23, 2014

   Iata cateva paragrafe edificatoare din articolul SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, si va paste razboiul”:

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”

Politologul american evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al  Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii:

[…]

In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.

Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.

Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”

Comentariu saccsiv:

   Asadar, recunoaste ca Romania se alege cu poluarea, precum:

FRACTURARE HIDRAULICA: Pennsylvania – oamenii de stiinta au constatat pentru prima data NIVELURI PERICULOASE DE RADIOCATIVITATE la un depozit de deseuri de gaze de sist, care ar putea CONTAMINA APA POTABILA

Video: GASLAND (subtitrare in romana) – METODA FRACTURARII HIDRAULICE si OTRAVIREA VOITA A APEI

Dar se alege macar cu bani? Nu.

   Ilie Serbanescu explica foarte limpede ca Chevron nu ne aduce nici dezvoltare, nici bunastare nici gaze ieftine:

Într-o emisiune televizatã, prim-ministrul Ponta a spus, pentru a-l cita cât mai exact, cã este de acord cu exploatarea gazelor de sist dacã explorãrile în curs de derulare dovedesc existenta acestora si sunt respectate “standardele europene de mediu”, adãugând fãrã ezitãri argumentul cã doreste independenta energeticã a tãrii si sã nu se mai importe gaze rusesti scumpe. Problemele de mediu au fost expediate cu afirmatia cã deocamdatã se fac doar explorãri, iar problema economicã a fost pur si simplu ignoratã. Dl Ponta nu a spus mai multe, dar rareori mi-a fost dat sã aud atâtea diversiuni aglomerate într-o atât de scurtã perioadã de timp!

  1. Contractele încheiate cu Chevron pentru perimetrele din zona Bârlad si din zona litoralului sudic sunt contracte tip care, dupã cum le aratã si numele, sunt de explorare, dezvoltare si exploatare. Asa cã, dacã Chevron obtine avizele pentru contractele încheiate si descoperã, indiferent dupã cîti ani, gaze de sist valorificabile în zonele respective, trece la exploatarea lor fãrã alte avize speciale.
  2. Aceleasi contracte sunt contracte de redeventã. Statul român se alege cu o redeventã în bani (nu discutãm aici nivelul acesteia si alte aspecte conexe), dar nu cu gaze! Dacã va dori sã foloseascã gazele exploatate de Chevron, România va trebui sã le cumpere de la Chevron. Cum s-ar spune, sã-si cumpere propriile gaze!
  3. Fiind vorba de gaze exploatate de la mari adâncimi, pretul va fi deosebit de ridicat, oricum mai ridicat decât cel al gazelor zise “conventionale” ce vin în zonã din Rusia.
  4. Admitând însã cã pretul ar fi totusi mai mic decât cel al gazelor din Rusia, sã fi uitat dl Ponta cã România este în UE si cã vrea ca aceasta sã fie în continuare în UE?! La data la care vor ajunge sã fie exploatate, gazele din România, potrivit liberalizãrii preturilor în energie impusã de la Bruxelles si asumatã integral de prim-ministrul Ponta, vor fi livrate pe piatã la nivelul pretului gazelor importate din Rusia si, în cazul în care vor fi exploatate cu costuri mai mici, Chevron va încasa renta diferentialã. Atentie, Chevron în calitate de producãtor si nu statul român în calitate de proprietar al resurselor sau poporul român în calitate de consumator!!! Românii vor cumpãra tot scump si nu cumva mai ieftin!
  5. Si apoi, sã fi uitat dl Ponta tocmai ceea ce a semnat si anume cã, potrivit acelorasi reglementãri impuse de la Bruxelles, producãtorii pot în mod liber sã exporte gazele exploatate fãrã a fi obligati cu nimic sã le destineze consumului din România. Asa cum si OMV poate exporta acum în mod liber gazele românesti exploatate aici. Cã n-a fãcut-o pânã acum este doar pentru faptul cã nu a avut pe unde! A uitat însã dl Ponta cã tocmai dânsul a avizat adaptarea urgentã a conductei Arad-Szeged spre a permite nu numai importuri, dar si exporturi de gaze?! Cum vrea dl Ponta sã asigure independenta energeticã fatã de Rusia cu gaze a cãror exploatare si livrare n-o controleazã?!

Dar oare doar poluare ne aduce? In SUA fracturarea hidraulica cauzeaza si cutremure:

FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din Texas

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

Si mai recunoastea ceva … Cititi va rog cu atentie si rabdare:

FMI si REVOLUTIA ROMANA din 1989

FARA SCAPARE? La sfârşitul anilor ’80, conturile în valută ale Romaniei fuseseră blocate. S-a rezolvat printr-un … imprumut la FMI

IPOTEZA. Nu Ceausescu a hotarat plata datoriilor? FMI si Banca Mondiala n-au mai vrut reesalonarea?

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on octombrie 23, 2014 at 3:33 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  2. aniush said, on octombrie 23, 2014 at 3:40 pm

    Ne izoleaza? Pai Romania a fost deja aruncata la margine. Ce-i impiedica pe mai marii lumii sa ne inchida si orice usa si orice geam? Nimic. Ei si-au luat deja partea lor. Ce-i mai intereseaza?

    Apreciază

    • Ioannis said, on octombrie 23, 2014 at 11:38 pm

      Pentru cei ca Friedmannnn noi aici in Dobrogea folosim un termen cu conotatii filosofice: TOLOMAC ! Il prinde perfect acest termen pe acest specimen sinistru….

      Apreciază

  3. romario1 said, on octombrie 23, 2014 at 4:09 pm

    Vice-premierul Dragnea participa la slujbele ereticilor greco-papistasi, carora Guvernul le-a alocat un milion de lei „pentru lucrari”, desi propagandistii greco-papistasi instiga la convertirea fortata a ortodocsilor sau la deportarea lor in Rusia.
    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=118743&forum=4&0
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18362686-liviu-dragnea-participat-slujba-catedrala-greco-catolica-din-cluj-dupa-guvernul-alocat-milion-lei-pentru-lucrari-presa-locala.htm

    Apreciază

  4. Alin said, on octombrie 23, 2014 at 4:17 pm

    „Toate guvernele din lume se străduiesc să facă totul din ce în ce mai bine. România se descurcă mai bine decât Statele Unite ale Americii în momentul de faţă”, a declarat, la sosirea pe aeroport, preşedintele grupului Bilderberg, potrivit Business24. –

    See more at: http://www.obiectiv.info/masonul-care-conduce-omenirea-din-umbra-uimeste-romania-cu-declaratia-sa_57762.html#sthash.hFwMsIqt.dpuf

    Apreciază

  5. Alin said, on octombrie 23, 2014 at 4:19 pm

    „Şomajul rămâne o problema care trebuie tratată. Ştiu, circumstanţele sunt dificile. Oamenii ne întreabă de ce au fost bani ca să salvăm băncile şi nu mai sunt bani ca să salvaţi oamenii”, a spus vicontele.

    El a mentionat şi faptul că UE trebuie sa ia în considerare schimbări competitive ale economiilor din care e formată, daca vrea să îşi păstreze locul.
    – See more at: http://www.obiectiv.info/masonul-care-conduce-omenirea-din-umbra-uimeste-romania-cu-declaratia-sa_57762.html#sthash.hFwMsIqt.dpuf

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on octombrie 23, 2014 at 4:21 pm

    Şi iată un răspuns pe măsură :
    hori
    21/10/2014 at 05:00
    Din ce am citit si am inteles eu, din declaratia acestuia , nu pot sa-i spun domn, eventual asasin economic pe cale informationala, purtator de cuvant al intereselor reale ale americanilor in Romania, dar nicidecum un domn plin de intentii bune fata de Romania, reies urmatoarele: Izoleaza Romania ? de cine ? Prada razboiului? Razboi, cu cine? A cui razboi? eu nu cred si spun de ce : tocmai de aceasta le-ar fi cel mai teama, sa nu cumva sa ne bata gandul sa ne intoarcem fata catre rusi, atunci Europa nu ar mai avea nicio sansa la gaze, iar asta i-ar determina sa accepte neconditionat tot ce vor rusii, fapt categoric neacceptat de UE si SUA. Acestea din pct de vedere economic. Din pucnt de vedere geopolitic si strategic, atat UE cat si SUA nu ar putea accepta sa ,,scape” Romania de sub influenta lor, deoarece acest fapt ar fi perceput la nivel mondial ca o MARE INFRANGERE, mai ales pentru americani, care oricum sunt in cadere libera vis-a-vis de influenta la nivel planetar. De ce credeti ca i-a mentionat pe chinezi, pe rusi (care ar fi foarte interesati ca situatia sa ramana aproximativ ca acum, fapt ce le permite influenta asupra Europei), dar fara a mentiona India, Brazilia care si ele sunt puteri economice. Cum naiba, ,,exemplul” care tocmai si-l aminteste, este Rosia Montana ? Clar, ca pentru bogatiile de acolo, nu? De ce nu i-a venit in minte alt exemplu, Baraganul, sa zicem, pentru ca de acolo nu au ce fura, pardon ,,motive de investii”. Dupa teoria lui, daca un guvern tradeaza interesele tarii si le pune totul la dispozitie, alte guverne care vin sunt obligate sa accepte tradarea, deoarece este interesul lor, iar daca nu accepta ticalosia lor, denuntand pretinsul contract, pericliteaza independenta tarii, adica cum? Deci, daca sesizam sensul adevarat al cuvintelor acestui jidan, observam ca ne avertizeaza in mod clar, ca daca nu le punem tara la dispozitie, dupa bunul lor plac, ne paste razboiul. O alta chestiune, chinezii nu sunt buni, ca isi aduc ei oamenii, rusii nu sunt buni, ca n-au experienta, europenii au capacitate limitata, NUMAI EI LE AU PE TOATE…., mai sa fie…, dar eu nu am inteles de ce valabilitatea Romaniei ca tara independenta este amenintata, de cine ??? Cine are interese mai mari ca ei in Romania ??? Gazele de sist, o arma ce ar putea evita razboiul, cu cine? Deci daca nu suntem de acord cu ei, va fi razboi, ca ne fac ei rost de unul, ca oricum se pricep la asa ceva, doar numai cu asa ceva se ocupa, nu? Peste tot in lume, unde sunt bogatii, daca nu pot pune labele imputite pe acele bogatii, imediat fac rost de un razboi, iar ei apar ca marii salvatori (Vedeti pe internet ,, Marturia unui asasin economic”). O alta parere bolnava, este: ,,Oricat de mult ar afecta mediul , este o solutie geopolitica”, realizati ce spune acest nemernic??? Adica nu conteaza ca ve-ti fi distrusi , noi (americanii) sa ne realizam interesele, sa facem bani, iar dupa ce se termina totul si nu mai prezentati interes, poate sa va ia dracul. Pentru noi ca generatie, poate inca una ar fi o solutie, dar urmasii nostrii, nepotii nostrii ce vor avea? Ce ar fi daca s-ar duce ei la mama dracului, sa-si exploateze la ei gaze de sist si ce-or mai vrea, NU? La noi, daca exploatarile, indiferent de natura lor, distug tara nu conteaza, interesul lor primeaza, nu conteaza daca se pierde o natiune, acesti PARAZITI nu au nicio problema,se gata aici, cauta resurse in alta parte, ei sa castige, nemernicii… ,,Romania vrea sa fie sigura ca Europa are gaze „, motivul invocat ,, influenta rusilor”, dar de unde atata dorinta din partea romanilor, sa se autodistruga pentru toti care o vor ,,feliata, faramitata, terminata”. Eu inteleg, ca interesul lor cel mai mare este sa puna labele pe tot ce tine de gaze, ca intreaga Europa sa fie la cheremul lor, asa cum au fost si sunt invatati. Deci sa nu depindem de rusi, dar sa depindem de americani, ca ei sa poata conduce si Europa, sa poata face ce vor si aici, nu numai in celelalte zone din lume. Daca refuzam, ,,vom fi izolati ca in perioada Razboiului rece”, hai sa fim seriosi, cand avem atatea bogatii la care se reped toti precum hienele la un animal bolnav(ca in asa mod au transformat aceasta tara), Romania NU VA MAI FI IZOLATA NICIODATA, decat daca se lasa dominata de acest gen de paraziti, si atunci, doar dupa ce i s-au furat toate bogatiile. O alta remarca ce trebuie luata in considerare, este faptul ca se arata (asa voalat) deranjat foarte tare de faptul ca informatiile privind resursele naturale si alte bogatii sunt tinute secret, pai orice tara din lume, care are conducatori intregi la minte, isi apara bogatiile, este ceva normal, nu??? Sau acest individ confunda Romania cu un BORDEL unde toate curvele (cer scuze pt exprimare) apar in vitrina spre a se vinde cat mai iute? Este clar, ca si noi ne aparam si secretizam informatiile ce tin de resursele tarii (sau asa ar trebuii). Singura opinie adevarata si exprimata, poate fara voia lui, a fost: ,,…iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.”. Am mentionat exact replica lui, pentru ca, prin aceasta fraza a spus CLAR care este interesul americanilor in Romania, iar eu inteleg acest interes ca fiind o dorinta capitala a SUA de a pune mana pe resursele Romaniei, pentru a putea ,,controla” intreaga Europa prin intermediul gazelor si probabil nu numai de gaze este vorba. Tare mult mi-as dorii ca romanii sa inteleaga adevarata fata si adevaratele intentii ale americanilor, deoarece lor nu le pasa de nimeni daca nu pot ,,obtine” ceva foloase si influente, care sa le permita posibilitatea de a conduce lumea dupa bunul lor plac. Pacat ca sunt inca atatia care au incredere in ei si in promisiunile lor. Pentru acestia, luati exemplu din natura, toate plantele frumoase ascund un pericol, toate vietatile frumoase si care par blande, ascund un pericol, chiar si soarele, cu cat straluceste si incalzeste mai tare, cu atat te arde mai tare. Ar fi foarte bine, daca romanii s-ar unii si si-ar apara cu adevarat tara, cu tot ce cuprinde ea, sa lasam dezbinarile, invidia, ura si nu in ultimul rand gandirea limitata, sa nu mai fim creduli si sa ne urmarim propriile scopuri, ca NATIUNE, ca POPOR, atat pentru noi cei de acum, cat si pentru generatiile care vor venii. Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca acest comentariu, totodata rugandu-va sa reflectati atent la ceea ce am transmis. Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada. Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti ROMANII.

