SACCSIV – blog ortodox

Chestiunea BASESCU – BERCEA MONDIAL. Partea vizibila a unui PUROI extirpabil? Sau deja METASTAZA?

Posted in BERCEA MONDIALU’, MIRCEA BASESCU, Traian Basescu by saccsiv on iunie 23, 2014

Va amintiti?

VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI … La propriu

Lista nasilor membrilor CLANULUI TIGANESC Mondialu’, exemplu clar al legaturii stranse dintre LUMEA INTERLOPA si ADMINISTRATIE

Video: JUDECATOARELE SI INTERLOPII … Reteaua VERONICA CIRSTOIU, ANTOANETA COSTACHE, VIORICA DINU. Cum poti ajuta monstri hidosi precum BUTOANE, CLANUL DUDUIANU, CRISTOFOR, PIAN? HARTA CLANURILOR INTERLOPE DIN ROMANIA

Iata cateva opinii din mass-media:

Cotodianul: Izaura, „frangantu’” şi democraţia

Judecătorul irakian care l-a condamnat la moarte pe Saddam Hussein ar fi căzut în mâinile jihadiştilor, de fapt, ale sunniţilor care ocupă deja o bună parte din Irak, cu Mosul şi Fallujah cu tot. Care va fi soarta judecătorului proamerican nu e greu de pronosticat, asta dacă el mai e în viaţă. Jihadiştii ar fi executat sumar până acum câteva mii de funcţionari, poliţişti şi militari ai statului irakian „democrat” lăsat în urmă de trupele americane după retragerea ordonată de preşedintele Barack Obama. Americanii s-au dus în Irak să ducă „vestea bună” a Democraţiei. În Irak e azi haos, au fost sute de mii de morţi, ţara e la pământ, muzeul din Bagdad a fost jefuit, iar războiul religios dintre sunniţi şi şiiţi e în plină desfăşurare, cu amestecul Arabiei Saudite şi al Quatarului de partea sunniţilor, şi al Iranului de partea şiiţilor, dezastrul din Siria şi Irak riscând să se întindă în tot Orientul.

„Democracy is coming from the USA”, ca să parafrazăm un vers al lui Leonard Cohen. În ţările din Europa Centrală şi de Est, în România, după răsturnările din 1989, democraţia a venit din SUA şi din Europa Occidentală. În România, „democratizarea” (ghilimelele se impun) a fost făcută cu oamenii vechiului regim: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Traian Băsescu, generali, colonei, procurori, activişti şi funcţionari comunişti, în dauna victimelor regimului comunist, care au fost pedepsite, marginalizate, murdărite încă o dată, cu sprijin şi complicitate americane şi occidentale. În numele realismului şi pragmatismului politic – în fapt, un cinism de cea mai ignobilă factură.

Tema ultimilor zece ani, susţinută gălăgios şi jignitor atât de UE, cât şi de SUA, a fost lupta împotriva corupţiei. De fapt, o temă perfidă şi perversă, de propagandă, pentru ocuparea economică şi militară a unei ţări aflate în dificultate. Marile active ale României – oţel, petrol, gaz, bănci, pământ agricol, păduri – au fost cedate diferitelor puteri din UE prin rapt şi corupţie (contra semnăturilor diverşilor prim-miniştri), iar în ce-i priveşte pe americani, am renunţat la o parte din suveranitate în schimbul protecţiei acordate criminalilor şi relicvelor de tot felul ale vechiului regim comunist. La sfârşitul mandatelor dubioase, forţate, puse cu mâna, ale lui Traian Băsescu rezultă clar că americanii şi europenii au stat tot timpul cu corupţii la masă. „Corupţii noştri sunt mai buni decât corupţii lor (ai sovieticilor? ai ruşilor?)!” pare a fi principiul fundamental de viaţă al Occidentului în România.

După unele informaţii şi zvonuri persistente, serviciile secrete româneşti ştiu de multă vreme şi în chip documentat că o bună parte, cea mai bogată şi mai infracţională, a comunităţii ţigăneşti a compus o aşa-zisă gardă pretoriană a preşedintelui Traian Băsescu, pentru alegeri şi finanţări de campanii electorale, ca şi pentru tot felul de „afaceri” inavuabile. Chiar oameni din aceste servicii, actuali şi foşti, ar fi fost amestecaţi în asemenea operaţiuni. Simbolic vorbind, Traian Băsescu a fost perceput până mai ieri ca Naşul acestei zone sumbre a comunităţii rome. Desigur, această zvonistică va trebui să fie cercetată serios şi faptele vor trebui să fie aduse la lumina zilei. Iar pentru asta sunt plătite de ani de zile armate de funcţionari şi poliţişti cu miliarde de euro. E de sperat că într-o zi nu foarte îndepărtată îşi vor şi face datoria. Mircea Băsescu nu e decât un alter ego, un „naş” mai mic. La fel cum au fost, în toţi aceşti ani, şi Elena Udrea, Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc şi alţii. Sunt lucruri cunoscute de multă lume, între care şi de Mark Gitenstein şi de succesorul său, Duane Butcher, un fel de substitut de ambasador imperial. Ce caută „diplomatul” Mark Gitenstein la Fondul Proprietatea? Luptă cumva împotriva corupţiei?

Începând de miercuri, 18 iunie 2014, telenovela „Băsescu, Bercea, corupţia şi decăderea României” rulează pe mai toate micile ecrane. Izaura, fiica neînfricată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, e o vedetă cunoscută deja de milioane de telespectatori, ca şi de internauţi de pe toată planeta. Mircea Băsescu ar fi primit de la clanul Bercea vreo 600.000 de euro ca să facă trafic de influenţă în justiţie cu ajutorul fratelui său şi, foarte probabil, al unor magistraţi. A dat înapoi o parte din aceşti bani în dolari. „Pentru că-i dau americanii dolari”, l-a citat Izaura cu umor pe Mircea Băsescu, azi, 19 iunie, pe Antena 3, la emisiunea Sandrei Stoicescu. Democraţia din România a fost prinsă în „frangant” de catastrofă.

Romania Libera: Cazul „Mircea Băsescu- Bercea Mondial” poate fi o veste bună

„Până la urmă, este un gest creştinesc să botezi un copil, indiferent cine-i sunt părinţii”, spune un invitat într-o emisiune de televiziune. „Nu asta e problema relaţiei dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu”, explică un altul, adăugând: „sper că după acest scandal politicienii să nu se ferească să mai creştineze copii ai familiilor de romi”. Sunt doar câteva dintre părerile emise în aceste zile în spaţiul public, când fratele preşedintelui României este acuzat că ar fi luat bani de la familia unui interlop, condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare, pentru a-l scăpa pe acesta de pedeapsă.

Haideţi să ne îndepărtăm puţin de cazul Bercea Mondial- Mircea Băsescu, să facem abstracţie de implicaţiile politice ale acestuia şi să privim în ansamblu acest scandal. Ceea ce vedem acum nu este altceva decât unul dintre efectele concubinajul în care trăiesc mulţi politicieni, poliţişti, procurori, judecători sau oameni de afaceri cunoscuţi cu cea mai de jos parte a societăţii româneşti: lumea interlopă.

Dacă cei mai mulţi oameni din această ţară nu vor să aibă nimic de-a face cu clanurile care şi-au dobândit averile, în general, prin mijloace ilegale, folosind violenţa şi, în unele cazuri, chiar crima, există români, bine plasaţi în societate, care se simt confortabil în anturajul acestora. Dacă în DEX, „interlop” înseamnă„ cel care are o reputaţie proastă, rău famat, dubios, suspect”, alţii văd în această noţiune„putere, influenţă şi, în primul rând, bani”.

Fratele preşedintelui face parte dintr-o categorie selectă de reprezentanţi ai aşa-zisei elite româneşti, care au găsit de cuviinţă să se înrudească sau să aibă relaţii de prietenie cu lumea interlopă. Poate vă mai amintiţi de „bagajul relaţional” de care vorbea senatorul Cătălin Voicu şi care l-a ajutat să treacă mai uşor peste primele luni de închisoare, de relaţiile apropiate dintre senatorul Cezar Măgureanu şi clanul Butoane, de comisarul Şoric, şeful Poliţiei Neamţ, zis şi „Case closed”, prietenul interlopului Mararu. Şi lista poate continua cu zeci de cazuri din toată ţara.

Iar dacă suntem la capitolul „Bercea Mondial” să amintim totuşi că primii care i-au botezat copiii acestuia sunt fostul premier Theodor Stolojan, fostul prefect de Olt Nicolae Grădinaru, fosta preşedinta Tribunalului Bucureşti, Maria Huza şi fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Gheorghe Brenciu.

Au fost nişte „gesturi creştineşti” ar putea spune unii, numai că acum, ca şi în alte ocazii, avem dovada că lucrurile nu stau chiar aşa. De fapt, de ce se strâng uneori relaţiile dintre aşa-zisa lume bună din România şi lumea interlopă- cu puşcăriaşii ei, cu banii lor necinsitiţi şi cu săbiile cu care împart dreptatea ?

