SACCSIV – blog ortodox

Evreul MARK GITENSTEIN. Un alt exemplu, ca sa intelegem mai bine

Posted in EVREI, MARK GITENSTEIN, Romania, SUA by saccsiv on iulie 4, 2014

04-05_Gitenstein_OC

Foto: http://www.evz.ro/ambasadorul-sua-mark-gitenstein-a-parasit-romania-1015881.html

   Mark Henry Gitenstein, ambasador al SUA in Romania intre 2009 – 2012.

Evreu, cu bunici emigranti din Botosani.

Partener al firmei de avocatura Mayer Brown fondata in secolul 19 de Levi Mayer.

Cercetator principal la Brookings Institution. Asta e cu Rockefeller:

Personalitati si organizatii: BROOKINGS INSTITUTION

Cititi va rog si:

Ambasadorul SUA in Romania, evreul MARK GITENSTEIN, ne indeamna SA FIM MULTUMITI CA NU SUNTEM IMPUSCATI DE PE ACOPERISURI …

Ambasadorul SUA, EVREUL Mark Gitenstein: Sunt foarte dezamagit de decizia BNR de a emite o moneda cu patriarhul Miron Cristea

Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia “Asta e viata” cu motto-ul lui Barack Obama „YES, WE CAN”

   Iata si ce putem citi la DOSAR DE POLITICIAN: Mark Gitenstein, cel mai puternic politician al României:


Imediat după ce mandatul său de ambasador la Bucureşti s-a încheiat, avocatul Mark Gitenstein a fost ales în Consiliul de Administraţie al celui mai mare fond de investiţii din România, numit Fondul Proprietatea. Acest fond este administrat de compania americană Franklin Templeton, care este la rândul ei un fond de investiţii, deţinut de alte mari fonduri de investiţii. Gitenstein a fost propus în conducerea Fondului Proprietatea către fondul de investiţii City of London. Alături de Gitenstein în conducerea Fondului Proprietatea a fost ales şi Sorin Mândruţescu managerul pe România al importanţei companii americane Oracle. Mândruţescu a fost până recent preşedintele AMCHAM- adică al Camerei de Comerţ Americane la Bucureşti şi este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului ambasador Gitenstein.
Acum Mândruţescu este impus de către ambasada americană, de către Trilaterală şi FMI în conducerea mai multor companii de stat strategice printre care se numără şi CFR SA.
Revenind la activitatea prodigiosă de lobbyist a fostului ambasador Gitenstein din Statele Unite, acesta a reprezentat interesele industriei de armament şi a marilor companii din sectorul energetic, printre care şi Exxon Mobile cea care va exploata rezervele de gaz natural descoperite în Marea Neagră. Spre finalul carierei, Gitenstein a reprezentat cea mai importantă instituţie de drept privat din SUA, Camera de Comerţ a SUA- entitatea prin care marile corporaţii americane influenţează deciziile politice ale Congresului American în redactarea legilor privind comerţul. Nu întâmplător Fondul Proprietatea, inventat iniţial de politicienii români pentru a despăgubi pe cei care au fost deposedaţi de bunuri de către regimul comunist, deţine pachete de acţiuni la toate companiile de stat din sectorul energetic: Petrom- OMV, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz şi Nuclearelectrica, dar şi la Regia Naţională a Sării- SALROM. Practic, Fondul Proprietatea are o capitalizare de peste 45 % din valoare pe afaceri din sectorul energetic. De tot acest sector se va ocupa şi Mark Gitenstein. Fondul Proprietatea influenţează direct politică energetică a României…
Practic, piesele jocului complex de putere din România care are resorturi economice- nimic altceva din păcate- sunt toate la locul lor. România trebuie să cedeze marile exploatări de resurse naturale: cărbuni, aur, cupru, alte metale, gaze naturale şi petrol în favoarea unor corporaţii de preferat nord-americane. Ca şi în cazul cuprului, România va primi privilegiul să vândă la export minereul şi resursele, cu alte cuvinte ţara noastră nu mai are capacitatea de a procesa resursele naturale şi atunci le va exporta, asemenea ţărilor bananiere din Africa care îşi vând bogăţiile naturale. Ele vor fi procesate în alte ţări şi pentru că vor fi cumpărate ieftin vor alimenta noua industrie care s-a dezvoltat peste ocean.
Comentariu saccsiv:

   Exxon Mobile e cu Standard Oil, adica tot cu Rockefeller:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Din articol mai afla ca Gitenstein e amic cu generalul NATO Wesley Clarck, adica asta:
ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Cel ce zicea:

„Nu există nici un loc in Europa moderna pentru statele pur etnice. Asta-i o idee din secolul al 19-lea si incercam sa trecem in secolul 21 si o vom face cu state multi etnice.”

Si el evident implicat nu doar in politici ci si foarte adanc in economic.

Cititi va rog si:

Chestiunea BASESCU – BERCEA MONDIAL. Partea vizibila a unui PUROI extirpabil? Sau deja METASTAZA?

Traian Basescu il asigura pe Richard Morningstar ca-i va prosti pe romani in chestiunea gazelor se sist

Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine …

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ionut said, on iulie 4, 2014 at 10:02 am

  Vreau sa spun, in primul rand, ca nu-l suport pe individul asta, incepand din vara lui 2012, cand s-a amestecat cu …. (si aici fac o pauza, ca sa nu folosesc cuvinte nepotrivite) in problemele interne ale Romaniei, pulverizand ideea de democratie. O persoana ai carei stramosi au trait in Romania ar fi trebuit sa aiba mai mult respect fata de tara de origine. Dar nu, s-a comportat ca un guvernator al unei colonii, al unui stat-marioneta.

  Pe de alta parte am o sugestie (si sper din tot sufletul sa nu fiu inteles gresit): sa nu folosim apartenenta la o etnie ca argument pro sau contra cuiva. De ce? Din cateva motive foarte simple:
  1. Poate da apa la moara celor care ne acuza de anti…;
  2. Pentru ca suntem si noi patiti, in sensul ca daca unii de-ai nostri (nu sunt numai tigani, sunt si romani) comit tot felul de faradelegi in Occident, suntem bagati in aceeasi oala cu ei si judecati laolalta.

  Repet, vreau sa nu fiu gresit inteles. Nu sunt nici „politically corect”, nici nu ader la (non)valorile neoliberale. Etnia nu si-o alege nimeni. Pur si simplu te nasti cu ea. Insa daca esti nemernic sau camatar sau mincinos sau hot de buzunare, asta da, tine de liberul arbitru.
  Cred ca esentiala este devoalarea mecanismelor perfide prin care anumite structuri, oculte sau nu, paraziteaza economia Romaniei.
  Ca si cetatean al acestui stat, ma intereseaza LOIALITATEA si ONESTITATEA acelor concetateni care detin demnitati publice, INDIFERENT de etnia lor. Si n-are nimeni ce sa-mi reproseze pentru faptul ca doresc sa cunosc aceste lucruri.

  Apreciază

 2. Ionut said, on iulie 4, 2014 at 10:49 am

  As vrea sa mai adaug ceva in ceea ce priveste amestecul repetat al unor oficiali ai SUA in politica interna a Romaniei si in legatura cu comentariile acestora cu privire la gen. Antonescu, holocaust, stat de drept etc. (ca tot e 4 iulie azi).

  Acestora trebuie sa li se aduca aminte (cu deosebita stima, bineinteles) de urmatoarele fapte:
  – In urma bombardarii oraselor Hiroshima si Nagasaki au murit cateva sute de mii de oameni nevinovati de toate varstele (adevarat holocaust), fapte pentru care nici un oficial american nu a dat socoteala in fata vreunui tribunal international (sau sovietic);
  – Americanii si-au deportat cetatenii de origine japoneza din cauza unor prejudecati ( http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/lagare-democra-ie-sua-i-intemni-ceta-enii-origine-japoneza-timpul-razbo );
  – Anual, regimul armelor de foc cauzeaza in SUA un numar imens de victime;
  – In unele state americane nu s-a abolit pedeapsa capitala, desi a fost dovedita existenta unor erori judiciare grave;
  – Atacarea Irak-ului, in care a fost atrasa comunitatea internationala, s-a facut pe baza minciunii ca Saddam ar detine arme de distrugere in masa; in urma agresiunii au murit 3.000 de militari americani (mai multi decat victimele de la WTC de la 11.09.2001) si zeci de mii de irakieni; vedem astazi care e rezultatul final al acestei invazii.