    Apreciat de 1 persoană

    • botaceala said, on octombrie 23, 2014 at 7:14 pm

      Radu Humor,mai clar de atat nici ca erai,ehe…de ar da Dumnezeu sa existe intre ” capii” tarii,macar un singur om care sa gandeaasca ca tine,altaar fi soarta romaniei! 😦

      Apreciază

    • Cristina said, on octombrie 24, 2014 at 2:03 pm

      Bravo! Bravo! Bravo, Hori!!!!!!! Sa luam exemplu toti romanii de la acest ROMAN adevarat! Asa este intru totul! Cinste tie Hori ca esti treaz la minte! Treziti-va, frati romani! Nu avem alta cale decat sa luptam, sa spunem adevarul gol-golut, pamantul acesta sfant udat de sangele atator mucenici striga din cer: treziti-va din patimi si comoditati,si luptati! Asa cum si noi am luptat pentru Dumnezeu, tara si neam! „Domnul este aparatorul vietii mele, de cine ma voi teme?”

      Apreciază

    • Popescu Mihai said, on octombrie 29, 2014 at 7:53 pm

      Nu spera ca poporul asta se va indrepta spre o cale mai buna, mai ales cu asa conducatori ca acum. Nu uita ca poporul asta si-a exilat sau omorit conducatorii patrioti – vezi Cuza sau Ceausescu. In ultimele 200 de ani am preferat sa ne conduca strainii, direct sau prin conducatori vinduti intereselor straine, asa cum este in ziua de azi. Asa ca in viitorul apropiat nu ne pasc vremuri bune.

      Apreciază

  7. ionel said, on octombrie 23, 2014 at 4:25 pm

    si oare cu ce ne-ar afecta izolarea??/Avem in tara asta de toate, ne-a dat Dumnezeu de toate, ca nu se fac banane asta e dar n-om muri fara ele. Da oricum pe ei nu cred ca prea ii intereseaza ce vrem noi oricum obtin ce vor daca ii lasa Dumnezeu.

    Apreciază

  8. Valentin said, on octombrie 23, 2014 at 4:34 pm

    noi în Dumnezeu ne punem toată nădejdea

    Apreciază

  9. cristi said, on octombrie 23, 2014 at 4:42 pm

    E o falsa punere a problemei pe care o pune Friedman. Romania ARE gaze suficiente din exploatarile din Marea Neagra, intr-atat incat poate sa si exporte. OMV Petrom, una din companiile care exploateaza a declarat ca doreste sa exporte o parte a gazului extras, acesta fiind mai mult decat suficient pt. consumul intern (ne ajunge pt consumul intern pana in anul 2050). Asa incat exploatarea gazelor de sist NU este deloc necesara. In conditiile in care in SUA exploatarea gazelor de sist a devenit controversata, teritorii intinse fiind poluate, apele in principal, companiile americane cauta pe cat se poate sa exploateze in alte tari (sa polueze alte tari) pt a-si asigura rezervele de gaze si… rezervele de bani. Orice politican roman cu functie de raspundere daca nu recunoaste ca avem suficiente resurse in Marea Neagra, si sustine necesitatea independentei energetice fata de rusi, si deci a gazelor de sist, este un tradator de tara.

    Apreciază

  10. cristi said, on octombrie 23, 2014 at 4:52 pm

    In plus, SUA si alte tari NATO sunt obligate sa intervina in cazul unei agresiuni. Cu atat mai mult cu cat, s-a regandit politica NATO la reuniunea care a avut loc in vara adoptatandu-se strategia „toti pentru unul”, pentru intarirea cooperarii in cazul vreunui atac extern asupra oricarei tari aliate, atunci cand s-a hotarat, printre altele, existenta unui comandament NATO pe teritoriul tarii noastre. Mai avem si baza americana de la Deveselu… Adica Freidman chiar incearca sa ne prosteasca. Nu mai e posibil asa ceva, izolarea tarii noastre, e de-a dreptul aberant ce incearca sa sugereze, avand in vedere conventiile existente si hotararile recente ale NATO.

    Apreciază

    • cristi said, on octombrie 23, 2014 at 4:52 pm

      stiri.tvr.ro/secretarul-general-al-nato–cand-spunem-ca-apararea-nato-este-toti-pentru-unul–vorbim-serios_45511.html

      Apreciază

    • Andrei D. said, on octombrie 23, 2014 at 6:44 pm

      Daca North Atlantic Terrorist Organization intervine armat impotriva Rusiei, pamantul va fi aruncat intr-un holocaust nuclear din care nu va iesi nici un invingator. Totusi cei care vor supravietui, vor fi afectati de catre tirania antihristica si de catre radiatiile care vor face viata imposibila.

      Cel mai probabil ca elitele ii vor ademeni pe rusi in razboi dupa 3 ani jumatate de prohovaduire a falsului mesia – antihrist, guvernatorul „mondial” pana va deveni guvernator – pe de o parte, si a Sfintilor Ilie si Enoh pe de alta parte. In aceasta etapa antihrist va fi „mierea, laptele, omul perfect, omul de geniu”, etc. si se va chinui sa castige increderea tuturor neamurilor. Cei ce vor cadea in plasa sa vor lua identitatea electronica implantata pe mana dreapta sau pe frunte (pecetea 666). Ceilalti vor fi intariti de catre Sf. Ilie si Enoh si de catre Hristos Dumnezeu si vor rabda.

      Sa-L rugam pe Dumnezeu Hristos Prea-Sfanta Treime si pe Maica Sa ca sa mai intarzie acele vremuri…

      Dar trebuie si NOI SA FACEM CEVA!!!

      Vorba aia … dusmanul dusmanului meu e prietenul meu!

      Hai sa facem si noi precum maicile de la Manastirea Dobru impotriva microcipurilor!

      Apreciază

    • Cristina said, on octombrie 24, 2014 at 2:43 pm

      Doamne Dumnezeule, fratilor, nu mai accentuati atat de mult „ajutorul” din partea americanilor. Este chiar atat de greu sa intelegem, ca tot din interiorul cetatii noastre am fost tradati cu sfaturi „bune” politice sa intram in NATO, si sa-i consideram pe americani parteneri,cand ei, cu atata falsitate si ipocrizie, ne-au acceptat doar ca sa-si apere interesele lor si sa ne termine exploatandu-ne la maxim, dupa bunul lor plac? De la inceput a fost un teatru bine jucat cu aceasta intrare in NATO si cu toate aceste „relatii de prietenie”?Nu vedeti ca ei trag sforile peste tot, se cred stapani in toata lumea???Tradatorii de tara, care inca ii mai votam si i-am votat, lasa portile cetatii noastre deschise sa intre toti parazitii si mizerabilii ca sa ne distruga, pentru ca negresit, chiar ei insisi sunt papusarii americanilor si a tuturor dusmanilor tarii noastre, astia care se perindeaza cu etichete frumoase prin public si la televizor si lingusesc poporul napastuit de atata suferinta. Frati romani, sa invatam sa privim lucrurile si oamenii, dincolo de aparente si cu luminarea Duhului Sfant, vom vedea adevarul. Nu mai fiti creduli si naivi, caci naivitatea si credulitatea n-au nici o legatura cu credinta. Hristos ne vrea atleti adevarati cu dreapta socoteala, care nu se inclina la orice adiere de vant.De vom fi izolati, care este problema? Doamne ajuta, sa ne trezim noi romanii si sa incepem sa ne gospodarim tara, asa cum ne-o iubim, fara sa lasam tradatorii sa ne mai manipuleze cu x si y. Daca suntem multi care ne iubim tara, atunci frati romani, daca o sa mai adaugam si pocainta impreunata cu rugaciune facuta in Duh, Dumnezeu nu ne va lasa si ne va intari sa luptam ca adevarti soldati al lui Hristos!
      „De s-ar randui impotriva mea ostire, nu se va infricosa inima mea/ De s-ar ridica impotriva mea razboi, eu in El nadajduiesc.”

      Apreciază

    • andrei-d said, on octombrie 24, 2014 at 3:22 pm

      cristi,
      spunea cineva: NATO e ca o vata pe bat, si dupa ce strangi in mana vata (adica toata teoria cu pacea, siguranta si securitatea) ramai in mana cu BATUL UCIGAS! Se vede ce au facut si in Kosovo, Afganistan si alte cate tari, sa-ti dai seama ca e organizatie satanista, uite cum au macelarit 130.000 de sarbi ortodocsi, ucisi de NATO sub conducerea khazarului Wesley “Macelarul din Kosovo” Clark!, CRIMINALI NEMERNICI! Afara cu organizatiile „nonprofit” si toate organizatiile occidentale, ei creeaza boli ei vin cu „antidoturi”, sa nimiceasca neamul omenesc si sa piarda miliarde de suflete si sa le trimita definitiv in chinurile iadului! Sa nu va mai aud cu NATO in veci, aceia care iau apararea sunt ori tradatori ori habar nu au cum functioneaza aceasta masina de ucis!

      Apreciază

  11. Andrei D. said, on octombrie 23, 2014 at 4:57 pm

    Si ma intrebam si eu ca nepriceputul, ca sa nu zic ca prostul, cum de zice in Apocalipsa dupa Ioan ca in vremurile de pe urma apa „va disparea” de pe Pamant…

    Pai prin „fracking” si poluarea panzei freatice, asta pana vor veni Sf. Ilie si Enoh…

    Sa dea Bunul Dumnezeu Hristos Prea-Sfanta Treime si Maica Domnului sa mai intarzie treburile astea!

    TREBUIE SA FIM UNITI SI SA IESIM IN STRADA!