Pe de o parte, reprezentanţii primei categorii au nevoie de banii şi de influenţa interlopilor în anumite comunităţi, de voturile pe care le pot aduna dar şi de treburile murdare pe care aceştia le pot face. La rândul lor, ei oferă în schimb tot influenţă, dar de data aceasta pe lângă funcţionari şi instituţii la care interlopii nu ar avea altfel acces.

Sunt relaţii reciproc avantajoase, bazate pe interese meschine şi nu pot fi scuzate cu nici un chip. „Gesturile creştineşti”, precum botezarea unui nou-născut sau ajutorul dat unei etnii minoritare să se integreze în societate, sunt poveşti de adormit copiii. Este evident că nu de „gesturi creştineşti” le arde politicienilor, membrilor familiilor acestora sau funcţionarilor când botează copilul unui interlop, pentru că altfel ar trebui să-i vedem stând la coadă pe la uşile orfelinatele din România pentru a ajuta copii romi fără nici un viitor.

Cu ajutorul „mormanele de dolari”, după cum plastic se exprima Mircea Băsescu în discuţia cu fiul lui Mondial, interlopii ocupă un loc important chiar la vârful acestei societăţi, nu rămân la periferia acesteia, cum ar fi normal.

Cazul Mircea Băsescu, indiferent cum se va tranşa în justiţie, arată că lumea interlopă s-a cocoţat până sus la vârful ţării, a intrat în familia prezidenţială dar, mai rău decât atât, loveşte chiar în siguranţa statului.

Putem să glumim cât vrem când îl auzim pe infractorul Mondial răcnind minciuni din spatele gratiilor, că i-a plătit cu milioane de euro pe cei mai importanţi oameni din justiţia română, dar poate mai bine ar fi să ne cutremurăm de indignare pentru că acestor oameni li s-au permis într-adevăr prea multe. Când unul ca Bercea Mondial îndrăzneşte să mânjească cu noroi numele şefului DNA, Codruţa Kovesi, sau pe cel al preşedintei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, deja e prea mult, chiar şi pentru o ţară cu valori răsturnate cum e România.

Cred că este momentul ca justiţia adevărată din această ţară, nu cea care stă la masă cu interlopii, să reacţioneze dur şi să vedem în curând valuri de arestări din rândul celor care au lăsat această lume infracţională să iasă în faţă.

Iar în ceea ce priveşte cazul Mircea Băsescu, acesta trebui tratat cu maximă duritate. Indiferent de consecinţele pe care le-ar putea avea asupra preşedintelui. Justiţia din România ar avea nevoie ca de aer de un astfel de „moment zero” în „relaţia” cu lumea interlopă.

Cristian Tudor Popescu: Băsescu Ştietot nu ştia?

„Aveţi grijă cu cine vorbiţi la telefon, domnilor miniştri…” (rânjet).

Bottom of Form

„Ce nu ştia Omar Hayssam…”(rânjet)

„O să aflaţi peste 50 de ani…”(rânjet)

„Atenţie, urmează nişte dosare cu nume grele…” (rânjet)

„România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat. Nu pot să vă spun mai mult.” (rânjet)

„Numele de turnător la Securitate al domnului ăsta, ăăă… Crin Antonescu… era Porumbacu…”

„Da`  azi-noapte, când aţi fost la Vântu, v-a plăcut, domnule Geoană? Azi-noapte, când a aflat că e arestat Popa Nicolae, v-a chemat Vântu de urgenţă?”

„Mai bine ar sta în banca ei,  că s-ar putea într-o zi să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.”

De 10 ani, Traian Băsescu,  nu Mircea Băsescu, se umflă în pene, denigrează, ameninţă, şantajează ca un interlop, insinuând sau afirmând cu rânjete că ştie şi ce lapte a supt de la mă-sa orice ins pe care pune geana.

De 10 ani, Traian Băsescu ne spune că el e cel care bagă corupţii la puşcărie, serviciile secrete şi Justiţia fiind la ordinul lui.

De 10 ani, securismul atotştiutor cu accente mafiote este politica de stat a preşedintelui Băsescu.

A trecut un deceniu de când T. Băsescu foloseşte pupitrul de la Cotroceni ca să vorbească despre ce are chef, uneori zilnic sau de două-trei ori pe zi, întrebat şi neîntrebat, să insulte, să acuze, să dea verdicte la adresa cui îi vine la gură.

Iar acum, când fratele Mircea se dovedeşte a fi un traficant ordinar de influenţă pe bani grei pentru  interlopii cu care s-a încuscrit în vreme ce preşedintele tuna şi fulgera împotriva hoţilor şi corupţilor, Băsescu Ştietot iese să ne spună că s-a mulţumit cu „varianta” povestită lui de fratele Mircea.

Ar fi interesant de aflat cu privire la procesul de tâmpificare şi autominţire a acestei naţiuni câţi foşti sau încă admiratori ai lui Băsescu mai au tăria să se întrebe acum cu un aer gânditor: oare preşedintele ştia ce face al său frate?

Catavencii: Decât atât

Este foarte posibil ca Traian Băsescu să nu fi terminat de citit “Levantul”. Este posibil să nici nu fi trecut de primele zece pagini. Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu nu citește.

În fiecare zi, camioane de mare tonaj descarcă în fața cabinetului prezidențial stenograme ale discuțiilor pe care cetățeni români cât de cât importanți le poartă la telefon, în birourile sau budoarele proprii. E mult de citit, la cât se interceptează “pe siguranță națională”. Iar atunci când ochii obosesc, când ceața pare a se așeza domol pe irisul prezidențial, se poate trece la audio-book-uri produse de aceeași mare editură.

Ei bine, cum spuneam, președintele poate n-a terminat “Levantul”, dar, dacă uită să pună suficiente cuburi de gheață în pahar, e capabil să imite gemetele intime a milioane de români. În aceste condiții, a invoca necunoașterea atunci când vine vorba despre faptele extrem de penale ale fratelui prezidențial echivalează cu prostirea în față.

Da, aceasta va fi placa oficială: rudele, frații, familia nu sunt lucruri pe care să le alegem. Președintele, sărăcuțul, habar nu avea despre povestea asta cu fratele lui și interlopii din clanul Bercea. Asta vă vor spune membrii societății civile care încă mai sorb apă din urmele lăsate de piciorul prezidențial pe plaja pe care s-a pozat în tricouri electorale.

Dacă sunteți proști, puteți să-i credeți.

Costi Rogozanu: Selfie-uri din altarul statului de drept

Cultul DNA continuă, o să încerc să dau volumul mai încet între văicărelile anticorupţie şi chiotele de bucurie atenistă. Văd că se pune şi de un martir, TB a fost tras în jos de partea pămîntească în misiunea divină anticorupţie. Caz clasic de luptă între spiritul pur şi corpul murdar, pofticios, între capul de familie tare şi membrii nătîngi.

Poate unii au avut catharsis după teatrul ieftin jucat de preşedinte, dar nu cred că poate cineva aprecia sincer drept eroică ieşirea în care TB  a înscenat o luptă aprigă interioară între statul de drept şi iubirea de frate. O luptă interioară din care iese cîştigător statul de drept. De fapt, o ieşire simplă în care a spus “frate-miu a intrat în ceva nasol, eu îmi iau mîna de pe el”. După care a venit arestarea.

“Votaţi DNA” e un slogan pe care-l tot aud. Este lansat de anticorupţi cu un (în unele cazuri) involuntar dar puternic simţ nedemocratic. DNA e bun de poză a-politică atunci cînd de fapt sîntem şi abonaţi la stat şi la diverse partide politice. Antena 3 nu vede furăciunile de pe lîngă Ponta, DNA nu prea le vede pe cele vitale pentru aria Băsescu. DNA nu e partid să votezi cu el, dar în unele cazuri a funcţionat ca un studio de televiziune, unul opus Antenei 3.

Pot face o listă iarăşi cu omisiuni DNA, dar nu vă mai plictisesc.

DNA a dat şi unele lovituri, foarte bine că le-a dat. Problema mea e că DNA funcţionează ca o pavăză ideologică în faţa denunţării abuzului economic. Priviţi cazul ENEL, unde un abuz foarte grav e prezentat doar ca o banală corupere a unui funcţionar de stat şi nu ca o foarte gravă încălcare a unui angajament al unei corporaţii faţă de statul român. Aici, toţi politicienii se ascund în spatele DNA ca nu cumva să fie nevoiţi să mai şi conducă ţara asta. DNA e un soi de umbrelă a statului minimal.

Preamărirea DNA, alături de Joe Biden şi ziarişti dîrji, nu are sens. Să luăm cazul Mircea Băsescu. Cei din clanul Anghel acuzaţi de şantaj, cu Pavel Abraham, avocatul, şi cu Antena 3 drept sprijin, toţi ăştia au reuşit în sfîrşit să atace eficient familia Băsescu (de altfel, după un deceniu de flegme, le-au ieşit cam puţine atacuri, trebuie să apreciem că într-un final au nimerit-o). Şi au pus DNA în poziţia în care nu putea sta pe margine. După filmuleţ DNA trebuia să facă ceva.

