SACCSIV – blog ortodox

O MOARTA VA NASTE UN COPIL? Cum e posibil? Sau de fapt e inca o dovada ca la TRANSPLANT se MACELARESC OAMENI VII?

Posted in DONARE DE ORGAN, MOARTE CEREBRALA, TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on februarie 5, 2014

Va mai amintiti?

O MOARTA A NASCUT UN COPIL. Apoi ORGANELE MOARTEI au fost transplantate la niste OAMENI VII

   Iata un nou caz:

Husband Raises Enough to Keep “Brain Dead” Pregnant Wife Alive, Allow Son’s Birth

 

Soțul strânge suficienţi bani pentru a menține în viaţă soţia gravidă aflată în “moarte cerebrală”, permiteți nașterea fiului său

Dylan Benson a constituit obiectul atenției internaționale prin faptul că strângea bani pentru factura de servicii medicale în vederea menţinerii în moarte cerebrală a soţiei sale gravide, până ce fiul său nenăscut urma să se nască. Astăzi, Benson şi-a îndeplinit obiectivul de strângere de fonduri, așa că poate acoperi cheltuielile enorme asociate cu salvarea vieții fiului său.
După doar o săptămână de la o controversă națională din Texas în ceea ce privește un soț ce a permis ca soţia sa însărcinată să fie deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă, astfel ucigându-şi fiul nenăscut, apare un caz similar în Canada. Dar, de data aceasta, bărbatul s-a implicat în a permite copilului său să trăiască.
Robyn Benson era însărcinată în 22 de săptămâni, când a suferit brusc o hemoragie cerebrală. Soţul ei, Dylan, a ieşit să-i cumpere medicamente pentru dureri de cap şi, când s-a întors, Robyn zăcea inconştientă pe podeaua băii, dar încă respirând. Deși profesioniştii domeniului medical au făcut încercări de a o readuce la viaţă, medicii au descoperit că sângele i s-a scurs în creier şi i-au spus lui Dylan că Robyn nu-şi va reveni niciodată
Cu toate acestea, medicii au ţinut-o pe Robyn în viaţă pe parcursul ultimelor săptămâni pentru ca fiul lui Dylan, Iver Benson Cohen, să se poate naște. Iver va avea 34 săptămâni când doctorii vor efectua o cezariană pentru a-i da naștere. Aşa că, la 04 februarie 2014, fondul pentru copilul Iver a ajuns la 81.478 dolari de la ţinta de 36.000 dolari.

Pe site-ul lui, Dylan explică ce s-a întâmplat: “La data de 28 decembrie, mi-am pierdut soția în urma unei neaşteptate hemoragii craniene. La acea vreme, ea era însărcinată în 22 de săptămâni.
În acea sâmbătă de dimineaţă, ea a vomitat, apoi a început să se plângă de o durere de cap pătrunzătoare și mi-a cerut să merg la farmacie pentru a-i cumpăra nişte tylenol să îi treacă. Când m-am întors, zăcea inconștientă, dar încă respirănd, în baie. Am sunat imediat la 911. Ambulanța a venit, și au încercat s-o resusciteze timp de o oră înainte de a o transporta la spital. La spital au descoperit că soția mea a suferit o scurgere masivă de sănge către centrul creierului, că este prea mult sănge şi prea mare presiunea acolo, astfel că distrugerea creierului e ireparabilă.

În mod devastator, soția mea , Robyn , a devenit moartă din punct de vedere cerebral. Medicii au efectuat o operație pe creier soției mele pentru a drena o parte din excesul de sânge. Bazaţi pe decizia mea, ei încearcă să-i țină corpul în viață până la încă șapte săptămâni (posibil până când ea se apropie de 34 de săptămâni de sarcină ). Incredibil, au reuşit deja să facă acest lucru cu succes timp de 5 săptămâni. Logica pentru care se face aceasta este aceea că, dacă ei pot păstra corpul ei în viață, permiţând copilului nostru să crească, i se va da fiului nostru nenăscut ( numele lui va fi Benson Cohen Iver ) o mare șansă de supraviețuire în urma unei operaţii de cezariană atunci când timpul va veni . Doctorii spun că acum şansele lui de a trăi sunt cu 80% mai mari şi cresc cu fiecare zi. Există aproximativ 30 de înregistrări medicale publicate în care astfel de încercări s-au făcut şi până acum, în mod suprinzător, toate au fost reuşite. În timpul ultimelor cinci săptămâni , corpul lui Robyn încă a făcut cea mai bună treabă. Pulsul şi tensiunea arterială se menţin în cea mai mare parte fără ajutor extern. Este esenţial că doar creierul ei nu funcţionează şi, din nefericire, ea nu-şi va reveni din moarte cerebrală.
Familia noastră și prietenii apropiați mă suţin şi toţi gândesc că soţia mea ar dori că eu să încerc să-i ofer copilului noastru cea mai bună viaţă posibilă, aşa ca asta e ceea ce am de gând să încerc şi să fac. Presupunând că operaţia de cezariană va fi un succes, desigur că fiul meu va petrece în spital câteva săptămâni sub îngrijire intensivă până când va fi gata să-mi fie încredinţat.

În momentul de faţă îmi petrec timpul cu familia şi prietenii apropiaţi şi, bineînţeles, merg la spital să-i vizitez pe Iver şi Robyn şi sperând în fiecare minut că starea lor de sănătate va rămâne aceeaşi.
Ea a fost stânca mea. A făcut atât de mult pentru noi, și nu pot să cred că nu voi mai putea vorbi cu ea din nou vreodată. Este foarte dificil pentru mine să realizez că fiul nostru va creşte fără să-şi întâlnească vreodată minunata sa mamă. Şi că va trebui să ne luăm rămas bun de la ea în orele în care îl vom vedea pe Iver pentru prima dată.

De ce strângem fonduri și unde vor merge:
Din cauza stresului acestei situaţii, și faptului că nu se știe când vor încerca să-l scoată pe Iver (dacă trupul lui Robyn devine instabil, e posibil să fie nevoie să-l scoată pe Iver în decurs de minute sau zile ), eu sunt în imposibilitatea de a lucra. Cea mai mare parte a concediului meu actual şi viitor mă va determina să câştig numai 55% din salariu. Sunt pe cale să devin un părinte singur. Concediul de paternitate este de doar 35 de săptămâni, și este probabil ca voi petrece primele 6-8 din acestea în spital cu Iver înainte de a putea să-l iau acasă. Voi avea nevoie de fonduri pentru facturi, produse pentru copii, îngrijire în timpul zilei, îngrijirea locuinței, mâncare și transport.

Apreciem sincer pe toţi cei care au rupt din timpul lor pentru a citi aceasta şi pe cei capabili să ajute, indiferent de sumă.

Vă mulțumim și aveţi grijă de voi,

Dylan și Iver ”

Wesley Smith, un avocat specializat în etică pro-viaţă a comentat cu privire la situație:

Este acesta un alt caz în care unii ar denigra menținerea în viaţă a mamei ca fiind nedemnă, așa cum s-a întâmplat în tragedia Marlise Munoz? Sau gestația este acceptabilă în acest caz, din cauza dezvoltării continue a acestui copil nenăscut?

Sau, faptul că copilul este dorit de tatăl său face diferenţa morală? Sau, chiar dacă nu ar fi fost dorit, deoarece copilul se dezvoltă până când se poate naşte în siguranţă?

Dacă apreciem viaţa unui copil nenăscut pentru că el sau ea este o fiinţă umană în curs de dezvoltare, aceasta va fi opinia finală.

Dacă ne gândim că valoarea unui fetus este dependentă de sentimentele celor cu puterea de a decide dacă se continuă sau nu sarcina, rămâne prima opinie. ( cea din cazul precedent, Marlise Munoz)

Cred că un copil nenăscut ar trebui să fie considerat ca având valoare prin propriul său drept la viaţă, dorit fiind sau nu. El sau ea este o fiinţă umană în formă incipientă. Orice ar crede alţii, nu se schimbă această natură intrinsecă.

   Comentariu saccsiv:

Si mai demonstreaza ceva extrem de important cazul de mai sus …

Cititi va rog si:

ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (20.01.2013): TRANSPLANTURILE – donatie sau crima?

Transplantul de organe – ucidem ca sa “salvam” vieti (un text ce l-am scris pentru revista bisericii penitenciarului)

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. lorena said, on februarie 5, 2014 at 6:21 pm

    Va invit sa urmariti un film documentar tulburator de frumos-PACATOASA TEODORAprezintă, cu obiectivitate laică şi umilinţă creştină, pregătirea şi ritualul de nuntire al tinerei fete cu DomnulLumea prezentată de regizoarea Anca Hirţe este curată, aproape copilărească: peisajele de la Mânăstirea Văratec sunt de o frumuseţe tulburătoare, iar viaţa măicuţelor lină. E o lume a bucuriei şi aprecierii pentru lucruri ce pot părea mici, precum un fulg de nea sau primele fructe coapte din grădina Mânăstirii. Unele cadre sau momente ale documentarului surprind pentru ochii noştri profani, Edenul în simplitatea şi puritatea sa. Ritualul prin care Teodora intră în rândul măicilor la Mânăstirea Văratec este deosebit de emoţionant. Regizoarea reuşeşte prin prin cadrele alese şi efectele de
    montaj să includă spectatorul în acest ritual. Deşi în sală, eşti mai aproape de Teodora şi-i înţelegi emoţia. “Păcătoasa Teodora” a obţinut premiul Astra Film, (Competiţia România -Festivalul de Film Astra, Sibiu, 2011) şi a fost nominalizat la Premiile GOPO 2012, secţiunea cel mai bun documentar. În luna mai 2012, “Păcătoasa Teodora” poate fi vizionat la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Filmului European la Bucureşti (3 – 13 mai), Braşov (10 – 13 mai), Timişoara (17 – 20 mai), Tîrgu-Mureş (17 – 20 mai) şi Iaşi (24 – 27 mai). “Filmul Ancăi Hirte este tulburător. Aş avertiza însă cititorul să nu treacă peste faptul că impresiile şi părerea mea sînt subiective. Foarte subiective. De aceea, dintru început, aş spune că am simţit nevoia să văd filmul de două ori, oscilînd între a mă lăsa subjugată fie de conţinutul lui, fie de imaginile nemăsurat de frumoase ale lui. Este, fără
    îndoială, un documentar foarte artistic.” (Aurora Liiceanu, Dilema Veche) “Păcătoasa Teodora” nu este un film trist şi nici un documentar sobru. Este povestea unei bucurii, pe care lumea din afara sălii de cinema nu ştie (încă) să o cuprindă.
    Vizionare placuta!

    Apreciază

    • G-man said, on februarie 6, 2014 at 11:36 am

      As spune fericita Teodora . Sa dea Domnul Cel in Treime Slavit , sa ajungem cu toti sa fim mirese ale lui Hristos!

      Apreciază

  2. Maria said, on februarie 5, 2014 at 8:10 pm

    Nu-i indicat sa te uiti la filme , pentru a cunoaste Ortodoxia in toata plinatatea ei .
    Nu poate fi lucrarea Duhului Sfant , care nu iese din Biserica lui Hristos , sa se manifeste pe scena sau pe ecranele televizoarelor .

    Apreciază

    • Mihai said, on februarie 5, 2014 at 8:46 pm

      nici chiar asa, nu stim noi caile lui Dumnezeu.

      Apreciază

      • ultimate2050 said, on februarie 5, 2014 at 9:48 pm

        Doamne ajuta. -Maria cerceteaza si intelege ce inseamna ,ceea ce Domnul nostru Iisus Hristos a zis :MILA VOIESC SI NU JERTFA !

        Apreciază

  3. lorena said, on februarie 5, 2014 at 9:17 pm

    @Maria
    Daca ai fi citit ceva despre acest film, ai fi aflat ca este un film documentar, facut cu maicile manastirii de la Varatec,nu artistic, jucat de actori.Exista niste realitati, din manastire, la care noi, ca mireni avem rar ocazii de acces.Sa nu fim totusi prea intransigenti, asa e si cu blogurile, de ce sa deschidem un ecran de calculator ca sa avem acces la informatii, cand le putem lua din biserica, nu?

    Apreciază

    • Maria said, on februarie 6, 2014 at 11:00 am

      lorena,
      Despre maicile dela Varatec stiu doar , ca cincizeci dintre cele vreo cinci sute , nu vor sa accepte pecetea lui antihrist , deocamdata cipul l-au refuzat si, mai stiu ca stareta de acolo Iosefina Giosan , le-a pedepsit (nu stiu cu ce drept , pune stapanire pe sufletele celor din manastire ), sa nu mai poarte scofele .In prezent nu cunosc ce s-a mai intamplat de atunci , insa eu cunosc multe maici de acolo care fac parte din „suita „manastirii iar celelalte sunt puse la coada vacii . Probabil ca cele din „suita ” au „jucat” si in film .Sora draga , mergi in Sfanta Biserica a lui Hristos si te roaga , ca din filme si scenarii despre Dumnezeu , nu devii un ortodox pe masura .
      Stareta actuala de la Varatec , este sora episcopului Romanului Ioachim Bacaoanul , prieten bun cu Patriarhul , ecumenist etc etc .Ii cunosc bine pe acesti frate si sora si ce fac prin manastiri .Sunt pro-cip . Ce se mai poate spune , iar pe multi ii smintesc (ma refer la cei din viata monahala ), ii fac sa alunece in plasa Ecumenismului satanist .
      Iti place asta ?
      Ce ne trebuie filme , daca sunt puzderie de carti ortodoxe la indemana oricui si biserici unde sa ne inchinam?

      Apreciază

    • Maria said, on februarie 6, 2014 at 1:28 pm

      Da , am vazut filmul documentar , am recunoscut stareta si cateva din suita staretei , acest film nu-i deloc relevant in ceea ce priveste viata din manastire , Varatecul are aproape 500 de maici , iar filmul trebuia sa scoata in evidenta munca din manastire , nevointele maicilor si nu trasul cu sania , aparatura moderna electrocasnica din bucatarie cu care fac paine , rasete , iar acel mirean care o pipaia sa-i ia masura la talie , ceea ce nu-i permis conform regulelor .
      Daca a vrut sa scoata in evidenta doar „ritualul ” tunderii in monahism a acelei fete , mesajul acestui documentar este limitat in ceea ce priveste viata de manastire .
      Recomand un documentar constructiv , cu adevarat reusit si instructiv si pentru alte asezaminte monahale , cel facut la Manastirea Sihastria , care a fost dat pe tv Trinitas , in urma cu vreo 5 ani , un documentar , despre nevointele si preocuparile calugarilor de la Sihastria Neamt .
      Acel film , este demn de vizionat , pt ca arata viata reala a manastirii , si nu o maimutareala de la Varatec .
      Vizionati-l si comparati-l .
      Cuvintele staretei catre cea primita in obste :” . . .nu ma indoiesc de ascultarea fratiei tale . . . . .”,
      Sigur , daca nu vei primi carnetul de sanatate cu cip , jos scofa !

      Apreciază

      • Maria said, on februarie 6, 2014 at 1:33 pm

        Iar faptul ca i-a bagat cameramanul camera in gura acelei fete care canta la strana , este de-a dreptul batjocoritor .

        Apreciază

  4. blue said, on februarie 5, 2014 at 9:20 pm

    Gabi
    E totul foarte în regulă câ timp folosim acel trup fiind în viaţă. Pentru a perpetua o altă viaţă, de pildă. Dar când îl folosim pentru altă viaţă omorându-l, nu mai e moral. E ori crimă, ori profanare de cadavre. Ori şi una şi alta.
    Unde tragem linia între viaţă şi moarte, cât timp nu noi dăm viaţă, ci Dumnezeu? Dacă tu consimţi să-ti donezi organele „după moarte”, vei avea certitudinea naivă că nu va veni o zi în care vei fi vânat, de pildă, pentru organe, tu sau copiii tăi?

    Marius
    Eu am văzut cum un om „mort” s-a ridicat din sicriu în biserică în timpul slujbei de înmormântare. Moartea cerebrală e un concept inventat pentru a justifica anumite experimente. Omul e viu sau mort. Cam atât.

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 5, 2014 at 10:45 pm

      Exista greseli de diagnosticare si stari care pot fi confundate cu moartea cerebrala, dar din moarte cerebrala propriu-zisa nu se mai ridica nimeni. Unele organe pot fi mentiunte in functiune pentru un timp in anumite scopuri (transplant sau, in cazul de care e vorba aici, ducerea la termen a unei sarcini), dar omul nu mai poate fi readus la viata. Moartea cerebrala presupune deteriorarea iremediabila a creierului si prin urmare pierderea definitiva a personalitatii si a oricaror sanse de recuperare.

      Apreciază

      • blue said, on februarie 5, 2014 at 11:22 pm

        Marius, eşti conştient că, spunând „omul nu mai poate fi readus la viata”, îl elimini din ecuaţie pe Dumnezeu, Creatorul vieţii, şi-L înlocuieşti cu concepte medicale? Sau, ca să evităm o polemică inutilă, întreb direct: eşti ateu?

        Apreciază

      • Marius said, on februarie 6, 2014 at 1:49 am

        Nu sunt ateu si este evident ca ma refer numai la ceea ce putem determina noi la ora actuala prin stiinta, nu la situatii miraculoase si deci de neexplicat prin stiinta. Medicina moderna nu poate readuce pe cineva la viata din moarte cerebrala. Nu vad cum crezi tu ca-l elimin pe Dumnezeu din ecuatie.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 6, 2014 at 4:36 am

        Marius

        Faptul ca stai la calculator este extrem de miraculos. Ca te culci si te scoli.

        Stiinta nu explica aproape nimic. Doar se lauda ca ar explica multe. Tot ce zic ei ca explica sunt de fapt in general niste observatii.

        De exemplu legat de tema: ce este viul? Cum a aparut acest viu din nimic in asa zisa „ciorba primara”? Cum a aparut primul organism unicelular? Dar restul pana la om?

        Nu raspunde la nimic stiinta, doar o baga pe aia cu miliardele de ani. Si daca i se pare insuficient, o mai baga si pe aia cu mama natura. In rest repeta de foarte multe ori cuvantul evolutie. Adica baliverne multe.

        Pentru stiinta totul e in creier. Nu exista suflet. Iar inima e doar o pompa.

        Ai auzit de acest caz?

        VIDEO: Un copil fara cerebel socheaza lumea medicala …

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/15/video-un-copil-fara-cerebel-socheaza-lumea-medicala/

        Apreciază

    • Maria said, on februarie 6, 2014 at 11:03 am

      Sunt si cazuri cand au gasit morti dupa ce i-a dezgropat la 7 ani , intorsi in mormant , Doamne fereste sa fii ingropat de viu .Asta-i moartea cerebrala , se poate reveni la viata daca vrea Dumnezeu.

      Apreciază

  5. abc Marin said, on februarie 5, 2014 at 10:13 pm

    dacă donatorul este mort , de ce se mai anesteziază ? din precauție , zic ei , să nu aibă dureri , deci dacă are dureri nu-i mortul mort , deci nici ei nu sunt siguri dacă a murit mortul care este viu căci s-ar descompune și în 8 ani ar fi rămas ăla cu nume de detergent doar oasele , în concluzie prelevatorii de organe sunt niște mecanici care scot motorul de la o mașină zgâriată și o aruncă la fiare vechi , scuzați cinismul , dar e foarte întortochiată problema , mai este ciudat că unii cu o anumită etnie când au nevoie de un organ apar primii pe listă , nu suportă înghesuiala pe lista cu goimi .

    Apreciază

  6. dante said, on februarie 5, 2014 at 11:17 pm

    „…Unde tragem linia între viaţă şi moarte, cât timp nu noi dăm viaţă, ci Dumnezeu?…”

    Corect, care e granita ,bine stabilita, dintre viata si moarte?… caci unde e moarte nu exista viata, e simplu.
    Motivarea chestiunii legate de transplant este asemanatoare cu cea a unui avort provocat in primele luni de viata, cum ca, in ambele cazuri nu ar exista constinta de sine…oare?
    Industria transplanturilor este oarecum la inceput, dar se dezvolta cu o rapiditate fantastica si probabil „viitorul luminos” al medicinii, va provoca noi boli si epidemii, din ce in ce mai complicate.
    Traim intr-un imens laborator al eugeniei, controlat de un imens sistem Mengele, invelit intr-un ambalaj umanist stralucitor.
    De fapt ce a rezolvat stiinta medicala, caci omul moare tot la 80 de ani, daca nu chiar mai devreme decit acum 100 de ani si nu face decit sa se invirta in jurul propriei cozi, atit cit ii permite Dumnezeu.
    Mindrie draceasca, combinata cu neascultare omeneasca, acesta este viitorul sumbru al omenirii.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 5, 2014 at 11:31 pm

      Intrebi ce a rezolvat stiinta medicala? Un singur exemplu: azi rata mortalitatii infantile este minuscula fata de cea de acum 100 de ani. La asta putem sa adaugam si faptul ca in trecut foarte multi copii care se nasteau mureau pana sa implineasca 10 ani de diverse boli care azi nu mai produc aproape nici o victima.

      Apreciază

      • doktoru said, on februarie 6, 2014 at 2:12 am

        Mor ei mai tarziu de altele mai nasoale …in ultimul timp s au inmultit si accidentele de tot felul ,de la masini mici pana la avioane…he,he nu scapa nimeni in viata de aici !!!

        Apreciază

      • Vali said, on februarie 6, 2014 at 9:58 am

        Marius, bati campii aiurea. Nu stiinta medicala a redus mortalitatea ci cresterea nivelului de trai, educatia, igiena. Medicamentele si vaccinarea ridica mortalitatea prin boli mullt mai grave precum autism, leucemii, cancer. E demonstrat stiintific. Iar despre mortalitatea ifantila….ce sa mai zic. In primul rand nu mai exista natalitate ca acum 100 de ani ca sa compari. Nu-i tot aia sa ingrijesti un copil sau 10, intr-o familie.

        Apreciază

  7. abc Marin said, on februarie 6, 2014 at 9:18 am

    Apreciază

  8. dante said, on februarie 6, 2014 at 9:44 am

    @marius
    Cind am zis ca omul contemporan traieste 80 de ani am exagerat putin, de fapt realitatea e alta, daca se trece putin peste 70. Eu iti dau exemplu din familia mea, unde bunicii si strabunicii au trait 104, 97 si 94 ani, cei cu 80 nu ii mai pun in calcul. Hai acuma sa facem o comparatie cu media de virsta la care s-a ajuns acuma gratie medicinii, unde oamenii traiesc in medie la …70 ani.
    Mortalitatea infantila de care tu spui era cauzata din cauza foametei si a malnutritiei din acele vremuri, cind razboaiele erau la ordinea zilei, influentind direct nivelul de sanatate al omului. Dar acuma ce s-a rezolvat, nu mai sint razboaie, dar se vaccineaza, nu mai este foamete, dar se maninca numai otravuri.
    Medicina poate sa controleze evolutia unui vaccin facut la o virsta frageda? De unde atitea boli autoimune la virste atit de mici, de unde nivelul ridicat de cancere, de unde propovaduita „epidemie” de cancer a celor de la OMS?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  9. dante said, on februarie 6, 2014 at 9:46 am

    Sa mai si ridem cu marele nostru „frate” american
    http://www.220.ro/faze-tari/La-Americani-Prostia-Si-Ingamfarea-Merg-Mana-In-Mana/UabYS0B9tS/

    Apreciază

  10. Alex said, on februarie 6, 2014 at 9:57 am

    Din cate am aflat, grecii au pus la punct o tehnologie care pe baza unor celule stem recoltate de la pacient sunt create organe nou noute. Se intelege ca odata implantat un astfel de organ, nu mai exista probleme de imunitate, pacientul nu mai trebuie ca sa ia imunosupresoare, pilule care il omoara in cativa ani.

    Apreciază

  11. anca said, on februarie 6, 2014 at 12:32 pm

    Urmariti filmul „Never let me go” (se poate pe ‘http://filmehd.net/never-let-me-go-2010-filme-online-gratis.html’.) Inima va intelege mai repede decat mintea grozavenia pusa in jocul transferurilor de organe.

    Apreciază

  12. blue said, on februarie 6, 2014 at 6:11 pm

    Marius, ştiinţa omenească este limitată la nivelul speciei umane şi al puterii sale de înţelegere. Viul în sine se află, ca existenţă, la nivel dumnezeiesc. ( că de Dumnezeu a fost creat ). Eu te-aş întreba dacă eşti doctor. Şi, dacă eşti, mi-ar plăcea să aflu răspunsul tău la o întrebare pe care am pus-o tuturor medicilor pe care îi cunosc: de ce există pe teve publicitate la medicamente? Înainte de ’89 nu exista aşa ceva. Cui se adresează clipurile publicitare la analgezice de tot felul, la medicamente care „nu se eliberează fără prescripţie medicală”? Nu era normal ca promovarea unor astfel de produse să se facă în mediul închis al breslei medicale? De ce pe teve? Merge ţaţa Floarea de la Scuturaţii din Deal la doctorul de familie din sat şi îi zice că ea nu vrea aspirină tamponată de la Bayer, ci nurofen pentru răceală şi gripă că a văzut ea nişte îngeraşi la teveu? Care-i scopul pentru care se alocă aceşti bani ( foarte mulţi dealtfel ) dacă nu ar aduce şi profit pe măsură?
    Marius, medicina modernă e o afacere. Ea nu caută şi implicit nu tratează cauza bolii, ci doar îi combate efectele. Când efectul distruge ireversibil organismul uman, îl consideră ca pe o jucărie stricată şi îl aruncă, trecând la altul. Medicina modernă te minte că, dacă te doare capul ( ca pe femeia din articol ), iei un tylenol şi îţi trece. N-o să te întrebe doctorul ce-i cu tine, ce-ai păţit, ce e disturbator în viaţa ta, ci doar o să pleci de la el cu o pungă plină cu medicamente ce-ţi va da iluzia că, dacă nu mai simţi durerea, ea nu mai există. Durerea este glasul corpului tau care-ţi spune că ceva din ce-ai făcut nu e bine şi te îndeamnă să găseşti cauza, nu să-l anesteziezi.
    Medicina modernă e o minciună. Medicina modernă e o afacere. Mai puţin chirurgia care extirpă organe afectate de accidente sau infecţii, restul ramurilor nu fac decât deruteze omul, să-l arunce în ipohondrie şi vulnerabilitate.

    Apreciază

    • blue said, on februarie 6, 2014 at 6:13 pm

      Şi să-l facă să-şi piardă nădejdea în Dumnezeu.

      Apreciază

      • aha said, on februarie 6, 2014 at 8:48 pm

        si sa-l otraveasca, as mai adauga eu!

        Apreciază

    • Maria said, on februarie 6, 2014 at 8:40 pm

      Dar chirurgia a ajuns o afacere mai mare decat distribuirea de medicamente-afacere .
      Cunosc multe cazuri cand au fost operati oameni care nu aveau nevoie absolut deloc nevoie de operatie , doar ca sa le ia banii .S-au trezit oamenii hacuiti , la insistentele medicilor , care se balbaiau dupa ce , oamenii le cereau socoteala ca i-au taiat degeaba .
      Amanuntele sunt mai greu de aratat aici , necesita multe explicatii .
      Pacientii = clienti .

      Apreciază

  13. minionita said, on februarie 6, 2014 at 10:00 pm

    Eu cred totusi ca cedarea unui organ, rinichi sau o bucata de ficat, pentru o persoana bolnava e OK, mai ales daca e vorba de o persoana iubita. Oricat am spune:”Faca-se voia Domnului” cea mai mare parte din noi nu accepta cu usurinta moartea persoanei la care tinem, daca exista vreo cale sa impiedicam asta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 6, 2014 at 10:18 pm

      minionita

      Oricum, noi aici nu vorbim despre transfuzie, un rinichi sau o bucata de ficat, luate de la un om nedeclarat mort si care ramane viu si dupa aceea.

      Apreciază

      • minionita said, on februarie 7, 2014 at 12:38 am

        Stiu, dar si aici e vorba tot despre transplant de organe. Dar am mai spus si o repet. Medicina clasica priveste omul ca pe o masina asa ca cineva fara activitate cerebrala e „piese de schimb”. Si probabil ca daca s-ar fi gasit o modalitate sa se pastreze tesutul viabil chiar daca organismul nu mai e sustinut de aparate, Frankenstain nu ar mai fi fost doar o poveste de groaza.

        Apreciază

  14. […] O MOARTA VA NASTE UN COPIL? Cum e posibil? Sau de fapt e inca o dovada ca la TRANSPLANT se MACELARES… […]

    Apreciază

  15. […] O MOARTA VA NASTE UN COPIL? Cum e posibil? Sau de fapt e inca o dovada ca la TRANSPLANT se MACELARES… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.