    Apreciază

    • andrei-d said, on octombrie 24, 2014 at 8:51 am

      Iesirea in strada nu e o solutie. Destul ca politicienii ne creeaza confuzie, disperare si dezbinare, acum mai vrei si anarhie? Asta vor cei capii ocultei, un haos total, si tu vrei sa-l incepem noi. Oare de ce nu intelegem ca solutiile lumesti le cauta paganii si potrivnicii lui Dumnezeu? Cand un Parinte zicea:
      „Decat o pace care ne desparte de Hristos mai bine un razboi vrednic de lauda!” asta nu insemna sa fie ANARHIE, razboiul nu mai e impotriva sangelui si a trupului, ci impotriva domniilor si stapaniilor acestui veac, ori noi nu mai credem deloc in Hristos Domnul. Doamne ajuta!

      Apreciază

  12. geo said, on octombrie 23, 2014 at 6:08 pm

    Bill Gates Faces Trial in India for Illegally Testing Tribal Children with Vaccines

    http://www.globalresearch.ca/bill-gates-faces-trial-in-india-for-illegally-testing-tribal-children-with-vaccines/5407864

    Whistleblowers say USAID’s IG removed critical details from public reports

    http://www.washingtonpost.com/investigations/whistleblowers-say-usaids-ig-removed-critical-details-from-public-reports/2014/10/22/68fbc1a0-4031-11e4-b03f-de718edeb92f_story.html

    George Soros Slams Putin, Warns Of „Existential Threat” From Russia, Demands $20 Billion From IMF In „Russia War Effort”

    http://www.zerohedge.com/news/2014-10-23/george-soros-slams-putin-warns-existential-threat-russia

    Erdogan: US gave lethal aid to terrorist group in Syria

    http://www.aa.com.tr/en/u/409028–erdogan-us-gave-lethal-aid-to-terrorist-group-in-syria

    Syrians to be trained to defend territory, not take ground from jihadists, officials say

    http://www.washingtonpost.com/world/national-security/syrians-to-be-trained-to-defend-territory-not-take-ground-from-jihadists-officials-say/2014/10/22/8ca13cf2-5a17-11e4-bd61-346aee66ba29_story.html

    Apreciază

  13. ETRN said, on octombrie 23, 2014 at 6:51 pm

    ACUM MI-AM DAT SEAMA de ce-au creat chestia cu anexarea Crimeei, galagie-n Ucraina si, chipurile, cearta pe aceasta tema (intre rusi si restul). MIZA E ENERGETICA. Acum m-am prins, E CLAR. Chiar ma tot gandeam de ce-au creat circul asta cu Ucraina, CARE E IDEEA… Mi-a dat mura-n gura nenea asta, nesimtitul… cu tupeul lui cu tot…

    Apreciază

  14. Cosmin S. said, on octombrie 23, 2014 at 7:37 pm

    ETRN,

    Ghici ce fac acum corporatiile in estul Ucrainei, fraking….
    http://www.evz.ro/miza-instabilitatii-din-estul-ucrainei-rezerve-de-gaze-de-sist-de-36-trilioane-de-metri-cubi.html

    Apreciază

    • ETRN said, on octombrie 27, 2014 at 6:49 pm

      E PE FATA! Ma-ntreb cum de NU INTELEG TOTI… De fapt, nu ma-ntreb, ca am raspunsul: departarea de Dumnezeu (si nerespectarea poruncilor) le aplica o pojghita pe ochi si NU POT SA VADA. SUNT MANIPULABILI, fara nicio sansa de a se prezenta, vreodata, altfel (decat daca incep practicarea credintei in mod sincer). Oamenii se impart in momentul de fata in doua cete: una, mai mica, a celor care INTELEG SI CAUTA, si alta, mai mare si in crestere continua – luand din prima -, a celor care VIETUIESC BIOLOGIC (adica introduc alimente in cavitatea bucala, dorm, au grija de TRUPUL lor de mama focului, etc.) si atat.
      Spun Proorocii: „Si se vor scurta zilele acelea pentru cei alesi”; acelasi lucru cu ce spun despre cete: prima va deveni din ce in ce mai mica si se va dimensiona cu X indivizi, pana cand Domnul va decide sa spuna „Stop!”, pentru a nu se pierde de tot. Iaca-ta, vedem aici cum, practic, ESTE IMPOSIBIL oricui sa reziste intr-un climat foarte dracesc si infratit cu satana, dictat si dimensionat in toate cele de el, oamenii slujindu-i. Doar deja avem „satanisti”, in mod oficial si promovat.
      Ce e frumos e ca FIECARE ALEGE cui vrea sa slujeasca si… va beneficia de rasplata pentru asta.
      Ca la scoala.
      Nu-i toata viata o scoala?

      Apreciază

  15. Ioannis said, on octombrie 23, 2014 at 7:38 pm

    Am si eu un mesaj ptr domnul friedmannnnn: ESTI DOAR UN SIMPLU DOBITOC VORBITOR… desi te crezi mare destept…

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 24, 2014 at 9:01 pm

      ba este genial !!! eu prefer cainii care latra fata de cei ce te musca pe tacute… chiar merita apreciati cainii care latra, e o avertizare necesara

      Apreciază

  16. Ionut R. said, on octombrie 23, 2014 at 8:10 pm

    Offtopic: Incet, incet, ne apropiem inevitabil de implant:
    http://www.phonearena.com/news/Taking-being-connected-to-the-next-level-Man-implants-NFC-chip-into-his-hand_id62057
    Ieftin, 100 usd, o injectie si gata. Cititi comentariile, unii chiar se bucura si asteapta ca asta sa se intample la scara globala.
    Tocmai am refuzat zilele trecute cardul de sanatate iar postarita se uita lung la mine, credea ca sunt nebun, nu intelegea de ce nu-l vreau, pentru ca „toata lumea l-a asteptat si l-a primit”.

    Apreciază

  17. Valentin said, on octombrie 23, 2014 at 8:44 pm

    știu că s-a mai pus în discuție aici trecerea la stilul nou sau la calendarul nou, am găsit o minune de la icoana Maicii Domnului cu șerpii care vin în fiecare an de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 15 august și în acel an aici scrie că au venit după calendarul schimbat. Mai scrie mai înainte și că se întâmplă calamități când nu vin șerpii – au fost 2 ani 1940 și 1953 când s-a întîmplat fie cutremur fie război.
    E interesant documentarul.

    Apreciază

    • andrei-d said, on octombrie 24, 2014 at 1:51 pm

      frate Valentin,
      calendarul este o ordine a timpului, nu schimba cu nimic dogmele si canoanele Sfintei Biserici Ortodoxe. Stilistii nu fac ascultare de Sfantul Sinod, deci mai important decat postul si rugaciunea este ASCULTAREA, protoparintii nostri trebuiau sa pazeasca cuvantul lui Dumnezeu, deci sa ASCULTE, ei nu au facut asta si uite ce au lasat in urma lor, prapad! Postul si rugaciunea sunt metodele pentru a reveni la firea dinainte de cadere, iar daca nu ai ascultare de Biserica esti eretic! si yoghinii postesc, dar nupentru Hristos. Si budistii, si taoistii si islamistii postesc si se roaga, dar nu lui Hristos sau pentru Hristos! Dar ascultarea face diferenta. Biserica asculta de Hristos, tu de Biserica, Biserica incluzand Sfanta Evanghelie, Dogmele si Canoanele celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice (si locale cum a fost la noi cu stilistii)…deci daca nu asculti si nu te supui Bisericii, esti inafara ei! Doamne ajuta!

      Apreciază

  18. geo said, on octombrie 23, 2014 at 8:56 pm

    The Secrets of Novorossia. Part 1. The Enemy.

    http://fortruss.blogspot.ro/2014/10/the-secrets-of-novorossia-part-1-enemy.html?spref=fb

    Proof of US Meddling & PAYING Ukranians $100/daily to ‘Revolt’

    http://chasvoice.blogspot.ro/2014/09/proof-of-us-meddling-paying-ukranians.html?m=1

    Ukrainian military speak out plainly: „We bombard our cities”

    Russian news: Novorossiya Stabilises as Ukraine Disintegrates – Russia Insider

    http://bread-circuses-today.blogspot.no/2014/10/russian-news-novorossiya-stabilises-as.html?m=1

    briefly about the important, good news (highlights)

    http://niqnaq.wordpress.com/2014/10/21/briefly-about-the-important-good-news-highlights/

    Siberia: „This war is not between Russians and Ukrainians but between fascists and normal people”.

    Apreciază

  19. geo said, on octombrie 23, 2014 at 9:14 pm

    Happy Black Thursday: Do Tumbling Buybacks Signal Another Market Crash?

    http://www.globalresearch.ca/happy-black-thursday-do-tumbling-buybacks-signal-another-market-crash/5409544

    Apreciază

  20. Valentin said, on octombrie 23, 2014 at 9:15 pm

    Maica Domnului nu ne lăsa!
    Să ne rugăm fraților ca pe vremea lui Ștefan cel Mare. Pocăința, lăsarea păcatului și întoarcerea la credință! Țara să postească, ATÂT CÂT PUTEM NU PESTE PUTERI!
    să fie rugăciune neîncetată și Dumnezeu ne apărĂ! NU NE PIERDEM NĂDEJDEA! Dumnezeu nu îngăduie decât ceea ce consideră El în Înțelepciunea Lui Divină! Dacă murim să fim cu sufletul curat, fericiți cei curați cu inima căci aceia vor vedea pe Dumnezeu!

    Apreciază

  21. nikodim said, on octombrie 23, 2014 at 9:41 pm

    Nimic nu invata omul din trecutul sau. Acum vreo 150 de ani pe vremea cuceririi „civilizate” a vestului „salbatic” al SUA, armata americana lua sub „protectie” triburile amerindiene si daca acestea avea ghinionul sa existe pe un pamant care continea resurse, erau „protejati”, „corectati” (daca se impotriveau) si „civilizati” pana se alegea praful de ADN-ul lor (GENOCID). Acum, aborigenii de noi (dintre care unii consideram deliram chiar la modul serios acum vreo 20 de ani, ca mai bine declaram americanilor razboi ca sa ne bombardeze si sa ne ocupe ca sa ne civilizeze) suntem cam in aceeasi situatie cu a amerindienilor de acum 150 de ani, bineinteles pastrand proportiile demografice. Dar tot un fel de mare rezervatie suntem, fiind tot sub „protectia” US Army cu „scutul” lor( care ne transforma in tinta nucleara sigura) si a promisiunilor de prosperitate si progres care in 25 de ani se materializeaza constant si din belsug in zdrente si harburi SH si alte „margele colorate” de la organizatii de gen USAID, care in secolul XIX la fel aruncau indienilor din rezervatii, toate vechiturile si rebuturile garnisite cu molimile corespunzatoare vremii pentru curatirea teritoriului. La fel se petrece in Irak, Libia, unde sub „protectia” „bravilor” soldati americani se afla doar instalatiile de extractie a petrolului, iar populatia este decimata sistematic de haosul intentionat creat. Nimic nou sub soare.
    Satan chiar nu are imaginatie pentru desavarsirea lucrarii sale si daca n-ar fi oamenii de azi atat de impatimiti de minciuna in care le place sa traisca , chiar ar da faliment. Se poate spune ca mare parte din societate este transformata politic corect si indoctrinata de TV si Holywood astfel incat sa creada cu tarie ca fimul bate Viata.

    Apreciază

  22. STOP RFID said, on octombrie 23, 2014 at 9:53 pm

    Papa si RFID

    http://nationalreport.net/pope-francis-public-support-rfid-chip-implantation/

    Apreciază

  23. Ionut said, on octombrie 23, 2014 at 10:33 pm

    D-le Friedman, prin sinceritatea dvs. ati reusit sa castigati consideratia mea. Decat un prieten mincinos si tradator, mai bine un dusman sincer sau, cum zice poporul, „Fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur!”
    Ma bucur ca are cineva taria de caracter sa spuna lucrurilor pe nume si sper ca si dvs. sa ajungeti intr-o buna zi la cunostinta Adevarului, ca odinioara conationalul dvs., Saul, devenit marele Pavel.
    Despre partea inchinarii, insa, sa ne iertati. Raspunsul e unul singur: IZOLATI-NE. Unii l-au gasit pe Hristos intr-o celula umeda si intunecoasa. Daca ne izolati, poate gasim si noi mai usor drumul de intoarcere la Hristos.

    Apreciază

  24. catalin_b said, on octombrie 23, 2014 at 11:20 pm

    Ecuația care dă adevărata dimensiune a considerației de care România și românii, ca și Statele Unite ale Americii și americanii, după cum arată filmele Gasland, se bucură înaintea conducerii Statelor Unite ale Americii este următoarea:
    – România poate extrage din resursele naturale proprii normale aproape toată cantitatea de gaze naturale de care are nevoie pentru propria dezvoltare; un procent foarte mic, practic nesemnificativ trebuie importat și sigur că situația geopolitică a României, în lipsa gazoductului Nabucco, stabilește ca sursă a acestor importuri Rusia, cu atât mai mult în condițiile în care s-ar reconsidera traseul gazoductului South Stream ca să fie făcut să treacă prin România; dar, repet, aceste importuri sunt practic nesemnificative în raport cu necesitățile, ce-i drept, actuale de dezvoltare a României; în perspectiva unei creșteri economice substanțiale pe seama industriei e posibil ca necesitățile de gaze naturale și, implicit, importurile să crească.
    – În ciuda problemelor ecologice insurmontabile pe care exploatarea gazelor de șist le-au provocat în propria lor țară, probleme pe care conducerea Statelor Unite se face că nu le vede după politica struțul care-și bagă capul în nisip atunci când este în pericol, conducătorii americani, dacă tot calcă în picioare voința popriilor concetățeni, cu atât mai mult se consideră îndreptățiți să calce în picioare voința cetățenilor „inferiori” ai celorlalte neamuri, mai ales ai unui neam cu o dezvoltare economică slabă și adusă în mod voit în dependența de străini; culmea e că d-l Friedman chiar recunoaște în propria luare de poziție arătată în articol că exploatarea gazelor de șist este nocivă atunci când zice că ar fi fost mai bine dacă n-ar fi fost nevoie să se apeleze la această soluție energetică a exploatării gazelor de șist.
    – Dar de ce este nevoie de exploatarea gazelor de șist, dacă România nu are realmente nevoie de ele? Ne-o spune d-l Friedman: bineînțeles că nu pentru România, pentru că ce contăm noi, săracii români, în ecuația geopolitică globală, ci pentru Europa; pentru ea trebuie noi să nenorocim România, iar dacă nu, conducerea Statelor Unite în persoana d-lui Friedman ne avansează ultimatumul: ori vă nenorociți țara ca să fiți cu noi, ori vă nenorocim noi cu război!
    Există o singură șansă pentru conducerea Statelor Unite pentru ca să nu o trimitem la origini indiferent de consecințe: să ia o poziție care să dovedească realmente considerația clamată în ultima vreme față de români. Altfel…
    În orice caz, chiar merită să le plângi de milă americanilor cu o conducere cu asemenea concepții. Aceasta dacă nu cumva poziția d-lui Friedman exprimată în articol n-o fi vreo fumigenă electorală venită în sprijinul vreunuia din candidații la prezidențialele românești, că cine mai poate să numere fețele dracului electoral.

    Apreciază

  25. anonim said, on octombrie 24, 2014 at 1:10 am

    OFFTOPIC.CRESTINI NU TACETI!!

    SFANTUL Paisie Aghioritul: Oamenii nici nu inteleg ca traim vremuri apocaliptice, ca pecetluirea inainteaza. Astazi traim in anii Apocalipsei

    5 July 2010 27 Comments

    Linistea care stapaneste ma nelinisteste. Se pregateste ceva. N-am inteles bine in ce ani traim, nici nu ne gandim ca vom muri. Nu stiu ce va fi, situatia este foarte grea. Soarta lumii sta in mainile unora, dar Dumnezeu inca franeaza. Anii sunt foarte grei. Este nevoie de o interventie dumnezeiasca.(…) Si noi dormim in opinci. […] Situatia de azi poate fi infruntata numai duhovniceste, iar nu lumeste. Strig si eu, netrebnicul, de atatia ani! Situatia este infricosatoare, ciudata. Nerozia a intrecut limitele. A venit lepadarea si ramane ca acum sa vina fiul pierzarii (antihrist). Totul va deveni un spital de nebuni… Vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si, uitate, oamenii nici nu inteleg ca traim vremuri apocaliptice, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic… statul s-a pus rau cu legea dumnezeiasca. Voteaza legi care sunt impotriva legii lui Dumnezeu.

    Am auzit pe unii duhovnici: „Voi sa nu va preocupati cu acestea!” Daca unii ca acestia ar fi avut sfintenie mare si ar fi ajuns cu rugaciunea intr-o astfel de stare incat sa nu-i intereseze nimic, le-as fi sarutat si picioarele. Dar acum stau nepasatori pentru ca vor sa se puna bine cu toti si vor sa petreaca bine.

    Acum suntem in razboi, razboi duhovnicesc. Trebuie sa fiu in prima linie. Ce marxisti exista, ce franc-masoni, ce satanisti si atatia altii… Iar acum, iata, cum ma lupt. Si vezi celalalt nu vorbeste. Oare prin aceasta nu arata ca merge sa distruga Biserica? „ Nu-i intereseaza nimic ! Nu au nimic inlauntrul lor… nepasare ! […]

    Daca Biserica nu vorbeste ca sa nu intre in conflict cu statul, daca mitropolitii nu vorbesc ca sa fie bine cu toti, caci ii ajuta la Fundatii etc., aghioritii (calugarii) iarasi nu vorbesc (de frica, din lasitate), ca sa nu le taie veniturile, atunci cine sa vorbeasca?

    Cineva poate ajuta mai mult cu rugaciunea, dar tacerea lui o vor exploata ceilalti si vor spune: „Cutare si cutare, nu au protestat, prin urmare sunt de partea noastra, sunt de acord cu noi”. Daca nu incep unii sa loveasca raul, adica sa mustre pe cei care smintesc pe credinciosi, se va face mai mult rau… Biserica nu este corabia lor cu care sa faca plimbari, ci este corabia lui Hristos! Acestia sunt de blamat. Din pacate unii „cunoscatori” infasa pe fiii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile, ca sa nu-i mahneasca : „Aceasta nu vatama. Nu-i nimic. E suficient sa credeti launtric”. Sau spun : „Nu vorbiti despre subiectul acesta – despre buletine si pecetluire – ca sa nu se mahneasca oamenii”….

    Ma mir cum de nu-si fac probleme de constiinta, dupa toate aceste evenimente ce se intampla? De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor ? Si daca-l ajuta pe antihrist in pecetluire, cum de atrag si alte suflete la pierzanie? (…)

    Desi Sfantul Ioan Evanghelistul vorbeste clar in Apocalipsa despre pecetluire, unii nu inteleg. Ce sa le spui ? Din pacate auzi o gramada de neghiobii ale mintii unor „cunoscatori” comtemporani. Unul spune: „Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: „Eu voi primi pecetea pe frunte si imi voi face si o cruce pe ea”. Si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, dar toate acestea sunt inselari… Apa curata primeste harul si se face agheasma, dar urina nu se face agheasma. Piatra se face paine prin minune. Necuratia, insa, nu primeste sfintire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste, chiar daca am pune si o cruce.

    Astazi traim in anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva sa fie prooroc pentru ca sa inteleaga aceasta. Incet-incet lucrurile inainteaza.
    http://www.apologeticum.ro/2010/07/cuv-paisie-aghioritul-oamenii-nici-nu-inteleg-ca-traim-vremuri-apocaliptice-ca-pecetluirea-inainteaza-astazi-traim-in-anii-apocalipsei/

    Apreciază

  26. cristina said, on octombrie 24, 2014 at 2:40 am

    Oameni buni,stramosii nostrii au trait cu opaite si cu lumanari de ceara,s-au incalzit cu lemne si s-au hranit cu ceea ce au cultivat,iar acum oamenii nu vor sa mai renunte la confort si tehnologie,cu toate ca pt toate acestea se plateste un pret urias ( ne indatoram la banci ,pt a ne face vile,masini de lux,haine de firma,vacante in strainatate,etc.) iar pt toate aceste lucruri muncim ca niste sclavi,ne distrugem sanatatea,nu mai avem timp sa ne crestem copiii,practic am devenit niste roboti.Ar trebui sa ne punem intrebarea : Oare se merita ?

    Apreciază

  27. aniush said, on octombrie 24, 2014 at 8:18 am

    cristina,
    Cine ne facem vile, masini de lux, haine de firma etc? Politicienii care se imbogatesc pe spinarea noastra? Si la urma urmei la un moment dat iti iei casa, ca ai nevoie de un acoperis deasupra capului. Trebuie sa mananci, ca altfel nu traiesti, trebuie sa te imbraci ca doar n-o sa iesi gol, de munca, muncesti, ca n-o sa stai sa cersesti de la altii; e cel mai crunt sa fii la mila strainilor, iar daca nu ai copii practic ce lasi in urma ta? Ceea ce ai si ai agonisit o viata cui ar ramane, daca nu la copii?

    Apreciază

  28. geo said, on octombrie 24, 2014 at 9:02 am

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11183817/US-air-strike-destroys-Islamic-State-position-on-Kobane-hill.html

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2805203/Taking-black-flag-ISIS-extraordinary-moment-airstrike-completely-obliterates-hill-controlled-jihadis-stunning-display-firepower.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

    Moderate Syrian opposition rebels known as the Free Syrian Army (FSA) on Thursday said they were sending a force to the embattled northern Syrian city of Kobane to support Kurdish fighters battling the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) there.

    There is an estimated 2,000 Kurdish fighters inside Kobane holding out against ISIS militants over the past several weeks. U.S. officials have said the Kurdish fighters appeared likely to maintain their positions indefinitely with the help of the U.S. air campaign.
    Turkey said Thursday that it would allow 200 Iraqi Kurd Peshmerga fighters to cross into Kobane and join their brethren in the fight against ISIS.

    http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2014/10/24/FSA-sends-forces-to-help-Kurdish-fighters-in-Kobane.html

    FBI warns news outlets that group affiliated with Islamic State is targeting journalists
    Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Plus Share via Email More Options

    http://www.washingtonpost.com/world/national-security/fbi-warns-news-outlets-that-group-affiliated-with-islamic-state-is-targeting-journalists/2014/10/23/639c2c96-5ae3-11e4-b812-38518ae74c67_story.html?wprss=rss_national-security

    Kurds bury Kobane fighters in Turkey

    http://www.aljazeera.com/video/middleeast/2014/10/kurds-bury-kobane-fighters-turkey-20141023195630666256.html

    ISIL ‘launches fierce new assault’ on Kobane Kurdish fighters hold the line but struggle as they await reinforcements to cross from Turkey.

    http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/10/isil-launches-fierce-new-assault-kobane-201410219413238741.html

    KURDS AND VEDIC INDIA The mysterious relationship of the Kurds with Vedic India

    http://www.vina.cc/stories/PHILOSOPHICAL/2004/8/kurds.vedicindia.html

    Apreciază

  29. geo said, on octombrie 24, 2014 at 9:49 am

    What about Total CEO De Margerie death?Just leaving Moscow,with a very big contract…not in USD.

    The Donetsk militias will free from the Ukrainian government forces the outskirts of the village of Yelenovka in Donetsk’s Volnovakha region by the end of November, Donetsk People’s Republic’s (DPR) Prime Minister Aleksander Zakharchenko said Thursday.

    „This is our land, our city. It’s not likely we will enter there in the near future, but I hope by the end of the next month you will already be on the land where you should historically have been. That is to say, on the land of Donbas, on the land of DPR,” Zakharchenko promised in an interview with the first republican TV channel of DPR.

    http://www.retwa.com/home.cfm?articleId=16819

    „Today in Ukraine, according to our records, more then 2 thousand people have been arrested for disagreeing with authorities. Several thousand more are simply missing. Many people have been watched, then while travelling to a different town they go missing. SBU can arrest literally for liking a militia page in social networks, and for possession of newspaper ‘Novorossia’.”

    „Ukraine today is without a doubt a world leader in political prisoners, and a country where everything has been turned upside down. A person, who criticises the government – is a terrorist, and an armed robber and murderer – is an ‘activist’ and a ‘hero’ ” – said Vladimir Rogov, co-director of Committee for State Building of Novorossia, to Rossijskaya Gazeta.

    http://fortruss.blogspot.se/2014/10/foreign-social-networks-cooperate-with.html#more

    The United States hopes that people from Crimea will vote in the upcoming snap parliamentary elections in Ukraine, a spokesperson for the US Department of State said Thursday.
    „We hope to see wide participations in the elections by all Ukrainians including Crimea, Donetsk and Lugansk,” Jen Psaki said during a press briefing, adding that Washington would strongly condemn any interference in this legitimate democratic process and the ability of the people of Ukraine to peacefully choose their own leaders.

    http://en.ria.ru/politics/20141023/194508896/Washington-Hopes-Crimea-Will-Participate-in-Ukrainian-Elections.html

    The authorities of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic (DPR) plan to nationalize distilleries, DPR Prime Minister Alexander Zakharchenko said Saturday.
    „Distilleries will be placed under the government’s control,” Zakharchenko said at a meeting with voters in the city of Novoazovsk. According to earlier reports, the mines located in the republic’s territory, were under „temporary administration” of the local government.

    http://en.ria.ru/world/20141018/194261017/Donetsk-Authorities-Plan-to-Nationalize-Mines-Distilleries.html

    While everyone talked about Mariupol, NAF was thinking of … Kharkov? Two new cauldrons in Lugansk region open the road to Kharkov

    http://fortruss.blogspot.com.ar/2014/10/while-everyone-talked-about-mariupol.html

    George Soros Slams Putin, Warns Of „Existential Threat” From Russia, Demands $20 Billion From IMF In „Russia War Effort”

    http://www.zerohedge.com/news/2014-10-23/george-soros-slams-putin-warns-existential-threat-russia

    Renace el gigante

    http://nuso.org/revista.php?n=253

    Ottawa shooting: Man arrested at gunpoint as prime minister Stephen Harper lays flowers at National War Memorial

    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/ottawa-shooting-man-arrested-at-gunpoint-as-prime-minister-stephen-harper-lays-flowers-at-national-war-memorial-9814080.html

    Next False Flag Operation?

    http://www.reactorbreach.com/showthread.php?tid=197

    Canadian Terror Wave a Modern-Day Gladio

    http://landdestroyer.blogspot.ca/2014/10/canadian-terror-wave-modern-day-gladio.html

    Ottawa under attack: ‘ISIS’ assault on Canadian capital another false-flag terror event

    http://www.sott.net/article/287783-Ottawa-under-attack-ISIS-assault-on-Canadian-capital-another-false-flag-terror-event

    ISIL terrorist leader is CIA agent: Chechen president

    http://www.presstv.com/detail/2014/10/22/383187/isil-leader-working-for-cia/

    UN Gaza War Inquiry: Hold the Cheers

    http://sjlendman.blogspot.ca/2014/10/un-gaza-war-inquiry-hold-cheers.html

    Kiev shipped hundreds of tons of aviation fuel to the war zone

    http://fortruss.blogspot.ro/2014/10/kiev-shipped-hundreds-of-tons-of.html

    Strelkov: Ukrainian forces started to move from all directions for attack on Donetsk

    http://fortruss.blogspot.ro/2014/10/strelkov-ukrainian-forces-started-to.html

    Novorossia under threat of destruction. Some comments

    http://novorossia.today/novorossia-news/novorossia-under-threat-of-destruction-s.html

    Soros and the CIA Now Banking on Neves to Defeat Rousseff

    http://www.voltairenet.org/article185699.html

    Kiev war crimes

    http://www.intrepidreport.com/archives/14217

    Kiev forces lost 47 thousand people – Vladimir Rogov interview

    http://fortruss.blogspot.com.au/2014/10/kiev-forces-lost-47-thousand-people.html

    Donetsk Forces Plan to Retake Slaviansk, Kramatorsk, Mariupol

    http://en.ria.ru/world/20141023/194479030/Donetsk-Forces-Plan-to-Retake-Slaviansk-Kramatorsk-Mariupol.html

    The Islamic bomb for Ukraine

    http://z5h64q92x9.net/tr-url/ru-en.en/pravosudija.net/article/islamskaya-bomba-dlya-ukrainy

    Apparently Azov battalion has not been given armament by Kiev. They’ve been BUYING IT, on the black market, directly from the Defence Ministry (the proceeds did not go into government coffers). Their purchaser and the journalist she told the story to have been arrested and charged with „undermining state security”.

    Ukrainian links
    http://uainfo.org/blognews/419721-poroshenko-podtverdil-chto-prikazal-yareme-posadit-zhurnalista-napisavshego-o-torgovle-oruzhiem.html

    http://gazeta.zn.ua/internal/lozh-ubivayuschaya-_.html

    The West’s Ignorance of Ukraine Atrocities is an Outrage

    http://russia-insider.com/en/politics_ukraine_opinion_media_watch/2014/10/10/06-29-54pm/wests_ignorance_ukraine_atrocities

    TARIQ ALI ON ‘THE UNITED STATES: THE FIRST AND LAST GLOBAL EMPIRE’

    Apreciază

  30. geo said, on octombrie 24, 2014 at 10:04 am

    „Today in Ukraine, according to our records, more then 2 thousand people have been arrested for disagreeing with authorities. Several thousand more are simply missing. Many people have been watched, then while travelling to a different town they go missing. SBU can arrest literally for liking a militia page in social networks, and for possession of newspaper ‘Novorossia’.”

    „Ukraine today is without a doubt a world leader in political prisoners, and a country where everything has been turned upside down. A person, who criticises the government – is a terrorist, and an armed robber and murderer – is an ‘activist’ and a ‘hero’ ” – said Vladimir Rogov, co-director of Committee for State Building of Novorossia, to Rossijskaya Gazeta.

    http://fortruss.blogspot.com/2014/10/foreign-social-networks-cooperate-with.html?spref=fb

    Lugansk republic making offensive operations by sabotage groups

    Three days ago mobile sabotage groups of Lugansk republic destroyed armed column of Kiev junta which tried to enter to village „Smeloye” [Smile in google maps]. Were destroyed 22 vehicles from APC to tanks and more then 100 Ukrainian fascists from battalion „Aidar” were killed. Same sabotage groups surrounded unit of Kiev junta located near same village. Kiev junta trying to unblock them, but all tries failed. The village „Smeloye” located at west from city Lugansk, at distance about 35 km. By offensive operations in this area army of Lugansk republic able to surround big military division of Kiev junta in the city „Schastye” [Shchastya by google maps].
    Kiev junta didn’t try to take bodies of their thugs, fighters of Lugansk republic buried them. Among vehicles in column were few cars with Polish car plates.

    Apreciază

  31. geo said, on octombrie 24, 2014 at 10:10 am

    Ever since Hungary’s Prime Minister Viktor Orbán sat to the negotiating table with Gazprom’s CEO Alexei Miller, the number of Hungarian steps putting the Russian gas giant in an advantageous position and supporting Russian interests have oddly increased. First Hungary shut down reverse gas flow to Ukraine, then allowed Gazprom to stash its gas in local gas storage units. The latest measure is a law amendment proposal submitted by parliament’s economic committee chaired by Fidesz caucus chief Antal Rogán that would give Hungary the green-light to start building the South Stream pipeline. Despite all reservations and obstructions by the European Union, local news portal index.hu reported on Wednesday.

    How to make the USA more angry with Hungary, we asked our readers on Tuesday, but we did not have the faintest idea that the government has been holding the best answer to that and it beats every idea we have ever had.

    Parliament’s economic committee helmed by Antal Rogán, the head of the ruling Fidesz party’s parliamentary group, has submitted an amendment proposal to a bill submitted by Fidesz MP Roland Mengyi that would practically make it possible for Hungary to start building the South Stream pipeline without consulting either the European Union or other international organisations.

    http://www.portfolio.hu/en/economy/hungary_set_to_bypass_eu_over_south_stream_with_law_amendment.28562.html

    Russian state-controlled oil producer Gazprom Neft said it had received positive responses from Asian clients about the possibility of using euros as a settlement currency instead of the dollar.

    Company head Alexander Dyukov said this week Gazprom Neft had broached the idea of dropping the dollar, traditionally the currency of choice for the global energy sector, in response to a possible new round of Western sanctions over Russia’s annexation of Crimea.

    He said the company had discussed with buyers the possibility of switching contracts to euros and that 95 percent had said they were ready to do it. Gazprom Neft ships around 30,000 barrels per day of oil eastward.

    http://www.reuters.com/article/2014/04/10/us-russia-gazpromneft-euros-idUSBREA390UF20140410

    This is what the modern American war room looks like: the clocks on the wall show the times in Kabul, Tehran and Bogota. The faces around the conference table are mostly young. There is talk of targets, and of middle-of-the-night calls to Europe.

    But the meeting one recent morning convened deep within the Treasury Department, not the Pentagon. The weapons at hand were not drones or cruise missiles, but financial sanctions, aimed with similar precision at U.S. rivals’ economic interests.

    Before discussing possible next steps against Russia over its annexation of Crimea, Adam Szubin, the slim, boyish-looking director of Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), thanked his team for putting in a string of sleepless nights to devise sanctions against senior Russian officials and associates of President Vladimir Putin.

    http://www.reuters.com/article/2014/04/15/us-usa-sanctions-insight-idUSBREA3D1O820140415

    A Russian newspaper has published an article suggesting that the Kremlin-favoured South Stream gas pipeline could drop Bulgaria, Serbia, Hungary, and Slovenia for its route, and instead reach its final destinations, Italy and Austria, through Turkey and Greece.

    On Monday (18 August), Russian business newspaper Vzglyad published an article by journalist Oleg Makarenko, claiming that Gazprom has a “plan B” in case Bulgaria continues to obstruct the construction of the South Stream pipeline.

    A caretaker government in Sofia, which took office on 6 August, has frozen the construction of South Stream, following clear indications from Brussels that the EU executive would impose infringements on Bulgaria, unless the country re-negotiates its bilateral agreement with Russia for the construction of the pipeline, which is in breach of EU law.

    http://www.euractiv.com/sections/energy/south-stream-plan-b-opts-route-through-greece-and-turkey-307839

    China intends to invest in massive projects in Crimea less than a month after the former Ukrainian province was annexed by the Russian Federation.

    Vladimir Chizhov, Russia’s ambassador to the European Union, said Russia is partnering with China in two major Crimean projects: the “Power of Siberia” gas pipeline and a 25 meter deep Crimean deep water port. These projects will continue despite the ongoing crisis in the Ukraine, Chizhov said.

    Chizhov described the “Power of Siberia” gas pipeline as a mega-project that will pump 60 billion cubic meters of gas annually from the Kovykta and Tchayandinskoe gas fields to Russia’s far east, where a branch line will deliver 38 billion cubic meters a year to China.
    He noted that Gazprom, Russia’s national oil company, and China National Petroleum Corporation (China’s largest oil company) have a legally binding agreement from 2013. He said that exploitation of the Tchayandinskoe field will begin in 2019.

    http://www.chinatopix.com/articles/1814/20140417/china-prepares-massive-investments-crimea.htm

    Apreciază

  32. geo said, on octombrie 24, 2014 at 10:26 am

    On Oct. 9, we said the outlook for the world’s petrocrats looked bad. It just got worse: Saudi Arabia has been hoping that producers of American shale oil will be forced to begin cutting back given the plunge of oil prices, but the International Energy Agency (IEA) said today that prices can fall a good deal more.

    What does that mean for geo-politics? Admittedly long-shot nuclear talks with Iran that resumed today in Vienna may stand a better chance of resulting in a deal. And Russian leader Vladimir Putin may be more conciliatory with Ukraine in gas-price discussions that begin next week.

    http://qz.com/280769/petro-dictators-are-in-even-more-trouble-than-we-thought-a-few-days-ago/

    Greeks and Albanians are the oldest nations in Europe. But in modern history, these two neighbours have more problems than good neighbourly relations and mark a unique case of seven decades of ‘war’ between two Nato members.

    The first problem is historic. The Greeks and Albanians fought together for Greece’s independence from the Ottoman Empire at the beginning of the 19th century, but the unresolved Cam-Albanian issue continues to harm their inter-state relations.

    Seven decades later this unresolved issue sees Greek border police refuse entry to Albanians purely because they were born in the region of Cameria. This region was ethnically cleansed by Greek authorities after the Second World War. They expelled the majority Albanian-Cam population, based on Greek law on war with Albania.

    http://www.worldreview.info/content/albania-and-greece-tensions-over-ionian-sea-dispute

    Russia and China are working on a powerful weapon to stand up to the West. This isn’t a new rocket system or a cyber-espionage satellite — the two nations have launched a frontal attack on Western financial might to achieve equal power on the markets.

    Until now, the two countries had been powerless against Western countries on this front. From the leading currency (dollar) and global monetary transactions of Visa and Mastercard to the all-powerful rating agencies, the financial markets tick entirely to Western time. Countering those markets is part and parcel of becoming political and military superpowers.

    So Russia and China plan to change the status quo by forming their own rating agency. The two countries have signed an agreement to that effect. In a first step, the new institution will evaluate joint investment projects, Russian Finance Minister Anton Siluanov announced during a recent visit to China. The agency will be built based on existing models.

    “Our idea is for ratings to be completely apolitical,” a statement released by the Ministry of Finance read.

    http://www.worldcrunch.com/rss/business-finance/the-new-cold-war-will-be-fought-with-finance/financial-market-rating-interest-yuan-agencies/c2s16148/

    When US President Barack Obama began the campaign to “punish” Vladimir Putin and Russia over interference in Ukraine, we all should have known there was more to the story. And there is. As it turns out, Ukraine’s violence, and most of the unrest abroad in fact, is a competition in between huge investment partners, gas companies like Exxon Mobile, and Russia’s Gazprom. As for the people, the public? They are just collateral damage, pawns or meaningless in a worldwide corporate game for profit. The Obama administration, and almost all the western governments are involved in one way or other, are fighting a price war over gas against Russia.

    http://everything-pr.com/ukraine-and-the-natural-gas-price-war/249305/

    While the SKR and FSB seem to be cooperating against the MVD, they are nevertheless competitors on other fronts. For example, talk of the creation of some investigatory super-agency—a “Russian FBI”—have resurfaced periodically. Putin, a KGB veteran who well understands the power of dividing and thus ruling the security apparatus, has always held back from such a move. Nonetheless, the Russian press has now begun reporting leaks to the effect that such an agency may be announced this spring, to be fully operational by 2016 or 2017. It would be founded on the basis of—and thus dominated by—Bastrykin’s SKR, assimilating relevant elements from the FSB, MVD and Federal Antinarcotics Service (FSKN).

    http://www.isn.ethz.ch/Digital-Library/Articles/Detail/?lng=en&id=177239

    The Egyptian army controls almost 45 per cent of the country’s economy, German newspaper Die Welt claimed.

    In a report entitled “The Egyptian army is Egypt’s real economic power” the newspaper said following January 25 revolution which ousted President Hosni Mubarak, the military junta led by 75 years old Field Marshal Hussein Tantawi took over power and worked with all of its strength to protect its lucrative economic interests that made the military establishment a business empire and one of the most important factors influencing the country’s economy.

    The newspaper claimed the Egyptian army owns hundreds of hotels, hospitals, canneries, clubs and bakeries and employs thousands of workers in at least 26 consumer goods factories which include refrigerators, televisions and computers, train carriages and fire truck factories as well as waste incineration plants and sewage plants equipments.

    https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/9680-die-welt-egypts-army-is-its-real-economic-power

    Iraq is poised to flood the oil market by tripling its capacity to pump crude by 2020 and is collaborating with Iran on strategy in a move that will challenge Saudi Arabia’s grip on the Organisation of Petroleum Exporting Countries.

    “We feel the world needs to be assured of fuel for economic growth,” Hussain al-Shahristani, Deputy Prime Minister for Energy in Iraq told oil industry delegates attending a Chatham House Middle East energy conference.

    http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/10601899/Iraq-and-Iran-plot-oil-revolution-in-challenge-to-Saudi-Arabia.html

    Currency wars are back, though this time the goal is to steal inflation, not growth.

    Brazil Finance Minister Guido Mantega popularized the term “currency war” in 2010 to describe policies employed at the time by major central banks to boost the competitiveness of their economies through weaker currencies. Now, many see lower exchange rates as a way to avoid crippling deflation.

    Weak price growth is stifling economies from the euro region to Israel and Japan. Eight of the 10 currencies with the biggest forecasted declines through 2015 are from nations that are either in deflation or pursuing policies that weaken their exchange rates, data compiled by Bloomberg show.

    “This beggar-thy-neighbor policy is not about rebalancing, not about growth,” David Bloom, the global head of currency strategy at London-based HSBC Holdings Plc, which does business in 74 countries and territories, said in an Oct. 17 interview. “This is about deflation, exporting your deflationary problems to someone else.”

    http://www.bloomberg.com/news/2014-10-22/currency-wars-evolve-with-goal-of-avoiding-deflation.html

    ISIS terrorists are currently in control of seven oil fields in Iraq and large amounts of the country’s wheat supplies.

    Iraqi officials said on Wednesday that the militants were holding government silos in five of Iraq’s most fertile provinces, where the United Nations World Food Program (WFP) says 40 percent of the country’s wheat is grown.

    The output capacity of the ISIS-held oil fields amounts to 80,000 barrels a day, said the International Energy Agency (IEA) in a monthly oil market report on Tuesday.

    Apart from oil, the militants have also grabbed large supplies of grain in government silos and the country’s biggest dam.

    “Now is the worst time for food insecurity,” said Fadel al-Zubi, the UN Food and Agriculture Organization (FAO) representative for Iraq.

    http://www.albawaba.com/news/iraq-oil-islamic-state-596542

    Lower oil prices, reflected in falling petrol prices at the pump, have been a boon for Western consumers. Are they also a potent US weapon against Russia and Iran?

    That’s the conclusion drawn by New York Times columnist Thomas L Friedman, who says the US and Saudi Arabia, whether by accident or design, could be pumping Russia and Iran to brink of economic collapse.

    Despite turmoil in many of the world’s oil-producing countries – Libya, Iraq, Nigeria and Syria – prices are hitting lows not seen in years, Friedman writes.

    Analysts identify a number of possible reasons for the steep drop – increased US production, slowing economies in Europe and China and steady production from the Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec).

    Rather than look at the causes, however, Friedman says to look at the result – budget shortfalls in Russia and Iran – and what it means.

    http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-29651742

    While Turkey was quite preoccupied with the change at the summit of the state, a quite relevant meeting with the country was held in Germany. On the 100th anniversary of the beginning of the World War I, the Balkan conference which was held in Berlin is completely a product of a perfect German strategic vision. The Balkan conference is significant in determining what the role of the Eastern Europe is, especially the Balkans and what strategic vision will give its shape.

    http://www.worldbulletin.net/news-analysis/143420/germans-are-taking-over-the-control-in-balkans

    RIVERS shared between countries are a major factor in water-related controversies and disputes.

    A stable supply of water is critical for regional stability. And any economic and geopolitical forecasting has to factor in liquid resources, writes freelance journalist Anil Kumar Upadhyaya.

    South Asia is a region of multiple crises where water is connected to many of its challenges, its development, security and economic growth.

    The region occupies about five per cent of the world’s land mass and has about four per cent of its annual renewable water resources, flowing through several basins. Almost 90 per cent of water is consumed by the agricultural sector.

    http://www.worldreview.info/content/india-and-china-compete-south-asias-water-resources

    Chinese government-owned shipping and logistics giant COSCO is expected to complete the purchase of a controlling stake in Piraeus Port as it continues to take advantage of Greece’s privatisation programme.

    Speaking at a conference in Athens, China’s ambassador to Greece Zou Xiaoli urged Chinese companies to explore further opportunities to invest in the beleaguered Mediterranean nation, which, as a condition of its bailout programme, is auctioning any saleable assets that remain in public control.

    China views Greece as being a potential logistical hub, as it seeks to boost trade into Europe. Piraeus, being one of Europe’s largest passenger ports and the largest container port in the Eastern Mediterranean, is at the heart of its plans.

    http://www.ibtimes.co.uk/china-expects-win-control-biggest-greek-port-dubbed-gateway-europe-1446558

    The EU would extend the route for supplies through the Southern Gas Corridor and its pipes will make their way further into Europe’s mainland, according to reports.

    Russia‘s Vedomosti, which cites sources from the European Commission, suggests that pipes could lead into France and Spain and this could increase the amount of Azerbaijani gas received from the Union.

    According to the same EC representative, the prospects of importing from Turkmenistan and Iran are also on the agenda.

    http://www.novinite.com/articles/160147/EU+%27to+Extend%27+Southern+Gas+Corridor+from+Azerbaijan

    The Middle East may be sliding toward a warlord era, with nation-states increasingly struggling to control all their territory and millions living under the rule of emergent local chiefs and movements.

    Armed irregular forces hold effective power over growing areas of Iraq,Syria, Yemen and Libya where central government authority barely reaches. Motivated by religious ideology or regional separatism, they have grabbed oil facilities and weapons, imposed taxes or changed school curriculums, and fought each other as well as national armies.

    “It is almost like the whole regional order that was built in the 20th century is collapsing,” Nadim Shehadi, associate fellow at the Middle East and North Africa Programme at Chatham House in London, said in an interview. “Non-state actors are filling the vacuum.”

    http://www.bloomberg.com/news/2014-10-02/islamic-state-leads-mideast-into-warlord-era-as-nations-dissolve.html

    he White House spent much of last week trying to figure out if the word “war” was the right one to describe its military actions against the Islamic State.

    US Secretary of State John Kerry was at first reluctant:

    “We’re engaged in a major counterterrorism operation,” he told CBS News on Sept. 11. “I think war is the wrong terminology and analogy but the fact is that we are engaged in a very significant global effort to curb terrorist activity… I don’t think people need to get into war fever on this. I think they have to view it as a heightened level of counter terrorist activity.”

    Kerry said similarly hedgy things during interviews on CNN and ABC.

    http://www.globalpost.com/dispatch/news/war/140911/the-us-either-134-wars-or-none-depending-your-definition-war

    Britain’s elite special forces along with US special forces are forming a unit called Task Force Black to hunt down the killer of James Foley and smash the Islamic State.

    According to the Mirror and as reported by the Sunday People, the undercover unit’s aim will be to “cut the head off the snake” by hitting the command structure of the Islamist terror group responsible for a trail of atrocities across Iraq and Syria.

    British special forces will once again work with America’s Delta Force and Seal Team 6 in joint operations to combat the Islamic State and take down Abu Bakr -al-Baghdadi, the leader of the jihadist group.

    http://www.business-standard.com/article/news-ani/british-american-special-forces-forming-hunter-killer-unit-task-force-black-to-smash-islamic-state-114082400250_1.html

    In 1981 six Arab monarchies, which today control about a fifth of the world’s oil supply, formed the Gulf Co-operation Council (GCC).

    As the war between Iraq and Iran intensified, the Sunni Arab sheikhdoms of the Gulf peninsula – Saudi Arabia, Oman, United Arab Emirates (UAE), Kuwait, Bahrain and Qatar – originally came together in theory to form a Middle Eastern version of the European Union. Although the group has no formal political charter like the EU, it still provides the only official forum where all six leaders of these oil-rich countries can sit down together to debate and agree on mutually beneficial policies in the region.

    But the rise of Islamic extremism across the Middle East, America’s growing willingness to deal with Iran and lingering leadership succession issues amongst member states are now unpicking the ties that have bound the GCC together in a tectonic shift that could have profound implications for the security of the world’s largest oil fields.

    http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/11053764/Fractures-in-Arab-Gulf-alliance-a-greater-threat-to-oil-security-than-Islamic-State.html

    There has been an upheaval in how modern societies function in recent decades, with the dizzying integration of global trade and finance, cheaper transport and easier communications through the Internet.

    What is roundly referred to as globalization has ushered in an explosion of new productive capabilities. International trade has grown at rates superior to that of the global GDP, capital crosses frontiers seeking opportunity, and foreign investment has multiplied at the hands of multinational firms.

    In many emerging countries, accelerated growth has substantially raised the living standards of hundreds of millions of people. The citizens of developed countries have benefited not only from lower interest rates but also from numerous, cheaper imported products.

    http://www.worldcrunch.com/rss/world-affairs/the-waning-phase-of-globalization-has-begun/trade-economics-global-rivalries-interest-rates-globalization/c1s17166/

    One faction, centered around Prime Minister Dmitry Medvedev, is concerned about Russia’s increasing alienation from the global financial system, the officials say. The other group—which includes Putin’s chief of staff, Sergei Ivanov, veterans of the security services, and heads of state companies such as Igor Sechin of oil giant Rosneft (ROSN:RM)—favors greater state control over the economy. With the price of oil, Russia’s largest export, at a 27-month low and banks turning to the state for funding, there’s less money to go to the state-owned companies. “The long-running conflict between rival pro-Putin camps has elevated to war,” says Stanislav Belkovsky, a Kremlin adviser during Putin’s first term who now advises Moscow’s Institute for National Strategy, a think tank. “The elite are fighting for a shrinking pool of assets.”

    http://www.businessweek.com/articles/2014-10-09/rival-kremlin-factions-feud-over-russias-economy

    THE tentacles of the balkanization policy of fragmenting states into small entities has spread worldwide initiated by civil rights societies at first with protests which have the flare of popular uprisings against the incumbent governments for democracy, human rights, minority rights and secularism. More is yet to come in the Middle East using local collaborators and once the West has achieved its objective it will discard them as they did with Saddam Hussein and are now in the process of doing with Nouri Al-Maliki in Iraq. One must remember how Al-Qaeda had been declared enemy “Number One” by the US-NATO yet Al-Qaeda is fighting on the side of the US-NATO in Syria (Al-Nusrat) and Al-Qaeda groups (LIFG) listed among the UN terror list deposed Muammar Gaddafi and destroyed Libya, which ranked as the number one country in Africa under the UN Human Index.

    Aside from the balkanization of Iraq, the Yinon Plan calls for a divided Lebanon, Egypt, and Syria. Lt. Colonel Ralph Peters assigned to the Office of the deputy Chief of Staff for Intelligence had redrawn the map of the Middle East as far as Baluchistan, a province of Pakistan and called it “Blood Borders”.

    http://www.thedailystar.net/balkanization-and-us-full-spectrum-dominance-41819

    Threats from All Sides

    Since our last Syria map update in early July, the lines of control in the civil war have not changed drastically. However, fighting on all fronts has resulted in numerous small but important changes to the situation, as the Assad government is now facing serious challenges from both the newly rebranded Islamic State (formerly ISIS/ISIL) and a loose coalition of various other rebel groups (including both the Free Syrian Army and Al-Nusra).

    Rebel Advances

    Opposition forces made advances against the army in two parts of Hama province over the past month, beginning in mid-July with their capture of Rahjan in the province’s east. Before the end of the month, they had also advanced nearly to the city of Hama, by some accounts fully capturing Khitab and nearby towns. In early August, major fighting erupted in Arsal, a town across the border in Lebanon. Rebels recently driven out of nearby Syrian areas struggled with the Lebanese army over several days before eventually retreating.

    http://www.polgeonow.com/2014/08/syria-civil-war-map-august-2014-13.html

    War is morphing. Today’s headlines are dominated by the conflicts in Gaza, Iraq and Ukraine, which little resemble the large, conventional state versus state wars that dominated the last bloody century. Instead, they all demonstrate that a different form of unconventional warfare is emerging in these first decades of the 21st century. In each of these ongoing clashes, irregular groups are employing adroit asymmetrical means in an attempt to prevail. Their conventional opponents — the Israeli Defense Force, Iraqi security forces, and the Ukrainian military — are struggling to adjust to these new tactics and capability mixes. Conflicts of this sort may soon become the most common type of warfare in the future. They are evolving versions of shadow conflicts, fought by masked warriors often without apparent state attribution. Each presents near unresolvable challenges to legacy 20th century models and norms of international conflict and behavior. They painfully illustrate the changing shape of warfare, and present a challenge to the U.S. military for which it may be decidedly ill prepared. These features in combination — high tech weaponry, subversion, and covert backing from well-resourced nation states — distinguish these emerging irregular conflicts from the more recent insurgencies fought by the US in Iraq and Afghanistan, or the Israelis during the two intifadas.

    http://warontherocks.com/2014/07/the-shadow-wars-of-the-21st-century/

    Militants from ISIS now control or threaten key facilities on the Euphrates and Tigris rivers, generating fears that the Al-Qaeda splinter group could turn off the taps to the Shiite south of Iraq, sparking a massive humanitarian crisis.Last month’s ISIS-led offensive across Iraq saw it overrun cities and battle for oil refineries as the national army melted away, but it has also been waging a war for water, trying to wrest control over rivers, dams and desalination plants in a bid to solidify its territorial gains.

    Control of water is seen as key to the viability of the fledgling caliphate declared by ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi. Without water, seasonal droughts cannot be managed, electricity cannot be generated, proper sanitation practices are near impossible and the local economy grinds to a virtual halt.

    “When it comes to creating an Islamic state, it is not just about the control of geographic areas in Syria and Iraq. In order to form a viable state, one must control the state’s most vital infrastructure, which in Iraq’s case is water and oil,” said Matthew Machowski, a research fellow at Queen Mary University.

    http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2014/Jul-21/264554-isis-gains-highlight-aggressive-use-of-water-as-weapon-of-war.ashx

    Plenty of materials for a potential dirty bomb are likely scattered throughout the area of Iraq controlled by ISIS, and pulling off an attack that spreads even a minor amount of radiation could be a huge PR coup for the terror group, experts told FoxNews.com.

    Last week, the Iraqi government in Baghdad warned the UN that ISIS operatives had stolen 88 pounds of uranium compounds from Mosul University. Even though many experts said the research materials were not enough to cause widespread harm, spreading fear is even more important to terrorists than a big body count, one terrorism expert said. And with ISIS in control of a huge swath of northern Iraq and parts of Syria that includes research labs, hospitals and industrial sites, ingredients for radiation-spreading bombs are within its grasp.

    http://www.foxnews.com/world/2014/07/15/stolen-uranium-compounds-not-only-dirty-bomb-ingredients-within-isis-grasp/

    Apreciază

  33. geo said, on octombrie 24, 2014 at 11:49 am

    A CUMPĂRAT Microsoft tăcerea intelectualilor? Legătura dintre Pleşu, Liiceanu şi concernul american implicat în scandaluri de corupţie

    http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-i-a-cumparat-microsoft-bunavoin-a-vocilor-anti-corup-ie_936758.html

    http://www.romlit.ro/conferinele_microsoft

    https://archive.org/stream/Andrei_Plesu-Conferinta_Despre_Inima_02__#page/n0/mode/2up

    Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. Prefectul Marius Popica REFUZĂ de șase luni să aplice legea

    http://www.dantanasa.ro/exclusiv-steagul-secuiesc-al-judetului-covasna-anulat-de-instanta-arborat-in-sala-de-sedinte-a-prefecturii-covasna-prefectul-marius-popica-refuza-de-sase-luni-sa-aplice-legea-document/

    Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care precizează o listă de locuri unde se pot efectua ritualuri religioase fără permisiuni prealabile ale autorităților locale.

    http://deschide.md/ro/news/externe/6605/PUTIN-A-INTERZIS-RUG%C4%82CIUNILE-%C3%8EN-STRAD%C4%82-F%C4%82R%C4%82-PERMISIUNE.htm

    Luna Nouă se produce pe 23 octombrie la ora 21:54 dar nu se va mai putea observa deoarce este în preajma Soarelui timp de două-trei zile. O eclipsă parțială de Soare care nu se poate vedea din țara noastră va avea loc în această zi. Mai jos găsiți o diagramă.

    În seara de 25 se va produce un fenomen mai rar, când Luna va acoperi planeta Saturn. Acest fenomen se numește ocultație, Luna acoperind planeta cu inele timp de 20 min începând cu ora 19:40. Din păcate din România nu se vede acest fenomen, deoarece Luna apune chiar cu 5 min înainte de producerea ocultației. Totuși puteți observa o conjuncție apropiată. Dacă vă aflați în centrul sau nordul Europei, vă sfătuim să nu ratați acest fenomen.

    De pe 27 Luna se va vedea din nou pe cerul de seară, având forma unei seceri foarte subțiri. Pe 28 în jurul orei 20 spre sud, sub Lună se va afla planeta roșie, Marte.

    http://www.astro-urseanu.ro/calendar_octombrie.html

    Un carnet fotografic care aparținuse unui om de știință participant la tragica expediție din Antarctica a lui Robert Scott a fost găsit după ce a stat timp de peste un secol printre ghețuri, potrivit AFP.

    Acest carnet, a cărui descoperire a fost dezvăluită de Fundația Antarctica din Noua Zeelandă, i-a aparținut lui George Murray Levick. Este o ‘descoperire pasionantă’, o piesă care lipsea din reconstituirea expediției, a apreciat Nigel Watson, director executiv al Fundației.

    http://www.agerpres.ro/sci-tech/2014/10/23/carnetul-unui-explorator-a-fost-descoperit-dupa-un-secol-in-antarctica-10-38-44

    8 ani de la desființarea serviciului militar OBLIGATORIU, în România. Care este situația în PREZENT

    http://activenews.ro/8-ani-de-la-desfiintarea-serviciului-militar-obligatoriu-romania-care-este-situatia-prezent_1868669.html

    Se întâmplă în România: Localnicii unei comune trăiesc cu CENUŞA în case, la 10 luni de la un dezastru ecologic

    Cianurarea României a intrat în linie dreaptă în această toamnă. Zeci de utilaje ale Deva Gold, subsidiară a companiei canadiene Eldorado Gold, desfășoară deja lucrări de construire la prima platformă industrială a proiectului minier, precum și pentru ridicarea depozitului de carote. Nici una din activități nu este autorizată.

    Rețeaua Mining Watch România reclamă totala lipsă a funcționalității autorităților de profil din județul Hunedoara, precum și a Guvernului României. Unul din cele mai mari zăcăminte aurifere din România și obiectul unui proiect minier de mari dimensiuni a început să fie pregătit pentru exploatare fără ca autoritățile vizate să ia măcar act de acest lucru. Impertinența Deva Gold SA de a începe un proiect minier fără autorizațiile de construire necesare este întrecută doar de lipsa vigilenței instituțiilor responsabile cu sancționarea acestor fapte ilegale.

    http://miningwatch.ro/stiri/proiectul-minier-de-la-certej-a-inceput-ilegal-fara-autorizatii/

    Compania producătoare de țigări Philip Morris dă în judecată statul Uruguay în urma deciziei autorităților de la Montevideo de a crește suprafața avertismentelor de sănătate anti-fumat de pe pachete, informează The Independent. Procesul ar urma să se desfășoare într-o curte de arbitraj specială ISDS, pentru rezolvarea litigiilor dintre state și investitori. Se așteaptă ca procesul să fie unul istoric, urmând să decidă cine are dreptate: cei care vor să apere sănătatea populației, in fața riscurilor fumatului, sau companiile care reprezintă interese comerciale internaționale uriașe.

    Acest caz a creat ingrijorare în Marea Britanie, în contextul în care Uniunea Europeana negociază cu Statele Unite un acord de liber schimb care ar urma să conțină și o clauză ISDS.

    http://activenews.ro/un-stat-mic-contra-unui-gigant-al-tutunului-uruguayul-dat-judecata-de-philip-morris-pentru-masurile-anti-fumat_1868769.html

    GALERIE FOTO Moartea conversației: Un fotograf îi surprinde pe oamenii absorbiți de smartphone-uri

    “Înainte ca telefoanele mobile să fie inventate, oamenii nu aveau de ales şi erau nevoiţi să interacţionez unii cu alţii. Acum, acest lucru nu mai e necesar, din moment ce ne putem preface că facem ceva important pe telefon, aşa că nu ne mai gândim ce să le spunem celorlalţi. Şi asta omoară conversaţia. După părerea mea, acest lucru e o suferinţă socială din ce în ce mai accentuată,” spune Romero

    http://activenews.ro/galerie-foto-moartea-conversatiei-un-fotograf-ii-surprinde-pe-oamenii-absorbiti-de-smartphone-uri_1868255.html

    FOTO Tupeu incredibil: creatorul unui monument OBSCEN spune că s-a inspirat din Brâncuși. Francezii i-au spart jucăria anală

    http://activenews.ro/tupeu-incredibil-creatorul-unui-monument-obscen-spune-ca-s-inspirat-din-brancusi-francezii-au-spart-jucaria-anala_1868214.html

    FOTO A luptat în al doilea război, a stat 16 ani în temniţele comuniste, este monah la Petru Vodă şi a fost DECORAT de Armata Română

    http://activenews.ro/luptat-al-doilea-razboi-stat-16-ani-temnita-este-monah-la-petru-voda-si-fost-decorat-de-armata-romana_1868638.html

    Mi-a spus cineva că trăiesc în trecut şi că zugrăvesc România în culori idilice, că religia predată în şcoli face rău copiilor şi că satul românesc nu mai e ce a fost odată. Fiecare însă are dreptul la propria-i opinie. Mass-media are dreptul să arunce cu noroi peste Ţară, eu am datoria să încerc cu mijloacele mele extrem de puţine să şterg acel noroi. Politicienii cu putere mare au dreptul să lovească cu piciorul icoanele din şcoli, eu am datoria să le ridic, sărut şi mângâi.

    http://activenews.ro/dreptul-un-manifest_1868525.html

    Să ne amintim că există o Petiție împotriva cardului național de sănătate cu cip, precum şi cereri pentru a ni se oferi o alternativă

    https://danielvla.wordpress.com/2014/10/22/sa-ne-amintim-ca-exista-o-petitie-impotriva-cardului-national-de-sanatate-cu-cip-precum-si-cereri-pentru-a-ni-se-oferi-o-alternativa/

    Viata Parintelui Constantin Sarbu, un sfant al inchisorilor, ucis pe masa de operatie de comunisti

    http://vladherman.blogspot.ro/2014/08/viata-parintelui-constantin-sarbu-un.html#.VEoK8WeWcdU

    http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/225/revenirea-greco-catolicilor-la-ortodoxie-unitatea-religioas%C4%83-din-ardeal-s-a-realizat-de-c%C4%83tre-credincio%C5%9Fii-%C5%9Fi-preo%C5%A3ii-greco-catolici-%C3%AEnfrunt%C3%A2nd-opozi%C5%A3ia-ierarhiei-unite

    Razboiul dus impotriva gruparii ISIS dezvaluie o mare sciziune intre tarile coalitiei

    http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/10/23/razboiul-dus-impotriva-gruparii-isis-dezvaluie-o-mare-sciziune-intre-tarile-colaitiei/

    Film Documentar – Cuviosul Paisie Aghioritul Ultimii Ani din Viața Pământească

    http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/10/22/film-documentar-cuviosul-paisie-aghioritul-ultimii-ani-din-viata-pamanteasca/

    Hunedoara Liberă.ro: Acum un an spuneaţi că nu vreţi ca băiatul dvs. să crească în această ţară. V-aţi schimbat atitudinea?

    Traian Berbeceanu: Nu. Îmi doresc tot mai mult lucrul ăsta. În acest an, eu şi familia mea, echipa mea, am fost hăituiţi şi hărţuiţi şi terorizaţi. Cum aş putea să-mi schimb punctul de vedere? Eu sunt tot suspendat. Echipa mea, din primul loc pe ţară, a ajuns pe ultimul, penultimul loc…Cum să-mi doresc ca fiul meu să crească aici? Înainte de 23 octombrie 2013, cu câteva luni, copilul meu nu mai dormea acasă. Nici asta nu s-a schimbat! Aseară, după ce l-am lăsat pe Bogdan la socrii mei, i-am spus soţiei mele: îţi aminteşti că exact în urmă cu un an l-am lăsat aici pe Bogdi şi nu l-am mai văzut 33 de zile?…

    http://hunedoaralibera.ro/interviu-exclusiv-berbeceanu-stiu-cu-cine-nu-o-sa-votez/

    CE estimează, într-un studiu publicat joi, că, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectării legislaţiei privind TVA sau a necolectării acestei taxe, România fiind statul UE cu cel mai mare deficit de încasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro).

    Un studiu al Comisiei Europene privind deficitul de încasare a Taxei pe Valoarea Adăugată arată că, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectării legislaţiei privind TVA sau a necolectării acestei taxe. Această sumă reprezintă 16% din veniturile totale din TVA preconizate ale celor 26 de state membre, Cipru nefiind inclus în studiu din cauza lipsei unor date.

    Cele mai mici deficite de încasare a TVA au fost înregistrate în Olanda şi Finlanda (5% din veniturile preconizate) şi Luxemburg (6%).

    Cele mai mari deficite de încasare a TVA au fost în România (44% din veniturile din TVA preconizate), Slovacia (39%) şi Lituania (36%).

    Grecia a înregistrat cea mai semnificativă îmbunătăţire între 2011 (9,1 miliarde de euro) şi 2012 (6,6 miliarde de euro), dar continuă să fie unul dintre statele membre cu un mare deficit de încasare a TVA (33%), precizează Comisia Europeană.

    În România, deficitul de încasare a TVA a scăzut uşor în 2012, la 8,8 miliarde de euro, faţă de 8,9 miliarde de euro în 2011, dar în termeni procentuali a rămas la 44% din veniturile preconizate.

    http://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-ii-da-o-veste-proasta-premierului-ponta-in-plina-campanie-preziden-iala_936874.html

    http://www.comisarul.ro/politic/recesiunea-se-adanceste/trimestrul-3-este-tot-pe-m_249448.html

    Pe mine nu m-a afectat în plan personal la fel de mult, dar m-a făcut să-mi ridic o întrebare cât se poate de rațională: Cum poate să conducă România o persoană care cedează emoțional atât de ușor deși rațiunea și experiența trebuiau să-i spună că exagerează?

    http://www.evz.ro/momentul-bizar-in-care-monica-macovei-produce-efectul-toxic-al-defunctului-usl.html

    http://www.comisarul.ro/preziden%C8%9Biale+2014/-monica-macovei-la-na%C5%9Eul-tv-asa-cum-nu-a%C5%A2i-mai-vaz_249210.html

    http://www.comisarul.ro/politic/audieri-de-propor%C5%A3ii-in-dosarul-referendumului-din_249441.html

    Apreciază

  34. Mediere penal said, on octombrie 24, 2014 at 12:13 pm

    Cred ca acest articol speculeaza foarte mult ! Afirmatia unui singur individ nu este reprezentativa pentru o intreaga societate.

    Apreciază

  35. Radu Humor said, on octombrie 24, 2014 at 8:00 pm

    Ştefan Moisanu, tânărul de 33 de ani din Iaşi devenit celebru în mediul online printr-o scrisoare-viral în care s-a despărţit de România, „recidivează” cu o postare în care critică comportamentul electoral al românilor.
    Moisanu a publicat o nouă scrisoare pe blogul personal, intitulată O viaţă electorală sănătoasă, în care abordează atitudinea alegătorilor din România faţă de opţiunile electorale. Tânărul IT-ist insistă că românii trebuie „să se activeze” participativ şi în perioadele dintre tururile de scrutin pentru a nu fi puşi în situaţia să aleagă „răul cel mai mic”.
    Redăm, mai jos, conţinutul integral al postării:
    „Oameni pe care ii admir pledeaza zilele acestea pentru mersul la vot. Si o fac cu atitudinea razboinicului care se arunca cu pieptul gol in lupta cu un inamic evident superior. Stiu ca nu voi invinge, dar macar am luat unul de-al lor cu mine. Nimic mai inutil.
    A spera ca mersul la vot o zi la cativa ani compenseaza ani de pasivitate este in cel mai bun caz naiv. Poate tineretea democratiei noastre ne impiedica sa intelegem ca votul doar oficializeaza starea morala si ideologica a natiunii. Aceasta se construieste in perioadele dintre campanii. Asa cum recensamantul pune in cifre exacte structura demografica pe care o observi pe strada, votul arata cifrele structurii ideologice. Acesta este motivul pentru care exista permanent impresia ca nu ai de unde sa alegi, ca alegi raul cel mai mic. Pentru ca ani de zile stai si nu faci nimic si apoi deodata te trezesti ca in jurul tau totul s-a schimbat, ca realiatea celorlalti e diferita de ce ai visat tu si ca trebuie sa alegi pe cineva din realitatea lor. Pentru ca in timpul in care tu ai ales sa ignori ce se petrece in jurul tau, ei au devenit majoritari. Si au tot dreptul sa isi impuna candidatii.
    Oricat ar fi de laudabila mobilizarea intelectualitatii in pragul alegerilor, eu nu pot uita lipsa lor de activitate in perioadele dintre acestea. E ca si cum duci o viata sedentara si ai pretentia ca un antrenament de cateva saptamani odata la cativa ani sa te tina in forma. Si cu cat rezultatele muncii lor in timpul campaniei sunt mai spectaculoase, cu atat e mai impardonabila tacerea in rest. Daca ai puterea sa mobilizezi sute de mii de oameni in jurul unei initiative, daca un text de cateva pagini bine argumentat si scris din suflet loveste in adversarul tau politic mai necrutator decat orice scandal, de ce astepti campania electorala sa o faci? De ce astepti pana e prea tarziu, cand natiunea a fost fundamental schimbata in urma actiunilor pe care le infierezi doar in campanie.
    Ni se spune in campanie ca fiecare putem face ceva pentru a sustine candidatul favorit. Ne atasam de candidat pentru ca recunoastem in el macar partial, idealurile noastre. De ce nu luptam pentru ele si in rest, chiar dupa ce nu mai au chipul unui candidat? Daca in campanie ni se pare natural si nobil sa punem fluturasi, sa ne punem insigne, sa ne schimbam cover-ul, sa scriem scrisori deschise, de ce nu facem asta in permanenta? Daca te regasesti constant intr-o minoritate electorala, petrece anii dintre campanii convingand pe altii pana iti cladesti majoritatea care sa te satisfaca. Si reprezentarea ei politica va veni ca o consecinta naturala a unui mecanism democratic, in timp ce alegerile vor fi doar cantarul pe care iti urmaresti progresele.”

    Apreciază

  36. Spaceman said, on octombrie 25, 2014 at 12:28 pm

    Problema cea mai mare a Occidentului nu o reprezinta gazele,asa cum este lăsat sa se înțeleagă,ci cea a deșeurilor periculoase,mai ales cele nucleare,iar Rusia are cel mai mare depozit,stocând peste 80% din aceste deșeuri periculoase produse în întreaga lume.Cu asta a șantajat Rusia pe S.U.A și U.E.,de la care a obținut profituri enorme,obținând și contracte avantajoase de livrare a gazelor rusești în U.E. ,numai ca Putin în loc sa folosească banii pentru întărirea economiei rusești,a preferat sa investească în industria de armament,mizând pe o mai mare influenta politica și militara în Orientul Mijlociu,apărându-și interesele,ca nu cumva americanii și europenii să-și rezolve problema deșeurilor periculoase și a gazelor,cu arabii.Asa a apărut și problema fracturării hidraulice și a vestitelor chemtrails,care par sa rezolve temporar aceleași probleme : ale deșeurilor periculoase(expirate de mult timp în unele depozite) și a gazelor.

    Apreciază

  37. […] 23 oct 2014: PE FAȚĂ – evreul GEORGE FRIEDMAN catre ROMANIA: ori GAZE DE SIST si ROSIA MONTANA, ori VA IZOLAM… […]

    Apreciază

  38. […] PE FATA – evreul GEORGE FRIEDMAN catre ROMANIA: ori GAZE DE SIST si ROSIA MONTANA, ori VA IZOLAM c… […]

    Apreciază

  39. […] PE FATA – GEORGE FRIEDMAN catre ROMANIA: ori GAZE DE SIST ori VA IZOLAM ca in timpul lui Ceausesc… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.