Deci DNA a acţionat împinsă, a venit în spatele valului. Familia Anghel a făcut averi şi a sfidat legea de decenii, nu de cînd s-a prins Voiculescu că poate să-i folosească pe post de bîtă în capul lui Băsescu. Era foarte greu pentru DNA să-i prindă pînă acum, sigur, au multe dosare etc. E mai uşor să investighezi fraude la referendum decît să spui cum s-au format reţele dure de trafic de influenţă, evaziune şi tot ce vrei cu nucleul în Slatina.

Apoi, poate, ca multe alte instituţii, DNA se reaşează după puterea politică. Poate încearcă să-şi găsească rostul fără apărătorul suprem, o fi acţionînd din instinct de conservare. De ce ar fi această arestare dovadă de imparţialitate în loc să fie o reaşezare după noile astre. Şi cît o să mai aud imparţiali de dreapta vibrînd de dragoste pentru Kovesi sau Morar?, la fel de indecent ca apărările lui Ponta pentru baroneţii lui trişti.

O distincţie între tabere ar fi că mulţi fani ai lui Traian Băsescu au zis: “foarte bine, să-i ia şi fratele”. Ar trebui să-i privim ca pe nişte eroi, sau cum scriau nişte trompete de partid, Turcescu e mai ziarist decît Gâdea. Nu sînt ca ăia complet supuşi lui Voiculescu. Asta explica şi Sorin Ioniţă, că există nobleţea celor cu Băsescu şi micimea Antenei 3. Aceeaşi tabără, cu Ioniţă inclus, au fost şi sînt avocaţii distrugerii statului social, dar asta ei o simt ca pe o datorie divină, care merge cu anticorupţia mînă în mînă. De aia nu înţeleg de ce-i consider la fel de imorali şi de jenanţi în acţiunile lor precum oamenii lui Voiculescu. Ăştia din urmă măcar o fac pe faţă.

Apoi, să savurăm şi deruta unor fani Băsescu mai rasişti, sfîşiaţi între “înhăitarea cu ţiganii” şi “hăituirea la care e supus preşedintele” – îşi merită deruta pe deplin.

Deloc în ultimul rînd, să analizăm apărarea anti-PSD şi din perspectiva Blaga: păi, din biroul lui Ponta se făcea trafice de influenţă. Aşa e? Foarte bine, să accelereze DNA cercetarea. Ar fi frumos să cadă toţi grămadă.

Dar şi dacă DNA îi arestează pe toţi sper că nu-şi desemnează apoi preşedinte. Pentru că abia asta ar fi mai periculos decît corupţia însăşi.

Să ne adăpostim de această avalanşă de autoeroizări indecente, mai multe chiar decît rata normală de selfie-uri pe un cont normal de facebook într-o zi normală.

Adevarul: Mircea Basescu, lapsus de trei ani al justiţiei. Se impun explicaţii de la Morar şi Kovesi

Eugen Iacobescu este un procuror aproape necunoscut.Numele lui nu e rostit cu religiozitate şi nu e însoţit de superlative, cum se întâmplă în cazul altora. În 2011 a devenit un paria în sistemul de justiţie: cariera lui a intrat în declin simultan cu începuturile dosarului Mircea Băsescu. În august 2011, Adevărul cita declaraţia unei surse anonime: „Avem informaţii că Mircea Băsescu ar fi primit de la Bercea 300.000 de euro într-un proces şi urma ca Bercea să-i mai dea alte 400.000 de euro. Dar să vedem”. Sursa anonimă era Eugen Iacobescu, procurorul de la Parchetul Olt care a lucrat la dosarele de crimă organizată ale lui Bercea Mondial de la începutul anilor 2000. Adevărul relatează în continuare că, după câteva ore de la publicarea informaţiei,  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţa transferul dosarului de la procurorul de caz Eugen Iacobescu, la procurorii Curţii de Apel din Craiova „ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor”. La scurt timp după apariţia comunicatului Eugen Iacobescu a negat totul: „Vreau să vă informez pe dumneavoastră şi opinia publică că domnul Mircea Băsescu nu este implicat în acest dosar, că inculpatul Anghel Sandu niciodată nu a vorbit despre Mircea Băsescu nici în arest şi nici cu alte persoane, cu avocaţii săi”. Mircea Băsescu a contestat acuzaţiile, iar scandalul s-a stins ca un foc de paie. În februarie 2012 Eugen Iacobescu a fost sancţionat disciplinar de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru divulgarea de informaţii confidenţiale cu mutarea pentru trei luni la Parchetul Mehedinţi. Raportul inspecţiei disciplinare a CSM din 2011 confirmă însă veridicitatea spuselor pe surse ale lui Iacobescu: „Din cercetarea disciplinară efectuată în cauză a rezultat că aceste afirmaţii au fost cunoscute de către procurorul Iacobescu din notele de redare a convorbirii interceptate în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Olt”. Parchetul şi DNA sunt însă mute, oarbe şi surde. Timp de mai bine de trei ani acest caz cade sub radarul public. În 13 iunie 2014 familia lui Bercea Mondial îl reclamă pe Mircea Băsescu la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă aducând ca probă inregistrările cu Mircea Băsescu. Dosarul a fost preluat imediat de DNA Bucureşti. Cazul devine public pentru a doua oară şi nu povestit de măruntul procuror Iacobescu, pensionat la cerere de către Traian Băsescu în februarie 2014, ci chiar prin vocea protagoniştilor identificabilă în înregistrările făcute de familia lui Bercea Mondial şi difuzate de Antena 3 pe 18 iunie. Pe 19 iunie Mircea Băsescu este reţinut, iar a doua zi arestat preventiv pentru 29 de zile. Parchetul General şi DNA trebuie să răspundă de ce procurorii nu au investigat afirmaţiile lui Bercea Mondial privitoare la Mircea Băsescu (explicaţiile trebuie să vină de la Daniel Morar, şeful de atunci al anticorupţiei!), de ce procurorul Eugen Iacobescu a fost prigonit pentru că le-a făcut publice, iar Mircea Băsescu protejat până în ultimele luni din preşedinţia lui Traian Băsescu. Adică apusul puterii instituţionale a şefului statului: ce straniu şi ce coincidenţă! Traian Băsescu încearcă să ne convingă că între independenţa justiţiei şi apărarea fratelui său a ales independenţa justiţiei. Dacă evenimentele sunt chiar aşa cum par, Parchetul şi DNA au ales, timp de trei ani, între independenţa justiţiei şi apărarea fratelui preşedintelui, apărarea fratelui preşedintelui.

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zorin Diaconescu said, on iunie 23, 2014 at 11:17 am

    Nici – nici. Fleacuri. Ca să nu vorbim despre ce ne doare cu adevărat.

    Apreciază

  2. […] Judecătorul irakian care l-a condamnat la moarte pe Saddam Hussein ar fi căzut în mâinile jihadiştilor, de fapt, ale sunniţilor care ocupă deja o bună parte din Irak, cu Mosul şi Fallujah cu tot. Care va fi soarta judecătorului proamerican nu e greu de pronosticat, asta dacă el mai e în viaţă. Jihadiştii ar fi executat sumar până acum câteva mii de funcţionari, poliţişti şi militari ai statului irakian „democrat” lăsat în urmă de trupele americane după retragerea ordonată de preşedintele Barack Obama. Americanii s-au dus în Irak să ducă „vestea bună” a Democraţiei. În Irak e azi haos, au fost sute de mii de morţi, ţara e la pământ, muzeul din Bagdad a fost jefuit, iar războiul religios dintre sunniţi şi şiiţi e în plină desfăşurare, Citeste mai departe […]

    Apreciază

  3. geo said, on iunie 23, 2014 at 11:51 am

    Surprinde neplacut cererea Tariceanului adresata SRI, SPP si mai nou CSM…in plus a propus adoptarea de catre Senat a unei declaratii…prin care sa i se ceara demisia lui Traian Basescu…
    http://www.romaniatv.net/tariceanu-cere-ancheta-csm-pentru-a-stabili-daca-basescu-a-intervenit-in-justitie-pentru-a-i-protej_153766.html
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17525919-calin-popescu-tariceanu-cere-rapoartele-sri-spp-protectia-presedintelui-cazul-vizitelor-clanul-bercea.htm
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17536350-tariceanu-propun-senatului-adopte-declaratie-princ-are-ceara-demisia-presedintelui-traian-basescu.htm

    Sa ne amintim cine este nenea tariceanul:

    http://www.bursa.ro/basescu-a-confirmat-tariceanu-acum-numarul-2-in-stat-racolat-de-seful-spionajului-maghiar-in-roma…&s=politica&articol=232311.html

    http://www.ziaristionline.ro/2012/07/03/radu-golban-dezgroapa-un-alt-scandal-national-calin-popescu-tariceanu-pionul-spionului-ungur-rudas-erno-preda-averi-romanesti-succesorilor-hitleristilor-si-autonomistilor-maghiari-sub-acoperiri-etn/

    http://www.danbadea.net/2007/09/23/agentul-victoria-iii-primul-ministru-tariceanu-este-asociat-in-afaceri-cu-un-spion-ungar/

    http://voceaclujului.ro/tariceanu-sau-axa-moscova-budapesta-ii/

    iar tontonacul national este ultimul care trebuie sa deschida gura – a uitat traficul de influenta chiar in biroul lui, facut de Duicu…

    citeva comentarii de pe un forum:

    „Toba, seful Politiei, l-a dat in primire la DNA pe Ponta ca la propunerea lui Duicu i-a ordonat sa-i puna un cunoscut in Politie. Trafic de influenta clara. De asta si Antena 3 o tine cu demisia lui Traian Basescu iar Ponta se aliaza acestei dezlantuiri impotriva lui Traian Basescu, Codruta Kovesi si Livia Stanciu. Pentru ca urmeaza arestarea lui Ponta si nu se va mai pune problema ca e justitia lui Basescu. Asa i-a dat peste cap si acum au innebunit, desi Traian Basescu nu mai poate fi suspendat in ultimele 6 luni de presedentie. Sistemul ticalosit mosit de Ion Iliescu si perfectionat de Nastase si Ponta se prabuseste sub loviturile justitiei independente!

    Traian Basescu NU e implicat cel putin deocamdata in NIMIC!
    Este vorba despre fratele lui!
    In timp ce Ctrl C + Ctrl V Tonta tot un plagiator ramane!
    Daca nu stiati domnu WC Tonta plagiatul este FURT! deci un Hot spune ca fratele presedintelui…… drept pentru care presedintele…..

    Oriunde in Europa un Demnitar, cazul de fata PRIM MINISTRUL Romaniei cu o teza de doctorat PLAGIATA GROSOLAN are la dispozitie o decizie politica corecta, si anume demisia.
    In ceea ce priveste modul in care majoritatea parlamentara va actiona sau reactiona in continuare, cu siguranta maine se va discuta inclusiv daca exista sau nu posibilitatea unei actiuni parlamentare.

    Punctul 3 de pe ordinea de zi de luni a Parlamentului romaniei :
    In colateral se va decide OBLIGATIVITATEA supunerii primului ministru unui examen psihiatric avand in vedere opiniile majoritatii populatiei romaniei ca acesta ar fi MITOMAN.

    Oare Parlamentul nu poate discuta intai:
    – Traficul de influenta evident a lui Tariceanu prin celebru bilet roz ?
    – Traficul de influenta a lui Ponta cand l-a chemat pe Toba la el in birou la solicitarea lui Duicu ?
    – Traficul de influienta a lui Duicu din biroul lui Ponta ?
    – Ordonanta de Urgenta emisa de Ponta in folosul lui Rusanu de la ASF si gasca lui ?
    – Lovitura de Stat din 2012 data de Ponta si Parlament, dupa planul lui Felix ?
    Parlamentarii au teme serioase de discutat cu prioritate !
    raspunde trimite

    Cand tu esti un plagiator dovedit, cand mai multi membri ai guvernului sunt cercetati penal si cu parlamentari cercetati pentru conflict de interese, trafic de influenta, luare de mita, fiind protejati in comisii si in plen, esti cel mai potrivit sa discuti despre demisii de onoare.”

    si totul pentru a-l salva pe don’ profesor…

    Apreciază

    • Giovanni Onika said, on iunie 23, 2014 at 3:29 pm

      geo …si asa Dl geo „Traian Basescu NU e implicat cel putin deocamdata in NIMIC!” Dupa cum vb. ori faci parte din sistem, ori nu traiesti in Romania. Tara este unde este, pentru ca oamenii drepti si corecti sunt matrasiti si sunt ridicati la putere numai hoti si tradatori de neam si tara. Toata clasa politica, TOATA e corupta si mafiota. Azi in Romania nu mai este STATUL de o parte si MAFIA de alta parte, azi in Romania STATUL E MAFIA. Repet toata clasa politica e doar o adunatura infecta de TRADATORI DE NEAM SI TARA. Romania si romanii drepti si cinsiti toti sufera, nici unul nu este la putere, nici un roman drept crestin ortodox nu este si nu poate ajunge in acest moment la carma tarii pentru a o putea aduce pe un drum drept.

      Doamne ajuta-ne si ne iarta !

      Apreciază

      • Giovanni Onika said, on iunie 23, 2014 at 3:47 pm

        Nu se poate spune de clasa politica de azi ca ar avea ceva bun, ca o parte din ea mai are ceva bun, ca sa ti partea cuiva din politica romaneasca azi e ca si cu mai zice ca tumora cerebrala e mai buna decat cancerul la colon, cancerul e cancer si clasa politica de la noi e cancerul acesti tarii care o manaca si duce aceasta tara la moarte sigura. Nimeni cu frica de Dumnezeu si care s-ar inchina la Domnul Iisus Hristos nu ar fi putut face ce au facut acesti criminali si tradatori Romaniei.

        Doamne iarta-ne !

        Apreciază

      • geo said, on iunie 23, 2014 at 4:01 pm

        nu tin cu nimeni din asa zisa clasa politica…de fapt o cloaca pestilentiala, urit mirositoare…numai ca unii romani cam uita ce au facut ailalti…dind vina numai pe basescu…

        Apreciază

      • geo said, on iunie 23, 2014 at 4:06 pm

        ce misto ar fi fost sa NU mai fiu in aceasta Tara, numai sa scap de mizeriile astea…insa nu am asa sansa…aici am bunicii, strabunicii, care au patimit fiecare la vremea lui pentru Romania…am vrut cindva, cind eram singur, sa plec…acum mi-a trecut…

        Apreciază

      • geo said, on iunie 23, 2014 at 9:34 pm

        si ma rog palavramentul ce legitimitate mai are? cind 300 de membri ai sai au mandate pe siguranta nationala, cind mai mult de jumatate habar nu au cu ce se ocupa, cind 1/3 dintre parlamentari au probleme cu justitia…

        Apreciază

      • geo said, on iunie 24, 2014 at 9:06 am

        sa ii zicem parlament, desi merita alta denumire, nu mai are legitimitate de cind a refuzat sa puna in aplicare vointa poporului – o singura camera cu maxim 300 de indivizi…iar tariceanul ce se cheama ca a facut cu biletelul roz???

        Apreciază

  4. geo said, on iunie 23, 2014 at 12:09 pm

    Despre tragedia din Bulgaria:

    Romii fura ajutoarele si le vind:

    https://translate.google.com/translate?sl=bg&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D4151474&edit-text=

    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fpetel.bg%2FV–-Asparuhovo––Romi-tovaryat-chuvali-s-hranitelni-pomoshhi-v-skapi-Mertsedesi__75598

    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fpetel.bg%2FMomche-ot–-Asparuhovo–-proplaka–Romi-kradat-pokashhinata-ni-i-ya-prodavat__75608

    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.varna.utre.bg%2F2014%2F06%2F21%2F237273-romi_tovaryat_chuvali_s_hranitelni_pomoshti_v_mertsedesi

    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D4151080

    Altii, din alte zone, mai putin afectati, vin la ajutoarele pentru cei sinistrati:
    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.varna.utre.bg%2F2014%2F06%2F21%2F237300-romi_ot_maksuda_se_narediha_na_opashkata_za_pomoshti_v_asparuhovo

    Arhitectul-șef al orașului: Mai mult de 50% din casele din „Asparuhovo” sunt ilegale
    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.trud.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D4152994

    Pai daca sint ilegale cine le-a racordat la apa, curent, canalizare?

    Cind exista eroi inseamna ca institutiile statului nu si-ua facut treaba!
    https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=bg&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D4152671

    Cartierul Asparuhovo din Varna a fost cel mai lovit, scrie pe prima pagină cotidianul Duma.

    „Infernul apelor”, titrează și Trud, care consemnează: „Oameni și animale moarte, aluviuni, străzi măturate de ape și mașini aruncate de colo-colo ca niște jucării. Așa arăta vineri dimineața cartierul Asparuhovo. Localnicilor nu le vine în minte un dezastru similar și nici nu le vine să creadă că s-a sfârșit coșmarul”.

    Într-un alt articol, Trud scrie că ravena din Asparuhovo punea probleme de cel puțin trei ani de zile. De-a lungul acestei văi de eroziune săpate de torenți, romii și-au ridicat ilegal locuințe, care obstrucționează cursul de apă. În plus, există gropi de gunoaie ilegale, care n-au mai fost igienizate și curățate de ani de zile.