  Apreciază

  • Petru said, on iulie 4, 2014 at 1:09 pm

   Nu stiu daca e cunoscut faptul ca Hiroshima si Nagasaki au fost cele doua orase japoneze cu cel mai mare numar de crestini din intraga tara, inainte de terminarea razboiului…

   Apreciază

  • tataia said, on iulie 4, 2014 at 1:20 pm

   De acord cu tine cu o singura exceptie…regimul armelor si munitiilor este foarte bun in SUA. Asa ar trebui sa fie peste tot in lume. Faptul ca armele fac anual victime nu este deccit o indotrinare democrata (stingista). In realitate guvernul vrea ca cetatenii sa nu detina arme pentru a nu se mai putea apara impotriva organelor de represiune ale statului (politie, jandarmerie si care or mai fi alea in diversele tari ale lumii).

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 4, 2014 at 1:37 pm

    tataia

    Rezolva insa stapanii SUA repede si treaba asta.

    Apreciază

 3. kosk said, on iulie 4, 2014 at 11:23 am

  azi e 4 Iulie ‘ziua exceptionalismului american’ sarbatorit la „US Embassy’ cu hamburgeri si cola de toti tradarorii Romaniei , apoi urmeaza ’14 Iulie’ ziua ‘exceptionalismului francez’, parada pe Champs Elisee si benchet cu artificii,la ambasaba Frantei.. si ca un corolar urmeaza parada din Piata Rosie din Octombrie.

  Apreciază

 4. ionutignat111 said, on iulie 4, 2014 at 12:14 pm

  intelege mai bine, dar nu stiu daca va mai scapa vreodata tarisoara noastra de astfel de capuse…

  Apreciază

 5. tataia said, on iulie 4, 2014 at 1:21 pm

  O fi adevarat? NU o fi? O fi o manipulare tipica a presei?

  http://www.agerpres.ro/sanatate/2014/07/03/tulpini-ale-virusului-h1n1-capabile-sa-evite-sistemul-imunitar-au-fost-create-in-laborator-15-34-24

  Daca este adeverat este foarte posibil sa nu mai avem prea mult timp pina la acea pandemie uriasa pe care o anunta astia de ani buni…

  Apreciază

  • Liliana said, on iulie 4, 2014 at 4:15 pm

   Se pare ca este adevarat.Am citit in pe blogul francez Le chaos controle despre aceasta-oameni de stiinta au acuzat respe ctiva universitate americana pentru ceea ce au creat ,aratind cit este de periculos daca ,,ar fi scapat” (si acesta) din laborator.Acolo era si explicat din ce a fost creat :a fost ,,potentat” virusul h1n1 cu alte( vreo sapte) tulpini de virus.
   Intrebarea este -retorica,desigur-cine finanteaza si cu ce scop aceste cercetari si creatiilor mutante letale?

   Apreciază

 6. stef said, on iulie 4, 2014 at 1:29 pm

  Vedeti si sectiunea de comentarii –

  Apreciază

 7. aniush said, on iulie 4, 2014 at 2:02 pm

  off topic,
  http://mesagerulneamt.ro/2014/07/diversiunea-teodot-sau-dublul-limbaj-al-bisericii-ortodoxe/
  Ceva e ciudat in toate astea. Mi se pare ca exista conflicte chiar intre calugarii Manastirii Petru Voda, asta primul lucru…al doilea ceva e putred in legatura cu staretul Hariton Negrea. E prea multa vreme de cand tace si da inapoi.
  Si apoi cu legionarii…ce are a face iarba cu prefectura?

  Apreciază

 8. aniush said, on iulie 5, 2014 at 4:16 pm

  set,
  Nu ma surprinde. Deja in randurile fostilor presedinti a devenit ceva obisnuit, din pacate. De aia ne bate Dumnezeu!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: