SACCSIV – blog ortodox

Biserica Anglicana: FEMEILE VOR DEVENI EPISCOPI. Sa ne amintim ca PATRIARHII MASONI Meletie al IV-lea Metaxakis si Miron Cristea AU RECUNOSCUT VALIDITATEA HIROTONIILOR ANGLICANE …

Posted in BISERICA ANGLICANA, ECUMENISM by saccsiv on noiembrie 21, 2013

Conform articolului Anunț istoric făcut de Biserica Anglicană: Femeile pot deveni EPISCOPI Sinodul Bisericii Anglicane a aprobat miercuri, la Londra, cu o majoritate zdrobitoare, principiul hirotonirii femeilor ca episcopi.
Proiectul trebuie aprobat definitiv de un nou sinod general ce se va desfăşura între iulie şi noiembrie 2014.
Cu puţin înainte de vot, premierul britanic David Cameron şi-a reiterat sprijinul pentru reformă, declarând în faţa Parlamentului: ‘Sunt ferm în favoarea femeilor episcop şi sper că Biserica Anglicană va adopta acest demers cheie pentru consolidarea poziţiei sale de biserică modernă în pas cu societatea noastră’.
Noile propuneri aprobate prevăd şi nominalizarea unui mediator responsabil cu rezolvarea eventualelor probleme în cazul contestării autorităţii unei femei episcop de către clerul tradiţionalist. În cazul în care ar refuza să coopereze cu acest ‘ombudsman’, clerul ar putea fi sancţionat prin măsuri disciplinare.
O majoritate de două treimi este necesară în fiecare din cele trei componente ale sinodului general – episcopii, clerul şi laicii – pentru aprobarea definitivă a proiectului. În noiembrie 2012, propunerea a fost aprobată de episcopi şi de cler, însă respinsă de colegiul laicilor.

Iata si ce aflam din articolul SESIUNILE SI HOTARARILE COMISIEI INTERNATIONALE DE DIALOG TEOLOGIC ORTODOXO-ANGLICAN:

 

La inceputul secolului al XX-lea, legaturile s-au intensificat, cand s-a pus problema recunoasterii validitatii hirotoniilor anglicane de catre Biserica Ortodoxa. In urma tratativelor dintre Patriarhia de Constantinopol si Biserica Anglicana, patriarhul Meletie al IV-lea Metaxakis si Sfantul Sinod al Patriarhiei Ecumenice au recunoscut validitatea hirotoniilor anglicane in 22 iulie 1922. Primat al Angliei era R.T. Davidson. Validitatea hirotoniilor anglicane a fost recunoscuta apoi la 27 februarie/12 martie 1923 de catre Patriarhia Ierusalimului, sub patriarhul Damian, de catre Arhiepiscopia Ciprului la 7/20 martie 1923, de catre Patriarhia Alexandriei la 20 noiembrie 1930 ( in urma discutiilor dintre cele doua Biserici la Londra intre 15-18 iulie 1930), sub patriarhul Meletie al II-lea, primat al Angliei fiind Cosmo Gordon Land.

Biserica Ortodoxa Romana a recunoscut validitatea hirotoniilor anglicane in 8 iunie 1935, sub patriarhul Miron Cristea. Arhiepiscopia Greciei a facut acest lucru in 1939. La prima conferinta panortodoxa de la Rhodos (24 septembrie – 1 octombrie 1961) s-a hotarat studierea posibilitatii dezvoltarii relatiilor cu Biserica Anglicana.

La a treia conferinta panortodoxa de la Rhodos (1-15 noiembrie 1964) s-a hotarat constituirea unei Comisii teologice interortodoxe pentru inceperea unui dialog oficial.

Comentariu saccsiv:

   Lucrurile intotdeauna se leaga …

   Patriarhul MIRON CRISTEA (1868-1939), primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (1925-1939), membru al Regentei în timpul minoratului regelui Mihai I (1926-1930), fost regent în timpul minoratului regelui Mihai.  A fost mason.

   Patriarhul Constantinopolului MELETIE IV (METAXAKIS) in 1909 devine francmason in Loja Marelui Orient al Greciei; in 1910, ajunge la gradul 33.

   In iulie 1935 înnebuneşte, şi după şase zile de chinuri şi remuşcări profunde, moare spunând: „Vai mie, am dezbinat Biserica, am nimicit Ortodoxia!”, la Zurich, în Elveţia, şi este îngropat la Cairo, în Egipt.

   Cititi va rog si:

O scurta cronologie ortodoxa a apostaziei vremurilor noastre

ARHIEPISCOPUL DE CANTERBURY Justin Welby (Biserica Anglicana) – sluga familiei ROTHSCHILD

Sinod eretic anglican tinut la Manastirea ortodoxa Cernica cu binecuvantarea Patriarhului Daniel …

O carte exceptionala: ECUMENISMUL FARA MASCA

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd said, on noiembrie 21, 2013 at 10:37 am

    ‘…biserică modernă în pas cu societatea noastră’

    Cat de aiurea suna asta. Toti vor deveni, daca nu sunt deja, preoti ai satanei. Lucreaza la pierderea sufletului nu la mantuirea lui

    Apreciază

    • Irina said, on noiembrie 29, 2013 at 11:33 am

      Exact este un nonsens pentru ca si ieri si azi si in veci Dumnezeu este acelasi neschimbator si asa este si Biserica Sa. Occidentalii saracii sunt pierduti, ratacesc pe zi ce trece mai rau, ce mai grav ca si romanii au inceput sa adopte mentalitatea asta modernista mai ales in randul celor din noua generatie. Viitorul este cam sumbru si cu toatea astea mai sunt oameni care inca se indoiesc de apropiata venire a lui Antihrist.

      Apreciază

  2. Cuviosul said, on noiembrie 21, 2013 at 4:56 pm

    Conform Sfintilor Parinti si cunfor Scripturii apare foarte clar ca Eva a fost creata din coasta lui Adam ceea ce inseamna ca femeile trebuie sa fie binecredincioase si sa stea in banca lor

    Apreciază

    • ianacosanzeana said, on noiembrie 21, 2013 at 7:40 pm

      La fel cum si barbatii trebuie „sa stea in banca lor”, acea „banca” ce le-a fost randuita de Dumnezeu. Un cuplu homosexual care vrea sa adopte este la fel de vinovat ca aceste smintite care se vor „episcopi”. In fata lui Dumnezeu suntem egali, ca roluri ne completam perfect. Daca fiecare, barbatul si femeia in parte isi face ascultarea, este placut lui Dumnezeu. Femeia trebuie sa fie mama si sa creasca oameni, sa faca oameni, iar barbatul are darul preotiei, care vine cu responsabilitatea de a ghida oamenii, de a ii indrepta, de a fi duhovnic spre Mantuire. Nici unul dintre aceste doua roluri nu mi se pare mai usor decat celalalt, ba din contra ambele mi se par extrem de grele prin responsabilitatea si credinta de care ai nevoie pentru a le infaptuii cum se cuvine.
      Sa imi fie cu iertare, intentia mea nu este sa supar, ci sa atrag atentia asupra unor lucruri care nu fac altceva decat sa ingrasa mandria – „femeia trebuie sa stea in banca ei pentru ca Adam a fost primul” sau, in acelasi registru, „barbatul e inutil, femeia e superioara pentru ca face copii”. Am auzit de multe ori si varianta a doua care ma tulbura enorm. Pentru a ne intelege mai bine rolurile, cred ca trebuie sa luam aminte la ceea ce ni se zice la slujba de cununie.

      Doamne ajuta! Un Post spre Mantuire, va doresc!

      Apreciază

  3. minionita said, on noiembrie 21, 2013 at 8:48 pm

    Ce mai conteaza daca devin episcopi, cardinali sau papa atata vreme cat voia lui Dumnezeu a fost incalcata de cand s-a acceptat preotia la femei? Ca si cum o femeie nu ii poate sluji lui Dumnezeu decat daca e preot. Daca Dumnezeu voia preoti femei ar fi spus-o clar. Asa ca pot sa fie cat vor episcopite sau cardinalese fiindca slujirea lor e zero barat.

    Apreciază

  4. Aurora said, on noiembrie 21, 2013 at 10:13 pm

    Femei preoti, femei episcopi, femei la Athos, acestea sunt nelegiuiri pe care Cerul nu le poate rabda. Preotia era in vechime dupa randuiala lui Aaron si apoi dupa randuiala lui Melchisedec. Nu dupa randuiala vreunei femei, oricat de virtuoasa ar fi fost. Femei proorocite, femei sfinte, femei cuvioase, femei mucenite, iata numai cateva ”categorii” de femei extraordinare. Dar nu preoti. Asta cu preotia muierilor este un tupeu sfruntat si o batjocura la adresa dumnezeirii. Am auzit odata la o predica, un preot ortodox care de mai multe ori a numit-o pe Maica Domnului „Dumnezeita” si m-a socat o asemenea denominatiune. Nu e in regula. Mai avea putin sa zica „Immaculata” (Conceptie). Maica Domnului este mai inalta decat cerurile si este Preacurata si mai mare decat toti sfintii si ingerii, deci nu are nevoie sa-i atribuim noi titluri suplimentare. Orice exagerare da in alte alea. Femeia trebuie sa fie smerita si cu naframa pe cap. Sa nu se semeteasca pana la a se crede vrednica sa devina preot sau episcop. Societatea moderna (de consum) a facut din femeie, chirurg, sondor, inginer constructor, macaragita, strungar, militar, vatman, politist, parasutista si chiar parasuta, director general, ministrul turismului si orice alta meserie posibila si imposibila. Lupta pentru supravietuire in aceasta societate devoratoare le-a impins pe femei pe schele, pe stalpii de inalta tensiune si au dovedit ca pot sa practice multe meserii destinate de regula barbatilor. Dar ar fi trebuit sa se opreasca aici. Lucrurile insa au degenerat. „Egalizarea” sexelor, ”sansele egale”, dreptul la avort, dreptul de a merge prin New York cu sanii goi sunt anomalii. Noi, ortodocsii sa fim fericiti ca ne-am nascut aici, departe de tarile ”avansate”…

    Apreciază

    • ianacosanzeana said, on noiembrie 22, 2013 at 1:03 am

      Ca bine zici! Odata cu credinta mi-a venit si recunostinta ca Dumnezeu s-a indurat de sufletul meu si m-am nascut aici, pe pamant ortodox si curatat de sangele atator martiri. In fiecare zi trebuie sa multumim, cu lacrimi, ca suntem ortodocsi romani.

      Apreciază

  5. mihai said, on noiembrie 22, 2013 at 9:39 pm

    care ”biserica” anglicana domnilor , de unde si pina unde asi zic acestia biserica?! cand vedem destul de bine cum acestia oficializeaza ”casatorii” intre persoane de acelas sex adica intre sodomitii, cand in u.k. majoritatea personelor decedate sunt incinerate si acestia sunt intru cu totul de acord cu asa ceva , si multe alte spurcaciuni care se petrec pe acxolo, eu dupa parerea mea comitem un mare pacat cand le zicem acestora ”biserica”

    Apreciază

  6. Maria said, on noiembrie 23, 2013 at 12:40 am

    Da , ce biserica , de unde ? O adunatura de draci , cu tot cu femeile lor , ce-si atribuie titluri si ierarhii , care sunt valabile doar in mustaria lor si atata tot .
    Biserica lui Dumnezeu este una Soborniceasca si Apostoleasca , cea Ortodoxa .

    Apreciază

  7. aniush said, on noiembrie 23, 2013 at 4:17 pm

    ianacosanzeana,
    Multumim lui Dumnezeu!

    Apreciază

  8. john said, on noiembrie 24, 2013 at 11:35 am

    Mai tii minte profetia lui Nostradamus,Sacssiv? Penultimul Papă va fugi din Roma în luna decembrie, când o mare cometă va putea fi văzută pe cer în timpul zilei”, sună profeţia lui Nostradamus. Având în vedere diferenţa dintre calendarul iulian şi cel grigorian, Nostradamus s-ar fi putut referi la demisia lui Benedict al XVI-lea, care a fost anunţată pe 11 februarie 2013 şi a intrat în vigoare pe 28 februarie. Cât despre „marea cometă”, aceasta ar putea fi cometa ISON, care va putea fi văzută pe cer spre finalul lui 2013. În plus, trebuie precizat că Benedict este primul Papă care îşi dă demisia („va fugi din Roma”) după Grigore al XII-lea (în anul 1417, deci înainte de naşterea lui Nostradamus).Adepţii lui Nostradamus sunt de părere că succesorul lui Benedict al XVI-lea va fi într-adevăr ultimul Papă din istorie şi spun că alte simboluri care sugerează acest lucru sunt fulgerul care a lovit Bazilica Sf. Petru, după demisia fostului suveran pontif, sau ploaia de meteoriţi care s-a abătut asupra Terrei la scurt timp după anunţ. De urmarit daca la sfarsitul acestei luni se vor intampla cele prezise..sau este doar o alta imbarligatura din seria profetii mincinoase.

    Apreciază

  9. aniush said, on noiembrie 24, 2013 at 3:17 pm

    Pai oamenii astia recunosc profetiile mesianice ale lui Iisus Hristos, dar vorbesc despre Nostradamus. Este ca si cum ai spune, da recunosc, albul este alb, dar de fapt e negru si negru nu e negru de fapt devine alb. Offf, complicat pentru mintea mea. In realitate albul e alb si negrul e negru fara nuante de gri, e simplu.
    Profetiile lui Nostradamus nu le stiu prea bine decat asa din auzite stiu in mare ceva si e mai bine ca este asa. Viata lui de altfel m-a ingrozit, caci am citit despre ea si mi-a fost de ajuns. Nici nu-mi trebuie mai mult, asta daca nu vreau sa am cosmaruri noaptea.
    Dragii mei,
    Nostradamus era un individ singuratic, care noaptea pleca in padure si savarsea niste ritualuri sinistre. E adevarat, a facut profetii, dar in conditiile astea capacitatea de a profeti de unde credeti voi ca venea? Caci raspunsul este simplu.

    Apreciază

  10. […] Biserica Anglicana: FEMEILE VOR DEVENI EPISCOPI. Sa ne amintim ca PATRIARHII MASONI Meletie al IV-le… […]

    Apreciază

  11. […] Biserica Anglicana: FEMEILE VOR DEVENI EPISCOPI. Sa ne amintim ca PATRIARHII MASONI Meletie al IV-le… […]

    Apreciază

  12. Ioan C. said, on aprilie 20, 2018 at 10:49 pm

    Metropolitan Hilarion of Volokolamsk receives chaplain of Anglican parish in Moscow
    https://mospat.ru/en/2018/04/19/news159300/

    Apreciază

  13. […] Biserica Anglicana: FEMEILE VOR DEVENI EPISCOPI. Sa ne amintim ca PATRIARHII MASONI Meletie al IV-le… […]

    Apreciază

  14. […] Biserica Anglicana: FEMEILE VOR DEVENI EPISCOPI. Sa ne amintim ca PATRIARHII MASONI Meletie al IV-le… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.