    Și cotidianul ’24 Ceasa’ scrie că tragedia a fost provocată de tăierile aleatorii de copaci, construcțiile ilegale, ravena plină de gunoaie și ploile torențiale. „De-a lungul anilor, s-au tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la tăierile ilegale de copaci, dar autoritățile nu au luat nicio măsură și nimeni n-a făcut nimic (…). Unele dintre case sunt locuite de romi și, cel mai probabil, sunt construite ilegal. Am ordonat o inspecție la aceste case. Evaluăm pagubele și încercăm să ajutăm oamenii să facă față situației”, a declarat pentru ’24 Ceasa’ primarul Varnei, Ivan Portnih.

    Ziarul Sega remarcă faptul că autoritățile sunt neputincioase în situații de criză. Sistemul de avertizare timpurie nu a funcționat, iar autoritățile centrale și locale n-au fost în stare să răspundă adecvat, în așa fel încât să limiteze numărul victimelor omenești și pagubele materiale. Tragedia oamenilor n-a fost de ajuns pentru a-i opri pe politicieni să-și mai plătească polițe unii altora, în schimb populația și oamenii de afaceri au reușit să se organizeze pe cont propriu și să ofere sprijin inestimabil victimelor. Aceasta este lecția ce poate fi desprinsă după inundațiile devastatoare care au lovit jumătate din Bulgaria, scrie Sega.

    http://www.agerpres.ro/externe/2014/06/21/presa-bulgara-scrie-despre-infernul-apelor-si-despre-neputinta-autoritatilor-in-situatii-de-criza-10-49-49

    Apreciază

  5. geo said, on iunie 23, 2014 at 12:25 pm

    US unlocks military aid to Egypt, backing President Sisi

    http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27961933

    Ce mai conteaza ca jurnalistii au primit 7 ani de inchisoare pentru ca isi faceau meseria:

    Al-Jazeera trio get seven years jail

    http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27972181

    Sau ca instantele egiptene condamna la sute de ani de inchisoare…

    Interesant totusi ca occidentul se arata revoltat la condamnarea jurnalistilor in Egipt dar tace despre cei din Ucraina…sau ca este oripilat de moartea unui copil israelian (e o tragedie pentru oricine pierderea unui copil)…in urma unor tiruri ale armatei siriene, dar este insensibil la drama copiilor din zonele de conflict din aceeasi Ucraina…

    Apreciază

  6. geo said, on iunie 23, 2014 at 12:26 pm

    Apreciază

  7. geo said, on iunie 23, 2014 at 12:46 pm

    Criza economica mondiala, dar si justitia au lovit puternic afacerile unora dintre cei mai bogati romani, din 2002 pana azi, de cand apare Top 300 Capital, prima publicatie de acest fel editata in Romania. Multi au fost „calcati” de procurori, unii au intrat si la puscarie, altii insa au reusit sa scape de acuzatii, cel putin pentru moment. HotNews va prezinta o lista cu 12 oameni de afaceri romani care au sau au avut la un moment dat de-a face cu procurorii, fie ei direct, fie business-urile lor, prin manageri.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17534798-justitia-intra-top-300-mascatii-evolutia-bogatilor-romaniei-ultimul-deceniu.htm

    Slăbiciunea statului în taxare este evidenţiată în dosarele de corupţie: Sutele de mii de euro care se plimbă între interlopi arată mărul putred al României – ANAF

    În vreme ce statul român majorează taxele cel puţin o dată pe an pentru că nu are bani, clanurile îşi permit să dea mită de sute de mii de euro, bani obţinuţi din evaziune şi activităţi ilegale.

    Cazul „Bercea Mondial – Mircea Băsescu“ aduce o explicaţie în plus pentru faptul că, an de an, în România cresc taxele: statul, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), este incapabil să ia urma banilor care se învârt în economia neagră şi ajung uneori, după cum ilustrează şi cel mai mare scandal politic al ultimului deceniu, în mita cu care sunt unşi cei din apropierea vârfurilor puterii.

    Un interlop – Sandu Anghel, alias „Ber­cea Mondial“ – a pus la bătaie 600.000 de euro pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă într-un dosar de tentativă de omor, iar o parte din mită a ajuns la vârf, la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. Banii din activităţi infracţionale au mers spre activităţi infracţionale.

    „La nivel local toată lumea ştie cu ce se ocupă şi ce activităţi au clanurile. Prin urmare, nu ar trebui să fie greu pentru Fisc să intervină. Rămâne întrebarea în ce măsură are Fiscul undă verde să se lupte cu aceste reţele“, spune analistul economic Aurelian Dochia.

    Banii care trebuie să ajungă în conturile statului intră deci în buzunarele interlopilor care, cu o parte din ei, cumpără slujbaşii statului sau pe cei din sfera puterii. Iar statul majorează taxele pentru că nu are altă soluţie de a-şi onora obligaţiile.

    Afacerea în care este implicat fratele pre­şedintelui, extrem de gravă din toate punctele de vedere, indică şi o mare slăbiciune a statului. Statul român nu are instituţii profilactice sau le are doar cu numele. În cazul Sandu Anghel, în cel al mitei de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică din Bucureşti, unde medici cu salarii modeste aveau sute de mii de euro în conturi, în cazul de acum câţiva ani al traficanţilor din vămi ascunşi sub haina de vameşi, Fiscul a fost inexistent deşi frauda se petrecea la vedere.

    Vameşii îşi construiseră vile la vedere. Sandu Anghel are, potrivit presei locale, opt palate în Slatina (că nu are autorizaţie de construire pentru ele nu face decât să întărească ipoteza gravei lipse a autorităţii, o anomie care s-a instalat).

    Medicii arestaţi de al Spitalul de arşi aveau nu doar bani lichizi, ci şi conturi solide care nu puteau fi alimentate la acel nivel de veniturile lor legale.

    În Timişoara, clanul Cârpaci, arhicunoscut pentru activităţile sale infracţionale, a achi­­ziţionat în oraş peste 140 de clădiri istorice. Are şi zeci de procese, dar nimeni nu s-a dus la ţintă: cu ce bani au fost cumpărate aceste clădiri şi de unde vin banii?

    Din când în când ANAF oferă câte un spectacol televizat cu mascaţi care descind la sedii de firme, dau amenzi, le închid pe unele, întocmesc dosare de evaziune. Este bine, dar Fiscul nu merge mai departe pe firul banilor, pentru că, dacă ar merge, ar ajunge la conturi, vile, piscine, ar ajunge la averile personale ridicate din trafic şi evaziune. Nu există legislaţie pentru o intervenţie a Fiscului? Nu există voinţă?

    Rolul Fiscului este să recupereze banii statului. În urmă cu 10 ani – spune fostul şef al Fiscului Sebastian Bodu – ANAF nu putea ajuge la averea lui Sandu Anghel sau a altora ca el pentru că legislaţia face diferenţă între „averea nejustificată“ şi cea „ilicită“.

    Fiscul şi în trecut şi acum merge spre venitul „nejusti­ficat“ şi îl impo­zitează (evaziunea fiscală este o activitate prin care cineva obţine profit dintr-o activitate licită, dar ascunde acel profit). Activitatea ilicită nu ţine de Fisc, ci de sfera penală. Dar Fiscul are de câţiva ani un instrument pe care nu-l foloseşte: are legislaţie pentru controlul averilor. Şi poate vedea dacă o avere este „nejustificată“ (nede­cla­rare de venituri) sau este ilicită.

    „Astfel de averi ale clanurilor nu sunt nejustificate, sunt ilicite. Ca să intre Fiscul peste tine trebuie să fii contribuabil, ceea ce nu era cazul la Bercea Mondial. Eşti contribuabil, dar ţi-ai ascuns venitul real, Fiscul te-a prins, deci plăteşti“, susţine Sebastian Bodu, în mandatul căruia s-a pus pentru prima dată problema unui control al averii personale.

    Dar, arată el, Fiscul are un departament de control al averilor şi acesta este rolul lui să treacă „dincolo“, să meargă spre ţintă, spre averea personală – să o impoziteze dacă este nejustificată şi să sesizeze parchetul dacă are bănuieli că este ilicită (provenită din activităţi infracţionale).

    Până să ajungă să dea 600.000 de euro mită, familia lui Sandu Anghel a strâns aceşti bani din activităţi infracţionale, prin urmare, chiar dacă nu era de competenţa directă a Fiscului, în sensul impozitării averii personale pentru că el nu o declara, putea fi lesne observabil de către Fisc că o avere afişată nu este declarată.

    Sandu Anghel are multe dosare de eva­ziune fiscală, dar sunt dosare în care sunt implicate societăţile sale comerciale. Nimeni de la Fisc nu l-a întrebat pe interlopul din Slatina din ce bani şi-a ridicat casele. În România nimeni nu a plătit, nu pentru evaziunea în care este implicată o companie, ci o persoană. Deci problema nu este că firmele, inclusiv ale interlopilor nu ar fi controlate de Fisc, ci că ANAF nu merge mai departe, nu analizează activele celor din spate, adică să întrebe de bani, de case, de maşini şi să ceară să le justifice provenienţa.

    Palatele clanurilor sunt la vedere, nu sunt ascunse în peşteri. Şi nu doar clanurile sunt în discuţie. România este plină de vile de bugetari care nu au avut toată viaţa decât o slujbă la stat, dar nimeni nu-i întreabă pe aceştia cum şi-au făcut averile impresionante cu câteva sute de euro salariu pe lună.

    Chiar reuniunile mai largi ale partidelor sunt însoţite de expoziţii paralele în care sunt expuse sute şi sute de maşini de zeci de mii, dacă nu de sute de mii de euro. Dar nimeni nu întreabă nimic: de unde atâta bănet într-o ţară atât de săracă?

    În aceeaşi vreme, datele arată că în România statul strânge din TVA doar jumătate din cât ar trebui să adune. Strânge 11-12 mi­liarde de euro pe an când ar trebui să strângă 22 de miliarde de euro.

    Deci 11 miliarde de euro sunt bani rulaţi în eco­nomia neagră, alimentează conturile inter­lo­pilor şi sunt folosiţi pentru coruperea siste­mului. Douăzeci de miliarde de euro, adică 14% din PIB, aceasta este evaziunea fiscală în România, potrivit estimărilor Consiliului Fiscal. Iar statul se bucură că strânge câteva sute de milioane de euro din noua acciză la carburant.

    Toată lumea aşteaptă salvarea de la procurori, dar nu acesta este traseul normal. Fiscul este cel care trebuie să intervină în primul şi în primul când este vorba despre infracţiuni economice.

    Dacă Fiscul care ca şi un trecător oarecare poate vedea că peste noapte a răsărit o vilă undeva, are în plus avantajul că poate privi şi în conturi. Secretul bancar funcţionează doar în sensul în care ceea ce se vede acolo nu poate fi făcut public. Este adevărat că evaziunea pe cash este mai uşoară – statul încearcă prin măsuri admi­nistrative, a adoptat legislaţie în acest sens, să limiteze tranzacţiile cu cash pentru a limita evaziunea –, iar volumul cashului în circulaţie a crescut de la 21 mld. lei în 2007 la 35 de miliarde de lei în 2014. Dar asta nu înseamnă că Fiscul este legat de mâini şi de picioare. Iar dacă are instrumente, de ce nu le foloseşte?

    „Lipsa de rezultate ţine şi de o inerţie la schimbări. Pentru că există în practică exemple care au arătat că lucrurile se pot îmbunătăţi – un exemplu este cel al Bulgariei, care a redus mult evaziunea în urma unui program derulat cu Banca Mondială. Brazilia a instituit un sistem în care orice tranzacţie apare automat pe ecranul Fiscului, care demarează cercetări dacă există vreo suspiciune. Se poate, deci, dar există multă inerţie şi rezistenţă la schimbare“, spune Dochia.

    Fiscul are în jur de 1.000 de angajaţi la un milion de locuitori. Dar, potrivit ultimului raport al Consiliului Fiscal, veniturile fiscale ca pondere în PIB, la 1.000 de angajaţi ai ANAF, sunt de 6,3% din PIB în Letonia, 2,38% din PIB în Cehia, 5,28% din PIB în Slovenia sau 1,65% din PIB în Ungaria şi doar de 1,22% din PIB în România.

    Slabele rezultate în combaterea eva­ziunii şi a activităţilor ilicite în zona economică obligă statul să majoreze impozitele şi orice plus în economia locală este repede înghiţit de buzunarele largi ale statului.

    „De fapt, taxa pe stâlp a fost pusă din cauza incapacităţii Fiscului de a îmbunătăţi colec­ta­rea“, conchide Aurelian Dochia.

    http://www.zf.ro/eveniment/sutele-de-mii-de-euro-care-se-plimba-intre-interlopi-arata-marul-putred-al-romaniei-anaf-12811584

    Din pacate nu e numai ANAF…in joc sint si Politia, Justitia, avocatii, politicienii, administratia…sint asa de buni prieteni toti astia…

    http://codruvrabie.blogspot.ro/2014/03/statul-e-mort-ro-dezarmat.html si alte analize de acolo pe tema coruptiei…

    Apreciază

  8. blue said, on iunie 23, 2014 at 1:03 pm

    Referitor la clanurile ţigăneşti interlope, ceea ce le face atractive pentru ticălosii de la putere sunt banii. Şi nu orice bani, ci aceia obţinuţi, ( evident ), din trafic de persoane ( în principal ), de substanţe de mare risc sau de produse accizabile; sau sunt obţinuţi pur şi simplu din jafuri şi tâlhării sau chiar din taxe de protecţie. Acestea sunt activităţile din care se construiesc palate cu turnuleţe şi se cumpără maşini inutil de scumpe ( dat fiind că, la noi, datorită infrastructurii, sunt inutilizabile ) de către persoane minoritare care nu ştiu să scrie şi să citească. Bun, ar mai fi şi varianta cerşetoriei, care nu-i de neglijat, datorită dimensiunii mostruoase pe care a căpătat-o, numai că cerşetorii organizaţi nu mai aduc cine ştie ce venituri, de când curentul de opinie occidental se situează clar împotriva emigranţilor şi mai ales a acelora ce nu doresc sau nu pot să presteze o muncă în folosul comunităţii din care doresc să facă parte. Aceşti bani adunaţi de peste tot alcătuiesc un fagure cu miere extrem de atractiv pentru raptorii din lumea politică, cu alte pretenţii decât cea interlopă dar, în principal, cu aceeaşi mentalitate. Faptul că se încuscresc cu aceştia nu este decât o recunoaştere oficială a gândirii similare. Doresc şi unii şi altii să obţină cât mai repede sume de bani enorme fără să depună un minim efort de a îmbunătăţi situaţia din amărâta asta de ţară. Doresc bani mulţi care nu li se cuvin. Iar politicienii nu numai pentru folosul propriu ci şi pentru campanii electorale fastuoase care să le asigure în continuare accesul la putere şi la imunitatea ce decurge din statutul lor sau pentru mituirea sistemului juridic în cazul în care devin vulnerabili. După ce au tras cât au putut din bugetul acestei ţări şi din buzunarul cetăţeanului muncitor, a venit rândul interlopilor să le plătească taxă de şmecherie.
    O trăsătură clar comună a celor două clanuri: Băsescu respectiv Bercea este şmecheria, „virtute” naţională la care se închină toţi îmbogăţiţii peste noapte ai acestei tări ( absolut toţi ). Dar, conform Legii lui Dumnezeu, Lege în care s-a creat această lume, şmecheria duce inevitabil la pagubă, deci, în mod clar, toţi şmecherii cunoscuţi sau necunoscuţi ai acestei ţări vor plăti.

    Apreciază

  9. geo said, on iunie 23, 2014 at 1:33 pm

    Bloody Poroshenko during his visit to headquarters thugs

    Pay attention to the weapons of the two fighters left in the photo. They have such exotica as „submachineGun / personal defense weapon troops FN P90 (Belgium).”

    Caliber: 5.7x28mm SS190
    Weight: 2.54 kg empty; 3 kg with magazine and 50 cartridges
    Length: 500 mm
    Barrel length: 263 mm
    Rate of fire: 900 rounds per minute
    Magazine capacity: 50 rounds
    Effective range: 200 meters

    The most interesting power circuit and design shop.

    Is this the weapons using in ukraine, or mercenary guys?

    Blackwater? Posibil nu zicea wikileaks ca Poro este agent american?

    Sikorski e suparat pe toate lumea: dupa ce a fost, in tinerete, prin Afganistan, distrindu-se nitel cu soldatii sovietici, acum s-a suparat si pe americani…

    Apreciază

  10. Ionut said, on iunie 23, 2014 at 2:28 pm

    Este, in mod clar, un fenomen generalizat. Am auzit un medic plecat in Germania cum afirma ceea ce auzise in Romania „daca nu esti santajabil, nu esti ok pentru o functie”.
    Ceea ce e scris mai sus este adevarat in proportie de 99,99%.
    Mai mult decat atat, cred cu tarie ca Romania a fost tinuta pe loc in mod intentionat. Oricat ar fi de mari coruptia si incompetenta, Romania, cu resursele umane si naturale pe care le are, nu ar fi putut ajunge atat de jos din punct de vedere economic, social si, mai ales, MORAL.
    Omeneste, teoretic ar fi doua solutii distincte:
    1) Oamenii normali, cinstiti (majoritari) sa gaseasca printre ei candidati independenti si sa-i sustina pana in panzele albe sau sa voteze doar acei candidati din cadrul partidelor pe care ii cunosc foarte bine si asupra carora nu planeaza nici o banuiala de coruptie sau viata imorala;
    2) Un grup de patrioti, oameni de buna-credinta, din cadrul armatei si sistemului judiciar sa dea o lovitura de stat care sa nu degenereze in dictatura si sa aiba drept scop reconstructia de la zero a clasei politice si sistemului judiciar.
    In realitate, cred ca nici una din solutiile amintite mai sus nu poate fi pusa in practica in Romania si ajung la concluzia ca numai Dumnezeu ne poate salva. Insa nu stiu daca Dumnezeu ne ajuta daca nu vrem si nu cerem sa fim ajutati.
    Poate ca toate astea ni se intampla din cauza ratacirii noastre ca natie. Poate ca Dumnezeu nu a ingaduit sa obtinem bunastarea materiala inaintea celei spirituale, ca sa nu fim cu totul pierduti.
    Cred si sper ca nu vom fi parasiti pana la sfarsit iar „cei din urma vor fi cei dintai”.
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  11. Radu said, on iunie 23, 2014 at 2:58 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  12. geo said, on iunie 23, 2014 at 3:21 pm

    Urmatorii 20 de ani nu vor fi ca ultimii 20 de ani

    Cel mai costisitor si cu cele mai slabe rezultate din lumea dezvoltata – sistemul sanitar american…

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-22/us-healthcare-snapshot-most-expensive-yet-worst-developed-world

    Numarul saracilor din Marea Britanie s-a dublat in ultimii 30 de ani in ciuda unei cresteri economice puternice si sanatoase…

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-22/poverty-uk-doubles-over-past-30-years-despite-robust-%E2%80%9Ceconomic-growth%E2%80%9D

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 23, 2014 at 4:03 pm

    The Bank of New York Mellon (Depositary bank of OAO Gazprom’s ADR Program) 26.955% Stake, as of December 31, 2012

    http://www.gazprom.com/investors/stock/

    Apreciază

  14. snake said, on iunie 23, 2014 at 4:44 pm

    Articolul nu se poate posta pe FB!!! Cand am copiat link-ul mi-a aparut un mesaj cu textul aproximativ „link-ul preluat este nesigur si nu puteti publica textul decat daca renuntati la link”. Dupa ce am copiat o parte din textul articolului si am renuntat la link, am putut posta!!! Se lucreaza „frumos” 😉

    Nici optiunea „like” nu functioneaza aici. Da „error” 😉

    Felicitari pentru articol.

    Apreciază

  15. Gabriel said, on iunie 23, 2014 at 5:58 pm

    Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar articolul de mai sus are un iz comunist şi este o amestecătură de vorbe, caterincă, acuze, frustrări post decembriste, pseudo dezvăluiri, conexiuni, păienjeniş total interplanetar, … nu mai cred demult în vrăjeala cu americanii sunt de vină, ei sug sângele popoarelor şi ue bla bla bla… ar trebui să ne uităm în curtea noastră mai atenţi. Adevărurile „secrete” şi marile dezvăluiri urlate în gura mare sunt suspecte, seamănă cu ştirile de can can gen vă arătăm ceva extraordinar… Ar trebui să fim mai atenţi, manipulările şi ipotezele ce vin din toate direcţiile trebuie verificate atent. Doamne Ajută.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 23, 2014 at 6:35 pm

      Gabriel

      Esti ori habauc ori cu misiune pe aici.

      Apreciază

    • blue said, on iunie 23, 2014 at 10:38 pm

      Gabriel, nuuuu, americanii sunt buni, ei trăiesc doar din ceea ce produc. Ei sunt prietenii tuturor popoarelor unde duc războaie, vor să le ducă bunăstare şi bogăţie, dar oamenii răi nu-i lasă. Go, captain Planet!

      Apreciază

  16. mario said, on iunie 23, 2014 at 6:47 pm

    Buna ziua, nu stiu daca se observa pe aici, dar lumea nu prea mai comenteaza cum o facea inaintea si asta din cauza fratilor ca „geo” ca posteaza 100 de articole una dupa alta… e asta vreo tactica din partea lui ca sa numai vorbim intre noi? caci ar fi fost frumos daca aveam un chat sa discutam intre noi! Doamne Ajuta!

    Apreciază

  17. mario said, on iunie 23, 2014 at 6:51 pm

    http://www.bbc.com/news/world-africa-27979782

    Crestina sudaneza a fost eliberata! Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. vasile a said, on iunie 23, 2014 at 7:19 pm

    off topic
    frate saccsiv vreau sa adaug la acel subiect cu imparatu cel ,,bun,,

    si pe printul William din uk il cheama Filip fiul lui Charles si pe fiul lui William il cheama Filip

    William este un mare pasionat de arme si razboaie participind la o campanie in afganistan
    este angajat in RAF aviatia regatului unit in comparatie cu Filip al spaniei care nu are nici o legatura cu razboiul
    doamne ajuta

    Apreciază

  19. mircea.v said, on iunie 23, 2014 at 8:49 pm

    @geo,

    si in ce tara ti-ar fi placut/ ti-ar place sa fii?
    O idee a Parintelui Arsenie Boca: „Cea mai periculoasa inchisoare este inchisoarea in care te simti bine”.
    Toti santem deja in inchisoare, dar macar noi nu ne simtim bine. In occident, in tarile bogate omul se simte foarte bine si cu stomacul plin.

    Nu uita, sant doua Romanii. Una a clasei politice, a lumescului, a economicului… si una a Bisericii Ortodoxe, a Sfintilor, a Sfintilor Inchisorilor… Nu multe tari au ceea ce avem noi in plan duhovnicesc, iar referitor la ultimii 70 de ani, cred ca santem unici in bogatia acumulata pe acest plan. Cred ca santem cei mai bogati. Numai sa vrem sa descoperim aceasta bogatie.
    Iertare, un sfat; incearca sa nu mai fii preocupat asa de tare de toate evenimentele astea din lume (adica e bine sa le stim, dar fara atatea detalii nefolositoare, pt ca stim deja tot mersul. In esenta este vorba de lupta diavolului impotriva omului, si aceasta lupta imbraca diverse forme) si daca nu ai citit deja, citeste din cartile scrise de Sfintii Inchisorilor si acolo vei gasi ceea ce nu vei gasi nicaieri scris in lumea asta.

    Apreciază

    • geo said, on iunie 24, 2014 at 11:00 am

      intr-o tara calda, cu oameni minunati, verde, liniste, iubire, pace, intelegere, armonie…cu multa lumina…

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 24, 2014 at 9:05 pm

        Foarte frumos, dar asta doar pe lumea cealalta.
        Pe lumea asta, cruce.

        Apreciază

  20. emilian said, on iunie 23, 2014 at 9:10 pm

    Un om execrabil acest Basescu, a depasit orice se putea gandi in materie de presedinte. Pana la urmatoarea sluga ce va administra Romania aceasta caricatura umana a reusit sa atinga treapta cea mai de jos a decaderii pe toate planurile. Si pe mine m-a pacalit la inceput, dar nu am putut sa inteleg cum a putut pacali si unele fete bisericesti. Acest om e pur si simplu malefic.

    Apreciază

  21. geo said, on iunie 24, 2014 at 10:32 am

    Sint repetate niste imagini la malul marii ,la un restaurant-Zorile-cu traian basescu si mircea basescu si ofiterii SPP linga ei….Ei bine SRI era si el acolo…Cu toate acestea nimieni nu i-a spus lui traian basescu ca patronii de la Zorile-Caracota,Tararache si altii sint implicati in furtul din conducte de benzina si motorina de sute milioane euro?Ba da.Mergind acolo, traian basescu a musamalizat dosarele penale de care nu s-a mai auzit nimic-s-au ingropat…..De cine credeti?Hai sa va zic cine erau procurorii sefi-deliorga cristian dus la CSM cu dosar penal musmalizat de coruptie in caz concurs procurori sefi -si amanta sa ,Adina Florea-oameni de casa ai lui trian basescu….Dat afara din magistratura de CSM ,procurorul Nita Teodor, a devenit avocatul mafiei-inclusiv al lui Zelca -pina mai ieri ospatar la Nejloveanu -restaurant Balada ,devenit miliardar in euro-DNA nu intreaba de unde are averea ilicita?-asociat cu radu mazare in hoteluri- clan fratii si hotii de benzina-vinduta la Primo….Stiti unde a primit teodor nita vila de milioane euro? In cartier Primo- facut din banii de benzina si motorina furata de acest grup infractional organizat-exista rapoarte DGIPI-strict secret….Apoi Teodor Nita in 2007 a fost reprimit fara concurs ,procuror, ,de traian basescu prin decret prezidential…Asa s-au ingropat multe dosare penale ,inclusiv cel de santaj al lui -mircea basescu si tiganii mafioti ai lui bercea mondialu,si s-au facut la comanda dosare penale-inclusiv mie-impotriva celor care au avut curajul sa i infrunte si sa spuna adevarul…Dumnezeu le da pedeapsa acum…Mai departe-la botezul puiului de tigan,in spate aparte inclusiv cind da bani-din spagi?-TESELEANU-sef vama port Sud Agigea controlata in totalitate de mafia familiei traian basescu si mircea basescu….Seful vamii Constanta la botezul unuor mafioti-SRI si DNA nu au vazut? Stiti ce inseamna asta?Ei bine prin acest port vin containerele cu marfa contrabanda-suta la suta -din China in Uniunea Europeana marfa de contrabanda contrafacuta-Abibas in loc de Adidas,Mike in loc de Nike etc-e un scaner ultramodern care nu functioneaza la misto-DNA nu stie?….Unde se vinde marfa asta? La complex NIRO-und seful e sef la UNPR condus de Gabriel Oprea ministru de interne ,general securitate ,ofiter ascuns mason grad mare…Unul diin sefii NIRO, este Ion Badea -fost ofiter DNA-ptr protectie si angajat la OTV-emisiune in fiecare luni la dan diaconescu.Containerele firmei Triton ale familiei basescu-conduse de Anca Ivascu-directoare BRD Constanta care dadea mafiei tiganesti milioane euro cu acte false si nu i mai urmarea pe tigani-caz str 3 nr 2 din Ovidiu jud Constanta- veneau cu tigari,droguri,arme si marfa contrabanda.Protectia era asigurata de cei amintiti.UNPR era in echipa lui traian basescu-boc-in 2008 si 2009 cind ponta victor era ministru ptr relatia cu parlamentul in guvernul Boc-si facea cu traian basescu Noul Cod Penal care scotea marea coruptie in afara legii..Verificati daca nu credeti…Acum UNPR a tradat echipa lui traian basescu si a trecut cu generalii sai corupti ,masoni ai SRI.SIE,DNA,SPP etc in echipa de masoni penali ai lui ponta victor si sebastian ghita -patron Romania Tv si membru comisia de control SRI-mai sa vezi….Complexul Comercial Europa e al lui nicu gheara -cel care i-a dat ptr campanie electorala lui traian basescu 6 milioane euro sa scape de generalul DGIPI Ardeleanu zis si Vulpea…Dar Vulpea avea dosare despre toti…Mare mason si el s a retras la Cluj-orasul masoneriei care conduce tara -si si a lasat baiatul sa fure cu baietii lui Magureanu sef SRI si altii-baietii tineri din energie-echipa lui ponta victor si dan sova-evrei masoni mafioti….E o cloaca .,un wc plin de diaree aceasta tara..Vechi si noi securisti ne conduc..Fraierii doar voteaza ptr o bere si un pui..Hai ca va da mazare un pui moca ,din banii nostri ai celorlati…..Toti sint corupti…George Maior ,omul lui traian basescu-sanchi-e nasul de cununie al lui ponta victor-casatorie ordonata de masonerie- ca gaj ptr furaciune…Asa cum iliesu ion a luat o pe nina -la ordin evreiesc bolsevic cum se purta si se poarta…..Maine, despre relatia lui bercea mondialu cu mafia SRI,securista ,magistrati si Vilcov -primar Slatina pdl acum deputat PSD, mina dreapta a lui ponta victor-vezi Rosia Montana si Pungesti-sotul…Laviniei Sandru de la Realitatea TV ,platiti de Sorin Ovidiu Vintu {,amanta?} lui gusa-omul lui trian basescu,mircea geoana ,psd si pdl…In cine dracu sa mai ai incredere? In nimeni-

    http://metincerchezblog.blogspot.ro/2014/06/romania-o-tara-condusa-de-mafia.html

    http://www.napocanews.ro/2010/02/tiganii-si-au-facut-serviciu-secret.html

    Senatorul PNL, Ioan Ghise, pare foarte hotarat sa duca la indeplinire procesul de demitere al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
    In contextul scandulului izbucnit, ca urmare a retinerii fratelui sau, Mircea Basescu, in care este implicat indirect si Traian Basescu, Ioan Ghise solicita demiterea Presedintelui Romaniei.

    In acest sens, acesta a depus astazi la Senat un proiect de hotarare al carui obiectiv este finalizarea, printr-o hotarare oficiala, a referendumului naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

    Senatorul liberal isi explica demersul invocand urmatoarele argumente:

    1. Curtea Constituţională a României (CCR) NU poate să exercite suveranitatea poporului în nume propriu.

    2. CCR NU are dreptul Constituţional de a pune (instala, numi, desemna) în funcţia de Preşedinte al României pe niciun cetăţean.

    3. Parlamentul este obligat să finalizeze procedura referendumului naţional printr-o Hotărâre în constatare (conform art.95, alin.(3), coroborat cu art.97 şi art.98, alin.(1) din Constituţie).
    Această Hotărâre a Parlamentului trebuie:

    – să constate dacă preşedintele României a fost demis sau nu de către popor şi să declare funcţia vacantă, după caz;

    – să anuleze Hotărârea Parlamentului de suspendare din funcţie a Preşedintelui României;

    – să stabilească termenul în care Guvernul va organiza alegeri pentru funcţia de Preşedinte al României.

    http://www.pesurse.ro/2014/06/23/exclusiv-ioan-ghise-ii-da-sah-mat-lui-traian-bases.html

    Ar fi interesant daca initiatorul ar fi fost altul…dar asa Ghise, informator, nu are credibilitate…

    http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/06/basescu-folosit-banii-din-taierea.html

    http://stareanatiunii.com/basescu-si-cu-ponta-capii-mafiei-politice-din-romania.html

    http://www.comisarul.ro/politic/top-25-cei-mai-boga%C5%A3i-baroni-din-administra%C5%A3ia-loc_75585.html

    Apreciază

  22. Adrian Zglobiu said, on iunie 24, 2014 at 12:45 pm

    Mircea Basescu ju sta intre pachete de muschi , nu are parte de WC turcesc in mijlocul celulei, nu are parte de o saltea putreda de 30 de ani, nu tremura de frica intre talhari si spargatori plini de tatuaje, nu a fost luat cu duba in fiecare zi la Palazu Mare, nu i se porneau si opri reportofoanele in bataie de joc, camerele de luat vederi la anchete nu au aparut la spartul targului, politaii nu au incalcat proprietatiile rubedeniilor lui Mircea fara mandat, doctorii nu isi bateau joc de el inainte de teste si dupa aia porneau reportofoanele , nu mananca mancarea din puscarie ca e baiat subtire prezidentiabil etc. Acum e bolnavior, il doare inima pentru o operatie din tinerete dar pe mine dupa ce mi-au sucit coloana securistii lui nimeni nu m-a intrebat de sanatate. Eram ca un cobai purtat la toate analizele si nici un doctor nu mi-a spus un cuvant despre rezultatele radiografiilor, a testelor de sange(doua fiole, culmea!) si asa mai departe.
    De fapt avem doua Romanii: Romania fraierilor ca mine si Romania lor a clanului de interlopi care declara morti batrani si ii jefuieste in sistemul lor mafiot. Ce e mai grav? Un scuipat sau jefuirea unor batrani in care talharul se plimba liber pentru ca e ginerele marelui calau?

    Apreciază

  23. Romeo said, on iunie 24, 2014 at 2:51 pm

    Pe un post TV un comentator afirma:
    Pe vremea PSD-ului, dadeai spaga si iti rezolvai afacerea.
    Pe vremea PDLului, dadeai spaga, ti se lua afacerea si intrai la inchisoare.

    Tot pe un post TV Viorel Catarama: partidele politice sunt niste clanuri mafiote. Trebuie op autoritate statala care sa guverneze fara parlament si sa lichideze aceste clanuri mafiote care se numesxc partide.

    Mitica Dragomir – pe vremea cand pe canalele de sport mai scapa niste adevaruri: oamenii care investesc in fotbal se trezesc cu dosare la DNA. De aia sunt tot mai putin acesti investiori.

    Pe un alt post TV: In Romania romanii nu mai pot face afaceri….

    In top 100, romanii sunt pe cale de disparitie. Pretul gazelor l-a facut pe patronul F C Astra, Ioan Nicolae sa inchida ultimele fabrici chimice comuniste, pt ca devenisera nerentabile.

    Daca mergi in hala Obor, unde evaziunea fiscala e in floare, vezi ca zaharul si uneiul de la taraba e mai scump decat cel de la Auchan, Carefour…

    Guvernarea Basescu in special, a ruinat si putinii investitori romani, care prin coruptie, evaziune fiscala si alte mertode ale perioadei de traniotie prinesera un pic de cheag…

    Apreciază

  24. Romeo said, on iunie 24, 2014 at 2:55 pm

    ‘Procurorii’ Turcescu (B1Tv) si Cartianu (Adevarul), l-au facut albie de porci pe dl Iacobescu, musamalizand ancheta de coruptie contra clanurilor Basescu&Borce.

    Adevarul sa faca ciocu’ mic pt ca este parte a actelot de coruptie.

    Dl ‘colonel’ Turcescu, este evreu, deci exista o cardasie de interese la nivel corporatist-transnational.

    Apreciază

  25. […] Chestiunea BASESCU – BERCEA MONDIAL. Partea vizibila a unui PUROI extirpabil? Sau deja METASTAZA? […]

    Apreciază

  26. […] Chestiunea BASESCU – BERCEA MONDIAL. Partea vizibila a unui PUROI extirpabil? Sau deja METASTAZA? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.